Pasztet z soi lub soczewicy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2007-03-22, 15:53   #1
malwa00
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-11
Wiadomości: 50
Question

Pasztet z soi lub soczewicy


Ile muszę użyś ziaren soi lub soczewicy(chodzi mi o objętoś przed ugotowaniem) aby pasztet zajął małą formę keksówkę??
malwa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-22, 16:25   #2
ta-monia
Raczkowanie
 
Avatar ta-monia
 
Zarejestrowany: 2006-10
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 360
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

Na keksówkę 450ml ok. 175g soczewicy.
Ja zawsze na oko daję więcej tj. 2 szklanki.
__________________
taka z uśmiechem

a w mojej kuchni pachnie dziś... http://zesmakiem.blox.pl/html
ta-monia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 10:54   #3
karolinka86
Zakorzenienie
 
Avatar karolinka86
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: z domku :)
Wiadomości: 9 691
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

Widziałam niedawno przepis na taki pasztet i mam na niego ochotę Tylko porcja jest dośc spora... Ale mam nadzieje, że można zamrozić?
__________________

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 13:56   #4
boulangerie
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2009-06
Lokalizacja: Toruń
Wiadomości: 312
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Widziałam niedawno przepis na taki pasztet i mam na niego ochotę Tylko porcja jest dośc spora... Ale mam nadzieje, że można zamrozić?
można mrozić, można ja podzieliłam pasztet na 5 części, zamroziłam i jak mam ochotę to wyciągam go na noc i następnego dnia można jeść
boulangerie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-29, 17:45   #5
karolinka86
Zakorzenienie
 
Avatar karolinka86
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: z domku :)
Wiadomości: 9 691
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

Dzięki A w smaku choć trochę przypomina ten zwykły?
Taki samodzielnie zrobiony jest chyba lepszy niż gotowy sojowy kupiony w sklepie?
__________________

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 11:04   #6
boulangerie
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2009-06
Lokalizacja: Toruń
Wiadomości: 312
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

Ma inny smak niż mięsny, ale jest przepyszny i polecam go nawet tym najbardziej mięsożernym zawsze jakaś smaczna odmiana i jest 1000 razy lepszy od sklepowego
Jedyna jego wada, wg mnie, to to że się rozpada jak się kroi...
boulangerie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 16:16   #7
karolinka86
Zakorzenienie
 
Avatar karolinka86
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: z domku :)
Wiadomości: 9 691
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

JA akurat nie jestem mięsożercą więc powinien mi smakować
A czy można go upiec w takiej blaszanej formie jak ciasto? Czy tylko taka aluminiowa, w której często pasztety są w sklepie?
__________________

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-31, 22:39   #8
boulangerie
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2009-06
Lokalizacja: Toruń
Wiadomości: 312
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

Ja piekłam w zwykłej blaszanej keksówce wyłożonej papierem do pieczenia
boulangerie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 10:10   #9
karolinka86
Zakorzenienie
 
Avatar karolinka86
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: z domku :)
Wiadomości: 9 691
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

A co dodajecie do tej soi? W jakimś przepisie widziałam pieczarki i przyprawy
__________________

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-18, 22:10   #10
samajka
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2009-08
Wiadomości: 60
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

dziewczyny , jak wy robicie ten pasztet ?
można prosic o przepis

(w necie jest sporo przepisów , ale lepszy jakiś sprawdzony )
samajka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 10:17   #11
karolinka86
Zakorzenienie
 
Avatar karolinka86
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: z domku :)
Wiadomości: 9 691
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

Jak chcesz to potem wkleję tu taki z gazetki "Przyślij przepis "
__________________

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-22, 13:27   #12
Fibibi
Rozeznanie
 
Avatar Fibibi
 
Zarejestrowany: 2008-10
Lokalizacja: wyspy Bergamuty ;-)
Wiadomości: 586
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

Mam nadzieję, że karolinka86 się nie pogniewa na mnie, że za nią wklejam fotkę Pasztetu sojowego z gazetki "Prześlij przepis" nr 24, pazdziernik 2009 s.32
__________________
Włosomaniaczka z UK
Człowiek to rzeczownik, a rzeczownikiem rządzą przypadki.
~Krystyna Siesicka

Edytowane przez Fibibi
Czas edycji: 2009-11-22 o 13:30
Fibibi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 11:19   #13
karolinka86
Zakorzenienie
 
Avatar karolinka86
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: z domku :)
Wiadomości: 9 691
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

Po prostu mnie wyręczyłaś
Fajnie, dokładnie o ten przepis mi chodziło
JA go mam zamiar wypróbować, ale z połowy porcji na razie bo ta jest mega
__________________

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 08:43   #14
lutien
Wtajemniczenie
 
Avatar lutien
 
Zarejestrowany: 2009-07
Lokalizacja: Katowice
Wiadomości: 2 319
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

Ja ostatnio wypróbowałam przepis z dodatkiem jogurtu i muszę przyznać, że był przepyszny. Właśnie jogurt sprawił, że pasztet miał kremową konsystencję i można było nim smarować chleb.
Pamiętam, że przepis nie różnił się wiele od standardowego przepisu. Niestety nie mogę znaleźć dokłądnie tego...
__________________
"Kiedy decydujesz się na dziecko,
zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem."
(Katharine Hadley )




lutien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 16:11   #15
Magi_1988
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2006-12
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 126
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

Wydawałoby się, że to taki zdrowy przepis - tylko po co ta wegeta?? Myślę, że można poeksperymentować z przyprawami kuchni wschodniej. Z soczewicą świetnie komponuje się kumin. Jeszcze nie robiłam takiego pasztetu, ale na pewno spróbuję
Magi_1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 16:46   #16
karolinka86
Zakorzenienie
 
Avatar karolinka86
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: z domku :)
Wiadomości: 9 691
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Właśnie jogurt sprawił, że pasztet miał kremową konsystencję i można było nim smarować chleb.
.
Ja z kolei wolę taki pasztet, który można kroić

Cytat:
Napisane przez Magi_1988 Pokaż wiadomość
Wydawałoby się, że to taki zdrowy przepis - tylko po co ta wegeta?? Myślę, że można poeksperymentować z przyprawami kuchni wschodniej. Z soczewicą świetnie komponuje się kumin. Jeszcze nie robiłam takiego pasztetu, ale na pewno spróbuję
Wegeta dodaje fajnego smaku Dodaję ją do wielu potraw
__________________

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 10:19   #17
karolinka86
Zakorzenienie
 
Avatar karolinka86
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: z domku :)
Wiadomości: 9 691
Dot.: Pasztet z soi lub soczewicy

Cytat:
Napisane przez Fibibi Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że karolinka86 się nie pogniewa na mnie, że za nią wklejam fotkę Pasztetu sojowego z gazetki "Prześlij przepis" nr 24, pazdziernik 2009 s.32
Ja właśnie kilka dni temu robilam ten przepis, ale z 1/4 porcji i wyszło mi w sam raz: taka nieduża keksowka

Pasztet dobry, tylko troszkę mi się kruszył... Ja sobie go jeszcze smarowałam chrzanem i tak bardziej mi smakowal
__________________

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.