|
|
#211 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Mroczne zapachy :D
Wow, super! Ten pierwszy to jakieś świetlisto-drzewne kadzidło, może Jaisalmer? Drugi nie mam pojęcia
|
|
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
Cholera, Dziewczyny! Zawsze jak czytam Wasze opinie o Habanicie, zastanawiam się, czy wąchamy i opisujemy te same perfumy. Oczywiście, odbiór zapachów to rzecz krańcowo indywidualna, ale jednak... Czy któraś w Was wyczuwa w Habanicie nutę Off-a? Bo mnie ta nuta uderza i przeszkadza.
Tymczasem opisy Habanity są tak barwne i ładne, że miałabym ochotę, zresztą nie po raz pierwszy, poperfumować się nimi, a nie samą Habanitą.
|
|
#213 |
|
Nindżopesz
|
KomEwo, spróbuj Coze jeśli jeszcze nie znasz - Polly słusznie porównała go do Habanity z najciekawszych opisów
Nie pamiętam jak pachnie Off bo rzadko używam, o ile pamiętam jest taki słodko-mdlący? Jeśli tak, to podobna nuta w Habanicie kojarzy mi się z czymś gnijącym na bagnach albo jakąś dziwną nalewką
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też zachwycają zwykle opisy
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-13 o 14:11 |
|
|
|
|
|
#215 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
fajne
![]() Mi jeszcze do AoD pasuje ten obrazek - dość dosłowny nazwie perfum...
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakie lalunie
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
szukałam i znalazłam wreszcie obrazek, który zawsze pasował mi do fioletowo-czarnego Poison
(i nawet z wyglądu nieco do mnie podobna, haha )
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie mrocznym zapachem jest Eden. Kojarzy mi się z ciemnym, ponurym , deszczowym lasem.....Ogólnie to uwielbiam ten zapach.
|
|
|
#220 |
|
Nindżopesz
|
Pirokseno - jaka fajna grafika
Maja, rzeczywiście kobitka podobna do Ciebie I do Poisona pasuje jak ulał.Mikiviki - hmm, muszę się za tym Edenem rozejrzeć bo nie znam. Bywa jeszcze w stacjonarnych perfumeriach? Opisy na KWC ma świetne - ten dziki, tajemniczy ogród... Przypomniało mi się, że onegdaj cykałam sobie mhroczne i tró fotki, załączam jedyną jaka się ostała, wyphotoshopowaną aż oczy bolą. Acha, byłam wtedy jeszcze blondynką. Ciekawe jaki zapach byście przypisały? EDIT: stwierdziłam, że Lonestar Memories Tauera są mroczne. Ale to już mrok cyberpunkowej przyszłości - roztrzaskane maszyny, dym, palona skóra i opony. Klimatem pasuje do załacznika nr 2 (autorstwa I-NetGraFX z Deviantarta) Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-11-14 o 16:50 |
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A fotka... fiu fiu! Fajny naszyjnik i te rękawiczki.... ![]() coś mrocznego, ale do takiej delikatnej urody nie nazbyt ciężkiego, hm... jako, że to gotycki klimat, to na pewno Poison, może też Avignon, i czarna Coco mi się przypałętała nie wiem czemu ![]() A, no i Black KC - takie subtelne cmentarne kwiatuszki, mrr... P.S. znalazłam w swojej teczce rysunek (twórczość własna sprzed 2-3 lat
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-14 o 19:10 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest bardzo specyficzny zapach , nie każdemu może się podobać bo może przytłaczać, ale ja go uwielbiam
|
|
|
|
#223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
także chciałam tu wspomnieć czarną Coco. To miłe, że ktoś miał co do tego zapachu podobne skojarzenia. Moim zdaniem czarna Coco jest mroczna, ale nie na gotycki, czy może raczej gocki,sposób. Czarna Coco to zapach mrocznego paryskiego półświatka z lat 50-tych XX wieku, gdzie ulicznice są eleganckie, a bandyci mają swój honor.
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#225 |
|
grozi wypollizowaniem
|
red!
kliknęłam na zdjęcie zanim przeczytałam i myślałam ze to jakaś nowa wersja barbie-Gothic Barbie albo cuś...a potem czytam że to Ty
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
Barbie jak żywa ![]() A co do zapachu to raczej przypisałabym coś baaardzo klasycznego niż tró i mrocznego, np. wspomnianą już czarną Coco. Dziś miałam przyjemność poznać Panią Marszałkową, czyli Maresciallę. W skali mroczności od 1 do 10 dałabym ze 3, może 4 punkty..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
No i mamy nowy mroczny zapach, który trza poznać - Chaman's Party Honore des Pres
. Nie wąchałam, przeczytałam w dzisiejszym wpisie na blogu elve
|
|
|
|
|
#228 | |||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ja natomiast jestem dumna z powyższego naszyjnika, który własnymi rencami skleciłam z bransoletki, wisiorka i kolii. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na swoją obronę mam dużą ilość Photoshopa Ale rzeczywiście, w starych blondynkowych czasach wszyscy traktowali mnie jak słodką, naiwną kobietkę, ehhh. Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#229 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
o! massakra! to coś dla red będzie tak cos czuję
|
|
|
|
#230 |
|
Nindżopesz
|
No niezłe, niezłe, a najlepsza jest recenzja na Lucky: "If you enjoy smelling like smoked salmon, this one's for you."
Co do Edenu - ciężka sprawa, otwarcie wyjątkowo mi się spodobało - bo i dzikie zioła, i mięsożerne orchidee ( ) i nutka kobiecości... Ale oczywiście z czasem wylazło na mnie piżmo i teraz męczy zapachem niewietrzonej alkowy...Reasumując: otwarcie - mroczność 5/1o, baza - mroczność 0/10
|
|
|
|
|
#231 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale te smolne brykiety...mmmmm:rolleyes :
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Mitsouko, Bogna Sokorska zmarła w 2002 roku... Nawet jej uczennice nie osiągnęły takiej perfekcji w sztuce bel canto... Na YT nie ma tego nagrania, ale hjakby co, to służę pomocą - mogę Ci przesłać
![]() Redhaired Witch - prawda to, czaję się na Habanitę, ale nabędę ją w ciemno, wcześniej nie miałam z nią kontaktu, więc nie mogę mówić, że jest najmroczniejszym zapachem, jaki miałam
|
|
|
|
|
#233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eden to dla mnie les fleurs du mal, po prostu Dawna laf.Cytat:
niezwykłe Eden --> naprościej upolować na notorycznych przecenach w Super Pharmach (79 zł)
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2009-11-15 o 00:48 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() The Source miało mi posłużyć jako ilustracja do Etry, ale ostatecznie zrezygnowałam, za to Automne wykorzystałam przy okazji Coze. Nota bene ten wspominany tu wielokrotnie zapach zrobił na mnie swego czasu tak duże wrażenie, że stał się pierwszym PG, które w życiu zrecenzowałam. ![]() Jeśli zaś oftopujemy mrocznie i graficznie jednocześnie, to moją największą chyba miłością w tej dziedzinie jest (po tym jak Beksiński zdał się w romans z grafiką komputerową i stracił moje serce) Wojtek Siudmak.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-11-16 o 20:52 |
|
|
|
|
|
#235 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ale Siudmak tez sie zadaje z komputerem? czy się mylę?
|
|
|
#236 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Jesteś na tym zdjęciu tak piękna, że aż niemożliwa. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Mylisz się. Siudmak nawet maile niechętnie pisze. ![]() Wszystkie te hiperprecyzyjne cuda to ręczna robota. Misterna i wspaniała.
|
|
|
#237 |
|
Nindżopesz
|
Sabbath - Siudmak rzeczywiście rzuca na kolana, też myślałam, że maczał palce w grafice komputerowej...
Za komplement dziękuję ale trudno nie być pięknym jak się przeciągnęło po twarzy ostrym rozmyciem i bezczelnie podkreśliło oczy Z czasem zaczęłam się subtelniej posługiwać takimi urządzeniami ![]() Za to Twój nowy avatar jest przepiękny - mistyczny, tajemniczy i nieprzesadzony BTW Chaman's Party można dorwać gdzieś w Polsce? |
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i twój nowy av też - pasuje do tego wątku edit: skoro już wymieniam swoich ulubionych twórców, to nie może zabraknąć dwóch moich idoli: genialnego Salvadora Dalego (może zapach dla płonącej żyrafy znacie? ) i romantycznego, nieco mrocznego, malarza Caspara Davida Friedricha (obraz pasuje mi do Avignon lub czystego kadzidła Cardinala)
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-16 o 21:52 |
|
|
|
|
|
#239 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
. Beksińskiego lubie zwłaszcza "srodkowego" ![]() ASIudmaka zadnego w sumie nie macałam z bliska, wiec nic konkretnie nie moge powiedziec. Bo ja z tych co muszą z bliska na obrazy patrzec, a najchętniej bym dotykała, w krakowie sie wkurzyłam ze do samarytanina podejsc nie mozna , a tak z daleka to ja nic nie widze-tzn machniec pędzlem nie widze a musze ![]() ale offtop masssakryczny oooo- dla żyrafy- Eau Lente-tam płonie wiele niedookreślonych rzeczy to i żyrafa może
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-16 o 21:56 |
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Nie pamiętam jak pachnie Off bo rzadko używam, o ile pamiętam jest taki słodko-mdlący? Jeśli tak, to podobna nuta w Habanicie kojarzy mi się z czymś gnijącym na bagnach albo jakąś dziwną nalewką

tak cos czuję