|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym karmicie swoje zwierzaki? :D
Cytat:
natomiast strawiły wyjedzoną pieskowi mokra karmę chipichap, czy jakoś tak- zółte puszki. najpierw myślałam ze zbieg okolicznosci, potem kilkukrotnie podałam celowo- za każdym razem wymioty, zanim IMO jedzenie zdołałoby zaszkodzić. No bo w max 10 minut to ono nawet chyba nie zacznie sie przyswajać A często jest tak ze kot zje i wymiotuje od razu obok miski![]() Nie macie podobnych problemów? I nie wymiotują po tuńczyku z puszki a tez tam jest trochę tego sosu.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2009-11-09 o 11:37 |
|
|
|
|
|
#392 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
przyjżyj się czy nie jedzą za szybką, "zjadając również powietrze" i to doprowadza również do wymiotów |
||
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
mozliwe
choc innego, skuteczniejszego sposobu przechowywania nie znam czesc stoi w puszcze na jedzenie Royala, czesc w sloiku, czesc w oryginalnej paczce (z tym takim gumowym zamknieciem )Cytat:
![]() w zyciu sie z czyms takim nie spotkalam... jak kot mi wymiotuje to juz na prawde 'od swieta' jakims kawalkiem papirusa czy czyms takim ![]() ja juz moim mokrej nie daje praktycznie w ogole, bo Animondy Carny juz nie chca, a nic lepszego nie przychodzi mi do glowy co mialabym w miare latwo dostepne. czasem od swieta dostana Gourmeta, ale toleruja tylko tego w kawalkach. zadne pasztety jedza za to zwykle miesko 100% miesa w miesie dzis np. obralam im na kawaleczki kure z rosolu - jedza az im sie uszy trzesa a tak to samo suche + mleko/woda czasem zoltko jajka
|
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam dziś zamówienie - m.in. animonda carny (generalnie różne karmy dla małego kota), żwirek itd.. Napisałam maila 2 dni temu czy mają na stanie nie odpisali;/, po 3 dniach dzwonienia tam po 10 razy dziennie dodzwoniłam się i powiedzieli mi, że nawet jak czegoś nie ma to dostawy karm są codziennie i nas rozłączyło, potem mieli brak zasięgu albo zajęte (stacjonarnego już w ogóle chyba nie mają), jak mi przyjdzie połowa zamówienia to się wkurzę......
|
|
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
Ja w krakvecie zamawiając w uwagach napisałam że w razie braku czegoś z zamówienia prosze mnie powiadomić
powiadomili, zmieniłam karmy i jeszcze jeden artykuł i nie napisałam że jakby którejś z nich nie było to proszę mnie powiadomić- nie powiadomili wysłali jedną i resztę zamówienia, ale mimo brakującej sumy do tych 99 wysłali za darmo ze sklepami trzeba jak z dziećmi, wszystko napisać, szcególnie w tak dużych jak krakvet, animalia, karusek itp.
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wyczytałam w necie krakvet ma już bardzo złą opinię
bardzo często mylą się tam z towarem, przesyłki dochodzą zniszczone i brakuje towaru
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Lain - a miamor, schmussy? Moj kicius uwielbia. I bozite w kartonikach. Szalenstwo.
Cena/jakosc baaardzo dobra. |
|
|
|
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#399 |
|
Rozeznanie
|
Mojego psa karmie specjalnie dla niego gotowanym obiadem. Gotowane udka,
ziemniaki (mój pies bez tego nie może żyć) przepada za świerzo obraną marchewką staram urozmajcać mu diete ale zawsze w szawce mam karme Mature firmy Royal Canin. |
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co mi wiadomo to pieski nie trawią ziemniaków.
|
|
|
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś przyszła do mnie paczka - nie dość, że to praktycznie połowa pierwotnego zamówienia, to i tak są rozbieżności między listą zamówienia po ich redukcji a tym, co dostałam. Miało być 6 saszetek animondy, a są 4. Niby różnica niewielka, ale wkurza mnie to, bo to 6 zł jednak, a jak się żywi 3 koty, i zakupy żywieniowe dla nich robi super ostrożnie i po uprzednim kilkukrotnym przeliczeniu co lepsze i się bardziej opłaca, to każde 6 zł na wagę złota ![]() Przy następnym zamówieniu zrobię tak, jak pisała tinkussia - napiszę, że mają do mnie zadzwonić i uzgodnić zmianę zamówienia. Bo chyba i tak tam będę zamawiać niestety... ceny są niesamowicie kuszące
|
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę jeszcze pisać co moich problemach ze sklepem ZooPlus, bo - tak jak wyżej pisałam - dałam im czas do naprawienia błędu do godzin południowych dnia dzisiejszego. Po upływie tego czasu podejmę inne kroki . Ale, bez względu na to jaki będzie końcowy efekt "mojej" sprawy, niech mnie ręka Boska broni przed ponownym złożeniem zamówienia w tym sklepie ! I nie chodzi tu wyłącznie o błąd, bo przecież : błądzenie jest rzeczą ludzką. Ja też popełniam pomyłki. Chodzi tu o sposób traktowania klienta... Skruszona - jak córka marnotrawna - wracam do "mojego" KrakVetu. Prawdą jest to, co piszecie : KrakVet ma czasem niedobory w magazynie, ale - w moim przypadku - natychmiast zostaję o takim fakcie powiadomiona telefonicznie lub za pośrednictwem maila. Stołuję się w tym sklepie już prawie półtora roku. Znajomemu, któremu poleciłam ten sklep też zdarzyła się przygoda, że nie zapakowano 15 kg. karmy. Zadzwonił, został przeproszony {podobno nowy pracownik w magazynie} i bez jakichkolwiek dyskusji {odbiorca zapłacił kurierowi całą kwotę} w ciągu dwóch dni karma była do niego dostarczona. |
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oznacza to właśnie tyle, że sami zapłacili za przesyłkę.
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
A co mieli Ją obciążyć jeszcze kosztami dodatkowej przesyłki ?! To byłoby normalne ?! Awia - miała ponosić koszty nieprofesjonalizmu i pomyłki sklepu ?! Moim zdaniem : powinna jeszcze porządny "gratis" w ramach rekompensaty otrzymać.
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
No niby tak, choc ze sklepami internetowimi roznie bywa.
Poczytalam z wrazenia negatywne opinie o zooplusie na innych forach i generalnie wiekszosc jest sama sobie winna zaznaczajac dhl zamiast gls, nie doczytawszy ze przesylke dhlu po stronie polskiej przejmuje poczta polska, zrodlo klopotów. Ja, jak pisalam, zamawiam regularnie i jestem bardzo zadowolona, paczki są dobrze zabezpieczone i tylko raz pojawil sie jakikolwiek problem. |
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
awia - z całym szacunkiem do Ciebie - czy Ty to mówisz poważnie {?!}, bo mnie to na jakowyś żart zakrawa. Wytłumacz mi co mnie obchodzi z jaką firmą sklep, któremu powierzam moje pieniądze ma podpisaną umowę na dostawę ? Ja - zamawiając i płacąc jestem związana kontraktem obustronnie działającym tylko i wyłącznie ze sklepem i od tego sklepu wymagam wywiązania się z warunków umowy. A czy towar przywiezie do mnie Ryś lub Zdziś czy też pracownik sklepu na własnych plecach przytarga - nie moja brocha. Sklep ma podpisaną odrębną umowę z firmami dostawczymi, obwarowaną paragrafami i ubezpieczoną na każdą możliwość. To ja mam się zastanawiać i wybierać, kto ma przyjechać do mnie z towarem. Wybacz - kompletna paranoja ! Czy w Twoje sytuacji też zawiniła firma kurierska ?! Jeśli ludzie mają takie podejście do przypadków olewania klienta - to wcale się nie dziwię, że dochodzi do takich sytuacji, w których poszkodowany jest tym winnym, a fuszer tłumaczony, głaskany po głowie - bezkarnie uprawia tumiwisizm. A propos "mojej" sprawy : związku z tym, że sklep nadal nie wywiązał się w zadowalający mnie sposób z przyjętych na siebie zobowiązań - wczoraj zgłosiłam doniesienie na policję. Została przyjęta bez "mrugnięcia okiem". I wierzcie mi - nie dam się zbyć byle czym. |
|
|
|
|
|
#409 |
|
Wtajemniczenie
|
Heroldin a jakieś szczegóły?
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Heroldin - masz racje, winna jest poczta polska ale kupujący powinni zdawac sobie sprawe z tego, ze wlasnie poczta polska lezy i kwiczy i nie nalezy z ich "usług" korzystać kiedy tylko sie da.
To co mówisz oczywiscie ma sens, ale trzeba to przełozyc na realia. Fakt, ze paczki przepadaja, sa rozkradane i nie dochodzą jesli dostarcza je PP jest oczywisty i nalezy brac na to poprawkę. we własnym interesie. Dlatego kupujący - przez niedoczytanie - sa sami sobie winni ze obsluguje ich ta a nie inna firma., |
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero od 3 tygodni mam kotka, wcześniej miałam królika miniaturkę i zakupy robiłam na animalii. Dla kota również na pierwsze zakupy wybrałam animalię, niestety kicia wybrzydza okrutnie z suchymi karmami, więc "udałam się" na kolejne zbiory do krakvetu. Zauważyłam, że ceny mają niższe niż na animalii, przeważnie wszystko biorę za pobraniem, ale tym razem zapłaciłam przelewem który na pewno doszedł w zeszłą środę. Od tego czasu moje zamówienie wciąż ma status przyjęte i nic się nie dzieje. Czekam jak na zbawienie na te karmy, zamówiłam też żwirki. Jutro zadzwonię do sklepu żeby się uspokoić, nie dostałam niestety żadnego zawiadomienia ani mailowego, ani telefonicznego. W animalii gdy robiłam zamówienie wchodziłam na nie zawsze mogłam doczytać w razie jakiś problemów magazynowych że ten i ten produkt będzie za powiedzmy 2-3 dni lub inny scisle okreslony czas, mogłam rezygnować lub wymieniać jeśli mi nie odpowiadało czekanie. Myślę, mam nadzieję że wszystko z krakvetem na którym robię zamówienie pierwszy raz będzie ok, ale jedno wiem na pewno - nigdy wiecej nie zrobię wbrew sobie
czyli zawsze będę już brała za pobraniem. Wybaczcie za off top ![]() Co do karm zamówiłam Sanabelle Kitten oraz Purine Pro plan, wcześniej bralam z Animalii dwa rodzaje royal'a ale kota ich nie tyka
|
|
#412 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
muszę się zwierzyć, że moje koty - gdy już chyba uświadomiły sobie, że w domu nie ma żadnego innego suchego jedzenia oprócz 7kg-mowej paczki orijena, przestały tak kręcić nosem
a może się przyzwyczaiły? tak więc przy następnym zamówieniu zastanowię się jeszcze nad acaną i orijenem. no i taste...
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje są karmione RC i za każdym razem kiedy chce zmienić im karmę to chętnie jedzą tą nową tylko przez pierwszych kilka dni Natomiast jedna z kotek w ogóle nie bierze do pyska nic innego poza Royalem
|
|
|
#415 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
A ja kupiłam dzisiaj moim kotom nową karmę...
http://bestfeed.com.pl/polska/produkty/biostim/kot.html Wydaje mi się, że za mało jest w niej mięsa, a za dużo produktów pochodzenia roślinnego... Co o tym myślicie?
|
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ponowię może nieco głupie pytanie, ale ja naprawdę chciałabym wiedzieć
Jak się prawidłowo wymawia Orijen? To jest po angielsku czy w jakimś innym języku?
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli po angielsku to się czyta "Orajdżyn" ale jeśli w innym języku to nie wiem
|
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja proponuję zadzwonić do nich lub napisać do p. Marka na gg (znajdziesz na stronie sklepu) i koniecznie napomknąć coś o gratisie jako zadośćuczynieniu zaistniałej z ich winy sytuacji
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

A często jest tak ze kot zje i wymiotuje od razu obok miski

choc innego, skuteczniejszego sposobu przechowywania nie znam 

a tak to samo suche + mleko/woda
czasem zoltko jajka 

a może się przyzwyczaiły?