Czym karmicie swoje zwierzaki? :D - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-09, 11:36   #391
cava
Zakorzenienie

Dot.: Czym karmicie swoje zwierzaki? :D

Cytat:
Napisane przez Isia83 Pokaż wiadomość
A po której animondzie mokrej wymiotują? Po saszetkach czy puszkach, bo zaszetki mają gorszy skład niż puszki - mają znacznie mniej mięsa. Saszetki też przeważnie mają sosy - może tego nie tolerują koty...?
Wymiotuja po każdej mokrej karmie, bez względu czy saszetka czy puszka, czy tacka.
natomiast strawiły wyjedzoną pieskowi mokra karmę chipichap, czy jakoś tak- zółte puszki.
najpierw myślałam ze zbieg okolicznosci, potem kilkukrotnie podałam celowo- za każdym razem wymioty, zanim IMO jedzenie zdołałoby zaszkodzić. No bo w max 10 minut to ono nawet chyba nie zacznie sie przyswajać A często jest tak ze kot zje i wymiotuje od razu obok miski

Nie macie podobnych problemów?

I nie wymiotują po tuńczyku z puszki a tez tam jest trochę tego sosu.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams

Edytowane przez cava
Czas edycji: 2009-11-09 o 11:37
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 11:47   #392
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
A po której animondzie mokrej wymiotują? Po saszetkach czy puszkach, bo zaszetki mają gorszy skład niż puszki - mają znacznie mniej mięsa. Saszetki też przeważnie mają sosy - może tego nie tolerują koty...?

A ja się muszę pożalic. Zamówilam w czwartek na krakvecie Orijena i parę innych rzeczy, łącznie na 140 zł a tu dziś patrzę na status zamówienia - niby wyslane w piątek ale na 70 zł!!! Połowę zamówienia zredukowano... nie ma Orijena, nie ma kuwety, nie ma jednego żwirku i dali więcej saszetek anim. niz chciałam. Nie ma też anim. carny kitten, choć pisałam, że smak nie gra roli i można w razie braku zmienic na inny. To nie wiem jakie oni zaopatrzenie mają, jak 2 carny kitten nie mieli nawet... Ciekawa jestem ile będe musiec na te 70 zł zwrotu czekać (przelew juz zrobiłam na 140), bo musiałam teraz "dozamówić" brakujące artykuły na animalii ( i dopłacić 10 zł za przesyłkę :/)

O zooplusie też fatalne opinie czytałam.. jedna dziewczyna na miau pisała, że się na prawniku skończyło... W stacjonarnych tylko RC.. no nie ma gdzie kupować.
kasa powinna być dołaczona do przesyłki - zawsze tak odsyłają chyba, że 2 paczka przyjdzie wkrótce

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Wymiotuja po każdej mokrej karmie, bez względu czy saszetka czy puszka, czy tacka.
natomiast strawiły wyjedzoną pieskowi mokra karmę chipichap, czy jakoś tak- zółte puszki.
najpierw myślałam ze zbieg okolicznosci, potem kilkukrotnie podałam celowo- za każdym razem wymioty, zanim IMO jedzenie zdołałoby zaszkodzić. No bo w max 10 minut to ono nawet chyba nie zacznie sie przyswajać A często jest tak ze kot zje i wymiotuje od razu obok miski

powodem może być karma albo:

przyjżyj się czy nie jedzą za szybką, "zjadając również powietrze" i to doprowadza również do wymiotów
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 14:33   #393
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshain Pokaż wiadomość
a może karma wietrzeje i tyle
mozliwe choc innego, skuteczniejszego sposobu przechowywania nie znam czesc stoi w puszcze na jedzenie Royala, czesc w sloiku, czesc w oryginalnej paczce (z tym takim gumowym zamknieciem)

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
No bo w max 10 minut to ono nawet chyba nie zacznie sie przyswajać A często jest tak ze kot zje i wymiotuje od razu obok miski

w zyciu sie z czyms takim nie spotkalam... jak kot mi wymiotuje to juz na prawde 'od swieta' jakims kawalkiem papirusa czy czyms takim
ja juz moim mokrej nie daje praktycznie w ogole, bo Animondy Carny juz nie chca, a nic lepszego nie przychodzi mi do glowy co mialabym w miare latwo dostepne. czasem od swieta dostana Gourmeta, ale toleruja tylko tego w kawalkach. zadne pasztety
jedza za to zwykle miesko 100% miesa w miesie dzis np. obralam im na kawaleczki kure z rosolu - jedza az im sie uszy trzesa a tak to samo suche + mleko/woda czasem zoltko jajka
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 16:08   #394
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:

A ja się muszę pożalic. Zamówilam w czwartek na krakvecie Orijena i parę innych rzeczy, łącznie na 140 zł a tu dziś patrzę na status zamówienia - niby wyslane w piątek ale na 70 zł!!! Połowę zamówienia zredukowano... nie ma Orijena, nie ma kuwety, nie ma jednego żwirku i dali więcej saszetek anim. niz chciałam. Nie ma też anim. carny kitten, choć pisałam, że smak nie gra roli i można w razie braku zmienic na inny. To nie wiem jakie oni zaopatrzenie mają, jak 2 carny kitten nie mieli nawet... Ciekawa jestem ile będe musiec na te 70 zł zwrotu czekać (przelew juz zrobiłam na 140), bo musiałam teraz "dozamówić" brakujące artykuły na animalii ( i dopłacić 10 zł za przesyłkę :/)

O zooplusie też fatalne opinie czytałam.. jedna dziewczyna na miau pisała, że się na prawniku skończyło... W stacjonarnych tylko RC.. no nie ma gdzie kupować.
heh nawet mi nie mów......
Zrobiłam dziś zamówienie - m.in. animonda carny (generalnie różne karmy dla małego kota), żwirek itd..
Napisałam maila 2 dni temu czy mają na stanie nie odpisali;/, po 3 dniach dzwonienia tam po 10 razy dziennie dodzwoniłam się i powiedzieli mi, że nawet jak czegoś nie ma to dostawy karm są codziennie i nas rozłączyło, potem mieli brak zasięgu albo zajęte (stacjonarnego już w ogóle chyba nie mają), jak mi przyjdzie połowa zamówienia to się wkurzę......

justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 16:48   #395
tinkussia
Zadomowienie

Ja w krakvecie zamawiając w uwagach napisałam że w razie braku czegoś z zamówienia prosze mnie powiadomić powiadomili, zmieniłam karmy i jeszcze jeden artykuł i nie napisałam że jakby którejś z nich nie było to proszę mnie powiadomić- nie powiadomili wysłali jedną i resztę zamówienia, ale mimo brakującej sumy do tych 99 wysłali za darmo ze sklepami trzeba jak z dziećmi, wszystko napisać, szcególnie w tak dużych jak krakvet, animalia, karusek itp.
tinkussia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 17:43   #396
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

z tego co wyczytałam w necie krakvet ma już bardzo złą opinię bardzo często mylą się tam z towarem, przesyłki dochodzą zniszczone i brakuje towaru
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 17:52   #397
awia
Zakorzenienie

Lain - a miamor, schmussy? Moj kicius uwielbia. I bozite w kartonikach. Szalenstwo.
Cena/jakosc baaardzo dobra.
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 18:14   #398
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
z tego co wyczytałam w necie krakvet ma już bardzo złą opinię bardzo często mylą się tam z towarem, przesyłki dochodzą zniszczone i brakuje towaru
mimo przejść z krakvetem nadal tam kupuję
Stary 2009-11-09, 19:03   #399
Abenteuer
Rozeznanie

Mojego psa karmie specjalnie dla niego gotowanym obiadem. Gotowane udka,
ziemniaki (mój pies bez tego nie może żyć) przepada za świerzo obraną marchewką staram urozmajcać mu diete ale zawsze w szawce mam karme Mature firmy Royal Canin.
Abenteuer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 19:18   #400
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez Abenteuer Pokaż wiadomość
Mojego psa karmie specjalnie dla niego gotowanym obiadem. Gotowane udka,
ziemniaki (mój pies bez tego nie może żyć) przepada za świerzo obraną marchewką staram urozmajcać mu diete ale zawsze w szawce mam karme Mature firmy Royal Canin.
z tego co mi wiadomo to pieski nie trawią ziemniaków.
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 20:21   #401
Isia83
Zadomowienie

Cytat:
Co do zniszczonego towaru to nie mam akurat zastrzeżeń. Do tej pory wszystko było zapakonane bardzo dobrze.

Dziś przyszła do mnie paczka - nie dość, że to praktycznie połowa pierwotnego zamówienia, to i tak są rozbieżności między listą zamówienia po ich redukcji a tym, co dostałam. Miało być 6 saszetek animondy, a są 4.
Niby różnica niewielka, ale wkurza mnie to, bo to 6 zł jednak, a jak się żywi 3 koty, i zakupy żywieniowe dla nich robi super ostrożnie i po uprzednim kilkukrotnym przeliczeniu co lepsze i się bardziej opłaca, to każde 6 zł na wagę złota

Przy następnym zamówieniu zrobię tak, jak pisała tinkussia - napiszę, że mają do mnie zadzwonić i uzgodnić zmianę zamówienia. Bo chyba i tak tam będę zamawiać niestety... ceny są niesamowicie kuszące

Nasz dzien - 02.07.2011

Było cudownie...
kilka zdjęć...

Isia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 20:47   #402
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do zniszczonego towaru to nie mam akurat zastrzeżeń. Do tej pory wszystko było zapakonane bardzo dobrze.

Dziś przyszła do mnie paczka - nie dość, że to praktycznie połowa pierwotnego zamówienia, to i tak są rozbieżności między listą zamówienia po ich redukcji a tym, co dostałam. Miało być 6 saszetek animondy, a są 4.
Niby różnica niewielka, ale wkurza mnie to, bo to 6 zł jednak, a jak się żywi 3 koty, i zakupy żywieniowe dla nich robi super ostrożnie i po uprzednim kilkukrotnym przeliczeniu co lepsze i się bardziej opłaca, to każde 6 zł na wagę złota

Przy następnym zamówieniu zrobię tak, jak pisała tinkussia - napiszę, że mają do mnie zadzwonić i uzgodnić zmianę zamówienia. Bo chyba i tak tam będę zamawiać niestety... ceny są niesamowicie kuszące
złóż reklamację w krakvecie, mnie kiedyś dali upust w zł oraz ileś % na następne zamówienie
Stary 2009-11-09, 21:02   #403
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
z tego co mi wiadomo to pieski nie trawią ziemniaków.
ziemniaki trawią, ale tylko takie dobrze ugotowane- dla nas rozgotowane ale ziemniaki to tylko wypełniacz, nic dobrego psu nie daje...
Stary 2009-11-10, 06:45   #404
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
napisałam do nich maila, przeproisli i natychmiast wyslali na wlasny koszt drugą paczkę.l
Na jaki : "... własny koszt ..." ?! Przecież Ty za prawidłową dostawę zapłaciłaś. Ludzie, nie dajmy się zwariować !!! Czy to klient ma odpowiadać za niekompetencję pracowników firmy. Przepraszam awia, że akurat Ciebie cytuję. Nie ma to żadnego osobistego podłoża. . Złożyłaś zamówienia, zapłaciłaś - tzn. dotrzymałaś warunków tzw. regulaminu sklepu. To oni sfuszerowali i ponoszą całkowitą odpowiedzialność za swoje niedbalstwo. Sorry, że podchodzę do tej sprawy tak emocjonalnie, ale dla mnie jest to brak szacunku dla klienta. Wszystko się może zdarzyć, mamy prawo się mylić. Ale w takim wypadku należy przeprosić, nie dyskutować i błąd/szkodę naprawić.
Nie chcę jeszcze pisać co moich problemach ze sklepem ZooPlus, bo - tak jak wyżej pisałam - dałam im czas do naprawienia błędu do godzin południowych dnia dzisiejszego. Po upływie tego czasu podejmę inne kroki . Ale, bez względu na to jaki będzie końcowy efekt "mojej" sprawy, niech mnie ręka Boska broni przed ponownym złożeniem zamówienia w tym sklepie ! I nie chodzi tu wyłącznie o błąd, bo przecież : błądzenie jest rzeczą ludzką. Ja też popełniam pomyłki. Chodzi tu o sposób traktowania klienta...
Skruszona - jak córka marnotrawna - wracam do "mojego" KrakVetu. Prawdą jest to, co piszecie : KrakVet ma czasem niedobory w magazynie, ale - w moim przypadku - natychmiast zostaję o takim fakcie powiadomiona telefonicznie lub za pośrednictwem maila. Stołuję się w tym sklepie już prawie półtora roku. Znajomemu, któremu poleciłam ten sklep też zdarzyła się przygoda, że nie zapakowano 15 kg. karmy. Zadzwonił, został przeproszony {podobno nowy pracownik w magazynie} i bez jakichkolwiek dyskusji {odbiorca zapłacił kurierowi całą kwotę} w ciągu dwóch dni karma była do niego dostarczona.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 08:17   #405
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Na jaki : "... własny koszt ..." ?! Przecież Ty za prawidłową dostawę zapłaciłaś. Ludzie, nie dajmy się zwariować !!! Czy to klient ma odpowiadać za niekompetencję pracowników firmy. Przepraszam awia, że akurat Ciebie cytuję. Nie ma to żadnego osobistego podłoża. . Złożyłaś zamówienia, zapłaciłaś - tzn. dotrzymałaś warunków tzw. regulaminu sklepu. To oni sfuszerowali i ponoszą całkowitą odpowiedzialność za swoje niedbalstwo. Sorry, że podchodzę do tej sprawy tak emocjonalnie, ale dla mnie jest to brak szacunku dla klienta. Wszystko się może zdarzyć, mamy prawo się mylić. Ale w takim wypadku należy przeprosić, nie dyskutować i błąd/szkodę naprawić.
Heroldin, ale przecież awia napisała, że wysłali na własny, czyli swój, czyli ich koszt Oznacza to właśnie tyle, że sami zapłacili za przesyłkę.
Stary 2009-11-10, 09:51   #406
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Oznacza to właśnie tyle, że sami zapłacili za przesyłkę.
A co mieli Ją obciążyć jeszcze kosztami dodatkowej przesyłki ?! To byłoby normalne ?! Awia - miała ponosić koszty nieprofesjonalizmu i pomyłki sklepu ?! Moim zdaniem : powinna jeszcze porządny "gratis" w ramach rekompensaty otrzymać.
Stary 2009-11-10, 10:12   #407
awia
Zakorzenienie

No niby tak, choc ze sklepami internetowimi roznie bywa.

Poczytalam z wrazenia negatywne opinie o zooplusie na innych forach i generalnie wiekszosc jest sama sobie winna zaznaczajac dhl zamiast gls, nie doczytawszy ze przesylke dhlu po stronie polskiej przejmuje poczta polska, zrodlo klopotów.

Ja, jak pisalam, zamawiam regularnie i jestem bardzo zadowolona, paczki są dobrze zabezpieczone i tylko raz pojawil sie jakikolwiek problem.
Stary 2009-11-11, 08:59   #408
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
wiekszosc jest sama sobie winna zaznaczajac dhl zamiast gls, nie doczytawszy ze przesylke dhlu po stronie polskiej przejmuje poczta polska, zrodlo klopotów..
Sorry, że nadal ciągnę ten offtop. To już ostatni raz ! Ale czy tak naprawdę jest to offtop ?!

awia - z całym szacunkiem do Ciebie - czy Ty to mówisz poważnie {?!}, bo mnie to na jakowyś żart zakrawa. Wytłumacz mi co mnie obchodzi z jaką firmą sklep, któremu powierzam moje pieniądze ma podpisaną umowę na dostawę ? Ja - zamawiając i płacąc jestem związana kontraktem obustronnie działającym tylko i wyłącznie ze sklepem i od tego sklepu wymagam wywiązania się z warunków umowy. A czy towar przywiezie do mnie Ryś lub Zdziś czy też pracownik sklepu na własnych plecach przytarga - nie moja brocha.
Sklep ma podpisaną odrębną umowę z firmami dostawczymi, obwarowaną paragrafami i ubezpieczoną na każdą możliwość. To ja mam się zastanawiać i wybierać, kto ma przyjechać do mnie z towarem. Wybacz - kompletna paranoja !
Czy w Twoje sytuacji też zawiniła firma kurierska ?! Jeśli ludzie mają takie podejście do przypadków olewania klienta - to wcale się nie dziwię, że
dochodzi do takich sytuacji, w których poszkodowany jest tym winnym, a fuszer tłumaczony, głaskany po głowie - bezkarnie uprawia tumiwisizm.

A propos "mojej" sprawy : związku z tym, że sklep nadal nie wywiązał się w zadowalający mnie sposób z przyjętych na siebie zobowiązań - wczoraj zgłosiłam doniesienie na policję. Została przyjęta bez "mrugnięcia okiem". I wierzcie mi - nie dam się zbyć byle czym.
Stary 2009-11-11, 09:18   #409
sunshain
Wtajemniczenie

Heroldin a jakieś szczegóły?
Stary 2009-11-11, 10:58   #410
awia
Zakorzenienie

Heroldin - masz racje, winna jest poczta polska ale kupujący powinni zdawac sobie sprawe z tego, ze wlasnie poczta polska lezy i kwiczy i nie nalezy z ich "usług" korzystać kiedy tylko sie da.

To co mówisz oczywiscie ma sens, ale trzeba to przełozyc na realia. Fakt, ze paczki przepadaja, sa rozkradane i nie dochodzą jesli dostarcza je PP jest oczywisty i nalezy brac na to poprawkę.
we własnym interesie.

Dlatego kupujący - przez niedoczytanie - sa sami sobie winni ze obsluguje ich ta a nie inna firma.,
Stary 2009-11-11, 13:22   #411
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dopiero od 3 tygodni mam kotka, wcześniej miałam królika miniaturkę i zakupy robiłam na animalii. Dla kota również na pierwsze zakupy wybrałam animalię, niestety kicia wybrzydza okrutnie z suchymi karmami, więc "udałam się" na kolejne zbiory do krakvetu. Zauważyłam, że ceny mają niższe niż na animalii, przeważnie wszystko biorę za pobraniem, ale tym razem zapłaciłam przelewem który na pewno doszedł w zeszłą środę. Od tego czasu moje zamówienie wciąż ma status przyjęte i nic się nie dzieje. Czekam jak na zbawienie na te karmy, zamówiłam też żwirki. Jutro zadzwonię do sklepu żeby się uspokoić, nie dostałam niestety żadnego zawiadomienia ani mailowego, ani telefonicznego. W animalii gdy robiłam zamówienie wchodziłam na nie zawsze mogłam doczytać w razie jakiś problemów magazynowych że ten i ten produkt będzie za powiedzmy 2-3 dni lub inny scisle okreslony czas, mogłam rezygnować lub wymieniać jeśli mi nie odpowiadało czekanie. Myślę, mam nadzieję że wszystko z krakvetem na którym robię zamówienie pierwszy raz będzie ok, ale jedno wiem na pewno - nigdy wiecej nie zrobię wbrew sobie czyli zawsze będę już brała za pobraniem. Wybaczcie za off top

Co do karm zamówiłam Sanabelle Kitten oraz Purine Pro plan, wcześniej bralam z Animalii dwa rodzaje royal'a ale kota ich nie tyka

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 13:33   #412
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-14, 17:29   #413
loss_lauri
Zakorzenienie

muszę się zwierzyć, że moje koty - gdy już chyba uświadomiły sobie, że w domu nie ma żadnego innego suchego jedzenia oprócz 7kg-mowej paczki orijena, przestały tak kręcić nosem a może się przyzwyczaiły?
tak więc przy następnym zamówieniu zastanowię się jeszcze nad acaną i orijenem. no i taste...
Stary 2009-11-14, 18:31   #414
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez loss_lauri Pokaż wiadomość
muszę się zwierzyć, że moje koty - gdy już chyba uświadomiły sobie, że w domu nie ma żadnego innego suchego jedzenia oprócz 7kg-mowej paczki orijena, przestały tak kręcić nosem
Tylko pozazdrościć Moje są karmione RC i za każdym razem kiedy chce zmienić im karmę to chętnie jedzą tą nową tylko przez pierwszych kilka dni Natomiast jedna z kotek w ogóle nie bierze do pyska nic innego poza Royalem kiedyś chciałam ją "przetrzymać" i skończyło się na jej strajku głodowym, który trwał 3 dni

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-14, 20:36   #415
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

A ja kupiłam dzisiaj moim kotom nową karmę...
http://bestfeed.com.pl/polska/produkty/biostim/kot.html

Wydaje mi się, że za mało jest w niej mięsa, a za dużo produktów pochodzenia roślinnego... Co o tym myślicie?
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-14, 22:05   #416
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
A ja kupiłam dzisiaj moim kotom nową karmę...
http://bestfeed.com.pl/polska/produkty/biostim/kot.html

Wydaje mi się, że za mało jest w niej mięsa, a za dużo produktów pochodzenia roślinnego... Co o tym myślicie?
dobrze myślisz
Stary 2009-11-15, 10:13   #417
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Dziewczyny, ponowię może nieco głupie pytanie, ale ja naprawdę chciałabym wiedzieć Jak się prawidłowo wymawia Orijen? To jest po angielsku czy w jakimś innym języku?
Stary 2009-11-15, 10:50   #418
kropeczkaa89
Raczkowanie

Jeśli po angielsku to się czyta "Orajdżyn" ale jeśli w innym języku to nie wiem
kropeczkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 11:50   #419
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ponowię może nieco głupie pytanie, ale ja naprawdę chciałabym wiedzieć Jak się prawidłowo wymawia Orijen? To jest po angielsku czy w jakimś innym języku?
czyta się po prostu orijen przyajmniej psiarze tak czytają
Stary 2009-11-15, 12:20   #420
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Dopiero od 3 tygodni mam kotka, wcześniej miałam królika miniaturkę i zakupy robiłam na animalii. Dla kota również na pierwsze zakupy wybrałam animalię, niestety kicia wybrzydza okrutnie z suchymi karmami, więc "udałam się" na kolejne zbiory do krakvetu. Zauważyłam, że ceny mają niższe niż na animalii, przeważnie wszystko biorę za pobraniem, ale tym razem zapłaciłam przelewem który na pewno doszedł w zeszłą środę. Od tego czasu moje zamówienie wciąż ma status przyjęte i nic się nie dzieje.
Kiedyś często kupowałam w krakvecie i powiem Ci jedno: nie warto płacić u nich przelewem, bo dochodzi do takich właśnie sytuacji. Ja płaciłam u kuriera przy odbiorze i nawet jeśli czegoś nie mieli to dzwonili do mnie i pytali czy coś dać w zamian. Natomiast koleżanka płaciła przelewem i kilka razy zdarzała jej się sytuacja taka jak Tobie.
Ja proponuję zadzwonić do nich lub napisać do p. Marka na gg (znajdziesz na stronie sklepu) i koniecznie napomknąć coś o gratisie jako zadośćuczynieniu zaistniałej z ich winy sytuacji

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości