|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
I ja się witam
Ale u nas brzydko za oknem , ale na spacer i tak pójdziemy, no chyba, że będzie padało.Kuba wstał o 7.30 i ani myślał spać dalej bez jedzenia , potem pobawił się trochę na macie i znowu śpi ![]() Miłego dnia
|
|
#4832 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
katarzynko
![]() Cytat:
Naprawde Maz jest niepocieszony Oczywiscie ![]() Cytat:
![]() A mezczyzni sa z natury malo domyslni- im szybciej to zaakceptujemy, tym mniej nerwow ![]() Witajcie mamusie, jest sobota! Dzisiaj rano zbudzilam sie i od rana rozmyslam na temat tej nowej grypy. Od stycznia chcemy poslac Anie na 2 dni do zlobka i zaczelam sie martwic, czy mi tak sie dziecko nie pochoruje, ze moze lepiej nie wysylac Juz sama nie wiem...Jedziemy zaraz do tesciow na wies, Aneczka zobaczy po raz pierwszy koniki i owce. Bedzie to tez pierwsza noc poza domem dla corci, zobaczymy, jak bedzie spala. Milego weekendu
|
|
#4833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Morska sto lat dla Tymcia cashmeree sto lat dla Natanka Kuba juz od kilku dni budzi sie o 5. Dzisiaj troszke pojęczał i dalej poszedł spać ![]() Rano zjadł pieknie 150 ml kaszki. Cytat:
![]() Nie mogłam sie na niczym skupic i nawet czesci postów nie doczytałam ![]() Nie gniewaj sie Cytat:
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
i ja sie witam z rana
![]() nie spimy juz od 7 ale za to cala noc przespana bez zadnych przerw planow na dzis jako takich nie mamy dzis ja sie lenie, obiad zrobiony, posprzatane, meza nie ma najpierw spacerek a pozniej zobaczymy ![]() milej soboty dolaczam sie do zyczen dla Tymcia i Natanka Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2009-11-14 o 09:00 |
|
|
|
#4835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() pisalam wczoraj ze Weronika zasnela dopiero o 23.00 ......a teraz jeszcze spi ciekawe czemu jej sie nie chce spac po kapieli![]() u nas ładna pogoda-swieci slonko wiec moze w koncu wybiore sie na spacer z mała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Kubusia ze tyle zjadl
|
|
#4836 |
|
BAN stały
|
hej
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba wczoraj jadł po 150 ml mleka na kazdy posiłek (na kolacje 200 ml kaszki). Bardzo mnie tym ucieszył
|
|
|
#4838 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka ja na chwilkę, ale naskrobałyście
![]() Nie mam czasu pisać, ale w miarę nadrabiam ![]() Ide bo już głodek wzywa ![]() Cass ja zrobię album wolniejszą chwilką tylko problem będę miała bo się w aparacie data jakoś przestawiła i klops ![]() Ania0104 super, że z Bartusiem ok Sto lat dla Tymusia i Natalki
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weronika zjada po 100ml a w nocy i rano po 130ml -a dobowo wychodzi 630-660ml czyli w sam raz do jej wagi 6300g i zbudzilo sie dziewcze moje
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jesli tak to WSZYSTKIEGO NAJ NAJ!!
|
|
#4842 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzonka,
wielkiego w życiu słonka, smutków małych jak biedronka, szczęścia dużego jak smok, pomyślności na kolejny życia rok i miłości, bo ona dostarczy wiele radości. Wszystkiego Najlepszego Skierko
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Skierko! Życzę Ci tyle spokoju, ile tylko potrzebujesz,
tyle szaleństwa, aby życie nie wydawało się nudne, tyle szczęścia, abyś nie oszalała z nadmiaru, zaś miłości ponad wszystko! |
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, nadrobilam, zmykam
dzien dzis do ... bede zagladac, ale chyba nie bede sie dzis udzielac Zyczenia dla jubilatow ![]() Gratulacje dla Kubcia ze mamusie uraczyl swietnym apetytem Album zrobie tylko dajcie mi troche czasu.Ogarne sie z ta sytuacja i zrobie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bry
jednak moje dziecię zbierało wczoraj siły ![]() poszedł spać dopiero po 1 ![]() zbudził się około 4, potem 6 i o 8 wstał ![]() teraz za to śpi Cytat:
no piękny metraż a to mieszkanie ![]() czy dom Cytat:
Cytat:
![]() wieczorkiem ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Aha bo wyleciało mi z głowy ![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
i uciekam bo mam dzisiaj małża w domu i piękna pogodę za oknem, także idziemy na spacerek Pa.
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje pięknie za słowa otuchy
Słuchajcie jak liczycie skok rozwojowy? od momentu urodzenia czy korygowany ja już głupieje trzeci dzień Natek daje mi tak popalić że nie mam siły wszystko jest be spać nie chce a jak zasypia to na 3 minuty wieczorem razem z Tż usypiamy go nawet po 2 godziny i nie wiem dziś ma 3 miesiące wg tygodni wczoraj skończył 13 tydzień a korygowany 11 i teraz już głupieje mamy ten skok czy nie ![]() ![]() W imieniu mojego marudy dziękuje za życzenia wszystkim ciotkom Kasiu ![]() Svinecka ślicznie ci w tych włoskach Aniu ciesze się że z Bartusiem jest wszystko dobrze i nie potwierdziły się Twoje obawy Cass zrobiłam album brakuje tylko zdjęcia jak ma 3 miesiące czyli dziś ale jeszcze nie zdążyłam mu zrobić bo wyje cały czas prawie ![]() morska uściski dla Tymka i moc buziaków Skierka …………… () --- () --- () --- () …………… || -— || — || — || ………… .{*~*~*~*~*~*~*} ………@@@@@@@@@@@@@ …… { ~*~*~*~****~*~*~*~ } … . @@@@@@@@@@@@@@@ … .{*~*~*~* W DNIU *~*~*~*} …{ *~*~ * URODZIN 100 LAT ~* ) …{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ } …@@@@@@@@@@@@@@@@@ ……………… … )---------( ………… ____ ,-----------, ___ …… … /_________________
Edytowane przez cashmeree Czas edycji: 2009-11-14 o 10:50 |
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Wsadziłam go do fotelika zawsze jak mamy jechać autem i ubranego go wsadzam to zasypia i dzis też zasnął.... ciekawe ile tak pośpi
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście wszystkiego najlepszego dla solenizantów
Bartek się buja teraz, ale jakoś mało mu się to podoba Patrzy się na głośnik i jęczy Jak tak dalej pójdzie trzeba będzie wystawić na all.
|
#4850 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
także dziękuję Cytat:
dziękuję bardzo dziękować
eleri i Kasiu również dziękuję już prawie posprzątane ale musiałam Amelę nakarmić - akurat je a ja piszę jedną ręką , co zauważyłam to ona w dzień coo jakieś 2 godz je i śpi. oki kładę brzdąca i idę dalej |
|||
|
|
|
#4851 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla naszych Natanka i Tymcia!!!
Wszystkiego naj naj najlepszego dla skierki!!! moniteczka, to my prawie sąsiadki coprawda ja nie jestem z Dębicy ale często na jakies pakupki tam jezdze ![]() czekoladka, ja to niemoge nadażyc z wyciagaiem tej jej piastki z buziaka, jak walka z wiatrakami i tez uwazam ze to dziąselkaCass, jak Kubis ładnie wcina Niedługo ci sie kuleczka zrobi ![]() Niewiem kiedy zajme sie albumem moze jak bedzie mozna to pozniej mnie dodasz a jak nie to trudno ![]() Dzis ide na spacerek, bo słoneczko ślicznie zaświeciło. A małż pojechał dzis fo K-wa sobie tattoo zrobic. A ze niemiał pomysłu jaki, to ciekawa jestem co wymyśli Az sie boje
|
#4852 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dziękuję ![]() u mnie nie ma słoneczka ale w miarę ciepło więc Amelka wstanie trochę ją wymęczę i pójdziemy na spacerek... a wczoraj zjadłam trochę orzeszków takich solonych i dziś ma na buzi takie kropki jak po skazie wiec muszę odstawić póki co. ale na nabiał lepiej reaguje wiec jak jej zejdzie to co ma to zjem jajo i zobaczymy może ma tylko na mleko. a piątki w buzi też namiętnie trzyma od dłuższego czasu, dlatego jej gryzak kupiłam to mało go nie połknie |
|
|
|
|
#4853 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jak minęła noc? Przeszedł ból ucha Erykowi? Cytat:
Mój ZAWSZE kładzie sobie Antka jego brzuszkiem na swój brzuch po jedzeniu i się dziwi, że na niego zwraca...:mur: Fajnie, że udało Ci się zamówić Canpola :) Pewnie jakiś sklep internetowy :rolleyes: Czy przez rodzinkę? Cytat:
Cytat:
Cytat:
To udanego spaceru :ehem: A tu przepis na ciasto mega pyszne :) (pisownia oryginalna z maila) 25 dag podłużnych biszkoptów poncz: 1/2 szklanki białego wina, 50 ml rumu, 1-2 łyżeczki cukru ( ja dałam mniej wina, zapach rumowy, cytryne i po prostu bardzo mocną esencje) masa: 2-3 łyżki dżemu porzeczkowego lub malinowego; 1,5 szklanki mleka; 1 budyń waniliowy; 4 łyżki cukru; 25 dag masła; 3 łyżki cukru pudru; 10 dag prażonych płatków migdałów [ponieważ robiłąm tortownicę 28cm, masy było zdecydowanie za mało, robiąłm razy dwa!] ugotuj budyń z mlekiem i cukrem. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania, dodawaj po łyżce zimny budyń. Wymieszaj składniki ponczu. Tortownice wyłóż biszkoptami nasącz połową ponczu. Podgrzej dżem. połowę rozłóż małymi kleksami na biszkoptach(ja po prostu rozsmarowałam,żeby był wszędzie). Posmaruj grubo częścią kremu, posyp 1/3 płatków. Ułóż drugą warstwę. Wstaw do lodówki. Gdy krem stwardnieje, zdejmij obręcz tortownicy, posmaruj boki ciasta resztą kremu. Sto lat dla "dzisiejszych" dzieciaczków od ciotki wizażowej :cmok: :roza::roza::roza:A dla Ciebie skierko najserdeczniejsze życzenia. Zdrówka i szczęścia. Żeby Amelka się zdrowo chowała i rosła ku Twojemu zadowoleniu. No i żeby Małż jak najrzadziej przyprawiał o ból głowy ;) Wszystkiego naj :roza::roza::roza: Małz dzisiaj w szkole, Bartuś na zajęciach logopedycznych (potem do czasu powrotu małża u dziadków) także zostałam sama z Antonim,, który śpi. Idę zaraz zrobić drugie danie i trochę poleniuchować, może się kimnę koło Małego :rolleyes:;)
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-11-14 o 12:04 |
|||||
|
|
|
#4854 |
|
BAN stały
|
dziękiję unholy
a ja zaraz się jakoś do sklepu wybieram i na obiadek robię kurczaka z ziemniaczkami i jakąś sałatką |
|
|
|
#4855 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ehh co za noc - Eryka bolalo ucho do 3 w nocy, budzil sie co minute wiec musialam z nim spac, a ze u niego na lozku ciasno to rozlozylam lozko w salonie i tam z nim spalam, jezeli mozna to nazwac spaniem - co Eryk zasnal to TZ mnie wolal na karmienie, jak nakarmilam malego to Eryk juz sie budzil z placzem i tak w kolko, potem ok 3 Eryk powiedzial, ze woli spac u siebie, poszedl do siebie i w koncu zasnal a ja poszlam do sypialni i polozylam sie na brzegu lozka z TZ i Marcelem, ktory i tak sie co chwila budzil
jestem dzis do niczego ![]() Skierko wszystkiego najlepszego ![]() i sto lat dla Tymcia i Natanka
|
|
#4856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skierko najlepsze życzenia dla Ciebie My też idziemy na spacerek, piękna pogoda nareszcie.
|
|
#4857 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
dziękuję ojej biedna jestes Cytat:
|
||
|
|
|
#4858 | |||
|
Zadomowienie
|
Tymuś bardzo dziękuje!
Kochana jesteś, że wypatrzylaś ![]() Już 4 miesiące.. Boziu, jak ten czas leci. A dopiero jechałam do szpitala.. Dziękujemy za wszystkie życzenia i od nas
Czas na nasz codzienny, 3godzinny spacer, zwłaszcza, że cudnie słonko świeci ![]() Cytat:
Czytałam gdzieś, że najbardziej uczulają orzeszki ziemne i pistacjowe, a reszta jest bardziej bezpieczna. Ja na razie pozwoliłam sobie na laskowe i na szczęście nic nie było młodemu. |
|||
|
|
|
#4859 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mama dzwonila, ze chyba wezma Eryka na noc zeby mnie troszke odciazyc - oczywiscie mlody wniebowziety
on to najchetniej by sie przeprowadzil do dziadkow
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wrocilam z 2 godzinnego spaceru,ale sie zgrzalam bo jakos cieplo dobrze ze tylko kamizelke wzielam zamiast kurtki bo jak zdjelam spodnie i swetr to cala spocona bylam!! a malej tez bylo cieplo bo przyrtylam ja jeszcze kocykiem to sie rozkopala i cala zgrzana to wywalilam koc i w samym kombinezonie ![]() a teraz znowu zasypia w lezaczku(strzal w dziesiatke dla nas) ![]() Cytat:
mam nadzieje ze dzis sie wyspisz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

, ale na spacer i tak pójdziemy, no chyba, że będzie padało.
, potem pobawił się trochę na macie i znowu śpi 

Maz jest niepocieszony 

Juz sama nie wiem...

. Zamiast drzemki o 17 zafundował mu inne atrakcje, a potem Mały płakał tak strasznie przy kąpieli i jedzeniu - ze zmęczenia oczywiście. Poza tym czasami zachowuje się tak, jakby Antonio był z nami od 2 dni, a nie prawie 6 miesięcy 

dziękuję 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
no piękny metraż
Jak tak dalej pójdzie trzeba będzie wystawić na all.