|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
To ja jestem tą wizażanką od witaminy B6. Brałam ją już 3 razy. Wtedy działało. Bardziej boli wypadanie włosów i bezsilność z tym związana, niż zastrzyki z witaminą. Wiem to na pewno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Przyczajenie
|
Dzięki serdeczne za odpowiedź
![]() ![]() ![]()
#4683 |
Zadomowienie
|
skończyłam wczoraj ampułki vichy, niestety nie zachwyciło m nie ich działanie, od dziś biorę się za lotion seboradin i muszę kupić grzebień z rzadszymi zębami, bo faktycznie, przy szczotce może więcej ich mi wyłazi.
#4684 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() Dziewczyny chciałam sie z wami podzielić tym jak zwalczyłam ten okropny problem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, nie oszukujmy się. Każda z nas miała kiedyś problem z wypadającymi włosami (te dziewczyny które nie zaglądają na forum również). Czasami to jest przebyta choroba, osłabienie, stres, powodów milion. Ale jeśli jeśli ten stan utrzymuje się dłużej, to żadne mgiełki nie pomogą ![]() ![]() Ja miałam szampon z Radicala, i był mocno średni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Przyczajenie
|
witam
![]() ja również mam problem z włosami wypadają od 3 lat jestem załamana nie wiem co mam zrobić aby wkońcu przestały wypadać!ponoć mam pco biorę syndi35 ale to nie pomaga niedługo zacznę brać cynk biotynę i zestaw witamin na włosy które zakupiłam w uk mam nadzieję że może to wkońcu pomoże wcześniej brałam różne suplementy ale bez skutku stosuje też od ok.2tyg.serum wzmacniające cebólki włosów oby to też pomogło zamierzam kupić też olejek himalaya herbals wiele cennych rzeczy dowiedziałam się na tym forum anulinka podziwiam za optymizm! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Rozeznanie
|
Dostałam dziś od dermatologa Alpicort E, wydałam te 70 zł w aptece, a teraz soedze i się zatsanwiam czy go stosować, bo przeczytałam bardzo dużo niedobrych opini na jego temat, łacznie z tym,że włosy bardziej zaczęły wypadać po nim :/ Rozumiem,że to niby nowe włoski wypychajce stare mogą to powodować, ale przy moim obecnym przerzedzeniu jakoś nie umiem się przełamać, bo nie chce wyglądac jeszcze bardziej wyleniare
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Rozeznanie
|
Ehhh może więc się przełamie i zaczne go wcierać, a nuż będzie po nim lepiej... Lepiej coś robić niż nic nie robić :/
Do mojej kuracji dołącze jutro H-pantoten w zamian za MERZ, którego opakowanie własnie mi się kończy. Chociaż w sumie dermatolog powiedziała,zeby kupiła teraz Revalid ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Wtajemniczenie
|
Po roku wróciłam dzisiaj do aminexila z L'Oreala. Nie wiem, czy to ten trzynasty i piątek, czy inne czynniki sprawiły, że dzisiaj pobiłam niechlubny rekord w ilości włosów, które opuściły moją głowę
![]() Było strasznie. Nie wyciągałam pojedyńczych włosów, tylko całe pasma. Wiem, że wszystko rodzi się w bólach, ale ból oczekiwania na poprawę jest wyjątkowo męczący. Wiem również, że w końcu kiedyś będzie dobrze, pytanie tylko kiedy... ![]() Fajnie, że znowu mogłam się tutaj wygadać. Pozdrawiam wszystkie włosomaniaczki ![]() PS. Jeszcze jedno: od dawna zauważam, że wypadają mi włosy przede wszystkim z długości, a nie z grzywki ( którą notabene podcinam średnio, co 3-4 tygodnie ). Zastanawiam się, czy po prostu nie są one cały czas za długie i przez to zbyt obciążone. Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2009-11-13 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Wtajemniczenie
|
mastiff, obcięłam m-c temu i mam do ramion. Wprawdzie wiąże je na co dzień, ale bardzo lekko, nie ciągnę, nie upinam. Na noc również wiążę, ale frotką.
Zawsze nosiłam w ten sposób, nawet wtedy gdy nie wypadały. |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomóżcie
![]() Zawsze wypadało mi sporo włosów, ale od jakiś 6 miesięcy to się nasiliło, a od miesiąca to jest masakra ;( Zawsze miałam włosy tak do ramion/trochę za ramiona, nie farbuję włosów, bardzo rzadko używam suszarki,a jeszcze rzadziej prostownicy, łykam od ponad pół roku różne tabletki zawierające skrzyp polny i zamiennie pokrzywę z drożdżami piwnymi (mam też problemy z cerą) oraz "beta karoten sun" łudząc się że coś pomoże na opaleniznę...) Piszę o tym beta karotenie bo może on ma coś wspólnego z wypadaniem włosów...Nie stresuję się i odżywiam chyba normalnie, więc nie mam pojęcia co może być przyczyną wypadania takiej ilości włosów...A i jeszcze przez ponad rok brałam tabletki antykoncepcyjne (microgynon21, yasmin i yasminelle) i od miesiąca przestałam. Będę wdzięczna za jakąkolwiek radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już od jakiegoś czasu noszę się ze scięciem włosów na całkiem krótko. Wszystko ma swoje granice. Wypadanie też. Jak już nie będzie innej opcji pozostanie drastyczne cięcie ![]() Zyczę Ci dużo siły i wytrwałości. Zresztą sobie też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() Będzie dobrze, grunt to się pozytywnie nastawić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, a do jakiego lekarza najpierw powinnam się zgłosić, do dermatologa czy endokrynologa? zastanawiam się czy się nie przejść, niby dopiero drugi dzień stosowania seboradinu, ale jak zbieram ze swetra kolejne włosy to płakać mi się chce.
#4699 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem zdania, że powinien pod opiekę wsiąść Cię dobry lekarz który Cie poprowadzi, ale wiem że o takich trudno ![]() Weź pod uwagę, że jest jesień. Idealna pogoda na linienie ![]() Taka ciekawostka: od jednego z moich ex lekarzy. Ponoć wypadanie włosów, często jest wynikiem robaczycy, czyli glizd, fuj. Podobnież, co 2 osoba, posiada takie osobniki, ale jest tego nie świadoma. Na ile to prawda, pojęcia nie mam. Ale może któraś z was o tym słyszała, i wie coś więcej? ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Zrób sobie badanie na TSH, ft3 i ft4, jak wyjdą ok, to chyba wszystko w porządku z tarczycą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zadomowienie
|
te badania robiłam pół roku temu i były ok, więc chyba pozostaje mi czekać na uspokojenie się sytuacji po odstawieniu tabletek
![]()
#4702 |
Wtajemniczenie
|
Ja odstawiłam tabsy 2 tygodnie temu. Dziwne, żeby tak szybko wzmogło się wypadanie. Dzisiaj kupiłam sobie mgiełkę Radical i chyba skuszę się jednak jeszcze na ampułki z tej serii ( jak skończę aminexil ). Niech chociaż szybciej nowe włosy rosną, aby prześwitów nie było widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
hej
to i ja dołącze do watku bo juz mnie coś bierze, w całym mieszkaniu walają sie moje włosy, zawsze mi troche wypadały a teraz to już katastrofa, zamierzam skorzystać z rad bo już powoli świruje, ogólnie to moje włosy sa farbowane, czesto sie stresuje i pewnie ma to duzy wpływ |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Loreal Aminexil - stosuję 11 dni (2 razy zapomniałam ![]() Byłam u gina ostatnio-mówię, że mi włosy lecą, że jest masakra-on popatrzył pogardliwie... ...ja na to, że może do endokrynologa-on na to, ze bez przesady!!! Nie zlecił żadnych badań. Kazał łykać suplement z witaminą PP i powiedział, że następnym razem przepisze tabsy anty - tylko leczenie minimum pół roku tabsami - powiedział. Co myślicie dziewczyny-nie brałam nigdy tabsów, ale nie chce mi się wierzyć że bez badań on dobierze takie które pomogą... Nie chcę być łysa-a jak czytam, że po tabsach masakrycznie wypadają włosy to aż mi słabo, bo ja bez nich mam mega problem z wypadaniem!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie włosy zaczęły wypadać w czasie zażywania tabletek . Wcześniej miałam sporo stresujących okresów w życiu ( studia, problemy osobiste ) i było wszystko ok. Podejrzewam, że tabletki były jedną z przyczyn, a może i tą główną. Dlatego podjęłam decyzję o ich odstawieniu, świadoma konsekwencji tego wszystkiego. Przy wieczornym czesaniu ze 100 włosów poleciało na pewno. Momentami tracę wiarę... PS. Jak nie będzie poprawy do przyszłego tygodnia, idę do rodzinnego po witaminę B6. Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2009-11-13 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po pierwsze - skoro ich nie robiłaś to skąd niby lekarz wie, że masz rozregulowaną gospodarkę hormonalną i powinnaś brać tabsy? po oczach?! powód wypadania włosów moze być całkowicie inny. Po drugie - na podstawie badań można dobrać odpowiednie tabsy, więc na jakiej podstawie lekarz chce je dobrać bez nich? Piszę to z własnego doświadczenia - przy dwa razy niedobranych tabletkach (bez badań) miałam traumatyczne przejścia. Teraz biorę trzecie, dobrane na podstawie badań i wszystko jest w porządku (na wszelki wypadek dodam, że nie biorę z powodu włosów).
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2009-11-13 o 18:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Zadomowienie
|
Hormony tarczycy. Bo wydawało mi się, że gdzieś w wątku któraś z dziewczyn napisała, że bada się w trzecim tygodniu. I czy faktycznie tak jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Raczkowanie
|
Tabsy chce mi gin przpisać na wypadajace włosy-bez badań...
aj, mi włosy lecą garściami a ten chce na mnie testy przprowadzać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.