|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
taką pieczeń to przeważnie w niedzielę robię ,w tygodniu wolę szybsze dania
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepraszam, że ostatnie kilka dni jestem tylko gościnnie....
Obiecuje poprawę ![]() Obiecałam też że wszystko Wam napiszę....więc pisze przepraszam, że tak o sobie ![]() Mielismy sporo spraw do załatwienie związanymi z kupnem drugiego M ![]() Dziś oficjalnie mogę powiedzieć...że kupiliśmi jupi jupi.... Takie jak chciałam, tam gdzie od kilku lat oboje chcielismy i z wymarzonym balkonem....(który już sni mi sie po nocach )Wprawdzie nie jest ogromniaste , (przy naszych aktualnych 33m jest boskie ) w dodatku spełnia wszystkie warunki, które zakładaliśmy, są fajne 3 pokoje, świetna okolica, osiedle nowe, do okoła kilka nowych placów zabaw dla dzieci, Szkoła P. i Gimnazjum po drugiej stronie ulicy, 4 przedszkola, sklepy itp. Wszystko dokaldnie sprwdziłam zanim się zdecydowalismy ![]() W cenie mieszkania garaz podziemny i komórka lokatorska ("pseudo piwnica") W dodatku bedę miała lepszy dojazd i bliżej do pracy niż obecnie hiihihi i moja mama będzie miała lepszy i szybszy dojazd, bo bez przesiadek i od siebie prawie pod osiedle jednym autobusem ![]() Same plusyyyyyyyy Minusem to, że do oddania bedzie w grudniu tak więc klucze dostaniemy w styczniu do tego musimy je urzzaadzić....więc wprowadzimy się już we 4kę jakoś na początku roku ![]() Mieliśmy do wyboru jeszcze inne nowe ,bliżej Al. Jerozolimskich klucze od już! Ale balkon mniejszy i widok z okien na parking i dach LeroyMerlin (węc samochody pod oknem od poniedziałku do niedzieli) bez parkingu i piwnicy. Myśleliśmy długo zarezerwowaliśmy oba mieszkania, ale stwierdziliśmy że mieszkania nie kupuje się jak kaszy w markecie...to inwestycja na lata...i nie chcę załować tylko dlatego że tu mam już ale nie dokońca to co chciałam, a tam musze czekac jeszcze kilka miesięcy, ale za to będziemy mieli to o czym marzyłam od zawsze ![]() Ot i dokonalismy wyboru ![]() Jestem Happy ! Obiecuję że w wolnych wilach poczytam co u Was, jak wizyty u gin ...i inne dylematy ![]() Dzięki za wysłuchanie
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-18 o 17:12 |
|
|
|
#2764 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tniesz to mięso na takie mniejsze kawałki (uwaga, bo jeszcze trochę się skurczą), wrzucasz to brytfanki na rozgrzany tłuszcz (wsyp łyżeczkę cukru), doprawiasz solą i przyprawą gulaszową, trochę pieprzu i przykrywasz przykrywką. Uważaj, bo trzeba często zaglądac, bo mięsko lubi sie przypalac. Gdy jest takie na półtwarde dodajesz odgotowane pieczarki (lub surowe warzywa pokrojone w kostkę - marcher, pietruszka, seler) i pieczesz na ogniu. Robisz zaklepke, dolewasz wody i zaciągasz żeby był sos. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Jak to mówią: "marzenia się spełniają... Tylko mocno, mocno, mocno w nie wierz!!!" |
||
|
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Pysia - gratulacje mieszkanka
Zgadzam się że lepiej chwilkę poczekać i mieć naprawdę to co się wymarzyło, a w sumie wcale nie tak długo będziecie musieli czekać
|
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
Pysiu to super
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn gratuluję własnego m
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn gratuluję
![]() ![]() A ja spałam 2 godzinki... Ostatnio muszę się za dnia połorzyć, bo mnie ogarania taka nie moc... Ale wstałam to zaczęłam gotowac psu jedzonko i wyczyściłam wc- chociaż tyle... i pranie zrobiłam. |
|
|
|
#2770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super------- Ja już po drzemce przynajmniej już na oczy widzę Teraz capuccinco i może troszkę ogarnę mieszkanko. |
|
|
|
|
#2771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
ja chyba nie mam po co smarować sie olejkami bo w moim szpitalu i tak wszystkie rodzące nacinaja,goląi robia lewatywy,no chyba ze czegoś nie zdaża
i znieczulenia nie ma chyba że do szycia![]() a połoznej tak jak u brzoskwinki nie można sobie opłacic,spytam ewentualnie gina czy moge mu dać znać jak by był na dyzurze ze rodze,ale on tylko pn-pt od 7-14 wstawione pierwsze pranko Ady jaka radocha,może jutro wyschnie to coś zaczne robic.ale mam dzis zgage cały dzień pysiamn super!!!trzeba opić,no chyba że dopiero jak klucze....jak wolisz ale wiesz że postawic musisz,żeby sie dobrze mieszkało. Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-11-18 o 17:45 |
|
|
|
#2773 | |
|
Zadomowienie
|
Moja mama zawsze dodaje cukier na rozgrzany tłuszcz, mówi że wtedy jest lepszy smak.
A zaklepka to nic innego jak rozmieszana mąka z woda i mlekiem Do zagęszczenia sosu.---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A łapówki - mam takie samo zdanie - nawet nie potrafiłabym. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
|
|
#2775 |
|
Wtajemniczenie
|
Pysiu....gratuluję nowego M3
.Ja też mam mieszkanko jakie mi się marzyło i ciągle coś urządzamy.Nie chciałam robić wszystkiego od razu,bo wolę mieć zawsze coś do zrobienia .Jeżeli pamiętacie historię mojej znajomej co musiała dzidziola usunąć,to ma się dobrze Poza tym 4 letnia córka mojej koleżanko prawdopodobnie ma świńską grypę .Póki co to tylko domysły i oby się nie sprawdziły.Nie pytajcie dlaczego nie wiadomo na 100%,bo jakbym wam napisała,że nie kazali z nią przyjeżdżać do szpitala to byście nie uwierzyły Czekamy na rozwój wydarzeń.Oby minęło.
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
a w ogóle dzis zamówiłam meble na allegro i sie wkurzyłam na sprzedawce,bo pisałam emaile i dzwoniłam odnośnie rabatu,no i przez telefon powiedziała mi baba ze jakis mały rabat da,no to ja ze przewijak chce gratis- 55zł(meble 1250zł),na to ona że no to moze polowe ceny przewijaka,ale to juz po zakupie mi naliczy wiec ja kupilam i poprosilam o wyliczenie a ona mi dała 3zł rabatu!!!!no rozwaliła mnie tymi 3zł!!!!
.chyba napisze od niej jeszcze!!!
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze musztardę daję ) rozmieszam to wszystko i smaruję tym mięso , zawijam do foli na noc i do lodówki do brytwanki na rozgrzany olej (ale bardzo mało bo w marynacie już jest ojej ) daję mięcho ( bez folii) i jak sie ślicznie podpiecze dolewam co chwilę trochę wody zeby mi sie nie przypaliło . pod pokrywą pieczę na małym ogniu bite 2 godz , dolewam wody i sprawdzam czy jest już miękkie pieczeń pycha , bo miękka i przechodzi aromatem przypraw
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia - gratulacje!!!
A jaki metraz? Bo pisalas ze 3 pokoje. 60m3?
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() Skoczyłam dziś w odwiedziny do koleżanki, która urodziła w czerwcu dziewczynkę. Miałyśmy sporo tematów do obgadania ![]() Żeby było śmieszniej na chwilę wpadła jeszcze jej koleżanka która ma termin też na luty..też chłopak hihi . Najbardziej mnie zdziwiło jednak to że jej do kupienia pozostał już tylko wózek ![]() Ta moja koleżanka w ciąży przytyła 30kg, a teraz już wróciła elegancko do formy sprzed ciąży.. Także dziewczyny które się martwią kilogramami spokojnie.... ![]() Potem skoczyłyśmy jeszcze do sklepu dziecięcego i kupiłam grubszą czapeczkę dla Filipka, proszek Lovelli (tak piszecie o tym praniu że chociaż proszek kupię ), wkładki laktacyjne Belli i nożyczki.Pysia - wielkie gratulacje zakupu, w nowym M z dwoma bobasami to cudowna wizja, teraz urządzanie to sama radość pliwa - dobrze że założyli Ci pessar, a jaki masz teraz wymiar szyjki? a Nikośnik rozrabiaka ![]() kesita - rozmiar małego jest w normie, ja mam usg w przyszły wtorek ciekawe ile Filip będzie ważył ? PatkaM84 - super porównanie brzuszkowe postaram się wkleić swoje bo dawno nie wklejałampola25 - ja nie załatwiam sobie położnej ale mam zamiar wykupić pojedynczą salę do porodu rodzinnego i znieczulenie
|
#2780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pysia gratulacje
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki jesteście kochane
Zaczelam cytować....ale się pogubiłam więc dziekuje Wam wszystkim z osobna Co do M to też stwierdziliśmy że lepiej poczekać chwilkę i mieć tam gdzie chcemy z lepszym widokiem z okna i większym balkonem....ba tarasem wprawdzie mieszkanie to 3 pokoje i 50m...ale do tego garaz podziemny + piwnica i uwaga ponad 32m2 TARAS ) O takim nawet nie smiałam marzyć...chciałam by balkon w zalozeniu miał nie mniej niż 8m2 bo mialam już koncepcję a tu ...zakochalismy się oboje z mężem jak zobaczyliśmy to mieszkanie i ten taras Oczyma wyobrazni już umiesciłam na nim... duży stoł z krzesłami , ławeczke, dużą huśtawkę, piaskownicę dla dzieckaków i skrzynie z kwiatami i zimozielonymi roslinamiiiiii Cytat:
Ja bym napisała...a co ![]() youyou fajnie że masz koleżanki które też będą mialy szkrabów w tym wieku zawsze wspólne tematy porady i dzieciaki mogś się potem wspólnie bawić jak będzie na wychow. np. na kawce się spotykaly
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-18 o 18:46 |
|
|
|
|
#2782 |
|
Raczkowanie
|
Pysia, gratuluję mieszkanka
Do mnie dziś dotarły pościele, kocyki, rożek i inne drobiazgi dla Frania. Już niewiele rzeczy zostało do kupienia, jutro jedziemy dokładnie obejrzeć wózek i potem tylko wyślę rodzicom info jaki mają dokładnie kupić ![]() Do końca tygodnia zjadą rzeczy do łazienki i od poniedziałku "remont" .... Już się nie mogę doczekać urządzania pokoju małego i.... kąpieli w wannie ![]() Dzięki za kciukasy za jutrzejszą wizytę, zdam relację ![]() Miłego wieczorku |
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- pysia taras
|
|
#2784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
![]() Wrzucam zdjęcia wczorajszych łupów lumpkowych... Zapłaciłam tym razem drogo, bo aż 38 zł... Te niebieskie były najdroższe, bo po 12 zł, a reszta po 2 zł... Ciekawa jestem, czy ta plama na białych śpioszkach się dopierze...?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lecę nadrabiać kolejne strony...
|
|
#2785 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Ja również zawsze biorę znieczulenie u dentysty i szczerze nie wiem, jak to będzie z tym moim porodem. Podejrzewam, że bóle jak przy @, tyle że ja miałam takie bóle, że kilka razy zemdlałam przez nie... No i mam lekkie obawy, jak to będzie...
|
||
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
AAA zapomniałam Wam napisać... Pamiętacie tę ankietę Pampersa? Przysłali mi wczoraj
Kamyk niezłe łowy
|
|
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No taras będzie mój ![]() Zwlaszcza że jestem Architektem krajobrazu ...aaaaa się wyrzyję i będzie część wypoczynkowa i namiastka ogrodu ![]() Cytat:
![]() Z mężem z poczatku zrobilismy ....a potem tylko Cytat:
Kamyczku fajne lowy....i za takcenę , a te spodenki z puchatkiem
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-18 o 19:50 |
|||
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
a ja ostanio dostałam próbke perfum avril lavigne z tej strony co tu ktoras wżucała,no myślalam ze pekne ze smiechu
nasączony skrawek chusteczki 1cm na kartce pocztowej a w ogole w tesco sa pampersy w promocji 99zł za 2paki wielkie |
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

taką pieczeń to przeważnie w niedzielę robię ,w tygodniu wolę szybsze dania

super

.Póki co to tylko domysły i oby się nie sprawdziły.Nie pytajcie dlaczego nie wiadomo na 100%,bo jakbym wam napisała,że nie kazali z nią przyjeżdżać do szpitala to byście nie uwierzyły
.chyba napisze od niej jeszcze!!!