|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Ja za jakąś godzinkę jadę do gina, dzisiaj jest piątek, to nie ma takich tłumów, bo drugi lekarz robi prenatalne... Normalnie, to bym musiała być przed 16 żeby tam nie kwitnąć... Nareszcie sobie pogadamy na spokojnie o moim puchnięciu prawej stopy, które się nie powtarza jak na razie... No i o tym, że opadł mi brzuch... Idę wieszać pranie, bo już za długo tam leży, ale mi się tak nic nie chce...
|
|
#2162 | |
|
Raczkowanie
|
brzoskwinia82 bardzo mi przykro z powodu śmierci babci
a kołyskę macie prześliczną Cytat:
kurcze czy już się zaczęła przedświąteczna gorączka w sklepach?? tyle ludzi w sklepach że szok, a jeszcze mnie wkurzają ludzie jak staną wózkami sklepowymi z jednej i z drugiej strony półek tak że już trzecia osoba nie ma szans przejść nie wspomne już o kolejkach od dzisiaj tż będzie chodził na zakupy bo ja nie chcę się już denerwować ![]() Czy któraś z Was słyszała coś o wózkach JEDO?? mam okazje kupić używany i się zastanawiam pomóżcie
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Czy on jest Polski? Chyba taki widziałam w sklepie... Ale nie oglądałam dokładnie...
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie zastanawia jedno przeciez prawo nie działa wstecz skąd ja mogłam wiedzieć zachodząc w ciążę , ze od 1 listopada będę musiała mieć takie zaświadczenie każda baba która nie chodziła do lekarza prawnie wygra proces bo prawo nie działa wstecz : ![]() dla mnie to dziwna interpretacja, powinno być to dla kobiet, które zaszły w ciąze po 1 listopada. druga rzecz to co z kobietami, które dowiadują się o ciązy koło 15 tc bo wczesniej mają miesiączki ![]() to tak teoretycznie ale miałam zwałę po tej glukozie, po napisaniu poprzedniego posta poszłam spać własnie wstałam, łeb mnie nawala, żoładek odbija i ledwo zjadłam kromkę chleba ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- kasya jak tani to bierz ładny jest i nie bedzie szkoda w razie czego szybko zmienic go na spacerówkę |
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn to odpoczywaj koniecznie, mus to mus.
|
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To na zdjęciu to Jedo Bartatina? Moja koleżanka zakupiła, ale rodzi w grudniu dopiero, jak na razie to mówi że super się prowadzi i w ogóle jest ekstra
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Zasłona zazdzroszczę,że nie masz cukrzycy!i gratukuję świetnych wyników.
Kamyk trzymam kciuki za wizytę! Kasya ja zauważyłam,że już sprzedają ozdoby świąteczne Co do wózka to Ci nie pomogę, bo nie jestem obczajona w tej firmie
|
|
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
pysia - to dbaj o siebie
Zaslona - za wyniki, ale ta bratowa toKamyku - no to wypytaj go dokładnie, bo te bóle jak pamiętam nieźle ci dokuczały Kancia - to współczuję samopoczucia, bo mi po glukozie nic nie było |
|
|
|
#2169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() KarmazynowyKamyk tak, to polski wózek. PatkaM84 dzięki za odpowiedz,to bartatina,cieszy mnie że ma dużo pozywtywnych opinii na necie
|
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki....
Miałam sprzątac bo w weekend mamy gosci....ale mąż zabronił...powiedział że posprata po pracy więc się lenie......brzoskwinko współczuje Kamyczku powodzenia u gin ![]() kasya ja kiedyś pisałam o Jedo i też się zastanawiałam, jednak okazal się za szeroki do windy i nie kupiłam Ale za fajnacenę mało uzywany to bym brała
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
Pysiamn- odpoczywaj dużo idbaj o siebie
Kasya zakupy sobie odpuść, albo w takich godzinach gdzie mało ludzi jest, przed weekendem wiadomo ludzi dużo Ja już się nie mogę świąt doczekać
Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2009-11-13 o 15:44 |
|
|
|
#2172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój jak zacznie sprzątać to ja wolę na to nie patrzeć, bo na przykład mopuje podłoge jedną ręką i myśli że mokra podłoga to czytsa podłoga więc ja już wole sama wysprzątać i się nie denerwować
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
hej słoneczka
w poniedziałek wieczorem brzuszek bolał i co chwile się spinał , 2 nospy nie pomogły a ból się powiększał . wystraszyliśmy się i szybko spakowałam się i do na izbę przyjęć okazało się że skurcze na ponad 30 % , szyjka macicy na dnie dziś mnie wypisali , w poniedziałek ide do gina bo ordynator nie raczył mi wytłumaczyć co znaczy "szyjka na dnie " wczorajskurcze mniejsze bo do 16% a dzis tylko do 10% mam leżeć z nogami do góry , nic nie robić (dobrze że mam laptop i na kanapie net chwyta) malutka ułożyła sie ukośnie ![]() ide Was nadrobić , chociaż to bedzie trudne, bo naskrobałyście bardzo dużo o 17.00 przyjadą przyjaciółki posprzątać mi domek a teściowa codziennie wieczorem też będzie wpadać ktoś za mnie musi robić pranie itp. nie mówiąc że reemont się zbliża
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę, coraz więcej z nas ma problemy z tą szyjką. Ula - odpoczywaj dużo i dobrze że te skurczy zmalały. A remontem się nie stresuj
Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2009-11-13 o 16:10 |
|
|
|
|
#2175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
kasya ja nie znam tego wozka ale to ci powinno pomoc w wyborze
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=145038&page=35 |
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy pójdzie pierwsza partia najmniejszych ciuszków do prania
|
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ulcia dobrze że Cię wypisali To odpoczywamy razem ![]() Trzymaj się skarbie ![]() ************************* ***** Ja czekam na mężusia ![]() Jutro mnie zostawia....musi odwiezc teściową i zawieść jakiś naroznik...do dziadka ![]() Ehhhhhhh w sobotę będę tylko z Kubusiem....a tak lubię wspólne weekendy ![]() W niedziele mamy wspólny wypad ze znajomymi a potem goszczą sieu nas na obiedzie....będę miała co robić w sobotę....tylko że lekarka mi zabroniła się przemęczać ...kazała odpoczywać jak najwięcej
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
ula - oj to miałaś nieciekawie, dobrze że skurcze się trochę uspokoiły i mogłaś wrócić do domu, ale to że ci nie wytłumaczyli o co chodzi z szyjką to
. To teraz dbaj o siebie |
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
ula no niezle,uwazaj na siebie!!! pysia Ty tez sie nie przemeczaj kamyku ale z Ciebie to jest rekordzistka od prania
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Włąsnie wyczytałam w necie, że u mnie czyli miękka szyjka oznacza : ..."Niedojrzała szyjka macicy jest zamknięta, ma twardą konsystencję, długość ok.. 2 cm i znajduje się bliżej kości krzyżowej. W ostatnich tygodniach przed porodem staje się ona miękka, bardzo rozciągliwa. Dojrzałą szyjkę macicy, określamy mianem tzw. gotowości porodowej"... ![]() Doczytałam, że wystepuje też u kobiet które już rodziły, a zwłaszcza u tych, które urodziły duże dziecki ;/ ....
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-13 o 16:43 |
|
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
Ja obżarta na maksa. Ryba z frytkami
Pysia no to odpoczywaj Ula dobrze, że pojechaliście do szpitala. Dołączyłaś do grona "szyjkowców" Ale w sumie to nie wiadomo, bo nie wiadomo co to znaczy z tą szyjką![]() |
|
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Patka mam brać nospe i Diphergan 3 razy na dzień
co do dipherganu to podchodzę bojazliwie bo biorąc go w szpitalu zle sie czułam ( senność, byłam otłumiona , jakby na haju ) w poniedziałek jadę do gina i zobaczymy czy to świństwo da się zamienić na coś innego , ja uspokajaczy nie potrzębuję chociaż one też działają na skurcze po tym leku to nawet do samochodu boję sie podejść a co dopiero prowadzić go dziękuję dziewczynki
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jakie leki dostałaś? Mamusia "szyjkowa"
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o pranie to ciekawa jestem czy koleżanka, której pożyczyłam wszystkie ubranka odda wyprane w dzidziusiowym proszku?? Myślicie, że wypada mi ją o to poprosić. Tak bym miała łatwiej. Tylko prasowanie (moja mama)i do szafy.
Tak w ogóle to zmobilizowałyście mnie do syndromu gniazda, za to teraz już się stresuję, że muszę mieć wszystko. A jak mam silniejsze skurcze to jeszcze bardziej
|
|
|
|
#2187 |
|
Rozeznanie
|
ło matko! dziewczyny idziecie jak burza!! mały spacerek, obiadek.. i juz czeka mnie godzina nadrabiania na forum
kończę czytanie i już nie pamiętam początkowych wątków na które chciałam odpowiedzieć... ech..brzoskwinko.. smutne wieści z tymi babciami.. mam nadzieję, że wsparcie od nas pomaga choćby w najmniejszym stopniu znieść ból.. widzę, smutny ten listopad.. Kamyku daj znać jak powrócisz z wizyty.. a tymczasem trzymam kciuki! ula 87 zazdroszczę przyjaciółek sprzątających dom u mnie musi to robić mężuś, choć z nim to różnie bywa... np po tygodniu zmywania zakupił zmywarkęu mnie dzidzia już od kilku dobrych tygodni główką w dół leży.. podobno jej tam wygodnie, ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić... |
|
|
|
#2188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bluzki ubi9eram różne. odkąd mam coraz większe brzucho to nawet zbytnio (nie zawsze ) mi nie przeszkadza, jak widać ten golf spod bluzki. Lepiej golf, niż górę od rajstop W spódnicach i sukienkach jakoś nie chodzę - do pracy wygodniej mi w spodniach. Mam pytanko do nauczycielek dotyczące macierzyńskiego.Otóż jest to średnia z ostatniego roku. Ale czy od tej średniej oni odejmują jeszcze kasę jaką dostaje się za dojazdy do pracy, dodatek wychowawczy, motywacyjny i stażowe? I dopiero wtedy wpłacają kasę na nasze konto? Napiszcie jeśli wiecie coś więcej n/t temat. Ale ja się cieszę, że dzisiaj już piątek Wczoraj hydraulicy skończyli nam demolkę domu i tak jest sajgon, ale chociaż ich już nie ma Teraz kolejna część remontu
|
|
|
|
|
#2189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi jeszcze syndrom gniazda się nie zaczął.. ale jak Was czytam to faktycznie zaczynam się stresować, że moje ubranka na razie wciśnięte w siaty, niepoprane, niepoprasowane... ale muszę pomyśleć o tym wszystkim, bo jakby nie było to jeszcze 7-8 tygodni do porodu.. ech.. ale się boję.. |
|
|
|
|
#2190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na miejsce pasażera grzecznie siadasz, odchylasz sobie siedzonko na półleżąco i delektujesz się jazdą.Cytat:
![]() A co do syndromu wicia gniazda to ja się z tym zgadzam - u mnie też to się zaczęło
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

tyle ludzi w sklepach że szok, a jeszcze mnie wkurzają ludzie jak staną wózkami sklepowymi z jednej i z drugiej strony półek tak że już trzecia osoba nie ma szans przejść
pomóżcie
przeciez prawo nie działa wstecz
skąd ja mogłam wiedzieć zachodząc w ciążę , ze od 1 listopada będę musiała mieć takie zaświadczenie 

za wyniki, ale ta bratowa to

Ale za fajnacenę mało uzywany to bym brała 

więc ja już wole sama wysprzątać i się nie denerwować 

Ale w sumie to nie wiadomo, bo nie wiadomo co to znaczy z tą szyjką