|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
|
|
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja co jakiś czas naciskam małża, żeby rzucił jakimś imieniem, ale on twierdzi, że to za wcześnie. musi najpierw poznać się z dzidkiem, poczuć jak kopie, przyjrzeć się na usg, żeby móc wymyślać imię. co nie zmienia faktu, że ja chcę Hanię
|
|
|
|
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie, mieszka któraś z Was z bratową ??
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szczęście nie - na szczęście, bo mam okropną
|
|
|
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem jedynacza.... mój B ma dwie siostry, ale my od zawsze mieszkamy sami...
z tego co czytam czasem na formach to z bratową czasem gorzej niż z teściową...
|
#4566 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja koleżanka chciała Kamilkę, jej TŻ nie chciał się zgodzić chociaż nie podawał swojej propozycji. Przyszedł taki dzień, że coś chciał koniecznie zrobić i koleżanka powiedziała mu, że się zgodzi jak on zgodzi się na Kamilkę i jest Kamilka![]() Dziękuję, myślałam też nad Jagodą, bo tak jak Yola lubię roślinne imiona, ale: Jagoda Mieliwodzka brzmi gorzej niż Kalina Mieliwodzka ![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie ja też jem pistacje na potęgę... chyba można, oby bo to pyszotka jest hihi ![]() Cytat:
http://www.usgecho4d.pl/usgNT.php Gratuluję również zaręczyn brata my mamy wesele bardzo dobrego kolegi TŻ 19 czerwca 350 km od Warszawy... i nie wiem co zrobić... dziecko będzie malutkie, z nikim go nie zostawię. Co Wy byście zrobiły w takiej sytuacji?Hihi Kalina i Bruno ładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiem, bo pisałaś kiedyś, że lubisz roślinne imiona mnie się kiedyś Jaśmina podobało też, bo poznałam na wakacjach dziewczynkę, która miała fajny ręcznik w bajkowe postacie. Tak mi się ten ręcznik spodobał, że automatycznie jej imię Jaśmina zapadło mi miło w pamięci![]() Cytat:
która jeszcze chce dziewczynkę to wyślę fluidki![]() Niunia... ech kto to wymyśla. Chociaż mój ojciec wymyślił ostatnio Józefinę i Nadzieję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uffff ![]() Ja wczoraj kichnęłam to tak mnie masakrycznie rwnęło (nie wiem czy jest takie słowo ) po boku brzucha, że hej.Też tak macie?Aaaaa to już nudne, ale co do mojego pieczenia pod koniec siusiania chyba mam przyczynę |
||||||||||
|
|
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4568 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie też facetka się marzy, luby marzy o faceciku Założyliśmy się o stówę Margo, dziecinka cuuuudo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z dr Irena Eris mam serię, Pharmaceris dla inkubatorków. Dostałam, to korzystam, a sam jeden balsam 30 kilka złoty kosztuje. Cytat:
![]() Cytat:
Fuksiaro Aaaa i gratuluję odkrycia przyczyny ![]() Wczoraj z pracy późno dotarłam, dzisiaj też, jutro też, zmęczona masakrycznie jestem. Z zachcianek - wsunęłam całą paczkę frytek A teraz mandarynki zażeram.
|
|||||
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
ja! ja! ja!
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15339572]Ale super Mnie też facetka się marzy, luby marzy o faceciku Założyliśmy się o stówę Margo, dziecinka cuuuudo ![]() Z zachcianek - wsunęłam całą paczkę frytek A teraz mandarynki zażeram.[/QUOTE]dziękuję ![]() fajny zakładzik frytki planuję na jutro, mandarynki też ciągle są na topie. wyobraź sobie moją rozpacz, gdy wybrałam się do Tesco, a tam tylko klementynki (mówcie, co chcecie - jest różnica - ostatnio mieliśmy paczkę mandarynek i paczkę klementynek, to wiem). ![]() i jeszcze soczek pysio mi dziś bardzo smakuje. i bułki z dynią.
|
|
|
|
|
#4570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam za słowo.
Będziemy sobie syczeć do komórki. Cytat:
Ja nie, mój podał dwa typy, ja oba zaakceptowałam. Teraz mu się chłopczyk nieco rozmyślił, ale ja już mam w sercu tego wybranego przed 3 miesiącami Danielka i nie dam sobie go zabrać. Cytat:
Czasem nie widać. Poza tym coś między nóżkami to może być pępowina. No i jeszcze ten problem jest, że pierogi u dziewczynek w tym wieku płodowym są dość mocno wypukłe, mogą sugerować synka. Jeśli lekarz nic konkretnego nie zobaczył, słusznie nie prognozuje, to by nie miało sensu w ogóle.
|
||
|
|
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Już swaty, na tym etapie?
Ładnie. Cytat:
Cytat:
Przed 11 tyg. większość dzieci nie ma kości nosowej, przezierność jest niemiarodajna, a potem to już w ogóle jest bez sensu, bo mocno się zmienia. |
||
|
|
|
#4573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mieszkałam z ex bratową.Byłam w pierwszej ciąży i od samego początku była pewna(bratowa) ze będzie chrzesną ale była taka wredna,że nią nie została i nawet na chrzest jej nie prosiłam. Cytat:
Ja np.nie mogłam się podmywać zwykłym mydłem i musiałam się myć płynem do higieny intymnej. |
||
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uchowaj Boże.
|
|
|
|
|
#4575 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratuluję.Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=pearl4;15332363] Takiej koszmarnej wizyty u nfzgina jeszcze nie miałam :-( Pobierając próbke na cytologie od lekarza nagle usłyszałam " o kuźwa, tylko niech sie pani nie boi, leci krew, dosyc duzo, bardzo wrazliwa szyka, zaraz przejdzie". No i leciało i leciało a ja myslalam ze odpłyne. Oczywiscie taki wymaz sie nie nadawal do przebadania no i widok zakrwawionego fotela byl przerazajacy. Teraz na szczescie juz krew nie leci, wszystko sie juz goi w srodku jak mniemam. Nastepnym razem nie bede miec podobno pobierane tą szczoteczka tylko czyms innym. Cytat:
![]() Cytat:
Nie i całe szczęście ![]() Niedawno przesłałam jej fotkę brzusia, a ona mi odpisuje :" ale będziesz gruba". Normalnie jakby stała przy mnie, to bym ją za kudły wyczochrała ![]() Wiecie, chciałabym już poczuć jak małe kopie. To takie fantastyczne uczucie Tak sobie myślałam dzisiaj o porodzie i stwierdziłam, że chyba naturalnie nie dam rady urodzić ( pierwsze miałam cc ). Normalnie strach mnie obleciał.
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamuśki
Biricchina ja też chcę fluidki na dziewczynkę... Jakieś takie mam przeczucie,że właśnie dziewczynka będzie Przekonamy się za parę tygodni bydgoszczanka ja czytałam,że już rodzące mamy mogą poczuć pierwsze ruchy dziecka już w 14 tc Wsłuchuj się kochana uważnie w swoje ciało Ja też już się nie mogę doczekać...,masz całkowitą rację to cudowne uczucie
Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2009-11-17 o 18:49 |
|
|
|
#4577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy w rodzinie ślub we IX i chyba też nie pojadę. Mój ojciec jest bratem ojca pana młodego, więc rodzice mi z małym nie zostaną. Cytat:
Zawsze jak kicham to mnie rwie, zwłaszcza gdy stoję lub leżę. Wrażenie takie jakby macica była na sznurkach zaczepionych na pachwinach i jakby te sznurki się urwały. Ale szybko mija. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na razie możecie trzymać kciuki, żeby się ktoś rozpakowywał w umówionym czasie, żebym się nie dostała za wcześnie na to badanie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4579 |
|
Konto usunięte
|
Mój mąż upiera się przy faceciku, ale imiona wybrał dla dziewczynki. Męska logika
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja się zastanawiam dlaczego się nie boję... Odkąd wiem, że jestem w ciąży, skończyło mi się w ogóle myślenie o porodzie. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
że masz gości, wyjazd, grypę, bla bla.
|
|||
|
|
|
#4581 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4582 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po Brunie to będzie Kalinka Sztajerwald ja też używam serii rossmanowskiej na rozstępy i jestem zadowolona ja dziś w nocy przeciągnęłam się przez sen i wyciągnęłam ręce do góry i tak mnie zarwało w boku, że aż się obudziłam... przestraszyłam si strasznie bo bolało mnie to jakiś czas później jeszcze... powiem szczerze, że napędziło mi to strachu... Cytat:
![]() po 14 tyg różnice w przezierności się zacierają i dlatego nie ma sensu robić tych badań później Cytat:
ktoś jeszcze chętny?
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już wymyślił a ja zaakceptowałam. I doszło do tego, że jeszcze niedawno byłam nastawiona na dziewczynkę ( tak coś czuję ) a teraz jak mąż wymyślił imię dla chłopca Adaś, to bardzo mi się spodobało i teraz obojętne mi co będzie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15340485]Mój mąż upiera się przy faceciku, ale imiona wybrał dla dziewczynki. Męska logika http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080 znalazłam i mnie wciągnęło ![]() Nie mogę edytować podpisu. ![]() Jeszcze coś http://dzieci.pl/labourAid,11496526,...a_artykul.html
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-11-17 o 20:29 |
|
|
|
|
#4586 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, prognozy potwierdzone
Baba będzie! Gin jest pewien . Pokazywał nam dwa rowki, pokazywał pochwę nawet, wyglądała jak kreseczka jakaś, ale on twierdzi, że to pochwa, a ja twierdze, że "jak on mówi to wie"...chyba. Jako klasyczny niedowiarek uwierzę pewnie dopiero po usg w 20-22 tyg., ale to w końcu bardzo blisko w moim przypadku ![]() Także Bruno ma drugą kandydatkę z tego samego miasta Oj! będzie się działo P.S. Lea, chyba już możesz tego mojego Julka z listy zamienić na Alicję. Najwyżej będziemy zmieniać ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15339572]Trzymam kciuki, a ty za mnie trzymaj [/QUOTE]Trzymam mocno ![]() ![]() Cytat:
Zawsze mam wraznie, że coś mi się oberwało...
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny,ale pedzicie jak burza.
basiak gratuluje! ja mam przeczucie ze tez bedzie dziewczynka-dowiem sie dzien przed wigilia,taki prezent pod choinke ![]() mnie sie jeszcze podoba Arkadiusz dla chlopca ale moj tz sie nie zgadza,bo kiedys jak jeszcze bylismy para w szkole sredniej (znamy sie juz10 lat) zartowalismy ze jak bedziemy miec dzieci to Kacperka i Julke i tak mu zostalo ![]() u mnie nadszedl czas jedzenia i spania teraz-jest wiec szansa ze wroce do normalnej wagi ..naszlo mnie dzis na pomarancze,a ze do tesco mam rzut beretem to narzucilam kurtke i tak jak stalam tak podreptalam do sklepu(wytarte jeansy,lekko poplamiony sokiem t shirt,lekko rozczochrana)kurtka zaslaniala podkoszulke ale w sklepie rozpielam bo bylo goraco,zapomnialam sie no coz.w tesco jednak naszlo mnie na rybe wedzona(makrelke w ziolach) wiec udalam sie w tamte regaly..wlozylam rybe do koszyka i w tym momencie przypomnialo mi sie ze mi nie wolno wedzonych ryb,wiec ja odlozylam ale poniewaz ryba wygladala tak smacznie wzielam ja spowrotem i zaczelam ogladac z kazdej strony i nawet wachac jak psychopatka jednak wyrzuty sumienia nie pozwolily mi zajsc daleko wiec wrocilam i rybe odlozylam. z mina zbitego psa..calemu zajciu musialo sie przygladac malzenstwo starszych anglikow bo podeszli do mnie i ten pan powiedzial zebym wziela rybe jezeli jestem glodna bo oni z zona chetnie zaplaca nawet za 2 kawalkibyl to mily gest z ich strony ale zarazem obciach jak jasny gwint zobaczyli takie rozczochrane,wychudzone ,blade dziecko w starych ciuchach i z pustym koszykiem no to sie ulitowali..a ja sama nie wiem co mi odwalilo ze sie tak przywiazalam do tej ryby,nigdy nie mialam az takich zachcianek cholender..a wy dziewczyny?mialyscie az tak? pozdrawiam i ide do tesco |
|
|
|
#4589 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Wracam do was po długiej przerwie. Mam do nadrobienia, chyba ze 30 stron, nie wiem czy dam radę. U nas wszystko w porządku, chociaż wczoraj trochę przestraszyło mnie kłucie w brzuchu. Ale to chyba od tego, że trochę przegięłam ze sprzątaniem, dzisiaj jest już ok. Idę nadrabiać, bo nie wiem, co komu odpisywać.
|
#4590 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mieszkam i dobrze ![]() To ja poproszę chociaż ja czuję, że będzie chłopiec.... ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15339572] Z zachcianek - wsunęłam całą paczkę frytek A teraz mandarynki zażeram.[/QUOTE]Ja wczoraj też fryty na obiad a na kolację mandarynki ![]() Cytat:
Ale tak mnie przeraziło to okropne zakończenie u Danii, że teraz cały czas jestem w strachu... a do wizyty jeszcze dwa tygodnie ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

chociaż sama nie jestem zbyt skora do jego pomysłu...

Dla chłopca oboje z Tżtem nie mamy żadnego problemu ponieważ Borys to według nas najpiękniejsze imię męskie, konkurował on z Dawidem ale ostatecznie będzie Borys Dawid, natomiast jeśli chodzi o dziewczynkę to żadne z nas nie ma 100% faworytki. Imię Sonia podoba mi się, ponieważ jest krótkie- a takie właśnie mi się podobają, oraz ładnie brzmi z nazwiskiem, poza tym nie jest ono jakoś często spotykane, z kolei Tż mówi, że to imię jak dla oanienki lekkich obyczajów
( z góry przepraszam wszystkie Sonie), lubię również imiona: Iga, Wanda, Olga i Nina... Tż nie potrafi podać kompletnie żadnej swojej propozycji, chociaż wszystkie moje konsekwentnie neguje, też macie ten problem z TŻtami?

A teraz mandarynki zażeram.

chociaż ja czuję, że będzie chłopiec....