Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-13, 17:59   #4801
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

obiad zrobiony i wysprzatane wszystko ufff
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
A moje dziecko śpi od 13
podoba mi się taka przemiana

jak dziecko grzeczne to trzeba chwalic

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Hm..sama już nie wiem, w każdym razie będę nadal przystawiać Małego i walczyć o pokarm. Ostatnio nawet myślałam, że całkiem mi pokarm zanikł, bo piersi takie miękkie, że szok były
Myslałam, że 100ml pod koniec dnia z obu piersi to mało, ale raz to jest 100 a raz 80.60 A w ciągu dnia karmię go cycem, tak ze 2 razy bo rano i wieczorem jest butla.(dłużej i lepiej śpi).
I może pomyślicie, że jestem jakaś walnięta, ale jak on tak się uśmiechnął do mnie przy tym cycu, to aż mi się łezka w oku zakręciła
przystawiaj jak najczesciej a produkcja mleczka ruszy ze zdwojona sila

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Cześć. Melduje że czytam codziennie. Tylko nie pisze
witaj

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam
Chyba nie dam rady Was nadrobić.. Moje dziecie dziś jest baaaaardzo marudne już nie mam siły a na dodatek mam doła;(
Tż pojechał w trasę będzie dopiero po północy
Ehh wpadłam do Was i od razu marudze... Sorki

Cytat:
Coś widzę, że marnie nam dzisiaj idzie pisanie

moje dziecko znowu śpi
chyba nadrabia zaległości
albo zbiera siły na następne nieprzespane noce
mysle ze nadrabia zaleglosci

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Ja bym chetnie luknęła. Jesli nie masz nic przeciwko to jak bys mi linka wysłała

swietny pomysł, ja tez ciagle na 1 strone zerkam zeby porównac
zaczne od siebie
tylko mi podpowiedzcie jak mam to zrobic bo nie chce mi sie grzebac i szukac :P

Zapomniałam napisac wczoraj, ze bylismy z Zuzinka na pobraniu krwi. Az 3 ampułki były potzrebne
Myszka tak sie opłakała, tak mi jej szkoda było, ze az załowałam ze poszłam
dzis odebrałam wyniki, nie sa idealne ale dyzo lepsze od poprzednich (anemie miała).
Byłysmy tez u dermatologa bo ma ŁZS. Ale teraz sama niewiem co mam bo babeczka zaczeła cos o AZS przebakiwac :/ przepisała ATOPICLAIR, znacie może?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witam ponownie
Taką mam ochote pocytowac ale niestety nie dam rady. Z nosa cieknie, oczy łzawią Kupiłam dzisiaj rozne leki (wezme na noc).
Może wieczorem mi sie polepszy to nadrobie zaległosci.

Skiereczko, mogą byc podpisane w albumie

A widzisz niepotrzebnie sie martwiłaś
ale ja tez bym sie martwiła Najważniejsze, że Bartus zdrowy.

Właśnie, albumy są konieczne jak chcecie byc ta tej liscie z fotkami

Nie ładnie tak
Cass do lozka marsz sie kurowac bo kto nam nowy watek zalozy?

zaraz i ja zabiore sie za album
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 18:30   #4802
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

jak dziecko grzeczne to trzeba chwalic

mysle ze nadrabia zaleglosci

oby

ja uciekam bo wątek coś dzisiaj i tak zaspany
przyszykuję kąpiel młodemu, może wpadnę wieczorkiem, zanim małż wróci a jak dziecię pozwoli.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 18:50   #4803
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Czesc Mamusie

Tomuś spi juz od 18 Oby jescze spał długo bo przychodzi do nas Pan od mebli-bedziemy robic szafe wnekowa,szafke pod dvd, meble do pokoju Malutka i duza polke na ksiazki Wreszcie bedzie porzadek , bo teraz mamy malo mebli i straszny balagan przez to jest. A ze mamy mieszkanie 140 metrow to jest co urządzac
Stary 2009-11-13, 18:53   #4804
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie

Tomuś spi juz od 18 Oby jescze spał długo bo przychodzi do nas Pan od mebli-bedziemy robic szafe wnekowa,szafke pod dvd, meble do pokoju Malutka i duza polke na ksiazki Wreszcie bedzie porzadek , bo teraz mamy malo mebli i straszny balagan przez to jest. A ze mamy mieszkanie 140 metrow to jest co urządzac

o to duże mieszkanko macie fajnie.
Amelka pospała trochę i dalej marudzi....
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 18:59   #4805
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
No wiec wybadała Bartusia z kazdej strony ... wizyta trwała pół godziny, a nie jak ostatnio 5 minut
Powiedziała, ze ma słabe mięśnie rączek, bo powinien się podciagać sam do siedzenia ... główka mu się kiwa na wszystkie strony, a w tym wieku powinna już być stabilna ...
I ma silny odruch rozrzucania rączek na boki - jak sie przestraszy ... a to tez powinno już zanikać

No i pokazała jak mamy z nim ćwiczyć ... powinien leżeć ok 7 razy dziennie na brzuchu, bo wtedy najlepeij ćwiczy sie główkę i to wygięcie w jedną stronę ...
Jak najwięcej ma leżeć, i nosić go tylko jak trzeba
Podała 3 placówki gdzie mozemy się zgłosić na rehabilitację ... i za ok 1,5 miesiaca do kontroli ...

I najważniejsze - to kiwanie główką to najprawdopodobniej taki odruch przy zasypianiu, kazała obserwować, ale jej zdaniem to nic niepokojacego.

Bartosz był bardzo grzeczny, uśmiechał sie do pani doktor i cieszył podczas ćwiczeń
Aniu bardzo się cieszę, że Twoje obawy się nie potwierdziły Niestety od pediatry nie dostałam skierowania do neurologa, więc szukam prywatnie, co wcale nie jest proste, bo ciężko znaleźć dobrego nerologa dziecięcego, który przyjmuje prywatnie, aż w szoku jestem.

Cytat:
I może pomyślicie, że jestem jakaś walnięta, ale jak on tak się uśmiechnął do mnie przy tym cycu, to aż mi się łezka w oku zakręciła
Sweet kopę lat

Ja też się wzruszam, jak Kubuś uśmiecha się przy cycu

Cytat:
Witam
Chyba nie dam rady Was nadrobić.. Moje dziecie dziś jest baaaaardzo marudne już nie mam siły a na dodatek mam doła;(

Poszłam na spacer na 2 godziny, jak przyszłam to nakarmiłam Małego, przewinęłam, pobawiłam się z Nim, potem był obiad i jak w końcu udało mi się zasiąść do czytania, to myślałam, że padnę - tyle żeście naskrobały

Czytałam, że odciągacie mleko laktatorem - czemu to robicie? Ja mam laktator, ale przydał mi się jedynie w szpitalu, a teraz nie wiem kiedy miałabym go używać

Uwaga, uwaga!
Wróciłam ze spaceru z Kubusiem, a Małż właśnie kończył sprzątać mieszkanie . Sprzątnął całe , bez proszenia , do teraz się nie otrząsnęłam

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 19:04   #4806
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cass do lozka marsz sie kurowac bo kto nam nowy watek zalozy?

zaraz i ja zabiore sie za album
Spoko luzik wykrzese z siebie resztki sił aby założyc wątek

Tak, tak album musi byc
_________________________ _______________
Dziewczyny kochane, jeszcze raz przypominam, gdybyscie chciały cos zmienic w liscie lub dopisac to jest ostatni dzwonek

I te mamusie , ktore są chcą byc na liscie ze zdjeciami prosze jak najszybciej podpisac fotki w albumie i oczywiscie dac mi znac ze juz jest to zrobione
Ja sobie notuje na karteczce, kto juz ma gotowy album bo potem nie będe miała czasu zaglądac na kazdy profil i patrzec czy album gotowy

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 19:17   #4807
Ania0104
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny!!!

Kasiu

eleeri widzę, ze się wczoraj wyspałaś!!! Super
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Wspaniale wiesci, Tobie chyba kamien z serca?
nooo ... chociaż nie do ońca, bo jak go kamię to tylko myśle o tym, zeby nie zaczął kiwać główką
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Tylko sie cieszyc.
Wiesz moze kiedy dokladnie powinien zaniknac odruch rozkaldania raczek przy przestraszeniu sie? Lena tez tak wciaz rozklada.
no właśnie nie wiem dokładnie, ale lekarka powiedziała ze w 4 miesiacu juz nie powinien tak często się przestraszać

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Aniu bardzo się cieszę, że Twoje obawy się nie potwierdziły Niestety od pediatry nie dostałam skierowania do neurologa, więc szukam prywatnie, co wcale nie jest proste, bo ciężko znaleźć dobrego nerologa dziecięcego, który przyjmuje prywatnie, aż w szoku jestem.
yyyy ... a ja jak wczoraj dzwoniłam to pani doktor wcisneła nas na wizytę, bo stwierdziła, ze jak sie tak wygina to nie ma na co czekać ... 1 miesiac u dziecka to jak u dorosłego rok ... więc od razu mi się spodobała

Wróciłam właśnie od koleżanki ze szpitala ... jaki ten jej synuś malutki ... ma 51 cm i taka chudzinka z niego ... czy Bartosz też taki był ... ehhh kiedy to było

no więc ja wróciłam, a małż wybył na pępkówkę ... jak wróci, albo co gorzej nie wróci ... to go

Bartosz śpi, a ja siedzę i grzebię na allegro ... no i delektje się pysznotką

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Uwaga, uwaga!
Wróciłam ze spaceru z Kubusiem, a Małż właśnie kończył sprzątać mieszkanie . Sprzątnął całe , bez proszenia , do teraz się nie otrząsnęłam
a mówiłam, ze Twój małż to MĄ NR 1!
Pięknie się spisał!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 19:28   #4808
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Miramej ja odciagalam jak gdzies wychodzilam ale juz tego nie robie bo maly nie chce pic z butelki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 19:36   #4809
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Zrobilam ład w ciuchach i tak 2 reklamowki mam do tej corki szwagierki -mysle ze sie ucieszy(chociaz wiadomo 14-latka wiec to roznie bywa)ostatnio dalam jej tez 2 kurtki

A porzadek robilam bo w przyszlym tygodniu maja nam garderobe zrobic i trzeba bedzie ciuchy poukladac wreszcie a tak sa upchane bo w malej szafie........

Wercia wstala-zrobila kupsko , wypila mleczko i lezy w lezaczku patrzac na mnie

Cytat:

Uwaga, uwaga!
klask i:dla męża !!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 19:42   #4810
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Czesc Mamusie

ale bym zaszalała z takim mieszkankiem

Cytat:
Wróciłam właśnie od koleżanki ze szpitala ... jaki ten jej synuś malutki ... ma 51 cm i taka chudzinka z niego ... czy Bartosz też taki był ... ehhh kiedy to było
Moja myszka tez kiedys miała 51cm
Stary 2009-11-13, 20:08   #4811
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:

I nie dziwie ci sie ze polecialy ci lezki przy karmieniu bo mi tez nieraz staja tak sie rozczulam. Dla mnie to piekne uczucie i taka bliskosc... Uwielbiam ja karmic i piescic jednoczesnie, bawic sie raczkami i glaskac po policzku.... Czesto usmiecha sie w trakcie i to sa najpiekniejsze momenty. Az sie wzruszylam
Wiem dobrze, o czym piszesz- uwielbiam te momenty Albo gdy Ania z rozkosza sobie wzdycha- o rany, cudna jest

Cytat:
Cześć. Melduje że czytam codziennie. Tylko nie pisze
Zauwazylysmy No napisz choc troche!

Cytat:
Zapomniałam napisac wczoraj, ze bylismy z Zuzinka na pobraniu krwi. Az 3 ampułki były potzrebne
dzis odebrałam wyniki, nie sa idealne ale dyzo lepsze od poprzednich (anemie miała).
Byłysmy tez u dermatologa bo ma ŁZS. Ale teraz sama niewiem co mam bo babeczka zaczeła cos o AZS przebakiwac :/ przepisała ATOPICLAIR, znacie może?
Co to za skroty, bo sie nie orientuje?
Zal mi Zuzi, biedactwo

Cytat:
Czytałam, że odciągacie mleko laktatorem - czemu to robicie? Ja mam laktator, ale przydał mi się jedynie w szpitalu, a teraz nie wiem kiedy miałabym go używać

Uwaga, uwaga!
Ja dopiero bede odciagac, poniewaz w styczniu ide na 2 dni do pracy.
Brawa dla meza

Cytat:
Dziewczyny kochane, jeszcze raz przypominam, gdybyscie chciały cos zmienic w liscie lub dopisac to jest ostatni dzwonek
Jedyna uwage jaka mam to taka, ze urodzilam silami natury, wiec to mozna uzupelnic.
Album stworze w niedziele, dzisiaj nie mam juz sily...

Wpadla do mnie przyjaciolka, wlasnie jest w 8 tygodniu ciazy. Jest cala przejeta, pelna pytan i watpliwosci, nie potrafi o niczym innym rozmawiac. Dobrze pamietam ten stan

Kupilam laktator. I butelke Dr. Browna- chyba Mariola i nich pisala- znacie?

Wiecie co, Ania dzisiaj powiedziala MAMA. Wiem, ze bylo to zupelnie bezwiedne i niekontrolowane, ale i tak az mi lzy poplynely
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 20:39   #4812
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Mamusie

zazdroszcze takiego mieszkania
ja mam zaledwie 47m

Cytat:

Uwaga, uwaga!
z laktatorem u mnie zaczelo sie od tego ze mialam tak poranione brodawki ze nie bylam w stanie karmic, jedno karmienie z piersi kolejne odciagane mleko, no i moja panna tak polubila butelke ze pewnego razu jak dostala piers to nie chciala jej ssac tylko sie smiala i plula, i tak zostalo, nie zmuszalam jej, odciagam juz cos kolo 3 mscy, troche to meczace ale czego sie nie robi dla dzieci
dodatkowo mala miala straszne kolki, wiec kupilam butelki antykolkowe i mialam nadzieje ze mina gdy zacznie z tych butelek jesc, niestety nadal byly

dla meza, spisal sie

Cytat:
Spoko luzik wykrzese z siebie resztki sił aby założyc wątek

Tak, tak album musi byc
_________________________ _______________

I te mamusie , ktore są chcą byc na liscie ze zdjeciami prosze jak najszybciej podpisac fotki w albumie i oczywiscie dac mi znac ze juz jest to zrobione
Ja sobie notuje na karteczce, kto juz ma gotowy album bo potem nie będe miała czasu zaglądac na kazdy profil i patrzec czy album gotowy
Cass album gotowy

Cytat:
ja mam butelki Dr Brown'sa mala lubi z nich pic, ale jest duzo mycia

Zuza tak polubila przewracanie z plecow na brzuszek ze dzis caly dzien cwiczyla, udawalo jej sie nawet raczke wyciagnac spod brzuszka
Stary 2009-11-13, 20:58   #4813
katarzynka00
Zakorzenienie

Wszystkim wam dziekuje za slowa otuchy, niestety jutro nadejdzie ten dzien.Dr zasugerowal aby podac mu kroplowke bo moze przez to ze nie jadl i nie pil to dostal wstrzasu hiperglikemicznego, ale po 2h kroplowki stan sie nie poprawil a po badaniu okazalo sie ze zmiany w mozgu za daleko zaszly i na dodatek nie kontaktuje jedno oko...od zwyklego zapalenia ucha takie powiklania.U tamtego weta juz nigdy sie nie zjawie...

Aniu-swietnie ze z takimi wiesciami wrocilas nasze kciuki pomogly
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

Nie pal, proszę! to tak rujnuje zdrowie
uporam sie z tym.Jeszcze jutro taki stres ze napewno bede palic...

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
Adas wczoraj zasnal przed 22 i obudzil sie o 8 spalby pewnie jeszcze dluzej ale maz wychodzac do pracy troche za glosno sie zachowywal i go rozbudzil. tak wiec maly dostal cycka na sniadanko, posiedzial ze mna i poczytal dzisiajesze wiadomosci,zrobil kupke i teraz znowu spi od 10. pewnie bedzie tak spal do 13 albo 14 i potem w koncu wyjdziemy na spacerek
wczoraj maly nie dostal marchewki, z racji ze babcia go pilnowala w porze obiadowej,kiedy ja dawalam korki. ale dzisiaj zrobimy powtorke z marchewki,pewnie znowu z butelki,zeby jedzonko ladowalo w brzuszku a nie na sliniaczku
ooo to wiecej spi niz moj nadworny spioch
za dnia ma tylko 2 drzemki po 40min, chyba ze na spacerze dlugo bym byla

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

nikt mi nie doradzi odnosnie mp3? poza Unholy?
no ja juz sie wypowiedzilam.Nie doradzilam ale sie wypowiedzialam

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzis wybaczcie ale nie bede aktywna, przeczytalam to co napisalyscie tylko.
Wczoraj moja kotka o której pisalam Kasi niestety zostala uspiona...... mam strasznego doła co chwile popłakuje i nie mam na nic ochoty także wybaczcie. Odezwe sie jak mi troszke przejdzie
łącze sie z toba w bolu

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
jaby koś chciał zob jaka to mam na nk fotke wklejona
a ja cie nie mam chyba w znajomych

Cytat:
Coś widzę, że marnie nam dzisiaj idzie pisanie
ciekawe,ja mialam kilka stron do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

Amelia padła biedna ale mocno płakała ledwo ją uspokoiłam...może to dziąsełka?? dół ma dość miękki ale góra twarda
czytalam ze na zabki dziasla musza byc rozpulchnione

Cytat:
no ja nie wiem, dlaczego sa takie problemy z malymi dziecmi.Z okulista podobnie w Pn Czy to tak waska specjalizacja?

Brawa dla Małża

Cytat:
Bartosz śpi, a ja siedzę i grzebię na allegro ... no i delektje się pysznotką

przypomnij co to bylo ta pysznotka plis

Cytat:

chyba łojtokowe zapalenie skory

U weta bylam z Laurka i mezem.Spisala sie dzielnie.Ponad 2h kroplowki psinki byla grzeczniutka i wzbudzala ogromne zainteresowanie.
Dobrze ze zaopatrzylam sie w mleko i ciepla wode.Tam wypila i po 18 swoim rytmem padla.Dzis ma dzien bez kapieli bo przelozylam ja i spi w bodziaku i rajtuzkach.
Zmykam nastrojona smutkiem
dobranoc
Tak smiesznie z takim malym szkrabem u weta he he he

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

MASAKRA!!!
http://www.pro-test.pl/article_artic...rca%20rur.html
!!!Przeczytajcie!!!
Wlasnie dostalam na gg ten link rowniez od mlodej mamusi.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 21:01   #4814
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Ja bym chetnie luknęła. Jesli nie masz nic przeciwko to jak bys mi linka wysłała

swietny pomysł, ja tez ciagle na 1 strone zerkam zeby porównac
zaczne od siebie
tylko mi podpowiedzcie jak mam to zrobic bo nie chce mi sie grzebac i szukac :P

Cytat:
marica mi sie 3 najbardziej podoba
Cytat:
Cytat:
Podobają mi sie, 3-5-6
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
mi się podoba ten pierwszy z owieczką - 5 i ewenrualnie ten z odciskiem stopy

Amela strasznie marudzi i spać nie chce
Cytat:
marica, ten podoba mi sie najbardziej http://www.allegro.pl/item806765598_...t.html#gallery
a na 2 miejscu ten http://www.allegro.pl/item813900699_...t.html#gallery

Bossse ale mi córa pierdziuszka... To żle ze tak pucuje? Własnie jest na hustawce i słysze jakies dziwne odgłosy i sie zastanawiam co to a to ona tak pierdziuszka
dziękuję za rady przewaga 5 więc zamawiam 5

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Wszystkim wam dziekuje za slowa otuchy, niestety jutro nadejdzie ten dzien.Dr zasugerowal aby podac mu kroplowke bo moze przez to ze nie jadl i nie pil to dostal wstrzasu hiperglikemicznego, ale po 2h kroplowki stan sie nie poprawil a po badaniu okazalo sie ze zmiany w mozgu za daleko zaszly i na dodatek nie kontaktuje jedno oko...od zwyklego zapalenia ucha takie powiklania.U tamtego weta juz nigdy sie nie zjawie...

łącze sie z toba w bolu

no ja nie wiem, dlaczego sa takie problemy z malymi dziecmi.Z okulista podobnie w Pn Czy to tak waska specjalizacja?

Brawa dla Małża

U weta bylam z Laurka i mezem.Spisala sie dzielnie.Ponad 2h kroplowki psinki byla grzeczniutka i wzbudzala ogromne zainteresowanie.
Dobrze ze zaopatrzylam sie w mleko i ciepla wode.Tam wypila i po 18 swoim rytmem padla.Dzis ma dzien bez kapieli bo przelozylam ja i spi w bodziaku i rajtuzkach.
dobranoc

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

MASAKRA!!!
!!!Przeczytajcie!!!
link do mojej nk mam w albumie pod 1 zdjęciem zapraszam

no to ja już mykam lulu po takim ciężkim tygodniu marze o relaksującej kapieli i cieplusiej poduszeczce buziaki do poduchy
Stary 2009-11-13, 21:25   #4815
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Super ze lubi jesc z piersi i powiem ci ze jesli chcesz tak karmic to walcz kochana bo warto Przystawiaj go jak najczesciej i sciagaj laktatorem. Wierze ze produkcja sie zwiekszy. Jak moja corcia zaczyna jesc czesciej to i pokarmu mam wiecej a jak rzadziej to ilosc mi sie zmniejsza.
I nie dziwie ci sie ze polecialy ci lezki przy karmieniu bo mi tez nieraz staja tak sie rozczulam. Dla mnie to piekne uczucie i taka bliskosc... Uwielbiam ja karmic i piescic jednoczesnie, bawic sie raczkami i glaskac po policzku.... Czesto usmiecha sie w trakcie i to sa najpiekniejsze momenty. Az sie wzruszylam
Cytat:

pewnie że przystawiaj
wierzę, że pokarmu z dnia na dzień będzie coraz więcej i może nawet odstawisz butlę

Cytat:
przystawiaj przystawiaj jak najczesciej, wierze, ze Ci sie uda pokonac ten kryzys
czym wiecej bedziesz przystawiac tym wieksza bedzie produkcja - a skoro mowisz, ze karmisz dwa razy i maly jest najedzony to znaczy, ze masz mleko, jakbys przystawila go wiecej razy to tez by mu polecialo bo jak dziecko zaczyna ssac to od razu idzie produkcja

nie dziwie sie, ze sie wzruszylas, moj maly jak sie usmiecha przy cycu u glaska mnie lapka to tez mi cieplo na sercu

a moje piersi tez juz nie sa takie twarde jak kiedys, jak maly normalnie je to przez caly dzien i noc mam miekkie ale mleko mu leci jak je
chyba, ze naprawde duzo godzin nie je to wtedy troche twardnieja
Dzięki dziewczyny Tak właśnie będę robić

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość

ja piję bardzo dobra a czy pomaga chyba tak, nie powiem dokladnie bo mam mleka w pip
ale kuzynka miała mało mleka i zaczęła pić 2-3 razy dziennie i mleko powrocilo

Cytat:
Napisane przez cokacabanka Pokaż wiadomość

Ja ją mam. Czasem ją piję, jak produkcja mi sie zmniejsza. Mi wystarcza jak wypiję jedną na dzień. W smaku dla mnie jest taka sobie.
Ja wypiłam dwie godziny temu tą herbatkę i teraz mam cyce pełne
Smak ujdzie, zresztą bardzo lubię wszelkie ziołowe herbatki, więc zupełnie mi nie przeszkadza

Cytat:
Witam
Hm..moja droga, może Cię pocieszę - mój dziś wraca o 4 nad ranem

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 21:28   #4816
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Zal mi Zuzi, biedactwo

Wiecie co, Ania dzisiaj powiedziala MAMA. Wiem, ze bylo to zupelnie bezwiedne i niekontrolowane, ale i tak az mi lzy poplynely
ŁZS -łojotokowe zapalenie skóry
AZS - atopowe zapalenie skóry

Naprawde powiedziała MAMA? Mi sie tez tak kiedys wydawało ale sobie przemówiłam do rozsadku ze mi sie tak pzrywidziało

Cytat:

MASAKRA!!!
!!!Przeczytajcie!!!
Ja Zuzi dawalam wode Żywiec - ale przegotowaną więc niby nic sie nie powin no po niej wtedy dziac. Ale czy to zbieg okolicznosci czy rzeczywiscie to wynik uzycia tej wody że kilkanascie dni spedziłysmy w szpitalu z powodu właśnie problemów jelitowych to teraz juz zostanie bez odpowiedzi Ale teraz juz tej wody nie daje
Stary 2009-11-13, 21:32   #4817
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
przystawiaj jak najczesciej a produkcja mleczka ruszy ze zdwojona sila

Cytat:
Sweet kopę lat

Ja też się wzruszam, jak Kubuś uśmiecha się przy cycu

Uwaga, uwaga!
No, kopę, kopę
I dla męża!!

Zaraz się zajmę albumem
Mały walczył ostro dzisiaj, nie chciał za chiny ludowe zasnąć mimo, że oczka maleńkie i widać, że spać się chce Ale nieee, woli popłakać i pomarudzić.Wasze dzieci też tak mają?

Aha i dane uzupełniam:
Bartek, ur 29.08.2009, sn, 2720, 51cm

No i powysyłam Wam zaproszenia co Wy na to?
Pozaprzyjaźniamy się?

Eh coś mi na głowę chyba siadło

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2009-11-13, 21:45   #4818
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

sweet mi wyślij
Stary 2009-11-13, 22:06   #4819
Cassandra 23
Zakorzenienie

Widze, że niektore mamuski przyszykowały juz zdjecia w albumach, tzn. Czekoladka, Skierka, Gorgulek i Marika.
Czekamy na reszte.

Wybierzcie do każdego miesiąca tylko jedno jakies fajne zdjęcie (dobrze by było, żeby maluszek był w całej okazałości )

Uciekam juz do łozka. Leki wzielam, nawet czosnek zjadłam
Mam nadzieje, że szybko mi przejdzie katar.

Kuba tez cos charczał ale koleżanka mi doradziła (jej poleciła do lekarka) zebym pokroiła na drobne kawałeczki 3 ząbki czosnku i na jakims małym talerzyku postawiła okok łóżka.
Podobno bardzo dobrze przeczyszcza nosek. Naturalny, skuteczny sposób w walce z katarem.
Zobaczymy jutro czy coś pomoże.

Dobranoc mamuski

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 22:11   #4820
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Zauwazylysmy No napisz choc troche!
Nie pisze z wami bo nie mam czasu tak siadać do kompa i pisać na bieżąco. Przeważnie czytam wszystko jak mały zasypia na noc (siedze w pokoju obok i nasłuchuje) a wtedy to bez sensu cokolwiek pisać bo już większość spraw jest obgadana i opowiedziana.

A co u nas? Adrianek jest przekochanym dzieckiem Jest bardzo grzeczny Kiedyś troche na niego narzekałam i nawet mi głupio z tego powodu. On wtedy miał skok rozwojowy i dlatego był marudny. Niestety następny skok drepcze nam po piętach więc każdego dnia boje się że skończy się ta sielanka. Póki co mamy nareszcie stały plan dnia W nocy mały je juz tylko raz ok.2.00 co przypada jeszcze na "dyżur" męża więc raczej się wysypiam. Szkoda tylko że czasem płacze przez sen więc musze wstawać żeby mu dać smoka. Pozatym każdej nocy z soboty na niedziele mąż śpi z synkiem a ja mam wolne i śpię w innym pokoju Tak więc mój małzonek do gnomów nie należy (odpukać w niemalowane!) ale jest bardzo mało domyślny! Trzeba mu mocno wjechać na ambicje żeby więcej czasu zajmował sie dzieckiem.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 22:30   #4821
moniniteczka
Raczkowanie

Cytat:
butelke(nawet 2) mam i polecam.....Damian strasznie się krztusił i łykał powietrze ale ta butelka mu pomogła chociaż dalej je łapczywie jakby ktoś miał mu zabrać jego jedzonko....

ps. to ja proszę o umieszczenie na liście
moniniteczka (monika, 29lat, Dębica) - 03.08.09 (36t) SN -Damian- (2700g, 50cm)
bez wytłumaczenia.....

Damianuś 03.08.09
Ilonka 22.08.12

Edytowane przez moniniteczka
Czas edycji: 2009-11-13 o 23:10
moniniteczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 22:52   #4822
UnholyOne
Ola-Unhola

Dobry wieczór
Wpadam wieczornie właściwie powiedzieć dobranoc
Dzień minął bardzo przyjemnie.
Bratowa wpadla ok 11, posiedziałysmy z dziećmi przy filiżance herbatki, potem dłuugi spacerek, po spacerku dzieci w wózkach zostały jeszcze na dworku śpiochy małe , jak się obudziły to do piatej poplotkowałysmy na zmiane karmiąc i przewijając. Śmiesznie tak plotki, karmionko, przewijanko i znowu plotki hehehe

Wy jak zwykle widze, że też się nie nudziłyście. Produkcja stron na najwyższym poziomie

Svinecka, fryzurka bardzo ładna chociaż "przyzwyczaiłam" się już do Twoich długich włosków

Eleerii, przepis mam dostać na maila od bratowej (nie pamiętała tak z głowy). Jak tylko będę miała, to przepiszę i tu zamieszczę

Miramej, gratuluję Małzonka (och można się rozmarzyć...)

Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień Kasiu. Współczuję zmartwień. Ja należę też do osób baardzo zżywaąjcych się ze zwierzętami (nawet po papugach płakałam długo), także wiem co czujesz

Aniu, cieszę się, że Twoje obawy się nie potwierdziły
Bartoszek zdrowy, tylko troszkę musi poćwiczyć i wszystko będzie idealnie

Majka, witaj
Szkoda, że mało zaglądasz. Nawet jak obgadamy "wszystkie" sprawy fajnie by było gdybyś cos skrobnęła

Cass, kuruj się, kuruj. Niech choróbsko Cię nie bierze
Jesteś w o tyle "lepszej" sytuacji, że możesz chociaż nafaszerować sie lekami. Także weź co nalezy i walcz

Sweet, witaj
Tak jak już napisały Dziewczyny przystawiaj jak najczęsciej oraz nastaw sie pozytywnie, a będzie dobrze

Gorgulek, brawa dla małej sportsmenki

Tulli, też z utęsknieniem czekam na coś na kształt słowa Mama, wiem jakie to rozczulające. Pamiętam jak Bartuś swoim cieniutkim głosikiem wymawiał to słowo. ..aż łezka się kręci

To tak po krótce, co pamietam.
Jestem juz dzisiaj troszkę zmęczona (wczoraj trochę póxno poszłam spać przez to sprzątanie a i wcześnie wstałam), także wybaczcie dziury w pamięci.

Buziaczki, życzę spokojnej nocki

Ps. Cass, ja utworzę może teraz jak się uda lub jutro dodatkowy album tylko z potrzebnym do listy fotkami

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cass, udało się - już zrobione

Dobranoc
Stary 2009-11-13, 23:03   #4823
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]MASAKRA!!!
!!!Przeczytajcie!!!
ściskam Cię mocno!!! Wiem co to znaczy stracić psiaka

o tak, Wasze kciuki jak zwykle niezastąpione!

Pysznotka - to taki placuszek ... bomba kaloryczna ... kruche ciasto, dżem , piana, orzechy, krem

Co do wody to w szoku jestem!!!
Cytat:
Zaraz się zajmę albumem
Mały walczył ostro dzisiaj, nie chciał za chiny ludowe zasnąć mimo, że oczka maleńkie i widać, że spać się chce Ale nieee, woli popłakać i pomarudzić.Wasze dzieci też tak mają?

Pozaprzyjaźniamy się?

noooo mój bartek wczoraj miał taki wieczór, zamiast spać to marudził, śmiał sie, płakał ... i zasnął dopeiro po 23, a o północy juz było wołanie o cyca

A w dodatku małż miał urodziny i liczył na małe co nieco ... itroche nie wyszło
Cytat:
Kuba tez cos charczał ale koleżanka mi doradziła (jej poleciła do lekarka) zebym pokroiła na drobne kawałeczki 3 ząbki czosnku i na jakims małym talerzyku postawiła okok łóżka.
Podobno bardzo dobrze przeczyszcza nosek. Naturalny, skuteczny sposób w walce z katarem.
Zobaczymy jutro czy coś pomoże.

Dobranoc mamuski
ja tak nadziewałam kilka ząbków czosnku i wieszałam nad łóżeczkiem ... tzn małż to zrobił ... jak Bartosz miał katar - ale dawało czosnkiem w pokoju, nawet po oczach
Cytat:
Nie pisze z wami bo nie mam czasu tak siadać do kompa i pisać na bieżąco. Przeważnie czytam wszystko jak mały zasypia na noc (siedze w pokoju obok i nasłuchuje) a wtedy to bez sensu cokolwiek pisać bo już większość spraw jest obgadana i opowiedziana.

A co u nas? Adrianek jest przekochanym dzieckiem Jest bardzo grzeczny Kiedyś troche na niego narzekałam i nawet mi głupio z tego powodu. On wtedy miał skok rozwojowy i dlatego był marudny. Niestety następny skok drepcze nam po piętach więc każdego dnia boje się że skończy się ta sielanka. Póki co mamy nareszcie stały plan dnia W nocy mały je juz tylko raz ok.2.00 co przypada jeszcze na "dyżur" męża więc raczej się wysypiam. Szkoda tylko że czasem płacze przez sen więc musze wstawać żeby mu dać smoka. Pozatym każdej nocy z soboty na niedziele mąż śpi z synkiem a ja mam wolne i śpię w innym pokoju Tak więc mój małzonek do gnomów nie należy (odpukać w niemalowane!) ale jest bardzo mało domyślny! Trzeba mu mocno wjechać na ambicje żeby więcej czasu zajmował sie dzieckiem.
fajnie ze choć pare słów napisałaś!
Cieszę sie, ze u Was wszystko ok! i że Adrianek taki grzeczniutki! ... tfu tfu tfu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 23:25   #4824
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

moja panna dopiero zasnela tzn.mam taka nadzieje!! bo usypialam ja 3 razy i za kazdym razem to samo-spi a potem wklada piastke do buzi-nie wiem czy ja tak dziaselka swedza wczoraj bylo to samo

ide sie myc i spac

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 23:32   #4825
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

łącze sie z toba w bolu

Brawa dla Małża

dobranoc

MASAKRA!!!
!!!Przeczytajcie!!!

co do wody sama dawalam malej zywca i czasem jej nie gotowalam

Cytat:

No, kopę, kopę
I dla męża!!

Zaraz się zajmę albumem

Aha i dane uzupełniam:
Bartek, ur 29.08.2009, sn, 2720, 51cm

Pozaprzyjaźniamy się?

lece spac
Stary 2009-11-13, 23:46   #4826
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Widze, że niektore mamuski przyszykowały juz zdjecia w albumach, tzn. Czekoladka, Skierka, Gorgulek i Marika.
Czekamy na reszte.

Wybierzcie do każdego miesiąca tylko jedno jakies fajne zdjęcie (dobrze by było, żeby maluszek był w całej okazałości )
hmmm i ja....zrobilam to i napisalam na watku jako pierwsza no ale coz

Cytat:

super, ze u Was ok wpadaj czesciej jak bedziesz miec chwile

a u nas lipa - Eryka rozbolalo ucho, skacze mi po scianach, TZ pojechal do apteki - a Marcel sie budzi co minute i biegam z sypialni do pokoju Eryka w te i z powrotem
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 00:41   #4827
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cześć
Zabiegana dziś byłam, chyba dlatego, że mąż w piątki wcześniej z pracy wraca
Zdenerwował mnie dziś, bo nie potrafi zrozumieć, że Antonio ma swój plan dnia i czasami chce go układać pod siebie . Zamiast drzemki o 17 zafundował mu inne atrakcje, a potem Mały płakał tak strasznie przy kąpieli i jedzeniu - ze zmęczenia oczywiście. Poza tym czasami zachowuje się tak, jakby Antonio był z nami od 2 dni, a nie prawie 6 miesięcy , codziennie pyta o to samo, np jak coś zrobić, albo stosuje swoje metody/wynalazki, zupełnie niepotrzebnie , bo są bzdurne i konczą sie płaczem Antosia i niepotrzebną wymianą zdań miedzy nami, a później napiętą atmosferą.

Aniu, ogromnie się cieszę, że neurolog nie potwierdził twoich obaw!

Svinecko, mam nadzieję, że Erykowi ból ucha przejdzie

Cashmeere, Katarzynko, bardzo wam współczuję z powodu waszych zwierzaków

Majko, co ty? Tzn masz na myśli, że ja wpadając wieczorami piszę bez sensu (żart). Cieszę się, że u was wszystko ok, myślałam o was i myślałam, że nie doszłaś jeszcze do siebie po wizycie teściów

Cass, ja postaram sie naszykować taki album w niedzielę. Jeśli mi się nie uda, to trudno. Ale chyba można edytować taką listę i dopisać kogoś później, jakbym ci dała kiedyś znak?

p4w, nie słyszałam o różnych numerach smoczków trójprzepływowych (ale mogę sie mylić), ale o dwoch rodzajach - tak. Dziurki w trójprzepływowym Aventa to jeden prostokątny rowek i druga mała dziurka, w zależności jak smoczek sie ustawi, tak szybko leci. A np NUK i Dr Brwon's mają dziurkę w kształcie litery Y. Mój Antoś bardzo lubi te z Y, a w szczególności Dr Brown'sa.

Tak, ja mam Dr Brown'sa i ja i Antonio bardzo je lubimy. Faktycznie jest więcej mycia, ale zdecydowanie nie nałyka się tyle powietrza podczas picia.

Poza tym udało mi się zamówić z Polski te butelki wielofunkcyjne Canpola z łyżeczką, ciekawe czy Antonio zechce... Poza tym zdobyłam polskie różne kaszki Bobovita i parę z Nestle, a także inne harbatki, też przyjdą do mnie na dniach. Nie mam u mnie na wyspie takiego polskiego asortymentu w sklepach niestety. Kaszki angielskie nie są zbyt smaczne, łagodnie mówiąc i Antonio nimi pluje na odleglość, więc muszę trochę postać na rzęsach i coś wynaleźć dla mojego niejadka. Za to wszelkie słoiczki wcina bezproblemowo, szczególnie te z czymś konkretniejszym w środku.

Dobranoc
Stary 2009-11-14, 06:47   #4828
marysia_258
Zadomowienie

Puk puk jest tu ktoś???
Dzień doberek Chyba jestem pierwsza Pierwszy raz
Moja mała się już obudziła i ani myśli o spaniu (a mamusia nie powiem pospała oj pospała by jeszcze chętnie) leży na łóżku koło małża i gada do żyrandola
Prubuje założyć ten album, tylko nie bardzo potrafie

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 07:47   #4829
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Puk puk jest tu ktoś???
Dzień doberek Chyba jestem pierwsza Pierwszy raz
Moja mała się już obudziła i ani myśli o spaniu (a mamusia nie powiem pospała oj pospała by jeszcze chętnie) leży na łóżku koło małża i gada do żyrandola
Prubuje założyć ten album, tylko nie bardzo potrafie
Witaj w klubie.
Moje dziecię obudziło się niedawno i też nie myśli o spaniu Co innego ja.Wiercił sie przez całą noc i czuwałam przy nim.Jestem nietomna
Też miałam problemy z albumem, ale pokombinowałam i sie udało.Ty też popróbujJak czegoś nie wiesz to się pytaj.

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2009-11-14, 07:50   #4830
nerwusek
Raczkowanie

Witam.
Ja również dołączam do klubu. Weronika leży na macie i kombinuje ajak tu coś popsuć a mama ogląda poniedziałkową Brzydulę
nerwusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości