Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-15, 17:16   #2761
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Eluś Gratulajcie Nasza gwiazdeczko

Wróciłam niedawno ze szkoły zjadłam obiadek wypiłam herbatke i chyba sie położe na 2 godzinki bo oczy Mnie tak pieką że masakra
Wpadne po 7

Dziewczynki też mam pytanko ,bo jak urodzi Mi sie dzidzia chce szkonczyć szkołe co nie i i- będe odciągała mliczko ale ile duż na 2-3 buteli ??? jak Mnie może nie byc 10 godzin ---zielona jestem w tym

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-11-15 o 17:18
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 17:27   #2762
domi7ks
Zakorzenienie

Asia ja sie na tym nie znam, ale z tego co czytam to jak na 10 godzin to chyba jedna butelka 120 ml wystarczy dla takiego niemowlaczka...ale pewna to nie jestem
ciekawe, co inne mamusie powiedza

a poza tym wspolczuje szkoly, ja chwilke wyjde z łózka i brzusio robi sie skala, wiec nie nadaje sie na jakiekolwiek wychodzenie

Maria2008 a nie chcesz tego Jumpera XTAKO, ktory ja zamowilam? jedyna wada tego wozka to waga ( z goondola 16 kg), no ale jak mieszkasz na parterze to zaden problem bo ja na 3 pietrze, wiec miesnie sobie wyrobie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 17:35   #2763
katekatee
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuję za rady Nie było tak źle. Mały w 3 minuty wypił 75ml. Najpierw dostał pierś a potem butle. Kurcze jak to szybko leci. Ten mój borok nie wiedział na początku co się dzieje. Troche mu wyleciało z buzi ale było ok. Teraz się trochę boje czy mu się nie uleje bo dostał i pierś i tą butle.
I jeszcze mam pytanie. Ile Wasze dzieci zjadają na jedno posiedzenie:con fused: Bo ja już sama nie wiem. Na SR mówili żeby liczyć pieluchy a nie sugerować się tym ile mały je ale ja już sama nie wiem czy on nie zjada za mało skoro był w stanie wypić mleko z piersi i potem jeszcze z butelki. Marcelina a twój mały ile wypija z tej butli przed karmieniem piersią??

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Pytanie do mam rozpakowanych - żadna chyba, oprócz dzisiaj Kachuli nie wspominala nic o spacerach. Wychodzicie już?

Nasz dzień dzisiaj bardzo udany. Do poludnia bylismy z tż na dłuuugim spacerze, a wieczorem w kinie. Jeszcze korzystamy z wolności
Mój Wiki był na dworze w piątek 20 minut, wczoraj 40 i dziś godzinę. Mamy zamiar z nim już codziennie wychodzić choćby na chwilkę ale my mamy ten luz że mieszkamy w domu i tżt w dresie wychodzi z nim przed dom i jeżdzi od domu do bramy i spowrotem

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Ja też tak chcę...
Malinka ja też bym chciała żeby mój mały spał tak długo w nocy. Zastanawiam się od czego to zależy. Ja się cieszę że pospi te 3 godziny czasem nawet 4 ale też bym chciała żeby to było dłużej. Nie wiem czy to zależy od mleka. Może powinnyśmy więcej jeść

A i dzisiejsze zdjęcie Wikiego

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 17:40   #2764
domi7ks
Zakorzenienie

Katekatee ale my grudniowki mamy kandydyatow na narzeczonych dla naszych laleczek
To, ze Dzidziusie czesto sie budza w nocy to nei przejmujcie sie. Z tego, co cztalam, slyszalam i wynioslam, ze SR to na poczatku ladnie spia, wecej godzin (zwlaszcza te urodzone przed terminem) a potem budza sie coraz czesciej i to jest prawidlowe. Bo jak spi za dlugo to nalezy podobno zbudzic na jedzonko

Wszyscy sie dziwili, ze Bravurka siedzi na kompie zamiast zajmowac sie synkiem, a nam neonatolog na SR mowil, ze tak skrajnie urodzone wczesniaki potrafia spac nawet pól dnia a swoja droga ciekawe co uniej????

Stary 2009-11-15, 17:41   #2765
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dziękuje Domi :8 zobaczymy co jeszcze Mamusie powiedza

Katekate to Ty dajesz Mu piers i butelke ?

Dpbra mykam w kimono na godzinke
Stary 2009-11-15, 17:47   #2766
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Katekatee Wiki przeuroczy
ja wczoraj dałam małemu swoje z butelki - 80 ml i do tego wypił jeszcze 30 ml robionego - i jak zje takz drowo to śpi 3 godziny a jak tylko z piersi i to jednej to 1 godzinę
zreszta tak jak pisałam ja dokarmiam małego, no chyba, że uśnie przy piersi to nie i na moje nieszczęście to jest tak w nocy - je i śpi, po godzinie to samo

u mnie w tej chwili wszystko śpi a ja już obejrzałam Izy zdjęcia i masę innych i nie wiem co robić, w TV nic jak dla mnie - i to tyle kanałów, a mnie się nic nie podoba

Asicccca wszystko bedzie zależało ile będzie jadł i ile będziesz miała pokarmu, ale poradzisz sobie - wystarczy się wdrozyć i będzie OK, czego Ci życzę
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 17:52   #2767
kolanosia
Rozeznanie

Hej mamusie!

Gratulacje dla Zaharii i Eli!!!!
A swoja drogą to z Eli prawdziwa gwiazda, żeby tak w 2 h.....jejku jak zazdroszczę!

Tak sobie Was podczytuję od 2 dni, ale jakos nic mądrego nie mogę odpisać...Jestem przerażona, że wszystkie się juz do porodów szykujecie i nawet te co mniej więcej mają ze mna termin poródu, np Domi oznajmiają, że długo w dwupaku juz nie posiedzą Ja coś czuję, że będę wyczekiwać tak jak Gucia, ale zobaczymy. Na razie nic lekarz nie mówił mi, żeby wskazywało cokowiek na wcześniejszy termin - szyjka długa, zamknęta, skurczy brak....nie wiem tylko jak się okreśła to starzenie się łożyska. Domi to na usg lekarz widział?

Przygotowania u mnie w końcowej fazie, ostatnie zakupki i jutro ma przyjść łóżeczko. Po złożeniunalepię jeszcze piankowe dekoracje na ścianę, dopakuję torbę i niech się dzieje co chce. Samopoczucie u mnie znośne, choć bakterie w pęcherzu i nerce nie dają o sobie zapomnieć, ale juz niedługo. Właśnie zaczynam 36 tydz!
Pozdrawiam wszystkie mamuśki, trzymajcie się cieplutko!

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Kakatee śliczne zdjęcie, cudnego synka!!!Buziaki!
Stary 2009-11-15, 18:18   #2768
katekatee
Zadomowienie

Dziękuję za komplementy w imieniu mojego maluszka

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
ja wczoraj dałam małemu swoje z butelki - 80 ml i do tego wypił jeszcze 30 ml robionego - i jak zje takz drowo to śpi 3 godziny a jak tylko z piersi i to jednej to 1 godzinę
zreszta tak jak pisałam ja dokarmiam małego, no chyba, że uśnie przy piersi to nie i na moje nieszczęście to jest tak w nocy - je i śpi, po godzinie to samo

u mnie w tej chwili wszystko śpi a ja już obejrzałam Izy zdjęcia i masę innych i nie wiem co robić, w TV nic jak dla mnie - i to tyle kanałów, a mnie się nic nie podoba

Asicccca wszystko bedzie zależało ile będzie jadł i ile będziesz miała pokarmu, ale poradzisz sobie - wystarczy się wdrozyć i będzie OK, czego Ci życzę
Madzia kurcze 120 to dużo. Mi się wydaje że mój mały tyle z samej piersi nie zjada. Chociaż on jak zje z piersi to potem te 3 godziny spi. Chociaż czasem marudzi to ja mu daje smoczek. I wtedy zasypia. A może on marudzi bo jest jeszcze głodny?? A Madzie powiedz mi jak ty zaczełaś dawać butle to dałaś małemu mleko z piersi i on potem bardzo płakał że był głodny?? I wtedy się domyśliłaś żeby dokarmiać??

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Katekate to Ty dajesz Mu piers i butelke ?

Dpbra mykam w kimono na godzinke
Odnośnie Twojego pierwszego pytania to ja sama jestem zielona A co do drugiego to ja wczoraj z ciekawośći odciągłam mleko i dałam dziś małemu żeby zobaczyć czy będzie umiał z butli. Bo ja też będę musiała w grudniu do szkoły jeździć i sama się zastanawiam ile będę musiała mleka odciągnąć.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 18:31   #2769
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Kate wiec jak włąsnie mały marudził po 40 min ssania i się wnerwiał przy cysiu zaczeliśmy mu dawać butle czasem zje mało czasem dużo - róznie, ale dzięki temu wiem, ze jest najedzony.
tak jak kiedyś pisałam z Izą miałam przeboje - była pierwsze dwa tygodnie na piersi, butle dostawała na noc, bo miałam pusto, a i tak nam nie przybrała na wadze tzn. nie doszła do swojej urodzeniowej wagi po 2 tygodniach, a ssała całymi dniami, koszmar, ja miałm dość, bo darła sie prawie cały czas, a noce po butli przesypiała. Jak nam pediatra tzn mnie kazała ściągac i jej dawać, bo karmiłam przez nakładki, to się okazało, ze mam mało pokarmu i mała jest wiecznie głodna.
dlatego teraz się nie zastanawiam - mały nie moze sie najeść z obu piersi to robię mleko i dojada, ale jak pisałam czasem 10 ml czasem 50 ml, no zdarza się i więcej
Kate jak on zje z piersi i spi 3 godziny to się najada, wierz mi jakby był głodny to smoczka by raczej nie wziął no przynajmniej by nie usnął - Grześ tak ma

Edytowane przez magdawikp
Czas edycji: 2009-11-15 o 18:32
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 19:31   #2770
NadiaM
Raczkowanie

Elu gratulację Faktycznie ekspresowo

U mnie wczoraj zaczął się 36 tydzień. Czuję się dobrze, na razie żadnych oznak, żeby synuś się śpieszył i dobrze

Maria, pytałaś o x-landera. Bardzo długo był na liście moich faworytów, ale padł z 2 powodów: za mała gondolka i nie ma możliwości zmieniać kierunku jazdy w spacerówce. A poza tym wózek super zwrotny i bardzo fajnie się prowadzi.

Domi, mamy podobny termin, a Ty ostro szykujesz się do porodu Mi się wcale nie śpieszy, mam nadzieję, że synkowi również Trzymam kciuki, żebyś wytrzymała jak najdłużej

Gucia, nie skorzystałaś z piątku 13, taka okazja za prędko się nie nadarzy
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 19:47   #2771
bravurka
BAN stały

Hej dziewczyny. o kurde już 21 rozpokowanych mam
GRATULACJE
myślał ktos o odchowalni?
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 19:52   #2772
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Witajcie
Dostałam wiadomosc od Eli:

Olka przyszła dziś na świat w 39 tyg. o 1.56, 3250 g. Wody odeszły mi o północy, uwinęłam się w 2 godziny, jestem gwiazdą na oddziale
Pozdrawiam Mamusie.

Gratulacje Eluś
I zazdraszczam takiego ekspresowego porodu

Gratulacje Elu!!!!!!!!!
Normalnie Elka wymiatasz 2 godzinki???

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
dziewczyny która z Was ma wózek x-lander??

jak je oceniacie??
Ja mam x landera xa i powiem ze dzis bylam juz na drugim spacerku i jestem mega zadowolona,bardzo lekko sie prowadzi po kazdym terenie,jest fajniuchny

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. o kurde już 21 rozpokowanych mam
GRATULACJE
myślał ktos o odchowalni?

Bravurka co tam u Was?jak Patryczek?Ktory to juz tydfzien ciazy u Ciebie i jak sie czujesz?

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Kobitki chcialam tylko powiedziec ze przez ten tydzien albo dwa bede malo na wizazu bo ide dzis do mamci bo tz jedzie juz niestety do pracy ale bede zagladac wiec rozpakowywac sie kochane

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 19:56   #2773
domi7ks
Zakorzenienie

Kochane ja sie szykuje ale po 1 grudnia listopad niech spada, mój Dzidzius sie w tym miesiacu nie narodzi:P

Kolanosia mi wroza szybszy porod przez ten napiety brzuch no i na USG lekarz zobaczyl starzejace sie łozysko, poniewaz nie jestem pewna, ale normalnie to jest chyba wysoko a umnie zaczelo sie obnizac czy cos takiego). A lekarz mi tlumaczyl, ze jak jest napiety brzuch cialge, to moga nagle wody odejsc i sie rodzi i nic z tym nie zrobie. On to fachowo mi mowil, ale juz nie pamietam, ja na swoj chlopski rozum tlumacze

W kazdym razie niby do 17ego grudnia napewno nie wytrwam, wg niego jakies 2 tyg przed terminem urodze...

Jutro juz 16 wiec jak sie tak napalilam po tym 1szym grudnia urodzic, ze to praktycznie tylko 2 tygodnie zostalo

Byla u nas tesciowa...slyszycie laski?dzwonila dzis, akurat w pracy byla wiec powiedzialam, zeby po pracy przyszla. Byla milutka, dostalam czekolade jako chora ogólnie okej. A najlepsze w tym wszytskim, ze ten brat Tz wrocil do domu (pewnie czesc z Was pamieta hstorie) pomieszkal z laska miesiac i juz wrocil, chyba zerwali...
A mi sie wydaje, ze moze to zlo sie obrocilo przeciwko niemu

BRAVURKA NO WŁASNIE DZIS O TOBIE PISALAM
Na odchowalni zalozymy watke jak wszytskie urodzimy prawdopodobnie, poniewaz znajac zycie bysmy sie podzieli na grupy, a jest fajnie jak jest

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-11-15 o 19:59
Stary 2009-11-15, 20:08   #2774
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

a ja musze dzis pochwalic przepis na jablecznik Agusi bo robilam z mama i jest pyszny

a w najblizszych planach mam zrobienie parowek w ciescie nalesnikowym ala Domi ale to juz dla tz i mojego Adika bo ja jeszcze z miesiac sie wstrzymam jesli chodzi o smazone..

dziewczyny jakie zupy gotujecie??
ja mialam barszcz i rosol na razie.. zadnych krupnikow nie lubie wiec odpadaja..

Kasiu 2 tyg bez ciebie bedzie cie bardzo brakowalo..

ja mam chwile bo tz konczy kapac Adriana (ja zaczelam, umylam mu wlosy ale po tym jak go podnioslam aby go wlozyc do wanny to polalo sie ze mnie wiec raczej sobie podnoszenie przy wyciaganiu odpuszczam)

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 20:11   #2775
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Kobitki chcialam tylko powiedziec ze przez ten tydzien albo dwa bede malo na wizazu bo ide dzis do mamci bo tz jedzie juz niestety do pracy ale bede zagladac wiec rozpakowywac sie kochane
bedziemy Cie na biezaco informowac

KROPKO powiem Ci ze z tymi parowkami jest duzo zabawy i na poczatek proponuje zrobic parowki z makaronem i serkiem topionym, szybciutkie, lekkie danie i dla Adika bedzie chyba dobretylko pamietaj jakies cielece parowki cienkie

Stary 2009-11-15, 20:13   #2776
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

BRAVURKA NO WŁASNIE DZIS O TOBIE PISALAM
Na odchowalni zalozymy watke jak wszytskie urodzimy prawdopodobnie, poniewaz znajac zycie bysmy sie podzieli na grupy, a jest fajnie jak jest
a no tak. racja
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 20:16   #2777
domi7ks
Zakorzenienie

Bravurko z co u Was slychac? w ktorym jestes tygodniu juz???i czy dobrze znosisz wszytsko?

Stary 2009-11-15, 20:56   #2778
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Malinko, Brombusiu powiem wam ze Adi budzil sie bardzo czesto na poczatku.. Tomek jest chyba bardziej z charakteru podobny do tz.. taki spokojny..
A mój taki nerwusek jest

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dziewczynki też mam pytanko ,bo jak urodzi Mi sie dzidzia chce szkonczyć szkołe co nie i i- będe odciągała mliczko ale ile duż na 2-3 buteli ??? jak Mnie może nie byc 10 godzin ---zielona jestem w tym
To zależy ile razy w ciągu dnia Twoje dziecko będzie jadło, dla takiego 3,4 tygodniowego to 100-120 ml na jeden raz A przez 10 godzin to ze 3 posiłki .

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za rady Nie było tak źle. Mały w 3 minuty wypił 75ml. Najpierw dostał pierś a potem butle. Kurcze jak to szybko leci. Ten mój borok nie wiedział na początku co się dzieje. Troche mu wyleciało z buzi ale było ok. Teraz się trochę boje czy mu się nie uleje bo dostał i pierś i tą butle.
I jeszcze mam pytanie. Ile Wasze dzieci zjadają na jedno posiedzenie:con fused: Bo ja już sama nie wiem. Na SR mówili żeby liczyć pieluchy a nie sugerować się tym ile mały je ale ja już sama nie wiem czy on nie zjada za mało skoro był w stanie wypić mleko z piersi i potem jeszcze z butelki. Marcelina a twój mały ile wypija z tej butli przed karmieniem piersią??
Przed karmieniem to różnie, tak 20-30 ml, jak zaspokoi pierwszy głód to potem spokojnie ssie.
Wczoraj odciągnęłam 120 ml, bo jechałam z TŻ na zakupy, Mały został z babcią i wypił na jeden raz całą butlę. A co do pieluszek, to kupek mało robi, ale dużo sika, więc jest ok.
A Wiki jest przesłodki

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Ja ostatnio Filipowi dałam mleka robionego bo miałam jakoś mało pokarmu, on zaczął wrzeszczeć, nie dawał się uspokoić i tak się zestresowałam, że w końcu w ogóle nic mi nie leciało z piersi, próbowałam coś odciągnąć i nic
Dobrze, że miałam kupione mleko na czarną godzinę.

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Madzia kurcze 120 to dużo. Mi się wydaje że mój mały tyle z samej piersi nie zjada. Chociaż on jak zje z piersi to potem te 3 godziny spi. Chociaż czasem marudzi to ja mu daje smoczek. I wtedy zasypia. A może on marudzi bo jest jeszcze głodny?? A Madzie powiedz mi jak ty zaczełaś dawać butle to dałaś małemu mleko z piersi i on potem bardzo płakał że był głodny?? I wtedy się domyśliłaś żeby dokarmiać??
Skoro śpi po 3 godziny, to na pewno głodny nie jest. Mój jak jest głodny, to smoczek go tylko jeszcze bardziej wnerwia, bo go ssie energicznie i nic mu nie leci, wtedy nim pluje i dalej wrzeszczy.

Cytat:
Byla u nas tesciowa...slyszycie laski?dzwonila dzis, akurat w pracy byla wiec powiedzialam, zeby po pracy przyszla. Byla milutka, dostalam czekolade jako chora ogólnie okej. A najlepsze w tym wszytskim, ze ten brat Tz wrocil do domu (pewnie czesc z Was pamieta hstorie) pomieszkal z laska miesiac i juz wrocil, chyba zerwali...
A mi sie wydaje, ze moze to zlo sie obrocilo przeciwko niemu
Może jeszcze teściowa zostanie Twoją przyjaciółką ?

Bravurko witaj

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 20:56   #2779
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
a ja musze dzis pochwalic przepis na jablecznik Agusi bo robilam z mama i jest pyszny

hihi ciesze sie bardzo ze smakuje;p ale bym go zjadla z checia ale nie chce mi sie robic.. ;p

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 21:07   #2780
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Może jeszcze teściowa zostanie Twoją przyjaciółką ?
o nie, co to to nie
Ja swoje i tak wiem. I mimo, ze sie bronilam rekami i nogami i wkurzalam ostatnio, jak przyszla do nas pod moja nieobecnosc to troche to przemyslalam i jeszcze z mama pogadalam i stwierdzilam, ze raz na jakis czas jak ja zaprosimy to chyba nie bedzie tak źle. Ale i tak zarowno ja jak i Tz nie mamy zamiaru chodzic do tz rodzinnego domu, bo tam czai sie cala reszta, a jej nei mam zamiaru ogladac
tesciowa sie za bardzo starala ostatnio wiec przymykam narazie oko na wczesniejsze wybryki
chyba jestem za dobra nooo

Stary 2009-11-15, 21:58   #2781
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dziękuje Bobrusiu na informacjie

Bravurko co tam uCiebie ?

Ja już po Skazanym
Stary 2009-11-15, 22:04   #2782
konspiracja
Zakorzenienie

Ela, szczęściaro
Mega ogromne gratulacje!!!!:jupi :

Kate - Wiki przesłodki

Kachula, wracaj szybko, wizaż bez Ciebie to nie to samo.

Domi, niesamowite zmiany, dobrze że chociaż czekolada na osłodę była
Chyba w tym tygodniu wezmę sie za spakowanie torby, tak na wszelki wypadek...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 22:09   #2783
domi7ks
Zakorzenienie

Konspi ja mam juz wszytsko przygotowane w szafce, tylko trzeba do troby schowac...tak w razie czego
Jak osbie pomysle, ze juz niedlugo Dzidzia moze byc z nami to normlanie.....

Stary 2009-11-15, 22:17   #2784
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Cytat:
Konspi ja mam juz wszytsko przygotowane w szafce, tylko trzeba do troby schowac...tak w razie czego
Jak osbie pomysle, ze juz niedlugo Dzidzia moze byc z nami to normlanie.....
To samo ja / ale ale i -masakrycznie sie ostatnio boje że Sobie nie poradze ,że nie będe sie umiała nią zajmowac ,przepierac ,karmic ale bardzo bym chciałabym miec Ja już przy Sobie i chyba to jest silniejsze niz strach ... mam Was i wierze ze sobie poradze

Nie mozemy sie juz doczekac razem z Tżcikiem ,będziemy na nią patrzyć godzinami ,tulić tulić i tulić Nasza mała Pysia

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ide do łożia bo Tżcik czeka Dobranoc ,do jutra SŁodkich senków Dziewczynki

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-11-15 o 22:26
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 22:37   #2785
kamilla123
Rozeznanie

Kate Wiki Śliczniutki W sumie już niedługo miesiąc skończy

Domi cieszę się z ocieplenia stosunków z teściową Mniej stresów dla Ciebie, no i lepiej chyba żyć w zgodzie, tym bardziej, że mimo wszystko będzie to babcia waszego dziecka, poza tym ślub w przyszłym roku i ciężko by było tak ciągle się unikać. Mam nadzieję, że będzie dobrze
A może to drugie mieszkanie co oni mają Wam by w przyszłości dali??

Z tą odchowalnią w nowym roku to jest bardzo dobry pomysł, bo jesteśmy teraz wszystkie razem i możemy (te zapakowane jeszcze) podczytywać rady tych już rozpakowanych, a to się bardzo przydaje

Ciekawe gdzie Gucia??
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 22:45   #2786
kolanosia
Rozeznanie

Ja tez jestem przerażona jak myślę, że w przeciągu miesiąca, może troszkę po, pojawi się mała istotka.....ale ja czytam jak sobie pięknie radzicie z nowymi domownikami to troszkę się uspokajam. W końcu chyba pomożecie w razie czego, prawda????

Właśnie Brombi mam pytanko - jakie mleczko kupiłaś na czarną godzinkę, bo to dobry pomysł, aby w domku coś było- w razie czego oczywiście?
A i pytałaś o coś na zapalenie pęcherza. Nie chcę nikogo przekonywać ale sama czasem używam, choć na inne dolegliwości leków homeopatycznych. Może Berberis Hommacord firmy Heel by Ci się sprawdził? Na pewno warto spróbować. albo jakieś innej firmy np Lehning bodajże nr 9 (ale musiałabyś jeszcze dopytac w aptece bo dokładnie nie pamiętam),albo Dagomedu nr 13.

Dobra spadam bo TŻ narzeka na klikanie....Dobranoc!
Stary 2009-11-15, 23:06   #2787
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Gucia, nie skorzystałaś z piątku 13, taka okazja za prędko się nie nadarzy
Nooo... teraz się czaję na 6.12, może tym razem się uda

Cytat:
o nie, co to to nie
Ja swoje i tak wiem. I mimo, ze sie bronilam rekami i nogami i wkurzalam ostatnio, jak przyszla do nas pod moja nieobecnosc to troche to przemyslalam i jeszcze z mama pogadalam i stwierdzilam, ze raz na jakis czas jak ja zaprosimy to chyba nie bedzie tak źle. Ale i tak zarowno ja jak i Tz nie mamy zamiaru chodzic do tz rodzinnego domu, bo tam czai sie cala reszta, a jej nei mam zamiaru ogladac
tesciowa sie za bardzo starala ostatnio wiec przymykam narazie oko na wczesniejsze wybryki
chyba jestem za dobra nooo
każdemu można dać drugą szansę

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

Ciekawe gdzie Gucia??
jestem
Właśnie wróciliśmy ze spotkanka z naszą grupą sr i tak sie umawiałyśmy z dziewczynami na jutro... w końcu nów, a mówią, że w pełnię i nów rodzi się więcej dzieci

A tak to wcześniej miałam trochę dołka i teraz zastanawiam się, co jutro powie mi lekarz

Hej Bravurka, co tam u ciebie słychać?

I Pietrusia się jakiś czas już nie odzywała

Zmykam spać. Do przeczytania jutro...

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-11-15 o 23:36
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 05:59   #2788
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

hej dziewczyny,
wlasnie spojrzalam na liste i az trudno uwierzyc, ze juz tyle rozpakowanych. a na poczatku jak sie wpisywalysmy (cztery watki temu ) to trudno bylo uwierzyc, ze ten czas tak szybko minie.
gratulacje dla Eli. no no 2h... super

mam pytanko do dziewczyn juz rozpakowanych bo tu niektore piszecie, ze dajecie juz smoczki. a jakie konkretnie macie? ja mam TT ale narazie Malej nie daje jakoze wszyscy tutaj radza przeczekac pierwsze 6 tygodni bez smoka zeby dziecko wyrobilo sobie porzadnie odruch ssania z piersi. zreszta Mala jest (poki co - i mamy nadzieje, ze tak zostanie)spokojna i grzeczna ale lepiej wiedziec jak tym smoczkiem. tak na wszelki wypadek.

zmykam spac bo mala zasnela po karmieniu.

pozdrowajki

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 07:57   #2789
malina81
Zadomowienie

Witam. My skończyliśmy 3 tygodnie i widzę że problemy brzuszkowe pojawiają sie coraz częściej... Tragedii jeszcze nie ma ale młody gniecie sie wieczorami.

Cytat:
dziewczyny jakie zupy gotujecie??
ja mialam barszcz i rosol na razie.. zadnych krupnikow nie lubie wiec odpadaja..
Kropko ja jadłam jeszcze pomidorową (bo juz w szpitalu mi taka dali wiec w domu też jem) i ziemniaczaną...

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
wlasnie spojrzalam na liste i az trudno uwierzyc, ze juz tyle rozpakowanych. a na poczatku jak sie wpisywalysmy (cztery watki temu ) to trudno bylo uwierzyc, ze ten czas tak szybko minie.
gratulacje dla Eli. no no 2h... super

mam pytanko do dziewczyn juz rozpakowanych bo tu niektore piszecie, ze dajecie juz smoczki. a jakie konkretnie macie? ja mam TT ale narazie Malej nie daje jakoze wszyscy tutaj radza przeczekac pierwsze 6 tygodni bez smoka zeby dziecko wyrobilo sobie porzadnie odruch ssania z piersi. zreszta Mala jest (poki co - i mamy nadzieje, ze tak zostanie)spokojna i grzeczna ale lepiej wiedziec jak tym smoczkiem. tak na wszelki wypadek.

zmykam spac bo mala zasnela po karmieniu.

pozdrowajki
Ja mam smoczek Aventu i już w szpitalu mały dostał- ze ssaniem nie ma problemu. Mam znajomych którzy nie chcieli dawać smoczka ale z czasem zmienili zdanie-tylko że dziecko nie chciało żadnych smoczków przez co karmienie butelkami też odpadało wiec ja tam wolałam od początku przyzwyczajać do silikonu
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 08:09   #2790
tarasia
Wtajemniczenie

Wreszcie znalazłam chwilkę na nadrobienie wizażuy... Jakoś tak ostatnio ani czasu ani nastroju nie miałam na pisanie...

Wczoraj dokonałam zakupu kilku kosmetyków dla maleństwa i zakupiłam koszyczki, w których te rzeczy będą się znajdowały
dobrze, że przynajmniej zakupy mnie odprężają

Gratulacje dla nowo rozpakowanych!

Guciu wciąż trzymam kciuki za ciebie!

Powiedzcie mi jak to jest z ruchami dziecka pod koniec ciąży? Czy ono się trochę uspokaja w zwiążku z małą ilością miejsca w brzuchu?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości