CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 19:08   #3331
iwciag
Wtajemniczenie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

a my już po kąpieli Iwo gotowy do snu A ja muszę zrobić jakąś strawę małż bo na pewno wróci głodny po negocjacjach z szefem
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 19:22   #3332
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
a my już po kąpieli Iwo gotowy do snu A ja muszę zrobić jakąś strawę małż bo na pewno wróci głodny po negocjacjach z szefem
A co zrobisz? Ja wlasnie przegladam strony kulinarne i szukam pomyslow
Stary 2009-11-17, 19:29   #3333
ursull
Zakorzenienie

Male poszła,bo pewnie ją wystraszyłam
Dziś na spacerku dzeszcz trochę popadał,a że i słońce w tym czasie świeciło to piękna tęcza się pokazała.Uwilelbiam takie zjawiska.Załączam fotkę kawałka tęczy,bo mi się cała nie zmieściła w obiektywie.

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 19:34   #3334
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

dziewczyny, jestem załamana, nie chce mi dodawac emotek, w ogole nie moge wziaz nawet pogrubienia itp... a jak biore opcje cytuj tow miejscu gdzie wstawiacie emotki wyskkuja mi dziwne teksty i wszystko staje się nieczytelne... łeeeee... staram się to naprawić od rana, próbowałam już wszystkiego, stosuje sie do porad z technicznej części forum i nic nie pomaga....
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 19:37   #3335
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
A co zrobisz? Ja wlasnie przegladam strony kulinarne i szukam pomyslow
nie wysilam się, pierś i frytki
Stary 2009-11-17, 19:38   #3336
ursull
Zakorzenienie

Opowiem wam coś,pewnie zabijecie mnie smiechem,ale muszę to opisac. Kiedyś wyczytałam w jakieś książce,że niemowlęta widzą duchy.Oczywiście nie wierzyłam w to,ale teraz to już sama nie wiem co myśleć.Jak Milusia była malutka to wpatrywała się w drzwi od szafy,takie zwykłe,drewniane,brązowe. Robiła to non stop i czasem się usmiechała,a czasem płakała.Zaczęłam podejrzewać,że ona kogoś tam widzi i,że czasem jest to ktoś miły i dobry,może moja babcia,a czasem ktoś kto chce ją nastraszyć.Trwalo to gdzieś do 3-go mc i potem spokój.Aż ty od kilku dni Milusia dziwnie wpatruje się w jeden punkt w pokoju,mówi do niego,czasem krzyknie (ale tak dziwinie,bo opanowała nowy dźwięk,którego używa wpatrując się w ten punkt),czasem się śmieje,a czasem płacze,ale tak mocno,mocno.Przed chwilą też patrzyła w ten punkt i krzyczała,jakby chciała kogoś lub coś przegonić i nagle zaczęła strasznie płakać,aż przeraźliwie.Do tego stopnia,że oboje z TŻtem podskoczyliśmy do niej i zaczęlismy ją pocieszać.Ja aż się poryczłałam,patrząc na przerażenie mojego dziecka.TŻ krzyknął w stronę,w którą mała patrzyła,zeby to coś sobie poszło i nagle Milusia się uspokoiła.Mówcie co chcecie dziewczyny,ale coś tam było.I już naprawdę wierzę,że dzieci widzą znacznie więcej niż my.Trochę mnie to przeraża.

Stary 2009-11-17, 19:38   #3337
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
dziewczyny, jestem załamana, nie chce mi dodawac emotek, w ogole nie moge wziaz nawet pogrubienia itp... a jak biore opcje cytuj tow miejscu gdzie wstawiacie emotki wyskkuja mi dziwne teksty i wszystko staje się nieczytelne... łeeeee... staram się to naprawić od rana, próbowałam już wszystkiego, stosuje sie do porad z technicznej części forum i nic nie pomaga....
uuu to nie dobrze, nie pomogę, bo się nie znam
Stary 2009-11-17, 19:39   #3338
ursull
Zakorzenienie

Magduchaha nie mam pojęcia jak ci pomóc,nie masz tam jakiegos,fajnego sąsiada fachmana?

Stary 2009-11-17, 19:41   #3339
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Opowiem wam coś,pewnie zabijecie mnie smiechem,ale muszę to opisac. Kiedyś wyczytałam w jakieś książce,że niemowlęta widzą duchy.Oczywiście nie wierzyłam w to,ale teraz to już sama nie wiem co myśleć.Jak Milusia była malutka to wpatrywała się w drzwi od szafy,takie zwykłe,drewniane,brązowe. Robiła to non stop i czasem się usmiechała,a czasem płakała.Zaczęłam podejrzewać,że ona kogoś tam widzi i,że czasem jest to ktoś miły i dobry,może moja babcia,a czasem ktoś kto chce ją nastraszyć.Trwalo to gdzieś do 3-go mc i potem spokój.Aż ty od kilku dni Milusia dziwnie wpatruje się w jeden punkt w pokoju,mówi do niego,czasem krzyknie (ale tak dziwinie,bo opanowała nowy dźwięk,którego używa wpatrując się w ten punkt),czasem się śmieje,a czasem płacze,ale tak mocno,mocno.Przed chwilą też patrzyła w ten punkt i krzyczała,jakby chciała kogoś lub coś przegonić i nagle zaczęła strasznie płakać,aż przeraźliwie.Do tego stopnia,że oboje z TŻtem podskoczyliśmy do niej i zaczęlismy ją pocieszać.Ja aż się poryczłałam,patrząc na przerażenie mojego dziecka.TŻ krzyknął w stronę,w którą mała patrzyła,zeby to coś sobie poszło i nagle Milusia się uspokoiła.Mówcie co chcecie dziewczyny,ale coś tam było.I już naprawdę wierzę,że dzieci widzą znacznie więcej niż my.Trochę mnie to przeraża.
oj mnie też aż gęsia skórka wyszła, mój Iwo też czasem patrzy w jakiś punkt i gada coś wtedy, albo się śmieje, ale ja o duchach nie słyszałam
Stary 2009-11-17, 19:45   #3340
Mell_xx
Wtajemniczenie

Jejku! Ursull az mni dreszcz przeszedl!!!!!!!
U mnie nie zauwazylam niczego podobnego....
Ciekawe....
Stary 2009-11-17, 19:47   #3341
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

moje dziecię już wykapane i śpi-ale mi się nie chciało go dzisiaj kąpać
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 19:49   #3342
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

jestem geniuszem
tadam
naprawiłam

niestety cały dzien próbowałam do tego dojść i w końcu ctrl+F5 pomogło, ale nie mam juz czasu na odpisywanie, bo me dziecię sie przestawiło i nie chce zasypiać... może tez widzi duchy (mówię na serio, już nie jeden raz to podejrzewałam, aż kilka razy sama się przeraziłam zachowaniem Niśki)
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥

Edytowane przez magduchahahaha
Czas edycji: 2009-11-17 o 19:51
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 19:51   #3343
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
moje dziecię już wykapane i śpi-ale mi się nie chciało go dzisiaj kąpać
mój też śpi, i mnie też nie chciało się dziś kąpieli jak diabli, ale Iwo tak bardzo lubi się pluskać, że musiałam się zmusić
Stary 2009-11-17, 19:55   #3344
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
mój też śpi, i mnie też nie chciało się dziś kąpieli jak diabli, ale Iwo tak bardzo lubi się pluskać, że musiałam się zmusić

mój też cały pokój pływa po jego kąpieli
Stary 2009-11-17, 19:59   #3345
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
mój też cały pokój pływa po jego kąpieli
jak to pokój? to w pokoju się kąpiecie?
Stary 2009-11-17, 20:01   #3346
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:

heh My nie ale wanienkę biorę do pokoju
Stary 2009-11-17, 20:03   #3347
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
heh My nie ale wanienkę biorę do pokoju
a okej, my od jakiegoś czasu tzn Iwo kąpie się już w dużej wannie
Stary 2009-11-17, 20:05   #3348
superzabula
Zadomowienie

ursull dolaczam sie majacych gesia skorke czytajac Twoja historie z duchami

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 20:06   #3349
male
Rozeznanie

Cytat:
jestem ,tylko ganiam po domu za Filipem i nie ma szans, zebym cos do Was napisala
o ranu juleeeeeeeeeeeek!
ty wez mi tu nie pisz takich rzeczy, bo nie zasne. Kiedys sie wczytalam w watek na ten temat, czyli, czy dzieci widza cos wiecej i nie moglam spac przez kilka dni. Ja to ogolnie jestem taki Boidudek i mam swoje rozne schizy. Boje sie ciemnosci i duchow. Wiem, ze one istnieja i sama nie wiem dlaczego, ale jstem tym faktem przerazona. Kiedy zostaje sama w domu wieczorem, NIGDY nie schodze na dol do kuchni. Nie pojde sama do piwnicy no i ogolnie jstem taka strachliwa.
Filip czasem tez sie zapatrzy w jakis punkt i sie usmiechnie albo zaplacze. A mi wtedy pot splywa po plecach. Nie, nie, nie! Tam nic nie ma

Jutro wybieram sie z Mlodym do kardiologa i neurochirurga sprawdzic czy wszystko z nim w porzadku. Jestem w Pl jeszcze tydzien, to musze ten czas ladnie wykorzystac. Martwie sie nadal tym wypadkiem, kiedy to Filpek 2 razy zemdlal. Rano czeka nas EKG jego serduszka.
A dzisiaj pediatra przepisal nam wit. D3, bede mu podawac pierwszy raz od urodzenia.
Kiedy bylam w PL latem, to pediatra powiedzial, ze jest wystarczajaco slonca , ze nie musze mu podawac, ale teraz uznala, ze juz mozna.

A i kolejna nowosc u nas- wychodzi nam pierwszy zabek! Jeszcze go nie ma na zewnatrz , ale dziaslo juz biale z czerwona kropka, i do tego Filip zamienil sie w malego terroryste, wyyyyyyje jak opetany, szczegolnie z rana.
Dziolchy caluje Was goraco! Mysle o Was caly czas i podczytuje, kiedy tylko moge.
Mell_xx i Ursull-
nie bede Was juz dluzej trzymala w niewiedzy- mENSZCZyzna w avatarze to Xavier Naidoo. A kim jest i co robi, zapytajcie kolege Googla
buzkaaaa
Stary 2009-11-17, 20:11   #3350
Carolajna24
Zakorzenienie

moje dziecko jest okropne dzisiaj
idzie nam 4 ząbek

Ursull są tłuszcze i tłuszcze
oliwa z oliwek jest dobrym tłuszczem

trochę mnie Kura zbiła z pantałyku i teraz nie wiem czy dobrze ci radzę
ale ja schudłam 1,5 kg może nie dużo ale zmniejszają mi się obwody ciała a o to mi chodzi
muszę się z tą niedobrotą Kurą zgadać
zaraz wyszukam link z którego korzystam i Ci pośle
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 20:14   #3351
kuroikaze
Wtajemniczenie

Caro ale moglas napisac ze to moja dieta a Ty ja zmodyfikowałaś i to bardzo :P a tu wuszlo ze jatakie cuda Ci zapisałam mimo wszystko wiekszosc diety to dieta na mase...

Ursull moge Ci podac strone gdzie jest forum, wszystko ladnie opisane, oblicza sie kalorie dzienne zapotrzebowanie na bialko wegle i tluszcze apozniej uklada diete. diete moge Ci przeslac ale to dieta dla mojego meza na czysta mase miesniowa na dzienne zapotrzebowanie 2800 kcal, a Ty chcesz schudnac?
ja Karoli wyslalam ta diete bo ona chciala nabrac ciala i zrzucic brzuch. obliczylam jej tylko zapotrzebpwanie na kcal. jesli chcesz to moge Ci ja wyslac ale czy Ci sie przyda?
A co do duszków to dzieci widza tak mi sie wydaje. Natanek od pierwszych dni wpatrywał sie w lampre w pokoju moich rodzicow, zawsze sie smial, ale ze 2 razy sie przestraszyl. dziwne to ale, nie ma innej opcji przeciez...
Fajna mikołajka a prezenty dla nas gdzie?

Cinusiowa nie martw sie. wiele moich kolezanek z podstawowki mialo szmery i znikały z wiekiem. to nie musi byc niz powaznego, wiem ze martwisz sie o Ninulke, ale naprawde, wiele dzieci je ma i najczesciej znikaja. a jesli nie to da sie z nimi zyc

Mell po 14 wrocilam do domu wiec sie minelysmy

Magducha Zuch dziewczynka

Seona sliczna mikolajka a gdzie prezenty dla nas
z ta Afryka to cos fajnego chyba pojde poczytac

Malutka jasne ze tak. po takim oderwaniiu od dziecka masz dla niego wiecej sil

chce prace dostac taka co moge robic w domu nigdzie takiej dla mnie nie ma
moje buty mnie obcieraja i chyba nie dam rady ich rozchodzic nie wiem co mam z nimi zrobic

no to sie pozalilam

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 20:18   #3352
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez male Pokaż wiadomość
jestem ,tylko ganiam po domu za Filipem i nie ma szans, zebym cos do Was napisala
o ranu juleeeeeeeeeeeek!
ty wez mi tu nie pisz takich rzeczy, bo nie zasne. Kiedys sie wczytalam w watek na ten temat, czyli, czy dzieci widza cos wiecej i nie moglam spac przez kilka dni. Ja to ogolnie jestem taki Boidudek i mam swoje rozne schizy. Boje sie ciemnosci i duchow. Wiem, ze one istnieja i sama nie wiem dlaczego, ale jstem tym faktem przerazona. Kiedy zostaje sama w domu wieczorem, NIGDY nie schodze na dol do kuchni. Nie pojde sama do piwnicy no i ogolnie jstem taka strachliwa.
Filip czasem tez sie zapatrzy w jakis punkt i sie usmiechnie albo zaplacze. A mi wtedy pot splywa po plecach. Nie, nie, nie! Tam nic nie ma

Jutro wybieram sie z Mlodym do kardiologa i neurochirurga sprawdzic czy wszystko z nim w porzadku. Jestem w Pl jeszcze tydzien, to musze ten czas ladnie wykorzystac. Martwie sie nadal tym wypadkiem, kiedy to Filpek 2 razy zemdlal. Rano czeka nas EKG jego serduszka.
A dzisiaj pediatra przepisal nam wit. D3, bede mu podawac pierwszy raz od urodzenia.
Kiedy bylam w PL latem, to pediatra powiedzial, ze jest wystarczajaco slonca , ze nie musze mu podawac, ale teraz uznala, ze juz mozna.

A i kolejna nowosc u nas- wychodzi nam pierwszy zabek! Jeszcze go nie ma na zewnatrz , ale dziaslo juz biale z czerwona kropka, i do tego Filip zamienil sie w malego terroryste, wyyyyyyje jak opetany, szczegolnie z rana.
Dziolchy caluje Was goraco! Mysle o Was caly czas i podczytuje, kiedy tylko moge.
Mell_xx i Ursull-
nie bede Was juz dluzej trzymala w niewiedzy- mENSZCZyzna w avatarze to Xavier Naidoo. A kim jest i co robi, zapytajcie kolege Googla
buzkaaaa
To jest Xavier?!!! W życiu bym nie powiedziała,byłam pewna że to Miller Ja wiem i co więcej ja uwielbiam Xaviera Naidoo,szczególnie to:
http://www.youtube.com/watch?v=4dgd2F_jj5Y

Co do duchów,mam tak jak ty,od dzieciństwa.Boję się w nocy do wc iść,bo sobie wkręcam,że ducha zobaczę.Nie wiedziałam,że Filipek ci zemdlał,i co lekarz na to? Biedniutki maluszek.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
moje dziecko jest okropne dzisiaj
idzie nam 4 ząbek

Ursull są tłuszcze i tłuszcze
oliwa z oliwek jest dobrym tłuszczem

trochę mnie Kura zbiła z pantałyku i teraz nie wiem czy dobrze ci radzę
ale ja schudłam 1,5 kg może nie dużo ale zmniejszają mi się obwody ciała a o to mi chodzi
muszę się z tą niedobrotą Kurą zgadać
zaraz wyszukam link z którego korzystam i Ci pośle
Dzięki wielkie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Caro ale moglas napisac ze to moja dieta a Ty ja zmodyfikowałaś i to bardzo :P a tu wuszlo ze jatakie cuda Ci zapisałam mimo wszystko wiekszosc diety to dieta na mase...

Ursull moge Ci podac strone gdzie jest forum, wszystko ladnie opisane, oblicza sie kalorie dzienne zapotrzebowanie na bialko wegle i tluszcze apozniej uklada diete. diete moge Ci przeslac ale to dieta dla mojego meza na czysta mase miesniowa na dzienne zapotrzebowanie 2800 kcal, a Ty chcesz schudnac?
ja Karoli wyslalam ta diete bo ona chciala nabrac ciala i zrzucic brzuch. obliczylam jej tylko zapotrzebpwanie na kcal. jesli chcesz to moge Ci ja wyslac ale czy Ci sie przyda?
A co do duszków to dzieci widza tak mi sie wydaje. Natanek od pierwszych dni wpatrywał sie w lampre w pokoju moich rodzicow, zawsze sie smial, ale ze 2 razy sie przestraszyl. dziwne to ale, nie ma innej opcji przeciez...
Fajna mikołajka a prezenty dla nas gdzie?

Cinusiowa nie martw sie. wiele moich kolezanek z podstawowki mialo szmery i znikały z wiekiem. to nie musi byc niz powaznego, wiem ze martwisz sie o Ninulke, ale naprawde, wiele dzieci je ma i najczesciej znikaja. a jesli nie to da sie z nimi zyc

Mell po 14 wrocilam do domu wiec sie minelysmy

Magducha Zuch dziewczynka

Seona sliczna mikolajka a gdzie prezenty dla nas
z ta Afryka to cos fajnego chyba pojde poczytac

Malutka jasne ze tak. po takim oderwaniiu od dziecka masz dla niego wiecej sil

chce prace dostac taka co moge robic w domu nigdzie takiej dla mnie nie ma
moje buty mnie obcieraja i chyba nie dam rady ich rozchodzic nie wiem co mam z nimi zrobic

no to sie pozalilam
Ja chcę schudnąć,ale żeby nie obciążać i wymęczać organizmu zbytnio,a większość diet niestety osłabia organizm. Co do prezentów,coś tam Mikołajkowa już szykuje,cierpliwości

Stary 2009-11-17, 20:25   #3353
Carolajna24
Zakorzenienie

kurko ajm soriii
to ja się pogubiłam teraz

zaczytałam się w tym żywieniu ostatnio i wyszło mi to na coś w rodzaju diety lekkostrawnej
czyli źle radzę Ursull? bo ja tam nie zauważyłam u siebie jakiejś masy
a przeciwnie bo obwód brzucha mam np mniejszy.

ja już nie wiem tępa jestem

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

ursull: http://www.sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3...e-t418003.html
Stary 2009-11-17, 20:37   #3354
kuroikaze
Wtajemniczenie

Ursull polecam do poczytania sfd.pl dział odzywianie, bardzo duzo o ukladaniu diet. Dieta ktora dostała carola jest na mase wiec nie wiem czy Ci sie przyda... ale w zasadzie ograniczenie tluszczow (oprocz tych dobrych czyli oliwy z oliwek, oleju lnianego, tranu, orzechow itp) jedzenie malo przetworzonej zywnosci, zielona herbata, nie jedzenie po 18-19, odrzucenie cukru, białego chleba (całkiem a ciemnego najlepiej tez ale jesli juz to niewiele go jesc) i potraw macznych moze wystarczy no i cwiczenia, cwiczenia, cwiczenia. przynajmniej 3 razy w tyg.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Caro dieta lekkostrawna to tak ale np bialko (kazeina) na noc masz ze wzgledu na to zeby organizm mial co palic a nie palil Twoich zasobow. rozumiesz?

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Caro nie jestes tepa
generalnie to dosc zdrowa dieta wiec moze... o tych co maja redukowac nie czytalam wiec nie wiem co tam pisza
po prostu nie chce nikomu zaszkodzic
a Ty dobrze sie czujesz?

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Ursull o to najlepiej niech Caro wysle Ci ta zmodyfikowana umrzec nie umrzesz, w najgorszym wypadku nic nie drgnie w dol.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Ursull o to najlepiej niech Caro wysle Ci ta zmodyfikowana umrzec nie umrzesz, w najgorszym wypadku nic nie drgnie w dol.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Caro teraz radzic chyba dobrze radzisz, chodzilo mi o to ze podalam Ci diete na mase, nie wiedzialam ze poprawialas wiesz myslalam ze Ci sie wszystko pomylilo

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Ursull 3 razy mi sie wyslalo zebys nie ominela i napewno przeczytala

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 20:37   #3355
Carolajna24
Zakorzenienie

kuroikaze no właśnie jak Ci pisałam kiedyś że ja się teraz super czuje
najważniejsze nie boli mnie łeb jak kiedyś
i nie mam już napadów głodu min na słodkości, jem sobie o określonych porach i chyba mój żołądek się już przyzwyczaił
ja znalazłam jeszcze taki artykuł kiedyś http://www.zdrowa-dieta.info/co-nale...howac-zdrowie/
i ogólnie czytałam w książkach dlatego sobie skojarzyłam że można na tym schudnąć

Bo na co komu 3 zgubione kg gdzie padasz z nóg a później okazuje się ze to była woda;/
ja mam teraz 1-1,5 kg mniej i po kilka cm w obwodach więc myślę że dla Ursull bedzie ok...
no ale lepiej niech Ciebie słucha bo ja od niedawna się zainteresowałam
Stary 2009-11-17, 20:39   #3356
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Ursull polecam do poczytania sfd.pl dział odzywianie, bardzo duzo o ukladaniu diet. Dieta ktora dostała carola jest na mase wiec nie wiem czy Ci sie przyda... ale w zasadzie ograniczenie tluszczow (oprocz tych dobrych czyli oliwy z oliwek, oleju lnianego, tranu, orzechow itp) jedzenie malo przetworzonej zywnosci, zielona herbata, nie jedzenie po 18-19, odrzucenie cukru, białego chleba (całkiem a ciemnego najlepiej tez ale jesli juz to niewiele go jesc) i potraw macznych moze wystarczy no i cwiczenia, cwiczenia, cwiczenia. przynajmniej 3 razy w tyg.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Caro dieta lekkostrawna to tak ale np bialko (kazeina) na noc masz ze wzgledu na to zeby organizm mial co palic a nie palil Twoich zasobow. rozumiesz?

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Caro nie jestes tepa
generalnie to dosc zdrowa dieta wiec moze... o tych co maja redukowac nie czytalam wiec nie wiem co tam pisza
po prostu nie chce nikomu zaszkodzic
a Ty dobrze sie czujesz?

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Caro teraz radzic chyba dobrze radzisz, chodzilo mi o to ze podalam Ci diete na mase, nie wiedzialam ze poprawialas wiesz myslalam ze Ci sie wszystko pomylilo

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Ursull 3 razy mi sie wyslalo zebys nie ominela i napewno przeczytala
Dobrze Kuroikaze

Dobrze Kuroikaze

Dobrze Kuroikaze

Dobrze Kuroikaze

Dzięki dziewczyny,jesteście boskie

Stary 2009-11-17, 20:58   #3357
pakusia86
Zakorzenienie

Dziekujemy za zyczenia Kubus przesyla wszystkim ciocia buziole jej jak ten czas leciiiii ... matko to juz pol roku....

a tak wogole to:

zyje no troche zwariowany okres, bo sister przyjechala... wiec niby powinnam miec wiecej czasu ale robie porzadki gruntowne w domu i wogole... zakupy i te sprawy... za tydzien bede juz w pl i nie wiem co wziac... powiem wam ze jestem du pa wolowa!!!! ostatnio zalilam sie tz'owi ze nie mam kurtki zimowej a w pl zimno i wogole.... ze jak bede wygladac itd. no i tz mowi do mnie ze jestem niemozliwa bo katry on na klucz nie zamyka i jak chce to zebym sobie jechala kupic... no mniejsza z tym... sprzatam w szafie i znalazlam moja kurtke zimowa... kupilam ja w tamtym roku i ubralam z 2 razy bo pozniej nie moglam sie zapiac miezrylam ja i spoko... troche obcisla ale nie jest najgorzej nie jest jakas super piekna ale porzadna bo dalam za nia 300 zl ... jak moglam zapomniec

przepraszam was bardzo ze nie czytam ale mam jeszcze sterte prasowania i chcialam jeszcze ciasto upiec bo jutro przychodzi kolega tz;ta i trza sie podlizac

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 20:59   #3358
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:

ja kąpie w pokoju bo w łazience zimno.A tak wykapie i odrazu na przewijak i ubierankoJa mieszkam w kamienicy więc ciepło nie mam.
Stary 2009-11-17, 21:03   #3359
male
Rozeznanie

Ursull
serio, serio serio???
Ale sie ciesze, ze ktos zna Xaviera!
Tosz to moja milosc jest, do dzisiaj nie moge przezyc, ze nie zostal moim mezem i juz nigdy nie zostanie Ba! zaluje , ze nigdy mnie nie mial okazji poznac, hahaha
Do dzisiaj nie moge sobie wybaczyc, ze nie pojechalam na jego koncert do Szczecina 3 lata temu.

Dziecko me zasnelo, ale pewnie obudzi sie za jakas godzinke
W tym czasie pojde sie chyba ogarnac.
A nie pisalam nigdy o tym, ze Fifi zemdal bo nie mialam na to sily. Przykry wypadek, o ktorym chcialabym zapomniec.
Mam nadzieje, ze lekarz rowieje nasze wszelkie obawy, chociaz szczerze mowiac to Filip na zdrowszego wygladac nie moze. Pediatra powiedziala, ze on nie wyglada na swoje 6 msc.
Wygladem i zachowaniem wybiega daleko w przod
Stary 2009-11-17, 21:07   #3360
milena07
Raczkowanie

Cytat:
A u nas jest podobnie tylko bardziej pozytywnie: Kubuś czasami podnosi oczka do góry i zaczyna sie z kimś komunikować, zawsze jest bardzo podekscytowany i zadowolony, wymachuje łapkami i nóżkami, śmieje się a my czasami mówimy że gada sobie z bliźniakiem. Ale ja to traktuję jak coś dziwnego ale zarazem miłego

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości