|
|
#2371 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#2372 |
|
Zadomowienie
|
Jutro poszukam jakiegos kocyka, kupie kuwetke i zobaczymy.
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
no nie wierzę,że tylko moja taka czyścioszka jest
krowa118 jak masz dużą klatkę to polecam półkę zrobić tam dasz kocyk, moja już z półki kocyka nie ściągała, bo jak był na dole klatki to też go rozkopywała i spała na samym plastiku na półce miałam gąbkę i na to kocyk i ona uwielbiała na tym leżeć, praktycznie schodziła tylko na jedzenie i zaraz na kocyk wskakiwała
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jakie wygody jej pasowaly, gabka, kocyk
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tym tygodniu czekam jeszcze na paczkę z suszkami i chyba na tym zakończę zimowe zapasy odkąd podaje tylko po łyżce granulatu na jedno zwierzę siano znika w zastraszającym tępie
|
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
niech wcinają ile wlezie sianka
ja dokładam z dwa razy dziennie, by było świeże, bo takie chętniej jedzą ![]() oglądacie mam talent ? macie swojego faworyta ? |
|
|
|
#2378 |
|
Rozeznanie
|
U nas w porządku, tylko Stefan daje się we znaki znacząc moczem wszystko co popadnie
![]() Widziałyście to? http://wiadomosci.wp.pl/gid,11687007...l?ticaid=191c7 Biedne króliczki....
|
|
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2380 |
|
Zadomowienie
|
Dziś znowu był problem z kupkami i znowu przeszedł sam. Nie wiec czemu mu się tak robi.
Klatkę ma nie małą, ale i nie dużą, wiec półka odpada. Zaczyna lubić granulat, ale i tak najwięcej je sianka. Coś czuje ze znowu w nocy nie da spać, gryząc klatke.
|
#2381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To dobrze, że je dużo sianka, tak powinno być ![]() Królik to nocne zwierzę - gryzie klatkę, bo w nocy jest aktywny i chce wyjść - to też całkiem normalne
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
Ma Talent oglądam, moim faworytem jest gościu z pacynkami, który występowal teraz w sobotę
![]() Krowa, jak już Astro napisała, królik jest aktywny w nocy i wtedy ma największą ochotę na brykanie ![]() Ja właśnie moje króle wypuszczam na noc, to nie raz ich gonitwy słyszę ![]() Najgorzej, jak w tych swoich zabawach się za bardzo zapędzą, wtedy lataja wszędzie, to wskakuja na łóżko, znowu zeskakują i tak się gonią Tylko jak jakiś nagle mnie obudzi, przebiegając mi po twarzy, to to jest taki szok nagła pobudka A potem jak już wstaję rano, to zawsze leżą na łóżku mi w nogach i czekają na śniadanko Jak wychodzę to je zamykam, jak wracam do domu to znowu wypuszczam, aż do rana
|
|
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,mój król jest chory
W sobotę czuł się dobrze,normalnie jadł,wieczorem sprzątnełam mu klatkę,nasypałam granulatu,dałam siana i jabłka.Rano patrzę kuweta czysta,nic nie ruszone,król leży smutny....Po południu zabrałam go do weta,dostał kroplówkę,antybiotyk,mial lekką goraczkę.Dalej nic nie je,tylko wciągnał troszeczkę siana i ugryzl jabłka.Martwię się czy on taka głodówkę przeżyje? Dzis idziemy znowu na antybiotyk..
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szybko zareagowoalas, to powinno byc dobrze, jak cos jednak skubie to dobrze, moja Rudka tez tak miala i wrocila do normy ![]() trzymam kciuki, zeby wyzdrowial
|
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Moimi faworytami są akordeonista Marcin Wyrostek http://mamtalent.plejada.pl/2763,inf...icy_detal.html
steper DJ i Kaczorex ![]() rybkad, co dokładnie jest dla króliczka ? robili mu jakieś badania ? a ja czekam na następną paczkę
|
|
|
|
#2386 |
|
Zadomowienie
|
Zrobili mu rentgen,ma zator przewodu pokarmowego.Wczoraj dostał drugi raz lekarstwo ale bobków dalej nie ma
![]() Jedynie napił się wody i pochrupał troszeczkę marchewki
|
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam Wasz wątek od dość dawna[nawet raz się wypowiedziałam
]Chciałabym się was spytać o sterylizację/kastrację. Jak to jest w przypadku królika? Chodzi mi w szczególności o cenę. Czy królik też dochodzi do siebie tydzień czasu? PS. wiecie może dlaczego nie działa forum kroliki.net? |
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uUuAsissuUu mam nadzieję, że nie będziesz kupować królika w sklepie, tylko zaadoptujesz - jako osoba świadoma problemu bezdomności tych zwierząt. |
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- przed zabiegiem - Groszek mnie atakował i gryzł, nie pozwalał sprzątać swoich bobków (szczególnie mnie, bo mąż mógł), był nerwowy i gwałcił wszystko co się dało - po zabiegu - nie ten królik, już nigdy mnie nie ugryzł ze złością, mogą sprzątać ile się da, załatwia się do kuwety, jest spokojniejszy i milszy W moim konkretnym przypadku (Groszek przejawiał niezbyt ciekawe zachowania) zdecydowałabym się na to jeszcze raz.
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podawaj wodę bo to pomaga w rozbiciu tej kuli. Polecam artykuł do poczytania z uszatej.com o zatorach, tam jest napisane, ze zwierzak długo może wychodzić z zatoru.
|
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeglądam adopcyjną codziennie i patrze na uszaki Jest też mały problem. Jestem ze Szczecina a w moich okolicach ciężko o jakiegoś królika szukającego domu... Wiem, że niektórzy oferują transport ale..głupio bym się czuła. Nie wiem tez czy tacy "przewoźnicy" oczekują dużej zapłaty...Jak chodzę sama do zoologicznych po np. karmę dla psa to zaglądam na dział ze zwierzątkami i jak tak na nie patrze to aż mi serce ściska i powykupowałabym wszystkie...ale nie mam tyle kasy[oh jak dobrze ] i miejsca na wszystkie :P
|
|
|
|
|
#2393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak nie chce jeść, to kup gerbery i karm ze strzykawki.
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musisz być świadoma ,że utrzymanie królika to spory wydatek. No i dobrze ,ze sklepu nie kupuj |
|
|
|
|
#2395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mogłaś wziąć wolnego w pracy na czas choroby zwierzaka ? a Ci lekarz nie powiedział że masz królika dokarmiać nie wiem do jakiego weterynarza chodzisz , ja polecam Oaze przy Potockiej Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-11-17 o 16:44 |
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję ,że masz dobrego weterynarza i wie co robi.---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Jak nie możesz się opiekować królikiem to przy Potockiej jest szpital dla zwierząt i tam go zostaw pod dobrą opieką. Mój królik był w tym szpitalu ok. tygodnia i mogę polecić. Musiałam go tam zostawić ponieważ jestem z innego miasta, a tam są najlepsi lekarze od królików. Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-11-17 o 17:09 |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gerbery te dla niemowląt, czyli starta marchewka bez żadnych dodatków... możesz sama też taką papkę zrobić. tylko czy się oplaca jak 1 słoik to ok. 4 złote ? podawaj mu to przynajmniej 3 razy dziennie po 3 strzykawki na 1 raz. możesz z wodą trochę zmieszać. ja dawałam 3 strzykawki, bo miałam małą strzykawkę i chciałam żeby coś w tym brzuchu było strasznie się wtedy wkurzał, ale nie można się poddawac jak się wyrywa.no i koniecznie masuj, masuj i jeszcze raz masuj brzuch.
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

W sobotę czuł się dobrze,normalnie jadł,wieczorem sprzątnełam mu klatkę,nasypałam granulatu,dałam siana i jabłka.Rano patrzę kuweta czysta,nic nie ruszone,król leży smutny....Po południu zabrałam go do weta,dostał kroplówkę,antybiotyk,mial lekką goraczkę.Dalej nic nie je,tylko wciągnał troszeczkę siana i ugryzl jabłka.Martwię się czy on taka głodówkę przeżyje?