Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-16, 17:53   #2611
mitaLpQ
Raczkowanie

GG do mitaLpQ
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
jesteś pewna że 24? a nie 32/70 albo 34/75? to są chińskie rozmiary uniwersalne, bo wszystkie Chinki widocznie mają jednakowy biust.. lepiej nie kupuj takich staników na bazarkach czy w innych kiepskich bieliźniakach

jeśli zależy Ci na czymś tanim to lepiej poszukać na all jakaś La senzę albo M&S
http://www.allegro.pl/item813741373_...ams_r_65a.html
http://www.allegro.pl/item807519525_..._czerwony.html
http://www.allegro.pl/item819311199_...r_28c_60c.html
http://www.allegro.pl/item810661089_..._rozm_65b.html
http://www.allegro.pl/item818234182_...y_30a_65a.html

albo z trochę droższych fajne są Cleo
http://www.allegro.pl/item819517979_...e_28c_60c.html
http://www.allegro.pl/item820224992_...a_28c_60c.html
http://www.allegro.pl/item794117044_...y_60c_28c.html

Tak chodziło mi o 34. Boże jestm załamana poszłam szukać dzisiaj stanika no i wszystkie były w obwodzie od 70 nawet te drozsze, no i zła poszłam na bazar kupiłam stanik o rozmiarze 32/70 i jestem wsciekła poniewaz jest za mały i splaszacza mi biust Tak to jest jak sie kupuje bez mierzenia na oko, pojde jutro może pozwoli mi wymienic na inny i dlatego pytam co powinno być napisane zamiast tej 32 żeby stanik był na mnie dobry, bo Ja nie wiem.

Dzieki za str zaraz przejrze.

Znów ten stan,
że nie wiem co mam robić.
Niby wszystko gra
i niby o to chodzi.
Ale leżę sama, po ciemku
na podłodze i muzyka gra,
a Ja wstaję i wychodzę.
Mam ochote iść,
chociaż nie mam wcale CELU.

mitaLpQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:16   #2612
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
Mogę i ja prosić o pomoc w doborze odpowiedniego stanika
Moje wymiary:
1. pod biustem - mierzony bardzo ciasno i na wydechu-76cm
2. luźno w biuście 90cm
3. pod biustem- mierzony luźno- 80cm
Mam 22lata, Teraz nosze 75D, wcześniej nosiłam 80B ale stwierdziłam, że ten rozmiar zrobił się za mały. Tylko teraz się zastanawiam czy ten rozmiar 75D jest dobry dla mnie

Z góry dziękuje za pomoc
a coś jest nie tak z tym rozmiarem? ma za luźny obwód? za duże/za małe miseczki? jakiej firmy jest ten stanik?

z wymiarów wynik, że Twój tabelkowy rozmiar to 70D/E (i brytyjskie 32DD), ale jeśli dobre Ci jest 75D to może lepiej spróbować 70E/F (dla staników rozciągliwych), dla staników ścisłych może być dobre 75D (ale ścisłych staników jest niewiele w zwykłych bieliźniakach).

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mitaLpQ Pokaż wiadomość
Tak chodziło mi o 34. Boże jestm załamana poszłam szukać dzisiaj stanika no i wszystkie były w obwodzie od 70 nawet te drozsze, no i zła poszłam na bazar kupiłam stanik o rozmiarze 32/70 i jestem wsciekła poniewaz jest za mały i splaszacza mi biust Tak to jest jak sie kupuje bez mierzenia na oko, pojde jutro może pozwoli mi wymienic na inny i dlatego pytam co powinno być napisane zamiast tej 32 żeby stanik był na mnie dobry, bo Ja nie wiem.

Dzieki za str zaraz przejrze.
no to już wiesz, że nie kupuje się na bazarkach, bo te staniki na nikogo nie pasują

jak to 32/70 może być za małe? przecież to jest mniej więcej 70A/B, a ten rozmiar ma większą miseczkę nić 65A i 60C, może się źle zmierzyłaś?

wklej zdjęcie tego 'cudeńka' jeśli możesz, najlepiej na sobie.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:26   #2613
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez adusiadu Pokaż wiadomość
A moja różowa brooke z ebaya nie dotarła
w srodę będą juz 2 tygodnie od wysyłki.
Ide się popłakać
. A nie mają tam jakiś strajków znowu?
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:26   #2614
mitaLpQ
Raczkowanie

GG do mitaLpQ
Angry Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
no to już wiesz, że nie kupuje się na bazarkach, bo te staniki na nikogo nie pasują

jak to 32/70 może być za małe? przecież to jest mniej więcej 70A/B, a ten rozmiar ma większą miseczkę nić 65A i 60C, może się źle zmierzyłaś?

wklej zdjęcie tego 'cudeńka' jeśli możesz, najlepiej na sobie.
Wiem, wiem, ale nigdzie indziej nie moge znaleźć tego dobrego i są strasznie drogie.

Nie wiem, jak może być za małe ale tak mi się wydaje, ponieważ jak go zakładam to pod pachami robia mi się włeczki, a po zagarnieciu piersi u góry robi sie taka fałdka, a ogólnie wyglądam jakbym się bandażem związała bo jakoś tak płasko Może jakiś zły model, bo mam w swojej szafie jeden stanik 32/70 i jest dobry tylko obwód zmniejszyłam, mam tez jeden 34/75 to tez zmniejszyłam obwód ale miseczka jest lepsza niż w tym co kupiłam.

Niestety nie mam aparatu i nie moge wstawić zdjecia.

Znów ten stan,
Niby wszystko gra
i niby o to chodzi.
Ale leżę sama, po ciemku
a Ja wstaję i wychodzę.
Mam ochote iść,

Stary 2009-11-16, 18:29   #2615
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
agto droga:

"moze", magiczne slowo, w tym przypadku kluczowe. czy z mojej wypowiedzi nie wynika dokladnie to samo, co Ty napisalas?

mam wrazenie, ze "naskoczylas" troche na mnie, ciut mi przykro, mam nadzieje, ze to bylo nieporozumienie
Przepraszam jeśli zabrzmiało to jakbym chciała na Ciebie naskoczyć. Nie miałam zamiaru.
Po prostu w kontekście drugiego zdania odebrałam to jako "wydaje mi się że nie będzie pasować". Mój błąd. Jeszcze raz przepraszam. Cieszę się, że chodziło nam o to samo.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:33   #2616
adusiadu
Wtajemniczenie

GG do adusiadu

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
. A nie mają tam jakiś strajków znowu?
Pytałam i napisali, że strajk się zakończył. Ale przez 2 tygodnie mój listonosz miał urlop i chodził jakiś cwaniaczek
Firma mi napisała, ze mam czekać do środy i jak nie przyjdzie to oddadzą kasę albo wyślą jeszcze raz jak będą mieli na stanie a z tego co widzę to nie mają już różowej brooke
adusiadu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:41   #2617
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, wiem, ale nigdzie indziej nie moge znaleźć tego dobrego i są strasznie drogie.

Nie wiem, jak może być za małe ale tak mi się wydaje, ponieważ jak go zakładam to pod pachami robia mi się włeczki, a po zagarnieciu piersi u góry robi sie taka fałdka, a ogólnie wyglądam jakbym się bandażem związała bo jakoś tak płasko Może jakiś zły model, bo mam w swojej szafie jeden stanik 32/70 i jest dobry tylko obwód zmniejszyłam, mam tez jeden 34/75 to tez zmniejszyłam obwód ale miseczka jest lepsza niż w tym co kupiłam.

Niestety nie mam aparatu i nie moge wstawić zdjecia.
nie masz nawet takiego w komórce? to szkoda, trudno.

nie wiem czy można niedopasowanie chińczyka przekładać na dopasowanie stanika w normalnej rozmiarówce, ale wydaje mi się, że te rozmiary jakie podałam, mogą być jednak za małe. zmierz się jeszcze raz, luźno na lekkim wdechu w biuście z miarką poziomo na całym obwodzie (żeby z tyłu nie była niżej, bo wyjdzie mniej albo wyżej bo łopatki zawyżą pomiar) i jeszcze w tzw zwisie czyli pochylasz się i mierzysz.

na balkonetce była dziewczyna która też sobie wymierzyła ok 77cm, poszła do brafitterki i okazało się, że ma 81cm a po miesiącu noszenia dobrego stanika zrobiło jej się 83cm
Stary 2009-11-16, 19:04   #2618
mitaLpQ
Raczkowanie

GG do mitaLpQ
Red face Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
nie masz nawet takiego w komórce? to szkoda, trudno.

nie wiem czy można niedopasowanie chińczyka przekładać na dopasowanie stanika w normalnej rozmiarówce, ale wydaje mi się, że te rozmiary jakie podałam, mogą być jednak za małe. zmierz się jeszcze raz, luźno na lekkim wdechu w biuście z miarką poziomo na całym obwodzie (żeby z tyłu nie była niżej, bo wyjdzie mniej albo wyżej bo łopatki zawyżą pomiar) i jeszcze w tzw zwisie czyli pochylasz się i mierzysz.

na balkonetce była dziewczyna która też sobie wymierzyła ok 77cm, poszła do brafitterki i okazało się, że ma 81cm a po miesiącu noszenia dobrego stanika zrobiło jej się 83cm
W komórce mam ale nie mam kabla do komputera.

To co napisałaś troche do mnie pasuje, bo teraz mierząc się w biuscie normalnie luzem mam 79, a w zwisie pochylając się mam 80-81.

Znów ten stan,
Niby wszystko gra
i niby o to chodzi.
Ale leżę sama, po ciemku
a Ja wstaję i wychodzę.
Mam ochote iść,

Stary 2009-11-16, 19:17   #2619
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:

To co napisałaś troche do mnie pasuje, bo teraz mierząc się w biuscie normalnie luzem mam 79, a w zwisie pochylając się mam 80-81.
Na twoim miejscu szukałabym czegoś w rozmiarze 60C, 60D .
Niestety nie masz chyba innego wyjścia jak zakupić przez internet. Zawsze możesz zwrócić. W zwykłych sklepach stacjonarnych nie masz szans na kupienie dobrego biustonosza.

Edytowane przez xhankax
Czas edycji: 2009-11-16 o 19:18
xhankax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 19:29   #2620
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:

no to lepsze będzie 60D/ 28D albo 65B/C/ 30B/C nawet jeśli na początku może trochę odstawać czy się marszczyć, to po jakimś czasie powinno się wypełnić (chociaż nie musi)
Stary 2009-11-16, 19:37   #2621
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
Zmierzyłaś się ciasno pod biustem i na wydechu? Jeśli tak, to z Twoich wymiarów celowałabym w brytyjskie 85FF/38FF. Powinno być dobre.
Ten rozmiar 100A to chyba jakieś nieporozumienie :/

Zdaje mi się, że dobrze... kurcze kilkanaście lat noszę biustonosze i chyba zawsze miałam źle dobrany... Mój świat legł w gruzach ;(

No to 100 a mnie powaliło. Zawsze dawano mi rozmiar 85c i jakoś pasował... Teraz mi mąż pomógł trzymać miarę, żeby nic z tyłu nie zjechało i mam 94 pod biustem (o całe 4cm się pomyliłam).

I jak by to wypadało na polską miarę? w biuście mam 114-115 bez staniczka (też przy pomocy, bo wcześniej mi wyszło 112).

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

O matko!!!
na magicznym kalkulatorze od simeri wyszło mi polskie 85I ;O

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2009-11-16 o 19:38
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 19:43   #2622
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
Mogę i ja prosić o pomoc w doborze odpowiedniego stanika
Moje wymiary:
1. pod biustem - mierzony bardzo ciasno i na wydechu-76cm
2. luźno w biuście 90cm
3. pod biustem- mierzony luźno- 80cm
Mam 22lata, Teraz nosze 75D, wcześniej nosiłam 80B ale stwierdziłam, że ten rozmiar zrobił się za mały. Tylko teraz się zastanawiam czy ten rozmiar 75D jest dobry dla mnie

Z góry dziękuje za pomoc
Najprawdopodobniej odpowiedni będzie rozmiar 70DD (w rozmiarówce brytyjskiej) lub 70E (w polskiej).

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 19:47   #2623
mitaLpQ
Raczkowanie

GG do mitaLpQ
Red face Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Na twoim miejscu szukałabym czegoś w rozmiarze 60C, 60D .
Niestety nie masz chyba innego wyjścia jak zakupić przez internet. Zawsze możesz zwrócić. W zwykłych sklepach stacjonarnych nie masz szans na kupienie dobrego biustonosza.
Dzieki za odp.
No niestety gdyby to odemnie zależało to bym kupiła na allegor ale nie mam pieniędzy (narazie jeszcze liceum), a od rodziców na bielizne dostaje 50zł (i to nie zawsze) w tym mam miec skarpetki, majtki i staniki

Cytat:
no to lepsze będzie 60D/ 28D albo 65B/C/ 30B/C nawet jeśli na początku może trochę odstawać czy się marszczyć, to po jakimś czasie powinno się wypełnić (chociaż nie musi)
Dzieki wielkie za odpowiedzi i pomoc
Mam jeszcze pytanie: Jak już pisałałam wcześniej, mam ten dołek w klatce piersiowej i mniej go widac jak nosze pusz up ponieważ on mi je podnosi tak mocno do góry i wypycha do środka i zasłania dołek no i tu moje pytanie czy noszenie tego typu staników jest złe?? Chodzi mi o to czy nic sie nie stanie z piersiami. Bo jak noszę staniki takie tylko usztywniane to mam piersi rozdzielone i ten dołek cały widać

Znów ten stan,
Niby wszystko gra
i niby o to chodzi.
Ale leżę sama, po ciemku
a Ja wstaję i wychodzę.
Mam ochote iść,

Stary 2009-11-16, 19:48   #2624
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
I jak by to wypadało na polską miarę? w biuście mam 114-115 bez staniczka (też przy pomocy, bo wcześniej mi wyszło 112).

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

O matko!!!
W dalszym ciągu próbowałabym 85FF z brytyjczyków lub 85G/H z polskich

Stary 2009-11-16, 20:16   #2625
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdaje mi się, że dobrze... kurcze kilkanaście lat noszę biustonosze i chyba zawsze miałam źle dobrany... Mój świat legł w gruzach ;(

No to 100 a mnie powaliło. Zawsze dawano mi rozmiar 85c i jakoś pasował... Teraz mi mąż pomógł trzymać miarę, żeby nic z tyłu nie zjechało i mam 94 pod biustem (o całe 4cm się pomyliłam).

O matko!!!
magiczny jak magiczny interesujące wyniki podaje

przy małym biuście jest małe pole do omyłki kalkulatora, przy większym większe, więc zmierz też sąsiednie rozmiary jak sugeruje Kasieńka
Stary 2009-11-16, 22:08   #2626
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
W dalszym ciągu próbowałabym 85FF z brytyjczyków lub 85G/H z polskich

Dzięki na pewno spróbuję

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
magiczny jak magiczny interesujące wyniki podaje

przy małym biuście jest małe pole do omyłki kalkulatora, przy większym większe, więc zmierz też sąsiednie rozmiary jak sugeruje Kasieńka

Dzięki wielkie dostosuję się do rad. Pozamawiałam kilka różnych tańszych na allegro, mam teraz niewiele czasu na bieganie po sklepach, obadamy ;D
Stary 2009-11-16, 22:14   #2627
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki na pewno spróbuję

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Dzięki wielkie dostosuję się do rad. Pozamawiałam kilka różnych tańszych na allegro, mam teraz niewiele czasu na bieganie po sklepach, obadamy ;D
oo widzę, że też jesteś z Poznania polecam sklep Yoshi, jest jeszcze Lawendowe wzgórze czy jakoś tak, ale tam nie byłam.
Stary 2009-11-16, 23:01   #2628
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
oo widzę, że też jesteś z Poznania polecam sklep Yoshi, jest jeszcze Lawendowe wzgórze czy jakoś tak, ale tam nie byłam.

Ano Poznań, Poznań
Właśnie oglądałam sobie ich stronki, generalnie do najtańszych nie należą, ale w sumie dobry cyckonosz to dzisiaj przeszło stówka...
Co robić, jest taka stara poznańska firma, Pani Marii Hirsch (chyba tak się pisze) i też byłam ostatnio w szoku, bo mama sobie u babki staniczek na wyprzedaży za 70zł kupiła ;O

Także, niestety- dla urzędniczki państwowej 130zł za jeden staniczek- trochę za dużo. Ale- jak mawia moja babcia- lepiej stawiać na jakość, a nie na ilość

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Dziewczęta, ale ja nie mam takiego biustu ;D

http://allegro.pl/item801064334_mell...line_85ff.html
Stary 2009-11-16, 23:05   #2629
nelyen
Zadomowienie

dlaczego uważasz, że modelka ma akurat Twój rozmiar?

http://balkonetka.pl/katalog/bra/freya-darcey-6
tu przykładowe 36G

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 23:21   #2630
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
dlaczego uważasz, że modelka ma akurat Twój rozmiar?

http://balkonetka.pl/katalog/bra/freya-darcey-6
tu przykładowe 36G
te biusty sa czesto komputerowo powiekszone (przeklejone od kogos innego)
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 00:34   #2631
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n;15324421[COLOR=Silver
[/COLOR]Dziewczęta, ale ja nie mam takiego biustu ;D

http://allegro.pl/item801064334_mell...line_85ff.html
a popatrz tutaj
http://allegro.pl/item801063517_mell...line_70ff.html

no niesamowite, ta sama modelka nosi jednocześnie 85ff i 70ff (które jest o jakieś 3-4 miseczki mniejsze)

dziewczyny no dajcie spokój, jak można być ta zapatrzonym w siebie albo naiwnym żeby myśleć, że to akurat wasz rozmiar. mi jakoś nigdy nie przyszło do głowy, że modelka może prezentować akurat mój rozmiar.
Stary 2009-11-17, 00:58   #2632
*kasieńka*
Zadomowienie

to by dopiero było dobrze, jakby każdy rozmiar prezentowany był na modelce o odpowiednim rozmiarze

Stary 2009-11-17, 01:11   #2633
kukimonster
BAN stały

Cytat:
dziewczyny no dajcie spokój, jak można być ta zapatrzonym w siebie albo naiwnym żeby myśleć, że to akurat wasz rozmiar. mi jakoś nigdy nie przyszło do głowy, że modelka może prezentować akurat mój rozmiar.
Nie przesadzasz trochę z epitetami? Dziewczyna wkręca się dopiero w dobieranie stanika a już ją trzeba pojechać... Pomyślała, że moze babka na zdjeciue z aukcji prezentuje jej rozmiar, ktoś to wyjaśnia i tyle I co ma bycie zapatrzonym w siebie do tego, bo nie rozumiem
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 09:08   #2634
nelyen
Zadomowienie

simeri ma trochę racji z tym zapatrzeniem, bo to już kolejna taka wypowiedź się pojawia. mnie trochę mocno dziwi identyfikowanie się jakiekolwiek (tu próba identyfikacji rozmiarowej) z modelką kriślajna - są one przeważnie tak mutowane fotoszopem, że mało do człowieka podobne^^'

ale to nie powód, żeby najeżdżać od razu, bo kulturalne zwrócenie uwagi to nie było

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 10:48   #2635
Malemalenstwo
Zadomowienie

Cytat:
a coś jest nie tak z tym rozmiarem? ma za luźny obwód? za duże/za małe miseczki? jakiej firmy jest ten stanik?

z wymiarów wynik, że Twój tabelkowy rozmiar to 70D/E (i brytyjskie 32DD), ale jeśli dobre Ci jest 75D to może lepiej spróbować 70E/F (dla staników rozciągliwych), dla staników ścisłych może być dobre 75D (ale ścisłych staników jest niewiele w zwykłych bieliźniakach).

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------
No jest coś nie tak z tym rozmiarem, bo co jakiś czas musze go poprawiać żeby dobrze leżał, a to mnie już denerwuje. Chyba jest za luźny obwód, bo mi cały czas podjeżdża do góry. No i odstają fiszbiny. Stanik kupywałam w sklepie ESOTIQ
Stary 2009-11-17, 11:07   #2636
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Się odzywa biustonoszowy analfabeta Kalkulator rozmiarów przeliczył moje 72 obwodu/91 w biuście na rozmiar 65G rany, nawet nie wiedziałam że taki istnieje o stanikach nie wiem kompletnie nic, kupowane mam "na oko" czyli - zmierzony? pasuje? trzyma biust w ryzach? - może być.
Czy to jest jakiś bardzo nietypowy rozmiar? Może się okazać że przekopię wszystkie sklepy w mieście i czegoś takiego nie znajdę...
Ja mysle, ze przekonasz sie najlepiej o rozmiarze jak pomierzysz staniki i troche pobedziesz w jakims. Ja dzieki Adze z OnlyHer (Agunia wielkie dzieki ) mam wygodniutki staniczek i rozmiar ulegl zmianie po dokladnym wywiadze i zdjeciach jakie jej wyslalam. Moje wymiary w biuscie 92cm a pod 74 na luzno, 72 na ciasno i rozmiar z kalkulatorow 65F ale ja w nim doslownie plywalam. Teraz okazalo sie, ze 65E jest idealny. I czekam teraz na Keia Pinka Ava i Emilia Black
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 11:28   #2637
Tapioka
Raczkowanie

Cytat:
a popatrz tutaj
http://allegro.pl/item801063517_mell...line_70ff.html

no niesamowite, ta sama modelka nosi jednocześnie 85ff i 70ff (które jest o jakieś 3-4 miseczki mniejsze)

Simeri, spokojnie po co od razu się denerwować? Wiele osób oczekuje, że zobaczy na allegro zdjęcia konkretnego, wystawianego przedmiotu, czyli jak to pięknie mawiali w starocerkiewnosłowiańskim "real foto". Stąd te pytania, ludzie myślą, że widzą to real foto, a nie katalogową łasiczkę z nadymanymi "assets" Czy to coś złego? Ja wole aukcje gdzie jest owe real foto zaprezentowane i również, niejako automatycznie, go oczekuję.

A tak na temat, ale niezupełnie: na ile oceniacie ciemnowłosą modelkę Freyi, nie tą z ostatnich dwóch kolekcji, tylko poważną panią od Darcey, bądź Eleanor Raisin? Ja jej daję max. 30E/32E, oceniając po pancerności staników i porównując ze swoimi, przyznam (nie bij Simeri), że czuję z nią pewne pokrewieństwo
Tapioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 11:50   #2638
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak na ubran nosze rozmiar S a nawet XS a biust mam 70E lub 75C to w jakim rozmiarye mam kupic gorset jak rozmiarowka jets S,M itd

Zakochana
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 11:59   #2639
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak na ubran nosze rozmiar S a nawet XS a biust mam 70E lub 75C to w jakim rozmiarye mam kupic gorset jak rozmiarowka jets S,M itd
Musisz sie pomierzyc bo jesli nosisz 75C to jak z takim obwodem wchodzisz w ubrania o rozmiarze S czy xs? Pewnie masz stanik niedobrany bo sila rzeczy jak masz te min. 75cm pod biustem a w biuscie grubo ponad 90cm to rozmiar S ma srednio ponizej 90cm w biuscie. Ja mam usrednione 73cm pod biustem i jakies 90 z kawalkiem w biuscie i S jest za ciasna w biuscie, rozchodza sie koszule.
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:02   #2640
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Musisz sie pomierzyc bo jesli nosisz 75C to jak z takim obwodem wchodzisz w ubrania o rozmiarze S czy xs? Pewnie masz stanik niedobrany bo sila rzeczy jak masz te min. 75cm pod biustem a w biuscie grubo ponad 90cm to rozmiar S ma srednio ponizej 90cm w biuscie. Ja mam usrednione 73cm pod biustem i jakies 90 z kawalkiem w biuscie i S jest za ciasna w biuscie, rozchodza sie koszule.
co do koszuli fakt rozchodza sie i zawsze mam problem z ich kupnem ale bluzecki czy sweterki w tym rozm sa ok. zaraz sie zmierze. no ale jak z tzmi gorsetami jets_ kupuje sie je tak jak bluzki

pod biustem 71 w biuscie 89

Zakochana

Edytowane przez BBlondyneczkAA
Czas edycji: 2009-11-17 o 12:04
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości