![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Michaelowa Nibylandia XII- po prostu magia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() narazie nie mam jak, plodna bede jak dziecko spac poloze, poki co licze na Asie ![]() [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;15260292] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witajcie ![]() z nieba mi spadlas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
z jaką on to szczerością robi a nie tak na odczep się
Załącznik 2652065 Załącznik 2652066 Załącznik 2652067
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
Hipi, osobiście uważam, że zasłużyłaś na:
Załącznik 2652047Załącznik 2652064Załącznik 2652071 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
Nasz Majkuś od młodości miał kłopoty z rozporkiem...
![]() ![]() Załącznik 2652074 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() dopiero wrocilam, zjem, P. robi juz spaghetti czosnkowe ![]() ale zdazylam jeszcze na stara czesc ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=EgyLC...eature=related
od 8:00 do konca ![]() ![]()
#4928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pisz takich rzeczy bo pierwszy raz to powiem ale porwe ci Tż ale tylko w celach kulinarnych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Zakorzenienie
|
#4932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli z czym?
![]() |
#4933 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4934 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() O właśnie Justyś Tyw jakims SPA w między czasie byłas...jak pięknie wygladasz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam coś, co mnie rozwaliło w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
http://www.forum.mjpolishteam.pl/vie...=190318#190318 Myślę,że warto przyjrzeć się wypowiedzi jednego z użytkowników portalu Filmweb, bo jest niesamowita: "Wychwalany, ukamieniowany i znowu czczony" Do kina wybrałem się raczej z towarzyskich powodów, a nie dlatego, że jestem wielkim fanem Michaela. Kiedy on był na topie, buntowałem się przeciwko modzie i popowi, dla mnie była to po prostu kolejna reklamowana gwiazda w TV. Szacunek zacząłem mu okazywać, kiedy większość ludzi zaczęła się od niego odwracać i zauważyłem hipokryzję wśród "fanów", którzy wspierali go, kiedy był na szczycie, a później ośmieszali go, kiedy przeżywał swoje największe upadki. Ludzką naturą zdaje się być wywyższanie jednostek na piedestały, po czym mieszanie ich z błotem, tudzież krzyżowanie (pamięta ktoś koszulkę Axl'a Rose'a z Jezusem i napisem "Kill Your Idol"?) - Michael Jackson jest jednym z przykładów takich "upadłych ikon". Sam kiedyś porównując siebie w wywiadzie do Jezusa, wzbudził politowanie wśród ludzi, którzy jego "upadek" traktowali jako kolejną rozrywkę w TV (coś typu Britney Spears zgolona na zero) i wypowiedź tą wzięli za przejaw choroby psychicznej. Dziś myślę, że Michael miał rację, choć niepotrzebnie mówił to publicznie. Michael inspirował miliony, wzbudzał zachwyt milionów i przez miliony został "ukrzyżowany", a po śmierci ukoronowany na króla popu ponownie i to pewnie przez tych samych ludzi, którzy śmiali się z jego upadku. Także dlatego podszedłem do tego filmu sceptycznie, wiedząc, że podobnie jak na śmierci papieża, ktoś chce zarobić na śmierci Michaela. "Trasa nie doszła do skutku, - odzyskajmy część kasy sprzedając tani materiał i nazwijmy go wersją limitowaną. Do tego zróbmy to od razu, póki jeszcze w TV jest sporo szumu o jego śmierci". Gdybym jeszcze wiedział, że nakręcił to koleś od "High School Musical", to pewnie wcale bym nie poszedł zobaczyć "This Is It". Film zawiera mało wywiadów z ludźmi z otoczenia gwiazdora, natomiast nie skąpi wielu minut muzyki - także sporej ilości całych utworów. To powinno przekonać każdego fana Michaela Jacksona, żeby pójść na ten film do kina. Choć pewnie fani i tak kupili bilety jako pierwsi, bowiem "This Is It" wyświetlano tylko przez dwa tygodnie. Swoją drogą - niezłe zagranie marketingowe. Film to zlepek scen z prób do niedoszłego największego show na naszej planecie, co wziąłem początkowo za słaby powód zobaczenia filmu w kinie (w końcu to tylko próby do koncertów). Jednak jakość dźwięku i to, jak wspaniale tańczył i śpiewał Jackson i jego ekipa na scenie nie pozostawiło złudzeń - film zasłużył na to, aby go pokazywać w kinie. Pomimo tego, że nie jest to prawdziwe show, a zaledwie trening, to po pierwsze wszystko wygląda fenomenalnie już w fazie przygotowań. Po drugie może właśnie taki charakter powinien mieć ten film, czyli nieskończone dzieło. Istotnym smaczkiem w "This Is It" są filmowe wstawki, które zrealizowano bardzo profesjonalnie - w technologii 3D na potrzeby wyświetlania ich podczas koncertów. Jeśli ktoś wątpił w to, że Jackson był w stanie zaprezentować jeszcze cokolwiek poza rozpadającym się nosem, powinien poczuć się głupio, ponieważ w "This Is It" Michael rusza się na scenie jakby miał nadal ze 20 lat, a śpiewa tak, jakby nigdy nie przestał śpiewać. Poza tym na filmie widać, jakim perfekcjonistą był, jak wiele wymagał od siebie i od innych. Miejscami potwierdza się czyjeś powiedzenie, że Jackson przez całe życie był jak dziecko - to widać w wielu scenach. Przede wszystkim jednak widać, że przez wielkich tancerzy, muzyków, ludzi z branży filmowej i muzycznej traktowany był jak święty (tak się do niego odnoszą, jakby był prawdziwym królem). Nie jednej osobie łezka zakręci się w oku... Niby to wspaniale, że mamy szansę zobaczyć coś nowego i świeżego, co zostało po wielkim gwiazdorze, ale z drugiej strony fakt, że było tak blisko, aby udowodnił każdemu, że nie umarł i nikt nie może mu się równać, jest bardzo smutny i odbiera wiarę w cuda. Jakkolwiek bluźnierczo to zabrzmi, - Michael dla sporej rzeszy ludzi był jak święty,- cokolwiek złego zrobił, jakkolwiek by się nie skompromitował - był kimś, w kogo wierzyli do ostatniej chwili. Czy nam się to podoba czy nie, do ostatnich pokoleń łatwiej dotrzeć muzyką pop niż religią. Osobiście nie mogłem uwierzyć, że On po prostu odszedł - tuż przed własnym "zmartwychwstaniem". Bo nie jestem już zbuntowanym nastolatkiem, który wszystko co znane bierze za głupie i komercyjne. Dorosłem już dawno temu, żeby przekonać się, że on zawsze był największy. Zmieniały się tylko pokolenie i media, które stawiały go w różnym świetle, w zależności od tego, na co ludzie w danej chwili mieli ochotę, - na wysławianie albo na kamieniowanie. Michal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
dobra ja mma pytanie kto pisze mi smsy jako jasnowidz?
dziękuję ![]()
#4938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
boże ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anka piękne słowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Pisarko pisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zakorzenienie
|
super ten artykuł... oby takich więcej..
![]() ![]()
#4942 |
Zakorzenienie
|
Ash albo Milla macie jakieś zdjęcia z imprezy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
Ej no co tak wolno ja chce już 13 część.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 | |
Zakorzenienie
|
A dopiero się XI kończyła... ależ ten czas ucieka.
![]() Cytat:
Weszłaś na kolejny poziom wtajemniczenia. ![]() I wzruszające. Chlip, chlip... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
Jest tu jakiś słodki miś czekoladowy ?
![]()
#4946 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem misiem, ja ja jaaaaa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zakorzenienie
|
jest Załącznik 2652161 ???
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
dostaje od tygodnia a może i dłuzej głupawe esy bawiło mnie to do dzisiejszego
uwaga treść: "jasnowidz prosi o pilny kontakt, w śnie otrzymał wizję dotyczącą Twojej osoby" i jakieś tam pierdoły ale przez tydzień dostałam bardzo osobiste esy znaczy takie dotyczace mnie kuwra ktoś mnie śledzi :/
#4949 | |
Zakorzenienie
|
Tylko zdejmij te ciuszki, to się kremy będą lepiej wchłaniać.
![]() Cytat:
Otóż to. Rzeczowy, wyważony komentarz, bez tych wszystkich onetowych lofciań itp bredni. ![]() A ja chcę czekoladkę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zadomowienie
|
![]() Załącznik 2652166 Załącznik 2652165 " Jestem sobie mały miś , duzy miś .. " Edytowane przez hipilaslena Czas edycji: 2009-11-13 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.