|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Sensuel - no to rzeczywiście niezłe objawy jak na "zatrucie", dobrze że dziecku nic się nie stało
Mam tylko nadzieję, że ten "lekarz" dostał porządną nauczkę i teraz będzie z większa pokorą podchodził do swoich obowiązków |
|
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Ale naprodukowałyście . Czytania mam na cały wieczór ale to fajnie, lubiem Was czytaćKurcze w końcu udało mi się kupić przepyszniutkie mandarynki jutro chyba zakupię całą skrzynkę![]() Biorę się za czytanko
|
|
|
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
Wreszcie dotarłam na wizaz
![]() ledwo żyje i chyba nie mam siły już nadrabiać. Pochwale się tylko że kupiliśmy dzisiaj łóżeczko i już stoi złożone z materacykiem (gryka -kokos). Jeszcze tylko wypełnienia brakuje. BYłam z mężusiem w sklepie, ale aż mnie zdziwił swoją chęcią zakupów. Chciał pół sklepu wykupić na raz. Nie wiem czy to kwestia tego żeby zaoszczedzić czas żebym go już nie ciągneła czy naprawde tak mu sie te zakupy spodobały ![]() Ja to musze się zastanowić, bo nie potrafie tak szybko wybrać. Idę się położyć bo padam po całodziennym gonieniu i załatwianiu różnych spraw na mieście .
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, mam pytanko
Jaki rozmiar czapeczek kupujecie? Chodzi mi o takie zwykle, bawelniane i taka zimowa. Na razie kupilam, bawelniana, bez wiazania, taka nakladana, rozmiar 43. Wjednym sklepie widzialam znowu taka sliczna zimowa i na przyklad rozmiar 41 wydawalby mi sie dobry. Sama juz nie wiem
|
#2555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem o co mu chodziło.No nie....zatrucie nektarynkami .Dzidzi nic nie było na szczęście.A ile tobie kropel zaleciła??
|
|
#2556 |
|
Rozeznanie
|
Co do karmienia i picia, to położna mojej siostry (a właściwie jej córeczki
Dziewczyny ja jednak zmieniam proszek Lovela na te płatki mydlane. Położna mej siostry (ponoć doświadczona babeczka) twierdzi, że im mniej chemii tym lepiej i ona często widzi, że proszki nawet te dla dzieci mogą uczulać.. oczywiście nie zawsze, ale czasem się zdarza.. nie chcę ryzykować i piorę wszystko raz jeszcze.. proszek wprowadzę od 3 m-ca. Podwójną robotę sobie zrobiłam ale trudno.. wolę dmuchać na zimne gooha3 widzę ze twój tż tak samo jak mój - jakaś mania zakupowa, czy co? ![]() Brzoskwinka smutna sprawa z tą kuzynką. to chyba jakiś feralny okres. dzis dzwoniła do mnie siostra z wiadomością, że jej koleżanka właśnie urodziła córeczkę, a termin miała na 15 stycznia |
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia 30
Ula to dobrze zauwazylam ![]() Sensuel ![]() ![]() wilczur....myslalam, ze dostalas moze wstrzasu anafil. a tu wilczury jakies....A tak na powaznie to powinnas pozniej tego lekarza ![]() Madziulka obawiam sie, ze ta 41 moze byc za duza.Tez sie zastanawialam jaka glowke ma takie bobo - poczytalam w necie no i tak ok 34-38.No ale wiadomo, ze u kazdego dziecka to inaczej Eudaimonia no niezle wiadomosci nam tu serwujesz....trzeba uwazac - to fakt |
|
|
|
#2558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie ze względu na wagę nie mogę jesc ![]() no nie ma czego zazdrościć waga szaleje więc na słodkości nie mogę sobie pozwolić Cytat:
wiem, ze po srednio pikantnych pierogach tesciowej go wysypało ![]() Cytat:
i nadal nie wiem czemu tak tyje tzn domyślam się, ze to jojo bo juz od dawna ograniczam jedzenie i w zasadzie jadę na podstawach typu kromka z czyms tam najgorsze znów będą te komentarze w szpitalu jak można się tak zapuscić ![]() ed: zapomniałą o najawazniejszym lila pięknie wyglądasz Ula brzuszek ma fajnie szpiczasty
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-16 o 20:52 |
|||
|
|
|
#2559 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko jak on się amieścił w tak malutkim brzuszku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A tak wogóle to widze, że dziś dzień wizyt u gina! Ja też dziś byłam. Córeczka ma się dobrze, ma okolo 1500 g, więc w dniu porodu raczej będzie mała. I przytyłam 9kg. W drodze powrotnej zastanawialiśmy się nad imieniem. I znów nie doszliśmy do porozumienia. Propozycje: Magda, Zosia, Maja i Ola. Pomożecie??? |
||||
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
kalka ale ja to mówie z doświadczenia niestety
![]() poprzednio przytyłam 30 kg będąc na diecie od 4 mca ciązy, wagę wyjsciowa miałam większa niz teraz ( generalnie mam problem z wagą). Pani doktor która robiła mi cc nie omieszkała mi powiedziec, ze się zapuściłam i jak mogłam doprowadzić do tego zeby tyle przytyc. Nie było to miłe tym bardziej, ze nie żre za przeproszeniem jak dzik a dietować się za bardzo nie można. Teraz będzie to samo bo waga ani mysli zbastować i już widzę te miny i reprymendy. Zdaje sobie sprawe, ze tyje zawsze tyłam i będę tyć tak już mam. |
|
|
|
#2561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najbardziej to chyba Ola. A może sobie porównajcie które najlepiej zgrywa się z nazwiskiem?
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
castilia,gooha3 śliczne brzuszki ![]() kesita za wizytęKarmazynowyKamyk oj biedna psiunka mamaidy - jeszcze troszkę musicie wytrzymać ![]() azzis - super że szyjka ok pola25 busiak na poprawę humorku ![]() Addicted ja też mam te głupie podkreślenia lila12 super zakupy, dobrze że z dzidzią ok ![]() PatkaM84 ja muszę spróbować pietruchę ![]() Ula ![]() kalka duża już dziewczynka -------- Jestem padnięta Jak ja dam radę cały tydzień Bolą plecki, nóżki Obejrzałam m jak milośc i lecę palulku. Taaak bym chciała zostać w domku i z Wami plotować cały dzień
|
|
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie dzisiaj dzien ginkowy
A wogole to co do wagi to ja od ostatniej wizyty przytylam 1kg ![]() bardzo sie ciesze bo ostatnio przybylo 3 kg wiec teraz sie pilnowalam bardziej i jest tylko kg Czyli jak narazie (30tc) przybylo mi 8,5kg. Ciesze sie tym bardziej ze zawsze mialam problemy z waga i jedyne czego sie balam to ze w ciazy przytyje mega duzo i nigdy tego nie strace.Ale narazie moze byc i chcialabym sie zamknac tak w 12kg. Mam nadzieje ze mi sie uda![]() Ide lulu, dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- A wogole to wlasnie zauwazylam ze w ciagu 19dni napisalysmy ponad 2500 tysiaca postow czyli polowe......masakra. Czyli w takim tempie to jeszcze 20dni i bedzie 4 czesc ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Kalka mi się podoba Maja
eudaimonia-nieciekawa historia tej kolezanki,coraz wiecej tutaj takich historii, mam nadzieje ze my wszystkie urodzimy w odpowiednim czasie. zaczynam dbac o siebie,nie wysilam sie bo moze to sie zle skonczyc...a czasami sie przefrsowuje jestem zmeczona.lece do łóżka. do jutra i miłego wieczorku. |
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam kupować sobie kurtkę - pisałam Wam kiedyś, że nie mieszczę się już w płaszcze, zapinam na 2 guziki - wyciągnęłam tą, patrzę rozmiarowo dobra, mam jeszcze luzu, więc narazie zrezygnowałam z kupna, zwłaszcza, że to tylko na tą zimę, bo na przyszłą mam zamiar nosić już moje dopasowane kurteczki i płaszczyki więc tak stwierdziłam, że trochę szkoda wydawać kasę na kurtkę skoro mogę w tej pochodzić. Ale jak ją zakładam, to aż mnie podbija, tak jej nie trawię...Hmm, ale jakoś muszę przetrwać jak każda z Was. Ciężka jest jesień i zima dla kobiet w zaawansowanej ciąży ![]() Mój mąż przez ten cholerny remont chodzi zasmarkany, gardło go boli. Mnie narazie - na szczęście nie łapie nic - biorę codziennie witaminę C, piję aktimelka (nie wiem czy te aktimelki coś działają, czy tylko media napędzają kupno tego, ale grunt, że jestem zdrowa )
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
ja chyba zakupie jutro proszek dla babasków i chyba zaczne prać już tu u teściowej,chociaż cześć rzeczy bo boje sie że sie nie wyrobie potem a teraz troche czasu mam.
w ogóle dzis mnie teściowa zdziwiła,bo powidziała że nie bedzie nam sie wtracać w nic i chetnie nam pomoże ale musimy jej powiedzieć bo nie chce sie narzucać,więc już jej powiedziałam ze np umycie okien i firany i mycie płytek wysoko to bym chciała żeby mi pomogła,więc nie jest zła kobicina ale jednak mieszkanie z teściowa nie jest dobre bo wtedy sie działa na nerwy nawzajem. kocurazab ja tez kiedyś wierzyłam tym actimelkom,piłam je ponad pół roku dopóki nie zachorowałam wtedy przestałam,teraz narazie cała ciąże zdrowa Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-11-16 o 22:05 |
|
|
|
#2568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja również bardzo lubię twarde, a zarazem soczyste jabłuszka ![]() Mam taki jeden sprawdzony zieleniak i tam kupuję jabłka. Ogólnie zakupy robię w marketach, ale po jabłka jeżdzę tam ![]() Ostatnio byłam w sobotę, kupiłam jabłuszka, a na odchodne sprzedawca daje mi różę (tez tam ma sprzedania) i mówi, że będę miała na niedzielę do wazonu ![]() Wzięłam, podziękowałam, wyszłam i zaczęłam się śmiać - ten kwiatek w moim sajgonie remontowym pasuje jak wóz do karety... Nawet nie miałam go w co wsadzić, bo wazony nie wiem gdzie, to stoi w szklance od piwa No, ale sprzedawca wie, jak zjednać sobie klienta A najlepiej mój mąż, jak się dopytywał - A dlaczego on Ci tego kwiata dał? Ale jak powiedziałam dlaczego, to już spokojny poszedł dalej pracować - tzn sprzątać po hydraulikach w kotłowni, bo przerabiali przy piecu i był bałagan.---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Nawet po igraszkach jak przysnęłam, to się budziłam, bo mi było zimno (mimo, że byłam przykryta kołdrą) i ubierałam koszulę, czy też piżamę. Mój mąż zresztą również ![]() Ja będę prała pieluchy tetrowe, ale nie wiem jeszcze kiedy zacznę prać cokolwiek, tzn wiem - jak skończy się remont tyle, że ciekawe kiedy to nastąpi...
|
||
|
|
|
#2570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to najwygodniej bez niczego, nic się nie ściąga, nie podwija itd, do tego mój TŻ grzeje jak piecyk więc raczej muszę się odkrywać bo mi gorąco
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-11-16 o 23:18 |
|
|
|
|
#2573 | |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski z rana, widze ze wszystkie wyjatkowo spicie dlugo
![]() ja dzis spac nie moglam kompletnie, zebra tak niesamowicie mnie bola, ze na zadnym boku nie moglam oddychac bo bolalo i przy kazdym przekrecaniu sie budzilam i stekalam z bolu, do tego siku mi sie zachcialo a tak bardzo wstac mi sie nie chcialo dzis na noc juz biore paracetamol, bo nie wyrobie. chyba, ze macie jakies sposoby na bolace zebra??? Cytat:
nadrobilam Wasze wczorajsze posty, przepraszam ze nie cytuje, ale tylko na chwile wpadlam, zaraz na uczelnie musze sie szykowac. obiecuje, ze pozniej nadrobie. Milego dnia kobitki, uwazajcie na siebie i pozdrowcie Malenstwa od ciotki Madzi ![]()
|
|
#2574 |
|
Rozeznanie
|
witajcie porannie mamuśki!
ja także tylko na chwilę się melduję i już na uczelnie uciekam.. dziś bieganina prawie do godzinki 20stej.. ale za to mam małe okienko popołudniu, więc może tu zajrzę.. Miłego dnia!! |
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
kalka, aldii to nie takie proste
miałam ochote jej powiedziec co mysle, ale ona musiała mi jeszcze wypis zrobic więc wolałam nie ryzykowac. Jednak zrobiło mi sie przykro bo oceniła mnie po wygladzie nie wiedząc o przebiegu ciazy, moich chorobach leczeniu u endokrynologa itp. Teraz chociaz mam ta przewagę, ze wiem, ze taka sytuacja może byc.No trudno mam nadzieje po porodzie szybko wrocić do moich 75 kg, wolałabym z 65kg ale nie bede w stanie takiej wagi utrzymac ![]() Synek od wczoraj znów leniwy a w weekend szalał
|
|
|
|
#2576 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ślicznie wyglądasz mamuśka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko musisz uważać, żeby takie ćwiczenia nie wzmożyły skurczy - ja przed szkołą rodzenia nie miałam, a jak zaczęłam ćwiczenia na szkole rodzenia to zaczęły sie skurcze, ale biorę nospę i jest ok.Cytat:
I brzucholek śliczny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poczekaj aż wystygnie, wyciągnij całą pietruszkę i jednym łykiem wszystko wypij Da się ![]() Ja po dentyście jestem baaaaaaaaaaardzo zadowolona Od razu inaczej wygląda uśmiech, a zabki całkiem inne Jutro mam się stawić na kontrolę co by sprawdzić jak wszystko wygląda jak się dziąsła unormowały i czy coś jest do poprawki.
|
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
eudaimonia -
za córeczkę koleżankiKancia - obyś tym razem trafiła na milszy personel, rzeczywiście niefajnie ci powiedziała. Ale takie sytuacje zdarzają się nie tylko w szpitalach, ja sama nieraz łapię się na tym, że kogoś zbyt wcześnie oceniam (ale nie daję głupich komentarzy kalka - dla córciJa głosuję za Magdą (rzadko teraz można spotkać małą Magdę) lub za Olą. kocurazab - ja też piję actimelki i na razie nie choruję, ale może to wcale nie actimelki tylko ja jestem jakiś terminator (synek już chorował 2 razy, tż 1 raz i na szczęście sie nie zaraziłam)madzik - dzięki za pozdrowionka, ale z żeberkami nie pomogę Miłego dnia |
|
|
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
aldii dzieki za odpowiedz
Ze tez wczesniej nie pomyslalam, zeby poczytac w necie, ehhhh to ciazowe roztargnienie kalka ja tez glosuje za Madzia ![]() A ja zjadlam sniadnako i teraz trzeba isc cos zrobic z wlosami i sie pomalowac, coby ludzi na ulicy nie wystraszyc
|
#2579 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciarki przechodza, no i jak tu ufac lekarzom?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kuruj sie kuruj. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do spania, to mi tez zimno bez niczego. kiedys to spalam nawet w skarpetach, bo nie zasne jak mam zimne stopy. orety rety, dziewczyny, normalnie zebra mi sie polamaly.
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry:F
Dzisiaj też mam trochę planów i zajęć... Patka ja jeszcze 3 wizyty u dentysty i będę z radością się szczerzyła do lustra
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

. Czytania mam na cały wieczór
ale to fajnie, lubiem Was czytać
jutro chyba zakupię całą skrzynkę

Jaki rozmiar czapeczek kupujecie? Chodzi mi o takie zwykle, bawelniane i taka zimowa. Na razie kupilam, bawelniana, bez wiazania, taka nakladana, rozmiar 43. Wjednym sklepie widzialam znowu taka sliczna zimowa i na przyklad rozmiar 41 wydawalby mi sie dobry. Sama juz nie wiem

.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jak można się tak zapuscić 

za wizytę

Jak ja dam radę cały tydzień
Bolą plecki, nóżki