Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 16:46   #4561
cate_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
skąd ja to znam... szczególnie jeśli chodzi o imię dla dziewczynki. mi się podobają takie jak Maja, Róża, Oliwia, Sylwia, Olga, lecz niestety mojemu TŻ się nie podobają... on by chciał Martę, więc na razie - dopóki nie znajdę jakiegoś innego kompromisowego imienia - będzie Marta chociaż sama nie jestem zbyt skora do jego pomysłu...
Ja się nie martwię, jak się uprę to i tak zostanie tak jak ja chcę. A jeszcze jak Tż odleci mi przy porodzie to już nic nie będzie miał do powiedzenia
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 16:59   #4562
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Ja się nie martwię, jak się uprę to i tak zostanie tak jak ja chcę. A jeszcze jak Tż odleci mi przy porodzie to już nic nie będzie miał do powiedzenia
hehe
ja co jakiś czas naciskam małża, żeby rzucił jakimś imieniem, ale on twierdzi, że to za wcześnie. musi najpierw poznać się z dzidkiem, poczuć jak kopie, przyjrzeć się na usg, żeby móc wymyślać imię.

co nie zmienia faktu, że ja chcę Hanię

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 17:13   #4563
cate_
Zadomowienie

Mam pytanie, mieszka któraś z Was z bratową ??
Stary 2009-11-17, 17:23   #4564
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
ja na szczęście nie - na szczęście, bo mam okropną

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-17, 17:28   #4565
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
ja jestem jedynacza.... mój B ma dwie siostry, ale my od zawsze mieszkamy sami...
z tego co czytam czasem na formach to z bratową czasem gorzej niż z teściową...

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:00   #4566
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Napisane przez Maliczka Pokaż wiadomość
lea35, zdrobnienie Aleks jest kozackie, bardzo mi się podoba Dla chłopca oboje z Tżtem nie mamy żadnego problemu ponieważ Borys to według nas najpiękniejsze imię męskie, konkurował on z Dawidem ale ostatecznie będzie Borys Dawid, natomiast jeśli chodzi o dziewczynkę to żadne z nas nie ma 100% faworytki. Imię Sonia podoba mi się, ponieważ jest krótkie- a takie właśnie mi się podobają, oraz ładnie brzmi z nazwiskiem, poza tym nie jest ono jakoś często spotykane, z kolei Tż mówi, że to imię jak dla oanienki lekkich obyczajów( z góry przepraszam wszystkie Sonie), lubię również imiona: Iga, Wanda, Olga i Nina... Tż nie potrafi podać kompletnie żadnej swojej propozycji, chociaż wszystkie moje konsekwentnie neguje, też macie ten problem z TŻtami?

Biricchina- piękne imię wybrałaś dla dziewczynki, mnie również się bardzo podoba, jednak u nas w rodzinie jest już Kalinka- mała kuzyneczka Tżta
Iga, Nina podoba mi się Moja koleżanka chciała Kamilkę, jej TŻ nie chciał się zgodzić chociaż nie podawał swojej propozycji. Przyszedł taki dzień, że coś chciał koniecznie zrobić i koleżanka powiedziała mu, że się zgodzi jak on zgodzi się na Kamilkę i jest Kamilka
Dziękuję, myślałam też nad Jagodą, bo tak jak Yola lubię roślinne imiona, ale:
Jagoda Mieliwodzka brzmi gorzej niż Kalina Mieliwodzka

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
ZAZDROSZCZĘ....Mój Maluszek 3 dni młodszy ale lekarz nie chciał prognozować, nawet wstępnie czy dziureczka czy rureczka...trochę się obraziłam na doktorka
Kochanie cierpliwości, niedługo na pewno się dowiesz a coś obstawiasz?

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Bricchina gratuluje dziewuszki
Kalina śliczne imię

hmm.. może i u mne powie w czwartek czy coś tam dynda

A wogole.. to pistacje można wcinac?
bo ja ostatnio wsunełam tyle a teraz sie zastanawiam czy wogole mogę.
Dziękuję
No właśnie ja też jem pistacje na potęgę... chyba można, oby bo to pyszotka jest hihi

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
ja nie miałam jeszcze dowpcipnego poza tym gdzie pobierano mi wymaz na cytologię, resztę mój gin ogląda na usg

ja miałam w 13 tyg i 2 dniu, robi się je 13/14 tydzień ale trzeba robić prywatnie niestety

gratki dla brata i narzeczonej, to się będziesz bawiła na weselisku my mamy 10 lipca wesele przyjaciół, mam nadzieję, że się wbije w jakąś kieckę

gratuluję dziewczynki, będzie miał Bruno narzeczoną
Ja robiłam to usg w poradni usg na Agatowej i tam jest napisane, że między 11 a 13t6d się robi, najlepiej chyba w 13tc. Tu info:
http://www.usgecho4d.pl/usgNT.php

Gratuluję również zaręczyn brata my mamy wesele bardzo dobrego kolegi TŻ 19 czerwca 350 km od Warszawy... i nie wiem co zrobić... dziecko będzie malutkie, z nikim go nie zostawię. Co Wy byście zrobiły w takiej sytuacji?

Hihi Kalina i Bruno ładnie
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Zaopatrujecie sie juz w krem na rozstepy? Wlasnie dostalam w prezencie z kilkoma ksiazkami od siostry meza. Jakie Wam polecaly znajome/rodzina ? Najlepiej zawsze uzywac cos sprawdzonego.
Ja używam różowej emulsji rossmana, seria dla mam. Fajny jest

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Ale Wam fajnie.Znacie już płeć dziecka.
Czy ja dobrze rozumiem,ze na tym genetycznym to już można poznać płeć?
Darianna ja na genetycznym w 12t2dc już wiedziałam, że są prognozy na dziewczynkę, bo 2 kreseczki było widać.

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
super Ja to już wiem, że mój gin bedzie zwlekał z określeniem płci...taki przezorny jest...

u mnie tez jest to typ
wiem, bo pisałaś kiedyś, że lubisz roślinne imiona mnie się kiedyś Jaśmina podobało też, bo poznałam na wakacjach dziewczynkę, która miała fajny ręcznik w bajkowe postacie. Tak mi się ten ręcznik spodobał, że automatycznie jej imię Jaśmina zapadło mi miło w pamięci

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
ale fajnie to chyba nasza pierwsza wątkowa dziewczynka

Niunia? czujecie mieć tak w dowodzie?
z takim imieniem to chyba prosto pod latarnię...

która jeszcze chce dziewczynkę to wyślę fluidki

Niunia... ech kto to wymyśla. Chociaż mój ojciec wymyślił ostatnio Józefinę i Nadzieję

Cytat:

Cytat:
hehe
ja co jakiś czas naciskam małża, żeby rzucił jakimś imieniem, ale on twierdzi, że to za wcześnie. musi najpierw poznać się z dzidkiem, poczuć jak kopie, przyjrzeć się na usg, żeby móc wymyślać imię.

co nie zmienia faktu, że ja chcę Hanię
Moja mama to Hania

Uffff

Ja wczoraj kichnęłam to tak mnie masakrycznie rwnęło (nie wiem czy jest takie słowo) po boku brzucha, że hej.Też tak macie?

Aaaaa to już nudne, ale co do mojego pieczenia pod koniec siusiania chyba mam przyczynę wczoraj robiłam badanie moczu i jest wszystko ok, zero bakterii, kryształów itp. więc wyprałam sobie majtki w mydle, spałam w ogóle bez spodenek i dzisiaj czuję się dużo, dużo lepiej. Lekarz mówi, że pewnie proszek albo płyn do płukania tak na mnie działa.

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:12   #4567
cate_
Zadomowienie

Cytat:
ja na szczęście nie - na szczęście, bo mam okropną
To nawet nie wiecie jak macie dobrze, moja bratowa mieszka u mnie w domu od pół roku i dzisiaj @ zrobiła mi awanturę na schodach. Raz nie wytrzymam i będę bardzo niemiła

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 18:17   #4568
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ja już po wizycie, wszystko super, 99% dziewczynka juppi

Lea dopisz proszę, że u mnie będzie Kalinka

Uciekam, bo mój Tata przyjechał.
Pozdrowienia
Ale super Mnie też facetka się marzy, luby marzy o faceciku Założyliśmy się o stówę

Margo, dziecinka cuuuudo

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość

A ja dziś przed wizytą. Mam nadzieję, że potwierdzi się moja prognozowana dziewczynka
Trzymam kciuki, a ty za mnie trzymaj

Cytat:

Zaopatrujecie sie juz w krem na rozstepy? Wlasnie dostalam w prezencie z kilkoma ksiazkami od siostry meza. Jakie Wam polecaly znajome/rodzina ? Najlepiej zawsze uzywac cos sprawdzonego.
Aha Z dr Irena Eris mam serię, Pharmaceris dla inkubatorków. Dostałam, to korzystam, a sam jeden balsam 30 kilka złoty kosztuje.

Cytat:
Napisane przez lea35
POMOCY ! Nie umiem polskich znakow pisac.
Jak wcisne alt + e, to mi otwiera ramke "Edycja".
Jak to naprawic?

A spróbuj z prawym altem.
Ctrl + Shift (lewe), powinno pomóc

Cytat:

Ja robiłam to usg w poradni usg na Agatowej i tam jest napisane, że między 11 a 13t6d się robi, najlepiej chyba w 13tc. Tu info:
http://www.usgecho4d.pl/usgNT.php

Darianna ja na genetycznym w 12t2dc już wiedziałam, że są prognozy na dziewczynkę, bo 2 kreseczki było widać.

Aaaaa to już nudne, ale co do mojego pieczenia pod koniec siusiania chyba mam przyczynę wczoraj robiłam badanie moczu i jest wszystko ok, zero bakterii, kryształów itp. więc wyprałam sobie majtki w mydle, spałam w ogóle bez spodenek i dzisiaj czuję się dużo, dużo lepiej. Lekarz mówi, że pewnie proszek albo płyn do płukania tak na mnie działa.
Ja chcę fluidki dziewczyńskie Fuksiaro Aaaa i gratuluję odkrycia przyczyny

Wczoraj z pracy późno dotarłam, dzisiaj też, jutro też, zmęczona masakrycznie jestem.

Z zachcianek - wsunęłam całą paczkę frytek A teraz mandarynki zażeram.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:25   #4569
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
ja! ja! ja!
Cytat:
To nawet nie wiecie jak macie dobrze, moja bratowa mieszka u mnie w domu od pół roku i dzisiaj @ zrobiła mi awanturę na schodach. Raz nie wytrzymam i będę bardzo niemiła
ja mam ciągle ochotę być niemiła wobec teścia, chociaż widzę go tylko co 2 tygodnie. ostatnio chyba stało się to już zbyt zauważalne, bo nawet małż mi zwrócił uwagę, że przeginam, w końcu to jego tata.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15339572]Ale super Mnie też facetka się marzy, luby marzy o faceciku Założyliśmy się o stówę

Margo, dziecinka cuuuudo
Z zachcianek - wsunęłam całą paczkę frytek A teraz mandarynki zażeram.[/QUOTE]
dziękuję

fajny zakładzik

frytki planuję na jutro, mandarynki też ciągle są na topie. wyobraź sobie moją rozpacz, gdy wybrałam się do Tesco, a tam tylko klementynki (mówcie, co chcecie - jest różnica - ostatnio mieliśmy paczkę mandarynek i paczkę klementynek, to wiem).

i jeszcze soczek pysio mi dziś bardzo smakuje. i bułki z dynią.

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-17, 18:30   #4570
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

kropko75
, rozpakujemy się razem;P
Trzymam za słowo. Będziemy sobie syczeć do komórki.

Cytat:
Tż nie potrafi podać kompletnie żadnej swojej propozycji, chociaż wszystkie moje konsekwentnie neguje, też macie ten problem z TŻtami?

Ja nie, mój podał dwa typy, ja oba zaakceptowałam.

Teraz mu się chłopczyk nieco rozmyślił, ale ja już mam w sercu tego wybranego przed 3 miesiącami Danielka i nie dam sobie go zabrać.

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
ZAZDROSZCZĘ....Mój Maluszek 3 dni młodszy ale lekarz nie chciał prognozować, nawet wstępnie czy dziureczka czy rureczka...trochę się obraziłam na doktorka
No nie żartuj.

Czasem nie widać. Poza tym coś między nóżkami to może być pępowina. No i jeszcze ten problem jest, że pierogi u dziewczynek w tym wieku płodowym są dość mocno wypukłe, mogą sugerować synka. Jeśli lekarz nic konkretnego nie zobaczył, słusznie nie prognozuje, to by nie miało sensu w ogóle.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:32   #4571
cate_
Zadomowienie

Cytat:

ja mam ciągle ochotę być niemiła wobec teścia, chociaż widzę go tylko co 2 tygodnie. ostatnio chyba stało się to już zbyt zauważalne, bo nawet małż mi zwrócił uwagę, że przeginam, w końcu to jego tata.
Ale co zrobić jak sami się pod nogi pchają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 18:36   #4572
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
j
gratuluję dziewczynki, będzie miał Bruno narzeczoną
Już swaty, na tym etapie? Ładnie.

Cytat:
Ale Wam fajnie.Znacie już płeć dziecka.
Czy ja dobrze rozumiem,ze na tym genetycznym to już można poznać płeć?
Jak już napisała Daf, niekoniecznie. U mnie nie było widać nic. Lekarz powiedział, że pomęczy małego w 20 tyg.

Cytat:
też tak myślałam i sugerowałam to ginowi, ale ten czas wypada akurat, gdy on bierze przedświąteczny urlop, co trochę wszystko komplikuje.
Tylko, że to nie bardzo ma sens robić w ten sposób.

Przed 11 tyg. większość dzieci nie ma kości nosowej, przezierność jest niemiarodajna, a potem to już w ogóle jest bez sensu, bo mocno się zmienia.

Stary 2009-11-17, 18:36   #4573
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
zapomniałam się pochwalić, że przyszły dziś do mnie te dwie bluzeczki z all - z zającem piratem i misiem na nartach. straszne słodziaki
Czekamy na zdjęcia.

Cytat:
Ja mieszkałam z ex bratową.Byłam w pierwszej ciąży i od samego początku była pewna(bratowa) ze będzie chrzesną ale była taka wredna,że nią nie została i nawet na chrzest jej nie prosiłam.

Cytat:

A ja chcę na chłopaka.

Ja np.nie mogłam się podmywać zwykłym mydłem i musiałam się myć płynem do higieny intymnej.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:39   #4574
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
hehe
ja co jakiś czas naciskam małża, żeby rzucił jakimś imieniem, ale on twierdzi, że to za wcześnie.
A mój już planuje jak to będzie zabierać Daniela na męskie wypady.

Cytat:
Uchowaj Boże.

Stary 2009-11-17, 18:40   #4575
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
Witam wszystkie majowo-czerwcowe przyszłe mamy ja także dołączam do tego grona a termin mam na 6 maja.
Witaj i gratuluję.

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość

Ja mam dzisiaj kiepski dzień, po pierwsze plamię więc coś jest nie tak. A z drugiej strony na ostatnim usg mówiono mi , że tam jest jakiś krwiak i to musi się wchłonąć/wydostać więc jak będę plamić to nie powinnam się denerwować. A mimo wszystko jest gdzieś we mnie strach, bo lekko pobolewa mnie brzuch i oczywiście w głowie wizje z cyklu :to już koniec:.
Nie martw się, ja też plamiłam i okazało się, że mam polipa. Teraz jak byłam u gina okazało się, że go już nie ma.

Cytat:
Witajcie dziewczyny i przyszłe mamusie majowo-czerwcowe Ja również chciałam dołączyć do Waszego szanownego grona, ponieważ jestem w 13 tyg ciąży, a termin mam na 21 maja 2010 Mam na imię Karolina i mam 20 lat. Pozdrawiam
Witaj i również gratulacje

[QUOTE=pearl4;15332363]

Takiej koszmarnej wizyty u nfzgina jeszcze nie miałam :-( Pobierając próbke na cytologie od lekarza nagle usłyszałam " o kuźwa, tylko niech sie pani nie boi, leci krew, dosyc duzo, bardzo wrazliwa szyka, zaraz przejdzie". No i leciało i leciało a ja myslalam ze odpłyne. Oczywiscie taki wymaz sie nie nadawal do przebadania no i widok zakrwawionego fotela byl przerazajacy. Teraz na szczescie juz krew nie leci, wszystko sie juz goi w srodku jak mniemam. Nastepnym razem nie bede miec podobno pobierane tą szczoteczka tylko czyms innym.
Cytat:

Kiedyś podczas pobrania cytologii też tak miałam, może nie leciało mocno, ale pokrwawiłam trochę. Teraz jak byłam u gina też trochę krwii poleciało, ale lekarz powiedział, że to pewnie jeszcze świeża rana po polipie. Zobaczymy jak będzie na nastepnej wizycie 10.12.

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Ja już po wizycie, wszystko super, 99% dziewczynka juppi

Lea dopisz proszę, że u mnie będzie Kalinka

Uciekam, bo mój Tata przyjechał.
Pozdrowienia
Super

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15334203]czasem sobie myślę, że skoro to my- kobiety nosimy dzidziusia we własnym brzuszku, to w kwestii imienia mogliby faceci nam zostawić wolną rękę.
Konrad- ładnie, mojemu TŻ się podoba, ale jakbym drugiego syna tak nazwała, to bym miała duet z serialu "Niania".
U nas było tak, że ja wybierałam dla syna, a mąż wybiera dla drugiego dziecka, niech mu bedzie, a co

Cytat:

Słyszałam wczoraj, że dobrze się sprawdza zwykły krem z wit. A dostępny w aptekach za całe 2,50zł

Cytat:
Nie i całe szczęście
Niedawno przesłałam jej fotkę brzusia, a ona mi odpisuje :" ale będziesz gruba". Normalnie jakby stała przy mnie, to bym ją za kudły wyczochrała

Wiecie, chciałabym już poczuć jak małe kopie. To takie fantastyczne uczucie
Tak sobie myślałam dzisiaj o porodzie i stwierdziłam, że chyba naturalnie nie dam rady urodzić ( pierwsze miałam cc ). Normalnie strach mnie obleciał.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:44   #4576
Jola00
Zadomowienie

Witam nowe mamuśki

Biricchina ja też chcę fluidki na dziewczynkę...
Jakieś takie mam przeczucie,że właśnie dziewczynka będzie Przekonamy się za parę tygodni

bydgoszczanka ja czytałam,że już rodzące mamy mogą poczuć pierwsze ruchy dziecka już w 14 tc Wsłuchuj się kochana uważnie w swoje ciało Ja też już się nie mogę doczekać...,masz całkowitą rację to cudowne uczucie

Edytowane przez Jola00
Czas edycji: 2009-11-17 o 18:49
Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 18:44   #4577
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję również zaręczyn brata my mamy wesele bardzo dobrego kolegi TŻ 19 czerwca 350 km od Warszawy... i nie wiem co zrobić... dziecko będzie malutkie, z nikim go nie zostawię. Co Wy byście zrobiły w takiej sytuacji?
Ja bym nie jechała.
My mamy w rodzinie ślub we IX i chyba też nie pojadę. Mój ojciec jest bratem ojca pana młodego, więc rodzice mi z małym nie zostaną.

Cytat:
Ja wczoraj kichnęłam to tak mnie masakrycznie rwnęło (nie wiem czy jest takie słowo) po boku brzucha, że hej.Też tak macie?

Zawsze jak kicham to mnie rwie, zwłaszcza gdy stoję lub leżę. Wrażenie takie jakby macica była na sznurkach zaczepionych na pachwinach i jakby te sznurki się urwały. Ale szybko mija.

Cytat:
To zazdroszczę. Mnie profilaktycznie przy okazji kłucia, gin zrobił posiew i okazuje się, że wcale nie tak profilaktycznie wyszło - nie dali mi dziś wyniku, bo coś wyhodowali.

Stary 2009-11-17, 18:46   #4578
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Przed 11 tyg. większość dzieci nie ma kości nosowej, przezierność jest niemiarodajna, a potem to już w ogóle jest bez sensu, bo mocno się zmienia.
no właśnie. spróbuję to przeciągnąc na później, czyli wtedy, gdy powinno to mieć miejsce.
a na razie możecie trzymać kciuki, żeby się ktoś rozpakowywał w umówionym czasie, żebym się nie dostała za wcześnie na to badanie
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
U nas było tak, że ja wybierałam dla syna, a mąż wybiera dla drugiego dziecka, niech mu bedzie, a co
i nie boisz się, co wymyśli?

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-17, 18:49   #4579
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Mój mąż upiera się przy faceciku, ale imiona wybrał dla dziewczynki. Męska logika
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 18:53   #4580
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Nie i całe szczęście
Niedawno przesłałam jej fotkę brzusia, a ona mi odpisuje :" ale będziesz gruba". Normalnie jakby stała przy mnie, to bym ją za kudły wyczochrała
Wow. Milusie.

Cytat:
Tak sobie myślałam dzisiaj o porodzie i stwierdziłam, że chyba naturalnie nie dam rady urodzić ( pierwsze miałam cc ). Normalnie strach mnie obleciał.
Ja też bym chciała.

A ja się zastanawiam dlaczego się nie boję... Odkąd wiem, że jestem w ciąży, skończyło mi się w ogóle myślenie o porodzie.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
no właśnie. spróbuję to przeciągnąc na później, czyli wtedy, gdy powinno to mieć miejsce.
a na razie możecie trzymać kciuki, żeby się ktoś rozpakowywał w umówionym czasie, żebym się nie dostała za wcześnie na to badanie
Zawsze możesz pójść gdzie indziej. A ginowi nabajerzyć, żeby się nie obraził że masz gości, wyjazd, grypę, bla bla.

Stary 2009-11-17, 18:57   #4581
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Ja mieszkałam z ex bratową.Byłam w pierwszej ciąży i od samego początku była pewna(bratowa) ze będzie chrzesną ale była taka wredna,że nią nie została i nawet na chrzest jej nie prosiłam.
Cytat:
Uchowaj Boże.
Cytat:

MI kiedyś ktoś powiedział, że zazdrosna jest o to, że w ciąży jestem i chyba miał rację bo od 2 miesięcy nie mogę z @ wytrzymać
Stary 2009-11-17, 19:33   #4582
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

Hihi Kalina i Bruno ładnie

Ja używam różowej emulsji rossmana, seria dla mam. Fajny jest

tak daleko bym raczej nie jechała, nie zostawiłabym takiego malucha po prostu... sama mam dylemat jak to zrobić w lipcu, mimo, że Bruno będzie już miał prawie 3 miesiące

po Brunie to będzie Kalinka Sztajerwald

ja też używam serii rossmanowskiej na rozstępy i jestem zadowolona

ja dziś w nocy przeciągnęłam się przez sen i wyciągnęłam ręce do góry i tak mnie zarwało w boku, że aż się obudziłam... przestraszyłam si strasznie bo bolało mnie to jakiś czas później jeszcze... powiem szczerze, że napędziło mi to strachu...

Cytat:
Już swaty, na tym etapie? Ładnie.

Jak już napisała Daf, niekoniecznie. U mnie nie było widać nic. Lekarz powiedział, że pomęczy małego w 20 tyg.

swaty, swaty... trzeba dzieciom zapewnić przyszłość
po 14 tyg różnice w przezierności się zacierają i dlatego nie ma sensu robić tych badań później

Cytat:

A ja chcę na chłopaka.

Ja np.nie mogłam się podmywać zwykłym mydłem i musiałam się myć płynem do higieny intymnej.
chłopakowy fluidek dla Ciebie
ktoś jeszcze chętny?

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 19:41   #4583
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze możesz pójść gdzie indziej. A ginowi nabajerzyć, żeby się nie obraził że masz gości, wyjazd, grypę, bla bla.
czai mi się w głowie taka myśl, żeby w ten sposób rozwiązać problem

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-17, 19:47   #4584
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:

Kochanie cierpliwości, niedługo na pewno się dowiesz a coś obstawiasz?.
Powiem tak...ja chcę dziewuszkę i gdyby brać pod uwagę wszystkie przesądy, wskazówki, babcine za i przeciw i inne takie to bankowo będzie dziewuszka. W rodzinie z mojej strony są same babki, mojej mamy siostra była 5 razy w ciąży i były same babeczki, jeśli gdzieś urodzi się chłopak- mamy wielkie święto rodzinne,u TŻa jest mix-trochę lasek, trochę facecików a więc większościowo wychodzi, że babeczka, prorokuję więc powiększenie babińca w naszym domu (ja, nasza sunia Pies no i córcia+TŻ) ale jak nam się chłopak pojawi też radość będzie bo to w końcu nasza krew, nasz mały ludzik...

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 19:57   #4585
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość

bydgoszczanka ja czytałam,że już rodzące mamy mogą poczuć pierwsze ruchy dziecka już w 14 tc Wsłuchuj się kochana uważnie w swoje ciało Ja też już się nie mogę doczekać...,masz całkowitą rację to cudowne uczucie
To się zgadza. Takie bulgotanie i łaskotanie to czuję od paru dni, ale mnie chodzi o takie "prawdziwe" kopniaki

Cytat:

i nie boisz się, co wymyśli?
Już wymyślił a ja zaakceptowałam. I doszło do tego, że jeszcze niedawno byłam nastawiona na dziewczynkę ( tak coś czuję ) a teraz jak mąż wymyślił imię dla chłopca Adaś, to bardzo mi się spodobało i teraz obojętne mi co będzie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15340485]Mój mąż upiera się przy faceciku, ale imiona wybrał dla dziewczynki. Męska logika [/QUOTE]

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080 znalazłam i mnie wciągnęło

Nie mogę edytować podpisu.

Jeszcze coś http://dzieci.pl/labourAid,11496526,...a_artykul.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2009-11-17 o 20:29
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 22:04   #4586
basiak
Raczkowanie

Dziewczynki, prognozy potwierdzone Baba będzie!

Gin jest pewien . Pokazywał nam dwa rowki, pokazywał pochwę nawet, wyglądała jak kreseczka jakaś, ale on twierdzi, że to pochwa, a ja twierdze, że "jak on mówi to wie"...chyba. Jako klasyczny niedowiarek uwierzę pewnie dopiero po usg w 20-22 tyg., ale to w końcu bardzo blisko w moim przypadku

Także Bruno ma drugą kandydatkę z tego samego miasta Oj! będzie się działo

P.S. Lea, chyba już możesz tego mojego Julka z listy zamienić na Alicję. Najwyżej będziemy zmieniać

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15339572]Trzymam kciuki, a ty za mnie trzymaj [/QUOTE]

Trzymam mocno

Cytat:
Zawsze jak kicham to mnie rwie, zwłaszcza gdy stoję lub leżę. Wrażenie takie jakby macica była na sznurkach zaczepionych na pachwinach i jakby te sznurki się urwały. Ale szybko mija.
Mnie też rwie, szczególnie w pozycji leżącej jak nie zdążę nóg podkulić. Nie fajne to jest Zawsze mam wraznie, że coś mi się oberwało...

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 22:17   #4587
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Gratulujemy dziewuszki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-18, 00:54   #4588
magdus25
Raczkowanie

witajcie dziewczyny,ale pedzicie jak burza.
basiak gratuluje! ja mam przeczucie ze tez bedzie dziewczynka-dowiem sie dzien przed wigilia,taki prezent pod choinke

mnie sie jeszcze podoba Arkadiusz dla chlopca ale moj tz sie nie zgadza,bo kiedys jak jeszcze bylismy para w szkole sredniej (znamy sie juz10 lat) zartowalismy ze jak bedziemy miec dzieci to Kacperka i Julke i tak mu zostalo

u mnie nadszedl czas jedzenia i spania teraz-jest wiec szansa ze wroce do normalnej wagi u was noc pewnie spicie a ja sie zajadam salatka z tunczykiem i makaronem...z ta salatka wiaze sie pewna zabawna historia-opowiem moze sie komus rano humorek poprawi..naszlo mnie dzis na pomarancze,a ze do tesco mam rzut beretem to narzucilam kurtke i tak jak stalam tak podreptalam do sklepu(wytarte jeansy,lekko poplamiony sokiem t shirt,lekko rozczochrana)kurtka zaslaniala podkoszulke ale w sklepie rozpielam bo bylo goraco,zapomnialam sie no coz.w tesco jednak naszlo mnie na rybe wedzona(makrelke w ziolach) wiec udalam sie w tamte regaly..wlozylam rybe do koszyka i w tym momencie przypomnialo mi sie ze mi nie wolno wedzonych ryb,wiec ja odlozylamale poniewaz ryba wygladala tak smacznie wzielam ja spowrotem i zaczelam ogladac z kazdej strony i nawet wachac jak psychopatka ale ze facet z obslugi patrzyl na mnie jak na kretynke zostawilam rybe i przyczailam sie pol metra dalej przy polskiej polce z jedzeniem,w koncu jednak podeszlam i rybe wzielam zeby sobie nie myslal ze chce ukrasc czy cosjednak wyrzuty sumienia nie pozwolily mi zajsc daleko wiec wrocilam i rybe odlozylam. z mina zbitego psa..calemu zajciu musialo sie przygladac malzenstwo starszych anglikow bo podeszli do mnie i ten pan powiedzial zebym wziela rybe jezeli jestem glodna bo oni z zona chetnie zaplaca nawet za 2 kawalkijak na zlosc pan z obslugi i masa polakow stojacych przy polskim regale zaczeli sie gapic jak na bezdomna a ja strzelilam takiego buraka jak nigdy w zyciu podziekowalam serdecznie i wytlumaczylam ze jestem w ciazy i nie powinnam jesc wedzonego pokazalam brzuszek,a na dowod tego ze mam pieniadze kupilam salatke z tunczyka i lososia do smazenia
byl to mily gest z ich strony ale zarazem obciach jak jasny gwintzobaczyli takie rozczochrane,wychudzone ,blade dziecko w starych ciuchach i z pustym koszykiem no to sie ulitowali..a ja sama nie wiem co mi odwalilo ze sie tak przywiazalam do tej ryby,nigdy nie mialam az takich zachcianek cholender..a wy dziewczyny?mialyscie az tak? pozdrawiam i ide do tesco zrtuje.buzki.pa
magdus25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 06:44   #4589
Puma13
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny

Wracam do was po długiej przerwie. Mam do nadrobienia, chyba ze 30 stron, nie wiem czy dam radę.

U nas wszystko w porządku, chociaż wczoraj trochę przestraszyło mnie kłucie w brzuchu. Ale to chyba od tego, że trochę przegięłam ze sprzątaniem, dzisiaj jest już ok.

Idę nadrabiać, bo nie wiem, co komu odpisywać.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 07:14   #4590
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Mój TŻ też właśnie mi mówił, że musi się poznać z dzidzią, żeby się na imię zdecydować
Cytat:
Ja nie mieszkam i dobrze
Cytat:
To ja poproszę chociaż ja czuję, że będzie chłopiec....
Cytat:
Ja przy wstawaniu z łóżka albo kiedy się przeciągam to mnie kłuje...też się wtedy stracham...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15339572]
Z zachcianek - wsunęłam całą paczkę frytek A teraz mandarynki zażeram.[/QUOTE]
Ja wczoraj też fryty na obiad a na kolację mandarynki
Cytat:
też już się nie mogę doczekać....i trochę się denerwuję, że nic nie czuje na razie Ale tak mnie przeraziło to okropne zakończenie u Danii, że teraz cały czas jestem w strachu... a do wizyty jeszcze dwa tygodnie

Cytat:
Gratuluję
Cytat:
Napisane przez magdus25 Pokaż wiadomość
u mnie nadszedl czas jedzenia i spania teraz-jest wiec szansa ze wroce do normalnej wagi u was noc pewnie spicie a ja sie zajadam salatka z tunczykiem i makaronem...z ta salatka wiaze sie pewna zabawna historia-opowiem moze sie komus rano humorek poprawi..naszlo mnie dzis na pomarancze,a ze do tesco mam rzut beretem to narzucilam kurtke i tak jak stalam tak podreptalam do sklepu(wytarte jeansy,lekko poplamiony sokiem t shirt,lekko rozczochrana)kurtka zaslaniala podkoszulke ale w sklepie rozpielam bo bylo goraco,zapomnialam sie no coz.w tesco jednak naszlo mnie na rybe wedzona(makrelke w ziolach) wiec udalam sie w tamte regaly..wlozylam rybe do koszyka i w tym momencie przypomnialo mi sie ze mi nie wolno wedzonych ryb,wiec ja odlozylamale poniewaz ryba wygladala tak smacznie wzielam ja spowrotem i zaczelam ogladac z kazdej strony i nawet wachac jak psychopatka ale ze facet z obslugi patrzyl na mnie jak na kretynke zostawilam rybe i przyczailam sie pol metra dalej przy polskiej polce z jedzeniem,w koncu jednak podeszlam i rybe wzielam zeby sobie nie myslal ze chce ukrasc czy cosjednak wyrzuty sumienia nie pozwolily mi zajsc daleko wiec wrocilam i rybe odlozylam. z mina zbitego psa..calemu zajciu musialo sie przygladac malzenstwo starszych anglikow bo podeszli do mnie i ten pan powiedzial zebym wziela rybe jezeli jestem glodna bo oni z zona chetnie zaplaca nawet za 2 kawalkijak na zlosc pan z obslugi i masa polakow stojacych przy polskim regale zaczeli sie gapic jak na bezdomna a ja strzelilam takiego buraka jak nigdy w zyciu podziekowalam serdecznie i wytlumaczylam ze jestem w ciazy i nie powinnam jesc wedzonego pokazalam brzuszek,a na dowod tego ze mam pieniadze kupilam salatke z tunczyka i lososia do smazenia
byl to mily gest z ich strony ale zarazem obciach jak jasny gwintzobaczyli takie rozczochrane,wychudzone ,blade dziecko w starych ciuchach i z pustym koszykiem no to sie ulitowali..a ja sama nie wiem co mi odwalilo ze sie tak przywiazalam do tej ryby,nigdy nie mialam az takich zachcianek cholender..a wy dziewczyny?mialyscie az tak? pozdrawiam i ide do tesco zrtuje.buzki.pa

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Wracam do was po długiej przerwie. Mam do nadrobienia, chyba ze 30 stron, nie wiem czy dam radę.

U nas wszystko w porządku, chociaż wczoraj trochę przestraszyło mnie kłucie w brzuchu. Ale to chyba od tego, że trochę przegięłam ze sprzątaniem, dzisiaj jest już ok.

Idę nadrabiać, bo nie wiem, co komu odpisywać.
Witamy po przerwie

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości