Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 12:39   #2131
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12

Nie będę miała nic na szyi, tylko kolczyki i taka bardziej masywna bransoletka wg mnie będzie fajnie wyglądaćZrobię Wam zestaw
Sama nie wiem jakie zdjęcia powklejałam No i kucyk do tego

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-11-17 o 12:40
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:41   #2132
Remmi
Rozeznanie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
ja ma w domu zmywarke Boscha i pralkę którąs z kolei Whirlpoola, chociaz mieliśmy tez pralke Boscha, ogólnie te dwie marki sa bardzo dobre wg mnie. Moja i tz pralka to Whirlpool. A kuchenne sprzęty lubie MAstercook. Ogolnie moja ulubiona marka to Panasonic

Dostałam katalog z Aparta i rabat 10% do 31 grudnia Musze zapytać tz czy mamy teraz tyle kasy do wyłożenia, bo mam wrażenie, ze wszystko zamroziliśmy ostatnio
Zamówiliśmy praleczkę tak dla odmiany - electroluxa Mam nadzieję, że dobrze będzie się sprawowała. Nad boschem się zastanawiałam, ale to właśnie bosch nam się zepsuł, więc zmieniam firmę

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

dzisiaj równe 8 m-cy do Ślubu

no i przed chwilą listonosz dostarczył mi uchwalę o moim wpisie na listę aplikantów notarialnych teraz już jestem oficjalnie aplikantką
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
p.s. czy ja wam mówilam, że w końcu poszłam na kurs na prawo jazdy i że w andrzejki mam egzamin??? trzymcie kciuki o 13
trzymamy

A tak poza tym nie mam siły więcej pisać. W nocy rozłozyło mnie strasznie, i musiałam odwołać dzisiejszą wizytę w salonie sukni slubnych .
Leżę pod pierzyną w lapkiem na kolankach i tu zaglądam
Stary 2009-11-17, 12:51   #2133
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Tż mi odpisał, że trzeba będzie się przejść do Aparta i zamknąć temat, że kasa na obrączki będzie choćby z jego grudniowej pensji Ale super

A jeszcze w nowym katalogu jest bransoletka, ktora mi sie podoba i mama powiedziala, ze kupi ją sobie i ja ją założe na slub, żeby miec cos pozyczonego A później mi ją da hahaCo o niej myslicie? Wydaje mi się, ze taka szersza będzie pasowala do Lorny http://www.apart.pl/pl/bizuteria,c,srebro,5,1040
myślę że będzie pasowała sama chciałam mieć taką masywniejszą biżuterię bo jest przesliczna- jak ci się znudzi to chętnie ją przygarnę za parę lat szkoda że ja w takiej masywniejszej biżuterii niefajnie wyglądam naszyjnik ktory planowałam kupić w Aparcie do sukni ciągle mieni sie na wystawie a ja nie mogę go mieć bo mnie przytłacza jakby z 10kg ważył
a co do obrączek to zazdroszczę Ci ale i na mnie przyjdzie kolej
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:51   #2134
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Nie będę miała nic na szyi, tylko kolczyki i taka bardziej masywna bransoletka wg mnie będzie fajnie wyglądaćZrobię Wam zestaw
myślę, że z tą bransoletką to dobry pomysł bardzo ładny ten zestaw zrobiłaś. suknia piękna

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 12:52   #2135
Samoa
Zakorzenienie

Dla Onaelci http://www.youtube.com/watch?v=tkkvlW4DjgY
Stary 2009-11-17, 12:53   #2136
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Zamówiliśmy praleczkę tak dla odmiany - electroluxa Mam nadzieję, że dobrze będzie się sprawowała. Nad boschem się zastanawiałam, ale to właśnie bosch nam się zepsuł, więc zmieniam firmę
hej powiedz mi prosze z jakiego sklepu internetowego korzyatsłas- bo pisałaś że przez neta zamawiacie pralkę tak? sama w ciągu tego miesiąca będę zamawiała cały sprzęt AGD przez neta i byłabym bardzo wdzięczna za polecenie jakiegoś sklepu
Stary 2009-11-17, 12:54   #2137
mariiasia
Zadomowienie

oo! właśnie sobie przypomniałam, że kiedyś się zakochałam w takiej ślicznej kolii swarovskiego, a tż obiecał wtedy że mi ją kupi, jak zgodzę się wyjść za niego za mąż (a to było przed zaręczynami)! tyle czasu już minęło, że oboje o tym zapomnieliśmy gdyby nie fakt, że stracił pracę, to bym mu przypomniała
chciałam wam pokazać suknię, która mi się spodobała, ale nie mogę jej na necie znaleźć

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-11-17, 13:00   #2138
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
myślę że będzie pasowała sama chciałam mieć taką masywniejszą biżuterię bo jest przesliczna- jak ci się znudzi to chętnie ją przygarnę za parę lat szkoda że ja w takiej masywniejszej biżuterii niefajnie wyglądam naszyjnik ktory planowałam kupić w Aparcie do sukni ciągle mieni sie na wystawie a ja nie mogę go mieć bo mnie przytłacza jakby z 10kg ważył
a co do obrączek to zazdroszczę Ci ale i na mnie przyjdzie kolej
boje sie teraz, że w sklepie sie okaże, że rabat nie dotyczy obraczekAle staram się być dobrej myśli, bo nie ma żadnych gwiazdek, że nie dotyczy obrączek a czasem były
Ja tez bym sie głupio czuła w masywnym naszyjniku, ale bransoletka to co innegociekawe jak ona wyglada na zywo, mam nadzieję, ze jest wieksza od tej, która mam.

Cytat:
myślę, że z tą bransoletką to dobry pomysł bardzo ładny ten zestaw zrobiłaś. suknia piękna
dziękowac Też mi się podobaTylko, że mi w przeciwieństwie do innych podoba się najbardziej na świecie

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
oo! właśnie sobie przypomniałam, że kiedyś się zakochałam w takiej ślicznej kolii swarovskiego, a tż obiecał wtedy że mi ją kupi, jak zgodzę się wyjść za niego za mąż (a to było przed zaręczynami)! tyle czasu już minęło, że oboje o tym zapomnieliśmy gdyby nie fakt, że stracił pracę, to bym mu przypomniała
chciałam wam pokazać suknię, która mi się spodobała, ale nie mogę jej na necie znaleźć
hehe ja tez sie zakochałam, ale równie szybko sie odkochałam, bo Swarovski jak to Swarovski ceny ma nie dla mnie i ten naszyjnik kosztował jakos 1800 złA kolczyki chyba 700 a bransoletka to w ogóle nie wiem, ale śliczne to było

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

w ogóle dzieki dziewczyny za opinie, byłam prawie pewna, ze powiecie, że ta bransoletka nie pasuje, ale ufff Idę wybłagac mame o kanapkę, bo mi najbardziej smakuja kanapki robione przez mamę, jak sama robię to nie sa juz takie smaczne
Stary 2009-11-17, 13:04   #2139
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
boje sie teraz, że w sklepie sie okaże, że rabat nie dotyczy obraczekAle staram się być dobrej myśli, bo nie ma żadnych gwiazdek, że nie dotyczy obrączek a czasem były
Ja tez bym sie głupio czuła w masywnym naszyjniku, ale bransoletka to co innegociekawe jak ona wyglada na zywo, mam nadzieję, ze jest wieksza od tej, która mam.

dziękowac Też mi się podobaTylko, że mi w przeciwieństwie do innych podoba się najbardziej na świecie

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

hehe ja tez sie zakochałam, ale równie szybko sie odkochałam, bo Swarovski jak to Swarovski ceny ma nie dla mnie i ten naszyjnik kosztował jakos 1800 złA kolczyki chyba 700 a bransoletka to w ogóle nie wiem, ale śliczne to było

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

w ogóle dzieki dziewczyny za opinie, byłam prawie pewna, ze powiecie, że ta bransoletka nie pasuje, ale ufff Idę wybłagac mame o kanapkę, bo mi najbardziej smakuja kanapki robione przez mamę, jak sama robię to nie sa juz takie smaczne
mam nadzieję, że mnie się uda znaleźć suknię, w której się zakocham na zabój, tak jak ty w swojej

a co do cen u swarovskiego, to do ceny naszyjnika dodaj jeszcze jedno zero i wyjdzie cena mojej kolii, i wyjaśni się sprawa, dlaczego tż powiedział że mi ją kupi tylko jeśli wyjdę za niego za mąż

ja też chcę kanapkę

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-11-17, 13:08   #2140
tancerka212
Zakorzenienie

Samoa spojrzałam na twój suwaczek i sie podnieciłam raaaaany ale bliziutko!!!
szwagier ze szwagierką już byli dokumenty ślubne w USC załatwiać i ona zażyczyła sobie podwójnego nazwiska i znowu niezadowolenie... rany.. oni mogliby sobie oboje zmienić nazwisko na "UFO"
a swoją drogą to ona z imieniem i dwoma nazwiskami będzie musiała aż 28 liter żeby się podpisać
ja tam biorę nazwisko tżcika i będę szczęśliwa pani P.
Stary 2009-11-17, 13:12   #2141
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
hej powiedz mi prosze z jakiego sklepu internetowego korzyatsłas- bo pisałaś że przez neta zamawiacie pralkę tak? sama w ciągu tego miesiąca będę zamawiała cały sprzęt AGD przez neta i byłabym bardzo wdzięczna za polecenie jakiegoś sklepu
W zasadzie nie mam co Ci polecić, jeszcze nie odebralismy pralki, więc zobaczymy jak firma zrealizuje nasze zamówienie, bo pierwszy raz w tej firmie kupujemy..
My zwykle robimy tak, że jedziemy do marketu, oglądamy na żywo, słuchamy opinii ekspertów, wybieramy, spisujemy dokładne nazwy (razem z literkami i cyferkami ) produktów, potem wchodzimy na np. ceneo, radar, tanio.pl, skąpiec itd.. Szukamy gdzie w mazowieckim mamy najtaniej i z niedalekim odbiorem osobistym.
I jak na razie udawało nam się kupować tanio z odbiorem osobistym. Bo czasami jest tak, że w okolicznych firmach są drogie te sprzęty, a za to samo w innych wojewodztwach firmy wraz z dostawą wychodzi taniej niż byśmy brali z odbiorem osobistym w pobliskiej firmie.
Dlatego nie mamy jednej firmy, w której robimy takie zakupy.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
szwagier ze szwagierką już byli dokumenty ślubne w USC załatwiać i ona zażyczyła sobie podwójnego nazwiska i znowu niezadowolenie... rany.. oni mogliby sobie oboje zmienić nazwisko na "UFO"
a swoją drogą to ona z imieniem i dwoma nazwiskami będzie musiała aż 28 liter żeby się podpisać
Też biore nazwisko TŻta, mimo, że moje ładniejsze troszkę, ale za to dłuższe. A inicjały wcale mi sie nie zmienią, po ślubie nadal będę panią P.

Edytowane przez Remmi
Czas edycji: 2009-11-17 o 13:13
Remmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:13   #2142
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
mieliby bardzo orginalne nazwisko ja też biorę nazwisko tżta

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-11-17, 13:14   #2143
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
W zasadzie nie mam co Ci polecić, jeszcze nie odebralismy pralki, więc zobaczymy jak firma zrealizuje nasze zamówienie, bo pierwszy raz w tej firmie kupujemy..
My zwykle robimy tak, że jedziemy do marketu, oglądamy na żywo, słuchamy opinii ekspertów, wybieramy, spisujemy dokładne nazwy (razem z literkami i cyferkami ) produktów, potem wchodzimy na np. ceneo, radar, tanio.pl, skąpiec itd.. Szukamy gdzie w mazowieckim mamy najtaniej i z niedalekim odbiorem osobistym.
I jak na razie udawało nam się kupować tanio z odbiorem osobistym. Bo czasami jest tak, że w okolicznych firmach są drogie te sprzęty, a za to samo w innych wojewodztwach firmy wraz z dostawą wychodzi taniej niż byśmy brali z odbiorem osobistym w pobliskiej firmie.
Dlatego nie mamy jednej firmy, w której robimy takie zakupy.
no właśnie my już wybraliśmy sobie w zasadzie sprzęciory- gdzieś mieiśmy zapisane modele ale chyba jeszcze raz musimy iść do sklepu bo sie zapodziały... i też tż właśnie sprawdzał że o wiele taniej nas wyniesie zamówienie sprzętu przez neta.. szczególnie że my byśmy zamawiali pralkę, kuchenkę, lodówkę i może nawet okap do tego. więc oszczędność mogłaby być spora dlatego tak podpytuję.
to jak dostarczą ci pralkę to powiedz czy jesteś zadowolona z takiej formy zakupów AGD
Stary 2009-11-17, 13:20   #2144
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że mnie się uda znaleźć suknię, w której się zakocham na zabój, tak jak ty w swojej

a co do cen u swarovskiego, to do ceny naszyjnika dodaj jeszcze jedno zero i wyjdzie cena mojej kolii, i wyjaśni się sprawa, dlaczego tż powiedział że mi ją kupi tylko jeśli wyjdę za niego za mąż

ja też chcę kanapkę
no to widze Was cena oszołomiła, my tak kiedyś mielismy z tż jak zapytałam o cene pierscionka z brylantem(uznalam, ze w miare normalna wielkość, więc będzie w miare normalna cena) i pani mi mówi, że 20000 a ja się pytam czy sie nie walnęła o jedno zero
Suknie na pewno znajdzieszJa znalazłam podczas pierwszej wizyty w salonie
Cytat:
no strasznie bliskoJuż pojutrze będzie równe 7 miesięcyW Boże Narodzenie bedzie mniej niż pół roku Jak tżcik pojedzie do domu na święta to pójdzie do kancelarii po akt chrztu, bo on jest ważny 6 miesięcy chyba, tylko musze jeszcze dokladniej doczytać. Bardziej martwi mnie załatwianie USC, bo to na pewno 3 miesiące przed ślubem dopiero można, czylina wielkanoc by tz musial to wszystko powyciagaćNIepo trzebne zamieszanie z tymi papierami
Gdybym wzięła podwojne nazwisko miałabym 25 liter, dziwna ta Twoja szwagierka. NIektóre kwestionariousze nie mają aż 20 pól żeby uzupełnic dane, ciekawe jak ona przez to przebrnie
Stary 2009-11-17, 13:27   #2145
BlackAngel
Adwokat diabła

hej!
no i co Black jest chora wczoraj łupało mnie w głowie pół dnia, sądziłam że mi przejdzie a tu zonk.. kuracja lekami i do wyrka.. nigdzie się dziś nie ruszam..

lain
trzymam kciuki za kitka, u mnie z moją kotką jest też źle.. a nawet bardzo, chyba już przeżywa swoje ostatnie dni

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:32   #2146
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie my już wybraliśmy sobie w zasadzie sprzęciory- gdzieś mieiśmy zapisane modele ale chyba jeszcze raz musimy iść do sklepu bo sie zapodziały... i też tż właśnie sprawdzał że o wiele taniej nas wyniesie zamówienie sprzętu przez neta.. szczególnie że my byśmy zamawiali pralkę, kuchenkę, lodówkę i może nawet okap do tego. więc oszczędność mogłaby być spora dlatego tak podpytuję.
to jak dostarczą ci pralkę to powiedz czy jesteś zadowolona z takiej formy zakupów AGD
Już wcześniej kupowałam sprzęt agd przez net m.in. lodówkę pod zabudowę, ale w innej firmie, nawet nie pamiętam w jakiej . Braliśmy też zlewozmywak przez net.
Bylismy bardzo zadowoleni. Daleko do odbioru nie było, więc sporo zaoszczędziliśmy.
Jak będziesz patrzeć oferty np na ceneo, proponuję przejrzeć opinie innych osób, które już robiły zakupyw danej firmie.. Bardzo pomaga

Cytat:
no to widze Was cena oszołomiła, my tak kiedyś mielismy z tż jak zapytałam o cene pierscionka z brylantem(uznalam, ze w miare normalna wielkość, więc będzie w miare normalna cena) i pani mi mówi, że 20000 a ja się pytam czy sie nie walnęła o jedno zero
Suknie na pewno znajdzieszJa znalazłam podczas pierwszej wizyty w salonie

no strasznie bliskoJuż pojutrze będzie równe 7 miesięcyW Boże Narodzenie bedzie mniej niż pół roku Jak tżcik pojedzie do domu na święta to pójdzie do kancelarii po akt chrztu, bo on jest ważny 6 miesięcy chyba, tylko musze jeszcze dokladniej doczytać. Bardziej martwi mnie załatwianie USC, bo to na pewno 3 miesiące przed ślubem dopiero można, czylina wielkanoc by tz musial to wszystko powyciagaćNIepo trzebne zamieszanie z tymi papierami
Gdybym wzięła podwojne nazwisko miałabym 25 liter, dziwna ta Twoja szwagierka. NIektóre kwestionariousze nie mają aż 20 pól żeby uzupełnic dane, ciekawe jak ona przez to przebrnie
Zła jestem, że się rozchorowałam, a może dzisiaj bym trafiła na tę swoją jedyną suknie heh..

A co to Tanci szwagierki - będzie pisać drobnym druczkiem to się zmieści
Stary 2009-11-17, 13:32   #2147
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
hej!
no i co Black jest chora wczoraj łupało mnie w głowie pół dnia, sądziłam że mi przejdzie a tu zonk.. kuracja lekami i do wyrka.. nigdzie się dziś nie ruszam..
wygrzewaj się i zdrowiej!!!

samoa cena nas oszołomiła powaliła i zmiażdżyła! ale kurcze nie pomyślałam wtedy żeby kobiecinie powiedzieć że się o zero walnęła, może by uwierzyła i miałabym dziś swoją kolię?? niepoprawna marzycielka ze mnie

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-11-17, 13:33   #2148
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
hej!

lain trzymam kciuki za kitka, u mnie z moją kotką jest też źle.. a nawet bardzo, chyba już przeżywa swoje ostatnie dni
O to witaj w klubie Też nigdzie sie nie ruszam, mam nadzieję, że TŻ obierze ziemniaczki, piersi z kurczaka zdążyłam wczoraj zrobić na dziś.

Biedne kociaki
Stary 2009-11-17, 13:36   #2149
mariiasia
Zadomowienie

Remmi ty też się wygrzewaj i zdrowiej

jakiś matczyny instynkt opiekuńczy się we mnie budzi....

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-11-17, 13:44   #2150
obca7
Wtajemniczenie

Cześć
Przeczytałam wszystko co naskrobałyście
Remii góra sukni bardzo ładna, dół przytłaczający. Za dużo tego. Ale to takie moje skromne zdanie.

Tancerka bardzo ładne obraczki. Chciałabym takie same lub podone ale bez brylancika.

Samoa super to sobie wykombinowałaś. Zestaw super, a bransoletka piękna.

Chili współczuje bólu zeba Ja w czwartek miałam wyrywany ząb i do dzisiaj czuje jakby mnie wszystkie zęby obok bolały.

Mariasia trzymam kciuki żeby tż znalazł jak najszybciej pracę.

I piszecie o nazwiskach. No i ja myślę co zrobić. Podwójne odpada, bo za długie (z imieniem 27 liter by było), a tżta mi się nie podoba. No ale wezmę jego bo jakbym zostawiła swoje to by się na mnie smiertelnie obraził

Black wracaj szybciutko do zdrowia
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:50   #2151
Aaś
Zakorzenienie

Ja biorę nazwisko TŻta i już się doczekać nie mogę nie będę musiała każdemu literować po 2 razy żeby zrozumiał... będę miała od przyszłego roku ładne, zgrabne i popularne
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 13:59   #2152
aicila
Rozeznanie

Witam

dziewczynki przede wszystkim nie dajcie sie chorobie i deperesji! wracać szybko do zdrowia!

Samoa bransoletka jest olśniewająca. napewno Ci będzie pasowała z całą resztą

co do obrączek, to myślę, że u nas, tak jak u Tancerki, temat został zamknięty do wiosny. obejrzeliśmy isch trochę w takich małych jubilerach ale jakoś nic nas szczególnie nie zachwyciło.

a co do nazwiska, to ja też zamierzam przejąć nazwisko mego przyszłego męża nie wiem po co niektóre panny chcą na siłę pozostać przy swoim nazwisku, jak i tak dzieci dostaną nazwisko po ojcu. sama mam taką koleżankę na studiach, która upiera się przy podwójnym nazwisku twierdząc, że jest bardzo przywiązana do mamusi i tatusia i chce po nich sobie nazwisko zostawić
tak się właśnie zastanawiam, jak to jest u was z końcówkami nazwiska bo ja jako, że urodziłam sie w wielkopolsce, a tu się odmienia końcówki nazwisk, to w swoim mam na końcu -a, a mój tata ma na końcu -y. i całe życie na śląsku miałam z tym problem, w każdej szkole padało pytanie dlaczego nie mam na końcu -y i w niejeden raz tak było moje nazwisko zapisywane.
no i postanowiłam sobie, że w przyszłości dopilnuję tego i będę miała po ślubie nazwisko dokładnie takie same jak mój mąż. tyletylko, że nazwisko mojego Tż kończy się na -i i tak trochę to z amerykańska będzie brzmiało

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:00   #2153
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
no to przynajmniej tyle dobrze że wcześniej się kładziemy

Anesh, Mad no właśnie, ja się tak ciesze jak dziecko, niby miałam wcześniej stypendium, ale to nie takie zarobione pieniądze, więc tym bardziej się cieszę że w końcu w pewnym stopniu przestanę być zależna od rodziców. Na gazik wyliczyliśmy z TŻ że wyjdzie mi ok 200zł więc reszta będzie trochę na moje wydatki a trochę może odłożę na naszą podróż poślubną, bo chciałam Tżtowi trochę dołożyć, jeszcze chciałam zarobic na suknię ślubną, ale nie wiem na ile dam radę tyle odłożyć
No,wczoraj późno zasnełam,rano pobudka bo tż ta bolą plecy i jak wraca z pracy,bierze kąpiel to mu potem plecy nietomna smaruje.
Kasa ze stypendium też już coś,lepsze to niż nic.Teraz będziesz mieć prace-kase nii odrazu człowiek się lepiej czuje i inaczej podchodzi do zycia.

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Wiesz, ostatnio jak jechałam do szkoły to sluchałam mp3 i tej piosenki właśnie- jest piękna i tez o niej myślę i jeszcze podoba mi się "Pozwolił los" też Kukulska i Piasek. A jesli nie na 1 taniec to na pewno na kasecie będą
No co racja to racja,jeśli nie będziecie mieć ją na pierwszy taniec to na kasete ze ślubu-wesela też idealnie pasuje.

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Mój eks lisi moje konto po kilka razy w miesiącu, a ostatnio nawet mu się to zdarzyło przez 3 dni z rzędu Nowych fotek nie dodawałam chyba od roku, więc to jest co najmniej dziwne Chyba niedługo usunę to konto i założę sobie jakieś fikcyjne do liszenia zdjęć ze ślubów koleżanek

Tekst jest naprawdę fajny, ale kuzyn TŻta już miał tę piosenkę, więc pewnie u nas ostatecznie będzie Alicia Keys. Myśleliśmy też nad "I turn to you" Aguilery, bo też ma świetny tekst, ale jakoś dziwnie się do niej tańczy
Moj eks pewnie też moje konto lisi,bo byliśmy bardzo długo ze sobą,bo pare lat. Ja oprocz prawdziwego mam wlasnie fikcyjne,ale rzadko je używam.

A co do piosenki A.P i N.K to co że kuzyn ją miał,też ją sobie weźcie jak Wam się podoba.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
poszło nieźle, mam ponad 500 utworów na liście, mogę ci popołudniu przesłać, jeśli jesteś zainteresowana.Piosenki różne, od klasuków, przez pop, rock, po jakieś 5 utworów disco polo
No to przeslij mi na pw liste,będe wdzięczna/dzwięczna

Cytat:
hej. wczoraj sobie przeglądałam katalogi z sukniami i znalazłam kilka, które mnie bardzo zainteresowały i już byłam taka nakręcona, że miałam zamiar poinformować TŻ o tym jakże wspaniałym wydarzeniu, ale kiedy przyszedł i powiedział, że go zwolnili z pracy, to aż mi się wszystkiego odechciało.......
Uuuu no to szkoda,że zwolnili tż -ta z pracy,oby szybko znalazł coś nowego i fajnego.

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
chyba mnie jesienna depresja dopadła bo mi jakoś tak źle i nic mi się nie chce ... blee

Cytat:
A jeszcze w nowym katalogu jest bransoletka, ktora mi sie podoba i mama powiedziala, ze kupi ją sobie i ja ją założe na slub, żeby miec cos pozyczonego A później mi ją da hahaCo o niej myslicie? Wydaje mi się, ze taka szersza będzie pasowala do Lorny http://www.apart.pl/pl/bizuteria,c,srebro,5,1040
Bardzo ładna branzoletka,aczkolwiek masywna. Ja będe mieć delikatną biżu,bo sama jestem delikatna.

Cytat:
dzisiaj równe 8 m-cy do Ślubu

no i przed chwilą listonosz dostarczył mi uchwalę o moim wpisie na listę aplikantów notarialnych teraz już jestem oficjalnie aplikantką
Gratulacje.

Cytat:
p.s. czy ja wam mówilam, że w końcu poszłam na kurs na prawo jazdy i że w andrzejki mam egzamin??? trzymcie kciuki o 13
Kciuki będą trzymane

Cytat:
Moja znajoma ma dwa nazwiska,jej panieńskie ma 7 liter,zaś mężowskie 8. Mnie by się nie chciało mieć dwóch nazwisk,za dużo jak dla mnie.Zresztą moje ma pare liter tżtowskie też,więc za długie by było,aleeee ja nie chce i nigdy nie chciałam mieć dwóch chce tylko tż-towskie nazwisko bo jest piękne i oryginalne.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-11-17 o 15:16
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:07   #2154
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
a co do nazwiska, to ja też zamierzam przejąć nazwisko mego przyszłego męża nie wiem po co niektóre panny chcą na siłę pozostać przy swoim nazwisku, jak i tak dzieci dostaną nazwisko po ojcu. sama mam taką koleżankę na studiach, która upiera się przy podwójnym nazwisku twierdząc, że jest bardzo przywiązana do mamusi i tatusia i chce po nich sobie nazwisko zostawić
OMG

Cytat:
no i postanowiłam sobie, że w przyszłości dopilnuję tego i będę miała po ślubie nazwisko dokładnie takie same jak mój mąż. tyletylko, że nazwisko mojego Tż kończy się na -i i tak trochę to z amerykańska będzie brzmiało
A co ja mam powiedzieć,tż nazwisko kończy się na th,niektórzy mówią że to angielskie nazwisko,jedni że żydowskie Ja kiedyś musze przysiąść z tż-tem i poszukać jego korzeni.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ja biorę nazwisko TŻta i już się doczekać nie mogę nie będę musiała każdemu literować po 2 razy żeby zrozumiał... będę miała od przyszłego roku ładne, zgrabne i popularne
To u mnie będzie na odwrót,ja ze swoim nazwiskiem nie mam i nie miałam nigdy problemów,zaś jak będe mieć mężowskie to będe musiała pokazywać dowod ( ze zmienionym już nazwiskiem ) bo panie w urzędach i nie tylko nie potrafią jego nazwiska napisac.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-11-17 o 15:17
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:16   #2155
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
OMG

A co ja mam powiedzieć,tż nazwisko kończy się na th,niektórzy mówią że to angielskie nazwisko,jedni że żydowskie Ja kiedyś musze przysiąść z tż-tem i poszukać jego korzeni.
no dokładnie OMG. zresztą przekonam się za 2 tygodnie w sobotę, czy będzie miała to podwójne nazwisko czy nie, bo jak się dzisiaj dowiedziałam podobno za mąż wychodzi, ale czy coś z tego wyjdzie nie wiadomo, bo to już ich 4 albo 5 data cywilnego. bo chyba znowu coś kręci, bo znamy się pewną grupą już od pierwszego roku studiów (z jedną z nas zna sie już od LO), a ona nie chce powiedzieć o której godzinie jest ten ślub tylko zmienia temat....

a w sprawie nazwiska już sie dokształciłam. niestety nie będę miałą identycznego nazwiska jak Tż bo ma końcówke -ski a to trzeba odmienić

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:28   #2156
szyszynka
Raczkowanie

GG do szyszynka Send a message via Skype™ to szyszynka

A ja tez biore nazwisko TŻ i bardzo sie ciesze bo ja jestem na K a on na C a jak wiadomo kazde kolejki gdzie stoja ludzie na K sa najdluższe wiec bedzie mi wszedzie szybciej
ale wymyslilam tak pomyslalam o UP bo tam kolejka na K jest z 50osob a na C 3 osoby

Samoa i Martoolka wyslalam wam PW

Tak piszecie o nk ja teraz poszlam na drugi kierunek i robie zarzadzanie i anglistyke jednoczesnie tylko ze na zarzadzaniu jestem na 1 rokui teraz kazdego kogo poznaje w szkole ( a przewazaja w mojej grupie osoby 20letnie ja mam 25i pol ) to pierwszym pytaniem jest masz NK?
MAsakra jakas !

http://suwaczki.slub-wesele.pl
/20100807310214.html

Edytowane przez szyszynka
Czas edycji: 2009-11-17 o 14:31
szyszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:33   #2157
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Samoa super to sobie wykombinowałaś. Zestaw super, a bransoletka piękna.
Cytat:
Samoa bransoletka jest olśniewająca. napewno Ci będzie pasowała z całą resztą
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Bardzo ładna branzoletka,aczkolwiek masywna. Ja będe mieć delikatną biżu,bo sama jestem delikatna.
dzięki dziewczynki za opinie MAd faktycznie jest masywna, ale delikatna wygląda łyso, na jednym zdjęciu kóre wkliełam PM ma taka delikatną i czegos mi tam brakujeZobacze jak ta będzie wyglądała na żywo Bo np. kolczyki z bryalntami, ktore sobie upatrzyłam na zywo okazały sie dwucentymetroweI juz ich nie chcę
Stary 2009-11-17, 14:36   #2158
szyszynka
Raczkowanie

GG do szyszynka Send a message via Skype™ to szyszynka

Cytat:
Piekna sukienka ) zanim zaczelam szukac sukien to taka wlasnie chcialam dopoki nie ujzałam falbanek

http://suwaczki.slub-wesele.pl
/20100807310214.html
szyszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 14:36   #2159
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szyszynka Pokaż wiadomość
Samoa i Martoolka wyslalam wam PW

Tak piszecie o nk ja teraz poszlam na drugi kierunek i robie zarzadzanie i anglistyke jednoczesnie tylko ze na zarzadzaniu jestem na 1 rokui teraz kazdego kogo poznaje w szkole ( a przewazaja w mojej grupie osoby 20letnie ja mam 25i pol ) to pierwszym pytaniem jest masz NK?
MAsakra jakas !
wiem, odpisywałam Ci, ale mi sie poczta zawiesiłaMAm ta prezentacje na innym kompie i jak sie do niej dogrzebie to Ci wyslę

Nie wiem co jest złego w pytaniu o nk, bo potrale społecznościowe są teraz kanałem komunikacji równorzędnym z komórką czy mailem.

A co do nazwisk to ja będe miala takie jak tż, kończące się na k i tego nazwiska się nie odmienia
Stary 2009-11-17, 14:38   #2160
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

a w sprawie nazwiska już sie dokształciłam. niestety nie będę miałą identycznego nazwiska jak Tż bo ma końcówke -ski a to trzeba odmienić
Moje i tżta się nie odmienia

Ja bede miała nazwisko tżta, a że mi się sie nie podoba to cóż. Trudno się mówi. To jest tylko nazwisko, słyszałam już gorsze. Tylko czasami mam takie schizy, że zostawie swoje. Nie wiem skąd to się bierze. Chyba dlatego, że moje jest ładniejsze i bardziej do mnie pasuje hehehehe
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości