|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009
Mfeltyk to duzo zdrówka zycze
![]() Kasiaher waga napewno dobra, poza tym USG moze sie pomylic o +/= 400 gramow i dzieci czesto z inna waga sie rodza ![]() A Ty sie nie martw, bo ja jak patrze na moje fotki z USG to z kazdej czesci cialka wybika inny tydzien...a co Ci lekarz powiedzial na napiety brzuszek?przepisal jakies leki? Ja w tym tygodniu mam odstawic wszytsko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zazdroszcze ![]() ![]()
![]() |
#3723 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() chciałam Wam zdać relacje z mojego CUDNEGO DNIA ![]() ![]() A do AgatyL : Kochana trzymaj się mocno i silnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2009-11-17 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczynki. Tyle już przeszliśmy w tym kierunku,że musi się udać - w końcu nie wykorzystaliśmy jeszcze wszystkich możliwości
![]() Kasiaher będzie dobrze - zobaczysz. Teraz najważniejsze żebyś się za bardzo nie denerwowała, bo Maleństwu to na pewno nie sprzyja. My wszystkie jesteśmy z Tobą i wierzymy że wszystko się dobrze skończy ![]()
#3725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możemy sobie ręce podać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogole to traba jestem ;D mletfyk witaj z nami:FD
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Raczkowanie
|
A witam
![]() sweet ![]()
#3728 |
Wtajemniczenie
|
Emilia211...dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy i pozostałym Dziewczynom też
![]()
![]() |
#3729 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() teraz szukam kogoś ze znajomością excela i minimalną choć znajomością rachunkowości może być jakaś osoba po technikum ekonomicznym studiująca zaocznie albo absolwent swieżo po studiach - praca nie jest trudna, tylko potrzeba osoby, kóra będzie dokładna i będzie chciała się uczyć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() podziwiam kobietki, którym w ciązy udaje się utrzymać takie super figury ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dom taki jak mowisz 170metrów to wydatek z działką i meblami około 450-500 tys. niestety... Znajomi moi właśnie skończyli taki budować. Projekt bardzo typowy, bez udziwnień. Bardzo dużo sami robili (kafelki, malowanie, instalacje elektryczną) i niestety tyle to ich wyniosło. Fakt wszystko robili z porządnych materiałów, ale też bez szaleństw jakichś.. a niestety rata kredytu przy ponad 400 tys. zł jest astronomiczna... ;/
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, czy to możliwe, że na początku 16 tygodnia poczułam delikatne ruchy dziecka? Takie śmieszne bulgotanie w brzuchu i jakby trzepot skrzydełek...
![]() A poza tym normalny komplet wypoczynkowy zagraciłby nam cały pokój ![]() TŻ nie chciał rogówki, bo twierdził, że to będzie: "jak u goroli" ![]() Cytat:
![]() SollAngelica, dziękuję ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Rybulka Czas edycji: 2009-11-18 o 07:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do slyynej rogowki to u mnie tez sie mowi naroznik Cytat:
![]() a zdjecia brzuszka-piekne, najpiekniejszy widok na swiecie ![]() Cytat:
![]() a wogole to zajrzalam dzis na stronke mojej uczelni i weszlam na usos, a tam adnotacja, ze dostalam stypendium naukowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Zakorzenienie
|
Maggie, dziękuję serdecznie
![]() Gratuluję stypendium! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() my tez mowimy naroznik, i tez planujemy zakup ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Zadomowienie
|
Rozpisywałyście się o kosztach mieszkania w domu i miesznaiu w bloku. Te dziewczyny które myślą, ze mieszkanie w bloku wychodzi taniej są w wielkim błędzie. Według naszych obliczeń mieszkanie w domu 150m2 wychodzi tak samo jak w mieszkaniu 60m2. Więc Wasze wywody o tym, ze mieszkanie w bloku bardziej sie opłaca można wrzucić do kosza. Po pierwsze remont - w bloku płaci się co miesiąc fundusz remontowy, dodatkowo w SM w moim miescie co miesiac przynajmniej 250 zł. paci się na ogrzewanie. Z funduszu remontowego nic Ci nie remontują, a jak pisałyście, ze w domu trtzeba wyremontować dach, to policzcie sobie, jabyście odkładały tylko po 100 zl miesiecznie na remont i mieszkasz w domu 10 lat, to ile kaski się uzbiera. Kolejna sprawa, to że w bloku ogrzewasz sasiada, który oszukuje i ma zakrecone grzejniki, poza tym dopuszcza sobie płynu w podzielniki. Można dwoić i troić takie przypadki. Ja od zawsze mieszkałam w domku i wiem doskonale jak to wyglada. To prawda, ze ma sie więcej obowiazków, bo trzeba palić w piecu ( ale teraz są takie piece, ze tylko raz w tygodniu uzupełnia sie węgiel i pali sie cały czas samo), trzeba kosić trawe i powolutku naprawaić to co sie psuje, ale .... wegłud mnie mieszaknie w domu gdzie nikt Ci nie mówi co masz robić jest bezcenne. Poza tym jak mieszka sie w domu, to trzeba zrezygnowac z takiej wygody, jak nie interesowanie się swoim dobytkiem... i pieniędzmi wydawanymi na utrzymanie ( w blku chodzi mi o czynsz), ale to nie wiem, czy jest pozytywnym, czy wręcz negatywnym aspektem tej sprawy. Mi nigdy nie jest wszytsko jedno, na co daję pieniażki, a jak juz daję, to chce widzieć efekty, co w społdzielniach mieszkaniowych jest trudne do zaobserwowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gdybym miala mozliwośc kupna, wybudowania domu nie zastanawiałabym sie ani chwili ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Boziu, moze teraz wszystko zacznie sie jakos ukladac ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
maggi tzrymam kciuki za twoja "prostą" ![]() a mamie gartuluje SM i sąsiadów, my placimy ponad 500zł i wszelkie remonty klatki, wymiany okien, czy instalacji wszelkich robimy na swoj koszt - dodatkowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wyjście na prostą ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Rybulka Czas edycji: 2009-11-18 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3740 |
Raczkowanie
|
a skad jestes Myszko?? Pisz na priv jak coś ![]()
![]() |
#3741 |
Zakorzenienie
|
Maggie, nie bądź taka skromna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
to samo chciałam napisac.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Zakorzenienie
|
a bo wiecie, jak to jest - jak bylam na dziennym licencjacie to zakuwalam po nocach, by dostac stypendium i sie utrzymac w innym miescie i wtedy a to nie wychodzilo, choc stypendium dostawalam, ale zawsze chrapka byla na to wyzsze
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Maggie1983 Czas edycji: 2009-11-18 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak tak piszecie o studiach, to aż mi się łezka kręci. To był cudowny okres w moim zyciu, zwłaszca 4 i 5 rok. Żadnych trosk i zmartwieć. Kasaka do mnie spływała z nieba, nie musiałam sie o nic marwtić. Akademik za free, stypedium, dobrze płatna praca. Po prostu tylko cieszyć się życiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jeśli chodzi o domek, to rodzice TŻ'ta też nam cały czas mówili żebyśmy odrazu się budowali, ale co by nie powiedzieć to na budowe domu trzeba wydać więcej niż na mieszkanie zakładając, że nie ma się ziemi a to bynajmniej w mojej okolicy jest koszt ok 80tys. czyli już połowa ceny za mieszkanie 60m2 też w mojej okolicy. Oczywiście że mieszkanie w domku jest o wiele bardziej komfortowe (sama mieszkam od urodzenia w domku) ale trzeba też mieć odpowiednio większą zdolność kredytową, żeby odrazu zdecydować się na budowę. My z TŻ'tem woleliśmy kupić najpierw małe mieszkanko które dzięki szczęsliwemu zbiegowi okoliczności mogliśmy kupić bez kredytu. I nie wieze w to, że ceny mieszkań stanieją-wręcz przeciwnie ![]() ![]() No i jeszcze dla mnie znacznym plusem tego, że zdecydowaliśmy się na mieszkanie jest to, że sami na własnej skórze przekonujemy się które rozwiązania dot. jego urządzania itp. są dla nas najlepsze, które nam pasują a które nie. Teraz możemy poeksperymentować. Gdyby chodziło o dom, pewnie byłabym bardziej ostrożna bo przecież nie będe robiła remontu 2 lata bo wybudowaniu się. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas we wspólnocie wszystko jest jasne na co idą pieniądze, regularnie przychodzi rozpiska. Zresztą są ogłoszenia na tablicy o myciu garaży, przeglądach instalacji, remontach instalacji, zakupie krzewów do ogrodu (widać to gołym okiem ze posadzili) są telefony do konserwatorów w przypadku awarii, reagują natychmiast. Wiadomo są dodatkowe koszty na windy, sprzątanie klatek, ogrodnika który jest codziennie, ochronę. Płacimy za czynsz z ochroną, garażem, windami, ogrzewaniem ok 400 zł za miesiąc, prąd i woda osobno. W domu tego nie miałam musialam sama trawe kosić, odśnieżać, reperować - teraz mam wygode a czas to pieniądz. Za wode i prąd płacimy tyle samo co w domu bo to zgodnie ze zużyciem nie ma różnicy. Jak mi w domu rura z wodą zaczeła przeciekać bo robotnicy spartolili to musialam 1500 zł za naprawe zapłacić, bo kto ma za to zapłacić tutaj w mieszkaniu wystarczyłoby ze zadzwoniłabym do administratora i to oni naprawiają ja za zepsute rury, dachy, kanalizy nie odpowiadam. Według mnie te pieniądze które płace za czynsz są na konkretne rzeczy ale to już od wspólnoty zależy i sprawności działania firmy zarządzającej.
![]() |
#3748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja chetnie zamieniałabym sie an dom, sama moglabym wykonywac te czynnosci byle tylko miec swoj kąt, nie martwiac sie ze za glosno mowie i sasiedzi którzy przez sciane cos na opak zrozumieja na drugi dizen narobią glupich plotek. zeby miec swoj ogród taras na ktory mozna wyjsc posiedziec z mezem w jesienny wieczor z kubkiem gorącego kakao ![]() U ans w Sm i tak jest tak ze jak cos sie posuje trzeba naprawic samemu, remonty ronic samemu itd. nic z tych rzeczy ktore ty wymieniłas nie ma u ans miejsca wiec dla mnei roznica żadna ![]() Wszystko zalezy wiec jakie mieszkanie jaka wspólnota i ajkie kto ma upodobania ![]()
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2009-11-18 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() my tez wolimy rogolwe bo co foele mam miec? nie bardzo mi to lezy ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Zakorzenienie
|
Rybulko to co teraz czujesz to jakis rewolucje w brzuchu, byc moze aorta, ale raczej ruchy nie (przynajmniej wg mnie). Dzidzius jeszcze jest za mały. Bo ja sie tez doszukiwalam w tych wczesnych tygodniach. Pierwsze ruchy poczujesz bardzo nisko w łonie
![]() a te poczatkowe ruchy to pesta, calkiem co innego niz te pod koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.