|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
lanka nasze zamowienie na olej zostalo odrzucone. powodu nei podali. Chyba mnei teraz maja za terrorystke i nie moge kupic 12 buteleczek. bede probowac mniejsza ilosc. ROLADA Z CZEKOLADOWYM NADZIENIEM 12 porcji 3 jajka 5 lyzek slodzika Lyzeczka proszku do pieczenia 2 czubate lyzki skrobii ziemniaczanej Aromat waniliowy NADZIENIE 1 zoltko 7 lyzek mleka w proszku 1 lyzka kakao 4 lyzki slodzika 2 lyzki mleka w plynie Aromat migdalowy Zoltka utrzec ze slodzikiem. Dodac proszek, skrobie I aromat i ubijac 2min. Ubic bialka nie calkiem na sztywno, dodac delikatnie do masy. Wylac cienka warstwe (2cm) na prostokatna blaszke wylozona papierem do pieczenia. Piec 10min w 170C. Upieczone ciasto powinno byc zarumienione I suche w srodku (sprawdzic wykalaczka). Wystudzic. Przygotowac nadzienie ucierajac mleko w proszku z kakao I slodzikiem. Dodac mleko w plynie, zoltko, aromat I ucierac do otrzymania jednolitej masy. Odkleic delikatnie papier z biszkoptu (mozna posmarowac go delikatnie woda jezeli nie chce zejsc. Posmarowac nadzieniem zostawiajac ok 1cm brzegu. Zwinac delikatnie nie dociskajac, zawinac w papier do pieczenia I ewentualnie w folie aluminiowa. Schlodzic, najlepiej przez 24h. Zabronione w fazie I W fazie II dozwolone w rozsadnych ilosciach: 2-3 plastry dziennie. Nutelle mozna zastapic kremem budyniowym, galaretka itd Nalezy uwazac podczas pieczenia bo biszkopt szybko sie przypieka. Przechowywac w lodowce owinieta w papier.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasami jak czytam co dziewczyny jadłyście to wiem, ze ja bym mdlała z głodu. Ostatnio nie mogłam uwierzyć w śniadanie którejś z dukanek: kawa + pęczek rzodkiewek.
|
|
#364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja dzis zrobilam sobie pierwszy raz krewetki ;] zadna rewelacja |
|
|
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny...
dziś jest mój trzeci dzień i jakoś dziwnie go zniosłam. Po pierwsze skapnęłam się, że jogurt naturalny, jakiego używam nie jest 0% tłuszczu. :/ Po drugie cały dzień byłam strasznie senna. Po trzecie zjadłam za dużo otręb, jak na jeden dzień no i chyba z jajami przesadzam (ale co poradzić - przez 7 lat byłam wegetarianką, teraz jem tylko pierś z kurczaka i filet z ryby, reszty mięsnej z listy nie dotykam)... A po czwarte w szafce, na dole, jest prince polo zielone (moje ukooochaneee), które zaprząta wszystkie moje myśli i nawet racuchy z cynamonem nie pomogły. Niech mnie któraś przytuli
|
|
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
ARTA --Przytulam Cie mocno i trzymaj sie kochana bo warto --a te rarytaski wyrzuc do kosza
Edytowane przez leszczesia Czas edycji: 2009-11-13 o 20:53 |
|
|
|
#367 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko ja lubię się modelować na tzw bąbkę z tyłu. Do tego jeszcze zrobiłam sobie farbowanko (pasemka czy jak to tam... baleyage). 3 godziny siedziałam u fryzjera Ale teraz jest mi fajnie Nowa fryzura, nowa praca, nowe życie ! |
|
|
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zrobiłam muffinki, tylko zamiast proszku do pieczenia dałam drożdże. Duuużo lepsze są
|
|
|
|
#370 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
|
|
#371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robię wg klasycznego przepisu bo zawsze wychodzą i pięknie wyrastają ![]() I znowu dziś jadłam nie za dużo. Zastanawiam się jak to będzie jak do pracy pójdę
|
|
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
A ja zrobiłam ryż na mleku z nowego przepisu wiolqn i jak zwykle coś nie teges...albo dałam za mało mleka, albo za dużo otrąb bo jakieś takie mega gęste mi wyszło...raczej jak budyń po zastygnięciu
ale w smaku ok-tylko zupełnie inaczej wygląda niż na załączonym zdjęciu. kiepska kucharka ze mnie chyba.
|
#373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i wcale nie jadlam wiecej . To dziala w dwie strony.. Zycze powodzenia .....
|
|
#374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skoro teraz trochę zabiegania a ja nie mam kiedy zjeść...
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestes operatywna Kobieta wszystko sobie zorganizujesz -- jestem pewna !!!
|
|
#376 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
). Szczególnie dzięki pomysłom naszych kochanych forumowiczek Tak, że głowa do góry i walczymy U mnie póki co z 59.5 spadło do 56.7. Przy moim wzroście 158 jeszcze trochę muszę powalczyć Aaaa, i smaka mi zrobiłaś z tymi racuchami. Jak je zrobić? Na forum nie znalazłam przepisu, a opcja czegoś innego niż mięcho na obiad jest kusząca Będę więc wdzięczna za info. Idę się zrelaksować peelingiem z kawy i cynamonu - moje nowe odkrycie Skóra po nim jak dupcia niemowlaka Przekonałam się, że kuchenne sposoby są lepsze niż Vichy i takie tam Spróbujcie Ściskam!!!
Edytowane przez HaKa Czas edycji: 2009-11-13 o 22:58 |
|
|
|
|
#377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co nim peelingujesz ??? Całe ciało ? czy tylko tyłeczek albo brzuszek, czy uda/biodra... ? |
|
|
|
|
#378 | ||
|
Raczkowanie
|
Wróciłam... padam na pyszczek....
Cytat:
? Jak już kiedyś wcześniej pisałam mam mało czasu rano a i mam tez problem z jedzeniem warzyw Kocham rzodkiewki i zjedzenie miseczki rzodkiewek rano nie zajmuje mi zbyt dużo czasu (a w miedzy czasie mogę się czesać, przeglądać forum, czy ubierać.) Rano nie czuję takiego głodu by wduszać w siebie coś konkretnego więc jem to co mi łatwiej wchodzi. Za do jem IIśniadanie, deserki jakieś, i inne pierdoły. Więc w woli sprostowania nie organiczam jedzenia tyle mi po prostu wystarcza rano za to cenię tą dietę, że nie muszę uważać na to ile jem ![]() Kiedys bylam na diecie gdzie kazano mi np odważać 85g bananów suszonych, 1/3 jajka itd... paranoja Cytat:
![]() Może źle napisałam, to taka aplikacja na stronie chyba vitalii (tego serwisu o dietach-z ktorego swoja droga kedys korzystalam z marnym efektem) i tam po zalogowaniu mozesz sobie Tworzyc jakies paski wagi, wykresy, pomiary tej tkanki itd no i do tych funkcji nie trzeba miec wykupionego u nich abonamentu.
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
Ddziewczynki, ja już odpadam, dobranoc
|
|
|
|
#380 |
|
Przyczajenie
|
BogaczKo, peelinguję całe ciało, a najbardziej tam, gdzie jest mnie najwięcej
czyli nogi i pośladki
Edytowane przez HaKa Czas edycji: 2009-11-13 o 23:18 |
|
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naprawdę motywujące ![]() jeśli chodzi o racuchy (czy coś przypominającego je), to znalazłam przepis w internecie, sama nie wiem już gdzie, bo go przekopiowałam do worda. Mam nadzieję, że autorka się nie obrazi, że go tu przytoczę (w wersji takiej, jak ja robiłam i o dziwo - się udało): 2 jaja 2 łyżki otrąb owsianych i 1 pszennych (najpierw zmieliłam, ale podobno nie jest to konieczne) 2 łyżki jogurtu 1 łyżeczka proszku do pieczenia i żeby było słodziutkie: 8 tabletek słodzika (rozdrobnione) trochę cynamonu jajka zmiksowałam z jogurtem dość dokładnie, następnie dodałam resztę produktów i wymieszałam łyżką. Wrzuciłam na rozgrzaną (!) patelnię bez żadnego tłuszczu. Zamiast cynamonu można kombinować z olejkami. wyszło z tego kilka małych placuszków a'la racuszków, które w 100% zaspokoiły moją ochotę na prince polo ![]() ![]() ![]() Przy okazji przesyłam inny przepis na racuchy (też z neta) jeszcze ni etestowany przeze mnie: RACUCHY 2 jajka 1 łyż.mąki kukurydzianej[duża] 4 łyż.mleka odrobina wanili pół łyż.proszku do pieczenia twarożek słodzik w pudrze WYKONANIE oddzielić żółtka od białek.białka ubić na sztywno.dodać do nich żółtka,mąke,mleko,wanilie i proszek i delikatnie wymieszać łyżką.nakładać na rozgrzaną patelnie wysmarowaną odrobiną oleju po łyżce w formia placuszków.nakryć i smażyć na wolnym ogniu. podawać z twarożkiem wymieszanym ze słodzikiem i ewentualnie łyżką jogurtu pozdrawiam |
|
|
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj przede mną pierwsze wyzwanie
cały dzień poza domem - 5 godzin w pociągu, spotkanie i z powrotem. Mam tylko nadzieję, że nie dadzą nam nic smakowitego i zadowolę się swoimi muffinkami na razie w pociągu wciągnęłam kawał wędlinki, pomidorka i marchewkę, został mi jeszcze wieśniak, a z powrotem ten sam zestaw mało urozmaicone i nie wiem, czy nie za mało? ale nie miałam pomysłu co zabrać żeby nie taszczyć pudełek Trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki ![]() Cytat:
Mi rosną jakoś średnio... ale mi to specjalnie nie przeszkadza ale z drożdżami są moim zdaniem smaczniejsze Co do pracy - to na pewno będzie Ci łatwiej niż biegając po mieście. Parę plastikowych pudełek załatwia sprawę
|
|
|
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Słoneczko z rana zawitało,aż miło
![]() Ja jak straciłam apetyt to jadłam tylko z rozsądku,ale wczoraj wieczorem ten rozsądek to gdzieś mi umknął bo usmażyłam na kolacje placki serowe z podwójnej porcji (może z 25 sztuk mi wyszło) i wszystkie pożarłam na raz.Jadłam dosłownie na bieżąco jak smażyłam .Sama nie wiem dlaczego bo brzuch mi bolał z powodu @ ,nie byłam nawet jakoś specjalnie głodna a te placki to pochłaniałam dosłownie![]() ![]() Całe szczęście że są dozwolone na tej diecie,ale czy taka ilość ![]() Dziś na mojej wadze 66,3kg Jejku dziewczyny co za radość.Taka szczupła to ja byłam ponad 5 lat temu i to nie na długo bo w ciążę zaszłam. Za to pierścionki i obrączkę to mogę na założyć nie dotykając palca aż się boję że zgubię kiedy.A tak co do tematu fryzurek to marzy mi się platynowy blond.Moje włosy naturalne są koloru dość ciemnego blondu ale miałam je przez dłuższy czas farbowane na brąz,teraz ten brąz wyblakł nieco.Ciekawa jestem czy udało by się na platynkę to przerobić???Może któraś z was miała taki przeskok z ciemnych na jaśniutkie???
Start 17 sierpień było 86kg ![]() cel 65kg 1 grudzień Start III faza Edytowane przez agus30 Czas edycji: 2009-11-14 o 08:51 |
|
|
|
#385 |
|
Rozeznanie
|
witam! u mnie dzisiaj tez spadek 66
kg yeaah!!
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochane. Dawno nie odzywałam się ,ponieważ bardzo są wkurzające te zastoje wagowe ,raz do góry a raz w dół.
Dzisiaj mija m-c diety a ja tylko 4,5kg, a jeszcze czeka mnie druga połowa. Ale czuję po spodniach, muszę je stalle naciągać na tyłek ,ale jeszcze nie kupuję bo chcę jeszcze chociaż te 4,5kg w dół. _________________________ ___ start 14.10.09 62,5kg obecnie 58kg Jak już wcześniej pisałam 2 tygodnie temu dostałam pracę w sklepie u prywaciarza i teraz tyram świątek i piątek ,ale taka jest praca u kapitalistów. Jestem tylko ciekawa jaka wypłata czy mnie doceni,ale mniejsza z tym. Dość tych dołów. Do końca roku jeszcze mam 4 ważne imprezy na których chciałabym wyglądać ślicznie . Jeszcze przydałoby się te parę kilo zrzucić przy wzroście 155cm. Bardzo Wam zazdroszczę takiego pichcenia w kuchni , a ja to tylko spisuję od Was przepisy i na tym sie kończy. W ten piękny dzionek pozdrawiam Was serdecznie ,bo nie długo zmykam do pracy |
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Fotoreporterka ja też się u Pierra strzygę i szczerze to się znowu wybieram, ale te ceny mnie dobijają. A Ty u kogo byłaś konkretnie i za ile? Jachdzę do Kamili albo Edyty, ale za strzyżenie i koloryzację to min. 250zł płacę więc ciekawa jestem tej ceny, która Cię mile zaskoczyła.
Przepraszam, że nie na temat i pozdrawiam
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
Weszłam troszkę Was poczytać, ale nie dam rady. Niestety wczoraj zgrzeszyłam i dziś także zgrzeszę - rosołem (ale zamiast makronu mam gotowana marchew). Wracam do łóżka, bo grypisko paaaskudne, non stop 38st Trzymajcie się i nie dajcie się grypie kochane! |
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Agus już tak malutko Ci zostało do celu
na prawdę super.A mężowi się pochwaliłaś czy to będzie niespodzianka dla niego ![]() U mnie dziś bez spadków,myślę,że po @ się w końcu ruszy(ile razy już tak myślałam )
|
#390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mężuś wie że dietkuję,ale pewnie tak do końca to nie wierzył tej diecie,tym bardziej że już tyle różnych stosowałam i zawsze było jojo ![]() Nieraz w smsie pyta jak tam waga? Ostatnio jak przez skypa z nim rozmawiałam to chciał mnie chociaż w kamerce zobaczyć to naprawdę zdumiony był i chyba kilka razy powtarzał że jest ze mnie dumny ![]() Dopiero będzie dumny jak mnie w realu po ponad 2 miesiącach zobaczy ![]() Ja sama jeszcze nie mogę w to uwierzyć,że tyle schudłam jak głupia co chwilę do lustra latam i się sobie nadziwić nie mogę. Tak mi teraz lekko,na duszy i w ogóle
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Będąc w Irlandii musiałam sobie całą kuchnie wyposażyć, bo z tym co tam było nie dało się "współpracować" 

Ale teraz jest mi fajnie 
Staram się jednak podchodzić do niej zdroworozsądkowo i w miarę możliwości oczywiście, pamiętać o zasadach zdrowego żywienia tj. 5 posiłków dziennie bez podjadania a także rozsądna ilość kalorii spożywanych w ciągu dnia.
Robię wg klasycznego przepisu bo zawsze wychodzą i pięknie wyrastają 

ale w smaku ok-tylko zupełnie inaczej wygląda niż na załączonym zdjęciu. kiepska kucharka ze mnie chyba.
i wcale nie jadlam wiecej . To dziala w dwie strony.. Zycze powodzenia .....
). Szczególnie dzięki pomysłom naszych kochanych forumowiczek
? Jak już kiedyś wcześniej pisałam mam mało czasu rano a i mam tez problem z jedzeniem warzyw 
na prawdę super.