|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Dziele sie swoimi sspostrzezeniami...może innym też pomoże choć troche to co i mi.
![]() Przy czesaniu wypada jeden przy myciu bywało duzo wiecej..ok 200
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie |
|
|
|
#4802 |
|
Zadomowienie
|
dziś po 3 dniach umyłam włosy, przemile byłam zaskoczona, bo naprawdę mało ich wypadło podczas mycia, za to szybko mój entuzjazm został ostudzony podczas czesania włosów, garść w ręku i na plecach
w przyszły piątek idę do dermatologa, niestety do ginekologa zapisy są na połowę grudnia! mam nadzieję, że do tego czasu nie wyłysieję. wczoraj chciałam kupić hapantoten, ale w dwóch aptekach nie było go, a dalej nie chciało mi się w deszcz łazić. może dziś zapoluję ponownie.
|
#4803 |
|
Raczkowanie
|
Uzywam szamponu Alpecin od jakigos tygodnia i musze przyznac ze jest lepiej
Myje wlosy co drugi dzien, aby nie maltretowac ich zbyt czesto Przy rozczesywaniu mokrych wlosow wypada ich ok. 50 - 60 (ale wczesniej bylo chyba 200 Sprobujcie, szampon nie jest bardzo drogi a byc moze i wam pomoze
|
|
|
|
#4804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile trzymasz ten szampon na głowie?? 2 minuty czy więcej?? |
|
|
|
|
#4805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4806 |
|
Wtajemniczenie
|
Snufki, kupiłam na allegro za 18.80 zł plus przesyłka.
|
|
|
|
#4807 |
|
Raczkowanie
|
Klaudiczka997 - jaki masz zestaw z KHADI ??????? Chodzi mi o szampon i odżywkę na wymianę?????
|
|
|
|
#4808 |
|
Rozeznanie
|
http://www.helfy.pl/szampon-ziolowy-...hringraj-khadi
http://www.helfy.pl/odzywka-do-wlosow-jojoba-henna to ten zestaw
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie |
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczyny, dziś byłam w sklepie i w przymierzalni, przy sztucznym świetle zobaczyłam jakie mam odrosty... Możecie polecić jakąś łagodną farbę do włosów? Już nie mogę na siebie patrzeć...
|
|
|
|
#4810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja polecam szampon z Welli Colour Touch. |
|
|
|
|
#4811 |
|
Rozeznanie
|
Dodam,że najłagodniejsza z wodą 1,9%
![]() Ja już znalazłam sobie na Allegro aukcje z ta farbą, ale nigdy nie farbowałam farbą dla fryzjerów, a że na fryzjera mnie nie stać póki co to mam nadzieje,że czegoś nie zmaszcze ![]() A może ktoś ma jeszcze jakas propozycje czegos do farbowania? |
|
|
|
#4812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tylko wchodze pod prysznic myje wlosy i masuje 2 minutki, zostawiam szampon na glowie i zajmuje sie "reszta". Tak wiec trzymam go na glowie niecale 10 mni Trzymam kciuki, zby przyniosl upragnione efekty
|
|
|
|
|
#4813 |
|
Wtajemniczenie
|
palermo82, dzięki za info. Szampon dotarł, więc jutro rano użyję.
Dzisiaj znowu zaaplikowałam sobie masaż receptorów na stopach
|
|
|
|
#4814 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki ponawiam pytanie, czy któraś stosowała tabletki SILICA ??
Jest szansa że pomogą ?? w aptece usłyszałam ze jedne z lepszych... ale jeszcze chciałabym liczyć na rezultaty na mojej głowie... |
|
|
|
#4815 |
|
Zadomowienie
|
Ja stosowałam, ale razem z wcierkami od dermatologa. Łącznie wzmocniły włosy, szczególnie paznokcie, lekko ograniczyły wypadnie. Ale to zależy też jakie są powody wypadania.
Aczkolwiek uważam, że dawały lepsze rezultaty niz Ha- Pantoten Optimum. |
|
|
|
#4816 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za informację
![]() Sama nie wiem jaka jest przyczyna.. tabsy anty? ciągłe farbowanie... częste mycie przed samym wyjściem na dwór i szybkie suszenie... Wiem wiem Wszystko na minus dla włosów...
|
|
|
|
#4817 |
|
Przyczajenie
|
Od bardzo długiego czasu nic nie robię jak tylko śledzę forum wizażu z powodu strachu przed wyłysieniem. Włosy wypadały mi masakryczne, w przeciągu roku straciłam ponad połowę włosów. Swoje długie włosy musiałam skrócić do ramion, bo wstyd było je zaplatać, miałam prześwity.
Po długim czasie stosowania olejowania (sesa, vatika), wcierek typu alpicort -E, seboradinu, radicalu, loxonu, witamin typu silica, szamponów aptekowych, zastrzyków z wit.b6 (tak apropo.... nic nie boli - wystarczy dobra pielęgniarka ).... myślałam, że oszaleję.Zmusiłam lekarza do wydania skierowania na badanie krwi (a nie było to łatwe ), ale.... musiałam dopłacić, bo podobno takie "cuda" jak oznaczenie minerałów nie jest refundowane okazało się, że mam za mało żelaza i magnezu. Po zapoznaniu się z wynikami badań przez moją doktor dermatolog zostałam uświadomiona, że choćbym wcierała nie wieadomo jakie cudo mogłabym i tak wyłysieć, bo z brakiem żelaza tak właśnie jest. Polecono mi witaminy prenatal (dla kobiet ciężarnych ) i.... po miesiącu regularnego łykania...... jestem przeszczęśliwa, bo włosy przestały wypadać!!!!! Oprócz łykania ww. witaminek myję włosy szamponem garnier neril, wcieram tonik garnier neril oraz łykam pokrzywę i piję herbatkę z pokrzywy (wypłukanie wit.b mi nie grozi, bo prenatal z nadwyżką zaspokaja dzienne zapotrzebowanie ). Po myciu i wysuszeniu włosów suszarką (niestety jestem do tego zmuszona) wcieram kilka kropel oleju ze słodkich migdałów - włosy są wtedy błyszczące i zabezpieczone przed truciem z atmosfery .Muszę zaznaczyć, że kilka dni temu pofarbowałam włosy szamponem joanny, bo ona ma uwielbiany przeze mnie kolorek - i pomimo tego, że ma wodę 6% - włosy nie zatkały mi odpływu Wiadomo...wypada troszkę więcej, ale to nic w porównaniu z tym co było ![]() Reasumując..... dziewczyny zanim, tak jak ja, stracicie fortunę na cuda-wianki obiecujące cud nad wisłą na głowie - zróbcie badanie krwi ogólne + minerały typu magnez, żelazo, potas oraz hormony tarczycy, bo może w tym jest problem. Wiem, że każdy przypadek jest inny, no ale.... może warto na początku pójść tym tropem
|
|
|
|
#4818 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny,
myślałam, że w moim przypadku nie może być już gorzej, a jednak niestety tak. Chyba doszłam dzisiaj do ściany .Być może kofeina z szamponu spowodowała, że te słabsze włosy wyleciały, ale było tego zastraszajaco dużo. Nie wiem, czy odstawienie tabsów ( 3 tygodnie temu ) nie zaczęło już skutkować. Pewnie niewyluczone. Przeczytałam z zainteresowaniem post babichy. Myślę, że coś w tym wszystkim jest i chyba najwyższa pora zainwestować kasę w badania. W maju na imprezie rodzinnej moje ciotki i koleżanki myślały, że mam dopięte włosy, bo były takie ładne i gęste - a to były moje. Teraz mam króciutką kitkę i patrząc na jej objętość straciłam na pewno 1/3 jej objętości. Pozdrawiam gorąco. |
|
|
|
#4819 |
|
Rozeznanie
|
Ja stosowałam Silice przez 3mc i niestety nie bylo poprawy, choc sama slyszalam o niej dobre rzeczy.
Zdecydowalam sie na serum w sprayu Vichy Aminactif. Za jakis czas zdam relacje jak sie spisuje. Uzupelniam go szamponem vichy. Dokupilam biotyne, a takze koncze testowy listek inneov. Całą resztę odstawiłam -czyli pokrzepol, loxon, silice itp.. Generalnie lecą jak leciały, juz 6mc, ale o dziwo lecą tylko długie (przy myciu i czesaniu po nim 300szt oraz to co gesto leży na podłodze), nowe powoli zaczynają rosnąc. |
|
|
|
#4820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4821 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
ostatnio włosy znowu lecą mi jak szalone czasami jest lepiej, wypada ich miej, ale ciągle kilkadziesiąt ![]() dbam o nie jak mogę, dowitaminizuję się, wcieram, wydaje fortunę a one i tak lecą Cytat:
![]() Cytat:
ale nie robiłam minerałów, może z tym mam problem![]() ostatnio byłam na skraju lekkiej anemii, ale zaczełam łykać żelazo na własną rękę ciut lepiej sie czuję....ale włosy nadal lecączy jest sens robić badania krwi na minerały jeśli dosuplementowuję się? ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
co chciałabyś za ten komplecik? bo może ja miałabym coś na wymianę
|
|||
|
|
|
#4822 |
|
Zadomowienie
|
ech, przynajmniej pojawiają Ci się nowe, u mnie póki co zero nowych, tylko te stare lecą i lecą... wczoraj zakupiłam ha-pantenon classic, pierwsze tabletki zjedzone. powoli zaczyna mi przeszkadzać smrodek seboradinu, czuje go już na wszystkich ciuchach :/
|
#4823 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłam do laboratorium - ceny badań pierwiastków nie są na szczęście takie wysokie - żelazo 4zł, potas 15zł, magnez 4zł. Zastanawiam się jeszcze nad poziomem witaminy B12 oraz kwasu foliowego, bo w poprzednich badanaich krwi wychodziły mi niewielkie braki. Na początku przyszłego tygodnia się wybiorę ( zrobię jeszcze morfologię, OB, cholesterol oraz hormony tarczycy ).
|
|
|
|
#4824 |
|
Przyczajenie
|
Bejjka, ja też łykałam różne suplementy i dodatkowo żelazo, ale jak sie okazuje nie ma preparatu który miałby na tyle dużo żelaza żeby mógł w dawce, w jakiej wskazuje producent zaspokoić dzienne zapotrzebowanie na żelazo osoby, która ma go wybitnie mało (tak właśnie było ze mną) i jeszcze dodatkowo żelazo ciężko się wchłania. Właśnie dlatego dermatolog poleciła mi prenatal - witaminki dla kobiet w ciąży. W tym preparacie zapotrzebowanie na żelazo jest uzupełnione na ponad 400% więc jest szansa, że wchłonie się go sporo i w tym organizmie pozostanie. I tak chyba jest skoro włosy przestały mi wypadać.
|
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli bierzecie żelazo, to najlepiej na czczo, popijając sokiem z pomarańczy i do żelaza bierzcie witaminę C. Też miałam anemię walczyłam z nią ponad 6 mcy. Teraz żelazo mam idealne. Dziwię się, że za badania pierwiastków płacicie oO. Ja dostałam od lekarza rodzinnego skierowanie na morfologię, żelazo, potas i magnez. Badania zrobiłam w przychodni za free. Ktoś wcześniej pisał, że przy braniu tabsów anty, w organizmie brakuje cynku i wit B. Ja nigdy nie brałam tych witamin (a pigułki biorę już 3 lata), dodatkowo farbuję włosy (od 2 lat). Edytowane przez DarkNoir Czas edycji: 2009-11-19 o 10:22 |
|
|
|
|
#4826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wcześniej któraś z Was napisała, że szampon Joanny ma utleniacz 6%. A ja nim farbowałam dwa razy, więc może to od tego Chociaż szczerze, już wolałabym, żeby to było z innego powodu, bo ten szampon ma kolor identyczny z naturalnym, a naturalne metody średnio u mnie działają. No a żeby pofarbować basmą musiałabym jeszcze trochę poczekać, żeby szampon całkowicie się wypłukał.Też muszę spróbować wydębić od lekarza magnez i potas. Żelazo badałam na własną rękę i wyszło mi zupełnie w normie. Chociaż mi zawsze badania krwi wychodzą idealnie, nawet jak czuję się paskudnie i wiem, że coś mi jest Wiecie co, postanowiłam, zapisuję się do endokrynologa, pewnie jeszcze będę musiała sporo poczekać na wizytę, no ale trudno. |
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie gin-endo przepisał na razie preparat z cynkiem. Jak nie będzie poprawy to za 2 miesiące będzie trzeba podjąć radykalniejsze środki.
Mam nadzieję, że jednak pomoże. Wierzę w to, bo uświadomiłam sobie, że wcześniej łykałam cynk (na trądzik) i z włosami był ok. Dopiero w wakacje przestałam, bo tabletki anty przepisane na ów trądzik zaczęły działać i nie sądziłam, ze cynk jest konieczny. Wtedy włosy zaczęły lecieć
|
|
#4829 |
|
Zadomowienie
|
kurcze, ja już się gubię, nie wiem w końcu czy iść do zwykłego internisty (może zleci badania), czy do dermatologa czy do ginekologa czy moze do endokrynologa. nie chcę wydać kasy żeby tylko sobie pochodzić po lekarzach.
|
#4830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O dziwo, pani, z którą rozmawiałam stwierdziła, że nie powinno być problemów i kazała mi jeszcze dzisiaj podjechać do lekarza. Może i na cholesterol uda mi dostać ![]() Jak wrócę, to zamelduję, co się udało. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

w przyszły piątek idę do dermatologa, niestety do ginekologa zapisy są na połowę grudnia! mam nadzieję, że do tego czasu nie wyłysieję. wczoraj chciałam kupić hapantoten, ale w dwóch aptekach nie było go, a dalej nie chciało mi się w deszcz łazić. może dziś zapoluję ponownie.
(ale wczesniej bylo chyba 200 

.

), ale.... musiałam dopłacić, bo podobno takie "cuda" jak oznaczenie minerałów nie jest refundowane okazało się, że mam za mało żelaza i magnezu. Po zapoznaniu się z wynikami badań przez moją doktor dermatolog zostałam uświadomiona, że choćbym wcierała nie wieadomo jakie cudo mogłabym i tak wyłysieć, bo z brakiem żelaza tak właśnie jest. Polecono mi witaminy prenatal (dla kobiet ciężarnych
.
ale nie robiłam minerałów, może z tym mam problem