Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-16, 17:29   #2521
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

aleście naprodukowały- ale udało mi się
was "przelecieć"

Pola nie martw się, tutaj większość babezek ma teściowe zołzy- wiadć taki ich urok i lepiej unikać

Lila jakaś Ty laska!!! Super wygl adasz i ekstra bluzeczka

Patinka też mi sie takie słabości zdarzały- raz to mi się płakać na środku miasta aż chciało z bezsilności...

Udało mi się wszystko załatwic i małe zakupy zrobić- majtki poporodowe i podkłady z belli 2 paczki, balsam przeciw rozstępom i szczoteczki do zębów:F:F:F

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:46   #2522
pola25
Zakorzenienie

Gosbaj fajnie, że wszystko ok.

Olivia kuruj się!

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Mamusie przespałam się i już lepiej się czuję.zaraz brzydula i TŻ wraca z pracy.
Aha i cukier po wafelkach wyszedl 93gdzie moje kłopty z cukrem.

Zeberka cieszę się,że zakupy się udały.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:48   #2523
soraya1
Raczkowanie

dziewczyny, zastanawiam sie czy nie zapisac sie na pilates dla kobiet w ciazy - jestem obecnie w 31 tygodniu i boje sie ze calego miesiaca nie wytrzymam - a trzeba wykupic taki karnet - 2 x w tygodniu - a to 150 zl ... hmmm czy ktoras z Was chodzi na jakis fitness dla ciezarowek??? w sumie wartoby bylo sie jakos fizycznie przygotowac .... a ja sama nie moge sie zmusic do cwiczen... len jestem...
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:53   #2524
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
dziewczyny, zastanawiam sie czy nie zapisac sie na pilates dla kobiet w ciazy - jestem obecnie w 31 tygodniu i boje sie ze calego miesiaca nie wytrzymam - a trzeba wykupic taki karnet - 2 x w tygodniu - a to 150 zl ... hmmm czy ktoras z Was chodzi na jakis fitness dla ciezarowek??? w sumie wartoby bylo sie jakos fizycznie przygotowac .... a ja sama nie moge sie zmusic do cwiczen... len jestem...

Ja bardzo chciałam chodzić na takie ćwiczenia, przed ciążą chodziłam na jogę i w ciąży też planowałam ale niestety nie mogę przez moją szyjkę, bardzo żałuję...
Więc jak możesz i masz chęci to ja bym się nie zastanawiała
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 17:58   #2525
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Ja nadal pracuję a nawet dyżuruję w szpitalu po 24h (kadry jeszcze nie wiedzą o ciąży - dowiedzą się w grudniu ), ale od grudnia planuję pracować tylko na 8h a może nawet jakieś l4?
pochwal sie swoim brzucholkiem a najlepiej bez i w fartuszku
Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Mamusie, wróciłam od gina: skurcze uspokoiły się - na szczęście!!! Synuś waży 2400, jest cały i zdrowy, dwa jąderka pięknie pokazane , główka w dół i już się raczej nie obróci Ufff uspokoiłam się na maxa
Jednak odpoczynek i ten cholerny Fenoterol dają radę

W związku z dobrym nastrojem wklejam w końcu fotki najstarszej mamusi na forum oraz oczywiście jej brzuszka
super że synek zdrowy aTy wyglądasz cudownie

......................... ....................
jestem już po wizycie iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iii szyjka owszem krótka ale nie ma dramatu , jest twarda i zamknięta na 4 spusty
jak dobrze pójdzie do dotrzymamy do porodu (w terminie) bez krążka z tego szczęścia zapomniałam zapytać o długość szyjki
nie muszę non stop leżeć , ale nie moegę nic ciężkiego podnosić.
seks oczywiście odchodzi całkowicie w odstawkę
mam brać luteinę dopowchowo , cordafen i jak zwykle magnez
jak narazie po dłuższym chodzeniu brzuszek zaczyna zwać , ale po tych lekach powinnam zacząć dobrze funkcjonować
ach ... jestem taka szczęśliwa

mam zrobione zdjęcie brzucholka tylko muszę wam je wkleić , ale to na reklamie "brzyduli"

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:02   #2526
zebra666
Zakorzenienie

Ula ekstra Oby tak dalej

Ja właśnie kupiłam sobie na aukcji butelki TT 3 sztuki za 30zł

Stary 2009-11-16, 18:05   #2527
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość

Ja od sierpnia chodzę 2 razy w tyg (o ile praca pozwala) na aerobik dla kobiet w ciąży i bardzo sobie chwalę!! Mam ruch ale odpowiedni, dużo rozciągania, wzmacniania nóg, pleców. Super, polecam, tylko nie wiem czy w tak zaawansowanej ciąży można dopiero zaczynać aktywność fizyczną. Mój gin pytał czy uprawiam sporty i jak mu powiedziałam że rower, narty, góry to powiedział, że mogę. Pozwoloł mi nawet jeździć na rowerze! Jeździłam do 20-22 tyg.
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:11   #2528
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Ula bardzo sie ciesze

Ja chce cos zaczac cwiczyc w domciu, tylko musze jakies cwiczenia w nécie znalezc....
Stary 2009-11-16, 18:18   #2529
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ja właśnie kupiłam sobie na aukcji butelki TT 3 sztuki za 30zł
to tanio kupiłaś

piszecie o tych wiczeniach , ja mogę o nich tylko pomarzyć
ale i tak mi nic dziś humorku nie zepsuje
narazie sobię dalej grzecznie leżę , bo leki jutro wykupię a dmucham na zimne

a oto mój brzucholek 30tc

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-16, 18:21   #2530
Sensuel
Wtajemniczenie

Witam kobitki pod wieczór

Byłam dzisiaj w szkole swojej zgłosić,że po egzaminie (23.11) robię sobie przerwę na jakiś rok,albo dłużej.Także w przyszłym tygodniu już laba

Komody nie kupiliśmy i może uda nam się ją kupić w przyszłym tygodniu .Ale za to Jelpa mam.Zdziwiło mnie,że jest 2 w 1 czyli do kolorów i białego,a ja nie lubię jak coś jest do wszystkiego .No i nieperfumowane TŻ kazał wziąć,ale nie wiem czy aż tak powinnam galopować.

Co do karmienia piersią i jedzenia.Próbować na dziecku,bo inaczej się nie da.Każdy z nas jest inny i jednemu będzie coś szkodziło,a drugiemu nie.Ja jadłam cytrusy i czekoladę jak karmiłam i mały kolek nie miał.A jak przestałam i pił z butelki antykolkowej to były i kolki

A co do kuchni teściowych to ja w zasadzie nie mogę narzekać na jej gotowanie,aczkolwiek zdarzyło się mi jeść u niej coś co nie mogło mi przejść przez gardło np.jajka w koszulkach i bolognese .
Poza tym ona idzie na łatwiznę i obiady ze szkoły przynosi dla siebie i teścia,także ile razy w tygodniu zdarza jej się gotować tego nie wiem.
Stary 2009-11-16, 18:25   #2531
zebra666
Zakorzenienie

Ula śliczny brzusio

Sensuel to już niedługo odpoczniesz od nauki

Stary 2009-11-16, 18:25   #2532
aldii
Zakorzenienie

Soraya ja cwicze tylko tyle co w SR
Ula A brzucholek jakis sie mniejszy wydaje niz zawsze (bo pamietam, ze my 2 takie olbrzymiaki mialysmy )
Stary 2009-11-16, 18:25   #2533
Sensuel
Wtajemniczenie

Ula...ja po cordafenie to na patologii o mały włos nie przekręciłam się na tamten świat .Jak lekarzowi zwróciłam uwagę,że prawdopodobnie jestem na ten lek uczulona to on mi wciskał,że zatrułam się nektarynkami które jadłam od zawsze w ciąży.....kretyn jakiś.I co się okazało,to rzeczywiście uczulona na niego jestem
Stary 2009-11-16, 18:27   #2534
filka2
Zadomowienie

ja też sie przespałam,nie mam pomysłu co zjeścobiadu dzis nie było i jakos tak... cos by sie zjadło ale co?

a jak jeteśmy już przy karmieniach to mam pytanie do może tych bardziej doświadczonychchod zi o to czy jak sie karmi piersią to trzeba dawać pić dziecku(może nie odrazu) czy w ogóle?bo nam na SR położna mówiła ze do 6miesiąca nawet można karmic sama piersia i nie trzeba dawać pic nawet w upały i dziecku wystarcza,a inaczej mówią mamy.wczoraj ciocia tż mi opowiadała jak jej 9letni syn(obecnie) miał problemy z nerkami bo mu pic nie dawała bo sie posłuchała połoznej,popytam też bratowej ale,ja od 4-5m mam zamiar już zupki i deserki....ale z tym pićkiem wczesniej
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:27   #2535
brzoskwinia82
Zadomowienie

wróciłam do domku, pojadłam trochę u teściowej sałatki i ciasta, ale nie siedziałam długo bo ludzi się nazłaziło i nie było za wygodnie. Zdrzemnęłam się potem trochę i was poczytałam
Dobrze że wszystko w porządku u tych mamuś które miały wizyty ja mam kontrolę dopiero w poniedziałek za tydzień. Mam nadzieję, że nic nieoczekiwanego do tego czasu nie wyniknie
Rozmawiałam z kuzynką tż która urodziła w 25 tygodniu ciąży i dziecko ma już 16 m-cy. Niestety cały czas po lekarzach, nie siedzi, nie chodzi, problemy z wzrokiem, z jakimiś ośrodkami w mózgu - praktycznie wszystko... powiedziała że ma mocne serce i chyba tylko dlatego przeżył... takie to przykre nie wiedziałam co jej powiedzieć.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:37   #2536
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
pochwal sie swoim brzucholkiem a najlepiej bez i w fartuszku

super że synek zdrowy aTy wyglądasz cudownie

......................... ....................
jestem już po wizycie iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iii szyjka owszem krótka ale nie ma dramatu , jest twarda i zamknięta na 4 spusty
jak dobrze pójdzie do dotrzymamy do porodu (w terminie) bez krążka z tego szczęścia zapomniałam zapytać o długość szyjki
nie muszę non stop leżeć , ale nie moegę nic ciężkiego podnosić.
seks oczywiście odchodzi całkowicie w odstawkę
mam brać luteinę dopowchowo , cordafen i jak zwykle magnez
jak narazie po dłuższym chodzeniu brzuszek zaczyna zwać , ale po tych lekach powinnam zacząć dobrze funkcjonować
ach ... jestem taka szczęśliwa

mam zrobione zdjęcie brzucholka tylko muszę wam je wkleić , ale to na reklamie "brzyduli"
Ula cudownie!!! Grzeczna szyjka
Stary 2009-11-16, 18:45   #2537
pola25
Zakorzenienie

Ulcia fajnie, że u gina ok.

Brzoskwinka-smutna sprawa z tą kuzynką. a czemu urodziła za wczesnie?wiesz coś więcej

ja mam wizyte u diabetologa za tydz w pn, a 24 u gina.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Brzoskwinka zmień mi imię synka na Dawid Maciej.Alekasnder odpada, a imiona wybierzemy pomiedzy Dawidkiem a Maciusiem.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:45   #2538
xmila
Raczkowanie

Lila ślicznie wyglądasz i jaka szczuplutka jesteś Tylko nie wiem czemu wyobrażałam sobie, że jesteś blondynką, pewnie przez awatarek

Ula super, że szyjka zamknięta Ja niestety też nie mogę ćwiczyć i bardzo mi tego brakuje No ale siła wyższa... Chociaż przyznam, że od czasu do czasu staram się chociaż porozciągać trochę, bo tak się zastalam, że nie wiem jak znajdę siły żeby urodzić

Coś mnie łeb zaczyna pobolewać, pewnie pogoda się zmienia... a na kawę za późno

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:45   #2539
zebra666
Zakorzenienie

Brzoskwinia bardzo to przykre:\ też bym nie wiedziała co powiedzieć w takiej sytuacji, bo lepiej nic nie mówić niż coś palnąć

Stary 2009-11-16, 18:51   #2540
aldii
Zakorzenienie

Filka z tego co wiem to nie trzeba dodatkowo dopajac - przynajmniej na poczatku.Jak dzidzia zaczyna ssac, to najpierw leci takie mleczko, ktorym sie napija, a pozniej najada
Stary 2009-11-16, 18:54   #2541
youyou
Zakorzenienie

Ula - super wieści lekkie zwolnienie tempa i będzie dobrze

filka- nam doradca laktacyjny w SR mówiła że do 6 m-ca nie trzeba dodatkowo dopajać dziecka wodą, pierś jest wystarczająca.. Ale sama nie wiem jak to jest
Stary 2009-11-16, 19:04   #2542
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

Brzoskwinka-smutna sprawa z tą kuzynką. a czemu urodziła za wczesnie?wiesz coś więcej

Brzoskwinka zmień mi imię synka na Dawid Maciej.Alekasnder odpada, a imiona wybierzemy pomiedzy Dawidkiem a Maciusiem.
No właśnie nie pytałam teraz ale z tego co pamiętam to po prostu nagle zaczęła się akcja porodowa, nic wcześniej chyba na to nie wskazywało. Córka jej zadzwoniła na pogotowie bo ją takie bóle złapały.
Zaraz zmieniam - Maciuś ślicznie (mój mężuś ma tak na imię )

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 19:09   #2543
addicted to wizaz
Zadomowienie

Ingrid80 - oj szalejesz z tą pracą, 24h to nie przelewki. Mi wystarczy moje 8h
lila - bardzo dobre widomości i dobre samopoczucie od razu widać na zdjęciach
gosbaj -
soraya - ja też z gatunku tych bardziej leniwych, liczyłam że w SR poćwiczę, ale pani od razu powiedziała, że nie mamy co się nastawiać na dużo ćwiczeń, bo to urodzenia dziecka nie jest wymagana nie wiadomo jaka kondycja.
ula najważniejsze, że szyjka twarda i zamknięta
A brzusio fajny, taki trochę spiczasty
Sensuel - no to fajny ten lekarzci się trafił
filka - w sumie można nie dawać, bo na początku mleko jest mniej treściwe i dziecko wtedy pije. Jak mu za ciepło to się pewnie będzie częściej domagał piersi. Ja już nie pamiętam, kiedy zaczęłam synka dopajać.
Ale myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie, zebyś spróbowała z jakimiś herbatkami czy wodą - oczywiście bez przesadyzmu.
brzoskwinia - smutna historia, oby takich jak najmniej
Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Lila ślicznie wyglądasz i jaka szczuplutka jesteś Tylko nie wiem czemu wyobrażałam sobie, że jesteś blondynką, pewnie przez awatarek
to tak jak ja\
......................... ..
Przy karmieniu piersią własnie tak się zaleca, żeby dodatkowo nie dopajać dziecka. Ale jak będzie bardzo gorąco, to na pewno nie wyrządzimy dziecku dużej krzywdy jak mu podamy coś dodatkowego do picia.

Edytowane przez addicted to wizaz
Czas edycji: 2009-11-16 o 19:11
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 19:12   #2544
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

kurcze jakie wy macie brzuszki duze moj to w porownaniu do waszych to maluszek zreszta jak jestem w szpitalu i rozmawiam z innymi babkami w ciazy to kazda ma wiekszy nawet dwa razy brzuch niz ja i sie dziwia jak mowie ze jestesmy w tych samych tyg albo one sa tylko tydzien lub dwa dalej niz ja
aldii a u ciebie ktory to tydzien juz bo kurcze tyle nas jest ze juz nie pamietam ktora jest w ktorym tygodniu
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 19:22   #2545
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Ula A brzucholek jakis sie mniejszy wydaje niz zawsze (bo pamietam, ze my 2 takie olbrzymiaki mialysmy )
chyba wczoraj pisałam ze brzusio stanął w miejscu , teraz mam 109cm w pasie a w 27tc miałam 107cm , więc dużo nie podskoczył
Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Ula...ja po cordafenie to na patologii o mały włos nie przekręciłam się na tamten świat .Jak lekarzowi zwróciłam uwagę,że prawdopodobnie jestem na ten lek uczulona to on mi wciskał,że zatrułam się nektarynkami które jadłam od zawsze w ciąży.....kretyn jakiś.I co się okazało,to rzeczywiście uczulona na niego jestem
o kurcze , troszkę się przestraszyłam , będę mega uważać
a jakie miałaś objawy?

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

z tego wszystkiego zapomniałam Wam dziewczyny podziękować za troskę ... buziacki dla Was:cmo k:

któraś z nas martwiła sie że jako jedyna ma 15kg na plusie , otóż nie jesteś sama ... ja też dobiłam do 15kg ,
pocieszeniem jest że przez ostatnie 5 tygodni tylko+2kg , no ale wynik podsumuwujący nie jest zadowalający ale po porodzie wezmę się za sibie

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-16, 19:27   #2546
kesita
Raczkowanie

Ja synka karmiłam do czasu kiedy skończył rok i 2 miesiące. Tak do około 4 miesiąca dawałam mu wyłącznie pierś, potem już wprowadzałam inne jedzenie i picie, bo wróciłam do pracy jak miał 5 miesięcy. Urodziłam 22 kwietnia, więc przez całe lato był tylko na piersi i to mu wystarczało.
kesita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 19:29   #2547
Sensuel
Wtajemniczenie

Filka...to jest kwestia sporna.Ja podawałam herbatki od 1 miesiąca,ale to w zasadzie bardzo mało i chyba nawet po 3 tygodniach od urodzenia.Jednak na 100% nie pamiętam czy nie wcześniej.Niektórzy uważają,że jak dziecko się opije herbatki to nie chce piersi,ja tam nie zauważyłam aby mój synek ciągnął mniej.

Brzoskwinia...zgadzam się z Zebrą w zupełności.Lepiej nic nie powiedzieć niż palnąć coś głupiego i niestosownego.Myślę,że kuzynce wsparcie jest potrzebne teraz.

addicted to wizaz....porąbany jakiś był.Młody i niedoświadczony chyba.Ale cierpliwie czekałam,aż mój prowadzący wróci z weekendu i mu się poskarżyłam,a ten opierdziel dostał za błąd w sztuce.Nie wiem czy podanie tego typu leku u kobiety w ciąży powinno być w dawce 10 kropli pod język i czy w ogóle można go podawać.No ja mam teraz w książeczce zdrowia wielkimi literami napisane,że cordafenu nie mogę brać.

Ula...objawy to: halucynacje (zamiast sprzętu KTG koło mojego łóżka widziałam siedzącego wilczura ),nie wiedziałam nawet kiedy podłączyli mi KTG ,mega ból głowy.Wyłam z bólu i normalnie na korytarzu o ścianę głową waliłam.Wymioty takie,że żołądek to chyba na lewą stronę mi się wywrócił.Kołatanie serca takie,że myślałam że zaraz wykituję.Normalnie błagałam o leki p.bólowe.Dostałam 3 razy pyralginę w tyłek i usnęłam.Ale to co przeżyłam to moje.
Stary 2009-11-16, 19:41   #2548
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Ula...objawy to: halucynacje (zamiast sprzętu KTG koło mojego łóżka widziałam siedzącego wilczura ),nie wiedziałam nawet kiedy podłączyli mi KTG ,mega ból głowy.Wyłam z bólu i normalnie na korytarzu o ścianę głową waliłam.Wymioty takie,że żołądek to chyba na lewą stronę mi się wywrócił.Kołatanie serca takie,że myślałam że zaraz wykituję.Normalnie błagałam o leki p.bólowe.Dostałam 3 razy pyralginę w tyłek i usnęłam.Ale to co przeżyłam to moje.
o matko ... jak dostanę bólu głowy (albo inna przypadłość) to zaraz pobiegnę do gina zeby mi lek zmieniła następną wizytę mam za 3 tygodnie , ale jak będzie trzeba to pojadę wcześniej

dziwny ten lekarz był , skąd on wytrzasł zatrucie mandarynkami ? jak to połączył ze zwidami

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-16, 19:43   #2549
youyou
Zakorzenienie

ech dziewczyny, ja siedzę u rodziców, a mama właśnie zrobiła racuchy i się nimi objadłam
pychotka ale teraz znowu mam wyrzuty sumienia, bo kolejny dzień z czymś słodkim..
Stary 2009-11-16, 19:43   #2550
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość

Ula super, że szyjka zamknięta Ja niestety też nie mogę ćwiczyć i bardzo mi tego brakuje No ale siła wyższa... Chociaż przyznam, że od czasu do czasu staram się chociaż porozciągać trochę, bo tak się zastalam, że nie wiem jak znajdę siły żeby urodzić

Coś mnie łeb zaczyna pobolewać, pewnie pogoda się zmienia... a na kawę za późno

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości