|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
ja po palomie mam większą objętość włosów, ale się nie puszą... po prostu grubną
to pewnie sprawka pantenolu, ktory tam jest... od miesiąca łażę i mam zamiar sobie kupić go w sprayu, ale mój porfel krzyczy
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
przyszła moja pierwsza paczka z mazideł: Kwas hialuronowy, mocznik, jedwab hydrolizowany i keratyna
Ale będę piękna
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
W sprayu? Jest na KWC?
|
|
#4144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4145 | ||
|
AGA :)
|
Cytat:
![]() ja planuję zamówić kilka rzeczy z BU, ale poczekam, wykończę kosmetyki które mam i zrobię jakieś większe zamówienie od razu Cytat:
![]() Nie strasz! ja właśnie nałożyłam na buzię! Jak często go używałaś? Ja myślę żeby nakładać go raz, góra 2 razy w tyg. na buzię. Będę też nim smarować łydki mam blizny ( jak mały chłopak który skacze po drzewach
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś używałam na skalp, ale jakoś teraz nie czuję takiej potrzeby, zapominam często. jak mam jakieś podrażnienia po goleniu czy coś to używam. kiedyś moja mama się oparzyła żelazkiem- posmarowała i rana jej się zaczęła lepiej goić. jak ugryzł mnie komar to często smarowałam. jak brat się poparzył na słońcu to mu posmarowałam
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Przez Was, wstrętne Baby, moja lista zakupów strasznie urosła. A pieniędzy brak
|
|
#4148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie chodzi o taką pianke w sprayu z apteki (ale w supermarketach też są) np. na poparzenia słoneczne. Ja mam taką w domu, ale troche mi szkoda na włosy zużywać, no chyba, że już się będzie data kończyć. I trzeba zwrócić uwagę czy nie ma alkoholu w składzie.
Cytat:
i pomogło na pryszcze, ale najpierw wszystko powyłazilo na wierzch. Z tym, że nie wiem, czy blizny to wygładzi.Cytat:
|
||
|
|
|
#4149 |
|
|
Moja też! Ciągle coś nowego się pojawia co koniecznie MUSZĘ kupić
końca tej listy nie widac, za to dno portfela bardzo wyraźnie :P
|
|
#4150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja go traktowałam jak krem na dzień i na noc i może tu tkwi problem, może przedobrzyłam? poza tym ja mam cerę skłonną do trądziku i muszę uważać na kosmetyki
|
|
|
|
|
#4151 | ||
|
|
Cytat:
![]() Może faktycznie za dużo go ładowałaś na buzię ![]() Cytat:
Jednym słowem nadaje się do wszystkiego
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
a propo niechcianych krostek/pryszczy na twarzy hmm "moim" najnowszym sposobem jest wspomniany już tonik z octu jabłkowego, wody i kapeczki cytryny ;P Emigruje mi osada z czoła!
|
#4153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę zobaczyć jak się sprawdzi na włosach
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
w jakich proporcjach?
|
#4155 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
koniecznie bym chciała wypróbować ten tonik!
|
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Ag4, tak, taki ocet jabłkowy powinien być w każdym sklepie spożywczym
tylko trzeba zwrócić uwagę na to, żeby był naturalny ![]() U mnie w słoiczku, który od niedawna chłodzi się w lodówce jest woda (niecała szklanka przegotowanej wody) plus 2 nakrętki z butelki od octu( małe nakrętki, na oko będzie to max 10 ml) Najlepiej zacząć od małej ilości octu, jeśli nie pomoże to zwiększyć dawkę ![]() aa zapomniałam dopisać jeszcze cytrynę - jeden "psik" z połówki cytrynki
Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2009-11-13 o 21:55 |
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam toniku jabłkowego i jest ok. Stosuje w proporcji 5 ml octu na 100 ml wody
Poza tym ocet piję rano, nacieram nim ciałko i płuczę włosy Takie kosmetyk uniwersalny
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
pijesz?! jaki to ma wpływ na organizm? jak smakuje?
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy Juvit i Cevikap bardzo się różnią składem? A może od razu zainwestować w takie coś? http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html Czy silikony mogą mnie zapchać?
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to różnią się tylko zawartością gliceryny
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do żelu Paloma, to gdzieś na forum czytałam, że dziewczyny przerabiały go na formę ciekła i wlewały do butelki po jakimś sprayu, apotem miały Palomę w sprayu .
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2009-11-13 o 22:53 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4163 |
|
Rozeznanie
|
Też miałam tą palomkę. Była świetna do wszystkiego poza twarzą. Nie robiła z nią absolutnie nic. Za to jeśli chodzi o łagodzenie ukąszeń po komarach i czerwone plecy po opalaniu połowy rodziny to spisała się znakomicie. Potem dodawałam ją jeszcze to różnych merdanych maseczek jako zagęszczacz i do peelingu kawowego. Kilka razy użyłam jej jako odzywki ale w sumie to tutaj też średnio się spisała. Potem jakoś się zawieruszyła... Jakoś 2 tygodnie temu chciałam ją dać na włosy ale po otwarciu opakowania wyleciało z niej trochę śmierdzącej wodnistej, bardziej niebieskiej niż zielonej substancja no i zaraz potem "coś" zatkało ujście :P W sumie przeżyła upalne wakacje, chyba wlało mi się do niej trochę wody jak kiedyś wpadła do wanny, w sumie jej się nie dziwię, że się skisiła:P Nie wiem po co to piszę, chyba po to, żeby uważać na egzemplarze mające więcej niż 3-4 miesiące i sprawdzenie organoleptyczne przed użyciem.
|
|
|
|
#4164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( super efekt )ja mam cevikap. chyba trochę mnie zapycha jednak :/ ale ładnie rozjaśnia skórę. odrobinę piecze,ale tylko przez chwilę.. a ja od dziś testuję tonik z BU 10%. mam wątpliwosci czy nakladac cos na niego czy nie.bo opocz toniku nie mam niczego z BU. chyba bede nakladac tylko na noc, juz bez zadnych kremow. a rano nawilzanie. bo nie chce psuc ;efektu; od razu nakladajac krem. postapie tak jak w przypadku brevoxylu jednym slowem ;-) po swietach jak wpadnie trochę kasy to zloze wieksze zamowienie na BU )))zobaczymy ile do świąt zdziała ten tonik. jak bedzie dobry to zamowie go znow
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Rozeznanie
|
slyszalam ze odchudzajace sie osoby pija ocet jablkowy i ze jest BARDZO BARDZO niezdrowy, dietetycy przestrzegaja przed stosowaniem go bo jest (byl) wlasnie popularny wsrod odchudzajacych sie
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś przez 3 dni piłam ocet jabłkowy, właśnie niby miał pomóc w odchudzaniu. Bodajże 2 łyżki na szklankę wody. Ale był tak obrzydliwy w smaku, że miałam wręcz odruch wymiotny i przestałam.
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezdrowy jest ocet spirytusowy, ocet jabłkowy to samo zdrowie Jest tu na biochemii nawet cały wątek o nim. Ocet jabłkowy i spirytusowy to NIE jest to samo Zresztą ja go piję dwie łyżeczki na szklankę codziennie rano, tyle bym w sałatce zjadła Jakby działał na odchudzanie to bym była chuda jak patyczek. Ale nie dlatego go pije. Robię sobie Powerdrinka z miodu, cytryny i dwóch łyżeczek octu na szklankę wody. Działa zakwaszająco na organizm, tonizuje, orzeźwia i dodaje mi energii. Zbija tez skoki cukru we krwi w ciągu dnia i to może to działanie odchudzające- nie ma ataków "wilczego głodu". Ale to taka teoria niesprawdzona....:brzydal :
|
|
#4168 |
|
Rozeznanie
|
tez sie spotkalam z opinia ze ocet jablkowy i tabletki z tymze sa strasznie niezdrowe, natomiast stosowalam na twarz swego czasu i jest super, robilam oklady z octu zmieszanego z woda mineralna, na taki wiekszy platek kosmetyczny i siup na twarz, tylko nie mozna przesadzac z proporcjami
a propos juvitu uwazam ze jest cudowny! absolutnie doskonala rzecz i dobra alternatywa dla drozszych kremow z wit c. jako ze mam kaprysna cere i obawialam sie zapychania stosuje jako maske podczas dluzszych kapieli, na spryskana termalka twarz daje juvit i trzymam z 15 min, 2 takie zabiegi w tygodniu i geba wyraznie ladniejsza, koloryt rowniejszy, cienie zmniejszone. polecam rowniez krem rozswietlajacy rival de loop z rosmana, chyba beauty energy sie nazywa, w oko tescie ma sehr gut, moim zdaniem jest super, tylko nie wyrzucajcie po nim pudelka!!! trzeba go trzymac w opakowaniu bo inaczej blyskawicznie traci swoje wlasciwosci moje inne patenty ktore wielbie i stosuje, to olejek eteryczny pomaranczowy ktory dodaje do wszystkich mazidel do ciala, rewelacyjnie ujedrnia i wygladza mleko w proszku do kapieli i kapiele olejowe, z dosc duza iloscia olejku babydream ![]() edit: a mialyscie moze stycznosc z sokiem z aloesu, takim sprzedawanym w aptekach? podobno wzmacnia, dodaje energii etc, kusi mnie, ale nie wiem czy rzeczywiscie jest taki skuteczny? Edytowane przez gad Czas edycji: 2009-11-14 o 10:31 |
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam sobie psikacza do włosów z naparu skrzypu, żelu palomy, jedwabiu i keratyny
już się popryskałam
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co jest w tym kremie takiego dobrego? Dlaczego trzeba trzymać go w pudełku? Mogłabyś opisać jaką ma konsystencję, czy dobrze nawilżą?
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

to pewnie sprawka pantenolu, ktory tam jest... od miesiąca łażę i mam zamiar sobie kupić go w sprayu, ale mój porfel krzyczy 

strasznie mi się zadzierają, może to wina braku witamin jak myślicie