|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rocznik 86 - najbardziej fascynujące kobiety i nie tylko :P część 2
Dokładnie. Przecież miłość to piękna rzecz i wszędzie jest napisane, że jedna z najważniejszych w naszym życiu.
Ja gdybym chodziła dla siebie do kościoła to tak, jak któraś z nas napisała - do pustego ![]() antunka gratulacje |
|
|
|
#452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam identycznie a co do mieszkania z kimś przed ślubem, to czas to zweryfikuje... i kiedyś kiedyś okaże się tak naprawdę co na ziemi robiliśmy dobrze, a co źle. Ale gdybym miała kochającego mnie TŻta i planowalibyśmy wspólne życie, też chciałabym z nim najpierw pomieszkać ![]() myślę, że Bóg takie rzeczy rozumie
|
|
|
|
|
#453 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zastanawia mnie jedna rzecz: jak to jest, że z seksu przedmałżeńskiego jeśli nie mieszkam z partnerem dostanę rozgrzeszenie a jak już mieszkam to nie Bo jak dla mnie nie ma różnicy i widzę tutaj jakąś niekonsekwencję kościoła która jest dla mnie zupełnie niezrozumiała.Też myślę, że Bóg to rozumie ![]() Zabrałam się za robienie prania - jak już siedzę dziś w domu to niech to będzie chociaż produktywne Mam ogólnie lenia jakiegoś ale może za jakieś sprzątanko się zabiorę jeszcze
|
|
#455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
On Ci się podoba, Ty się w nim kochasz i za nim latasz... a jak już Ci przejdzie, to go bierze na Ciebie i lata za Tobą nieźle nieźle...
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde zła jestem trochę bo pomimo, że mam średnia 4,72 o stypendium mogę pomarzyć Najgorzej, że taka kasa bardzo by mi się teraz przydała bo jestem w dołku finansowym Mam jeszcze tylko nadzieję, że może uda mi się załapać na naukowe w pewnej fundacji do której złożyłam wniosek - ale póki co wciąż czekam na wieści...
|
|
#457 |
|
Raczkowanie
|
Kurde laski macie identyczne podejście do wairy i kościoła jak ja
![]() ale pavlinecka ten plakat to mnie rozwalił normalnie czyli w sumie nie powinniśmy robić nic bo wszystko to grzech
|
#458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A przepisać się możesz spróbować Wstawię się za Tobą w razie czego
|
||
|
|
|
#459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Królestwo Boga jest wewnątrz Ciebie. I wokół Ciebie. Nie pałace zrobione z drewna i kamienia. Podziel kawałek drewna i ja tam będę. Podnieś kamień i znajdziesz mnie" (fragment ten apokryficznej ewangelii) |
||
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rzeczywiście to tak jakoś dziwnie jest czasem, że jak my chcemy to facet niezainteresowany a jak nam przechodzi to oni zaczynają szaleć za nami Przerabiałam to kilka razy ![]() No chyba spróbuję ![]()
|
|
#461 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka ma męża i dziecko ( ślub cywilny) i ksiądz dziecka im nie chciał ochrzcić, bo oni żyją w grzechu... (a fundusz koscielny na dzieci ksiezy to nie z grzechu powstał?) Ależ Ty masz średnią kobieto ![]() ![]() Cytat:
W ogóle, jeszcze jedno mi się przypomniało - antykoncepcja to morderstwo ( a przepraszam mimowolne wytryski dojrzewających chłopców też?), aborcja to w ogóle, wodą święconą cię poleją, a spróbuj pochować 4 czy nawet 5 miesięczny płód, który poroniłaś. Według księża nie ma po co, bo to jeszcze nie dziecko. A plemnik czy moja komórka jajowa to jest dzieckiem? Ja już kończę ten temat, bo bulwersują mnie za bardzo
|
||
|
|
|
#463 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem wierzaca osoba ale nie az tak co kiedys, czasy sie zmieniły a kazania czasem sa ksiazkowe albo głupoty strzelaja zalezy u jakiego ksiedza? ale ostatnio cos nie moge trafic wiec wlasnie coraz rzadziej chodzimy z Tż-tem ale znow sie u mnie zacznie bo beda spotkania przedmałzenskie i podpisywanie ksiazeczek...
Pavlinecka_21 ten plakat mnie zaskoczyl najbardziej na temat sportu, hm to mamy siedziec na dupie i tyc? oni tak chca? hello a co do słuchania techno to na jakiej muzie mamy tanczyc na dyskotece albo w klubie? oj oj zaskoczyli mnie panowie- ksieza
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się popsuła pogoda u mnie Do południa było bardzo ładnie, a niedawno tak się zachmurzyło że znowu zrobiło się tak ponuro. Ale co tam, przynajmniej można beztrosko odpocząć na kanapie Dzisiaj się lenimy z TŻ nawet w kwestii obiadu - gotuje Dr.Oetker ![]()
|
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zaraz idę machać kończynami a potem szybki przegląd prasy - nie mogłam się oprzeć zarówno Newsweekowi (chociaż i tak z rzetelnością u nich kiepsko bywa) jak i Cosmo z nowym kalendarzem (Tż zamorduje
).Teraz staram się odnaleźć książkę do szkółki mojej, ale cuś nie ma
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Och zapomniałam podziękować za gratulację. Dziękuję
Olałam wykłady bo noc miałam nieprzespaną i musiałam się wyspać Pewnie nic ciekawego nie stracę. Ja też jestem tego zdania co wy jeśli chodzi o kościół i poglądy księży. Przez to nawet nie chodziłam na religię w liceum bo zawsze kłóciłam się z księdzem. A najbardziej szlag go trafiał jak mówiłam "płód" a nie "dziecko", ale przecież do iluś tam tygodni mówimy płód i jest to określenie medyczne a nie wymyślona przeze mnie obelga... Ech nie chcę dyskutować na ten temat bo też się za bardzo bulwersuję. Ale dodam jeszcze, że mam kochanego proboszcza, który jest naprawdę inny niż większość księży. Super wyrozumiały człowiek, bardzo życiowy mimo, że już nie młody. I kiedy siostra chciała ochrzcić nieślubne dziecko to powiedział "nie ma się co śpieszyć, trzeba dojrzeć do małżeństwa". Dał mi bierzmowanie bez przygotowania, chodzenia 3 lata na spotkania, bez odpytywania itp. Po prostu potrzebowałam zaświadczenia, że mogę być chrzesną to powiedział, że za kilka dni jest bierzmowanie, przyjdź i rób to co wszyscy ![]() Plakat faktycznie zajefajny. Pamiętajcie dziewczyny, joga jest grzechem!!! Aromaterapia też, więc wyrzućcie wszystkie zapachowe kosmetyki bo jeszcze wam się humor od tego poprawi i zgrzeszycie
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok, lecę ja grzeszyć, bo przyrosnę do fotela
|
|
|
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
hm no a ja robie obiadek kawałki piersi z kurczaka smazone na patelni, ziemniaczki i do tego pyszny sos majonezowo-smietonowo czosnkowy pychota
bo zaraz bedzie moj kochany Tż i pozniej smigamy do mojego brata...wieczorkiem zajrze do was mam nadzieje ze nie bedzie cicho ![]() a na koniec moze bedzie bara bara? i ktos mi zabroni? :P
szczęśliwa mężatka Edytowane przez Makrofonek Czas edycji: 2009-11-18 o 16:26 |
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuj się oficjalnie potępiona ![]() ![]() ja mieszkam z TŻ od roku i cały czas śpię w żelaznych gaciach na kłódkę ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
no no a gdzie kluczyk? a twoj ma jak cos sie szykuje wiec kwiatuszek kwitnie na jego widok jak otwiera :P
|
#471 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj Ty grzesznico ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda chyba nerwów ![]() Antunka to rzeczywiście fajny ten proboszcz I co najważniejsze - mądry. Po co ludzi zmuszać do małżeństwa z powodu dziecka - głupota zupełna. A później się dzieją tragedie rodzinne bo się okazuje, że nie powinni byli brać tego ślubu ale zamiast tego przekonać się czy to co ich łączy to coś więcej niż maleństwo które przyszło na świat.Cytat:
Normalnie jak sobie przeanalizuję ile ja dziennie grzeszę to chyba nie ma dla mnie już ratunku ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() hehehe chyba powinnam też takie zakupić
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Wracając jeszcze do księży, to niektórzy faktycznie są problemowi... Jeden mojemu kuzynowi dziecka nie chciał ochrzcić, bo jak sobie wyliczył, zostało poczęte przed ślubem.
A z kolei proboszcz z parafii, do której należę dał moim znajomym ślub bez bierzmowania... Przymknął oko i już Różne typy są.EV ja też prowadziłam na religii w liceum wojny z katechetką na temat jej teorii co do homoseksualistów Babka rozwalała mnie. Twierdziła, że homoseksualizm to choroba, którą trzeba lecczyć i jeszcze dużo pierdół gadała, ale dzięki temu religia była jedynym przedmiotem, na którym nie chciało sie spać hehe. Zawsze było głośno i ciekawie ![]() A mnie chyba jednak jakaś grypa bierze. Wzięłam od razu aspirynę kiedy poczułam się gorzej, polepszyło się na jakiś czas, ale znowu mnie zimno telepie i łamie mnie w kościach
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
u proboszcza
![]() ![]() ![]() a jeszcze nie masz? wstydź się, rozpustnico! ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczynki
Zaś tyle tego naprodukowałyście, że nie wiem za co się złapać![]() Przypomniałyście im, żeby sprawdzić jak ze stypendium naukowym i... dostałam ![]() Do kościoła, ja też chodzę w kratkę, teraz częściej bo TŻ mi każe chodzić Ale moja wiara jest niestety bardzo słabiutkaKiedyś jak nie maiałam TŻa to też przez jakiś czas chodziłam do kościoła, bo chodził przystojny kolega, na którego miałam wtedy maślane oczy |
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Sweet kuruj się kochana ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
A powiecie mi, dlaczego jogurt naturalny jest słony?
Chciałam dodać do niego dżemu, a smakuje tak, że tylko czosnek i tzatzkiki
|
|
|
|
#477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? ja się osobiście spotkałam z kwaskowatymi, ale nigdy ze słonym dobrą ma date ważności?Edytowane przez dolce&gabbana Czas edycji: 2009-11-18 o 18:54 |
|
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Data ważności OK, hehe, może to i kwaskowaty, ale moje kubki smakowe odbierają go jako słony
![]() Może położyć go na twarz w formie maseczki?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

mam identycznie
ale super, że przynajmniej jedno, już nie chcę być łapczywa
Tylko nie wiem jeszcze dokładnie ile dostanę, bo wysokości progów nie są jeszcze ustalone.
Bo jak dla mnie nie ma różnicy i widzę tutaj jakąś niekonsekwencję kościoła która jest dla mnie zupełnie niezrozumiała.
Najgorzej, że taka kasa bardzo by mi się teraz przydała bo jestem w dołku finansowym 

A przepisać się możesz spróbować 

Do południa było bardzo ładnie, a niedawno tak się zachmurzyło że znowu zrobiło się tak ponuro. Ale co tam, przynajmniej można beztrosko odpocząć na kanapie

wstydź się, rozpustnico!
Ale moja wiara jest niestety bardzo słabiutka