|
|
#2731 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie umiem Ci powiedziec czy mi pomógł, bo ja i tak piję dużo wody dziennie więc często chodzę do łazienki. Noga dalej niestety puchnie... Ale ja to wypiłam tylko raz. Więc jak może będziesz piła częściej to pomoże. Patka jest specjalistka od pietruszki, może ona Ci doradzi. |
|
|
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
Olejek z migdałów można dostać w sklepach zielarskich
Agape - no to rzeczywiście normalne te imiona w porównaniu do Hipolita gooha - to dziwne, że szyją na żywca znalazłam coś takiego http://www.pielegniarki.info.pl/article/view/id/1061 wynika z tego położna jest upoważniona do c) nacięcie, znieczulenie miejscowe i szycie krocza naciętego oraz pękniętego I° według obowiązujących standardów postępowania, pliwa dobrze, że z Nikosiem wszystko OK i psotnik z niego, że się odwrócił główką do góry ![]() malinka - 32 tc to chyba rzeczywiście trochę za późno na pessar, z tego to czytałam to go zdejmują ok. 36 tc, zdarza sie też że później kesita dla synusia
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Pliwa dobrze,że masz te pessar założony-będziesz się czuła bezpieczniej!
Kesita fajnie, że z dzidzią ok. ja za tydz we wt bede u gina to się dowiem, co i jak. Dziewczyny przespałam się ok 1h i czuję się lepiej. a może to efekt już przemęczenia?!wodę nastwiłam na ryż. Dziś na obiadek brązowy ryż, pierś z kurczaka z czosnkiem, oliwką w folii, brokuł i surówka z kapusty kiszonej, marchwii i jabłka. |
|
|
|
#2735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na pewno będę się przypominać, żeby dawali znieczulenie ![]() Cytat:
![]() A to moje porównanie brzuszkowe
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Patka ślicznie Ci brzusio rośnie!
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Patka ale ten czas lecfi
jak tak patrze na ilość tych zdjęć Twojego brzusia... ślicznie rośnie
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
No rośnie koncertowo
|
|
#2739 | |
|
Zadomowienie
|
Już w domku, ale jakaś nie wyspana jestem i zaraz się zdrzemnę. Nic już dzisiaj nie robię
a powinnam wziąć się za naukęA i mój kochany promotor dał mi piątek wolny pola25 współczuję i uważajcie na siebie Cytat:
wydaje mi się że w sam razRośnie Najbardziej podoba mi się porównanie 12tyg i 30tyg ale różnica ![]() -------- Te szpitale, które brałam pod uwagę nie mają chyba znieczulenia. Sama nie wiem czy bym chciała- jakoś się boję ![]() Też się boję nacinania (choć wolę być nacięta niż pęknięta) choć bardziej boję się co potem- czy wszytko wróci do normy![]() ----------------- Lecę się zdrzemnąć, bo jakaś słabiutka jestem. Chyba za mało śpię. Ostatnio z tżetem kładziemy się spać po 23 a ja po 24 bo co raz ciężej mi usnąć i wstaję do szkoły przed 7
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela dbaj o siebie-ja osttanio sie niewysypiałam,nie spałam w ciągu dnia, ponadto się chyba przeforsowałam-bo przy cukrach trzeba mieć ruch no to ja sprzątałam, chodziłam na specerki (po jednym padłam jak mucha) i chyba teraz mam za swoje.
Powiem Wam, że boję się o siebie i o maluszka. Co chwile annalizuję czy mi słabo czy nie.Wiem, że to też jest złe! jestem juz po obiadku, polężę chwilkę bo zaraz korki! |
|
|
|
#2741 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakoś nigdy mu nie wierzyłam, ale widzę, że może coś w tym byća co do znieczulenia, to ja baardzo chcę je mieć. ale wydaje mi się, że w krakowie (przynajmniej w szpitalach, którymi się interesowałam) jest to bezpłatne. wygląda super!! aż żałuję, że nie robiłam takich zdjęć.. ale może, kiedyś będę miała jeszcze szansę ![]() a ja już po długaśnym spacerze, wykładzie i małym buszowaniu w lumpku - znalazłam tam 2 malusie-sliczniusie sweterki. tak się rozglądam po mieszkaniu i widzę, że pasowałoby wziąć się za porządek.. na stole resztki po śniadaniu jeszcze, obok mej szafy kilka łaszków leży swobodnie... na biurku papierzyska.. najgorsze, że to wszystko moje!
|
|||
|
|
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
Patka świetne zestawienie brzuszkowe. Dopiero teraz widać różnicę.
|
|
|
|
#2743 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam zakładany w gabinecie, musiałam go zamówić z internetu koszt to 163 zł, przysyłają go w ciągu 1-3 dni tu jest link do tej strony: http://www.herbich.zgora.pl/highres/pessary6.html (pessar kołnieżowy szyjki macicy !) Generalnie od razu do domu po tym, tylko jeszcze leżałam pod ktg. Moja gin mówiła, że minimum do założenia pessaru to jest 0,5 cm, także wiek ciąży nie gra roli (na tej stronie z pessarami też jest dużo opisane o tym co i jak). Ja nie wiem czy mam miękką szyjkę, ale myślę, że jak jest miękka to tym bardzie trzeba by założyć. Podobno jeszcze przez tydzień mam się oszczędzać, a później zobaczymy, możliwe że będę mogła funkcjonować normalnie, bo niby po to są te pessary... ![]() Cytat:
i mój mały też ma trochę ponad kilogram, z resztą mi gin. nie mogła określić z usg (wina sprzętu), ale właśnie powiedziała, że ma pewnie ok 1100 g.Także wszystko spoko, ja myślę
Edytowane przez pliwa Czas edycji: 2009-11-18 o 15:18 |
||
|
|
|
#2744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Patka zestawienie brzuszkowe ![]() A ja sie wczesniej urwalam z kursu, zeby sobie troche oddychnac i zjesc na spokojnie przed SR
|
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
fajnie widzać jak brzusio Ci rośnie
![]() Cytat:
moja szyjka jak narazie jest twarda i zamknięta dlatego z krążkiem czekamy ( mam nadzieję ze nie będzie on konieczny) po obiedzie położyłam sie i nawet nie wiem kiedy zasnełam obudziłam sie przed chwileczką tzn.mąż mnie obudził bo myślał że coś mnie boli ale i tak jest kochany
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agape a pijesz ten napar?smaruj się kremami na cięzkie nogi. i poczyaj może o jakiś masażach, no i leż nogami w górze. ja mialam isc jutro na morfologie i mocz ale pojde w pt lub sb, narazie nie czuje sie na sialch aby mnie ktos klul! |
|
|
|
|
#2748 |
|
Rozeznanie
|
Pliwa dziękuję bardzo za informacje
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
agapeo myśle ze to puchnięcie to normalne w ciązy,no ale lekarzowi powiedz.mi też puchna nogi,najbardziej kostki czasami mniej a czasami wiecej a i reka mi dretwiała kiedys ze 2miesiace temu jakis czas i dr powiedzial ze to ucisk moze byc i mineło po jakiś czasie.teraz np boląmnie nogi wieczorami pod kolanami i to chyba na zylaki
ja troche posprzątałam a teraz chyba pójde poleżec i cos poczytać bo dostałam rózne lektury ze SR i wszystko leży. |
|
|
|
#2750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny za załatwiacie sobie położną?chcecie aby przy porodzie był Wasz ginekolog?
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() A słuchajcie mam takie pytanko, kupiłam dziś kawałek łopatki bez kości co można zrobić z tego na obiad??
|
|
#2753 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|
#2754 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie załatwiam położnej...wydaje mi się, że to bez sensu bo po to są położne w pracy żeby dopilnować wszystkiego ale nastawiam się że raczej nie są za miłe... lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż negatywnie. Potrafię jednak zrozumieć osoby które opłacają sobie położną żeby mieć większy komfort. Ja ogólnie jestem jednak przeciwna takim praktykom, tak samo nie zamierzam nikomu dawać "w łapę". Nigdy nie dałam nikomu łapówki i chyba bym nie potrafiła szczerze mówiąc...
A w ogóle to słyszałam że u mnie w szpitalu są zabronione takie praktyki jak opłacona położna, ale na ile to prawda to nie wiem. |
|
|
|
#2755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ujastek siemiradzkiego (czyli szpital Czerwiakowskiego) żeromski z tych trzech obecnie zastanawiam się pomiędzy ujastkiem (tam zaczynam zajęcia w szkole rodzenia od 30.11) a siemiradzkim. na razie troszkę prowadzi ujastek, ale jeszcze nie zdecydowałam ostatecznie.. a ty Zasłonko o którym myślisz? a na kiedy masz termin? ja na 07.01.2010.. może spotkamy się na porodówce?
|
|
|
|
|
#2756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam krem Perfecta Mama i smaruję nim sobie nogi i dużo leżę z uniesionymi w górę. Najśmieszniejsze jest to, że rano są opuchnięte, a wieczorem opuchlizna ustępuje.... Postanowiłam jutro iśc na własną rękę na badanie moczu... 8 zł mnie nie zbawi a może tylko wyjasnic sytuację (chodzi mi o białkomocz). Cytat:
Patka możesz zrobic z łopatki gulasz albo upiec w większych kawałkach. |
||
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Filka uzywam proszku i plynu do plukania Lovela
Pola mialas prawdopodobnie niedocukrzenie, musisz zawsze miec przy sobie np. batonik.Ja nosze lizaki i smiej zelki ![]() Pyska przytulaczki dla Kubusia i obys sie nie zarazila Lila thx za fotki Patinka bardzo dobrze, ze zbadalas zelazo Gooha nic sie nie stalo z ubrankami przy 60.Oczywiscie kocyki i sweterki wstawilam na 40 i program do welny Co do masazu krocza, to wszystkie moje kolezanki, ktore to robily, obylo sie u nich bez nacinania - wiec chyba cos to daje.Dzis w SR polozna tez nam to polecala (od 30-32tc) i pokazywala jak to robic A moglabys wrzucic jakis ciekawy link na ten temat ?Malinka nie dostalam i nawet nie wiem czy sie zalapalam Patinka jak masz jakies watpliwosci t zrob badanie na toxo teraz.Tez mialam wynik ujemny i badam sie co 2 m-ce Kesita maly jest w samym srodku skali moja mala w pierwszym dniu 28tc miala 1100Dopiero rozmawialysmy na temat cwiczen w ciaze i dzis babeczka na SR zaproponowala nam od przyszlego tygodnia fitness dla ciezarnych |
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
A masz może jakiś dobry przepis na taki gulasz? Bo ja przyznam szczerze, że nigdy gulaszu żadnego nie robiłam... A lepiej chyba jak zrobię gulasz bo to można łatwo podgrzać nie?
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Patka piękne porównanie ...rany jak fajnie widzieć taka metamorfozę
O rany ile mam do nadrobienia A co do łopatki to ja wczoraj chudą łopatkę zmieliłam i dziś mamy z niej spagetti ![]() A gulasz to też dobry pomysł ![]() Dzięki za miłe słowa dla Puchatka...nie jest zle....ale troszke kaszle i ma katarek....chyba obejdzie siebez lekarza
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-18 o 17:08 |
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuski bardzo fajny artykul - jak uniknac naciecia krocza : http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...as=2&startsz=x
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

dla synusia

Ja na pewno będę się przypominać, żeby dawali znieczulenie

a powinnam wziąć się za naukę
choć bardziej boję się co potem- czy wszytko wróci do normy