|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fruzia, twardnieniem brzucha się nie przejmuj. Już na finiszu to dobry znak. Mi brzuch twardnieje od 30 tc ![]() A co do wychodzenia córci, to już niedługo. I dobrze, bo od wczoraj ledwo co się turlam. Biodra mocno nie bolą, ale tak czuję się bardzo niekomfortowo i ciężko...
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-17 o 16:57 |
||||
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gissh fajnie, ze juz wrocilas, myslalam o Tobie a na koncie nic nei mam zeby napisac ![]() Agusia zaraz poprawie Ja sie dzis czuje wysmienicie, nawet mi brzuszek nie twardnieje. Krzatam sie po domu, znudzilo mi sie lezenie. Patrze na przypadek Lucky i Guci jeszcze czytalam o tym, ze po fenetorolu wiele osob przenosilo ciaze to jakos odechciewa mi sie wierzyc, ze urodze w listopadzie ![]() acha Macie juz spirytus do pepuszka rozrobiony? Moj Tz kupil fiolet jednak dokladnie taki:http://www.nokaut.pl/oferta/wodny-ro...go-2-20ml.html Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-17 o 17:02 |
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
Gucia ta środkowa "piłeczka" najpiękniejsza
![]() A ja mam prośbę o podanie strony-tej naszej kucharskiej bo nie moge jej znaleść. Tak wogóle to poszukuje przepisu na dobrą sałatke bo robie urodziny Kuby w sobotę i chciałabym zrobić cos nowego a tu pomysłow brak. Wiec licze na waszą pomoc ![]() |
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
od dzis równe 4 tygodnie |
|
|
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2917 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Mamy z małym jechać za 2 tygodnie na szczepienie a wszędzie trąbią że pełno ludzi w przychodniach jest chorych. Sama nie wiem może za bardzo panikuję Właśnie w jeśli chodzi o szczepienia to ja już pytałam ale jedynie Madzia mi napisała. Czy któraś z Was będzie szczepić na pneumo i meningokoki?? A jeszcze powiedzcie mi co wy myślicie o tej całej grypie?? Bo ja kurcze przerażona jestem![]() Cytat:
Mój mały też się budzi co 3 godziny ale licząc karmienie 20 minut+przewijanie+osbijan ie to wychodzi koło 40 minut i jeśli tak liczyć 3 razy to tego snu wcale nie ma tak wiele jak na moje "snowe" potrzeby![]() Cytat:
Gucia ślicznie wyglądasz Cytat:
I wklejam jeszcze zdjęcie mojego przystojniaka. Wystroiłam go dziś a on po dwóch godzinach jak go przewijałam obsikał się cały i ubranko poszło do prania |
|||
|
|
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie zrobiłam trzy brytfanny rogalików i teraz nagradzam się za ten trud, wcinając ile wlezie
|
#2919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kruche czy drożdżowe?
|
|
#2920 |
|
Raczkowanie
|
witam Dziewczyny!!!
gratuluje wszystkim nowym rozpakowanym mamusiom!!!!! moja córcia wczoraj skończyła 4 tygodnie a dzisiaj była u nas połozna i moja "malutka wazy 4.05 kg!!! jej najniższa waga w szpitalu wynosiłą 2.55 kg. Przytyła dokładnie 1,5 kg. to dla mnie szok... ja chyba mam śmietanę nie mleko Jeżeli chodzi o kolkę to codziennie nam się przytrafia ale jakoś sobie herbatką pomagamy... poza tym moja mała jakaś marudna się ostatnio zrobiła ale i tak jest kochana
|
#2921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mogę zaproponować makaron szpinakowy z szynką i fetą albo sałatę lodową z łososiem z miodowym winegretem jak masz ochotę to mogę wsadzić do naszej książki przepisy
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie sms od PIETRUSI:
"Jestem w szpitalu bo dostalam skurczy teraz mam kroplówke i czekam co się bedzie dzialo. Bardzo bola mnie krzyze. A jak Gucia?" No to pewnie kolejna Mamusia nam dojdzie niebawem |
|
|
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
coraz wieksza cisza na watku... czyzby przed burza?
![]() ja dzis sie troche zestresowalam. w nocy brzuch mnie bolal jak na @. rano i w poludnie bolal krzyz. a potem to mialam takie jakby skurcze, z tym, ze nieregularne. jak zaczelam mierzyc czas to raz byl bol( taka jakby fala klucia, podobny do miesiaczkowego) co 10 minut a potem za pol godziny potem za 5 minut, a w koncu sie wyciszylo. i te bole trwaly nie dluzej niz kilka sekund. nie wiedzialam co myslec, juz sie zaczelam zbierac, to przestalo w ogole bolec;] no i tak caly dzien. i chyba czop mi odszedl- sluzowata wydzielina podbarwiona krwia- i tej krwi tez sie wystraszylam;/ ciekawe jak bedzie w nocy. mam nadzieje, ze sie wyciszy to. ktoras z Was tak miala??
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2009-11-17 o 19:48 |
|
|
|
#2924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to trzymam mocno ![]() ![]() , Powodzenia
|
|
|
|
|
#2925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To trzymam mocno kciuki ![]() Cytat:
![]() A jakby coś się miało dziś u ciebie dziać, to trzymam też kciukasy ![]() Ja wam powiem tylko tyle, że mam wielką nadzieję, że jak przyjdzie co do czego, to, że pójdzie mi równie sprawnie jak Eli, skoro moja macica tak się przygotowuje. Mam nadzieję też, że zdążę do szpitala A też dziś zauważyłam, że mój czop zaczął przybierać kolor różowy, także jestem dobrej myśli, że do końca tego tygodnia nie dotrwam I ogólnie to już nawet nie chodzę jak kaczka, tylko od wczoraj czuję się jak cowboy ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-17 o 20:21 |
||
|
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pietrusia
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
Podzielam twoje zdanie Kochana dlatego ja kupiłam x-landera XA '09 i fotelik - bez gondolki , wózek ma bardzo fajne okrycie na nóżki ( można powiedzieć śpiworek z polarkiem) i rozkłada się na leżąco, budka jest bardzo daleko wysuwana i dużo w nim miejsca więc kombinezonik kocyk i okrycie wystarczy (mam nadzieje ze mały się nie ugotuje, ale sprawdze to po pierwszym spacerku) bo nie mam zamiaru chodzić z nim w zimie na wielo-godzinne spacery,
Jak byś mogła wstawic fotki rozglądam się za x-landerem ale jeszcze nie wiem który model Czyli zrezygnowaliście z gondolki? ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Pietrusia trzymam kciuki |
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Fieczór Kochane
,troche Was ponadrabiałam ale nie do konca /już nie miałam siły ![]() Trzymam kciuki za Pietrusie ![]() U Nas wszystko dobrze ,troszke Mnie brzuch pobolewał (koleżanka Mnie nastraszyła że mam bardzo nisko brzuch i dnie długo bede rodzic i sie przejełam za bardzo ,jeszcze 4 dni i wizyta nie moge sie juz doczekać Vyliśmy z Tż na zakupkach dopkuiłam pare rzeczy małej ogólnie jest dobrze ![]() GuciuTwoja koleuj czekamy Kochana na twoją Niunie ![]() a Domi cwaniaczek proponuje pokazywanie zdjeć brzuszków a sama nie wykonuje
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Asia ja moge zrobic focie, a Ty tez zrob oki?
co dokupilas Małej? ja juz chyba wszystko mam |
|
|
|
#2930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
czasem mam już tego dość!Zaciskam kciuki za szybki przebieg akcji! |
||
|
|
|
#2931 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamuśki
Xpresja wyglądasz prześlicznie, Gucia Ty tez pięknie się prezentujesz w świecie piłek, to niesamowite, że mając tak wielki brzuszek pozostajesz dalej zgrabna My ostatnio mieliśmy kryzys, bo Młody pogniewał się na cycusie i wściekał się jak go przystawiałam, ale dzisiaj trochę powalczyliśmy i nie zważałam na jego płacz, odbijałam, uspokajałam i znowu przystawiałam. Aż się normalnie spociłam przy tym ![]() Ale postawiłam na swoim i wieczorem już spokojnie sobie pił, mam nadzieję, że będzie ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super zdjęcia, Tomus przesłodki, a starszy Księciunio też śliczny i jakie ma długie nogi Cytat:
Co do przychodni, to ja idę jutro ale nie boję się, bo dla zdrowych dzieci jest osobne wejście, więc nie stykają się z chorymi. Myślałam, że tak jest w każdej przychodni dziecięcej ![]() Co do pneumokoków i meningokoków to jeszcze nie wiem, jutro pogadam z pediatrą. Jeśli chodzi o grypę, to się boję, oczywiście, ale staram się myśleć pozytywnie Cytat:
![]() Dawno nie zaglądałaś. A jaką herbatkę dajesz Oli? Ja czytałam, że dziecka karmionego piersią nie powinno się dopajać ![]() Cytat:
za szybki i bezbolesny poród.Gucia mam nadzieję, że to już niedługo ![]() Ela napisała, że u nich wszystko w porządku, tylko Mała dostała żółtaczki, więc zostają jeszcze w szpitalu. Napisałam do Kachulki, bo się za nią stęskniłam, u nich też wszystko ok, Kasia podczytuje wizaż, tylko nie może się zalogować, bo zapomniała hasła, a u siebie ma automatyczne logowanie, a u Mamy nie.
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Domi niedługo wstawie focie
Ty tez wstaw i włosków tez ![]() a małej dokupilam ciuszków bo wydaje Mi sie ciągle ze mam mało Dziewczynki mam takie pytanko ...strasznie mam "pomarszczone " brodawki (może z zimna nie wiem ) ale nie zawsze teraz akurat są ładnbe są jakies maasci na to ? ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Mój BrzuszeG
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-11-17 o 22:44 |
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula jesli nas czytasz to mozesz przy logowaniu zaznaczyc, ze nie pamietasz hasla i chyba Ci na maila nowe wysla...ja tak raz mialam
Asia ja nie wiem co Ci moze pomoc
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brombus metoda prob i bledow probowalam probowalam i trafilam na zapomniane haslo tak wiec jestem gUCIA JA TO CIAGLE CO SIE OBUDZE RANO MYSLE O tOBIE CZY Ty sie juz czasami nie rozpakowalas A u mnie w porzadku,jestem u mamy,maly jest grzeczniutki i jest ok.Zajrze jutro to napisze cos wiecej bo dzis za bardzo czasu nie mam,zaraz ide do łozka Pa dziewczyny
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc Kasuielek
Domi ,dawaj zdjęcie brzucholka ...a co do Naszej listy to mogłabyś nasz nicki itd dac na np czarno a dziciaczki tzn. imiona terminy na kolr różowy /niebieski zależy od płci
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2937 |
|
Rozeznanie
|
Pietrusia oby szybko poszło!!
![]() Gucia i Fuzia i za Was zajrzę rano, dobranoc Mamuśki |
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc Lucusia
![]() Domi i twarzyczmki tez chce Twoje włoski SsSobaczyc
|
#2940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobra ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

Widzę, że nawet gwiazdor już na Małą czeka, a ona nic sobie z tego nie robi i wyjść nie chce

w tym jedna z wyjątkową zawartością! 

Mamy z małym jechać za 2 tygodnie na szczepienie a wszędzie trąbią że pełno ludzi w przychodniach jest chorych. Sama nie wiem może za bardzo panikuję
Właśnie w jeśli chodzi o szczepienia to ja już pytałam ale jedynie Madzia mi napisała. Czy któraś z Was będzie szczepić na pneumo i meningokoki?? A jeszcze powiedzcie mi co wy myślicie o tej całej grypie?? Bo ja kurcze przerażona jestem
żeby wasze maleństwa tak was nie zwodziły jak moja mała 

kruche czy drożdżowe?

I ogólnie to już nawet nie chodzę jak kaczka, tylko od wczoraj czuję się jak cowboy