Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-18, 17:08   #2761
ula 87
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A słuchajcie mam takie pytanko, kupiłam dziś kawałek łopatki bez kości co można zrobić z tego na obiad??
ja to łopatkę zawsze w brytwanie pieczę ,dzień wcześniej marynuję ją w przyprawach taką pieczeń to przeważnie w niedzielę robię ,w tygodniu wolę szybsze dania

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 17:08   #2762
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

A słuchajcie mam takie pytanko, kupiłam dziś kawałek łopatki bez kości co można zrobić z tego na obiad??
Patka nie wiem
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 17:10   #2763
pysiamn
Zakorzenienie

Dziewczyny przepraszam, że ostatnie kilka dni jestem tylko gościnnie....
Obiecuje poprawę

Obiecałam też że wszystko Wam napiszę....więc pisze przepraszam, że tak o sobie

Mielismy sporo spraw do załatwienie związanymi z kupnem drugiego M
Dziś oficjalnie mogę powiedzieć...że kupiliśmi jupi jupi....

Takie jak chciałam, tam gdzie od kilku lat oboje chcielismy i z wymarzonym balkonem....(który już sni mi sie po nocach )

Wprawdzie nie jest ogromniaste , (przy naszych aktualnych 33m jest boskie ) w dodatku spełnia wszystkie warunki, które zakładaliśmy, są fajne 3 pokoje, świetna okolica, osiedle nowe, do okoła kilka nowych placów zabaw dla dzieci, Szkoła P. i Gimnazjum po drugiej stronie ulicy, 4 przedszkola, sklepy itp.
Wszystko dokaldnie sprwdziłam zanim się zdecydowalismy
W cenie mieszkania garaz podziemny i komórka lokatorska ("pseudo piwnica")

W dodatku bedę miała lepszy dojazd i bliżej do pracy niż obecnie hiihihi i moja mama będzie miała lepszy i szybszy dojazd, bo bez przesiadek i od siebie prawie pod osiedle jednym autobusem

Same plusyyyyyyyy
Minusem to, że do oddania bedzie w grudniu tak więc klucze dostaniemy w styczniu do tego musimy je urzzaadzić....więc wprowadzimy się już we 4kę jakoś na początku roku

Mieliśmy do wyboru jeszcze inne nowe ,bliżej Al. Jerozolimskich klucze od już! Ale balkon mniejszy i widok z okien na parking i dach LeroyMerlin (węc samochody pod oknem od poniedziałku do niedzieli) bez parkingu i piwnicy.
Myśleliśmy długo zarezerwowaliśmy oba mieszkania, ale stwierdziliśmy że mieszkania nie kupuje się jak kaszy w markecie...to inwestycja na lata...i nie chcę załować tylko dlatego że tu mam już ale nie dokońca to co chciałam, a tam musze czekac jeszcze kilka miesięcy, ale za to będziemy mieli to o czym marzyłam od zawsze

Ot i dokonalismy wyboru

Jestem Happy !

Obiecuję że w wolnych wilach poczytam co u Was, jak wizyty u gin ...i inne dylematy
Dzięki za wysłuchanie

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-18 o 17:12
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 17:13   #2764
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
A masz może jakiś dobry przepis na taki gulasz? Bo ja przyznam szczerze, że nigdy gulaszu żadnego nie robiłam... A lepiej chyba jak zrobię gulasz bo to można łatwo podgrzać nie?
Wiesz ja nigdy nie byłam dobrą kucharką, ale trochę zaczęłam gotowac od czasu gdy jestem na zwolnieniu w ciązy. Możesz zrobic gulasz np. z warzywami (uwielbiam taki gulasz z kaszą próżoną) albo z pieczarkami.
Tniesz to mięso na takie mniejsze kawałki (uwaga, bo jeszcze trochę się skurczą), wrzucasz to brytfanki na rozgrzany tłuszcz (wsyp łyżeczkę cukru), doprawiasz solą i przyprawą gulaszową, trochę pieprzu i przykrywasz przykrywką. Uważaj, bo trzeba często zaglądac, bo mięsko lubi sie przypalac. Gdy jest takie na półtwarde dodajesz odgotowane pieczarki (lub surowe warzywa pokrojone w kostkę - marcher, pietruszka, seler) i pieczesz na ogniu. Robisz zaklepke, dolewasz wody i zaciągasz żeby był sos.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Jestem Happy !
Super!!!!

Jak to mówią: "marzenia się spełniają... Tylko mocno, mocno, mocno w nie wierz!!!"

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 17:22   #2765
brzoskwinia82
Zadomowienie

Pysia - gratulacje mieszkanka Zgadzam się że lepiej chwilkę poczekać i mieć naprawdę to co się wymarzyło, a w sumie wcale nie tak długo będziecie musieli czekać

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 17:24   #2766
ula 87
Zadomowienie

Pysiu to super:j upi: oblejemy to soczkiem pomarańczowym:pije my:

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-18, 17:25   #2767
pola25
Zakorzenienie

Pysiamn gratuluję własnego m
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 17:25   #2768
aldii
Zakorzenienie

Pysiamn gratuluje wiedzialam, ze to dlatego Cie nie ma...
Stary 2009-11-18, 17:33   #2769
zebra666
Zakorzenienie

Pysiamn gratuluję

A ja spałam 2 godzinki... Ostatnio muszę się za dnia połorzyć, bo mnie ogarania taka nie moc...
Ale wstałam to zaczęłam gotowac psu jedzonko i wyczyściłam wc- chociaż tyle... i pranie zrobiłam.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 17:36   #2770
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Wielkie gratulacje super
-------
Ja już po drzemce przynajmniej już na oczy widzę
Teraz capuccinco i może troszkę ogarnę mieszkanko.
Stary 2009-11-18, 17:38   #2771
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
ja to łopatkę zawsze w brytwanie pieczę ,dzień wcześniej marynuję ją w przyprawach taką pieczeń to przeważnie w niedzielę robię ,w tygodniu wolę szybsze dania
A możesz napisać w co dokładnie marynujesz? I czy pieczesz sreberku czy tak normalnie i jak długo?

Cytat:
Obiecuje poprawę

Takie jak chciałam, tam gdzie od kilku lat oboje chcielismy i z wymarzonym balkonem....(który już sni mi sie po nocach )

Wprawdzie nie jest ogromniaste , (przy naszych aktualnych 33m jest boskie ) w dodatku spełnia wszystkie warunki, które zakładaliśmy, są fajne 3 pokoje, świetna okolica, osiedle nowe, do okoła kilka nowych placów zabaw dla dzieci, Szkoła P. i Gimnazjum po drugiej stronie ulicy, 4 przedszkola, sklepy itp.

W dodatku bedę miała lepszy dojazd i bliżej do pracy niż obecnie hiihihi i moja mama będzie miała lepszy i szybszy dojazd, bo bez przesiadek i od siebie prawie pod osiedle jednym autobusem

Same plusyyyyyyyy
Minusem to, że do oddania bedzie w grudniu tak więc klucze dostaniemy w styczniu do tego musimy je urzzaadzić....więc wprowadzimy się już we 4kę jakoś na początku roku

Mieliśmy do wyboru jeszcze inne nowe ,bliżej Al. Jerozolimskich klucze od już! Ale balkon mniejszy i widok z okien na parking i dach LeroyMerlin (węc samochody pod oknem od poniedziałku do niedzieli) bez parkingu i piwnicy.
Myśleliśmy długo zarezerwowaliśmy oba mieszkania, ale stwierdziliśmy że mieszkania nie kupuje się jak kaszy w markecie...to inwestycja na lata...i nie chcę załować tylko dlatego że tu mam już ale nie dokońca to co chciałam, a tam musze czekac jeszcze kilka miesięcy, ale za to będziemy mieli to o czym marzyłam od zawsze

Ot i dokonalismy wyboru

Jestem Happy !

Obiecuję że w wolnych wilach poczytam co u Was, jak wizyty u gin ...i inne dylematy
Dzięki za wysłuchanie

No to gratulacje!!! Najważniejsze, że będziecie mieli takie mieszkanko jakie wymarzyliście a że trzeba poczekać ciut dłużej tym radość będzie większa

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Wiesz ja nigdy nie byłam dobrą kucharką, ale trochę zaczęłam gotowac od czasu gdy jestem na zwolnieniu w ciązy. Możesz zrobic gulasz np. z warzywami (uwielbiam taki gulasz z kaszą próżoną) albo z pieczarkami.
Tniesz to mięso na takie mniejsze kawałki (uwaga, bo jeszcze trochę się skurczą), wrzucasz to brytfanki na rozgrzany tłuszcz (wsyp łyżeczkę cukru), doprawiasz solą i przyprawą gulaszową, trochę pieprzu i przykrywasz przykrywką. Uważaj, bo trzeba często zaglądac, bo mięsko lubi sie przypalac. Gdy jest takie na półtwarde dodajesz odgotowane pieczarki (lub surowe warzywa pokrojone w kostkę - marcher, pietruszka, seler) i pieczesz na ogniu. Robisz zaklepke, dolewasz wody i zaciągasz żeby był sos.
A po co ten cukier? I co to jest zaklepka?

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 17:39   #2772
filka2
Zadomowienie

ja chyba nie mam po co smarować sie olejkami bo w moim szpitalu i tak wszystkie rodzące nacinaja,goląi robia lewatywy,no chyba ze czegoś nie zdaża i znieczulenia nie ma chyba że do szycia
a połoznej tak jak u brzoskwinki nie można sobie opłacic,spytam ewentualnie gina czy moge mu dać znać jak by był na dyzurze ze rodze,ale on tylko pn-pt od 7-14
wstawione pierwsze pranko Adyjaka radocha,może jutro wyschnie to coś zaczne robic.
ale mam dzis zgage cały dzień
pysiamn super!!!trzeba opić,no chyba że dopiero jak klucze....jak wolisz ale wiesz że postawic musisz,żeby sie dobrze mieszkało.

Edytowane przez filka2
Czas edycji: 2009-11-18 o 17:45
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 17:43   #2773
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
A po co ten cukier? I co to jest zaklepka?
Moja mama zawsze dodaje cukier na rozgrzany tłuszcz, mówi że wtedy jest lepszy smak.
A zaklepka to nic innego jak rozmieszana mąka z woda i mlekiem Do zagęszczenia sosu.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
spytam ewentualnie gina czy moge mu dać znać jak by był na dyzurze ze rodze,ale on tylko pn-pt od 7-14
No to nie pozostaje Ci nic innego jak urodzic w tygodniu między 7 a 14

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 17:49   #2774
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Ja nie załatwiam położnej...wydaje mi się, że to bez sensu bo po to są położne w pracy żeby dopilnować wszystkiego ale nastawiam się że raczej nie są za miłe... lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż negatywnie. Potrafię jednak zrozumieć osoby które opłacają sobie położną żeby mieć większy komfort. Ja ogólnie jestem jednak przeciwna takim praktykom, tak samo nie zamierzam nikomu dawać "w łapę". Nigdy nie dałam nikomu łapówki i chyba bym nie potrafiła szczerze mówiąc...
A w ogóle to słyszałam że u mnie w szpitalu są zabronione takie praktyki jak opłacona położna, ale na ile to prawda to nie wiem.
W wybranym przeze mnie szpitalu to jest w cenniku, więc jak nie chodzę do SR, a nie mam doświadczenia, chcę pomocy kogoś, kto mnie przede wszystkim nauczy "obsługi" maluszka

A łapówki - mam takie samo zdanie - nawet nie potrafiłabym.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Obiecuje poprawę

Same plusyyyyyyyy

Ot i dokonalismy wyboru

Jestem Happy !

Dzięki za wysłuchanie

No to jest MEEEEGA WIADOMOŚĆ!!!!! GRATULACJE!!!
Stary 2009-11-18, 17:51   #2775
Sensuel
Wtajemniczenie

Pysiu....gratuluję nowego M3 .
Ja też mam mieszkanko jakie mi się marzyło i ciągle coś urządzamy.Nie chciałam robić wszystkiego od razu,bo wolę mieć zawsze coś do zrobienia .

Jeżeli pamiętacie historię mojej znajomej co musiała dzidziola usunąć,to ma się dobrze i bardzo chwaliła sobie opiekę duńską w szpitalu.Co do dzieciątka,to jeszcze nie wiadomo co było grane.

Poza tym 4 letnia córka mojej koleżanko prawdopodobnie ma świńską grypę .Póki co to tylko domysły i oby się nie sprawdziły.Nie pytajcie dlaczego nie wiadomo na 100%,bo jakbym wam napisała,że nie kazali z nią przyjeżdżać do szpitala to byście nie uwierzyły .
Czekamy na rozwój wydarzeń.Oby minęło.
Stary 2009-11-18, 17:51   #2776
filka2
Zadomowienie

a w ogóle dzis zamówiłam meble na allegro i sie wkurzyłam na sprzedawce,bo pisałam emaile i dzwoniłam odnośnie rabatu,no i przez telefon powiedziała mi baba ze jakis mały rabat da,no to ja ze przewijak chce gratis- 55zł(meble 1250zł),na to ona że no to moze polowe ceny przewijaka,ale to juz po zakupie mi naliczy wiec ja kupilam i poprosilam o wyliczenie a ona mi dała 3zł rabatu!!!!no rozwaliła mnie tymi 3zł!!!!.chyba napisze od niej jeszcze!!!
Stary 2009-11-18, 17:52   #2777
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
A możesz napisać w co dokładnie marynujesz? I czy pieczesz sreberku czy tak normalnie i jak długo?

?
marynetę robię w ten sposób: troszkę oliwy , dosłownie 3 -4 łyżki to tego wrzucam wszystkie przyprawy jakie mam (czosnek granulowany, pieprz, papryka słodka i ostra, przyprawa do wieprzowiny albo do kurczaka i jeszcze musztardę daję ) rozmieszam to wszystko i smaruję tym mięso , zawijam do foli na noc i do lodówki

do brytwanki na rozgrzany olej (ale bardzo mało bo w marynacie już jest ojej ) daję mięcho ( bez folii) i jak sie ślicznie podpiecze dolewam co chwilę trochę wody zeby mi sie nie przypaliło .
pod pokrywą pieczę na małym ogniu bite 2 godz , dolewam wody i sprawdzam czy jest już miękkie
pieczeń pycha , bo miękka i przechodzi aromatem przypraw

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-11-18, 17:55   #2778
celka2000
Zakorzenienie

Pysia - gratulacje!!! Super, ze wszystko Ci pasuje!!! A termin oddania to naprawde sprawa drugorzedna! Miesiac w te strone czy w te nie robi zadnego znaczenia jesli sie spojrzy na to perspektywicznie. Super! Na pewno lepszy widaok niz dach i parking hipermarketu A jaki metraz? Bo pisalas ze 3 pokoje. 60m3?
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 18:01   #2779
youyou
Zakorzenienie

Jestem i ja
Skoczyłam dziś w odwiedziny do koleżanki, która urodziła w czerwcu dziewczynkę. Miałyśmy sporo tematów do obgadania
Żeby było śmieszniej na chwilę wpadła jeszcze jej koleżanka która ma termin też na luty..też chłopak hihi . Najbardziej mnie zdziwiło jednak to że jej do kupienia pozostał już tylko wózek no a my jesteśmy w lesie...

Ta moja koleżanka w ciąży przytyła 30kg, a teraz już wróciła elegancko do formy sprzed ciąży.. Także dziewczyny które się martwią kilogramami spokojnie....

Potem skoczyłyśmy jeszcze do sklepu dziecięcego i kupiłam grubszą czapeczkę dla Filipka, proszek Lovelli (tak piszecie o tym praniu że chociaż proszek kupię ), wkładki laktacyjne Belli i nożyczki.

Pysia - wielkie gratulacje zakupu, w nowym M z dwoma bobasami to cudowna wizja, teraz urządzanie to sama radość

pliwa - dobrze że założyli Ci pessar, a jaki masz teraz wymiar szyjki? a Nikośnik rozrabiaka

kesita - rozmiar małego jest w normie, ja mam usg w przyszły wtorek ciekawe ile Filip będzie ważył ?

PatkaM84 - super porównanie brzuszkowe postaram się wkleić swoje bo dawno nie wklejałam

pola25 - ja nie załatwiam sobie położnej ale mam zamiar wykupić pojedynczą salę do porodu rodzinnego i znieczulenie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 18:01   #2780
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
marynetę robię w ten sposób: troszkę oliwy , dosłownie 3 -4 łyżki to tego wrzucam wszystkie przyprawy jakie mam (czosnek granulowany, pieprz, papryka słodka i ostra, przyprawa do wieprzowiny albo do kurczaka i jeszcze musztardę daję ) rozmieszam to wszystko i smaruję tym mięso , zawijam do foli na noc i do lodówki

do brytwanki na rozgrzany olej (ale bardzo mało bo w marynacie już jest ojej ) daję mięcho ( bez folii) i jak sie ślicznie podpiecze dolewam co chwilę trochę wody zeby mi sie nie przypaliło .
pod pokrywą pieczę na małym ogniu bite 2 godz , dolewam wody i sprawdzam czy jest już miękkie
pieczeń pycha , bo miękka i przechodzi aromatem przypraw
Ja robie tak samo, tylko zamiast piec w brytfance to pieke w r ękawie ok 1h 45minut

Pysia gratulacje
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 18:20   #2781
pysiamn
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki jesteście kochane

Zaczelam cytować....ale się pogubiłam

więc dziekuje Wam wszystkim z osobna

Co do M to też stwierdziliśmy że lepiej poczekać chwilkę i mieć tam gdzie chcemy z lepszym widokiem z okna i większym balkonem....ba tarasem

wprawdzie mieszkanie to 3 pokoje i 50m...ale do tego garaz podziemny + piwnica i uwaga ponad 32m2 TARAS (to prawie tyle ile moje mieszkanie teraz ) O takim nawet nie smiałam marzyć...chciałam by balkon w zalozeniu miał nie mniej niż 8m2 bo mialam już koncepcję a tu ...zakochalismy się oboje z mężem jak zobaczyliśmy to mieszkanie i ten taras

Oczyma wyobrazni już umiesciłam na nim... duży stoł z krzesłami , ławeczke, dużą huśtawkę, piaskownicę dla dzieckaków i skrzynie z kwiatami i zimozielonymi roslinamiiiiii

Cytat:
a w ogóle dzis zamówiłam meble na allegro i sie wkurzyłam na sprzedawce,bo pisałam emaile i dzwoniłam odnośnie rabatu,no i przez telefon powiedziała mi baba ze jakis mały rabat da,no to ja ze przewijak chce gratis- 55zł(meble 1250zł),na to ona że no to moze polowe ceny przewijaka,ale to juz po zakupie mi naliczy wiec ja kupilam i poprosilam o wyliczenie a ona mi dała 3zł rabatu!!!!no rozwaliła mnie tymi 3zł!!!!.chyba napisze od niej jeszcze!!!
Fika a to faktycznie rabat ale najwazniejsze by mebelki byly takie jak chcialaś....
Ja bym napisała...a co

youyou fajnie że masz koleżanki które też będą mialy szkrabów w tym wieku zawsze wspólne tematy porady i dzieciaki mogś się potem wspólnie bawić jak będzie na wychow. np. na kawce się spotykaly

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-18 o 18:46
Stary 2009-11-18, 19:07   #2782
xmila
Raczkowanie

Pysia, gratuluję mieszkanka Z Twojego opisu wygląda na świetne, no i ten taras Możesz mieć miniaturę ogrodu
więc Wasze zdrówko!!

Do mnie dziś dotarły pościele, kocyki, rożek i inne drobiazgi dla Frania. Już niewiele rzeczy zostało do kupienia, jutro jedziemy dokładnie obejrzeć wózek i potem tylko wyślę rodzicom info jaki mają dokładnie kupić
Do końca tygodnia zjadą rzeczy do łazienki i od poniedziałku "remont" .... Już się nie mogę doczekać urządzania pokoju małego i.... kąpieli w wannie
Dzięki za kciukasy za jutrzejszą wizytę, zdam relację
Miłego wieczorku

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 19:17   #2783
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
porażający gratis

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

pysia taras
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 19:22   #2784
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witajcie mamuśki
Wrzucam zdjęcia wczorajszych łupów lumpkowych... Zapłaciłam tym razem drogo, bo aż 38 zł... Te niebieskie były najdroższe, bo po 12 zł, a reszta po 2 zł... Ciekawa jestem, czy ta plama na białych śpioszkach się dopierze...?

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
hej.ja wczoraj przezylam koszmar.zle sie czulam,taka slaba byla ale stwierżdzilam ze jak sie przejde to bedzie mi lepiej. wyszlam ale daleko nie doszlam bo coraz mi gorzej bylo.masakrycznie slabo i czulam ze odplywam.po telefon i do Tż(blisko pracuje)i mowie mu ze stoje pod blokiem ze nie wiem co sie ze mna dzieje ale chyba zraz zemdleje.jakas pani sie mna zaopiekowala, usialam na lawce i tż przyjechal.pozniej mi powiedzial, ze bylam tak slaba ze myslal ze nie dojde do samochodu. dochodzilam do siebie kilka godzin,mialam jeszcze takie slabe chwile ze odplywalam,Tż siedzial ze mna.mozliwe ze to przez ten glupi cukier, bo bylam glodna, a wzielam zelazo i musialam czekac. a w tej diecie cukrzycowej to sa duze spadki cukru. lezalam, otwarte okno, strasznie sie trzeslam i cholernie balam. pojadlam banana, miod jakas bulke i bylo coraz lepiej,pozniej sie przespalam. ale caly dzien do domu i na wizaz nie zagladalam bo nie bylam w stanie.
jesli bedziecie sie zle czuly, nie wychodzcie z domu,lepiej sie polozyc, no i zadz do kogos!!!to byl jak koszmar,nigdy sie tak nie czulam.no i ten strach o dzidzie
Faktycznie przeżyłaś koszmar... Mój tata, który ma cukrzycę nigdy z domu się nie rusza bez czegoś do jedzenia... Ma w pracy i w samochodzie pochowane... Dobrze, że się skończyło dobrze...

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
ja już raczej nie będę robić morfologii-do porodu zostało max 2,5 miesiąca - więc albo mi coś lekarka dzisiaj da, albo jakoś wytrzymam - bo czytałam, że w ostatnim miesiącu to już raczej lekarz nie zaleca już nic na krew bo dziecko i tak już na wyjściu, więc nie ma to dużego wpływu. Do porodu wystarczy mieć 10 tyś. hemoglobiny - więc nie sądzę, żeby mi spadło aż 1,6 tyś za te 2 miesiące skoro teraz mi spadło 7 tyś. za 2,5 miesiąca. No, a skoro jeszcze twierdzisz, że teraz powinna rosnąć to tym bardziej....ciekawa jestem czym to może być spowodowane...
I tak będziesz musiała zrobić, bo przecież do porodu będą Ci potrzebne badania nie starsze niż miesiąc...

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Zastanawiałyście się na znieczuleniem do porodu?? będziecie zamawiać??
Z tego co się dowiedziałam to u mnie wogóle ciężko o to znieczulenie do porodu bo marnie z anastezjologami w szpitalu, więc pewnie nie mam co o tym myśleć.
Ja nie chcę znieczulenia...

Lecę nadrabiać kolejne strony...
Stary 2009-11-18, 19:34   #2785
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
malinka Ja jeszcze nie dostałam nawet takiej informacji mam nadzieję że się załapie
Ja również nie dostałam jeszcze żadnej informacji. Ciekawe czy dostanę te próbki?

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Oj coraz nieciekawiej z tym szpitalami, mam nadzieję że się ta "epidemia" nie rozwinie.. Ale ja i tak uważam że to jest taka burza medialna i już mam dośc słuchania o grypie non stop..

Gooha - ja bym bardzo chciała znieczulenie, chyba mam niski próg bólu bo nawet u dentysty zawsze biorę znieczulenie
Też myślę, że media sztucznie napędzają strach przed tą grypą.

Ja również zawsze biorę znieczulenie u dentysty i szczerze nie wiem, jak to będzie z tym moim porodem. Podejrzewam, że bóle jak przy @, tyle że ja miałam takie bóle, że kilka razy zemdlałam przez nie... No i mam lekkie obawy, jak to będzie...
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 19:35   #2786
zebra666
Zakorzenienie

AAA zapomniałam Wam napisać... Pamiętacie tę ankietę Pampersa? Przysłali mi wczorajaż jednego. Mąż płakał ze śmiechu.

Kamyk niezłe łowy

Stary 2009-11-18, 19:44   #2787
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Przez internet można zamówić olejki specjalne do tego celu, może w aptece też takie są.
Ja chyba zakupie jakiś cały zestaw przez allegro, bo widziałam że takie są, razem z wyprawką dla mamy do porodu.
A możesz dać namiary?
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 19:47   #2788
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Pysia, gratuluję mieszkanka Z Twojego opisu wygląda na świetne, no i ten taras Możesz mieć miniaturę ogrodu
więc Wasze zdrówko!!

No taras będzie mój
Zwlaszcza że jestem Architektem krajobrazu ...aaaaa się wyrzyję i będzie część wypoczynkowa i namiastka ogrodu

Cytat:
Do mnie dziś dotarły pościele, kocyki, rożek i inne drobiazgi dla Frania. Już niewiele rzeczy zostało do kupienia, jutro jedziemy dokładnie obejrzeć wózek i potem tylko wyślę rodzicom info jaki mają dokładnie kupić
Gratuluję....rany ja też muszęsię ogarnąć z tymi zakupami

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

[/COLOR]pysia taras
Z mężem z poczatku zrobilismy ....a potem tylko

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
AAA zapomniałam Wam napisać... Pamiętacie tę ankietę Pampersa? Przysłali mi wczorajaż jednego. Mąż płakał ze śmiechu.
hihihi to mały będzie miał w co siurkać

Kamyczku fajne lowy....i za takcenę , a te spodenki z puchatkiem

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-18 o 19:50
Stary 2009-11-18, 20:00   #2789
filka2
Zadomowienie

a ja ostanio dostałam próbke perfum avril lavigne z tej strony co tu ktoras wżucała,no myślalam ze pekne ze smiechu
nasączony skrawek chusteczki 1cm na kartce pocztowej

a w ogole w tesco sa pampersy w promocji 99zł za 2paki wielkie
Stary 2009-11-18, 20:04   #2790
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
a ja ostanio dostałam próbke perfum avril lavigne z tej strony co tu ktoras wżucała,no myślalam ze pekne ze smiechu
nasączony skrawek chusteczki 1cm na kartce pocztowej

a w ogole w tesco sa pampersy w promocji 99zł za 2paki wielkie
Filka o tym już nie chciałam pisać, bo też je dzisiaj dostałam i mało nie umarłam jak mi tata przyniósł co do mnie przyszłozastanawi am się czy mam się natrzeć tym świstkiem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości