|
|
#2611 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
Tak chodziło mi o 34. Boże jestm załamana poszłam szukać dzisiaj stanika no i wszystkie były w obwodzie od 70 nawet te drozsze, no i zła poszłam na bazar kupiłam stanik o rozmiarze 32/70 i jestem wsciekła poniewaz jest za mały i splaszacza mi biust ![]() Dzieki za str zaraz przejrze.
Madzia.a i jej walka z rakiem: Znów ten stan, że nie wiem co mam robić. Niby wszystko gra i niby o to chodzi. Ale leżę sama, po ciemku na podłodze i muzyka gra, a Ja wstaję i wychodzę. Mam ochote iść, chociaż nie mam wcale CELU. |
|
|
|
|
#2612 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z wymiarów wynik, że Twój tabelkowy rozmiar to 70D/E (i brytyjskie 32DD), ale jeśli dobre Ci jest 75D to może lepiej spróbować 70E/F (dla staników rozciągliwych), dla staników ścisłych może być dobre 75D (ale ścisłych staników jest niewiele w zwykłych bieliźniakach). ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() jak to 32/70 może być za małe? przecież to jest mniej więcej 70A/B, a ten rozmiar ma większą miseczkę nić 65A i 60C, może się źle zmierzyłaś? wklej zdjęcie tego 'cudeńka' jeśli możesz, najlepiej na sobie. |
||
|
|
|
#2613 |
|
biegam dla Zabawy
|
|
|
|
|
#2614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, jak może być za małe ale tak mi się wydaje, ponieważ jak go zakładam to pod pachami robia mi się włeczki, a po zagarnieciu piersi u góry robi sie taka fałdka, a ogólnie wyglądam jakbym się bandażem związała bo jakoś tak płasko Niestety nie mam aparatu i nie moge wstawić zdjecia.
Madzia.a i jej walka z rakiem: Znów ten stan, że nie wiem co mam robić. Niby wszystko gra i niby o to chodzi. Ale leżę sama, po ciemku na podłodze i muzyka gra, a Ja wstaję i wychodzę. Mam ochote iść, chociaż nie mam wcale CELU. |
|
|
|
|
#2615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepraszam jeśli zabrzmiało to jakbym chciała na Ciebie naskoczyć. Nie miałam zamiaru. Po prostu w kontekście drugiego zdania odebrałam to jako "wydaje mi się że nie będzie pasować". Mój błąd. Jeszcze raz przepraszam. Cieszę się, że chodziło nam o to samo.
|
|
|
|
|
#2616 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytałam i napisali, że strajk się zakończył. Ale przez 2 tygodnie mój listonosz miał urlop i chodził jakiś cwaniaczek
Firma mi napisała, ze mam czekać do środy i jak nie przyjdzie to oddadzą kasę albo wyślą jeszcze raz jak będą mieli na stanie a z tego co widzę to nie mają już różowej brooke |
|
|
|
#2617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy można niedopasowanie chińczyka przekładać na dopasowanie stanika w normalnej rozmiarówce, ale wydaje mi się, że te rozmiary jakie podałam, mogą być jednak za małe. zmierz się jeszcze raz, luźno na lekkim wdechu w biuście z miarką poziomo na całym obwodzie (żeby z tyłu nie była niżej, bo wyjdzie mniej albo wyżej bo łopatki zawyżą pomiar) i jeszcze w tzw zwisie czyli pochylasz się i mierzysz. na balkonetce była dziewczyna która też sobie wymierzyła ok 77cm, poszła do brafitterki i okazało się, że ma 81cm a po miesiącu noszenia dobrego stanika zrobiło jej się 83cm
|
|
|
|
|
#2618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To co napisałaś troche do mnie pasuje, bo teraz mierząc się w biuscie normalnie luzem mam 79, a w zwisie pochylając się mam 80-81. ![]()
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie masz chyba innego wyjścia jak zakupić przez internet. Zawsze możesz zwrócić. W zwykłych sklepach stacjonarnych nie masz szans na kupienie dobrego biustonosza.
Edytowane przez xhankax Czas edycji: 2009-11-16 o 19:18 |
|
|
|
|
#2620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet jeśli na początku może trochę odstawać czy się marszczyć, to po jakimś czasie powinno się wypełnić (chociaż nie musi)
|
|
|
|
|
#2621 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zdaje mi się, że dobrze... kurcze kilkanaście lat noszę biustonosze i chyba zawsze miałam źle dobrany... Mój świat legł w gruzach ;( No to 100 a mnie powaliło. Zawsze dawano mi rozmiar 85c i jakoś pasował... Teraz mi mąż pomógł trzymać miarę, żeby nic z tyłu nie zjechało i mam 94 pod biustem (o całe 4cm się pomyliłam). ![]() I jak by to wypadało na polską miarę? w biuście mam 114-115 bez staniczka (też przy pomocy, bo wcześniej mi wyszło 112). ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- O matko!!! na magicznym kalkulatorze od simeri wyszło mi polskie 85I ;O
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2009-11-16 o 19:38 |
|
|
|
|
#2622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2623 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No niestety gdyby to odemnie zależało to bym kupiła na allegor ale nie mam pieniędzy (narazie jeszcze liceum), a od rodziców na bielizne dostaje 50zł (i to nie zawsze) w tym mam miec skarpetki, majtki i staniki Cytat:
Mam jeszcze pytanie: Jak już pisałałam wcześniej, mam ten dołek w klatce piersiowej i mniej go widac jak nosze pusz up ponieważ on mi je podnosi tak mocno do góry i wypycha do środka i zasłania dołek no i tu moje pytanie czy noszenie tego typu staników jest złe?? Chodzi mi o to czy nic sie nie stanie z piersiami. Bo jak noszę staniki takie tylko usztywniane to mam piersi rozdzielone i ten dołek cały widać
||
|
|
|
#2624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
interesujące wyniki podaje ![]() przy małym biuście jest małe pole do omyłki kalkulatora, przy większym większe, więc zmierz też sąsiednie rozmiary jak sugeruje Kasieńka |
|
|
|
|
#2626 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dzięki na pewno spróbuję![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Dzięki wielkie dostosuję się do rad. Pozamawiałam kilka różnych tańszych na allegro, mam teraz niewiele czasu na bieganie po sklepach, obadamy ;D
|
||
|
|
|
#2627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polecam sklep Yoshi, jest jeszcze Lawendowe wzgórze czy jakoś tak, ale tam nie byłam.
|
|
|
|
|
#2628 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ano Poznań, Poznań ![]() Właśnie oglądałam sobie ich stronki, generalnie do najtańszych nie należą, ale w sumie dobry cyckonosz to dzisiaj przeszło stówka...Co robić, jest taka stara poznańska firma, Pani Marii Hirsch (chyba tak się pisze) i też byłam ostatnio w szoku, bo mama sobie u babki staniczek na wyprzedaży za 70zł kupiła ;O Także, niestety- dla urzędniczki państwowej 130zł za jeden staniczek- trochę za dużo. Ale- jak mawia moja babcia- lepiej stawiać na jakość, a nie na ilość ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Dziewczęta, ale ja nie mam takiego biustu ;D http://allegro.pl/item801064334_mell...line_85ff.html |
|
|
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
dlaczego uważasz, że modelka ma akurat Twój rozmiar?
http://balkonetka.pl/katalog/bra/freya-darcey-6 tu przykładowe 36G
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#2630 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item801063517_mell...line_70ff.html no niesamowite, ta sama modelka nosi jednocześnie 85ff i 70ff (które jest o jakieś 3-4 miseczki mniejsze) ![]() dziewczyny no dajcie spokój, jak można być ta zapatrzonym w siebie albo naiwnym żeby myśleć, że to akurat wasz rozmiar. mi jakoś nigdy nie przyszło do głowy, że modelka może prezentować akurat mój rozmiar.
|
|
|
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
to by dopiero było dobrze, jakby każdy rozmiar prezentowany był na modelce o odpowiednim rozmiarze
|
|
|
|
#2633 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I co ma bycie zapatrzonym w siebie do tego, bo nie rozumiem
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
simeri ma trochę racji z tym zapatrzeniem, bo to już kolejna taka wypowiedź się pojawia. mnie trochę mocno dziwi identyfikowanie się jakiekolwiek (tu próba identyfikacji rozmiarowej) z modelką kriślajna - są one przeważnie tak mutowane fotoszopem, że mało do człowieka podobne^^'
ale to nie powód, żeby najeżdżać od razu, bo kulturalne zwrócenie uwagi to nie było
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po co od razu się denerwować? Wiele osób oczekuje, że zobaczy na allegro zdjęcia konkretnego, wystawianego przedmiotu, czyli jak to pięknie mawiali w starocerkiewnosłowiańskim "real foto". Stąd te pytania, ludzie myślą, że widzą to real foto, a nie katalogową łasiczkę z nadymanymi "assets" Czy to coś złego? Ja wole aukcje gdzie jest owe real foto zaprezentowane i również, niejako automatycznie, go oczekuję. A tak na temat, ale niezupełnie: na ile oceniacie ciemnowłosą modelkę Freyi, nie tą z ostatnich dwóch kolekcji, tylko poważną panią od Darcey, bądź Eleanor Raisin? Ja jej daję max. 30E/32E, oceniając po pancerności staników i porównując ze swoimi, przyznam (nie bij Simeri ), że czuję z nią pewne pokrewieństwo
|
|
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak na ubran nosze rozmiar S a nawet XS a biust mam 70E lub 75C to w jakim rozmiarye mam kupic gorset jak rozmiarowka jets S,M itd
|
#2639 |
|
Wtajemniczenie
|
Musisz sie pomierzyc bo jesli nosisz 75C to jak z takim obwodem wchodzisz w ubrania o rozmiarze S czy xs? Pewnie masz stanik niedobrany bo sila rzeczy jak masz te min. 75cm pod biustem a w biuscie grubo ponad 90cm to rozmiar S ma srednio ponizej 90cm w biuscie. Ja mam usrednione 73cm pod biustem i jakies 90 z kawalkiem w biuscie i S jest za ciasna w biuscie, rozchodza sie koszule.
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pod biustem 71 w biuscie 89
Żona ![]() Edytowane przez BBlondyneczkAA Czas edycji: 2009-11-17 o 12:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

. A nie mają tam jakiś strajków znowu?

a po miesiącu noszenia dobrego stanika zrobiło jej się 83cm 

polskie 85I ;O

na pewno spróbuję
żeby myśleć, że to akurat wasz rozmiar. mi jakoś nigdy nie przyszło do głowy, że modelka może prezentować akurat mój rozmiar.