Wszystko o Oriflame cz. III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-15, 17:05   #4741
kosmetyczkaa
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. III

Normalnie aż się boje jutro zamawiać tyle jest braków
Może lepiej trochę później składać zamówienie Czasem tak jest że ok godz 9-10 są już brakujące produkty. Sama nie wiem.
kosmetyczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 17:07   #4742
Malla
Nie depcze krokusów

manhatan17 - jeśli będziesz robić drugie zamówienie z katalogu lub nie przeszkadza Ci cena z kolejnego, to zamów próbki. Jeśli nie, to weź ten odcień i jaśniejszy, najwyżej zwrócisz

Czy któraś z Waszych klientek zwróciła uwagę, jak bardzo skrócił się okres zwrotu kosmetyków?
Stary 2009-11-15, 17:40   #4743
sunek
Raczkowanie

A ja się przypomnę z pytaniem o IdeaBlog - ktoś coś dostał? Bo te dwa tygodnie, w trakcie których miałyśmy otrzymać 'wynagrodzenie' już minęły..

Konsultanka Oriflame z zamiłowania!

http://oriflameszczecin.blogspot.com/
sunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 18:04   #4744
e0b2f6ed679ded97207c82a698bbac76568d6c1c
Konto usunięte

Treść usunięta
e0b2f6ed679ded97207c82a698bbac76568d6c1c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 18:24   #4745
MadameButterfly6
BAN stały

A ja mam kurcze problem Brakuje mi 30 PP do 100 i nie mam co zamowic.... Wzielabym cos dla siebie, ale po prostu mnie na to nie stac, a nie chce zeby mi program powitalny i lojalnosciowy przepadl Czy mialyscie juz podobna sytuacje? Nie wiem co robic...
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 18:33   #4746
sunek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
A ja mam kurcze problem Brakuje mi 30 PP do 100 i nie mam co zamowic.... Wzielabym cos dla siebie, ale po prostu mnie na to nie stac, a nie chce zeby mi program powitalny i lojalnosciowy przepadl Czy mialyscie juz podobna sytuacje? Nie wiem co robic...
Bardzo często są takie sytuacje, zwłaszcza na początku działalności - najlepiej poprosić w takim przypadku sponsorkę, żeby Ci domówiła do tych 100 pp, bo ona też ma w tym swoje korzyści

Konsultanka Oriflame z zamiłowania!

http://oriflameszczecin.blogspot.com/
sunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 18:58   #4747
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sunek Pokaż wiadomość
Bardzo często są takie sytuacje, zwłaszcza na początku działalności - najlepiej poprosić w takim przypadku sponsorkę, żeby Ci domówiła do tych 100 pp, bo ona też ma w tym swoje korzyści

No, ale wlasnie niestety moja sponsorka juz zrobila zamowienie i nie ma juz mi kto tego dobic, no ale trudno.

Nasuwa mi sie kolejne pytanie: jesli w pierwszym zamowieniu z katalogu mialam 60 pkt (placilam 5 zl przy odbiorze w filli) to jak teraz dobije 40 pkt. to czy teraz bede mogla zamowic kosmetyki z dostawa do domu bez zadnej oplaty???
Stary 2009-11-15, 19:05   #4748
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
No, ale wlasnie niestety moja sponsorka juz zrobila zamowienie i nie ma juz mi kto tego dobic, no ale trudno.

Nasuwa mi sie kolejne pytanie: jesli w pierwszym zamowieniu z katalogu mialam 60 pkt (placilam 5 zl przy odbiorze w filli) to jak teraz dobije 40 pkt. to czy teraz bede mogla zamowic kosmetyki z dostawa do domu bez zadnej oplaty???
będzie opłata za dostawę w wysokości 10 zł, nie będzie natomiast opłaty detalicznej - 5zł

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 19:18   #4749
MadameButterfly6
BAN stały

Czyli musze miec w jednym zamowieniu 100 pp zeby nie placic dostawy do domu tak? A teraz jesli odbieram w filii to juz tego 5 zl nie naliczaja?
Stary 2009-11-15, 19:27   #4750
53a79fa446cdfb8869bfead901fb105f1bedb9e1_5f7ba57211d4f
Konto usunięte

Naliczają. 5 zł to opłata detalicza za zamówienie poniżej 100pp
53a79fa446cdfb8869bfead901fb105f1bedb9e1_5f7ba57211d4f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 19:38   #4751
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

Dziewczyny mam pytanie.

w 15 miałam zamówienie na 106 puntów. Zmuszona byłam oddać produkt (cienie) i mi ubyło 10punktów. Czyli bilans jest poniżej 100P.

Czy oddanie produktu jakoś się liczy i wykluczą mnie z programu Witamy?

Może jeszcze szybko (do 21) zamówić coś na biuro za te 4 Punkty? I czy wtedy zapłacę za przesyłkę i ile? Te opłaty detaliczne, opłaty za przesyłkę, punkty - miesza mi się to w głowie.
Stary 2009-11-15, 19:53   #4752
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrowkamrowka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.

w 15 miałam zamówienie na 106 puntów. Zmuszona byłam oddać produkt (cienie) i mi ubyło 10punktów. Czyli bilans jest poniżej 100P.

Czy oddanie produktu jakoś się liczy i wykluczą mnie z programu Witamy?

Może jeszcze szybko (do 21) zamówić coś na biuro za te 4 Punkty? I czy wtedy zapłacę za przesyłkę i ile? Te opłaty detaliczne, opłaty za przesyłkę, punkty - miesza mi się to w głowie.
Oczywiście, że jest to uwzględniane. Niedługo pojawi się faktura, która zminusuje wspomniane punkty. Tym samym program witamy zostanie przerwany

27.09.2014r.
Stary 2009-11-15, 19:59   #4753
ola_gie
Zakorzenienie

Jeśli zamawiasz na biuro to:
- płacisz 5 zł i kupujesz produkt na biuro, jeśli nie zrobiłaś jeszcze 100 PP
- nie płacisz 5 zł, ale kupujesz produkt na biuro jeśli zrobiłaś już 100PP i składasz kolejne zamówienie w danym katalogu opiewające na mniej niż 100PP.
Najlepiej po prostu weź jakiś produkt na biuro za >4 PP sam w paczce - ale musisz sama wstukać jego kod, żeby liczyły się za niego PP (tzn chyba, ale będzie bezpieczniej ).

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2009-11-15 o 20:00
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 20:05   #4754
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

A przy zamówieniu na biuro należy wybrać produkt z listy bądź opłatę w kwocie 8 zł. Jeżeli przekroczysz w sumie 100 pkt ( w całym katalogu, a nie pojedynczym zamówieniu) będziesz zwolniona z opłaty detalicznej.
W przypadku zamówienia (jednorazowgo) powyżej 100 pkt jesteś zwolniona z wszystkich opłat niezależnie czy zamawiasz na biuro czy do domu.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Czyli musze miec w jednym zamowieniu 100 pp zeby nie placic dostawy do domu tak? A teraz jesli odbieram w filii to juz tego 5 zl nie naliczaja?
Dokładnie TAK. Jeżeli przekroczysz 100 pkt ( w całym katalogu, a nie w jednorazowym zamówieniu ) to nie będziesz płacić opłaty detalicznej.

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2009-11-15 o 20:03
Stary 2009-11-15, 20:07   #4755
MadameButterfly6
BAN stały

Sluchajcie a czy mozna jeszcze zamowic rzeczy z tej jesiennej ulotki promocyjnej? Chodzi mi glownie o ta kosmetyczke przezroczysta. I czy PP za zakupy z tej ulotki sie wliczaja?
Stary 2009-11-15, 20:11   #4756
ola_gie
Zakorzenienie

zamówić można, tyle, że mogą być braki :P i PP się liczą, jak najbardziej

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 20:13   #4757
o Catherine o
Raczkowanie

Cytat:
Sluchajcie a czy mozna jeszcze zamowic rzeczy z tej jesiennej ulotki promocyjnej? Chodzi mi glownie o ta kosmetyczke przezroczysta. I czy PP za zakupy z tej ulotki sie wliczaja?
Nie, ulotka z tego co się orientuję jest do 15 listopada. Więc jeżeli złożysz zamówienie jutro na katalog 16 to chyba nie będzie można już z tej ulotki. Te punkty to tylko wtedy gdy zrobisz w tym czasie obowiązywanie katalogu 100 pkt., ja tak miałam.
o Catherine o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 20:22   #4758
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

dlaczego nie mam opcji składania zmaówienia na biuro, tylko adres domowy? będe musiała placić 10zł za dostawę!
Stary 2009-11-15, 20:35   #4759
o Catherine o
Raczkowanie

Cytat:
dlaczego nie mam opcji składania zmaówienia na biuro, tylko adres domowy? będe musiała placić 10zł za dostawę!
Oj, masakra pod każdym względem. Hm, może dlatego, że od początku nie wybrałaś opcji dostawy na biuro? Ja osobiście to dzięki babce w biurze mam do obioru paczki, bo zapytała mi się. Na szczęście niedługo otwieram swoje biuro Hm, może też dlatego, że masz poniżej 100 pkt. ?
Stary 2009-11-15, 20:45   #4760
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

No nic. Paczki złożyć się nie da nie wiem dlaczego. Sponsorka też nie wie, ale postara się coś jutro dowiedzieć jak to będzie z Witamy. Coś mnie Oriflame nie lubi
Stary 2009-11-15, 20:55   #4761
o Catherine o
Raczkowanie

Cytat:
No nic. Paczki złożyć się nie da nie wiem dlaczego. Sponsorka też nie wie, ale postara się coś jutro dowiedzieć jak to będzie z Witamy. Coś mnie Oriflame nie lubi
E tam nie mów tak! Gorszej sponsorki niż mam ja to nigdzie nie trafisz, po prostu nie kompetentna osoba. Poznań, kurcze ale Ci zazdroszczę, jakoś nie wiem czemu, ale lubię to miasto.
Stary 2009-11-15, 21:14   #4762
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

Nie no. Na sponsorkę nie narzekam, o nie. Jest pomocna - na tyle ile może bo jest z bardzo daleka.

Dlaczego zazdrościsz? W sumie ja też bardzo lubię to miasto. Ładne, duuuużo knajpeczek, pubów - klimat do studiowania jest

Ale jakoś klientek nie mogę znaleźć
Stary 2009-11-15, 21:30   #4763
o Catherine o
Raczkowanie

Cytat:
Nie no. Na sponsorkę nie narzekam, o nie. Jest pomocna - na tyle ile może bo jest z bardzo daleka.

Dlaczego zazdrościsz? W sumie ja też bardzo lubię to miasto. Ładne, duuuużo knajpeczek, pubów - klimat do studiowania jest

Ale jakoś klientek nie mogę znaleźć
Wiesz co mam sentyment do Poznania, hm i tyle? Tak jakoś, na studia się też tam wybieram także tym bardziej. Hehe, co do klientek to jest dosyć ciężko, gdyż większość jest konsultantkami ew. wyjechała za granicę.
Stary 2009-11-15, 21:31   #4764
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez o Catherine o Pokaż wiadomość
Oj, masakra pod każdym względem. Hm, może dlatego, że od początku nie wybrałaś opcji dostawy na biuro? Ja osobiście to dzięki babce w biurze mam do obioru paczki, bo zapytała mi się. Na szczęście niedługo otwieram swoje biuro Hm, może też dlatego, że masz poniżej 100 pkt. ?
Mam do Ciebie pytanko bo właśnie zawsze mnie to interesowało. Co musisz zrobić żebyś mogła otworzyć biuro, jakie kryteria trzeba spełnić i czy z otwarcia biura są jakieś korzyści finansowe?
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 21:32   #4765
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunkissed Pokaż wiadomość
Miałam nadzieję, że znajdę tutaj jakąś pomocną dłoń. Niestety po raz kolejny się zawiodłam. Jestem początkującą konsultantką, nie znam się jeszcze na wszystkim. Nikogo nie chcę oszukać, a taką właśnie ze mnie robicie! Czasem coś nie wychodzi, brak kontaktu ze sponsorem, brak towaru w magazynie Oriflame albo w ogóle nie mogę zamówić produktu mimo, że mam niezapłaconą jedną fakturę.
Jak dla mnie piszesz niekonsekwentnie i dlatego stwarzasz wątpliwości. A na pytania nie odpowiadasz tylko się obrażasz, więc trudno traktować wypowiedzi poważnie.

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Czy któraś z Waszych klientek zwróciła uwagę, jak bardzo skrócił się okres zwrotu kosmetyków?
Dlaczego skrócił się?
Stary 2009-11-15, 21:41   #4766
o Catherine o
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Mam do Ciebie pytanko bo właśnie zawsze mnie to interesowało. Co musisz zrobić żebyś mogła otworzyć biuro, jakie kryteria trzeba spełnić i czy z otwarcia biura są jakieś korzyści finansowe?

Hm, wiesz co z chęcią bym odpowiedziała, ale tak na prawdę nie wiem. Mam dopiero 18 lat, więc wszystkim zajmie się moja mama (od strony prawnej itp.) Generalnie swój lokal, duży wkład finansowy (przynajmniej na początku) biuro urządzane dewizą Oriflame, no, a później to już samo idzie. Masa roboty papierkowej, ale plusem jest własny kąt, można organizować spotkania informacyjne, wizaż, szkolenia itp.
Stary 2009-11-15, 22:08   #4767
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez o Catherine o Pokaż wiadomość

Pwiedz proszę w jakim mieście otwierasz biuro??? i troszkę o tym co trzeba zrobić / jakie warunki spełnić, żeby móc otworzyć biuro? Czy dostałaś może dotacje z PUP?

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Ups, widzę, że już padło to pytanie i odpowiedź

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 22:12   #4768
asia27100
Zakorzenienie

Idea Blog, dwa tygodnie minely, rowniez jeszcze nic nie dostalam od nich....

dziewczyny a czy to nie jest tak ze braki ktore wyswietlaja sie dzis, jutro juz nie beda aktualne, bo bedzie nowy katalog?
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 22:17   #4769
kasia280
Raczkowanie

sluchajcie Laski, jak oceniacie zapach Grace ? Podoba Wam sie ?
Warto kupic, jest trwaly ?
kasia280 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 22:21   #4770
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia280 Pokaż wiadomość
sluchajcie Laski, jak oceniacie zapach Grace ? Podoba Wam sie ?
Warto kupic, jest trwaly ?
Ja go lubię. Któraś z moich koleżanek nazwała go "pudrowy" i może taki jest bo jest dość delikatny i zmysłowy. Dziś miałam go na sobie i utrzymywał się przez kilka ładnych godzin

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości