Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-18, 12:24   #3751
mona_ja
Wtajemniczenie

Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009

Cześć dziewczyny, pamiętacie mnie? dawno mnie tu nie było i nie moge teraz nadrobić, tyle się tu dzieje!

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:34   #3752
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, pamiętacie mnie? dawno mnie tu nie było i nie moge teraz nadrobić, tyle się tu dzieje!
Cześć

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:39   #3753
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

czesc
dzis mnie o 8 zwlekli z łózka byłam u dziadka, potem męzul mnie zabrałam na kebaba jejku zapomniałam jzu jak on smakuje
Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość

Madzialenko moze pomyśl o mieszkanku z ogrodem? Teraz dużo takich się pojawia /my mamy właśnie takie/
Dom taki jak mowisz 170metrów to wydatek z działką i meblami około 450-500 tys. niestety...
Znajomi moi właśnie skończyli taki budować. Projekt bardzo typowy, bez udziwnień. Bardzo dużo sami robili (kafelki, malowanie, instalacje elektryczną) i niestety tyle to ich wyniosło. Fakt wszystko robili z porządnych materiałów, ale też bez szaleństw jakichś.. a niestety rata kredytu przy ponad 400 tys. zł jest astronomiczna... ;/
u nas nie budują mieszkan z ogrodem. poza tym taki ogródek to cienko, wokół sąsiedzi brak takiej prywatnosci
Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Rozpisywałyście się o kosztach mieszkania w domu i miesznaiu w bloku. Te dziewczyny które myślą, ze mieszkanie w bloku wychodzi taniej są w wielkim błędzie. Według naszych obliczeń mieszkanie w domu 150m2 wychodzi tak samo jak w mieszkaniu 60m2. Więc Wasze wywody o tym, ze mieszkanie w bloku bardziej sie opłaca można wrzucić do kosza. Po pierwsze remont - w bloku płaci się co miesiąc fundusz remontowy, dodatkowo w SM w moim miescie co miesiac przynajmniej 250 zł. paci się na ogrzewanie. Z funduszu remontowego nic Ci nie remontują, a jak pisałyście, ze w domu trtzeba wyremontować dach, to policzcie sobie, jabyście odkładały tylko po 100 zl miesiecznie na remont i mieszkasz w domu 10 lat, to ile kaski się uzbiera. Kolejna sprawa, to że w bloku ogrzewasz sasiada, który oszukuje i ma zakrecone grzejniki, poza tym dopuszcza sobie płynu w podzielniki. Można dwoić i troić takie przypadki. Ja od zawsze mieszkałam w domku i wiem doskonale jak to wyglada. To prawda, ze ma sie więcej obowiazków, bo trzeba palić w piecu ( ale teraz są takie piece, ze tylko raz w tygodniu uzupełnia sie węgiel i pali sie cały czas samo), trzeba kosić trawe i powolutku naprawaić to co sie psuje, ale .... wegłud mnie mieszaknie w domu gdzie nikt Ci nie mówi co masz robić jest bezcenne. Poza tym jak mieszka sie w domu, to trzeba zrezygnowac z takiej wygody, jak nie interesowanie się swoim dobytkiem... i pieniędzmi wydawanymi na utrzymanie ( w blku chodzi mi o czynsz), ale to nie wiem, czy jest pozytywnym, czy wręcz negatywnym aspektem tej sprawy. Mi nigdy nie jest wszytsko jedno, na co daję pieniażki, a jak juz daję, to chce widzieć efekty, co w społdzielniach mieszkaniowych jest trudne do zaobserwowania.
zgadzam się z kazdym zdaniem.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:46   #3754
mona_ja
Wtajemniczenie

domi7ks i Rybulka, macie sliczne brzuszki, może ja za niedługo tez będę taki miała
AgatkaL. przykro mi że tak ci się życie skomplikowało, i to krótko po ślubie, nie wyobrażam siebie w takiej sytuacji, ale nie mart się, masz jeszcze nas
ja smaże właśnie placki ziemniaczne, qcze tyle tego wyszło że i dla was by wystarczyło

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2009-11-18, 12:47   #3755
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evelina.00 Pokaż wiadomość
Troche się z tym nie zgadzam ponieważ mieszkan od ślubu w bloku wczesniej mieszkalam sama w domu.
U nas we wspólnocie wszystko jest jasne na co idą pieniądze, regularnie przychodzi rozpiska. Zresztą są ogłoszenia na tablicy o myciu garaży, przeglądach instalacji, remontach instalacji, zakupie krzewów do ogrodu (widać to gołym okiem ze posadzili) są telefony do konserwatorów w przypadku awarii, reagują natychmiast. Wiadomo są dodatkowe koszty na windy, sprzątanie klatek, ogrodnika który jest codziennie, ochronę. Płacimy za czynsz z ochroną, garażem, windami, ogrzewaniem ok 400 zł za miesiąc, prąd i woda osobno.
W domu tego nie miałam musialam sama trawe kosić, odśnieżać, reperować - teraz mam wygode a czas to pieniądz.
Za wode i prąd płacimy tyle samo co w domu bo to zgodnie ze zużyciem nie ma różnicy.

Jak mi w domu rura z wodą zaczeła przeciekać bo robotnicy spartolili to musialam 1500 zł za naprawe zapłacić, bo kto ma za to zapłacić tutaj w mieszkaniu wystarczyłoby ze zadzwoniłabym do administratora i to oni naprawiają ja za zepsute rury, dachy, kanalizy nie odpowiadam.

Według mnie te pieniądze które płace za czynsz są na konkretne rzeczy ale to już od wspólnoty zależy i sprawności działania firmy zarządzającej.
Taka jak napisałaś - wygoda - a wygody nie porównujemy, tylko koszty utrzymania. Jak sobie wszystkie rachunki zliczysz, to jest tak jak pisałam, albo mieszkasz w bloku na 60m2, albo w domu na 150m2. Jak nie potrafi sie nic zrobić samemu, to z pewnoscia jest lepiej mieszkać w bloku. Natomiast jeśli mąż jest majsterkowiczem i potarfi wszytsko naparwić, to fajniej jest w domku jednorodzinnym. Wiem, że są tacy meżczyźni, którzy sami gwoździa nie potrafią przybić, nie wspominając już o tym, żeby coś samemu wyremontować. Z takim mężem, to bez znaczenia za jakie pieniądze wolałabym mieszkać w bloku .

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2009-11-18 o 12:49
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:49   #3756
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Mfeltyk to duzo zdrówka zycze

Kasiaher waga napewno dobra, poza tym USG moze sie pomylic o +/= 400 gramow i dzieci czesto z inna waga sie rodza
A Ty sie nie martw, bo ja jak patrze na moje fotki z USG to z kazdej czesci cialka wybika inny tydzien...a co Ci lekarz powiedzial na napiety brzuszek?przepisal jakies leki?
Ja w tym tygodniu mam odstawic wszytsko
wiem , ale ta waga dzidziusia wogóle mnie nie martwi
no napięty brzuszek sugeruje że moze byc wczesniejszy poród ( słowa lekarza) mam obserowowac czy jest tak cały czas, jesli tak to mam odrazu zgłosic się na oddział, a tak mam brac nospe i mg.

Cytat:
Napisane przez Mletfyk Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczynki. Tyle już przeszliśmy w tym kierunku,że musi się udać - w końcu nie wykorzystaliśmy jeszcze wszystkich możliwości

Kasiaher będzie dobrze - zobaczysz. Teraz najważniejsze żebyś się za bardzo nie denerwowała, bo Maleństwu to na pewno nie sprzyja. My wszystkie jesteśmy z Tobą i wierzymy że wszystko się dobrze skończy

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
To znaczy, że wszystko w normie

Możemy sobie ręce podać
tak

Cytat:
Dziewczynki, czy to możliwe, że na początku 16 tygodnia poczułam delikatne ruchy dziecka? Takie śmieszne bulgotanie w brzuchu i jakby trzepot skrzydełek...

A poza tym normalny komplet wypoczynkowy zagraciłby nam cały pokój
TŻ nie chciał rogówki, bo twierdził, że to będzie: "jak u goroli"

Naprawdę jestem z Ciebie dumna

SollAngelica, dziękuję
ja pierwsze ruchy czułam w 14 -16 tygodniu jakos tak, pytałam lekarza i powiedział że to sa własnie ruchy dziecka, bo na początku bardzo szybko zaczął rosnąć. Teraz te ruchy są juz bardzo odczuwalne aż za bardzo.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:52   #3757
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Taka jak napisałaś - wygoda - a wygody nie porównujemy, tylko koszty utrzymania. Jak sobie wszystkie rachunki zliczysz, to jest tak jak pisałam, albo mieszkasz w bloku na 60m2, albo w domu na 150m2. Jak nie potrafi sie nic zrobić samemu, to z pewnoscia jest lepiej mieszkać w bloku. Natomiast jeśli mąż jest majsterkowiczem i potarfi wszytsko naparwić, to fajniej jest w domku jednorodzinnym. Wiem, że są tacy meżczyźni, którzy sami gwoździa nie potrafią przybić, nie wspominając już o tym, żeby coś samemu wyremontować. Z takim mężem, to bez znaczenia za jakie pieniądze wolałabym mieszkać w bloku .
mój męzul jest bardzo pracowity. sam mieszka w domu i nigdy nie mieszkał w bloku. ja za to w bloku mieszkałam 13 lat, 12 lat mieszkam w domu dosc duzym (400m2) jak byłam na studiach znowu mieszkałam w ponad 50m2 (tylko z kolezanką) i ja sie tam kisiłam.

a męzul skonczył architekturę krajobrazu, wiec dla niego ogród to marzenie. sam zresztą by go zaprojektował. Roslinki, ich pielęgnację zna od A do Z.

Stary 2009-11-18, 12:56   #3758
SollAngelica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
u nas nie budują mieszkan z ogrodem. poza tym taki ogródek to cienko, wokół sąsiedzi brak takiej prywatnosci
szkoda, że nie budują ;/
wiesz to zależy na co trafisz - u nas w budynku mieszkają 4 rodziny i każda ma ogród z innej części domu
my akurat fuksem mamy największy bo ponad 8 arów.. niektórzy na takiej działce domy stawiają
dla mnie na dzień dzisiejszy rozwiązanie z sąsiadami jest idealne, bo dom na odludziu bałabym się zostawić i gdzieś pojechać a tak zamykamy drzwi i spokojnie jedziemy i nie martwimy się odobytek

sąsiedzi są młodzi i w porządku, każdy z nas ceni swoją prywatność i nikt nikomu się nie wcina a podczas naszego ślubu zajmowali się nawet naszym psem
dlatego nie ma reguły myślę - czasem i w domku można trafić na takiego sąsiada jak Kargul z Pawlakiem
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 13:09   #3759
gold-fish
Zakorzenienie

Witam popołudniowo

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 13:11   #3760
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
bo u nas tak rodzinnie

nie wiem czy mozna... wiem ze jak poczujesz ruchy to bedziesz pewna ze to one podobno niesamowite uczucie jakby cie ktos kopal od srodka
my tez wolimy rogolwe bo co foele mam miec? nie bardzo mi to lezy

gratuluje
no i na wzajem
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 13:22   #3761
mona_ja
Wtajemniczenie

widze że o domach rozmawiacie, my zrobiliśmy mieszkanie na poddaszu domu rodzinnego tża, mamy sypialnię, kuchnię, łazienkę i duży salon, ok 100 mkw powierzchni. Cieszę się że mamy swój kąt, teścia mam wspaniałego ale siostry tż mają swoje chumorki, więc większosc czsu spędzam na nasszej "górze" żeby im nie wchodzić w drogę.

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2009-11-18, 13:25   #3762
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Ja się tam niezgodze, mój sąsiad jest mistrzem w "nieumieniu" zrobienia dosłownie niczego wokół domu, ale mają kase więc nawet najprostsze czynności robią za nich ludzie i niesądze żeby z tego powodu jego żona narzekała i wolała mieszkać w bloku.

Edytowane przez zielony_motylek
Czas edycji: 2009-11-18 o 13:26
zielony_motylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 13:27   #3763
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Ja się tam niezgodze, mój sąsiad jest mistrzem w "nieumieniu" zrobienia dosłownie niczego wokół domu, ale mają kase więc nawet najprostsze czynności robią za nich ludzie i niesądze żeby z tego powodu jego żona narzekała i wolała mieszkać w bloku.
Kasa...wiadomo

Nasz Skarb
Stary 2009-11-18, 13:37   #3764
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Kasa...wiadomo
Własnie , a my młodzi na dorobku nie poszalejemy.
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 14:02   #3765
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Rybulko śliczny brzuszek i już całkiem spory
A w grzyweczce bardzo ci do twarzy. Dobrze, że Cię fryzjerka namówiła. Moja też mnie kilka razy namawiała na grzywkę, opierałam się ale w końcu się zgodziłam i nie żałuje, lepiej się w niej czuje zdecydowanie.

Cytat:
Napisane przez Mletfyk Pokaż wiadomość
A witam jakoś się tak dobrze u Was czuję, taka rodzinna atmosfera...
sweet
i ja witam naszą nową żoneczkę

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Emilia211...dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy i pozostałym Dziewczynom też Wszyscy mi mówią, żeby się nie przejmować, nie płakać, nie myśleć...nie da się, przynajmniej ja tak nie potrafię, mimo, ze on mnie cholernie rani, to go nadal kocham. Myśl, ze znów zostałam sama mnie przeraża, że facet na którego czekałam całe życie okazał się zwykłym niedojrzałym dupkiem. Miał kaprys mieć maskotkę, a jak się znudziłam to do kąta...Powoli zaczynam przecierac oczy i widzieć, ze nie powinnam go o nic błagać, bo gdyby kochał sam dążyłby do zgody i wyjasnienia sprawy...a tak ...cóż... Będę walczyć o siebie i o swoje szczęście...przede mną jeszcze wiele ciężkich chwil, ale musze dać radę...!!!
i tego się trzymaj, żeby było lepiej to najpierw musi być gorzej, zobaczysz, że niedługo zaświeci nad tobą słońce

Cytat:
Dziewczynki, czy to możliwe, że na początku 16 tygodnia poczułam delikatne ruchy dziecka? Takie śmieszne bulgotanie w brzuchu i jakby trzepot skrzydełek...
ja co prawda w ciąży nigdy nie byłam, więc z autopsji tego nie powiem, ale koleżanki właśnie te pierwsze ruchy dziecka odczuwały tak jakby miały motylki w brzuchu, więc bardzo możliwe, że to akurat to

Piszecie o zaletach domów i mieszkań, ja nie mam porównania bo zawsze mieszkałam w domu jednorodzinnym, ale za nic w świecie nie zamieniłabym tego na mieszkanie w bloku. Od zawsze marzy mi się dom, chociaż malutki. Kto wie może się kiedyś uda, tym bardziej, że rodzice mają działkę. A nawet jakby jej nie było to na upartego możemy się wybudować na tyle obecnego domu, jest tam wystarczająco dużo miejsca by postawić domek z małym ogródkiem, a to że bliskimi sąsiadami byliby rodzice da się jakoś znieść. Jedyny problem to oczywiście kasa
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 14:19   #3766
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
witaj

mysle ze kazda kobieta ruchy dziecka czuje bardzo indywidualnie... dla jednej to bedzie nadal rewoluja w brzuchu a dla drugiej juz kopniecie.. wszytko zalezy od dziecka, i mamy
Stary 2009-11-18, 14:47   #3767
evelina.00
Raczkowanie

Cytat:
Nie chodzi o to ze nie potrafi, jak najbardziej potrafi tylko woli tego nie robić. Majsterkowiczem to on z pewnością nie jest, jak sam stwierdził. Woliczas poświęcony na czynności przy domu wykorzystać na prace bo mu sie to bardziej opłaca zarówno finansowo jak i z zamiłowania.
Mieliśmy do wyboru mieszkać w moim domu pod Warszawą lub jego mieszkaniu w Warszawie. Wybraliśmy mieszkanie właśnie z powodu wygody i jego częstych wyjazdów (bliżej na lotnisko, dworzec). Pozatym moj mąż lubi wyskoczyć wieczorem do knajpki czy na squosza więc woli mieszkać w mieście gdzie to jest blisko.
W domach jest ogródek w blokach też sa takie mieszkania z małym ogródkiem lub tarasem z zielenią na ostatnim piętrze. My właśnie takie chcemy jako następne.
Domek to może na emeryturze jak już nie będzie tyle zajęć pracy i ciągłych wyjazdów.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Swięta racja moj by też tak robił gdyby w domu mieszkał, zaraz by skołował pana do koszenia trawy i grabienia liści.

mama Aniołka 28.01.2010
evelina.00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 15:04   #3768
india83
Zakorzenienie

Ale się wkurzyłam... na poniedziałek miała byc wykonana mapka do celów projektowych, a tu cisza... TŻ zadzwonil do geodety i podobno urzad mapke przetrzymuje!!! a czas ucieka... powoli odechciewa mi sie domu, a to dopiero poczatki
Stary 2009-11-18, 15:16   #3769
myszka_maj
Zakorzenienie

A ja sie wkurzam na moje oczy... Od pewnego czasu odczuwam pewien dyskomfort, nie wiem jak to opisac. Denerwuje mnie lewe oko, ciagle mam wrazenie jak bym na nie gorzej widziała, chociaz jak spojrze tylko przez lewe oko to widze ok, jak patrze tylko prawym tez ok, ale jak patrze jednym i drugim to odczuwam w lewym jakis dyskomfort i ciagle je pocieram zeby "zwiekszyc ostrosc" ale to nic nie daje. juz mnie to doprowadza do szału. Myslicie ze co to moze byc? pogorszył mi sie wzrok tylko w jednym oku? to możliwe? kurcze a do okulisty taaaaaaaaaaaakie kolejki

Nasz Skarb

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-18, 15:20   #3770
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

TZ dzwonił dzis do Holandii i pod koniec miesiąca mamy miec juz pracę nawet wiemy gdzie dokładnie za tydzien ma zadzwonic i sie dowiemy od którego dokładnie być i gdzie bedziemy mieszkac

i w związku z tym odkłądamy na działkę na domek

Stary 2009-11-18, 15:22   #3771
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
TZ dzwonił dzis do Holandii i pod koniec miesiąca mamy miec juz pracę nawet wiemy gdzie dokładnie za tydzien ma zadzwonic i sie dowiemy od którego dokładnie być i gdzie bedziemy mieszkac

i w związku z tym odkłądamy na działkę na domek
Fajnie , gratuluje

Nasz Skarb
Stary 2009-11-18, 15:26   #3772
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie , gratuluje
tylko trzymajcie kciuki aby nic sie nie zmieniło, bo wiecie jak to jest za granicą

Stary 2009-11-18, 15:29   #3773
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
tylko trzymajcie kciuki aby nic sie nie zmieniło, bo wiecie jak to jest za granicą
Trzymam mocno

Nasz Skarb
Stary 2009-11-18, 15:33   #3774
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Super Madzia, a kiedy byście wyjeżdżali?
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 15:33   #3775
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam mocno
(nie) dziękuję

jejku, jejku ta Holandia to by byla dla nas tak wielką szansę. jak sobie pomyslę, ile kasy nam się udało odłozyc ostatnio (a bylismy tam tylko 10 miesięcy)

Stary 2009-11-18, 15:33   #3776
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sie wkurzam na moje oczy... Od pewnego czasu odczuwam pewien dyskomfort, nie wiem jak to opisac. Denerwuje mnie lewe oko, ciagle mam wrazenie jak bym na nie gorzej widziała, chociaz jak spojrze tylko przez lewe oko to widze ok, jak patrze tylko prawym tez ok, ale jak patrze jednym i drugim to odczuwam w lewym jakis dyskomfort i ciagle je pocieram zeby "zwiekszyc ostrosc" ale to nic nie daje. juz mnie to doprowadza do szału. Myslicie ze co to moze byc? pogorszył mi sie wzrok tylko w jednym oku? to możliwe? kurcze a do okulisty taaaaaaaaaaaakie kolejki
Tak, jest możliwość, że wzrok pogorszył się tylko w jednym oku... ja miałam z 5-6 lat temu -0,5 w obu oczach a teraz mam -1 i - 0,75.
Dziś wybieram się do okulisty po soczewki kontaktowe... nie mogę zwlekać dłużej, bo coraz gorzej widzę
W końcu oddała mi pieniądze , więc pójdę przymierzyć i może kupię, jeśli będą dostępne

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 15:34   #3777
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Super Madzia, a kiedy byście wyjeżdżali?
nie wiem dokadnie. za tydzien będę znała dokładne szczegóły. wiem tylko, ze ta firma (juz w niej pracowalismy) rusza na koniec listopada i juz poszła lista osób którzy tam będą pracowac i my na niej jestesmy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-18, 15:47   #3778
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
(nie) dziękuję

jejku, jejku ta Holandia to by byla dla nas tak wielką szansę. jak sobie pomyslę, ile kasy nam się udało odłozyc ostatnio (a bylismy tam tylko 10 miesięcy)
a mozna zapytac ile? jeśli nie chcesz na forum napisz na PV. Jestem poprostu ciekawa ile mozna odlozyc z pracy za granicą. nigdy nie chcialam wyjezdzac... ale wiadomo jakie sa warunki. mogla bym wyjechac ale jedynie z TZ

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Tak, jest możliwość, że wzrok pogorszył się tylko w jednym oku... ja miałam z 5-6 lat temu -0,5 w obu oczach a teraz mam -1 i - 0,75.
Dziś wybieram się do okulisty po soczewki kontaktowe... nie mogę zwlekać dłużej, bo coraz gorzej widzę
W końcu oddała mi pieniądze , więc pójdę przymierzyć i może kupię, jeśli będą dostępne
a miałas jakies "objawy: pogorszenia wzroku w tym jednym oku czy poprostu na wizycie u okulisty to wynikło?

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2009-11-18 o 15:52
Stary 2009-11-18, 15:51   #3779
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
a miałas jakies "objawy: pogorszenia wzroku w tym jednym oku czy poprostu na wizycie u okulisty to wynikło?
U okulisty się dowiedziałam. A ja też czułam dyskomfort ale jakbym miała coś w oku jakąś wypustkę jak się patrzałam na dół czy do góry, nie pamiętam, ale samo przeszło

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 15:56   #3780
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
U okulisty się dowiedziałam. A ja też czułam dyskomfort ale jakbym miała coś w oku jakąś wypustkę jak się patrzałam na dół czy do góry, nie pamiętam, ale samo przeszło
ja nosze słabiutkie okulary -0,25 tzn. powinnam nosić aktualnie leża w torebce. jak studiowałam to ich wiecej uzywałam na wykładach np. bo niedowidziałam ale ajk siedze w domu to za bardzo nie potrzebowałam a poza tym to maja strasznie nie wygodne oprawki. kurcze moze troche je ponosze jak sie nic nie zmieni to bede musiała sie wybarc do okulisty. Tylko ze u nas na Kase chorych to czeka sie z pół roku

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2009-11-18 o 16:00
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości