Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-16, 10:02   #4951
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
skad ja to znam do 3 w nocy grac moga tylko faceci! zamiast sie wyspac, nie rozumiem tego

gratuluje!

a tak mozna? nie wiedzialam. no ale co np jak wykorzystam caly urlop z 2010 a np w polowie roku sie zwolnie?
Jeżeli zwolnisz się w połowie roku to na świadectwie pracy będzie informacja, ze urlop już wykorzystałaś, nie dostaniesz ani jednego dnia w ewentualnym nowym miejscu pracy. prawo do urlopu nabywa się z dniem 1 stycznia, ja też mam zamiar wykorzystać cały za 2009 i potem zaraz za 2010.

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 10:08   #4952
muszka66
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

no to jakby nie patrzec mozna sobie ladnie przedluzyc macierzynski 26 dni plus kolejne 26 dni to razem 52 dni a to daje hmmm kolejne 2 miesiace platne. dobrze licze?

ps. jescze 2 dni opieki
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 10:15   #4953
p4w
Zakorzenienie

nie było mnie przez weekend i moja depresja się pogłębiła
jak Was jako tako podczytuję to mi lepiej

gratuluję pierwszego ząbka i tego, który pewnie zaraz się pojawi

widzę, ze rozmawiacie o mieszkankach, czyli o powodzie mojej depresji
Tomasz już powoli wyrasta z kołyski, a to znaczy, że musimy rozejrzeć się za łóżeczkiem, a to znaczy przemeblowanie, bo nie mamy miejsca
chyba musimy zmienić łóżko na mniejsze i składane

zaczęłam rozpamiętywać, że gdybyśmy wcześniej się zdecydowali na mieszkanie za tą kwotę byśmy mieli 2 razy większe, bo zdążylibyśmy przed tym skokiem cen.... że decyzja o dziecku była przedwczesna, bo najpierw powinniśmy się uporać z "karierą" i pieniędzmi

zamiast planów o rozwoju zawodowym mamy obawy, że małż straci pracę... i ogólnie jest do

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 10:35   #4954
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Niesamowite jest jak dzieci szybko się uczą jak osiągnąc to czego chcą. Np. jeżeli chce na ręce to muczy tak długo aż ją wezmę, a potem na rękach uśmiech jokera i takie westchnięcie ulgi.
Zuzka ma tak samo

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
gorgulek Twoja mała siedzi sama?
nie tak do konca sama siedzi

Cytat:
a tak mozna? nie wiedzialam. no ale co np jak wykorzystam caly urlop z 2010 a np w polowie roku sie zwolnie?
aannuullaa odp za mnie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Jeżeli zwolnisz się w połowie roku to na świadectwie pracy będzie informacja, ze urlop już wykorzystałaś, nie dostaniesz ani jednego dnia w ewentualnym nowym miejscu pracy. prawo do urlopu nabywa się z dniem 1 stycznia, ja też mam zamiar wykorzystać cały za 2009 i potem zaraz za 2010.

Cytat:
no to jakby nie patrzec mozna sobie ladnie przedluzyc macierzynski 26 dni plus kolejne 26 dni to razem 52 dni a to daje hmmm kolejne 2 miesiace platne. dobrze licze?

ps. jescze 2 dni opieki
dobrze liczysz 2 dni opieki za 2009 i 2 dni za 2010
tylko jak wszystko wykorzystasz to pozniej moze byc ciezko bez urlopu
no chyba ze zamierzasz zrezygnowac z pracy i do innej nie isc to pomysl jak najbardziej ok

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

Tomasz już powoli wyrasta z kołyski, a to znaczy, że musimy rozejrzeć się za łóżeczkiem, a to znaczy przemeblowanie, bo nie mamy miejsca

zaczęłam rozpamiętywać, że gdybyśmy wcześniej się zdecydowali na mieszkanie za tą kwotę byśmy mieli 2 razy większe, bo zdążylibyśmy przed tym skokiem cen.... że decyzja o dziecku była przedwczesna, bo najpierw powinniśmy się uporać z "karierą" i pieniędzmi

zamiast planów o rozwoju zawodowym mamy obawy, że małż straci pracę... i ogólnie jest do
p4w u mnie powrot do pracy tez wisi pod znakiem zapytania
rozmawialam dzis z moja pania dyr i szkoda gadac, wiem ze moge zlozyc ten wniosek o obnizenie czasu pracy i bede chroniona ale teraz juz nie wiem czy tak chce
miesiecznie mamy sporo kosztow i raczej nie stac na to zebym mogla zostac w domu ale jakos to bedzie
mieszkanie tez male ale wlasne i tym sie pocieszam

bedzie dobrze
a gdyby nawet maz stracil prace (tfu tfu) to na pewno znajdzie cos nowego
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 10:41   #4955
skierka1981
BAN stały

hej mamusie ja wyspana, Amelka też. Siedzi sobie w leżaczku i je rączki. Dopiero położyłam ją na brzuszku i dałam jej rączki pod nią i położyłam w str tv niestety bo na to zwraca dużą uwagę i dzięki niemu poleżała na rzuszku całe 5 minut jako dowód foto będę próbowała kilka razy dziennie może załapie że z rączkami pod soą będzie jej lepiej niż z rozrzuconymi...
niedziela szybko zleciała jak zwykle za szybko. Mąż poświęcił nam całą niedzielę i był grzeczny

p4w dopiero doczytałam twój wpis nie smutaj, będzie lepiej. my z Amelką mamy na stancji jeden pokój w którym stoi i nasze łózko i łóżeczko i ogólnie też warunki miedzkaniowe kiepskie. i też czasami myślę że Amelka za wcześnie jest bo kaski mało ciągle ja nie popracowałam i w ogóle. Ale jak nie teraz to kiedy??to byłoby takie odkładanie bo zawsze coś trzeba zrobić, kupić. gdzieś pojechać... a tak jest ten mały człowieczek i jest cudownie mimo ciężkich chwil. także nie smutaj, będzie lepiej

Załącznik 2658258
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 10:46   #4956
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Gratuluję 1 ząbka.

Weronika znowu pospała do 8, teraz lezy na macie i krzyczy.
Nam dopiero ząbek się szykuje, Pani dr wymacała go i powiedziała nam że idzie, córa gryzie wszystko a najlepsze są palce rodziców

Najlepsze jest, że mąż nauczył tego małego cfaniaka że jak je to jej da wszystko polizać-jabłko, ciastko nawet ziemniakami z obiadu się podzieli. No i teraz mamy za swoje bo jak jemy to mała patrzy na nas wzrokiem głodnego spaniela

Niesamowite jest jak dzieci szybko się uczą jak osiągnąc to czego chcą. Np. jeżeli chce na ręce to muczy tak długo aż ją wezmę, a potem na rękach uśmiech jokera i takie westchnięcie ulgi.
ko własnie mój tz też daje małej wszystkiego polizać, i ostatnio jak jadłam kolacje to mała rączki wyciągala i jak nie dałam to płacz :/ osz te chopy nie pomyślą, że dzieci sie szybko uczą
Stary 2009-11-16, 10:49   #4957
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
ko własnie mój tz też daje małej wszystkiego polizać, i ostatnio jak jadłam kolacje to mała rączki wyciągala i jak nie dałam to płacz :/ osz te chopy nie pomyślą, że dzieci sie szybko uczą

Marica gratuluję ząbka u nas etap gryzienia wszystkiego wiec kto wie.....
Stary 2009-11-16, 10:54   #4958
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Piję inkę z mlekiem, ktoś chętny?
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

ja wlasnie pije inke z mlekiem
I u mnie INKA z mleczkiem

Cytat:

Hej nie smutaj sie
Ja tez nie mam luxusów, co prawda mam 2 pokoje +kuchnia+łazienka
= II pietro u rodziców :/
Marzy mi sie wlasne lokum, ale jeszcze troszke musze poczekac...
A co do decyzji o dziecko... no wiesz ... zamiast sie cieszyc ze masz takiego fajowego synka Wszystko sie ułozy, kariera i pieniadze nie sa najwazniejsze! Ja tez niewiem co z moja praca bedzie ale damy sobi e rady. Juz mam pomysł. Chce miec cos swojego i dla siebie pracowac wiec czekam co pokaże życie.
P.S. Gdybym wczesniej wiedziała ze mieszkania beda tyle kosztowac to tez bym była madrzejsza i juz bym miała mieszkanko, ale teraz nie ma co juz tego przeżywac
Głowa do góry
Stary 2009-11-16, 10:54   #4959
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamusie ja wyspana, Amelka też. Siedzi sobie w leżaczku i je rączki. Dopiero położyłam ją na brzuszku i dałam jej rączki pod nią i położyłam w str tv niestety bo na to zwraca dużą uwagę i dzięki niemu poleżała na rzuszku całe 5 minut jako dowód foto będę próbowała kilka razy dziennie może załapie że z rączkami pod soą będzie jej lepiej niż z rozrzuconymi...
niedziela szybko zleciała jak zwykle za szybko. Mąż poświęcił nam całą niedzielę i był grzeczny
ah te tv
nie dalej jak wczoraj pisalam ze moja mala nie chce tv ogladac, odmienilo sie jej, bo wczoraj caly czas probowala zerkac jak byl wlaczony
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:00   #4960
p4w
Zakorzenienie

dzięki za słowa wsparcia, ale trudno mi sobie darować pewne decyzje, a raczej ich brak

jedyna pociecha to śliczny zdrowy synuś

idziemy na spacer póki nie pada - do zobaczenia

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:05   #4961
gosiek1500
Rozeznanie

Wiecie ile czasu dzis nadrabialam? Ponad 4h, dobrze że Piotruś miał jakiś lepszy dzień - znaczy bardziej śpiący, więc mi sie udało

Napisze co pamiętam, niestety nie bedzie tego wiele, więc przepraszam

Cass ślicznie się Kubuś przewrca
Aniu bardzo sie cieszę, że wizyta u neurologa obaliła Twoje obawy. Teraz trochę pocwiczycie i wszystko będzie ok
Megi przykro mi z powodu teścia, z moim teściem było jeszcze bardziej niespodziewanie, bo poraził go prąd i nie przeżył, zmarł w tym roku w maju, więc z dwojga złego zawsze to lepiej wiedzieć późno niż wcale...
syla miałam pisac o lekach jakie sobie tu przywiozłam, ale jak doczytalam do konca to sie okazuje że i tak za późno
eleeri oby tak Mateuszkowi się poprawiło to spanie i zostało na dłużej, w końcu musi Ci wynagrodzic to co Ci zafundował do tej pory, nie?
Svinecka a ja mogę na tę Twoją fryzurkę zerknąć? Kuruj się kobieto, bo bez Ciebie to ta Twoja rodzinka zginie!
Sweet ja też chcę zaproszenie
Marica świetnie się Martynka smieje i gratuluję pierwszego ząbka - ciekawe które dzieci załapią się na podium?złoto już przepadło
Katarzynko współczuję straty pieska, wiem jak to boli, bo sami uśpiliśmy naszego jak bylam na studiach - ryczałam jak dziecko
Skierko spóźnione życzenia urodzinowe
czekoladko a ja taszczyłam do Chin wszystkie ciuszki Pati, bo jak jechałam nie znałam jeszcze płci, a potem się okazało, ze na darmo, bo przeciez Piotrus w różowym nie bedzie chodzil, a Pati miala 95% różowych, teraz je sprzedaje, bo nie mam co z nimi zrobic

Pewnie wiele zapomnialam wiec przepraszam.

Z tego co zanotowałam to na niejedzenie słodyczy były chętne: gorgulek, syla, tru, anulka i wredna, a widze że tylko gorgulek wystartowała ze mną, co z resztą?? jesli nie jecie to wrzuccie w podpis
Anulka zaczynasz cwiczenia? bo chyba jako jedyna sie zgłosilas...dołącz, bedzie mi razniej

No i musze konczyc bo ide kąpać Piotrusia, ale potem jeszcze coś napisze
gosiek1500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:07   #4962
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

A u nas noc była spokojna spala do 7.40 od 20, myslalam, że jak ten zabek zaczał sie tak wyzynac to bedzie cięża nocka ale bylo spoko. Teraz moja panna leży obok na łóżku i gada jak szalona, i bawi się dydokiem bo ona siama sobie go włożyć musi . Oj ale musze sie wyzalić: mam doła strasznego, przez te kłopoty co wam pisąlam, że sie nie odzywałam. we wtorek dostalam pismo, ze szkoły, że zostałam skreslona z listy studentów a jestem już na 2 roku mgr, z powodu nie złożenia w terminie indeksu i karty, byłam w szoku ryczała z 2 dni bo oddałam indeks staroście, tak jak przez ostatnie 4 lata, no ale mój tz okazał zdrowy rozsądek i zadz do łodzi to wyjasnić, pow mu że moge sie dwołać ale trzeba zapłacic 150 zł i przysłac indeks i pismo w ciągu 14 dni. dzis zaraz pisze pismo wplacam kase i wysylam. ale to niesprawiedliwe, że ja mam płacic skoro starosta przepił mój indeks, a jak zadz do niego to beszczelny nawet nie raczył przeprosic że przez niego wyleciaam bosze tylko się pochłastać, boje sie bo jak mnie nie przywroca to........
Stary 2009-11-16, 11:08   #4963
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Martynka dziękuje wszystkim za gratulacje i stawia po soczku pod ząbka :p ijemy::pi jemy:

Cytat:

p4w dopiero doczytałam twój wpis nie smutaj, będzie lepiej. my z Amelką mamy na stancji jeden pokój w którym stoi i nasze łózko i łóżeczko i ogólnie też warunki miedzkaniowe kiepskie. i też czasami myślę że Amelka za wcześnie jest bo kaski mało ciągle ja nie popracowałam i w ogóle. Ale jak nie teraz to kiedy??to byłoby takie odkładanie bo zawsze coś trzeba zrobić, kupić. gdzieś pojechać... a tak jest ten mały człowieczek i jest cudownie mimo ciężkich chwil. także nie smutaj, będzie lepiej

Załącznik 2658258
ale ślicznie moja tez tylko jak patrzy na tv to leży na brzuszku no i jak jest na golasa

Cytat:

nie martw się napewno będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Czy wszyscy już śpią ?
Otóż moje dziecko nie śpi
a my z przymusu razem z nim

gada se w najlepsze a w przerwach se śpiewa

zwariować można

dzięki, muszę w takim razie kupić sobie albo nowy KP albo jego aktualizację, bo mam stary

O rety
no to piękny metraż, jak pomyślę ile ma moje całe mieszkanko to

gratulacje pierwszego ząbka na forum
jak Ci się uda to daj fotkę

zgadza się nas to nie dotyczy, niestety
moja koleżanka załapała się na dodatkowe 2 tygodnie w tym roku i miała tyle macierzyńskiego co ja chociaż rodziła w tamtym roku, rodziła we wrześniu, a dodatkowe 2 tyg. dostała tylko dlatego, że macierzyński kończył się jej w tym roku, a musi być ciągłość.
( nie wiem czy nie namotałam zbytnio )
narazie to tak nie da rady jeszcze fotki strzelić, bo nie wyszedł tak w pełni tylko tak przebił sie przez dziąsełko ale jak tylko podrośnie to wkleje fociaka
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Witajcie
Ostatnie kilka nocy Antonio nie śpi dobrze, wierci sie kręci, wybudza, zrzuca kocyk, mimo iż wcale nie jest za ciepło... może to ząbek . Juz dawno wyczułam, że idzie.

Idę nam szykować śniadanie.

Miłego dnia
o to moze na zabka??? albo brzusio go boli, moja jak ja boli brzusio to tez sie tak kreci ale wtedy dam troszkę infacolu i cyca i spi dalej
Stary 2009-11-16, 11:15   #4964
skierka1981
BAN stały

Cytat:
A u nas noc była spokojna spala do 7.40 od 20, myslalam, że jak ten zabek zaczał sie tak wyzynac to bedzie cięża nocka ale bylo spoko. Teraz moja panna leży obok na łóżku i gada jak szalona, i bawi się dydokiem bo ona siama sobie go włożyć musi . Oj ale musze sie wyzalić: mam doła strasznego, przez te kłopoty co wam pisąlam, że sie nie odzywałam. we wtorek dostalam pismo, ze szkoły, że zostałam skreslona z listy studentów a jestem już na 2 roku mgr, z powodu nie złożenia w terminie indeksu i karty, byłam w szoku ryczała z 2 dni bo oddałam indeks staroście, tak jak przez ostatnie 4 lata, no ale mój tz okazał zdrowy rozsądek i zadz do łodzi to wyjasnić, pow mu że moge sie dwołać ale trzeba zapłacic 150 zł i przysłac indeks i pismo w ciągu 14 dni. dzis zaraz pisze pismo wplacam kase i wysylam. ale to niesprawiedliwe, że ja mam płacic skoro starosta przepił mój indeks, a jak zadz do niego to beszczelny nawet nie raczył przeprosic że przez niego wyleciaam bosze tylko się pochłastać, boje sie bo jak mnie nie przywroca to........

o jacie co za lelak napisz w tym odwołaniu że to nie z twojej winy wynikło z tym indeksem tak i myślę że nie powinni robić problemu.
Stary 2009-11-16, 11:25   #4965
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość

Z tego co zanotowałam to na niejedzenie słodyczy były chętne: gorgulek, syla, tru, anulka i wredna, a widze że tylko gorgulek wystartowała ze mną, co z resztą?? jesli nie jecie to wrzuccie w podpis
Anulka zaczynasz cwiczenia? bo chyba jako jedyna sie zgłosilas...dołącz, bedzie mi razniej

No ja zaczynam dzisiaj wieczorem zrobię podpis...boszsz, jak ja nienawidzę ćwiczyć

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:36   #4966
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
o jacie co za lelak napisz w tym odwołaniu że to nie z twojej winy wynikło z tym indeksem tak i myślę że nie powinni robić problemu.
własnie chce napisać, że akurat rodzilam jak byl termin zdawania indeksów i powierzyłam go staroście jak reszta grupy i jak do tej pory. ale wiecie co idzie się zalamac jak sie dostanie ni stąd ni zowąd takie pismo . Ja tu załamana bo od 15 grudnia wracam do pracy a tu taki grom spada o rany aż mi sie na pocenie oczków zebrało
Stary 2009-11-16, 11:41   #4967
marysia_258
Zadomowienie

Witam mamusie
Muszę Was nadrobić, bo przez weekend Was zaniedbałam
Dzisiejszy dzień mam pechowy. Robiłam pranie wypadł wąż i cała woda wylała się na łazienkę Kupa sprzątania. Dobrze że nie mamy sąsiadów na dole bo bym ich zalała
Moje dziecie pobiło dzisiaj rkord Jak poszła wczoraj spać po kąpieli czyli o 19tej to spała dzisiaj do 11
Piękna pogoda dzisiaj zaraz spadam na długi spacerek
Wpadne później paaaaaaaaaaa

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:48   #4968
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

czesc

my juz po spacerku, Tomuś spi mi na rekach bo on normalnie w lozeczku to nigdy nie zasnie...A taka kupe dzis strzelil ze cale ubranko sobie zabrudzil

marica nie martw sie wszystko na pewno sie wyjasni

a co do mojego nie jedzenia slodyczy to niestety nie wyszlo i raczej nie wyjdzie,bo ja tak odreagowuje stresy...
Stary 2009-11-16, 11:55   #4969
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
czesc

my juz po spacerku, Tomuś spi mi na rekach bo on normalnie w lozeczku to nigdy nie zasnie...A taka kupe dzis strzelil ze cale ubranko sobie zabrudzil

marica nie martw sie wszystko na pewno sie wyjasni

a co do mojego nie jedzenia slodyczy to niestety nie wyszlo i raczej nie wyjdzie,bo ja tak odreagowuje stresy...
o właśnie najlepsze na stres jest słodkie, zrobiłam krakersowaca i już prawie calego pochłonęłam z tż takiego mam stersa.
Ja też planuję odchudzanie, ale ze slodkiego nie zrezygnuje, spróbuje ograniczyć ale zrezygnowac nigdy. a dlatego nie zrezygnuje bo mam przykład ze szwagierki, przez cały wielki post nie jadla słodkiego nic a nic i dosyc schudła, a w swieta się dopadła i przytyła 2 tyle więc ja wole ograniczyć
Stary 2009-11-16, 12:00   #4970
Sweet_21
Zakorzenienie

Dzień doberek
Dzisiaj dla odmiany niewyspana
Bartek nawet spał, ale niespokojnie, więc czuwałam, wstawałam, patrzyłam, czy mu nie zimno itd itp nad ranem zaczął płakać i się prężyć, chyba miał problemy ze zrobieniem kupki, no, ale w końcu poszło mu jakoś, bo po zrobieniu od razu uśmiech wyskoczył i tym sposobem nie śpimy od 6
Dla mnie to środek nocy, no, ale cóż zrobić.Siła wyższa.

Cytat:
Kubuś troszkę marudzi od rana - teraz zasnął - dopiero niedawno zaczęliśmy skok , ale wczoraj jakoś szybciej niż ostatnio zasnął po kąpieli i wstał dopiero o 5.50
Widzę, że Twój też ranny ptaszek.A o której poszedł spać?
Ja mam wrażenie, że gdyby Bartek poszedł spać nawet o północy to wstałby koło 7

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć

Mój bąbel dalej śpi...poszła w kimono wczoraj o 19-tej, 2 razy zbudziała się na jedzenie i śpi...idę ją chyba obudzić bo zaczyna mnie to martwić, zazwyczaj ok 8 wstaje...
Hej widocznie tyle potrzebuje snu

Cytat:
skad ja to znam do 3 w nocy grac moga tylko faceci! zamiast sie wyspac, nie rozumiem tego
Też tego nie rozumiem, ale mój ma tak samo.Co lepsze, wraca do domu koło 3 nad ranem, po czym gra do 5,6 a potem narzeka, że głowa boli, że niewyspany
Wtedy mu mówię, żeby Bartka przewinął to mu ból głowy szybko przejdzie.

Cytat:

Kochana, nie rozpamiętuj, bo to nie ma sensu
Sami mamy na głowie horrendalny kredyt na dom (tzn w sumie tz ma), w którym ku woli ścisłości ja nie chcę mieszkać.Ale to już inna bajka

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
I u mnie INKA z mleczkiem

Hej nie smutaj sie
Ja tez nie mam luxusów, co prawda mam 2 pokoje +kuchnia+łazienka
= II pietro u rodziców :/
Marzy mi sie wlasne lokum, ale jeszcze troszke musze poczekac...
A co do decyzji o dziecko... no wiesz ... zamiast sie cieszyc ze masz takiego fajowego synka Wszystko sie ułozy, kariera i pieniadze nie sa najwazniejsze! Ja tez niewiem co z moja praca bedzie ale damy sobi e rady. Juz mam pomysł. Chce miec cos swojego i dla siebie pracowac wiec czekam co pokaże życie.
P.S. Gdybym wczesniej wiedziała ze mieszkania beda tyle kosztowac to tez bym była madrzejsza i juz bym miała mieszkanko, ale teraz nie ma co juz tego przeżywac
Głowa do góry
Też chciałabym mieć coś swojego, najlepiej wielgachną księgarnię albo bibliotekę, chyba w życiu bym stamtąd nie wyszła

Cytat:
Sweet ja też chcę zaproszenie

No i musze konczyc bo ide kąpać Piotrusia, ale potem jeszcze coś napisze
Ależ my siebie mamy już w znajomych Chyba Zaraz sprawdzę
Za słodyczami nie przepadam, ale jak chcecie, żeby było Wam raźniej to dopiszcie mnie do listy

Chciałam się pochwalić, że od tygodnia zaczęłam ćwiczyć a6w i chyba widzę już efekty. Brzuch jest o wiele mniejszy.
Ale waga stoi w miejscu, a nie jem nic takiego tuczącego

Cytat:
Na pewno przywrócą!
Swoją drogą co za $^&*&^%$ z tego starosty

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 12:25   #4971
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moje dziecko chyba sie zlitowalo nad chora matko bo wstal dzis w nocy tylko raz a juz bardzo dawno tak nie bylo - fakt, ze przez godzinke mu sie spac nie chcialo ale i tak sobie przysnelam i tylko obudzil mnie jak juz zaczelo mu sie nudzic i zaczal jeczec, dalam cyca i poszedl spac dalej

rano jeszcze wstal dwa razy ale go przeciagnelam i lezakowalismy do 12

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
uuuuu to ostro musieliscie sie "pogryzc"
Zaczelo mnie bolec troszke gardlo.Narazie drapie.Moze po wcz mrozonych trusawkach
Spadam bo jade dzis do pracy podbic ksiazeczke i na ploty.
heeee to nie z powodu klotni tylko mojej choroby
my juz gadamy ze soba jakos my sie tak dlugo nie umiemy klocic - maks to byl tydzien ale nie mieszkalismy jeszcze razem i to byla mega klotnia i kazde sie unioslo honorem

eee to ciepla herbatka wieczorwem i lozio
Cytat:

nie smutaj sie
my tez sie nie miescimy - nigdzie nie moge upchnac naszych rzeczy, za malo miejsca na wszystko - Eryka pokoj jest tak maly, ze nie wiem jak chlopaki sie tam we dwojke zmieszcza - a gdybysmy nie czekali z mieszkaniem do ostatniej chwili to bysmy miesli wieksza albo i dom
Cytat:
Svinecka a ja mogę na tę Twoją fryzurkę zerknąć? Kuruj się kobieto, bo bez Ciebie to ta Twoja rodzinka zginie!
wyslij mi dane to zaprosze Cie na nk

ehhh zeby jeszcze ta rodzinka zdawala sobie sprawe z tego
Cytat:
wspolczuje ale nie martw sie napewno Cie przywroca, tym bardziej, ze placisz - wszystko jest wymyslone po to zeby kase zbierac

u nas tez co chwila kogos skreslali, przywracali i tak w kolko ale zawsze przywracali po dostarczeniu pisma lub innych potrzebnych rzeczy
ufff jak dobrze, ze ja to mam juz za soba
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 13:00   #4972
skierka1981
BAN stały

a ja na spacerek idę jakoś zaraz bo Amelce się już nudzi
Stary 2009-11-16, 13:05   #4973
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kto za mnie odkurzy, umyje podlogi, zmieni posciele i zrobi obiad
nie chce mi sie i jeszcze nic nie zrobilam

dziewczyny a za te 26 dni urlopu placi pracodawca czy zus?
Stary 2009-11-16, 13:15   #4974
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry

Kiedy ja Was nadrobię??? ... produkcja idzie pełną parą, a ja nie mam czasu nawet przecyztać wszystkiego

Bartosz śpi ... zjadł 2 cyce i padł ... On coraz więcej je ... i co raz częściej ... moze pora wprowadzić coś nowego do jego diety

Martynko - gratuluję pierwszego ząbka!!!

P4W - będzie dobrze!!!

Skierko - spóźnione zyczenia urodzinowe!!!

Megi - przykro mi z powodu teścia!

Dziewczyny, która z Was bierze Cerazette??? ... macie jakieś skutki uboczne? - ból głowy, pogorszenie cery, plamienia??? Oczytałam się w necie i juz nie wiem czy brac te tabletki czy nie

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
kto za mnie odkurzy, umyje podlogi, zmieni posciele i zrobi obiad
nie chce mi sie i jeszcze nic nie zrobilam

dziewczyny a za te 26 dni urlopu placi pracodawca czy zus?
nie dziwie sie ... tez by mi się nie chciało, gdybym była chora ...

za urlop płaci pracodawca

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 13:23   #4975
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Aniu ja biore te tabletki i nie mam zadnych skutkow ubocznych - co prawda dostalam okres w polowie opakowania ale to byl okres a nie plamienia
Stary 2009-11-16, 13:29   #4976
chryzolit
Raczkowanie

Cass nie ma, ale ja też jestem czujna - chryzolit proszę się ujawnić [/QUOTE]

Rrrrozkaz

Przepraszam, że z czterodniowym poślizgiem, ale dopiero dziś weszłam na wątek Jak zwykle - przy śniadaniu I tak sobie kanapeczkę jem, zieloną herbatkę popijam, gdy na stronie 153 Miramejek przywołał mnie do porządku, no więc - jestem

Może ciężko w to uwierzyć, ale już od kilku dni obserwowałam akcję wychowawczą Cass, zastanawiając się, kiedy na mnie padnie Nie to, żebym nie chciała, ale... wiadomo - im później, tym trudniej Taka jakaś dziwaczna mieszanina nieśmiałości i oporów Uwierz, Katarzynko, można i tak Obserwuję/czytam Wasz wątek od samych początków, tj. odkąd jakoś w grudniu zaczęła się zbierać grupka dziewczyn i oznajmiać, że jest w ciąży, a termin ma na lipiec/sierpień... Pamiętam wszystko doskonale Pamiętam kłopoty Svinecki z przeprowadzką, seksem, zębami i malowaniem przedpokoju pamiętam "babciną" szafę p4w i to, jak mąż chciał ja przywiązywać do kaloryfera, gdy wychodził z domu pamiętam, jak finiszująca już właściwie Czekoladka czyściła wszystkie fugi w okolicy pamiętam zakupowe szaleństwa Unholy na allegro (ciuszki) Pamiętam niekończącą się sagę pt. "Jaki wózek i dlaczego nie ta gondola" oraz czyjeś za małe rurki ciążowe krążące wśród dziewczyn z wątku Mam większość Waszych słynnych przepisów, choćby na kartacze A potem urodził się Leoś, potem Nataniel, jeszcze chwilę później Antonio, a potem dzieciaczki zaczęły się sypać jedno po drugim... Doskonale zdaję sobie sprawę, że dla Was jestem obca, na dodatek o wybitnych cechach podglądacza, ale ja Was doskonale znam, a przynajmniej tyle, ile siebie tu odsłaniacie Wiem, że to potrwa (i to jest cena za rok milczenia), ale może jest szansa na zaprzyjaźnienie się?

Mój Staś przyszedł na świat 23 lipca, o 10.55, mierząc sobie 55 cm i 3300 kg Jest najukochańszym smykiem pod słońcem (tak, tak, ile wizażowych mam, tyle najwspanialszych dzieciaczków): nocą smacznie śpi, w dzień nie marudzi, płacze, tylko gdy jest głodny, ciągle się uśmiecha i czaruje wszystkich dookoła. Jest malcem butelkowym, od tygodnia wprowadzam nowe pokarmy (i tu będę mieć maaaasę pytań) i podejrzliwie obserwuję spuchnięte dziąsła

Oczywiście, to nie wszystki, ale i tak rozgadałam się nieźle (jeśli weźmiecie pod uwagę rok milczenia, to statystyka i tak wychodzi kiepska) Jeśli się zgodzicie, od jutra będę tu stałym AKTYWNYM gościem, rzecz jasna głównie w okolichach śniadaniaSerdeczn ości dla was wszystkich
chryzolit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 13:34   #4977
gosiek1500
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Moje dziecie pobiło dzisiaj rkord Jak poszła wczoraj spać po kąpieli czyli o 19tej to spała dzisiaj do 11
no w szoku jestem tyle godzin??
Cytat:
własnie chce napisać, że akurat rodzilam jak byl termin zdawania indeksów i powierzyłam go staroście jak reszta grupy i jak do tej pory. ale wiecie co idzie się zalamac jak sie dostanie ni stąd ni zowąd takie pismo . Ja tu załamana bo od 15 grudnia wracam do pracy a tu taki grom spada o rany aż mi sie na pocenie oczków zebrało
marica na pewno wszystko bedzie dobrze, szkoda kasy, bo przeciez to nie Twoja wina, no ale cóż, może niech ten nieszczesny starosta Ci odda
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Ależ my siebie mamy już w znajomych Chyba Zaraz sprawdzę
Za słodyczami nie przepadam, ale jak chcecie, żeby było Wam raźniej to dopiszcie mnie do listy

Chciałam się pochwalić, że od tygodnia zaczęłam ćwiczyć a6w i chyba widzę już efekty. Brzuch jest o wiele mniejszy.
Ale waga stoi w miejscu, a nie jem nic takiego tuczącego
ale chyba nie na nk?
sweet jak sama nazwa mówi nie je słodyczy, nie ma zadnej listy, zrob sobie podpis i zaczynaj
masz mniejszy brzuch po a6w? przecież to na rzeźbienie brzucha, nie na zrzucanie tłuszczu, kurde ja ćwiczyłam 4 tygodnie i zrezygnowałam, bo wlasnie nic z obwodu nie spadało, dlatego postanowilam przerzucic sie na skakanke

Kurcze dziś Pati przeciągnęła wieczorem z oglądaniem bajki i jak zwykle sa cyrki z zaśnięciem, jak jest mega zmeczona to nie chce isc spac tylko ciagle wychodzi z płaczem z pokoju chcąc czegoś innego
Juz chyba 10x wyszla, tym razem bo kocyk jaki jej dalam do przykrycia maskotki byl nie tego koloru co chciala
Na szczescie Piotrus śpi juz 1,5h, choc tyle
gosiek1500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 13:52   #4978
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
Cass nie ma, ale ja też jestem czujna - chryzolit proszę się ujawnić

Rrrrozkaz

Przepraszam, że z czterodniowym poślizgiem, ale dopiero dziś weszłam na wątek Jak zwykle - przy śniadaniu I tak sobie kanapeczkę jem, zieloną herbatkę popijam, gdy na stronie 153 Miramejek przywołał mnie do porządku, no więc - jestem

Może ciężko w to uwierzyć, ale już od kilku dni obserwowałam akcję wychowawczą Cass, zastanawiając się, kiedy na mnie padnie Nie to, żebym nie chciała, ale... wiadomo - im później, tym trudniej Taka jakaś dziwaczna mieszanina nieśmiałości i oporów Uwierz, Katarzynko, można i tak Obserwuję/czytam Wasz wątek od samych początków, tj. odkąd jakoś w grudniu zaczęła się zbierać grupka dziewczyn i oznajmiać, że jest w ciąży, a termin ma na lipiec/sierpień... Pamiętam wszystko doskonale Pamiętam kłopoty Svinecki z przeprowadzką, seksem, zębami i malowaniem przedpokoju pamiętam "babciną" szafę p4w i to, jak mąż chciał ja przywiązywać do kaloryfera, gdy wychodził z domu pamiętam, jak finiszująca już właściwie Czekoladka czyściła wszystkie fugi w okolicy pamiętam zakupowe szaleństwa Unholy na allegro (ciuszki) Pamiętam niekończącą się sagę pt. "Jaki wózek i dlaczego nie ta gondola" oraz czyjeś za małe rurki ciążowe krążące wśród dziewczyn z wątku Mam większość Waszych słynnych przepisów, choćby na kartacze A potem urodził się Leoś, potem Nataniel, jeszcze chwilę później Antonio, a potem dzieciaczki zaczęły się sypać jedno po drugim... Doskonale zdaję sobie sprawę, że dla Was jestem obca, na dodatek o wybitnych cechach podglądacza, ale ja Was doskonale znam, a przynajmniej tyle, ile siebie tu odsłaniacie Wiem, że to potrwa (i to jest cena za rok milczenia), ale może jest szansa na zaprzyjaźnienie się?

Mój Staś przyszedł na świat 23 lipca, o 10.55, mierząc sobie 55 cm i 3300 kg Jest najukochańszym smykiem pod słońcem (tak, tak, ile wizażowych mam, tyle najwspanialszych dzieciaczków): nocą smacznie śpi, w dzień nie marudzi, płacze, tylko gdy jest głodny, ciągle się uśmiecha i czaruje wszystkich dookoła. Jest malcem butelkowym, od tygodnia wprowadzam nowe pokarmy (i tu będę mieć maaaasę pytań) i podejrzliwie obserwuję spuchnięte dziąsła

Oczywiście, to nie wszystki, ale i tak rozgadałam się nieźle (jeśli weźmiecie pod uwagę rok milczenia, to statystyka i tak wychodzi kiepska) Jeśli się zgodzicie, od jutra będę tu stałym AKTYWNYM gościem, rzecz jasna głównie w okolichach śniadaniaSerdeczn ości dla was wszystkich[/QUOTE]
Witamy i serdecznie zapraszamy
Cytat:
no w szoku jestem tyle godzin??
Dziś był rekord, a tak jak pójdzie spać po kąpieli to śpi do 9tej 10tej a mamusia razem z nią Na niewyspanie nie mogę marudzić.

My już po spacerku maleńka siedzi w bujaczku a mamusia musi zabrać się za obiad Strasznie mi się nie chce. Ocho już się nasiedziała zaczyna się kwękanie

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 14:12   #4979
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

heh az obralam ziemniaki

maly lezy w lozeczku i se krzyczy zamiast spac, moze jak zasnie to uda mi sie zrobic wiecej

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość

Rrrrozkaz

Oczywiście, to nie wszystki, ale i tak rozgadałam się nieźle (jeśli weźmiecie pod uwagę rok milczenia, to statystyka i tak wychodzi kiepska) Jeśli się zgodzicie, od jutra będę tu stałym AKTYWNYM gościem, rzecz jasna głównie w okolichach śniadaniaSerdeczn ości dla was wszystkich
witamy
ooo jaka rozeznana i pamietliwa
mam nadzieje, ze bedziesz aktywnie sie udzielac - czym nas wiecej tym lepiej
Stary 2009-11-16, 14:16   #4980
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
:
ja juz przeprpowadziłam powazna rozmowe z moja mama i terza jest kapke lepiej bo tak samo robiła z tym noszeniem na rekach. wogóle jej pare rzeczy powiesdziałam i nawet sie troche obraziła(...)
Ja z moją Mamą mam też wesoło. Tylko, że mojej nie da się nic przetłumaczyć. Na wszystko ma odpowiedź: "ee, przesadzasz". Moje nerwy też widocznie mają jakieś granice, bo w pewnym momencie pokłóciłyśmy się strasznie, przez ok. miesiąc się nie widziałyśmy Wiem, że to Mama, ale też mam prawo do spokoju we własnym domu i do podejmowania decyzji odnośnie swojego dziecka. Kilka dni temu wznowiłyśmy kontakty, ale widzę, że znowu będzie to samo Już przedwczoraj było spięcie na temat mówienia do dziecka, bo nie mogę słuchać tych "lącek, nioska, ocek, kaluzeli" itp.

W dodatku wczoraj się dowiedziałam od teściów kogo powinniśmy wybrać na rodziców chrzestnych. Nerwy mam do teraz. Mąż twierdzi, że przesadzam, bo nikt mi niczego nie nakazuje, tylko proponuje, jasne, ale kto prosił o jakieś propozycje? Na szczęście teściowie mieszkają daleko, bo telefon jakoś łatwiej znieść. Dziwne,że byli bardzo w porządku wcześniej, a od kiedy jest dziecko to same rady, w dodatku najczęściej głupie, bo sprzed 30 lat. Nie wiem co się dzieje z tymi ludźmi dookoła, czy nie są w stanie sobie wyobrazić, że my z mężem też mamy mózgi? Od 12 lat mieszkam sama i żyję, a nagle Mama i inni zaczynają mnie traktować jak debila i co najwyżej bufet dla mojego syna. Wrrr

Cytat:
Zauważyłam, że coraz gorzej (dłużej) zasypia wieczorem i martwię się
Martwisz się takimi rzeczami, bo masz naprawdę bezproblemowe i zdrowe! dziecko
Ja tak sobie tłumaczę i się nie przejmuję drobnostkami.

Cytat:
Zdecydowałam się na śpiworek, taki jak ma morska i Cass [COLOR="Silver"]
Jaki kolor wzięłaś? Napisz, czy jesteś zadowolona jak już dotrze

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
jeszcze chcialam napisac odnosnie prezentu dla corki, ze nic nie planuje jej kupic typowo na prezent.Uwazam to za zbytek, szczegolnie ze nie ma swiadomosci by moc sie cieszyc i miec przyjemnosc.
Napewno od ciotek dostanie jakies glupotki.
Dokładnie tak samo myślę. Kupuję i tak wiele rzeczy na bieżąco, a Mikołaj niech w tym roku będzie dla dziadków, ciotek i wujków..

Cytat:
Ja też żałuję, że nie zdecydowaliśmy się wcześniej na kupno mieszkania. Tylko czy takie rozpamiętywanie coś zmieni? Już dałam sobie z tym spokój, wyszło jak wyszło, trzeba myśleć o przyszłości. I nasze dziecko nieplanowane na ten rok jeszcze Ale to dobrze, bo moglibyśmy odkładać decyzję w nieskończoność, zawsze byłoby coś jeszcze do osiągnięcia, prawda?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Bartosz śpi ... zjadł 2 cyce i padł ... On coraz więcej je ... i co raz częściej ... moze pora wprowadzić coś nowego do jego diety
Ja zdecydowałam, że wprowadzam po 14 grudnia, ew. trochę później, ale raczej nie wcześniej.

Cytat:
Bartuś poprostu sliczniutki, ja chce go na zięcia
A mojego to nikt nie chce?
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości