Niemcy :) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-16, 11:47   #4681
desti
Zakorzenienie

Dot.: Niemcy :)

Karpia mozesz tu kupic... nawet juz zabitego i wypatroszonego ... tylko ja tego akurat nie jadam ...

barszcz z ziemniakami ... Ula przeciez Ty masz niedaleko do Monachium, tam tez mozesz zrobic zakupy w polskim sklepie ... a jak juz bedzie tak daleko (w grudniu) to i monachijski Weihnachtsmarkt mozesz odwiedzic... moze to nie to co Nürnberg ale tez ladnie ...
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:56   #4682
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pam26 Pokaż wiadomość
Swieta to chyba co roku magiczny czas dla wszystkich ale nie dla wszystkich z rodzinami ja rowniez niemam tej swojej rodzinki w De
Ja tam spędzam z rodziną. W końcu mąż i dzieci to rodzina, no nie?

Ula, tutaj dostaniesz w polskich czy ruskich sklepach wszytsko co potrzebujesz a karpie też sa i to nawet, tak jak pisze desti już sprawione, jak sobie życzysz to nawet filety Ci porobią.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:58   #4683
desti
Zakorzenienie

Luba i co dzwownilas do pana od krupniokow ...

ostatnio kupilam krokiety z kapusta... nawet mojemu wybrednemu mezowi smakowaly... hehe
Stary 2009-11-16, 12:02   #4684
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

O jak milo ze ktos jest z Koln

Napisac cos o sobie.. hmm, kiedys juz tam na watku, ale wczesniej wspominalam Bo zaczelam sie udzielac ciut, ale potem problemy z internetem byly i teraz probuje sie tu do was wkrecic od nowa

A więc,
Studiowalam w Polsce 3 lata germanistyke i po obronieniu sie ciach do Niemiec, jakos zawsze mnie tu ciaglo, z niewiadomych przyczyn I tak juz mi zlecial ponad roczek
Pozatym pracuje 4 dni w tygodniu jako Kinderfrau czy jak to sie nazywa :P Studiuje na FernUni... to znaczy zaczelam w tym roku, ale jak mam sie uczyc sama to nie wiem cy dam rade :P Brak motywacji! I jestem w ciaglym poszukiwaniu jakiejs dodatkowej, albo lepszej pracki
Pozatym leniuchuje i imprezuje czasami :P
I zawsze jestem chetna na spotkania jak co dziewczyny!!

Co do świąt to ja jade do Polski, ostatnio we wrześniu byłam i już tak sie stesknilam... ze powoli zaczynam odliczac dni :P
A wy dziewczyny jak sie tu znalazlyscie w ogole? Pewnie juz duzo dluzszy staz niz ja w De Troche podczytywalam watek ale niestety nie od samego poczatku :P

Desti weszlam na twoj blogas o kociakach! Cudne masz te dwa lobuzy!

Edytowane przez moniaaaaaaa86
Czas edycji: 2009-11-16 o 12:05
moniaaaaaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 12:11   #4685
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniaaaaaaa86 Pokaż wiadomość
Desti weszlam na twoj blogas o kociakach! Cudne masz te dwa lobuzy!
dziekuje w imieniu lobuzow ... wlasnie maja faze amoku i lataja w ta i z powrotem glosno tupiac ...
Stary 2009-11-16, 12:11   #4686
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniaaaaaaa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moge rowniez dolaczyc? bo czesto was podczytuje I tez jestem w De w okolicach Koln
Wlasnie mialam pisac,ze ty Moniaaaaaa,bylas juz tu u nas...
Jesli chodzi i spotanie,to nastepne bedzie na pocz grudnia jakos,wybieramy sie z Dziewczynami na Weihnachtsmarkt w Düsseldorfie Takze zapraszamy serdecznie
Stary 2009-11-16, 12:13   #4687
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *majka* Pokaż wiadomość
Wlasnie mialam pisac,ze ty Moniaaaaaa,bylas juz tu u nas...
Jesli chodzi i spotanie,to nastepne bedzie na pocz grudnia jakos,wybieramy sie z Dziewczynami na Weihnachtsmarkt w Düsseldorfie Takze zapraszamy serdecznie
przed polaczeniem watkow ...
Stary 2009-11-16, 12:43   #4688
UlaFornal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
Ula przeciez Ty masz niedaleko do Monachium, tam tez mozesz zrobic zakupy w polskim sklepie ...
noo w sumie do monachium prawie dwie godziny jazdy jak by nie było, więc pewnie nie pojadę, bo nie będę przecież kupować żarełka tylko dla siebie, z tym moim to naprawdę katastrofa jeśli chodzi o jedzenie...

szkoda, że się w dusseldorfie spotykacie, daleko, a chętnie też bym się z Wami spotkała =)

wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=681245

odpisuj u mnie
UlaFornal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 12:46   #4689
desti
Zakorzenienie

ja tez mam kawalek (ok. 150 km) ... dlatego napisalam, ze wypad do Monachium mozesz polaczyc z wizyta na Weihnachtsmarkt...
Stary 2009-11-16, 12:51   #4690
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UlaFornal Pokaż wiadomość
szkoda, że się w dusseldorfie spotykacie, daleko, a chętnie też bym się z Wami spotkała =)
Zapraszamy

A jesli chodzi o Pl jedzenie,to moze jakas paczuche z pierozkami poslac? Kurierem w ciagu 24 godz powinna dotrzec
Stary 2009-11-16, 12:58   #4691
Luba
Zakorzenienie

Desti, dzwoniłam, wiem gdzie mogę pana zastac w środę i jak sie wyrobię to już w tę będę jadła pierogi A w następną z pewnościa się wyrobię to tydzień tylko poczekam. Już się usliniłam

Dziewczyny z Düss, zobaczcie co znalazłam kiedyś:
http://www.piroggeria.de/czytałam jakiś artykuł, że oni jeżdżą na jarmarki i większe imprezy i sprzedaja tam pierogi (nawet z kiszonymi ogórkami ). Ale do zjedzenia na miejscu. Może i na Weihnachtsmarkt którego dnia przyjadą.

Stary 2009-11-16, 13:05   #4692
*majka*
Zakorzenienie

Luba,wydaje mi sie,ze rok temu byly te pierogi na WM,ale kolejka byla takaaaaaa,ze nie chcialo mi sie tam stac...
Stary 2009-11-16, 13:24   #4693
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Desti, dzwoniłam, wiem gdzie mogę pana zastac w środę i jak sie wyrobię to już w tę będę jadła pierogi A w następną z pewnościa się wyrobię to tydzień tylko poczekam. Już się usliniłam
to rozumiem, ze mam nie wykupic wszystkiego co ma (jezeli chodzi o pierogi) ... bo u mnie jest wczesniej ...
Stary 2009-11-16, 14:04   #4694
201608040942
Konto usunięte

Wiecie co? tak was czytam i o tych pierogach i powiem, ze ja to za leniwa jestem zeby gdzies jezdzic, szukac, zeby pierogi kupic. To juz wole sie przemoc i samemu zrobic.

A jesli chodzi o uszka do barszczyku to ja nie lepieje, bo dla mnie to zmudne jak pierogi. Kupuje w aldiku te wloskie pierogi i cos w rodzaju uszek tez jest z roznymi nadzieniami z miesem albo serem.

Ja lubie gotowac rzeczy ktore sie szybko robi, a jak mam sie tak bawic... lo matko. To juz narobic i zamrozic, bo dla kilku sztuk ktore w 5 min sie zje...
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 14:42   #4695
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Wiecie co? tak was czytam i o tych pierogach i powiem, ze ja to za leniwa jestem zeby gdzies jezdzic, szukac, zeby pierogi kupic. To juz wole sie przemoc i samemu zrobic.
Ja tez troche leniwa jestem a checi zeby zrobic to mam, tylko tego czasu troche mniej Zreszta ta moja mala lobuziara to mi przewaznie nic zrobic nie daje a pierogi to jednak czasochlonne
Na szczescie tu do mnie tez przyjezdza Kulesa i Lazar tylko ze w soboty, stoja godzine to sie zawsze tam zaopatrze wlasnie w pierozki , ogorki kiszone, zurek i chrupki kukurydziane dla corci Kolejki tez niezle sa, polakom widocznie bardzo brakuje tych produktow, ktorych tutaj nie ma Ale stac warto
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 14:45   #4696
Luba
Zakorzenienie

Moni, ja tam za leniwa jestem, żeby robic te pierogi a akurat i tak jeżdżę do tego miasta gdzie facet przyjeżdża tak więc... podjechanie po pierogi to (wraz z zakupami) powiedzmy kwestia 20 minut.
A nawet gdybym miała po nie specjalnie jechac, to też jednak wolę wsiąść w auto i podjechać kawałek niz stać przy kuchni.

desti, zostaw trochę, nie zapomnij

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2009-11-16 o 14:47
Stary 2009-11-16, 16:02   #4697
*majka*
Zakorzenienie

U mnie na ulicy co piatek zatrzymuje sie auto z polskimi kielbasami itp-musze zapytac czy pierogi tez maja Ja to z serem zjadlabym,albo z truskawkami,na slodko
Stary 2009-11-16, 16:52   #4698
201608040942
Konto usunięte

Ja tez leniwa wiec nie robie pierogow, ale mi ich tez nie brakuje.

Przy okazji to fakt mozna podskoczyc bo specjalnie jechac... nie moja dzialka.
A chrupki kukuryczane to przywiozlam pelen wor z PL hehehe
Stary 2009-11-16, 17:36   #4699
Mijalea
Zakorzenienie

Abstrahujac od pierogowych tematow

Widzialyscie w Tv co sie dzialo w H&M jak rzucili kolekcje Jimmy Choo??
Tylko czekac jak sie na Ebayu pojawia rzeczy (o ile juz ich nie ma)
Majka, ty pewnie na biezaco jestes

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/

Edytowane przez Mijalea
Czas edycji: 2009-11-16 o 17:37
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:46   #4700
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Abstrahujac od pierogowych tematow

Widzialyscie w Tv co sie dzialo w H&M jak rzucili kolekcje Jimmy Choo??
Tylko czekac jak sie na Ebayu pojawia rzeczy (o ile juz ich nie ma)
Majka, ty pewnie na biezaco jestes
Ja widzialam w polskiej Tv - rzucili sie jak szczerbaty na suchary :P
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:48   #4701
*majka*
Zakorzenienie

Madzia,na youtube mozna zobaczyc ten szal "Krieg der Schuhe" - http://www.youtube.com/watch?v=IP1a3VG69zg

Na ebay mozna juz te rzeczy kupic.Oczywiscie za wyzsza cene

Ja nie bylam,ale nie zaluje

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2009-11-16 o 17:50
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:12   #4702
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

A co to za kolekcja bo ja normalnie sie nie orientuje chyba jakas zacofana jestem :P Widzialam tylko jakies reklamy torebek ale ceny kosmiczne byly :P

A co do pierogow to wlansie sie zawsze dziwie czemu w De nie ma...z truskawami Mniaaam
Stary 2009-11-16, 18:46   #4703
201608040942
Konto usunięte

Zenada.
Ja sama nie wiem co to za kolekcja, az tak sie nie interesuje, zeby leciec do H&M bo cos ma przyjsc. ide jak chce sobie cos kupic. Poza tym te kolekcje sa drozsze niz reszta ciuchow.
Pamietacie jak Lagerfeld zrobic kolekcje dla H&M? Potem w Tv pokazywali jakie niedociagniecie byly w zakietach itp. Wszystko zle skrojone, no ale ogolem ladny zakiecik widzialam, chodz z kolkcji normalnej Lagerfelda, gdzie jeden ciuch swoje kosztuje takich niedorobek nie ma.
ja i tak jestem inna, bo wole tansze i lepsze. Mam na mysli, to ze bedzie na mnie lezec jak trzeba, bedzie w przystepnej cenie i nie bedzie metki, od kogo to. jak ja nie cierpie markowych rzeczy, walsnie za widoczna nazwe firmy i wiele rzeczy nie jest warta swej ceny. Podobne rzeczy mozna kupic duzo taniej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-16, 19:55   #4704
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość

A jesli chodzi o uszka do barszczyku to ja nie lepieje, bo dla mnie to zmudne jak pierogi. Kupuje w aldiku te wloskie pierogi i cos w rodzaju uszek tez jest z roznymi nadzieniami z miesem albo serem.

Ja lubie gotowac rzeczy ktore sie szybko robi, a jak mam sie tak bawic... lo matko. To juz narobic i zamrozic, bo dla kilku sztuk ktore w 5 min sie zje...
w zyciu by mi sie nie chcialo pierogow lepic... wlasnie z wygody... tym bardziej ruskich... bo do tego i tak bym musiala w polskim albo ruskim sklepie kupic twarog ... a tak to kupie 3 - 4 opakowania i mroze... to samo z uszkami... zrobie z 400... raptem z dwie godziny zabawy... raz do roku moge sie szarpnac...

i nic nie zastapi prawdziwiych uszek... dla mnie to profanacja ... do barszczu na swieta maja byc uszka a nie nie wiadomo co z farszem w ksztalcie pieroga ... dla mnie w uszkach maja byc prawdziwki...

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

w sumie na kazda "kolekcje" w H&M sie rzucaja... dlatego w ogole sobie daruje i nawet sie nie napalam na cokolwiek, pomijajac ze rzadko kiedy cos mi sie podoba ...
Stary 2009-11-16, 21:47   #4705
zaneta z Frankfurtu
Raczkowanie

GG do zaneta z Frankfurtu

My tu we Frankfurcie mamy duzo polskich sklepow wiec wszystko kupie sobie na swieta.
I auto z pyszna polska wedlinka i innymi zeczymi podjrzdza pod sam blok u mnie ))
zaneta z Frankfurtu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 01:34   #4706
pam26
Raczkowanie

GG do pam26

A chrupki kukuryczane to przywiozlam pelen wor z PL hehehe

Monika a od ktorego miesiaca dawalas dzidzi swojej te chrupeczki bo masz na mysli te zwykle kukurydziane.

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

Ale wy macie dobrze z tym jedzonkiem polskim !!!u mnie nic jeszcze nieznalazlam polskiego nawet takiego malutkiego sklepiku ja chyba na zadupiu mieszkam i dlatego!
pam26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 10:55   #4707
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

A ja mam pytanie do dziewczyn z dluzszym stazem juz w De... troche nie z tej beczki kochane gdzie tu trzeba wyslac Einkommensteuererklarung do Finanzamtu? Do najblizszego? bo kurcze tak mysle wlasnie I nie jestem pewna, zeby ladnie zwrocili cos kaski

Chrupki kukurydziane tez uwielbiam ale ryz preperowany jescze lepszy zawsze z 10 paczek woze Nawet moj kot lubi ;P
Stary 2009-11-18, 10:58   #4708
*majka*
Zakorzenienie

Moniaaaaaa,nie mam pojecia by my mamy Steuerberaterin i ona sie wszystkim zajmuje ale wydaje mi sie,ze do najblizszego Finanzamtu wlasnie
Tutaj- Einkommensteuererklärung - praktyczne informacje ,moze sie przyda

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2009-11-18 o 11:04
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 11:05   #4709
desti
Zakorzenienie

u mnie tez sie firma tym zajmuje...
Stary 2009-11-18, 11:10   #4710
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

Dziewczyny ale wy jestescie szybkie :P tDziekuje ! tak mi sie wydaje ze jednak Finanzamt Ja pracuje na MiniJobie wiec mnie tez to nie dotyczy, ale kumpel z mieszkania obok mnie meczyl, bo on nie kuma Niemieckiego i babka mu wypelnila wszystko, ale gdzie co i jak wyslac juz mu nie powiedziala:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości