|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Buziaczki dla Natanka i Filipka
Cze wczoraj małą chwalilam,że ładnie śpi i przechwaliłam Ja też nie przejmuję się wytycznymi,nich się Milucha rozwija w swoim tempie,nie daję się zwariować. Kuroikaze Bercia moja mała nie miała gorączki przy ząbkowaniu,ale za to była rozpalona przy infekcji nerek .Jesli cokolwiek cie niepokoi to idź do lekarza i się upewnij.Magduchaha no to trzymam kciuki,aby wszystko poszło po twojej myśli. Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-11-16 o 10:27 |
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Tak, dzis pol rokutemu urodzilam Filipka ![]() Filipek dziekuje za zyczenia i buziaczki: iwciag jak dojda pizamki na pewno napisze ![]() powodzenia na szczepieniu ![]() Mell wlasnie nie moglam sie zdecydowac co do wzorku, ale wkoncu padlo na Blekitne Misie chcialam cos z czerwienia jednak tz stwierdzil ze czerwony do spania dla dziecka nie bardzo, bo dziala pobudzajaco.kuroikaze hihi jaka zaborcza jestes zonka ale to tylko dobrze a ja wiesz ze zartuje![]() Buziaczki dla Natanka ![]() ![]() Anja aha no to dzieki a ja to nazywalam muzycznym ogrodkiem hihi![]() marika haha wiedzialam ze zameczysz tego swojego tezeta ![]() a prezent dostalas od niego wyjatkowy hihi czyzby mial cos w planach Zdjecia cudne, Igorek jest przeslodki nie ma to jak zjadac narzeczonej butki hihihi moze teraz tak sie podrywa![]() A jak ladnie sie z narzeczona bawi no no rosnie maly podrywacz Hustaweczka super anulka no tak odezwala sie grzeczna dziewczynka ursul no tak wlasnie pomyslalam ze 100% bawelna to na pewno dobry material ale nie wiedzialam ze przeplacilam...no trudno, u mnie nie moglam w sklepach znalezc pizamek a na all te sa najfajniejsze dla mnieDoris oj Ty zbereznico jedna malutka no nareszcie Twoj tz zmadrzal ![]() KArolinka nie martw sie tym, ze maly czegos tam nie robi. Wszystko w swoim czasie. Odnosnie siadania, mam taki inwentarz rozwojowy (ksiazke) w ktorej pisze, ze w 6 m-cu dz. siedzi z podparciem ale nie w poduszkach tylko np opierajac sie o Ciebie a to na pewno robi. Nastepnie w 7 m-cu pisze ze wyst. pierwsze proby siadania za pomoca doroslego lub gdy sie czegos chwyci i ze siedzi samo ale krotko i niepewnie, podpierajac sie rekami. W 8 m-cu pelza (posuwa sie w przod w pozycji na brzuszku), oraz wystepuja pierwsze proby raczkowania. I dopiero w 8 m-cu siedzi pewnie, bez podparcia kilka minut. Oraz stoi przy poreczy (barierze). Fakt, pisze ze w 7 m-cu dz. trzymane pod paszki, mocno opiera sie stopkami o podstawe i zywo :podskakuje (zginajac i wyprostowujac kolana) ale byc moze zrobi to pod koniec 7 m-ca.A wogole slyszalam, ze niektore dzieci omijaja niektore czynnosci i od razu przechodza do nastepnych ![]() A to, ze niektore bobasy siadaja wczesniej, to po prostu taka ich uroda i sila. Jednak jesli martwisz sie, mozesz przeciez w razie czego isc do neurologa, nie zaszkodzi A jeszcze dodam, zobacz Natanek od kuroikaze juz raczkuje a urodzil sie w tym samym dniu co Filip, a moj leniuszek nawet nie mysli o pelzaniu na brzuszku nie lubi lezec nie chce mu sie cwiczyc taki len z niego jest ale wszystko przyjdzie w swoim czasie. Madzia to cudowne wiadomosci z tym mieszkaniem
|
#3003 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki
![]() Ja tylko na chwilkę, cieplutko się przywitam bo pogoda paskudna . Mykam sprzatac bo moja niunka własnie zasnęła wiec mam całe 15 minut.Boże te dziecko wogole nie śpi w dzień. no ale cos za cos przynajmniej spi całą noc. Czekam na telefon od tz czy ma jakies poprawy z ta świnska grypa czy dalej bedzie kwiczec )Dzieki dziewuszki w doradzeniu krzesełka. odezwę się popołudniu. ucałujcie pociechy od cioci i martynki )![]() ![]() klask i:buziaki dla solenizantów
|
#3004 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więc jak ktoś się pyta jak tam nasze nocki to odp, że mogłoby byc lepiej ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Filipku i Natanku przesyłam Wam moc wirtualnych buziaków i jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- dziękuje dziewczynki, trzymajcie kciuki, bo naprawdę się przydadzą, zwłaszcza jesli chodzi o mojego upartego TŻ-ta, bo on jest tu głównym problemem...
|
|
|
#3005 |
|
Rozeznanie
|
ale ze mnie wyrodna ciotka
Madziu 3mamy kciuki za to mieszkanko ![]() Ursull ja mam tak samo jak tylko pochwale to potem masakra jest dzis pochwalilam a jutro do pracy ide i pewnie sobie nie pospie ![]() Agus a ja chyba przeoczylam te pizamki pokaz mi pliss ile ich jest w opakowaniu ? a madrze piszesz o tym rozwoju![]() Marika u nas nie ma sklepu Metro bo u nas nic nie ma i tak pochmurno
|
#3006 |
|
Zadomowienie
|
dens a co ty dzisiaj wolne masz? co ty tak na raty pracujesz?
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
Kuro Natanek to w ogole przoduje tu u nasz nie tylko zebolce ale i raczek z niego brawo
, a Caro biedna nie wie co znaczy zrobic bulki![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- a so
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filipek dziekuje tesciowej![]() Cytat:
![]() link do pizamek: http://www.allegro.pl/item816094512_..._15wzorow.html w opakowaniu sa dwa komplety. Filipek probowal ostatnio pelzac okreznie na brzuszku ale jeszcze ciezko mu to idzie ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- za to dobrze zna sie na lodach
|
|
#3009 | |
|
Zadomowienie
|
hihi to długi masz weekend, zawsze 4 dni
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Chyba ściągnę za Tobą i tez zamówię Niska tez próbuje pełzać, nawet jakoś by jej to szło gdyby nie ręce ![]() za bardzo nie wie co z nimi zrobic
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest wersja meska ale duzo bardziej podobaja mi sie te pizamki damskie
|
|
#3011 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super te pizamki Szymek bardzo lubi na brzuchu lezec i ja klade rozne zabawki zeby po nie siagal i tak zaczal pelzac a jak poloze gazete to zrobi wszystko by ja miec w buzino najlepiej jest byc wyspecjalizowanym w jednej dziedzinie Cytat:
|
|
#3012 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was znow po dlugiej przerwie, tylko nie bijcie
![]() Malemu beda chyba zeby szly taki marudny, ze i ma taka biala kropke na dziasle. Jakis wogole pobudzony jest, nie moge go ululac jak zawsze, spi bardzo krotko w dzien a potem w nocy ciezko go uspic Teraz tez marudzi ale nie moze usnac
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
#3013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak przyjdzie piżamka to koniecznie pokaż jak Filipek sie prezentuje w niej z dziewczęcych mi się podobaja ta z zajączkami, w ogóle wszystkie sa piękne
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-11-16 o 11:26 |
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Magduchahaha ja mam te z zajączkami,już pisałam Aguśce,że są fajne i dobrze się noszą,tylko cena zawyżona.Oni sprowadzają to z UK.Tutaj kosztują 3 pounds czyli jakieś 14zł
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3016 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szeleszczace przedmioty to juz wogole go tak rajcuja ze nie da za wygrana jednak jemu najlepiej wychodzi sieganie po zabawki ktore go bardzo interesuja z pozycji na pleckach wtedy taksie wygina cwaniaczek ze zawsze dosiegnie Ad 2 Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- uciekam kochane na spacerek i zakupy ![]() nie piszcie za duzo a najlepiej nic
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny te pizamki są tez tansze:
tu wam posortowałam od najnizszej ceny ![]() nie ma za co!
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za odpowiedzi
DLa spokoju się wybiorę do neurologa raczej ![]() Taaa...to moje zdjęcie, ale twarz na 1 planie to Anulka*2 i zrobiłam lepszy sort piżamek niż ona tadam! http://allegro.pl/listing/search.php...5%BCamk*+early
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Carolajna!
O w zyciu! To nie ja! Bobry nie są dla mnie ![]() nie wprowadzaj dziewczyn w błąd.
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
taaa..teraz to się przyznać nie chcesz
sama wczoraj prosiłaś: wstaw to zdjęcie gdzie jstem podobna do Adolfa idę robić jakieś ciacho
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat sto lat....
Filipku Natanku Dzisiaj Wasze Swieto! [QUOTE=Carolajna24;1530572 8]cze Mell ![]() U nas też jedzonko o 4 Tzn nocka tak: 19 sen 22.30 resztki cyca ![]() 4 butla no i udajemy do 5 że śpimy [/QUOTE]Carolajna Czyli mialas calkiem przyzwoita noc Bercia ja tylko powiem ze moja pediatra (tzn mojego dziecka) mowila ze goraczka podczas zabkowania jest calkiem normana... Masz sliczny avatar! Iwcia dens cdn....
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-11-16 o 13:28 |
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Mell
![]() za karę nie poczęstuje Cię torcikiem czekoladowym ![]() Robiła któraś z was ciasto marchewkowe???
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
foch
|
|
#3024 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśka karmimy się już w krzesełku i Iwo póki co jest nim zainteresowany a nie jedzonkiem
![]() Haruno 3mamy kciuki za ząbki Carolajna ja bardzo lubię ciasto marchewkowe, nie wiem czy o tym samym mówi(z orzeszkami na wierzchu)ja nie robiłam nigdy, ale moja siostra robi i jest rewelka! my już po szczepieniu, Iwo był BARDZO dzielny! Pani doktor kazała już wprowadzić żółtko do zupki. Powiedziała, że wszystko okej a niepokoi ją ta dziwna krostka na brodzie(mnie też bardzo) i póki co przepisała kremik a za2tyg mamy kolejna wizytę i ostatnią szczepione |
|
|
|
#3025 | |
|
Wtajemniczenie
|
magducha
![]() Ciesze sie ze wszystko idzie po twojej mysli... Ja tez sie przeprowadze...mielismy przed swietami ale jednak zostajemy tu conajmniej do konca lutego... Marika no... moj tez dlugo byl wolnego stanu... jakos nam sie nie spieszylo do narzeczenstwa ale pojawila sie niejaka Kalinka (Doris)Mlodziutka, sliczniutka... i aleks nie mogl sie oprzec... Ursull u mnie zawsze tak jest ze jak pochwale synka po spokojnej nocy to nastepna juz nie jest taka cudna... Dzolana ooo zmienilas avatrka...moze i ja zmienie... ech wy! Super sa te pizamki ale dziewczynskie ladniejsze---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() i oby kropeczka zeszla... ![]() A krzeslo ogladalam bo sama jestem w trakcie wybierania... i twoje jest calkiem ciekawe... A czy wy uuwazacie ze lepsze jest takie krzeslo (np jak iwciag i ursull) czy np praktyczne ze stolikiem
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3027 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell no oby znikła bo to na prawdę nie wygląda ładnie, w dodatku dziś zaognione jest
|
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Iwa!!!
iwciag wynalazłam przepis że do ciasta dodaje sie startą marchew...ale tam nie ma orzeszków chyba zrobie najwyżej teściowej zawiozę
|
#3029 |
|
Wtajemniczenie
|
tak tak tylko jak mówię moja siostra na wierzch dawała orzechy do środka chyba też i czekoladę, wyglądało to jak taki jaśniejszy murzynek
|
|
|
|
#3030 |
|
Wtajemniczenie
|
Zakupie pizamki
A w jakim rozmiarze macie (te ktore juz je maja) bo widze ze 74 jest dosyc spore i chyba wystarczy... a pod spod zakladacie bodziaki czy nie?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

.Jesli cokolwiek cie niepokoi to idź do lekarza i się upewnij.

klask i:buziaki dla solenizantów

ile ich jest w opakowaniu ? a madrze piszesz o tym rozwoju

i ma taka biala kropke na dziasle. Jakis wogole pobudzony jest, nie moge go ululac jak zawsze, spi bardzo krotko w dzien a potem w nocy ciezko go uspic
Teraz tez marudzi ale nie moze usnac

nie wprowadzaj dziewczyn w błąd.