|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
a my już po kąpieli Iwo gotowy do snu
A ja muszę zrobić jakąś strawę małż bo na pewno wróci głodny po negocjacjach z szefem
|
|
|
|
#3332 |
|
Wtajemniczenie
|
A co zrobisz? Ja wlasnie przegladam strony kulinarne i szukam pomyslow
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Male poszła,bo pewnie ją wystraszyłam
Dziś na spacerku dzeszcz trochę popadał,a że i słońce w tym czasie świeciło to piękna tęcza się pokazała.Uwilelbiam takie zjawiska.Załączam fotkę kawałka tęczy,bo mi się cała nie zmieściła w obiektywie. |
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, jestem załamana, nie chce mi dodawac emotek, w ogole nie moge wziaz nawet pogrubienia itp... a jak biore opcje cytuj tow miejscu gdzie wstawiacie emotki wyskkuja mi dziwne teksty i wszystko staje się nieczytelne... łeeeee... staram się to naprawić od rana, próbowałam już wszystkiego, stosuje sie do porad z technicznej części forum i nic nie pomaga....
|
|
#3335 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Opowiem wam coś,pewnie zabijecie mnie smiechem,ale muszę to opisac. Kiedyś wyczytałam w jakieś książce,że niemowlęta widzą duchy.Oczywiście nie wierzyłam w to,ale teraz to już sama nie wiem co myśleć.Jak Milusia była malutka to wpatrywała się w drzwi od szafy,takie zwykłe,drewniane,brązowe. Robiła to non stop i czasem się usmiechała,a czasem płakała.Zaczęłam podejrzewać,że ona kogoś tam widzi i,że czasem jest to ktoś miły i dobry,może moja babcia,a czasem ktoś kto chce ją nastraszyć.Trwalo to gdzieś do 3-go mc i potem spokój.Aż ty od kilku dni Milusia dziwnie wpatruje się w jeden punkt w pokoju,mówi do niego,czasem krzyknie (ale tak dziwinie,bo opanowała nowy dźwięk,którego używa wpatrując się w ten punkt),czasem się śmieje,a czasem płacze,ale tak mocno,mocno.Przed chwilą też patrzyła w ten punkt i krzyczała,jakby chciała kogoś lub coś przegonić i nagle zaczęła strasznie płakać,aż przeraźliwie.Do tego stopnia,że oboje z TŻtem podskoczyliśmy do niej i zaczęlismy ją pocieszać.Ja aż się poryczłałam,patrząc na przerażenie mojego dziecka.TŻ krzyknął w stronę,w którą mała patrzyła,zeby to coś sobie poszło i nagle Milusia się uspokoiła.Mówcie co chcecie dziewczyny,ale coś tam było.I już naprawdę wierzę,że dzieci widzą znacznie więcej niż my.Trochę mnie to przeraża.
|
|
|
|
#3337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Magduchaha nie mam pojęcia jak ci pomóc,nie masz tam jakiegos,fajnego sąsiada fachmana?
|
|
|
|
#3339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3340 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku! Ursull az mni dreszcz przeszedl!!!!!!!
U mnie nie zauwazylam niczego podobnego.... Ciekawe....
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecię już wykapane i śpi
-ale mi się nie chciało go dzisiaj kąpać |
|
|
|
#3342 |
|
Zadomowienie
|
jestem geniuszem
tadam ![]() naprawiłam ![]() niestety cały dzien próbowałam do tego dojść i w końcu ctrl+F5 pomogło, ale nie mam juz czasu na odpisywanie, bo me dziecię sie przestawiło i nie chce zasypiać... może tez widzi duchy (mówię na serio, już nie jeden raz to podejrzewałam, aż kilka razy sama się przeraziłam zachowaniem Niśki)
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-11-17 o 19:51 |
|
|
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
ursull dolaczam sie majacych gesia skorke czytajac Twoja historie z duchami
|
|
|
|
#3349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o ranu juleeeeeeeeeeeek! ty wez mi tu nie pisz takich rzeczy, bo nie zasne. Kiedys sie wczytalam w watek na ten temat, czyli, czy dzieci widza cos wiecej i nie moglam spac przez kilka dni. Ja to ogolnie jestem taki Boidudek i mam swoje rozne schizy. Boje sie ciemnosci i duchow. Wiem, ze one istnieja i sama nie wiem dlaczego, ale jstem tym faktem przerazona. Kiedy zostaje sama w domu wieczorem, NIGDY nie schodze na dol do kuchni. Nie pojde sama do piwnicy no i ogolnie jstem taka strachliwa. Filip czasem tez sie zapatrzy w jakis punkt i sie usmiechnie albo zaplacze. A mi wtedy pot splywa po plecach. Nie, nie, nie! Tam nic nie ma ![]() Jutro wybieram sie z Mlodym do kardiologa i neurochirurga sprawdzic czy wszystko z nim w porzadku. Jestem w Pl jeszcze tydzien, to musze ten czas ladnie wykorzystac. Martwie sie nadal tym wypadkiem, kiedy to Filpek 2 razy zemdlal. Rano czeka nas EKG jego serduszka. A dzisiaj pediatra przepisal nam wit. D3, bede mu podawac pierwszy raz od urodzenia. Kiedy bylam w PL latem, to pediatra powiedzial, ze jest wystarczajaco slonca , ze nie musze mu podawac, ale teraz uznala, ze juz mozna. A i kolejna nowosc u nas- wychodzi nam pierwszy zabek! Jeszcze go nie ma na zewnatrz , ale dziaslo juz biale z czerwona kropka, i do tego Filip zamienil sie w malego terroryste, wyyyyyyje jak opetany, szczegolnie z rana. Dziolchy caluje Was goraco! Mysle o Was caly czas i podczytuje, kiedy tylko moge. Mell_xx i Ursull- nie bede Was juz dluzej trzymala w niewiedzy- mENSZCZyzna w avatarze to Xavier Naidoo. A kim jest i co robi, zapytajcie kolege Googla buzkaaaa
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko jest okropne dzisiaj
idzie nam 4 ząbek ![]() Ursull są tłuszcze i tłuszcze ![]() oliwa z oliwek jest dobrym tłuszczem trochę mnie Kura zbiła z pantałyku i teraz nie wiem czy dobrze ci radzę ![]() ale ja schudłam 1,5 kg może nie dużo ale zmniejszają mi się obwody ciała a o to mi chodzi muszę się z tą niedobrotą Kurą zgadać ![]() zaraz wyszukam link z którego korzystam i Ci pośle
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
Caro ale moglas napisac ze to moja dieta a Ty ja zmodyfikowałaś i to bardzo :P
a tu wuszlo ze jatakie cuda Ci zapisałam mimo wszystko wiekszosc diety to dieta na mase...Ursull moge Ci podac strone gdzie jest forum, wszystko ladnie opisane, oblicza sie kalorie dzienne zapotrzebowanie na bialko wegle i tluszcze apozniej uklada diete. diete moge Ci przeslac ale to dieta dla mojego meza na czysta mase miesniowa na dzienne zapotrzebowanie 2800 kcal, a Ty chcesz schudnac? ja Karoli wyslalam ta diete bo ona chciala nabrac ciala i zrzucic brzuch. obliczylam jej tylko zapotrzebpwanie na kcal. jesli chcesz to moge Ci ja wyslac ale czy Ci sie przyda? A co do duszków to dzieci widza Fajna mikołajka a prezenty dla nas gdzie? ![]() Cinusiowa nie martw sie. wiele moich kolezanek z podstawowki mialo szmery i znikały z wiekiem. to nie musi byc niz powaznego, wiem ze martwisz sie o Ninulke, ale naprawde, wiele dzieci je ma i najczesciej znikaja. a jesli nie to da sie z nimi zyc Mell po 14 wrocilam do domu wiec sie minelysmy ![]() Magducha Zuch dziewczynka Seona sliczna mikolajka a gdzie prezenty dla nas ![]() z ta Afryka to cos fajnego chyba pojde poczytac ![]() Malutka jasne ze tak. po takim oderwaniiu od dziecka masz dla niego wiecej sil chce prace dostac taka co moge robic w domu nigdzie takiej dla mnie nie ma moje buty mnie obcieraja i chyba nie dam rady ich rozchodzic nie wiem co mam z nimi zrobic no to sie pozalilam
|
#3352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem i co więcej ja uwielbiam Xaviera Naidoo,szczególnie to:http://www.youtube.com/watch?v=4dgd2F_jj5Y Co do duchów,mam tak jak ty,od dzieciństwa.Boję się w nocy do wc iść,bo sobie wkręcam,że ducha zobaczę.Nie wiedziałam,że Filipek ci zemdlał,i co lekarz na to? Biedniutki maluszek. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
kurko ajm soriii
![]() to ja się pogubiłam teraz ![]() zaczytałam się w tym żywieniu ostatnio i wyszło mi to na coś w rodzaju diety lekkostrawnej czyli źle radzę Ursull? bo ja tam nie zauważyłam u siebie jakiejś masy ![]() a przeciwnie bo obwód brzucha mam np mniejszy. ja już nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- ursull: http://www.sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3...e-t418003.html
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull polecam do poczytania sfd.pl dział odzywianie, bardzo duzo o ukladaniu diet. Dieta ktora dostała carola jest na mase wiec nie wiem czy Ci sie przyda... ale w zasadzie ograniczenie tluszczow (oprocz tych dobrych czyli oliwy z oliwek, oleju lnianego, tranu, orzechow itp) jedzenie malo przetworzonej zywnosci, zielona herbata, nie jedzenie po 18-19, odrzucenie cukru, białego chleba (całkiem a ciemnego najlepiej tez ale jesli juz to niewiele go jesc) i potraw macznych moze wystarczy
no i cwiczenia, cwiczenia, cwiczenia. przynajmniej 3 razy w tyg. ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Caro dieta lekkostrawna to tak ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Caro nie jestes tepa generalnie to dosc zdrowa dieta wiec moze... o tych co maja redukowac nie czytalam wiec nie wiem co tam pisza ![]() po prostu nie chce nikomu zaszkodzic a Ty dobrze sie czujesz? ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Ursull o to najlepiej niech Caro wysle Ci ta zmodyfikowana ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Ursull o to najlepiej niech Caro wysle Ci ta zmodyfikowana ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Ursull o to najlepiej niech Caro wysle Ci ta zmodyfikowana Caro teraz radzic chyba dobrze radzisz, chodzilo mi o to ze podalam Ci diete na mase, nie wiedzialam ze poprawialas wiesz ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- zebys nie ominela i napewno przeczytala
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
kuroikaze no właśnie jak Ci pisałam kiedyś że ja się teraz super czuje
najważniejsze nie boli mnie łeb jak kiedyś ![]() i nie mam już napadów głodu min na słodkości, jem sobie o określonych porach i chyba mój żołądek się już przyzwyczaił ![]() ja znalazłam jeszcze taki artykuł kiedyś http://www.zdrowa-dieta.info/co-nale...howac-zdrowie/ i ogólnie czytałam w książkach dlatego sobie skojarzyłam że można na tym schudnąć Bo na co komu 3 zgubione kg gdzie padasz z nóg a później okazuje się ze to była woda;/ ja mam teraz 1-1,5 kg mniej i po kilka cm w obwodach więc myślę że dla Ursull bedzie ok... no ale lepiej niech Ciebie słucha bo ja od niedawna się zainteresowałam
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze Kuroikaze Dobrze Kuroikaze Dobrze Kuroikaze Dzięki dziewczyny,jesteście boskie |
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za zyczenia
Kubus przesyla wszystkim ciocia buziole jej jak ten czas leciiiii ... matko to juz pol roku.... ![]() a tak wogole to: zyje no troche zwariowany okres, bo sister przyjechala... wiec niby powinnam miec wiecej czasu ale robie porzadki gruntowne w domu i wogole... zakupy i te sprawy... za tydzien bede juz w pl i nie wiem co wziac... powiem wam ze jestem du pa wolowa!!!! ostatnio zalilam sie tz'owi ze nie mam kurtki zimowej a w pl zimno i wogole.... ze jak bede wygladac itd. no i tz mowi do mnie ze jestem niemozliwa bo katry on na klucz nie zamyka i jak chce to zebym sobie jechala kupic... no mniejsza z tym... sprzatam w szafie i znalazlam moja kurtke zimowa... kupilam ja w tamtym roku i ubralam z 2 razy bo pozniej nie moglam sie zapiac miezrylam ja i spoko... troche obcisla ale nie jest najgorzej nie jest jakas super piekna ale porzadna bo dalam za nia 300 zl ... jak moglam zapomniec ![]() przepraszam was bardzo ze nie czytam ale mam jeszcze sterte prasowania i chcialam jeszcze ciasto upiec bo jutro przychodzi kolega tz;ta i trza sie podlizac
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3359 |
|
Rozeznanie
|
Ursull
serio, serio serio??? Ale sie ciesze, ze ktos zna Xaviera! Tosz to moja milosc jest, do dzisiaj nie moge przezyc, ze nie zostal moim mezem i juz nigdy nie zostanie Ba! zaluje , ze nigdy mnie nie mial okazji poznac, hahaha Do dzisiaj nie moge sobie wybaczyc, ze nie pojechalam na jego koncert do Szczecina 3 lata temu. Dziecko me zasnelo, ale pewnie obudzi sie za jakas godzinke W tym czasie pojde sie chyba ogarnac. A nie pisalam nigdy o tym, ze Fifi zemdal bo nie mialam na to sily. Przykry wypadek, o ktorym chcialabym zapomniec. Mam nadzieje, ze lekarz rowieje nasze wszelkie obawy, chociaz szczerze mowiac to Filip na zdrowszego wygladac nie moze. Pediatra powiedziala, ze on nie wyglada na swoje 6 msc. Wygladem i zachowaniem wybiega daleko w przod
|
#3360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

A ja muszę zrobić jakąś strawę małż bo na pewno wróci głodny po negocjacjach z szefem