|
|
#751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze Opisy gg - część XIV ;)
Z karminowymi ustami i papierosem w dłoni. Czekam.
Rano z zamglonym spojrzeniem, rozczochranymi włosami i zaróżowionymi policzkami. Taką mnie chciałeś. Czuję się dziś tak samo jak wyglądam. Ujowo. Jeszcze dłużej potrzymasz mnie w niepewności a obiecuję, że rzucę w Ciebie moim pantofelkiem. Witam Dziewczyny Wrzucam kilka opisów (jeśli któryś już był to przepraszam możliwe że po prostu go zapamiętałam i nieświadomie przyjęłam jako swój twór) staram się by wszystkie były moje ale nie ukrywam, że Wasze nie są mi obce. Czy ma któraś pomysł na opis o plotkach, które zupełnie nie są prawdą a rozpowiada je były facet?
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
O rany! wreszcie nadrobiłam te 15 stron jak nie więcej
trochę się nakradłam ![]() Spójrz w niebo granatowe i pokaż najpiękniejszą gwiazdę. Odtąd będzie już tylko Twoja, bo miłośc czyni cuda. Chcesz zakochac się ? więc kochaj tylko mnie. pytasz dlaczego?Jaki sens to ma? Bo nikt nie pokocha Cię tak mocno ja Ja. Kocham Cię-w tych słowach jest najważniejsza treśc. Na swojej drodze spotkasz różne panie i bedziesz myślał,ze to jest kochanie, ale szybko zrozumiesz, tak jak dzisiaj ja, że żadna nie pokocha do szaleństwa, do dna...
I've got to get myself together now Forgetting the past it's all 'bout the here and now Now I know I could make it if I try And Jah never let my perseverance die 'Cause I want to give my all and all.... Gentleman |
|
|
|
#753 |
|
Zadomowienie
|
Po usłyszeniu Twojego dawno niesłyszanego głosu w słuchawce telefonu zaczęłam tęsknić jeszcze bardziej! Nie mogłam zasnąć. A gdy już zasnęłam, obudziłam się po dwóch godzinach, bo śniło mi się, że za Tobą tęskniłam! Nawet tam! Więc potem dalej tęskniłam. Na jawie, do rana..
|
|
#754 |
|
Raczkowanie
|
błagam, pozwól nam to powtórzyć.
.. splecione nasze dłonie, tylko tego mi trzeba. .. nie ma Ciebie. już nigdy Cię nie będzie. właściwie to zastanawiam się czy kiedykolwiek byłeś.. .. nie ma Ciebie. to koniec świata. co za oszczędność czasu, nie muszę czekać do 2012. .. i co ja mam Ci teraz powiedzieć? że mam w sobie coś z dzi.wki i że przecież nie obiecywałam wierności?
|
#755 |
|
Raczkowanie
|
chwytam się cienkiej nitki pewności, że to minie.
sunday. but where is the sun ?! niedziela. ale gdzie jest słońce ?! nie ma humoru, którego nie da się popsuć. mogę być Twoim bałaganem w głowie. chcesz ? i ta świadomość, że jesteś czyjaś. hello.! what the hell is wrong with me ? ey.! co, do chole.ry jest ze mną nie tak ? przy Tobie, potykam się o moje fioletowe sznurówki.
|
|
#756 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystko jest jednorazowe, jednorazowe spojrzenie, którym smutek jest, wnoszący o przebaczenie za to, że jednorazowy (co jest) to traci znaczenie tak, tak, tak to byłam ja poszukując swego miejsca, gdzie być może znajdę fragment szczęścia tak, tak pomyliłam czas przez chwilę wierząc w nas too wszystko miałam wiedzieć teraz jaka jestem, wcale nie wiem sokół ft. pono ft. ania szarmach - jednorazowo .
|
|
#757 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli wykluczy się niemożliwe, to, co pozostanie, choćby całkiem nieprawdopodobne, musi być prawdą. teraz już wiem, że nie był mnie wart. Ale wtedy chciałam to wytatuować na ręce, bo wmawianie sobie nie działało. Nie ma nic gorszego od życia w poszukiwaniu namiętności, która wciąż się wymyka. Od świadomości, czego się chce, i niemożności spełnienia się. Wolę leżeć na ziemi i patrzeć na gwiazdy, niż próbować do nich dotrzeć mając niewielką szansę, że mi się uda. Przeszłość, przyszłość zostały podzielone na części i dokładnie przeanalizowane. Nie potrafiła tylko zrozumieć teraźniejszości. Co się z nią dzieje? Tego co było najważniejsze, nie mogła pojąć. Największym kłamstwem, jakie bywa udziałem człowieka, jest oszukiwać miłość. Leżeć na czyimś ramieniu, a marzyć o innym. Całować z zamkniętymi oczami, w których aż pali odbicie innej twarzy. Kłamać milczeniem bardziej niż słowami.
|
|
#758 |
|
Raczkowanie
|
gdy podchodzisz myślę nie
trzymaj się z daleka bo spalimy się niech powieje chłodem znów. to była tylko głupia pomyłka, stłuczka rozpędzonych słów.. jak trudno jest mi z tego wybrnąć. it can’t be up to me.. cause you don’t know/ to nie może być dobre dla mnie bo ty nie wiesz. czasem bywa tak, że cos ważnego się urywa, zostaje ślad, nie można tego nie przeżywać,. i tylko w snach mnie tu nie ma. i tylko w snach czuje radość. otwieram oczy, i zamiast plaży znów miasto. to nie jest serial, tu nadzieja umarła.
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
I'll never ever let You leave me! I'll try to stop time for ever, never wanna hear You say goodbye..
Nigdy nie pozwolę, żebyś mnie opuścił! Spróbuję zatrzymać czas na zawsze, nie chcę nigdy usłyszeć Twojego pożegnania..
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Założyłam maskę obojętności, już nic nie wyczytasz z mojej twarzy.
Usycham z miłości tęskniąc codziennie, wypłakując litry łez i patrząc w dal szukam choćby Twego cienia w oddali...
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie żebym kogoś na siłę pocieszała, ale tu każdy jest równy, talentem także. Każdy może wyrazić swoją opinię, dziękuję. No, koniec offa ; Moje serce nie jest ze skały. Kruszy się, kruszy, krus.. kru..kr..
|
|
#762 |
|
Przyczajenie
|
W koncu sie skusilam i zarejestrowalam! Witam wszystkich!
Czesto tu zagladalam i kradziejem bylam postaram sie odwdzieczyc. Czekam, aż ktoś wrzuci do mego życia światło Ale nie tylko tak, żeby zaraz miało zgasnąć. Zawsze tak jest że szczęście przychodzi do innych jest wszędzie Tylko nie tu i nie teraz i wydaje Ci się że zawsze tak będzie Pijąc poranną herbatę tak spoglądam będąc w szoku jak stoisz u mnego boku w tym koku w moim szlafroku ta
|
#763 |
|
Raczkowanie
|
Ach, gdybym tak mogła wyrwać serce z mojej piersi i wrzucić je w nurt rzeki... Wtedy nie byłoby więcej bólu ani tęsknoty, ani wspomnień.
Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam. Zimowy chłód sprawił, iż czułam delikatny dotyk spływających po mojej twarzy łez, i mieszały się one z lodowatą wodą płynącą u mych stóp. Gdzieś daleko rzeka ta zlewa się z inną, a potem jeszcze z inną, aż – z dala od mych oczu i mego serca – wszystkie te wody wtapiają się w morze. Niech moje łzy popłyną hen, daleko, aby mój ukochany nie dowiedział się nigdy, że płakałam z jego powodu. Niech moje łzy popłyną hen, a wtedy zapomnę rzekę Piedrę, klasztor, kościół w Pirenejach, wszechobecną mgłę oraz ścieżki, które razem przeszliśmy. Zapomnę drogi, góry, pola z moich marzeń – marzeń, których się wyparłam. .
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
`ja wiem, to rani Cię, wykrzyczałaś to przez sen.
`nie bój się i zamknij oczy. uspokój się, nie płacz. `bo kiedy Ciebie tu nie ma, ja też nie chcę tu być. `i wtedy powiem Ci, jak bardzo Cię chcę. i wszystkie moje tajemnice. `co złego w tym, że kocham Cię? `strach się zaczaił nagle na ulicy. `jakby ktoś wyłączył z prądu cały świat? `jakie to uczucie? `nikt o niej nie mówił, więc nikt o niej nie słyszał. przez cały czas ze mną cisza. `kobieta nieczuła to ta, która już nie kocha, lekkomyślna - ta, która kocha innego, zmienna - ta, która nie wie, czy i kogo kocha, obojętna wreszcie - ta, która nie kocha nikogo. `naucz się czytać między wierszami.
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za pochwały, jakieś mi migneły.
![]() I won't hesitate no more, no more, It cannot wait, I'm yours [Nie będę się wahać już nigdy więcej, nigdy więcej. Nie mogę czekać, jestem Twoja] Well open up your mind and see like me [Otwórz swój umysł i patrz jak ja] But my breath fogged up the glass, And so I drew a new face and laughed [Ale mój oddech skraplał się na szkle, Więc narysowałam nową twarz i śmiałam się] Przypomniała mu, że słabeusze nigdy nie wejdą do królestwa miłości, bo jest to królestwo bezlitosne i okrutne, i że kobiety oddają się wyłącznie mężczyznom o zdecydowanym charakterze, bo tylko tacy dają im poczucie bezpieczeństwa, tak im potrzebne do stawiania czoła przeciwnościom życia. może gdybyś wykazał choć odrobinę tej pieprzonej inicjatywy, bylibyśmy teraz razem,a nasze marzenia tak po prostu spełniałyby się. i nawet jeśli obrażam się na Ciebie tysiąc pięćset razy na minutę to wiedz, że nie zamienię Cię na nikogo w świecie.
|
#766 |
|
BAN stały
|
I płakałam i szeptałam o pomoc blagalam..nie zjawil sie nikt procz ciebie w oknie;(;(;(
Zapytałam sama siebie czy w nadzieji ciągle biegne..ze to zmieni kiedyś się i zapomne Cię?? Zastanawia mnie ta szczerość..i obietnic taka treść..czy to przetrwa takie bunty i zawiści waszych moc?? Kto kocha ten cierpi lub w szczesciu tarza sie...mnie ta 1 wersja tyczy sie... Czas na zmiane...czas na bunt..i postawic moge sie całemu światu jesli chce.. |
|
|
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
Nie kocham cię za to kim jesteś, ale za to jaki jesteś, kiedy jestem z tobą
Nie Bójmy się kochać WspoMnienia pozostaja na zawszeee…. ...To jeszcze jedna szansa bo tylko z Tobą pragnę być, To już ostatnia szansa którą los zostawił mi na smutne dni... …Ja się nie zmienię Płomień nigdy nie będzie kamieniem… Wymienianie się jest fajne!Wymieńmy się sobą!Ja będę Twoja a Ty mój...;* Wymienianie się jest fajne!Wymieńmy się sobą!Ja będę Twoja a Ty mój...;* Dobrze wiem, że czasem bardzo trudno mnie kochać, ale chyba łatwo zobaczyć miłość w moich oczach. Mam ją tylko dla Ciebie, całe serce dla Ciebie mam.. wszystko dla Ciebie... jak wiele?? Może nawet nie wiesz... Może to wszystko robię dla Ciebie...I gdzieś tam jesteś...I o tym nie wiesz....Może to wszystko polega na tym by żyć dla kogoś ..." 'Potrzeba tylko jednej minuty, żeby kogoś zauważyć, jednej godziny, żeby go ocenić i jednego dnia, żeby polubić, ale całego życia, by go później zapomnieć...' Chciałabym być truskawką. -Dlaczego akurat truskawką.? -Bo powiedziałeś kiedyś, że kochasz truskawki.. `nie zamierzałam zakochać się w Tobie, po prostu tak wyszło.` ' Nie potrafie z dnia na dzień przestać Cię kochać .. ' już raczej nie będziemy mogli zacząć od nowa lecz pamiętaj, że jesteśmy ustawieni na browar Zakochana zazdrośnica, co rumieni się pod wpływem Twoich spojrzeń Uwierzyłam w to *******one szczęście ! w to że moge być kochana..!
|
|
#768 |
|
Raczkowanie
|
Księżniczka zmieniła się w ropuchę.[...]
-Nie łudzę się. Wiem że mnie nie kochasz. Jego słowa sprawiły że poczułam się jeszcze bardziej zagubiona. -Ale będę o to walczył. W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.[...] A ty jesteś tego warta - zakończył. Odwróciłam głowę. Przed chwilą czułam się niczym ropucha, teraz stawałam się na nowo księżniczką. .
|
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
została sama.
usiadła na łóżku. jadła pomarańcze i płakała.. .. bardzo często myślała o tym, jak brzmi jego głos, gdy wypowiada jej imię.
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
szukam ideału. tylko nie wiem jak on wygląda.
ooo. książe do mnie przypatatajał. niby odległośc zbliża. jesteś moją eksperymentalną grą. w tabletce moje uczucia. w miejscu gdzie myśli układają się same. powiedziałeś ze nie wierzysz w uczucia. później zawiązałeś mi szalik, żebym się nie przeziębiła. jego oczy zagadką, tęczowym mostem.. źrenice magią pokryte... dzięki Tobie miała 82 rzęsy mokre od śmiechu. muskam językiem swoją dłoń. to jak fragment Ciebie. byłeś najlepszym błędem mojego nastoletniego życia. zmiana. gdy mnie zobaczą nie uwierzą w to co widzieli. na granicy cienia, nieśmiało tęsknie dotykając powietrza. zajęta. naprawiam przeszłość, wymyślam przyszłość.
|
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
można dużo mówić, można dużo obiecywać, ale póki nie zacznie się działać, nie ma to żadnego znaczenia.
chciałam być kimś - nie zauważyłam, że jestem wszystkim dla Ciebie. jestem nieidealną osobą, ale za to doskonałą sobą. żaden sweter nie podniesie temperatury tak jak chwile spędzone we dwoje. wybaczyłeś mi wszystko co Ci zrobiłam. ja Tobie nie, a wiesz dlaczego ? Dlatego, że nie mogę być taka jak Ty. i ta fala ciepła która mnie ogarnia, gdy tak delikatnie muskasz mnie ustami po szyi. życie jest zbyt kruche, żeby roztkliwiać się nad drobnostkami, chociaż, czy to nie one nadają mu sens? po tylu latach rozłąki, wciąż pachnę Tobą.
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Chodź ze mną, tylko ujrzę Twój cień <3
rozpal w moim sercu ten płomień, dzięki niemu po nocy przyjdzie dzień. zatracona w Tobie. ;* Przynieś ukojenie moim zmysłom. co było kiedyś wszystkim nagle prysło, ale jest nadzieja, to nie znikło.. jesteś moim celem, jesteś moją drogą ;*
|
#773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witam nową ; ) i już okradam na początku! bardzo ładne wejście ; ) oby tak dalej, powodzenia życzę ; * ____________________ need You so much somehow. I can't forget You. I've gone crazy from the moment I met You.
jakimś cudem Cię teraz potrzebuję. Nie mogę Cię zapomnieć. Szaleję od momentu, w którym Cię poznałam.
|
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
najwięcej kofeiny we krwi krąży wieczorem, kiedy siedzę i kocham a Ciebie nie ma na wyciągnięcie palców.
dzwoniąc do niego, choć tak dawno odbierał, liczyła na rachunek prawdopodobieństw i litość uśmiechniętego Boga. .
|
|
|
|
#775 |
|
BAN stały
|
Childhood is measured out by sounds and smells and sights,
before the dark hour of reason grows.. /Miarą dzieciństwa są dźwięki i zapachy i widoki, dopóki nie nadejdzie mroczna epoka rozsądku../ |
|
|
|
#776 |
|
Raczkowanie
|
Zrozumiałam że raz nadużytego zaufania nie da sie już odbudować.
Ślepa jestem. Oślepiona majem. Nic nie wiem, prócz, że pachną bzy. I ustami tylko poznaję. Żeś ty nie ty. Patrzę w okno. Słońce jakby do mnie uśmiechnięte. (; Wydawalo sie jej, ze zdazyla otrzasnac sie `z takich bzdur jak zauroczenie i milosc.. |
|
|
|
#777 |
|
Wtajemniczenie
|
I co raz bardziej ,z dnia na dzień ,z minuty na minute ,pragnę twojej miłości...
Kiedyś była brzydkim kaczątkiem...a Teraz.? Wymalowana...ładnie ubrana....Zmieniła ją miłość.... I dalej nie rozumiem dlaczego ludzie patrzyli na mnie jak na idiotkę,kiedy w śniegu robiłam aniołka...czy oni nie widzieli człowiek szczęśliwego.? Primadonna Ciiri Guziki xD Z innej bajki TiScatteroUnaFoto Kinderka13 Misjaaa keeendy Najlepsze .! Notorycznie okradam ;*
|
#778 |
|
Wtajemniczenie
|
chciałabym zapamiętać twój ciepły dotyk.
im krócej śpię, tym dłużej się budzę. pytasz mnie, co tak naprawdę o Tobie myślę, pytasz o co jestem zazdrosna. Po tylu tysiącach esemesów w ciągu miesiąca znajomości dalej tego nie wiesz? Nie wiesz, jak bardzo jesteś mi bliski? Jak bardzo potrzebuję Twojej obecności? Jak bardzo cieszę się czytając kolejną wiadomość od Ciebie? Jak rani mnie to, że Ty nadal masz ją w pamięci... Pytasz, kiedy ujawnię Ci te tajemnice. Ty też masz swoje. Powiemy je sobie kiedyś wieczorem. Ale ja tego nie zacznę. Za bardzo boję się odrzucenia. To zbyt bardzo boli. I zbyt długo się goi... Co bym zrobiła, gdybyś odszedł? Umarłabym. Przecież bez serca nie da się żyć. Pieniądze szczęścia nie dają... Choć wiele w życiu ułatwiają. Znam Cię dobrze, chociaż krótko. Wiem, kiedy się denerwujesz, chociaż starasz się tego nie pokazać. Wiem, kiedy robisz dobrą minę do złej gry. Czuję Cię. No ale Ty mnie nie... a dlaczego, nie daję rady zrozumieć. Ciężko jest dostrzec dobro, częściej widzimy zło. A dlaczego? Bo tak łatwiej. Zobaczyć, ale nie zareagować. Żeby zareagować potrzeba chęci... której w większości z nas nie ma. życie, to ufanie własnym uczuciom i sercu, wykorzystywanie każdej danej nam szansy, gubienie i odnajdywanie szczęścia na nowo, zapamiętywanie tego co wyjątkowe i uczenie się z błędów popełnionych w minionym czasie. Kiedy będę wołała ,,pomocy", nie chcę żeby ludzie wyciągali do mnie ręce, zajęte modlitwą. A jeżeli zmienisz zdanie to napisz. Bo ja zapewne będę czekał za Tobą , bo jak Ja znajdę to jedną, jedyną to wiem że to właśnie ta ... I ty taka byłaś wybrałem Cię a nie inną, bo ty byłaś wyjątkowa .. Po prostu byłaś ... Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości ! Każdy czeka tylko na ten dzień kiedy ktoś potraktuje go poważnie. Poczucie humoru to chaos emocjonalny, o którym myślimy w chwili spokoju. Umrzesz tak jak żyłeś. Boleśnie bądź nie. Samotnie bądź przy rodzinie... Gdzież się podziała ta lekkość słów, która unosiła Cię nad zachmurzone kłęby dymu, ze spalonego domu cierpienia? - Ty masz szczęście ! - Mam, ale nie w miłości. Liczą się rozwiązania nie problemy. Dla całego zła co nas otacza ,triumfuje i panuje,nie ma żadnej widomej możliwości nie tylko by je pokonać,ale by zrozumieć w jaki sposób je pokonać.
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
od kiedy cię znam, moje oczy wyglądają zupełnie inaczej.
boję się. zaciskam powieki z całych sił, by nie patrzeć na to czego mogę już nie zobaczyć. z moich oczu wyczytasz wszystko. kilka głębszych spojrzeń wystarczy. nie patrzysz. centymetry dzielą nas od końca świata. |
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
ŻEGLUGA
Szum większy, gęściej morskie snują się straszydła, Majtek wbiegł na drabinę: gotujcie się, dzieci! Wbiegł, rozciągnąl się, zawisł w niewidzialnej sieci, Jak pająk czatujący na skinienie sidła. Wiatr! - wiatr! - dąsa się okręt, zrywa się z wędzidła, Przewala się, nurkuje w pienistej zamieci, Wznosi kark, zdeptał fale i skróś niebios leci, Obłoki czołem sieka, wiatr chwyta pod skrzydła. I mój duch masztu lotem buja śród odmętu, Wzdyma się wyobraźnia jak warkocz tych żagli, Mimowolny krzyk łączę z wesołym orszakiem; Wyciągam ręce, padam na piersi okrętu, Zdaje się, że pierś moja do pędu go nagli: Lekko mi! rzeźwo! lubo! wiem, co to być ptakiem. Adam Mickiewicz. urzekło mnie to na próbnym z humana ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

Wrzucam kilka opisów (jeśli któryś już był to przepraszam możliwe że po prostu go zapamiętałam i nieświadomie przyjęłam jako swój twór) staram się by wszystkie były moje ale nie ukrywam, że Wasze nie są mi obce. 
trochę się nakradłam 

;*
Zmieniam swoje życie na lepsze. Spróbuj i TY