|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja co jakiś czas naciskam małża, żeby rzucił jakimś imieniem, ale on twierdzi, że to za wcześnie. musi najpierw poznać się z dzidkiem, poczuć jak kopie, przyjrzeć się na usg, żeby móc wymyślać imię. co nie zmienia faktu, że ja chcę Hanię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie, mieszka któraś z Was z bratową ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
ja na szczęście nie - na szczęście, bo mam okropną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zadomowienie
|
ja jestem jedynacza.... mój B ma dwie siostry, ale my od zawsze mieszkamy sami...
z tego co czytam czasem na formach to z bratową czasem gorzej niż z teściową...
#4566 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję, myślałam też nad Jagodą, bo tak jak Yola lubię roślinne imiona, ale: Jagoda Mieliwodzka brzmi gorzej niż Kalina Mieliwodzka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie ja też jem pistacje na potęgę... chyba można, oby bo to pyszotka jest hihi ![]() Cytat:
http://www.usgecho4d.pl/usgNT.php Gratuluję również zaręczyn brata ![]() Hihi Kalina i Bruno ładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Niunia... ech kto to wymyśla. Chociaż mój ojciec wymyślił ostatnio Józefinę i Nadzieję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uffff ![]() Ja wczoraj kichnęłam to tak mnie masakrycznie rwnęło (nie wiem czy jest takie słowo ![]() Aaaaa to już nudne, ale co do mojego pieczenia pod koniec siusiania chyba mam przyczynę ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Margo, dziecinka cuuuudo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj z pracy późno dotarłam, dzisiaj też, jutro też, zmęczona masakrycznie jestem. Z zachcianek - wsunęłam całą paczkę frytek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
ja! ja! ja!
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15339572]Ale super ![]() ![]() ![]() Margo, dziecinka cuuuudo ![]() Z zachcianek - wsunęłam całą paczkę frytek ![]() dziękuję ![]() fajny zakładzik ![]() frytki planuję na jutro, mandarynki też ciągle są na topie. wyobraź sobie moją rozpacz, gdy wybrałam się do Tesco, a tam tylko klementynki (mówcie, co chcecie - jest różnica - ostatnio mieliśmy paczkę mandarynek i paczkę klementynek, to wiem). ![]() i jeszcze soczek pysio mi dziś bardzo smakuje. i bułki z dynią. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | ||
Zakorzenienie
|
Trzymam za słowo.
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie, mój podał dwa typy, ja oba zaakceptowałam. Teraz mu się chłopczyk nieco rozmyślił, ale ja już mam w sercu tego wybranego przed 3 miesiącami Danielka i nie dam sobie go zabrać. ![]() Cytat:
![]() Czasem nie widać. Poza tym coś między nóżkami to może być pępowina. No i jeszcze ten problem jest, że pierogi u dziewczynek w tym wieku płodowym są dość mocno wypukłe, mogą sugerować synka. Jeśli lekarz nic konkretnego nie zobaczył, słusznie nie prognozuje, to by nie miało sensu w ogóle. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | ||
Zakorzenienie
|
Już swaty, na tym etapie?
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przed 11 tyg. większość dzieci nie ma kości nosowej, przezierność jest niemiarodajna, a potem to już w ogóle jest bez sensu, bo mocno się zmienia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mieszkałam z ex bratową.Byłam w pierwszej ciąży i od samego początku była pewna(bratowa) ze będzie chrzesną ale była taka wredna,że nią nie została i nawet na chrzest jej nie prosiłam. Cytat:
Ja np.nie mogłam się podmywać zwykłym mydłem i musiałam się myć płynem do higieny intymnej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uchowaj Boże. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=pearl4;15332363] Takiej koszmarnej wizyty u nfzgina jeszcze nie miałam :-( Pobierając próbke na cytologie od lekarza nagle usłyszałam " o kuźwa, tylko niech sie pani nie boi, leci krew, dosyc duzo, bardzo wrazliwa szyka, zaraz przejdzie". No i leciało i leciało a ja myslalam ze odpłyne. Oczywiscie taki wymaz sie nie nadawal do przebadania no i widok zakrwawionego fotela byl przerazajacy. Teraz na szczescie juz krew nie leci, wszystko sie juz goi w srodku jak mniemam. Nastepnym razem nie bede miec podobno pobierane tą szczoteczka tylko czyms innym. Cytat:
![]() Cytat:
Nie i całe szczęście ![]() Niedawno przesłałam jej fotkę brzusia, a ona mi odpisuje :" ale będziesz gruba". Normalnie jakby stała przy mnie, to bym ją za kudły wyczochrała ![]() Wiecie, chciałabym już poczuć jak małe kopie. To takie fantastyczne uczucie ![]() Tak sobie myślałam dzisiaj o porodzie i stwierdziłam, że chyba naturalnie nie dam rady urodzić ( pierwsze miałam cc ). Normalnie strach mnie obleciał.
![]() |
#4576 |
Zadomowienie
|
Witam nowe mamuśki
![]() Biricchina ja też chcę fluidki na dziewczynkę... ![]() Jakieś takie mam przeczucie,że właśnie dziewczynka będzie ![]() ![]() bydgoszczanka ja czytałam,że już rodzące mamy mogą poczuć pierwsze ruchy dziecka już w 14 tc ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2009-11-17 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy w rodzinie ślub we IX i chyba też nie pojadę. Mój ojciec jest bratem ojca pana młodego, więc rodzice mi z małym nie zostaną. Cytat:
![]() Zawsze jak kicham to mnie rwie, zwłaszcza gdy stoję lub leżę. Wrażenie takie jakby macica była na sznurkach zaczepionych na pachwinach i jakby te sznurki się urwały. Ale szybko mija. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na razie możecie trzymać kciuki, żeby się ktoś rozpakowywał w umówionym czasie, żebym się nie dostała za wcześnie na to badanie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Konto usunięte
|
Mój mąż upiera się przy faceciku, ale imiona wybrał dla dziewczynki. Męska logika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja się zastanawiam dlaczego się nie boję... Odkąd wiem, że jestem w ciąży, skończyło mi się w ogóle myślenie o porodzie. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
po Brunie to będzie Kalinka Sztajerwald ![]() ja też używam serii rossmanowskiej na rozstępy i jestem zadowolona ja dziś w nocy przeciągnęłam się przez sen i wyciągnęłam ręce do góry i tak mnie zarwało w boku, że aż się obudziłam... przestraszyłam si strasznie bo bolało mnie to jakiś czas później jeszcze... powiem szczerze, że napędziło mi to strachu... Cytat:
![]() ![]() po 14 tyg różnice w przezierności się zacierają i dlatego nie ma sensu robić tych badań później Cytat:
![]() ![]() ktoś jeszcze chętny?
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już wymyślił a ja zaakceptowałam. I doszło do tego, że jeszcze niedawno byłam nastawiona na dziewczynkę ( tak coś czuję ) a teraz jak mąż wymyślił imię dla chłopca Adaś, to bardzo mi się spodobało i teraz obojętne mi co będzie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15340485]Mój mąż upiera się przy faceciku, ale imiona wybrał dla dziewczynki. Męska logika ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080 znalazłam i mnie wciągnęło ![]() Nie mogę edytować podpisu. ![]() Jeszcze coś http://dzieci.pl/labourAid,11496526,...a_artykul.html
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-11-17 o 20:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, prognozy potwierdzone
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gin jest pewien ![]() ![]() Także Bruno ma drugą kandydatkę z tego samego miasta ![]() ![]() P.S. Lea, chyba już możesz tego mojego Julka z listy zamienić na Alicję. Najwyżej będziemy zmieniać ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15339572]Trzymam kciuki, a ty za mnie trzymaj ![]() Trzymam mocno ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny,ale pedzicie jak burza.
basiak gratuluje! ja mam przeczucie ze tez bedzie dziewczynka-dowiem sie dzien przed wigilia,taki prezent pod choinke ![]() mnie sie jeszcze podoba Arkadiusz dla chlopca ale moj tz sie nie zgadza,bo kiedys jak jeszcze bylismy para w szkole sredniej (znamy sie juz10 lat) zartowalismy ze jak bedziemy miec dzieci to Kacperka i Julke i tak mu zostalo ![]() u mnie nadszedl czas jedzenia i spania teraz-jest wiec szansa ze wroce do normalnej wagi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() byl to mily gest z ich strony ale zarazem obciach jak jasny gwint ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Wracam do was po długiej przerwie. Mam do nadrobienia, chyba ze 30 stron, nie wiem czy dam radę. U nas wszystko w porządku, chociaż wczoraj trochę przestraszyło mnie kłucie w brzuchu. Ale to chyba od tego, że trochę przegięłam ze sprzątaniem, dzisiaj jest już ok. Idę nadrabiać, bo nie wiem, co komu odpisywać.
#4590 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mieszkam i dobrze ![]() To ja poproszę ![]() ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15339572] Z zachcianek - wsunęłam całą paczkę frytek ![]() Ja wczoraj też fryty na obiad a na kolację mandarynki ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.