![]() |
#841 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?
Cytat:
Nie nie jest to fajne, to obrzydliwe i nieprzyjemne. A sami kiedyś będziemy starzy. To tak samo działa z dzieckiem ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-11-17 o 16:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
zal ci jej??????????????/ zal mi dziecka! jak nie chieli dziecka to mogli sie wykastrowac a nie marnowac dziecku zycie!
Cytat:
![]() ![]() to jak napisze ze Ty jestes pasozytem swiata i do tego obrzydliwa bedzie ok? Edytowane przez OYE Czas edycji: 2009-11-17 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś kogo brzydzi krew nie pielęgniarką. Ktoś kogo brzydzą wymioty i dla kogo byłby to problem sprzątać brudne od kału toalety nie zostaje sprzątaczką. Ktoś kto nie znosi zajmować się osobami starymi, myć ich nie będzie pracował w domu starców. Ktoś kto brzydzi się wszy i brudu nie będzie pracował w schronisku dla bezdomnych. Ktoś kto nie ma ochoty wstawać w nocy przez kilka miesięcy, sprzątać kupy przez długi czas, wymioty po prostu nie zostaje matką. Nie rozumiem co w tym dziwnego że ludzi pewne sprawy brzydzą? Nie mogłabym być właśnie 'szambonurkiem' - szambo jest dla mnie obrzydliwe. Super, świetnie, natura każdy robi kupę. Ale nie oznacza to że od razu muszę tego dotykać. Po prostu. Bo starzy ludzie to mogą być be i fu i śmierdzieć, ale bobaski to są śliczne i ich kupcia pachnie kwiatuszkami a wymiociny jak cukierki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym wiecie...każdy ma inny poziom obrzydliwości - są ludzie, którzy boją się krwi. Normalnie zboczeńcy! Wszyscy przecież mamy krew, a oni się boją jakby to coś nienormalnego było. Nie każdy musi rozumieć, dlaczego dla kogoś ktoś lub coś jest obrzydliwe...tak sobie uważają i już. Może i słowa nie były trafione, ale strach tutaj czasem swoje zdanie wypowiedzieć, żeby linczu nie było ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
Ach i mam nadzieje że wszystkie panie które wręcz krzyczą że kupka dziecka jest kochana, sprzątają po swoim psie
![]() Milion razy weszłam w psią kupę. W dziecięcą nigdy. ![]()
![]() |
![]() |
#847 | |
Zakorzenienie
|
a jakim prawem Ty obrazasz dzieci?
dokaldnie napisalas to samo co ja ze obrzydliwe i pasozyty twoje zachowanie i poglady sa obrzydliwe takze Ty jestes obrzydliwa nie tak myslisz o dzieciach, przeciesz ide twoim tokiem myslenia nie tak ma byc? Cytat:
Mozesz ise brzydzic kupy czy wymiotow ale nie dziecka ![]() A zwloki to co innego ![]() Edytowane przez OYE Czas edycji: 2009-11-17 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Rozeznanie
|
A ja mam 23 lata i wiem, że do 30 nie chce mieć dziecka. Nie mam instynktu macierzyńskiego nie lubię dzieci, nie mam do nich w ogóle podejścia. Jak ktoś mi wciska małe dziecko na ręce mam ochotę krzyczeć!
![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=bura kocurka;15336979]Prawda jest taka, że całkiem cudza fizjologia bardziej brzydzi - ale jeśli to fizjologia kogoś bliskiego, to już nie jest tak straszna. Nieważne czy tyczy się to zwierząt czy ludzi - po obcych kotach jak mi gdzieś narzygają, to też się mogę brzydzić, a jak mój tak zrobi, to po prostu sprzątam i tyle, nawet o tym nie myślę
![]() Poza tym wiecie...każdy ma inny poziom obrzydliwości - są ludzie, którzy boją się krwi. Normalnie zboczeńcy! Wszyscy przecież mamy krew, a oni się boją jakby to coś nienormalnego było. Nie każdy musi rozumieć, dlaczego dla kogoś ktoś lub coś jest obrzydliwe...tak sobie uważają i już. Może i słowa nie były trafione, ale strach tutaj czasem swoje zdanie wypowiedzieć, żeby linczu nie było ![]() To żeś pojechała teraz z tą wigilią - dziękujemy, że tak łaskawie przygarniasz jakąś bezdzietną, żeby jej pokazać jak masz fajnie ![]() Teraz moze i tak ,ale na starosc jak meza zabraknie i sila rzeczy rodzicow ,to juz tak kolorowo nie bedzie To że nie będzie mieć dzieci, nie oznacza, że musi koniecznie spędzać samotnie wigilię? Ciekawe z kim ja spedzi ,jesli pierwszy maz zejdzie z tego swiata?Ze znajomymi i ich rodzinami albo w przytulku.Jak sam sobie rodziny nie stworzysz to jej nie bedzie na starosc.No jeszcze rodzenstwo ,ale niefajnie siedziec samotnie wsrod szczesliwej rodziny ,nieprawdaz? A równie dobrze to i z dziećmi może się tak zdarzyć, jak wyfruną...i nie będą chciały wrócić. A taka osoba bezdzietna może sobie mieć i magię i ciepło...które tak litościwie im chcesz podarować, aby mogły Ci zazdrościć w głębi serca Owszem ,ale to zalezy jak sobie dzieci wychowasz i w jakich stosunkach z nimi bedziesz.Podkreslam ze chodzi mi o stare late,a nie o czad terazniejszy kiedy ma sie mnostwo znajomych ,pieniadze ,czas na podroze i kolorowe zycie,rodzicow.Pisze to na swoim przykladzie,jest nas 4 rodzenstwa,kazdy juz na swoim,i jak zbieramy sie wszyscy w rodzinnym domu z rodzinami to jest super.Mama ostatnio zaprosila sasiadke na wigilie ,kobieta bezdzietna ,80 lat ,schorowana ,meza juz nie ma ,jest sama jak kolek.Owszem ,spedzila ta wigilie z nami ale widac w jej oczach bylo smutek, jednak byla u obcych ludzi.Z ta roznica ze ona dzieci miec nie mogla.Ja tak bym nie chciala ![]() Edytowane przez memento12 Czas edycji: 2009-11-17 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
A co z aborcją? W innych krajach jest legalna, forumowiczki są z różnych stron świata. Czemu to nie ma prawa bytu?
Z resztą fajnie, bo 9 miesięcy ciąży to po prostu sama przyjemność a w Polsce adopcja jest "tak łatwa" że szok :/
![]() |
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=OYE;15337075]a jakim prawem Ty obrazasz dzieci?
dokaldnie napisalas to samo co ja ze obrzydliwe i pasozyty twoje zachowanie i poglady sa obrzydliwe takze Ty jestes obrzydliwa nie tak myslisz o dzieciach, przeciesz ide twoim tokiem myslenia nie tak ma byc? To było poniżej pewnego poziomu- obrażać ludzi których się nie zna, bo mieli czelność na publicznym forum we właściwym dodam wątku wyrazić opinie. Matko nie ma już naprawdę na tym świecie miejsca gdzie można być sobą i mówić to co się myśli bo z każdej strony wyłazi z ludzi zwykła żółć. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- No właśnie-popieram.W Polsce kobieta po prostu musi być matką bo jeśli ma prawo powiedzieć nie to najlepiej ukamienujmy ją. Proces adopcyjny po pierwsze trwa wieki, po drugie ludzie w Polsce chcą adoptować tylko zdrowe ślicznie dzieciątka a nie wyrośnięte 4 latki z rodzin patologicznych. Hipokryzja goni hipokryzje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=konwalijka82;153377 01]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=OYE;15337811]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci mnie brzydzą i denerwują.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2009-11-17 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzeba zaakceptować, że nie każdego cieszy to samo.
![]() |
![]() |
#859 |
Raczkowanie
|
Są ludzie którym po prostu dobrze jest tylko we dwoje. Potrzeba dopełnienia związku może pojawić się z czasem, może też nigdy się nie pojawić.Czasy się zmieniają i wiele moich koleżanek odkłada decyzję o dziecku na póżniej. Inwestują w siebie i w swój związek. W końcu dobra matka to spełniona i szczęśliwa matka
![]() Edytowane przez konwalijka82 Czas edycji: 2009-11-17 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
no coz tak jak dla ciebie dzieci sa pasozytami i cie brzydza tak ludzie z takim pogladami jak twoje dla mnie sa pasozytami swiata i mnie brzydza
ok to teraz juz cie nie obrazam teraz nie pisze tylko o tobie tylko o wszystkich co maja takie samo podejscie jak ty ehh szkoda mojego pisania bo z pewnoscia dalej uwazasz ze to twoje poglady a nie obrazanie ludzi Edytowane przez OYE Czas edycji: 2009-11-17 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Rozeznanie
|
wow nie doczytałam całego wątku, a widzę, że tu toczy się dyskusja pomiędzy kobietami, które nie lubią dzieci i tymi, które nad każdym małym człowieczkiem się rozpływają.
Co do aborcji uważam, że powinna być legalna i tyle. A jeśli chodzi o adopcję to niestety procedury jakie trzeba przejść, żeby zaadoptować dziecko to jest jakaś wielka masakra. Oye ja też często używam słowa pasożyt, nawet w House'ie w jednym epizodzie on też tak nazywał dziecko ![]()
![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm..w pewnym sensie z tym pasożytem...coś Ci jednak przez 9 miesięcy rośnie w brzuchu i zabiera Tobie składniki odżywcze, które sobie sama aplikujesz - po to tylko, żeby rosnąć i się rozwijać. Jedyna różnica jest taka, że nie zamierza się w Tobie rozmnażać ![]() Tylko nie bijcie, żartowałam.. ![]()
![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo dzieci za granicą, bo się poobrażały, albo dzieci zmarły wcześniej niż one. Dzieci jako lek na samotność - co za egoistyczne podejscie!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Zadomowienie
|
Określam tylko na podstawie tego,co napisałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=rapifen;15336589]nie sądze żeby sprawiało ci przyjemność mycie starców z odleżynami którzy mają biegunkę i oddają kał pod siebie, czasem na plecy.
Nie nie jest to fajne, to obrzydliwe i nieprzyjemne. A sami kiedyś będziemy starzy. To tak samo działa z dzieckiem ![]() Taaak bo ciebie kupa nie obrzydza. Skoro tak czemu nie rozpoczniesz kariery w oczyszczalni szamba? Płacą dużo, a to takie naturalne.[/QUOTE] dzięki ludziom tam pracujących nie pływasz w fekaliach kochana,a praca w oszyszczalni nie polega na grzebaniu w kupie.ale widze że w szkole jeszcze tego nie mieliście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A argument o tym, że większe prawo glosu w kwesti posiadania/ nie posiadania dzieci mają matki jednego dziecka, które nie chcą mieć więcej dzieci i świadomie się na to decydują jest kretyński. No właśnie - maja jedno dziecko i skoro nie chcą więcej to raczej świadczy na niekorzyść ich posiadania, prawda?
![]() |
![]() |
#868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to następnym razem patrz pod nogi dokładniej i problem zniknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ok zacznę robić kupę pod twoim oknem, bo to takie naturalne - uważaj, patrz tylko pod nogi. Po prostu podaj adres, bardzo chętnie się tam pozałatwiam. o matko ira21 właśnie zobaczyłam twój suwaczek. Ty po prostu jesteś nawiedzoną mamuśką, nawet nie wiem po co ja odpisuje na twoje często dość durne teksty w moją stronę.
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-11-17 o 17:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.