Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-15, 10:39   #2341
Zaslona
Raczkowanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Brzoskwinia ja ja mam tak często, że mam dość Dzisiaj wymiotowałam przez nią- to juz dwa razy mi się zdarzyło... Najgorszy rodzaj wymiotowania jaki przeżyłam- palące i bardzo traumatyczne.

A to mój brzuch 31 tydzień
Jaka śliczna piłeczka

Ja narazie jeszcze nie kupuję staników ciążowych, bo te sprzed ciąży są na mnie dobre. Wogóle piersi mi mało co urosły Trochę się wypełniły a do tego jeszcze chyba koło brodawek porobiły się mi takie małe rozstępy :/ nie mogę zdiagnozować czy to to czy nie to w sumie to dziwne żeby rozstępy wyszły jak mi piersi nie urosły bo rozmiar to mam raczej średnie B, ale bliżej mniejszego B.

-----------------------
A ja jadę zaraz na jakieś zakupki co by sobie buty kupić na zimę, a mam okazję, bo mama jedzie sobie płaszcz kupić Tylko podoga okropna, bo leje

Miłego dnia!

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 10:44   #2342
zebra666
Zakorzenienie

Zaslona dziękuję Zazdroszczę zakupów ja dziś w domku, Tż po nocce echhh

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 11:02   #2343
gosbaj
Zadomowienie

Witam dziewczyny, kurcze nie zagladalam od wczoraj rana i jestem pozytywnie zaskoczona tylko 4 strony.......

U mnie dzis tez ladna pogoda, slonko swieci. My wczoraj mielismy znowu pracowity dzionek. W sumie caly dzien nam zeszlo na wierceniu dziurek i wieszaniu polek i zdjec na scianie. Troszke odswiezylismy wystroj naszego mieszkanka no i kacik Krzysiowy tez już gotowy

A ja ostatnio jakos czuje ze synek albo sie przekrecil albo jakos urosl bo czuje go caly czas, mam np. taki ucisk na brzuchu z jednej strony jakby sie opieral w jednym miejscu. No i czuje go calkiem jak sie przekreca. A poza tym brzusio zaczal mi ciazyc jakos od kilku dni wiec moze faktycznie juz jest glowka w dol ulozony......nie wiem, w przyszlym tyg mam usg wiec sie okaze.

Zeberka sliczny brzusio, taka pileczka

Ja juz mam wszystko uprane ale jeszcze lezy i czeka na prasowanie zostalo mi jeszcze uprac ochraniacze od kolyski ale to zostawie na koniec bo ona i tak stoi na wierzchu wiec jak teraz upiore to jeszcze sie zakurzy. No i pewnie jeszcze jakies ubranka dokupie wiec jeszcze pranko bedzie. A poza tym myslalam ze jak teraz mam wszystko uprane i uprasowane to jeszcze w styczniu tylko jeszcze raz uprasuje, bez prania mysle. Tylko tak zeby zdezynfekowac temperaturka.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 11:08   #2344
zebra666
Zakorzenienie

Gosbaj

Ja tam wypiore początkiem grudnia i poprasuję dopiero- żeby nie robić tego 2 razy

Stary 2009-11-15, 11:29   #2345
malinka118
Rozeznanie

Kamyku ja mam pościel mamo tato po synku i nową. Tę po synku prałam razem z ochraniaczami - ochraniacze chyba prane były już ze 4 razy i ciągle wyglądają jak nowe. Prałam na programie delikatnym i nie trzeba było prasować, chociaż podobno można na temp do jedwabiu. To odpowiedź na pytanie z mamuś listopadowych

A ja dzisiaj znowu sama. Wczoraj tż z synusiem byli na urodzinach u teścia a dzisiaj jadą na urodziny do mojego taty Przynajmniej nie muszę gotować, bo teściowa posłała mi obiad na jutro. Ale ogólnie nie lubię być sama całymi dniami. Mam wtedy za dużo czasu na myślenie o tym, że malutka za szybko wyskoczy
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 12:24   #2346
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki...

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Kamyku ja mam pościel mamo tato po synku i nową. Tę po synku prałam razem z ochraniaczami - ochraniacze chyba prane były już ze 4 razy i ciągle wyglądają jak nowe. Prałam na programie delikatnym i nie trzeba było prasować, chociaż podobno można na temp do jedwabiu. To odpowiedź na pytanie z mamuś listopadowych
Dzięki za odpowiedź...

A Majeczka się pochorowała... Na kaszel kenelowy... Biedna kaszle, pewnie jeszcze zacznie smarkać... Już byłam rano w aptece, mam nadzieję, że nie trzeba będzie wchodzić z antybiotykiem...
Stary 2009-11-15, 12:30   #2347
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobry niedzielnie
Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
O matko - już teraz zakupy świąteczne
Idę kąpać Michasia, bo cały czas mnie pogania "no ciężarówka chodź już"
Boje się, że w grudniu nie będę już wstanie latać po sklepach
Tekst synka mnie rozbawił

gooha3 ładne mebelki, bardzo mi się podoba komoda i gratki z okazji 100dniówki

zebra

OliviaoO
może to osłabienie pójdź może w poniedziałek do lekarza- po co się męczyć.

KarmazynowyKamyk następnym razem się uda

malinka118 oj oj może coś słodkiego na poprawę humorku
-----------------
Raniutko wstałam wyprawiłam męża do szkoły i jak się przykleiłam z powrotem do poduchy tak wstałam dopiero po 11
Już nie pamiętam kiedy tak długo spałam. Nawet Adaś nie był wstanie mnie obudzić
Zastanawiam się co by tu zrobić- może se poprasuje. Wiem że niedziela ale i tak nie mam co robić
Stary 2009-11-15, 13:27   #2348
zebra666
Zakorzenienie

Majkela niedziela też u mnie nudna jak flaki z olejem:P jeszcze Tż-ta plecy bolą ale jak wyganiam do lekarza to nie...

Stary 2009-11-15, 13:29   #2349
addicted to wizaz
Zadomowienie

A ja czekam aż tż z synkiem wrócą z przedstawienia, zjadamy obiadem i jedziemy kupić żelazko, bo już się uzbierała cała gromada rzeczy do prasowania (tamto popsute będziemy reklamować).

Załączam zdjęcie 3bita - wczoraj pisałam, że za bardzo się rozpływa, ale dziś już jest lepiej.
I jako gratis - moje puzzle, w końcu oprawione i powieszone na ścianie w naszym pokoju
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 13:33   #2350
zebra666
Zakorzenienie

Addicted i narobiłaś mi smaka:P jak to pysznie wygląda

Stary 2009-11-15, 13:40   #2351
oliviaoO
Rozeznanie

hej dziewczyny
ta krew wczoraj to raczej z osłabienia i choroby, bo niedoborów żelaza mieć nie powinnam - 3 razy dziennie łykam Biofer.
A u lekarza to byłam w zeszły poniedziałek co dostałam antybiotyk i syrop..
Dzisiaj czuję się już o niebo lepiej, wstałam bez kataru, bez gorączki, tylko odrobinkę mnie gardło bolało rano ale też już przeszło. Dalej sobie leżę, bo jutro i we wtorek mam zaliczenia i muszę się zjawić na uczelni..
Dziś miałam sen, w którym mówiłam komuś, że urodziłam 15 listopada, czyli dzisiaj Jak się obudziłam to od razu powiedziałam do brzuszka żeby Niunia słyszała, że dzisiaj jeszcze nie wychodzimy A wczoraj wieczorem baaardzo się wierciła, może trenuje przekręcanie W każdym razie musi sobie jeszcze popływać w brzuszku min. 5 tygodni

Idę za chwilkę się położyć i się uczyć, a nie chce mi się..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 13:52   #2352
aldii
Zakorzenienie

Addicted chcialam napisac dokladnie to samo co Zeberka
OliviaoO ale do lekarza na wizyte kontrolna to lepiej idz
Stary 2009-11-15, 14:04   #2353
oliviaoO
Rozeznanie

aldii poszłabym, ale nie mam kiedy nawet przez szkołę a za dużo już opuściłam, żeby znowu coś zawalać bo później krzywo patrzą a jeśli nawet nie to nie lubię mieć zaległości i cudzych notatek.
We wtorek zaraz po szkolę idę do gina na wizytę to mu powiem, że byłam chora i o tej krwi z nosa, a do normalnego lekarza na kontrolę to najwcześniej mogę sobie iść w piątek po praktykach ale do tej pory pewnie już zdrowa całkowicie będę, w końcu chyba nie będzie mnie dwa tyg choroba trzymać

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 14:18   #2354
majkela12
Zadomowienie

addicted to wizaz OMG ja poproszę kawałek

Cytat:
Majkela niedziela też u mnie nudna jak flaki z olejem:P jeszcze Tż-ta plecy bolą ale jak wyganiam do lekarza to nie...
Mój też się wiecznie żali, że tam go strzyka a tu go boli- a dlaczego go boli, co to może być. Zawsze mu mówię, ze ja nie lekarz i że ma pójść do lekarza. Wtedy koniec tematu, bo stwierdza, że już go nie boli

oliviaoO to uważajcie na siebie i kciuki za kolosa
--------
Oglądam po raz drugi MT- obrzydliwa jest ta "ula afro" jak ja to zobaczyłam normalnie a tz wczoraj stwierdził, że mu kolacje obrzydziła i że on już nie chce jeść
Stary 2009-11-15, 14:20   #2355
zebra666
Zakorzenienie

Majkela ona mi też się nie podoba i z tańca i wyglądu i zachowania... jakoś tak

Stary 2009-11-15, 14:21   #2356
Kancia
Zakorzenienie

buzię ma niezłą, generalnie moim zdaniem figury nie ma złej ( ja z tych okrągłych) ale jak się trzęsie to wiadomo, ze grawitacja robi swoje. Akurat styl tańca wymaga tu większej pupy i sporych udek. Mi generalnie też się nie podoba podczas tanca ale w reportażu wyglądała Ok
Stary 2009-11-15, 14:31   #2357
majkela12
Zadomowienie

Nie no z buzi nawet ok i w cale jakaś gruba nie była, ale ta pipa i dupsko na wierzchu to nie było smaczne wręcz zbierało się A wypowiedź jury że to było sexi to chyba żart
Stary 2009-11-15, 14:40   #2358
Kancia
Zakorzenienie

no to, ze była za goła to fakt

nudze się Adi śpi, chłop gra na kompie a ja nie mam co robic

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-11-15 o 14:43
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 14:47   #2359
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Hej mamuski, dlugo mnie tu nie bylo, ale staram sie codziennie wpadac i czytac, co naskrobalyscie. ja musialam sie ukryc na jakis czas, bo pare rzeczy do szkoly musialam zrobic, na czwartek mialam prezentacje do zrobienia i tak sie zestresowalam, ze spac nie moglam cala noc. na szczescie poszlam na pierwszy ogien, bo babeczka sie smiala, zebym jak najszybciej miala to z glowy, cobym nie urodzila im tam z tego nerwa

w piatek bylam u poloznej, pobrala krew na zelazo, posluchala serduszka i zmierzyla brzuchol miarka po czym stwierdzila, ze moja Niunka jest z tych malych ale ze nie mam sie martwic, bo jest w normie, ale na tym mniejszym koncu. tyle to i ja wiem tak sobie mysle, bo przeciez widze, ze brzucha nie mam ogromnego. weszlam na wage i od poczatku ciazy +7kg. ja cos wcale nie tyje no ale Niunka sie rusza, od wczoraj siedzi mi w zebrach, do tego stopnia ze nie moge oddychac gleboko.

stanik do karmienia mam jak na razie jeden, bo cycole nie urosly mi, wiec nie widze potrzeby obkupowania sie.

i dostalismy znowu mase ciuchow dla Kurczaczka - caly worek. na razie nie wiem co tam jest bo jest zapakowane w bagazniku, nie chce mi sie tego dzwigac do domu, to od razu zabiore do Tz w nast weekend, popiore i uloze. ale w takim tempie dostawania rzeczy, to ja chyba druga szafe musze dokupic:brzyd al:

no i tragedia dzis sie stala, wstaje, patrze sie na brzuch a tam co? chyba rozstepy sie wbijaja (chociaz teraz jak tak patrze, to jakos tak mniej czerwone sie wydaje, wiec moze tylko sie zadrapalam?) i niesamowicie sucha skora, chociaz codziennie sie smaruje.

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Do tych mebelków jeszcze brakuje nam łóżeczka, ale to chyba za miesiąc.
sliczne mebelki. a lozeczko tez bedzie z tej samej serii??

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
oooo .... właśnie się kapnęłam że dziś moja 100dniówka (według jednego z terminów)

Zatem
troche spoznione, ale najlepszosci

Cytat:
A to mój brzuch 31 tydzień
sliczny brzusio,

to i ja dzis wklejam brzuchola, tez wersja pizamowa niby 30 tc, ale widze, ze Zeberka juz 31 a ja mam 2 dni wczesniej termin, wiec juz nie wiem co jest. wg poloznej z piatku, 30tc
Stary 2009-11-15, 14:51   #2360
zebra666
Zakorzenienie

Madzik, bo ja mam 30 tydzien i 2 dni i dla mnie to 31:P
A brzusio masz bardzo ładny zgrabny no i sama jesteś szczuplutka... 7 kg. wg. mnie to nie dużo- sama mam już z 10

Stary 2009-11-15, 15:27   #2361
aldii
Zakorzenienie

MadzikUK bo pewnie powiedziala Ci skonczony 30tc, a zaczal sie juz 31tc.Brzusio rzeczywiscie malutki
Stary 2009-11-15, 15:30   #2362
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Zeberka no to ja mam 31+4

7kg jest ok jak dla mnie, tyle, ze ja te 7kg to juz mialam z dobre 3 tyg temu i nic nie przybylo od tego czasu. stoimy w miejscu no i teraz nie wiem czy ie martwic ze Kurczatko nic nie przybiera na wadze, czy sie nie martwic, bo ma w sumie jeszcze czas.

aaa, mialam dodac, ze mialam nawet ochote wyskoczyc po skladniki na Pysiowe ciasto serowe, ale nie chce mi sie polowac na ser w niedziele bo to graniczy z cudem no i musze poczekac do jutra az mi polski sklep otworza, a takiego smaka juz mialam

Olivia uwazaj na siebie, odpoczywaj duzo i niestety, ale jesli bedzie trzeba to odpusc zajecia bo jednak zdrowie wazniejsze (powiedzialam to ja, ktora pomimo zwolnienia lekarskiego dalej chodzi do pracy i szkoly)

Addicted i jak to wyszlo z tymi puzzlami w koncu? bo brakowalo przeciez 2 czesci chyba? Tz je wyczarowal jakos na kompie? gratulacje za cierpliwosc, ja najdalej jak doszlam z takimi gigantycznymi puzzlami to rozlozenie je na ziemi no i ciacho wyglada smakowicie

Aldii wiem wiem, tyle ze mi chodzilo o to, ze jeszcze pare tyg. temu Zeberka jak mowila w ktorym jest tyg to byla w tym samym co ja -2dni, a teraz wyprzedza mnie o +1tydz. i sie zakrecilam. mnie to te tyg i tak nie ruszaja, czasem sama zapominam w ktorym jestem. wiec obojetne mi to jest czy to skonczony czy nieskonczony,

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2009-11-15 o 15:35
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 15:32   #2363
Ingrid80
BAN stały

Dziewczyny, czy któraś z was zamierza wogóle nie karmić piersią?
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 16:01   #2364
aldii
Zakorzenienie

A to moj brzusio - okraglinek, olbrzymek w ostatnim dniu 29tc
Stary 2009-11-15, 16:01   #2365
zebra666
Zakorzenienie

Madzik, bo Ty liczysz skończone a ja zaczęte

Ingrid pamiętam , że pare mam od początku nie ma zamiaru karmić piersią- bodajże studiujące któreś albo pracujące- nie wiem już sama ale kiedyś była dyskusja o tym:F:F:F

Aldii śliczny brzusio i spory

Stary 2009-11-15, 16:04   #2366
aldii
Zakorzenienie

Ingrid ojjj tak byla tu zacieta dyskusja o karmieniu piersia
Zebciu
Stary 2009-11-15, 16:13   #2367
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość

to i ja dzis wklejam brzuchola, tez wersja pizamowa niby 30 tc, ale widze, ze Zeberka juz 31 a ja mam 2 dni wczesniej termin, wiec juz nie wiem co jest. wg poloznej z piatku, 30tc
śliczny
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
śliczny i duży

mój brzusio ostatnio stanął w miejscu
jakoś nie mam humorku do pisania , jutro mam wizytę u gina ... juz się boję co mi powie
brzusio dobrze , ale czuję jakieś dziwne uczucie w pochwie sama nie wiem jak to opisać ... kurcze wiecznie pod górke

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 16:14   #2368
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Madzik, bo Ty liczysz skończone a ja zaczęte
widze, ze spieszy Ci sie skonczone, zaczete, nienapoczete....niewazne: D niech Fasolki siedza jak najdluzej i rosna Nam w brzuszkach (no tez oby nie za dlugo)

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
sliczny ale pepek Ci wystrzelil

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was zamierza wogóle nie karmić piersią?
ja zamierzam karmic piersia i butelka od razu. do szkoly musze jezdzic i musze Mala od razu przyzwyczaic do butli. a jak bede w domu to bym chciala cycolem. wszystko wyjdzie w praktyce...

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2009-11-15 o 16:16
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 16:16   #2369
agusiamatyldka
Raczkowanie

Witamja to sie juz chyba z tydzien nie odzywalam....we etorek wy;ladowalam w szpitalu i nie mialam tam netamialam straszne mdlosci i bole i mie zostawili na 3 dni na obsserwacje tak wiec do piatku sobie polezalam....a wczoraj mialam odwiedziny tesciow bo jutro mam urodzinki, dotslam w prezencie lozeczko)))...

robili mi w szpitalu usg i lekarz stw ze duuuze dzicko juz wazy 2.5kg , jest skierowane glowka w dol w wtorek zaczynam 33tc a dziecko z para,metrow jest jakby 35tc mialo...lekarz stw ze do stycznia pewnie nie wytrzyma na 6 mam taermin a najsmieszniejsze jest to ze mam mega maly brzuch..od pocztku ciazy 6 kg przytylam, jak przyszlam do szpitala to nie dosc ze mi wszyscy mowili ze bede miala micro dziecko bo nie mam brzucha to jeszcze byli w szoku ze mam 23 lata bo mysleli ze 18 pielegniarki tylko kukaly na sibie jak przyszlam ze taka mloda a se wpadla
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 16:21   #2370
aldii
Zakorzenienie

Ula za jutrzejsza wizyte, oby bylo wszystko ok.A co to za dziwne uczucie masz?
MadzikUK
Agusiamatyldka jak to pozory myla Fajny prezent dostalas.Juz dzis zycze Ci wszystkiego naj i spokoju do konca ciazy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości