|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Chyba pierwszy ząbek na wątku
|
|
|
#4922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu narazie wstrzymala sie z informowaniem w pracy o tym. Mam nadzieje ze pomoglam ![]() Zuzka zaczela przekrecac sie dopiero kilka dni temu, mysle ze Laurka ma jeszcze czas Cytat:
|
||
|
|
|
#4923 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czuje sie coraz gorzej
ehh nienawidze byc chorajeszcze poklocilam sie z TZ i w dodatku w towarzystwie tesciowej ehh Marcel zasnal a to oznacza, ze sie zaraz obudzi i bedzie walka do poznych godzin nocnych Eryk tez juz spi - ten to przynajmniej do rana looo matko wiekszy salon niz cale moje mieszkanie - fajnie Cytat:
|
|
|
#4924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulujemy.Ja i bezzebna corka Cytat:
nie dalej jak chwile temu dzwonila do mnie kolezanka z kadr ze od tego roku jest cos takiego jak dodatkowy urlop macierzynski w wymiarze 6tygodni, płatny!!! pracodawca rozniez nie moze tego odmowic. Czy ty juz skorzystalas z tego? zaczelam weszyc w necie, ale jutro i tak wybieram sie do pracy wiec konkretow sie dowiem.Oczywiscie skorzystam z tego.Zawsze to 1,5mc Mysle ze inne mamy ktore borykaja sie z tematem powrotu do pracy tez beda usatysfakcjonowane ![]() http://www.prawo.egospodarka.pl/3219...10,1,34,3.html serdeczne dzieki za wyczerpujaca odp ![]() Cytat:
a tyle co go pochwalilas...Lece zebrac malej pranie, dzis to istna pralnia u nas.Chyba z 4pralki wstawilam tyle sie nazbieralo naszych i malej.Jej glownie przez to ze dala popis nad ranem i zwrocila zawartosc zoladka w lozku
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-11-15 o 20:59 |
|||
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wszedzie pisza ze trzeba urodzic w 2010 i to bedzie wiecej tylko o 2 tyg dodatkowego urlopu a dopiero w 2014 bedzie przyslugiwalo az 6 tyg.Wklejam link do artykułu gdzie jest o tym napisane ![]() http://www.calculus.com.pl/index.php...=350&Itemid=51 jak dowiesz sie czegos wiecej to prosze napisz ![]() edit:doczytalam jeszcze ze jesli ktos bedzie przebywal na urlopie macierzynskim w dniu wejscia przepisu tj 01.01.2010 to dostanie te 2 tyg, ja sie nie zalapie
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2009-11-15 o 21:24 |
|
|
|
|
#4926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj też się tego nie spodziewałam ![]() Cytat:
O ja cieeee Superowo ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Aha i dziękujemy z Bartusiem za komplementy co do avka
|
|
#4927 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
w sumie to nasza wspolna wina
dziewczyny podajcie tego linka do wywolywania zdjec przez internet ![]() oni potem te zdjeca wysylaja poczta tak?
|
|
#4928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
sorki gorgulku za wprowadzenie zamętu.Sama sie na to naplilam... a jak ochlonelam i zobaczylam w naglowku 2010 to minke zrobilam w podkówke jak Laurka
![]() fuck... ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- zaczelam album tylko kolejnosc zdjec mi sie pokickala, ale opis miesiecy jest dobry.Jeszcze z pazdziernika musze wrzucic na lapka i bede aktualizowac.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4930 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No to opowiem jak mama znalazła ząbka, tata już się za portfel łapie bo kiecka sie mamci należy za znaleźnie ![]() Dzis mysia była grzeczniutka, i jak zwykle o 14 dostawała obiadek, tylko dzis u babci na dole bo był rodzinny obiad, no i karmiłam małą, babcia trzymała rączki bo nasz skarbuś to łapie za łyżeczke i miseczkę i sliniak wpycha sobie do buźki między łyzeczkami , i tak mi ci=os stukło jak podala którąś łyżeczkę, ale pomyslalam, że to jeszcze nie zą, a potem znów stuklo to wzięłam obstukałam góre i dół no i znalazł sie na dole po prawej stronie ale pod wieczór dała troszkę czadu, chyba ja boli, ale posmarowałam bobodentem i jak narazie(odpukać) spi. a tak to wam powiem że weekend zlecial mi jak szalony, wczoraj wybraliśmy się na zakupy i caly dzień mykną a dzis było troszkę relaksu w domku. to milej nocki i spokkojnej |
||||||
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bylismy u tesciow na chwile-mala byla wynoszona za wsze czasy
![]() za to byla bardzo zmeczona po kapieli i plakala przy zasypianiu ![]() Cytat:
Cytat:
czytalam tez jak znalazlas zabka.....a powiedz wczesniej mala dawala jakies oznaki ze zabek sie przebija?mam na mysli marudzenie czy placz
|
|
#4933 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
TZ chce mnie wygnac zebym sama spala
![]() ehh jutro trzeba wstac do przedszkola - jak ja to przezyje zmykam - dobranoc
|
|
#4934 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Oznajmiam że u nas kolejny dzień z super grzecznym dzieckiem a jak do tej pory to sie u nas niestety sprawdzało.Pozatym chciałam poinformować że założyłam albumik Jakby ktoś chciał pooglądać mojego synka to zapraszam.Pozdrawiam wszystkie dzieciaczki i mamusie PS Cassandra możesz nasz albumik też wrzucić na nowy wątek. Edytowane przez majka versace Czas edycji: 2009-11-15 o 22:23 |
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko jak sie czujesz??
|
#4936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, chyba, że te późniejsze zęby beda gorsze, dzis tylko mi popłakiwała ale to nie wiem czy to ten ząb czy bylo jej za gorąco bo dziadek przecholowal z palenie bylo az 27 stopni ale teraz spi spokojnie
|
|
|
|
|
#4937 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no niestety kiepsko dlatego ide sie polozyc
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to lyknij przed snem herbatke z sokiem malinowym albo z cytrynka i pod kolderke sie wygrzac
|
|
#4939 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czy wszyscy już śpią ?
Otóż moje dziecko nie śpi a my z przymusu razem z nim gada se w najlepsze a w przerwach se śpiewa zwariować można ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to piękny metraż, jak pomyślę ile ma moje całe mieszkanko to ![]() Cytat:
jak Ci się uda to daj fotkę Cytat:
![]() moja koleżanka załapała się na dodatkowe 2 tygodnie w tym roku i miała tyle macierzyńskiego co ja chociaż rodziła w tamtym roku, rodziła we wrześniu, a dodatkowe 2 tyg. dostała tylko dlatego, że macierzyński kończył się jej w tym roku, a musi być ciągłość. ( nie wiem czy nie namotałam zbytnio )
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Majko, super to twoje super-grzeczne dziecko ![]() Svinecko, mam nadzieję, że poczujesz się lepiej Aniu, serdecznie współczuję. Eleeri , ja jak zwykle nie śpię, ale chyba zaraz to nadrobię / to mówiła ta, której dziecko śpi od 18, a mąż od 22 /
|
|
#4941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzien dobry! Komu kawy? W Hadze leje, nie lubie poniedzialkow ![]() Ania spi, slodkie dziecko
|
|
#4942 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję 1 ząbka.
Weronika znowu pospała do 8, teraz lezy na macie i krzyczy. Nam dopiero ząbek się szykuje, Pani dr wymacała go i powiedziała nam że idzie, córa gryzie wszystko a najlepsze są palce rodziców Najlepsze jest, że mąż nauczył tego małego cfaniaka że jak je to jej da wszystko polizać-jabłko, ciastko nawet ziemniakami z obiadu się podzieli. No i teraz mamy za swoje bo jak jemy to mała patrzy na nas wzrokiem głodnego spaniela ![]() Niesamowite jest jak dzieci szybko się uczą jak osiągnąc to czego chcą. Np. jeżeli chce na ręce to muczy tak długo aż ją wezmę, a potem na rękach uśmiech jokera i takie westchnięcie ulgi.
|
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ostatnie kilka nocy Antonio nie śpi dobrze, wierci sie kręci, wybudza, zrzuca kocyk, mimo iż wcale nie jest za ciepło... może to ząbek . Juz dawno wyczułam, że idzie.Idę nam szykować śniadanie. Miłego dnia
|
#4944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() moja panna wola mnie juz w lozeczku wiec musze isc..... a wybieram sie kupic ten plaszczyk i buty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
patrzcie niedawno skonczyly sie dzieciom kolki a teraz zabki pojda to znowu meksyk bedzie
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
uuuuu to ostro musieliscie sie "pogryzc"
Zaczelo mnie bolec troszke gardlo.Narazie drapie.Moze po wcz mrozonych trusawkach ![]() Spadam bo jade dzis do pracy podbic ksiazeczke i na ploty.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Piję inkę z mlekiem, ktoś chętny? ![]() chryzolit po raz drugi wzywam do ujawnienia się ![]() Kubuś troszkę marudzi od rana - teraz zasnął - dopiero niedawno zaczęliśmy skok , ale wczoraj jakoś szybciej niż ostatnio zasnął po kąpieli i wstał dopiero o 5.50
|
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Mój bąbel dalej śpi...poszła w kimono wczoraj o 19-tej, 2 razy zbudziała się na jedzenie i śpi...idę ją chyba obudzić bo zaczyna mnie to martwić, zazwyczaj ok 8 wstaje...
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie pije inke z mlekiem
|
|
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
gorgulek Twoja mała siedzi sama?
|
|
#4950 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do 3 w nocy grac moga tylko faceci! zamiast sie wyspac, nie rozumiem tego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez muszka66 Czas edycji: 2009-11-16 o 09:59 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

...
ale teraz spi spokojnie

, ale wczoraj jakoś szybciej niż ostatnio zasnął po kąpieli i wstał dopiero o 5.50