|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
O i znowu tyle stron naskorobalyscie
Troszku Was tam przelecialam na szybkiego, jak bede miala wiecej czasu to doczytamJa tak cicho Ursull bo mi jakos czasu brakuje, Daniel domaga sie ciaglej adoracji, a jak juz mam chwile to musze mieszkanie ogarniac ![]() Marika ja juz pierwszego dnia zrobilam TŻtowi wywiad w sprawie wiary i to jak on podchodzi do kobiety do rodziny. Bylo to bardzo wazne dla mnie, gdyz balam sie tych wszystkich stereotypow. Rodzine ma wspaniala, tata nie zyje, mama, trzy siostry i brat mieszkaja w Iraku, drugi brat w Kanadzie, a tu ma ciocie i kuzynke, ktorych zdazylam poznac. Mame z jego opowiadan ma cudowna, kocha ja nad zycie, szanuje. Jak mielismy tutaj kryzys finansowy po zmianie mieszkania to przyslala nam az 20 tys zl zebysmy wyszli z dolku. Jakub ma wartosci takie, ktorych nie jeden Polak i chrzescijanin powinien mu zazdroscic. Jest uczciwy, szczery do granic, pomocny, wielu ludziom tutaj pomogl juz, w tym Polakom, ktorzy po tym sie dupa tylko wypieli. Poza tym wszystko w domu zrobi, posprzata, wypierze, ugotuje, pozmywa, nawet przy tym, ze ma dwie prace, jak np. widzi, ze biore sie za odkurzanie, to potrafi wziac scierke i odkurzyc meble. Nom taki mi sie skarb trafil, chociaz to w zyciu mi sie udalo. Mam super rodzinke To sie pochwalilam, a co ![]() Dzolana witaj Poiglot tez sie zgodze z tym, ze murzynki jak swiete ![]() Anja mi tez sie okres spoznial az 3 tygodnie, myslalam, ze mi spirala wypadla , zrobilam dwa testy na szczescie negatywne, no i pare dni temu przyszla ciociaDobra na razie tyle, oooo lece siku bo zaraz w majtasy zrobie
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
#2492 |
|
Rozeznanie
|
takagwiazda-witaj
oj..chyba nienajmlodsza ![]() (p.s nie mysle o sobie piekna data narodzin synka-pewnie Tz sie cieszyl z prezentu na Dzien Ojca? ![]() ja tez chcialam tego dnia urodzic najpierw marzyl mi sie 20(rowniutkie 9m-cy od slubu )potem 23-wiadomo czemu ![]() potem 25-termin porodu ![]() potem 29-termin z pierwszego USG potem3-4lipca -termin usg od radiloga(6m-c c.) a potem ............to wogoleURODZIC!!!!!!!!!!!! ! Kalunia raczyla wysc dopiero 6-go lipca ![]() (po dwoch masazach szyjki..i dzien przed wywolaniem )Poiglot-Sainsburry's..a bootsa nie masz w poblizu? zreszta jeszcze zdazysz kupic mleczko ja tez mam zamiar karmic tyle.. tzn.pol roku napewno a potem powoli zaczac odstawiac(m-c, 2..) nio...pogoda dzis do bani.. w sumie to od kiedy Niunka skonczyla tydz.jestesmy na dworku codziennie(leje czy nie )ale dzis mi sie okrutnie niechce.. ale jak przestanie to raczej wyjdziemy sie przewietrzyc...a jak nie to kurtka przeciwdeszczeowa i chociaz na 15-20 nim ale musimy! co do mieszkania to nawet bym sie nie zastanawiala na d zmiana!!! grzyb-przy malym dziecku !wiejscie stamtad!!!jeszcze jak ona wam robi jakies problemy..czy jej sie nie podoba?? bedziecie na swoim(a one bedroom-to idealne mieszkanko dla Was,zawsze przy niskich dochodach mozecie postarac sie o dofinansowanie,wiec na jedno Wam wyjdzie w rachunkach a wygoda o wiele wieksza-i na swoim!!!) co do tego ,ze 3 lata bez okresu... tj.tak jak przy tabsach cerazaette(ores wystepuje raz na jakis czas i jest to raczej plamienie niz krwawienie) wczesniej uzywalam ich przez 3 lata,3 tyg. jak odstawilam miaalm okres(normalny) i zaraz potem ciaza.. ![]() niespodziewalam sie ,ze tak szybko nam sie uda.. Tak ,wiec implant dziala identycznie..2 czy 3 latka co za roznica.. ja tam za ciotka nie bede tesknic(odzwyczailam sie od niej ))a jak widac na plodnosc to jakos nie wplywa. no i ta wygoda..nie musze myslec i pamietac( na poczatku dziwnie,bo tez sie przyzwyczailam ale teraz jest super!) anulkaanulka-to fajnie msui wygladac jak psina waruje nad dziewczynkami ......lasu ch jeden![]() ja kawke-bardzo chetnie
Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-13 o 14:43 |
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Kupilam dzis Filipkowi troszke ciuszkow, sliniaki i sobie pizamke ![]() Przed chwilka skonczylam piec nalesniczki i moge Wam zdradzic sekret ![]() gosik oj biedna jestes, na pewno Ci ciezko z tym noszeniem, przeciez Aleks nie wazy juz 4 kg...wspolczuje bardzo... Ja przemywam oczko gazikiem nasaczonym sola fizjologiczna. I zmywa ale trzeba czasem mocniej gdzieniegdzie przycisnac a wtedy jest oczywiscie krzyk. No oko wazne jest, a z tego co rozmawialam z roznymi ludzmi po zabiegu juz jest dobrze i wogole nie ropieje. U Filipka z tym ropieniem oka jest roznie, czasem mu bardzo ropieje a czasemmniej ale codziennie bez przerwy ma ropke w oczku. Czytalam ze zatkany kanalik sprzyja infekcjom i pewnie to ma z tym zwiazek ze czasem ma mocniej zalepione oczko a czasem mniej. Anja kochana ja z @ mialam tak, ze pierwsza @ po porodzie dostalam po 2 m-cach i to byl lipiec, w sierpniu nie mialam, dostalam nastepna za 2 miesiace czyli we wrzesniu a od wrzesnia mam juz regularna co miesiac i nawet dokladnie 3-go dostaje. ![]() Dzolana super ze mamy wsrod nas specjalistke, na pewno jak bede miala jakies watpliowsci to zapytam ![]() Ilbanka ![]() esti Nikolka jest ladnie wygimnastykowana hihi jak ladnie sie unosi ![]() slodziutka jest Bercia haha jakbym widziala mojego tzta, to tak samo jak moj ma zmienic Filipowi pieluszke na snie, to robi to tak z takim namaszczeniem ze przewaznie budzi malego a potem trzeba go na nowo usypiac Odnosnie zupek, to moj np mial odruch wymiotny jak dalam mu z ryba, ale lubi zupki z krolikiem i indykiem, chociaz czasem robi taka mine jakbym mu nie wiadomo co dawalaciniusiowa a ktora to @? bo ja np pierwszej po porodzie nie czulam wogole, nastepne mnie bolaly tak ze musialam wziac p/bol. A ostatnio teraz mialam fajna, bo brzuch mnei nie bolal jak przed ciaza tylko slabo sie czulam jak zwykle, no i kosc cipna i plecy z tylu troche dawaly znac. poiglot wspolczuje bardzo, mam nadzieje ze znajdziecie lepsze lokum i nie bedziecie musieli sie uzerac z ta baba ![]() takagwiazdka witamy Ciebie i synka Kacperka
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
gossik nie pytała ile dawac mieska ale pewnie na poczatek tylko troszeczke i obserwowac
Lekar ka mowila ze wolowina najzdrowsza ale Nasze dzieci sa zbyt male aby ja juz jesc![]() nast szczepienie za 4 tyg a później to dopiero po roczku ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- witam Gwiazdeczke |
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do Was pytanko, szczegolnie do tych ktore znaja sie na kompie.
Jak ustawia sie wlasciwosci myszy??? Bo nie moge lewym przyciskiem myszy klikac np linka ktory pokazujecie, tylko musze prawym i dopiero otworz lacze w nowym oknie... zna sie ktoras na tym?
|
#2496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
|
#2497 |
|
Rozeznanie
|
witaj Agusiu-
nie przywitalas sie ze mna.. ![]() ja nie pomoge...laik ze mne w te klocuszki..( )blondynkapoznan-moim zdanie wolowina jest jednym z najciezszych mies i chyba w dodatku alergenem o ile sie nie myle..jesli sie myle to mnie poprawdzie..za 4 tyg,nst.szczepienie?to ile ich wszystkich macie? dobrze,ze juz kolejne to na roczek |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem mlodsza hehe mam 18 lat ![]() fajnie ze przybyla tu mamuska w moim wieku
|
|
#2499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Doris tak wiem ze wolowina uczula lekarka mowila ze oge zaczać schabik wprowadzac
za 4 tyg mamy wzw b chyba.mały miał szczepienie 3 * 5 w 1- jako zastrzyk 2* rotawirus-do picia |
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
doris no wlasnie w ciagu miesiaca mamy sie wyprowadzic
sainsburys i bootsa mam 20 min drogi spacerkiem jutro chyba pojde tam dzis tylko podelce do pl sklepu a z tym mieszkaniem dzis jak tz bedzie w domu dalej bedziemy szukac.. powiedzialam tej babie ze plesn jest niezdrowa itp a ona ''przeciez ja tez tu mieszkam'' ona jest jakas bardzo rozgarnieta..powiedzialam jej ze ja mam przeciez male dziecko zreszta wyprowadzimy sie oby jak najszybciej..;/
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinaa przyznaj sie ze masz 60 lat na karku
!!... Zbyt duzo botoksu.. to cie wydalo!
|
#2504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2505 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nam wzw b-zostaje do podania ..w pozniejszym czasie..tj.tylko jedno wklucie?i do kiedy mozna ja podac?i jeszcze ile kosztuje? ![]() i rota-w ten weekend ostatnia dawka---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
ja od jakiegos czasu postawilam na wygode! za duzo mam ladnych ale strasznie niewygodnych botkow.. dobra my tau gadu-gadu ![]() a pogoda sie poprawiac zaczyna.. zmykam,pa
Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-13 o 15:04 |
||
|
|
|
#2506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse Edytowane przez Haruno Czas edycji: 2009-11-13 o 15:07 |
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Dorris tutaj jest kalendarz szczepień wzw B jest darmowe( tak i sie wydaje).
http://www.szczepienia.pl/mmw/51,Kalendarz_szczepie%C5% 84_dziecka.html |
|
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko
![]() zostałam właśnie zaproszona na wieczór panieński do sąsiadki ma 24 lata i tez bedzie miała dzidziusia w maju ehh te majowe dzieciaki słodziaki co mam jej kupić pomóżcie ? ![]() ![]()
|
|
#2510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym moim psem to taka historia, ze ona ŻRE wszystko, nawet surowe ziemniaki i własną ku**. Jak widzi cokolwiek do jedzenia to aż sie trzęsie wkurza mnie to, ale nie moge nic poradzić. Weterynarz to by ją najchętniej nafaszerował najdroższymi tabletami, a ja niekoniecznie sie na to godzę. Trudno...smakuje jej, to niech wsuwa.Iwcia, no czemu piszesz o martini takimi małymi literkami hahaPewnie, ze chce polewaj!Ups... ty chyba masz mało, i nie chciałaś, zeby Laski zobaczyły... no to wpadka teraz juz musisz wszystkich poczestować ![]() DORIS, IWCIA dens no to siup...pijemy kawuche... (moja wystygła i zanim napisałam tego posta to wy pewnie juz swoją wyzłopałyscie )Czesc takagwiazdka gorąca dziewiętnastka
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Iwciag naprawde masz 45 lat
ja myslalam, ze z 20
|
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nikola dzisiaj zjadła na obiadek: "Domowe ragout z indykiem" z Bobovity a jakie to ma duże kawałki
i pięknie pałaszowałaNikolcia dziękuje za miłe słówka Bercia chyba synuś Caroli też nie chce słoiczków z mięsem....moja wcina mięso aż uszy się trzęsą...nie nadążam dawać łyżeczką bo już buzia czeka otwarta poiglot Ty się lepiej ciesz że nie masz okresu niż byś miała mieć nieregularny...ja w zeszłym miesiącu dostałam pierwszy raz a teraz cisza i już miałam schizy że ciąża jak karmiłam Julcie to rok nie miałam okresu, ale pewnie jak odstawisz Bryanka to niebawem się pojawianulka ja już nie pamiętam jak to było u Julki czy też pełzła do tyłu ona prawie w ogóle nie raczkowała tylko zaczęła chodzićpewnie psinka zrobiła smutne oczka i pokazała że jest głodna to Martusia się zlitowała ![]() takagwiazda witaj nie jesteś najmłodsza.....Cytat:
to nas już nie kochasz????????? :c ry:![]()
|
|
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
hihi juz sie poprawiam
witaj Doris ![]() ![]() Cytat:
zartowalam ![]() hmm dobre pytanie, u mnie dziewczyny skladaly sie i kupily mi bielizne. Moze cos z bizuterii? nie wiem sama
|
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blondynka u mnie darmowa była trzecia dawka WZW.
|
|
#2516 | |
|
Raczkowanie
|
Spacer zaliczony.
![]() Esti – wow, jak Nikolka pięknie czworakuje. ![]() Berciu – Guzik też je słoiki. A po mięsku nic mu nie jest – lubi. Takagwiazdka – witajcie z Kacperkiem Wybacz Iwciag Cytat:
Ale jak siedzi np. u mnie na kolanach, to się ode mnie odsuwa i chce siedzieć sam, więc się pocieszam, że tak tragicznie nie jest. On chyba myśli, że ręce to tylko takie gryzaki i nawet sobie nie zdaje sprawy, ile ma w nich siły. Co do spacerów... dzisiaj zabrałam go po drzemce, żeby sobie w wózku leżał i podziwiał widoki. I tak zasnął po 10 minutach![]() Agusiu - ![]() Ja też właśnie piję kawkę
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
O tak, smutne oczy to ona potrafi robić.
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-16 o 11:33 |
|
|
|
#2518 |
|
Zadomowienie
|
Iwciag wlasnie zerknelam wygladasz swietnie! na 25
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
Haruno Iwciag cie robi w trąbę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

Troszku Was tam przelecialam na szybkiego, jak bede miala wiecej czasu to doczytam

)
!wiejscie stamtad!!!

)
o ile sie nie myle..jesli sie myle to mnie poprawdzie..

Poiglot,Caro pliz
SYNEK
- tak seri fajna z niej babka
polewaj!