Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ II - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-13, 18:14   #2851
aneczka555
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

linka podoba mi sie ta sukienka,w sam raz -na ciebie pasuje idealnie,itakasia wiem ze musimy oboje ochlonac-lecz jak z jego strony bedzie to zbyt dlugo trwalo to mnie straci...

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

itakasia a wkleisz nam fotke tego tescika??

cate:glas iu: kochana a mozna wiedziec jak zarazilas sie toxo?? od kota czy zjadlas cos niedogotowanego?

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 18:16   #2852
cate_
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez niunia1401 Pokaż wiadomość
tak zdarza sie ale jesli zarazisz sie na krotko przed ciaza albo w czasie siazy jest to bardzo grozne osoby ktore sa nosicielami pasozyta toksoplazmozy od kilku lat i jego poziom maja pod kontrola na to sa leki,niemaja problemu z zajsciem w ciaze to pewna informacjia bo mam siostre ktora jest nosicielem tego od kilku lat i juz ma slodkiego rozowego bobaska,ale pierwsza ciaze poronila bo zaszla w nia na krotko po zarazeniu pasozytem,wtedy byla mloda,a to prawda ze w polsce jedno z pierwszycg badan to wlasnie toksoplazmosa,juz raz bylam w ciazy i akurat to wiem
Czyli co lekarz to inaczej tłumaczy, ja mam znajomą która chorowała na toxo i nie mogła zajść w ciążę, lekarz jako powód podał właśnie tę chorobę.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość

cate:glas iu: kochana a mozna wiedziec jak zarazilas sie toxo?? od kota czy zjadlas cos niedogotowanego?
Nie mam styczności z kotami wiec myślę iż powodem musiało być mięso.
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 18:16   #2853
itakasia
Zakorzenienie

cate
najwazniejsze ze jestes pod opieka lekarza i wiecie o toxo
aneczka
Załącznik 2652254
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 18:21   #2854
aneczka555
Zadomowienie

itakasia bedziesz miala dzidziusia!

Stary 2009-11-13, 18:22   #2855
itakasia
Zakorzenienie

aneczka
bardzo bym chciala ale po przejsciach mam stresawstrzymam sie z radoscia do wizyty
Stary 2009-11-13, 18:33   #2856
aneczka555
Zadomowienie

tylko nie pij dzisiaj

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

cate-na lekach jestes caly czas tak?

Stary 2009-11-13, 18:33   #2857
aa2
Zakorzenienie

itakasia jak nic dwie kreski jak bedziesz miała umówioną wizyte to daj znać co i jak tzrymam kciuki aby było wszystko ok
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 18:33   #2858
itakasia
Zakorzenienie

aneczka
to oczywiste, chcialabym sie juz w pelni cieszyc
aa2
wizyte bede chciala za 2 tyg 26/27 11 zeby widac bylo serduszko
Stary 2009-11-13, 18:39   #2859
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
aneczka
to oczywiste, chcialabym sie juz w pelni cieszyc
aa2
wizyte bede chciala za 2 tyg 26/27 11 zeby widac bylo serduszko

no nie dziwie się , ja tez bym tak zrobiła, wogóle u mnie najlepiej by było żebym do któregos tyg po prostu nie wiedziała bo inaczej zwariowałabym z nerwów, ja strasznie wszystko przezywam i jestem nerwus

aneczka a ty nie miałaś dzisiaj wizyty i usg?????????

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2009-11-13 o 18:44
Stary 2009-11-13, 18:51   #2860
sas
Wtajemniczenie

itakasia GARTLUJE kochana daj troche fluidek
Linka sliczna
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 18:54   #2861
itakasia
Zakorzenienie

na razie bardzo niesmiale

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 19:00   #2862
Gosiaro
Wtajemniczenie

Aneczko bidulko tak mi ciebie szkoda, że musisz przez takie gowniarowate zachowanie swojego tż tak się martwic i płakać.Jak on wogle może tak postępować?
Jego szczęscie, że go nie znamy bo pewnie niejedna z nas już by go za to wszystko dawno

Ja też chętnie dołączę do gangu cioć dla twojego maleństwa!!!!

Linka ślicznie wyglądasz.Będziesz piękna Panną Młodą.Wiem jednak z doswiadczenia,że pewnie dla porownania przymierzysz przynajmniej jeszcze jedna sukienkę, więc kolejne zdjęcia z przymiarek mile widziane

Carol mnie też od wczoraj głowa boli.Może to ciśnienie?Dobrze, że wzięłaś apap, bo w razie zafasolkowania to leki na paracetamolu są ok.Ja oczywiscie wczoraj wzielam glupia polopirynę, a jej nie wolno.Pocieszam sie jednak, że ta jedna polopirynka to chyba nie zaszkodzi?

Itakasia widzę ze piątek 13stego tez jest dla ciebie szczęśliwy!!!Dwie piękne krechy!Gratuluję!

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 19:01   #2863
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
na razie bardzo niesmiale
LAPIĘ
Stary 2009-11-13, 19:03   #2864
itakasia
Zakorzenienie

gosiara
oops, kochana dla ciebie ogromne gratulacje i chcialam ci powiedziec ze test zrobilam kiedy przyszlam do domu z pracy, nadrobilam zaleglosci forumowe i przeczytalam o twoich II kreskach. wtedy poczulam wielka chec na kolejnego sikanca
Stary 2009-11-13, 19:04   #2865
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Witam was wszystkie z samego rana.Wstalam tak rano nie dlatego,że lubię tylko w wiadomym celu- zrobić tescik.Dzisaj piątek trzynastego, więc mialam mieszane uczucia.

Poszlam do lazienki, postepowalam z godnie z instrukcja, wkroplilam gdzie trzeba i czekalam.Na opakowaniu napisane bylo ze juz 40 sekund wystarczy.Licze sobie po cichu, pojawila sie ta pierwsze krecha no i potem juz nic...Mysle sobie no cóż, nie udalo się, aż po pewnym czasie,widzę tą drugą.Taką niewyrażną, ale jest tam i się na mnie patrzyOczywiście jeszcze w to nie wierze i pewnie jutro drugi tescik zrobie

Wklejam zdjęcia.Tylko takie słabe bo z telefonu.

Cytat:
Dziękuję za gratulację, ale az sie boję cieszyc narazie.Będzie tak pewnie dopoki mi lekarz nie potwierdzi ciazy.
No i wlasnie tu mam do was pytanko.Kisdy moge isc do lekarza?Najlepiej chcialabym isc wtedy, kiedy bedzie juz mozna cos na usg zobaczyć.Czy teraz lepiej moze isc na beta hcg a z lekarzem poczekać?Wizyte mam u ginekologa mojego na 18 grudnia.Do niego sie czeka 2 miesiace wiec zawsze rezerwuje kolejną jak jestem u niego.Czy to jednak nie za pozno?Lepiej isc prywatnie wczesniej?
Gosiu gratulacje widać drugą kreseczkę. Co do lekarza to różnie to
bywa, ja bym najpier zrobiłą betę, i później dopiero do lekarza. Bedzie wtedy wiedział w którym jesteś tyg. i czy masz prawidłową ilość hormonu

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A ja znowu muszę się wygadać... Strasznie się wystraszyłam i jestem na skraju poryczenia się.Jakiś czas temu zaczęło mnie niepokoic to,że jakoś nie mam ciążowych objawów,a te które wystąpiły na początku jakoś zanikły.Przed chwilą z ciekawości wyszukałam sobie na internecie co to może znaczyć i okazało się,że to bardzo często jest objaw obumarłej ciąży O rany jak się boję... ;( To co jest u mnie jak ulał pasuje do tego co opisywały dziewczyny,które przez to przeszły ;(
Kochana nic się nie martw, bo ja tak czytając Ciebie też zaczynam. Bo mnie jedynie cycki bolą i to nadal mocno, ale co do reszty objawów to nie mam (no może czasami mnie zemdli, ale nie tak że codziennie i że np zawsze rano, tylko tak żadko i to tylko tak mnie zemdliło ale nie wymiotuje wogóle) śpiąca i zmęczona nie jestem, nie mam zachcianek, nawet zgaga już mnie nie męczy. Co do bety to ja miałam 2500.

Anulka nic się nie martw, pamiętasz ostatnio też sobie poszedł, i wrócił następnego dnia, też nie odzywał się. Teraz jeśli będzie chciał wrócić to powiedz że Ty nie chcesz, że ma posiedzieć u rodziców, przemyśleć sobie wszystko i jeśli wtedy będzie pewien to może łaskawie się zgodzisz. Powiedz że Ty niejesteś w stanie przeżywać tych jego wyprowadzek i obelg. I że szkodzi to dzidzi i Tobie, że jest lekkoduchiem i nie jest gotowy na dziecko. I że jeśli on nie jest to Ty jesteś i że sama sobie poradzisz. Wtedy pojedziesz mu po ambicji i zobaczy że nie żartujesz i że nie jesteś od niego uzależniona

Karolinko mam nadzieje że u Twojego wujka już wszystko ok, i że będzie zrowiał. A jak tam z Twoim testowaniem? Czekam z niecierpliwością

aaa2 miałąm Ci napisać wcześniej, ale oczywiście jestem sklerotyzką co do spadku bety to nie masz co się martwić, ona spada wolno. Napewno wszystko jest ok, dlatego właśnie robiłaś to badanie. Mi moja lekarka powiedziała że jak spadnie do 0 beta to można znowu się strać (to znaczy jeśli nie było się czyszczonym, bo to pewnie inaczej) ale kochana na 100% nie masz się co martwić

Linka śliczna sukienka, bardzo ładnie w niej wyglądasz. Będziesz śliczną panną młodą

Itakakasia gratulacje, gruga kreseczka jest baaaaardzo widoczna czyli hormon musi być dość wysoki Nie martw się kochana. Czekamy na wieści jak u lekarza

Kochane lecicie z tymi postami tak strasznie że nie mam czasu was nadrobić U mnie wszystko ok, Tak jak pisałam wcześniej po za bólem piersi to raczej żadnych objawów nie mam nie wiem czy to dobrze. Jak ja chce żeby już był wtorek... i żebym mogła zobaczyć moją małą kruszynkę.
Co do tż to mój śmieje się że oszalał na punkcie dzidzi. Kupił chyba wszystkie dostępne na rynku owoce i mnie nimi pasie nawet zaczął mi kanapki solić co bym nie przesoliła, pożyczył od moich rodziców parowar i powiedzia,ł że teraz jemy jedzonko z parowaru, rybki i pierś z kurczaka bo zdrowo musimy się odżywiać Nie wspominając już że nie mogę pić nic gazowanego, tylko same soczki(nie słodzone oczywiście ) ,wodę i herbatkę. ehh śmieszy mnie troszkę ale jest kochany
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 19:21   #2866
Gosiaro
Wtajemniczenie

Jeszce raz dziękuję za gratulację, ale jeszcze jakos tak trudno mi w to uwierzyć .Na początku był stan euforii, a teraz takie jakieś niedowierzanie i stresik czy wszystko bedzie ok.Pojde na tą betę chyba tak za tydzień lub dwa to się może nieco uspokoję.
Itakasia
bardzo dobrze, że ciebie ten moj sikaniec tak zmobilizował.Bylo warto zatestować.

Latkoo tak się ciesze kochana, że u ciebie wszystko dobrze.Z tego, co piszesz to masz wspaniałego Tż.Wzorowo o ciebie dba.

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 19:22   #2867
latko0
Zadomowienie

buuu jak ja jestem to nikt się nie odzywa

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Jeszce raz dziękuję za gratulację, ale jeszcze jakos tak trudno mi w to uwierzyć .Na początku był stan euforii, a teraz takie jakieś niedowierzanie i stresik czy wszystko bedzie ok.Pojde na tą betę chyba tak za tydzień lub dwa to się może nieco uspokoję.
Itakasia
bardzo dobrze, że ciebie ten moj sikaniec tak zmobilizował.Bylo warto zatestować.

Latkoo tak się ciesze kochana, że u ciebie wszystko dobrze.Z tego, co piszesz to masz wspaniałego Tż.Wzorowo o ciebie dba.
Hihi dziękuje, tylko moje kochanie czasami przesadza
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 19:34   #2868
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
buuu jak ja jestem to nikt się nie odzywa

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Hihi dziękuje, tylko moje kochanie czasami przesadza
Halo ja też tu jestem

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 19:34   #2869
aa2
Zakorzenienie

latko jak ma ochote to niech cie rozpieszcza ile wlezie daj mu sie troszkę wykazać bo pewnie bardzo tego chcepowiedz mu ze dzidzia ci powiedziała że docenia starania i bedzie zdrowo sobie rosnąc dla mamusi i tatusia

ja tak z doskoku bo filmik ogladam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 19:36   #2870
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Aneczka a Ty dziś byłaś na spacerze? Czy ja dobrze widzę, ze cały dzień przed kompem?

Stary 2009-11-13, 21:47   #2871
niunia1401
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Kochane Mam coś Dla Was!! Nie uciekać!!

Pierwszy raz przymierzana.. i jak? Nie jest powiedziane ze w niej wystąpię bo mam zamiar przymierzac jeszcze inne. Ta akurat po znajomości. Od koleżanki.. i tak się zastanawiam. Soryy za słabą jakość ale było robione tel. Co myślicie??? W sumie patrzę i nie wiem...Powiedzcie coś bo same wiecie jak ważna to decyzja wybór sukni..

Aneczko wiesz co ja i tam mam przeczucie, że Tż wróci... Nie będziesz sama!!
uwazam ze kiecka ladna ale dla ciebie za mdla,sorrki za szczerosc ale mdlo wygladasz,szukaj dalej

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Czyli co lekarz to inaczej tłumaczy, ja mam znajomą która chorowała na toxo i nie mogła zajść w ciążę, lekarz jako powód podał właśnie tę chorobę.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Nie mam styczności z kotami wiec myślę iż powodem musiało być mięso.
to jakis idiota jak jestes nosicielem toxo od kilku lat to i masz go w normalnym sterzeniu niema zwiazku z ciaza jest grozny gdy masz wysokie sterzenie pasozyta we krwi,lub krotko po zarazniu,po kilku latach niema wogule zwiazku,to pewne bo mam siostre rodzona ma toxo fakt zaraz po zarazeniu zaszla w ciaze i poronila,po kilklu latach jak zapragnela dzidzie poprostu ja ma

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
cate
najwazniejsze ze jestes pod opieka lekarza i wiecie o toxo
aneczka
Załącznik 2652254

SA dwie chyba juz mozemy ci gratulowac
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 21:51   #2872
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Hej kochane.

My wrocilismy z milej kolacji i szumi mi w glowie od winka. Tz jest pod prysznicem wiec skorzystalam z okazji zeby do was zajrzec

Linka sukienka jest bardzo ladna. Jesli dobrze sie w niej czujesz to ja bym sie nie wahala

itakasia po prostu zaskoczenie wielkie . Jednak listopad narazie ma najwieksze plony . Serdecznie gratuluje i zycze baaardzo spokojnej ciazy. Oczywiscie lapie fluidka tak na zas

Ja jestem zachwycona ze to juz weekend i jutro nie musze isc do pracy. Az mi sie chce zyc. To uciekam bo tz zaraz wyjdzie. Gdyby nie wredna @ to pewnie by byly przytulanki a tak to niestety zero akcji. Dobranoc laseczki

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 21:58   #2873
niunia1401
Wtajemniczenie

Linka szukaj czegos ze zlotym lub krem z bordem na przyklad;najlepjiej wpadnij z kumpela lub z siostra do salonu sukien i sama zobaczysz w czym ci lepjiej,ja zawsze chaialam biala biel,jak ja przymierzylam wygladalm jak mysz,i o czystej bieli nawet mowy niebylo,radze salon i duzo przymierzania.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 22:03   #2874
aa2
Zakorzenienie

straszna to cisza, ja już też pędze się położyć, dobranoc
Stary 2009-11-13, 22:23   #2875
sas
Wtajemniczenie

juz chyba wszystkie spicie ja ogladam jeszcze domino a tzus juz chrapie...
przeraza mnie mysl o jego wyjezdzie ehh i znajac mnie bede tym myslala caly czas
dobranoc
Stary 2009-11-14, 08:43   #2876
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Witajcie!
Ja dziś mam wielkie plany i jeszcze większego lenia Idę dziś na spacer, pogoda ładna więc trzeba korzystać.

Stary 2009-11-14, 09:15   #2877
hanjah
Zakorzenienie

U mnie dziś leje, więc na pewno nigdzie się nie ruszę...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 09:39   #2878
niunia1401
Wtajemniczenie

U mnie tez pada i zimno niestety,sobota w domku
Stary 2009-11-14, 09:57   #2879
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka555;15262839[COLOR=Silver

[/COLOR]cate-na lekach jestes caly czas tak?
Nie ma potrzeby bym była na lekach ponieważ IGM mam ujemne.

Itakasia gratuluję
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 09:59   #2880
sas
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny
ale tu cicho dzisiaj aż dziwnie
u mnie sieci słoneczko
ja na razie leniuchuje a potem ide golabki na obiadek robic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości