|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Tez mi się tak wydaje, żeby próbowac jeśc wszystko i obserwowac dziecko czy cos się dzieje, czy nie ma jakiejś wysypki.
Ja składam ręce do Boga, żeby zachowała zdrowy rozsądek przy Małej... Chodzi mi o to żeby nie byc za bardzo przewrażliwioną... Chce miec zdrowe podejście.... |
|
|
|
#2492 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie się zastanawiam czy to nie lekka paranoja... Trzeba będzie eksperymentować na maluchach po prostu...
Jak położna zabroniła przyjaciółce jedzenia czekolady, cytrusów, jabłek, jogurtów, i kupy innych rzeczy, to się zapytała co może jeść - odpowiedź "no bułkę z jakąś chudą wędliną" Załamać się można
|
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasami piję jak mi się zechce pokroić
można się do zielska przyzwyczaić ![]() A ja zmykam do dentysty Dziś ostatnia wizyta już w ciąży - robimy wymianę licówek i będę mogła już się normalnie uśmiechać, bo moje 2 jedynki odchodzą kolorem od dwójek... Do popisania jutro
|
|
#2494 |
|
Rozeznanie
|
ja tez wlasnie slyszalam o cytrusach, ze ponoc przy karmieniu odpadaja, ale to też nie potwierdzone info. mimo wszystko mam nadzieje, ze to nieprawda, bo cytruski uwielbiam
|
|
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
wklejam linka dot. diety mamy karmiącej
https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ykul,1175.html jabłka można jeść Patka - powodzenia u dentysty i pięknego uśmiechu
|
|
|
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
Addicted -
W szczególności spodobał mi się "kieliszek wina czy mała szklanka piwa od czasu do czasu"
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted wczoraj troche pokaslywal i to wszystko
Xmila poczatek 8 m-ca to juz wszystko bedzie ok Agape u mnie tez bys dobrego obiadku nie zjadla,bo ja tez nie sole Jestem zdania, ze kazdy moze sobie posolic na swoim talerzu jak mu nie pasuje Pije codziennie sok wycisniety z polowki cytryny - tak profilaktycznie ![]() Dostalam wlasnie potwornego szalu !!!!!!!!!!!! no przeciez oszalec idzie....
|
|
|
|
#2498 |
|
Zadomowienie
|
Pij bez obaw:
– jogurty naturalne, kefiry, maślanki MLEKO i PRZETWORY MLECZNE Jedz ostrożnie: jogurty naturalne, kefiry, maślanki, mleko zsiadłe, sery białe (mogą wywoływać reakcje alergiczne) Hihihi czyli jogutry trzeba pic a nie jesc i wszystko będzie dobrze |
|
|
|
#2499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do diety w czasie karmienia piersią to nam to ostatnio tłumaczyła kobitka- doradca laktacyjny na SR. Powiedziała że nie należy przesadzać z jedzeniem wyłącznie gotowanego kurczaka i marchewki...
dieta w zasadzie powinna być taka jak w ciąży, czyli dobrze zbilansowana na podstawie piramidy żywienia. Należy po prostu unikać niezdrowych dań typu fast food, które mają dużo chemii, konserwantów czy takich mocno wzdymających jak kapusta czy grzyby.Także owoce cytrusowe można jak najbardziej, należy obserwować dzieciaczka i będzie dobrze ![]() kesita - mnie zgaga też dopada, jak się kładę spać to pali niemiłosiernie Ja już nie pracuję od 21tc, bo zaczęłam mieć probley z szyjką i gin wysłał mnie na L4, a planowałam pracować do Świąt.. Cytat:
w przypadku capping=1 reklama wyświetla się tylko raz..W reklamie internetowej to popularny sposób kupowania reklam, twierdzi się że jak ktoś widział reklamę raz (czy 2,3 itd) i się nią nie zainteresował (nie kliknął) to znaczy że nie jest zainteresowany i lepiej mu jej nie wyświetlać...i lepiej pokazać innym.. dochodzą też do tego koszty itd To tak celem wyjaśnienia.. ja pracuję w reklamie, choć specjalizuję się we wszystkich innych poza internetowymi ale co nieco wiem ![]() W przypadku internetu więc najprościej odświeżyć stronę.. tylko wtedy wyświetlą się inne reklamy Cytat:
![]() Mam nadzieję że żadnej z nas to nie spotka... Patka - powodzenia u dentysty, mnie czeka jeszcze jedna wizyta a jakoś umówić się nie mogę
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy!można na Was liczyć. samopoczucie trochę lepiej ale nadal jestem taka przybita...
Xmila a co dokładnie się stało tej dziewczynie?znasz jakies szczegoly.jakie miala dolegliwosci? Zaraz mam kork, 2 h, nie chce mi sie no ale kasa! |
|
|
|
#2501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila jakbys sie dowiedziala to napisz!wiedzialybysmy an co zwracac uwagę.
a jak Twoje cukry? |
|
|
|
#2503 |
|
BAN stały
|
napisane przez kesita -Dziewczyny, czy dużo z Was jeszcze pracuje, czy już prawie wszystkie siedzicie sobie w domku i czekacie na maleństwa?
Ja nadal pracuję a nawet dyżuruję w szpitalu po 24h (kadry jeszcze nie wiedzą o ciąży - dowiedzą się w grudniu ), ale od grudnia planuję pracować tylko na 8h a może nawet jakieś l4?
Edytowane przez Ingrid80 Czas edycji: 2009-11-16 o 16:09 |
|
|
|
#2504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A cukry dziś Pola, a czego uczysz? Edytowane przez xmila Czas edycji: 2009-11-16 o 16:12 |
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie, wróciłam od gina: skurcze uspokoiły się - na szczęście!!! Synuś waży 2400, jest cały i zdrowy, dwa jąderka pięknie pokazane
, główka w dół i już się raczej nie obróci Ufff uspokoiłam się na maxa ![]() Jednak odpoczynek i ten cholerny Fenoterol dają radę ![]() W związku z dobrym nastrojem wklejam w końcu fotki najstarszej mamusi na forum oraz oczywiście jej brzuszka
|
#2507 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
lila wyglądasz przepięknie.jesteś taka szczuplutka, promieniejesz, widać, że ciąża Ci służy.gratluję dużego Synusia!ciesze się,że ze skurczami ok. byle tak dalej
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Xmila uczę angielskiego. właśnie pozwolilam sobie na kilka wafelków.zobaczymy za 1h co wyjdzie
|
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
lila cudnie wyglądasz!!
![]() no i cieszę się że wszystko w porząsiu ![]() Ingrid80 - jesteś w 32tc i kadry nie wiedza o Twoim stanie??
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Ingrid a jak to mozliwe, ze jeszcze w pracy nikt nie zauwazyl, ze jestes w ciazy
![]() :conf used:Lila za szyjke i duzego synusia.Piekna kobieta z Ciebie...no i brzusio taki okraglinek jak moj |
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
czy Wam się chce tak spać jak mi?chyba coś z cisnieniem.idę na łóżeczko,może się zdrzemnę.
|
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziękuję bardzo za miłe słowa
![]() Jesteście super!!!
|
#2513 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Lila ty poprostu wyglądasz bosko.nikt oprócz nas Ci tego nie mówił??ciąża Ci zdecydowanie służy.
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
hey ja dziś z cichacza tylko podczytuje.....
Cieszę sie że wizyty u gin OK... Brawa dla dzielnych mam i rosnacych maluchów ![]() Lila cudna z Ciebie mamusia...widać że siurek w środku...bo oczy Ci błyszczą...twarz promienieje....i z daleka widać szczęśliwą kobietę...przyszłą mamę....cudnieeee
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
Witam, nie bylo mnie kilka godzinek a wy tu ze 3 strony naskrobalyscie
Bylam u ginka, wszystko ok, morfologia i mocz super, sluchalam tetna synka. I polozna nawet sie smiala bo jak tylko przykladala ten aparacik do sluchania to synek ja kopal Pewnie sobie myslal "A co mnie bedziesz podsluchiwac " Lekarz powiedzial ze mam duzy brzuszek i ze prawdopodobnie bedzie duzy dzidzius i ze na nastepnej wizycie dokladnie go pomierzy. Szyjka jest wysoko i zamknieta. Takze wszystko w porzadku A i na czwartek zapisalam sie na prywatne usg takie dokladne z mierzeniem wszystkiego i dokladnym przebadaniem.Bo moj gin ma raczej taki nei zbyt nowoczesny sprzet a ponoc w 30tc jest zalecane ostatnie takie szczegolowe badanie. Przynajmniej tak mialam napisane na opisie z badania polowkowego.
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zadomowienie
|
Aaaa w kwestii picia lub jedzenia owoców: ja całą ciążę robię sobie sama sok: w sokowirówce z 4 marchewki + cała cytryna, w blenderze 2 banany - potem do bananów wlewam soczek marchwiowo-cytrynowy i wychodzi mega szklana samych witamin. Pijemy z Synkiem codziennie, na razie żadna grypa lub inne świństwo nas nie chwyta, no i Synuś wyrósł
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
dzięki!!!
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
lila super, ze wszystko w porzadku
A Ty promieniejesz, wygladasz slicznie A zjadlam dzis dietetyczny obiadek, ugotowana piers kurczaczka i gotowane warzywka Mi tez sie strasznie spac chce..... ![]() addicted to wizaz dzieki za linka, bardzo fajna strona
|
#2520 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() pomimo, że jeszcze kaszel mnie trochę męczy to humor mi się poprawił bo dzisiejszego kolosa przełożyliśmy na za tydzień i tego jutrzejszego też także dzisiaj odpoczywam ![]() zaczyna mi się pod nosem robić takie kropeczki czerwone niefajne po katarze jak ja tego nie lubię |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Cierpliwości - trawa z czasem zamienia się w mleko 

można się do zielska przyzwyczaić
no przeciez oszalec idzie....

dieta w zasadzie powinna być taka jak w ciąży, czyli dobrze zbilansowana na podstawie piramidy żywienia. Należy po prostu unikać niezdrowych dań typu fast food, które mają dużo chemii, konserwantów czy takich mocno wzdymających jak kapusta czy grzyby.

za szyjke i duzego synusia.Piekna kobieta z Ciebie...no i brzusio taki okraglinek jak moj