Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-14, 16:22   #901
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Zabierają 40% z tego co zarobisz. Ja czekam właśnie na przelew i się zastanawiam w jakich to terminach robią, bo generalnie jak liderem jestem od k12 (spełniłam kwalifikatory) to do tej pory nic nie dostałam...
strasznie duzo zabierają
a co do przelewu to cos jest nie tak nie powinnas tak dlugo czekac tak mi sie wydaje
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 16:30   #902
emza
Rozeznanie

Mam pytanko, czy taka zwykła konsultantka musi sie rozliczac z Urzedem Skarbowym? Jak to wyglada?
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 16:36   #903
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
Mam pytanko, czy taka zwykła konsultantka musi sie rozliczac z Urzedem Skarbowym? Jak to wyglada?

nie musi.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 16:37   #904
red rose
Raczkowanie

Cytat:
Zabierają 40% z tego co zarobisz. Ja czekam właśnie na przelew i się zastanawiam w jakich to terminach robią, bo generalnie jak liderem jestem od k12 (spełniłam kwalifikatory) to do tej pory nic nie dostałam...
nie chce cię straszy ale coś jest nie tak. ja kasę mam na koncie po ok 2 tygodniach od zakończenia katalogu...
lepiej zwróć się z tym do swojej oms

a na pewno masz umowę z randstad?

Edytowane przez red rose
Czas edycji: 2009-11-14 o 16:39
red rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 16:39   #905
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Czytam Was na biezaco ale malo sie udzielam bo jestem zagraniczna konsultantka - czasami tylko jakas opinia o kosmetykach no i to ja wrzucam irlandzkie katalogi
No i wlasnie wczoraj dostalam paczke z 17 i na szczescie wszystko przyszlo a nawet 2 kremy do ciala Pur Blanca za duzo Mi sie dosc czesto zdarza ze jakies dodatkowe rzeczy przychodza
Dla siebie zamowilam ta cyfrowa ramke i musze przyznac ze jest fajna, dla meza Full Speed - boski
Katalog 18 jest cudowny - chce z niego chyba wszystko wszystkie perfumy przecenione + duzo promocji na kolorowke oraz pielegnacje ciala zreszta caly katalog to jedna wielka promocja tak za tydzien bedzie na stronie to wysla linka...
do tego jest jeszcze minikatalog z przecenami na 24 strony... - mam nadzieje ze zamowionko bede miala duze

W demo: nowoscia w katalogu 2/2010 bedziekrem pod oczy Anew reversalist illuminating eye system, z naturals nowa seria rozano-brzoskwiniowa, nowe opakowania Kids, z senses nowa seria magical oraz duzo ciekawych produktow po niziutkich cenach
Normalnie pierwszy raz odkad jestem w avon jestem az tak zachwycona katalogiem
Stary 2009-11-14, 17:15   #906
Martilla
Rozeznanie

Hej Dziewczyny, chciałabym się przyłączyć do Avonu i w zwiazku z tym szukam konsultantki z Warszawy która przyjełaby mnie do swojej grupy.

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 17:21   #907
jabuho
Raczkowanie

GG do jabuho

Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość
chodziło mi odnośnie obecnej gazetki czemu prosicie o udostępnienie, skoro ją nam dostarczyli
Tak z ciekawości zapytałam
Nie pamiętam czy przysyłali, czy nie, w każdym bądź razie ja nigdzie nie mogę jej znaleźć.. dlatego właśnie prosiłam o wrzucenie jej na katalogowy. Na stronie jest NovaTy 47, a mnie interesuje poprzedni numer..
Tak więc ponawiam prośbę, jeśli ktoś posiada to proszę o wrzucenie
jabuho jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-14, 17:46   #908
yvoncia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, chciałabym się przyłączyć do Avonu i w zwiazku z tym szukam konsultantki z Warszawy która przyjełaby mnie do swojej grupy.
Martilla, napisałam do Ciebie na priva
yvoncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 18:06   #909
blackcoffee
Raczkowanie

dziewczyny, chciałabym złożyć zamówienie, jestem z Warszawy. Mogę u którejś z Was?
Stary 2009-11-14, 18:12   #910
yvoncia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackcoffee Pokaż wiadomość
dziewczyny, chciałabym złożyć zamówienie, jestem z Warszawy. Mogę u którejś z Was?
Jasne u mnie możesz pisz na yvoncia@poczta.onet.pl
yvoncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 18:54   #911
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Katalog 18 jest cudowny - chce z niego chyba wszystko wszystkie perfumy przecenione + duzo promocji na kolorowke oraz pielegnacje ciala zreszta caly katalog to jedna wielka promocja tak za tydzien bedzie na stronie to wysla linka...
do tego jest jeszcze minikatalog z przecenami na 24 strony... - mam nadzieje ze zamowionko bede miala duze

Normalnie pierwszy raz odkad jestem w avon jestem az tak zachwycona katalogiem
Pozazdrościć Wyobrażam sobie, że zagraniczny katalog świąteczny musi być świetny
Koniecznie przyślij nam linka, abyśmy też mogły się chociaż pozachwycać
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 19:50   #912
katarzyna l.
Raczkowanie

GG do katarzyna l.

No właśnie a co trzeba zrobić żeby zostać liderką i na jakiej zasadzie to działa, albo gdzie to jest dobrze wyjaśnione żebym mogła się zapoznać?
katarzyna l. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 21:06   #913
Paola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackcoffee Pokaż wiadomość
W takich sytuacjach najlepiej też dopisać dzielnicę, w której mieszkasz; bo może się okazać, że któraś z dziewczyn ma blisko (i nie umawiać się z kimś z drugiego końca miasta)
Stary 2009-11-15, 09:57   #914
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

no musze się pochwalić, ze z 16-stki mam zamówienie na ponad 1000zł kurcze to już drugi katalog pod rząd ale pewnie to się skończy w gorącym okresie świątecznym i po świętach;

ogólnie jednak oceniam ten katalog niekorzystnie, bo sa 2 klientki, które mają zakupy na 200 zł i to w sumie jedna nowa a druga, co zamawia tylko co pewnien czas, a moim stałym zawsze zamawiającym klientom to jakoś tak średnio się podobał, bo wyjątkowo małe zamówienia dały a mam i takie, które wogóle nic nie zamówiły

szczerze mówiąc myślałam, że bedzie lepiej, chociaż i tak nie narzekam, bo znowu załapię się na prezent z programu lojalnościowego trzeba korzystac, bo pewnie taka suma nieprędko mi się znowu przydarzy

jeszcze musze swoje zamówienie dorzucić, ale tym razem mało ... chyba ... bo jak dojdzie do zamawiania, to pewnie sie rozkręce ale mam taki pomysł, zeby to, co mi zostanie nie wydawać na pierdoły, tylko zostałwić na moje zakupy w kolejnym katalogu, bo 17-stka strasznie mi sie podoba

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2009-11-15 o 10:04
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 10:01   #915
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

U mnie właśnie słabizna, wszystkie stałe klientki zamówiły od 20 do 50zł, jakieś 300zł tylko uzbierałam
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 10:40   #916
Paola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
no musze się pochwalić, ze z 16-stki mam zamówienie na ponad 1000zł
mnie także się udało tym razem chociaż już miałam czarne myśli... pamiętam, że ostatni 1000 był z tego super katalogu na Dzień Kobiet z Absynthe
Stary 2009-11-15, 10:48   #917
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paola Pokaż wiadomość
mnie także się udało tym razem chociaż już miałam czarne myśli... pamiętam, że ostatni 1000 był z tego super katalogu na Dzień Kobiet z Absynthe
Mnie też się udało chociaż trochę w tym też mojego było, ale i tak się opłacało. Ale przed świętami mam co roku wyższe zamówienia. A tak to przeważnie ok 500zł. Ale zamawiam na wszystkie 3 terminy przeważnie więc i z K16 może coś będę zamawiała jeszcze.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 11:08   #918
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Ja w tym katalogu będę miała po raz pierwszy w swojej karierze chyba ponad 1000 zamówienia. Mam nadzieję, że klientki się rozkręcą z racje tego, że ostatnie katalogi kiepskie zamówienia dawały
Czasem jak czytam ile razy Wy macie takie duże zamówienia to aż Wam zazdroszczę, bo sama mimo wszelkich prób podejmowanych mam problem, żeby zrobić zamówienie większe niż 600-700zł...

Mam kolejne pytanie do liderek (świeża jestem i co chwile mi się coś nasuwa ) - przed konferencją coś było mówione o nowych wzorach umów, że będą wprowadzane same umowy bez zamówień. I zastanawiam się teraz - jeśli zawiozę samą umowę to mi ją wprowadzą i już ze swojego konta będzie mogła złożyć zamówienie kk? Czy muszę zawieźć razem z zamówieniem te umowy? I skoro nie ma formularzy to jak mam to zamówienie z umową wrzucić do skrzynki?
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 11:26   #919
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam kolejne pytanie do liderek (świeża jestem i co chwile mi się coś nasuwa ) - przed konferencją coś było mówione o nowych wzorach umów, że będą wprowadzane same umowy bez zamówień. I zastanawiam się teraz - jeśli zawiozę samą umowę to mi ją wprowadzą i już ze swojego konta będzie mogła złożyć zamówienie kk? Czy muszę zawieźć razem z zamówieniem te umowy? I skoro nie ma formularzy to jak mam to zamówienie z umową wrzucić do skrzynki?
U mnie w Gdańsku, jak na razie wszystko obowiazuje bez zmian. Z katalogami dostałam masę, no, tyle ile powinnam papierów, łącznie z formularzami zamówień na 16 tkę....
Teraz miałam puścić nową kk , jednak miała troche za mało w zamówieniu, pójdzie na 2 termin.
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 11:31   #920
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
U mnie w Gdańsku, jak na razie wszystko obowiazuje bez zmian. Z katalogami dostałam masę, no, tyle ile powinnam papierów, łącznie z formularzami zamówień na 16 tkę....
Teraz miałam puścić nową kk , jednak miała troche za mało w zamówieniu, pójdzie na 2 termin.
W sumie nie zamawiałam ostatnio pakietów do mianowań, dlatego nie mam formularzy. Ale zastanawia mnie jedno - mam jedną kk, która zamówienia mi dziś nie da, a jutro jadę zawieźć umowy. Nie wiecie może czy jeśli dam im do działu samą umowę to mi ją wprowadzą czy nie?
Stary 2009-11-15, 11:37   #921
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
W sumie nie zamawiałam ostatnio pakietów do mianowań, dlatego nie mam formularzy. Ale zastanawia mnie jedno - mam jedną kk, która zamówienia mi dziś nie da, a jutro jadę zawieźć umowy. Nie wiecie może czy jeśli dam im do działu samą umowę to mi ją wprowadzą czy nie?
Z tego co ja wiem, to raczej nie.....
Mozesz jedynie pozostawić uowę u swojej OMS, a ja tylko bedziesz miala zamowienie , to przeslesz do niej mailem i te zamówienie wysle dalej.
To co ja wiem ,moja OMS zawsze wysyła komplet dokumentów, tak było do teraz, moze ostatnio cos sie zmieniło....
A warto zamawiać pakiet do mianowań i zawsze mieć przynajmniej 1 kpl w zapasie, wiesz ,ze nam oddają te 3 zł , wartosc tego pakietu za mianowanie...
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 11:43   #922
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
A warto zamawiać pakiet do mianowań i zawsze mieć przynajmniej 1 kpl w zapasie, wiesz ,ze nam oddają te 3 zł , wartosc tego pakietu za mianowanie...
Ja wiem, ja mam w zapasie jeszcze 3 tylko zamawiane wcześniej i nie miałam formularzy zamówień do nich, bo miałam stare z poprzednich katalogów Każde mianowanie robię z pakietem, taka integralna część dla mnie
Stary 2009-11-15, 12:15   #923
kudlata83
Raczkowanie

GG do kudlata83

Dziewczyny a mam takie pytanie dlaczego kosmetyki na allegro mozna kupic o wiele taniej niz z katalogu z nawet najwiekszym opustem? Chwilami sie zastanawiam czy jest sens zamawiania z katalogu skoro przez allegro mozna jeszcze wiecej zarobic (sama jestem konsultantka)
kudlata83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-15, 12:33   #924
majczita
Raczkowanie

GG do majczita

Drogie Wizażanki mam pytanie.
Czy zegarek Eternal Love wlicza się do wartości zamówienia ?
Pewnie nie...

majczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 12:49   #925
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

wlicza sie ale dopiero jak bedzie zafakturowany czyli nie predzej niz w kat17 teraz trzeba wpisac do zamowienia ile sztuk a dostarczane beda w 17 a i nie podlegaja zadnemu opustowi mam nadzieje ze zrozumiale napisalam....
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 12:56   #926
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majczita Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki mam pytanie.
Czy zegarek Eternal Love wlicza się do wartości zamówienia ?
Pewnie nie...
informacja ze strefy:

"Przypominamy, że zamówione, w katalogu 16/2009, ilości zegarków będą weryfikowane i przesłane wraz z zamówieniem z kampanii 17/2009.
Wartość zegarka - 24,90 zł doliczy się do bazy opustu w katalogu 17/2009.
Prosimy o zwrócenie na to uwagę wyliczając wartość obu zamówień."
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 13:22   #927
baska513
Raczkowanie

GG do baska513

w HT 17 są te magnesy, można ich zamówić 2x? bo na formularzu zamowien nie widzialm wogule a w HT nic nie pisze? czy bedzie to traktowane jako demo?
Stary 2009-11-15, 13:40   #928
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baska513 Pokaż wiadomość
w HT 17 są te magnesy, można ich zamówić 2x? bo na formularzu zamowien nie widzialm wogule a w HT nic nie pisze? czy bedzie to traktowane jako demo?
to nie jest produkt demo, możesz zamówić ich ile tylko chcesz
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 13:55   #929
malgosia27
BAN stały

Dziewczyny mam pytanie Czy niewiecie czasami czy te kremy Solutions na zimę przychodzą z ulotkami w środku jak każdy krem? Bo ja mam ten na dzień ( zakupiony" inną"drogą,ponieważ u mnie dopiro kat 16) i jest bez jakiejkolwiek ulotki.Osoba,która mi go sprzedawała oznajmiła,że jej i na noc i na dzień te kremy tak przychodzą.
Dziwne trochę
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 14:52   #930
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosia27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie Czy niewiecie czasami czy te kremy Solutions na zimę przychodzą z ulotkami w środku jak każdy krem? Bo ja mam ten na dzień ( zakupiony" inną"drogą,ponieważ u mnie dopiro kat 16) i jest bez jakiejkolwiek ulotki.Osoba,która mi go sprzedawała oznajmiła,że jej i na noc i na dzień te kremy tak przychodzą.
Dziwne trochę
A czy przypadkiem ulotka nie jest naklejona na pudełku pod napisem kremu. Obejrzyj dokladnie.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości