![]() |
#691 | |
Przyczajenie
|
Dot.: SUPER WAŻNE PYTANIE - ŚWIADEK!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
Dot.: Świadkowie - dylematy
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() też namawiam na taką opcję tż'ta, bo ja się upieram przy moim bracie na mojego świadka, a on też chce "faceta". dla mnie to raczej wygląda jak dwóch bodyguardów, niż... wiadomo co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w regionie wprawdzie Świadkowa kupowala zawsze cukierki na bramy, ale nie uważam, by koszt 20-30 zł był wielkim, a Świadek opłacał bukiecik dla Swiadkwoej też w kwocie 20-30 zł ;/ Gdzie są takie "Zwyczaje", że Świadkowa sponsoruje dekoracje, itd?
![]() |
![]() |
#696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2009-08-20 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 | |
Zadomowienie
|
Dot.: pytanie o świadka
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
molly18 możesz mi napisać jak np. przebiegały oczepiny? tzn. kto zdejmował welon młodej, itp. ? głównie o to mi chodzi, bo o zabawę i czy sobie chłopaki poradzą to nie mam wątpliwości
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Raczkowanie
|
Na tym weselu PM nie miala welonu tylko kwiaty we wlosach, a rzucala bukietem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Raczkowanie
|
Dot.: pytanie o świadka
Cytat:
W październiku będę druhną/świadkową (jak kto woli) na ślubie swojego brata i zakres moich obowiązków jest całkiem spory dlatego, że Jego przyszła żona mieszka już z nami i nie ma oprócz mnie żadnej bliskiej przyjaciółki. (pochodzi z daleka) i tak - ja zakupiłam jedynie kotyliony i te wstążeczki dla gości. W planach mam jeszcze zakup płatków róż do rzucania nimi pod kościołem. to co napisała maryna_ma nazwałabym raczej wykorzystywaniem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja w październiku też mam być świadkową, a raczej druchną wiem jakie są obowiązki świadkowej ale.. no właśnie ja bede jedną ze 4 dróżek, tak sobie młoda zażyczyła. no i zastanawiam się czy bede miała jakieś obowiązki gdy np bede 3 dróżką ![]() ![]()
![]() |
#703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Warto zapytać PM jak wszystko widzi i zaoferować w razie czego pomoc w dekoracji domu, samochodu czy splocie korony na drzwi ;-) albo może potrzebny jest ktoś kto przywiezie bukiety z kwiaciarni czy dopilnuje przywiezienia tortów lub ciast? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
no to ja dopisze cos od siebie
na swiadka chcialam wziac kolege ale rodzice zaczeli lamentowac ze mam siostre, ze jak to bedzie wygladalo, co ludzie powiedza - taaak najwazniejszy argument no ale do rzeczy dla swietego spokoju wzielam moja siostre; generalnie nie mam z nia kontaktu, jestesmy tak rozne ze chyba tylko informacja o tym ze jestem adoptowana wyjasnilaby kwestie roznic pomiedzy nami, ponizej wnioski
Gdyby nie fakt ze do slubu 2tygodnie i nie chce robic moim rodzicom przykrosci to zmienilabym swiadka jak nic ![]()
![]() |
#707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam teraz mase roboty w pracy, dopinamy kwestie zwiazane ze slubem, koty mi sie pochorowaly wiec nie mam ochoty na jakies dodatkowe akcje rodzinne zapomnialam o tym ze jestem po pierwszej przymiarce na ktorej byl moj tz i mama, po przymiarce mama kazala mi przeslac zdjecia jakie zrobil moj tz na maila mojej siostrze i bedzie jej tlumaczyc ze ma pilnowac w trakcie mszy zeby tren byl ladnei rozlozony itd. wyobrazacie sobie ![]() a na drugiej przymiarce bedzie ze mna tzx bo ktos musi wiedziec jak tren podczepic ale podsumowujac generalnie znam moja siostre 26 lat i moglam sie spodziewac, naiwnie zalozylam ze cos sie zmieni bo ona strasznie chciala byc swiadkiem - niestety nic sie nie zmienilo - coz czlowiek uczy sie cale zycie ![]()
![]() Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-09-25 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
przykro czyta się takie rzeczy, tym bardziej, gdy chodzi o siostrę
![]()
![]() |
#711 |
Rozeznanie
|
jak juz mowilam jestesmy tak rozne ze tylko adopcja wyjasnialaby sprawe
![]() ![]()
![]() |
#712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedy, już na studiach, żaliłam się mojej najbliższej przyjaciółce mówiła mi: "Ale zwróć uwagę na jaką normalną i fajną osobę wyrosłaś mimo takiej rodziny. To dopiero osiągnięcie!" ![]()
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2009-09-25 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My też już wybraliśmy świadków! ![]() ![]() I wcale nie uważam, że robi się z tego korowód ludzi.... jeśli chcę wyróżnić dwie osób to wyróżniam dwie. I już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Aaś każdy robi jak uważa, dla mnie świadkowa + 4 "drużki" i do tego świadek + 4 "drużbantów" to jakaś paranoja
![]()
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Aaś Czas edycji: 2009-11-07 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
Raczkowanie
|
My mamy trochę ułatwioną sprawę w pewnym sensie, bo świadkowie przeszli, że brzydko się wyrażę "test" na ślubie cywilnym i przyjęciu po nim w domu. Wynik jest taki, że świadkową mam super i będzie świadkować po raz drugi nam, tym razem w kościele i jest cudowna i w ogóle lepszej nie mogłam sobie wymarzyć
![]() Za to świadek zawiódł na całej linii i będzie jednak na ślubie kościelnym inny świadek - brat mojego męża. Czasem na przyjaciół można liczyć, a czasem wręcz przeciwnie... maryna_ma dla mnie to dziwne, że Twoja panna młoda tak Cię wpędza w koszta... Moja świadkowa pomaga mi bardzo wiele, ale nie materialnie, bo to nie o to tu chodzi. Jedyne na co wydawała pieniążki to wieczór panieński, ale też nie sponsorowała go całkiem - zorganizowała dziewczyny, ale impreza była składkowa - uważam, że to zdrowy układ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Przyczajenie
|
![]()
Pomocy! jestem w takiej oto sytuacji. Właśnie dziś koleżanka poprosiła mnie o to, bym była jej świadkiem na ślubie.
Chodzimy razem do liceum, bardzo się przyjaźnimy. Ślub ma być za miesiąc - tylko cywilny. Wesela tez nie urządzają żadnego tylko obiad w domu. i ja bardzo chciałabym być tym świadkiem... Ale.. sama nie zarabiam i tez nie mam zbytnio pieniędzy.. Moja mama niestety tez nie będzie mi w stanie pomóc... Po prostu ledwo ciągniemy teraz i na pewno do końca roku się to nie zmieni. Chyba nie wypada nic nie dać nawet gdy nie będzie wesela (chcą je zrobi dopiero za rok - po kościelnym ślubie). Ale ile by trzeba w takiej sytuacji dać?? czy raczej kupić jakiś upominek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Wtajemniczenie
|
Witaj na Wizażu
![]() Przyjmuje się, że jeśli nie ma wesela to daje się kwiaty (albo ich ekwiwalent - słodycze/maskotki/książki dla domu dziecka) a nie prezent, choć niektórzy (szczególnie najbliżsi) dają MP prezenty. Myślę, że jeśli to Twoja przyjaciółka wie, przynajmniej mniej więcej, w jakiej sytuacji finansowej jesteście. Nie sądzę, żeby oczekiwała, że zapłacisz za jej wieczór panieński albo dasz wielki prezent. Uważam, że nie powinnaś z tego powodu odmawiać. Skoro poprosiła Cię o świadkowanie to znaczy, że jesteś dla niej ważna i że Ci ufa ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.