|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Co do kosmetyków - ponoć robili jakieś najnowsze badania kosmetyków dla dzieci i wiele firm musiało przejść na opisy: "od 1 miesiąca zycia", a HIPP jest jedną z tych marek, które mogą pochwalić się "od pierwszego dnia życia" (badania z 2009). Czy któraś z Was wie więcej na ten temat? Mnie uświadamiała pani w sklepie właśnie o zawartości tych wszystkich rumianków, zapachów, aloesów etc.
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Azzis brak słów na tego lekarza, ale teraz lepiej nie zmieniaj i nie kłóć się, jak ma odbierać poród.jesteś niestetty od niego uzależniona, no ale on jest...
Powiem Wam, ze tez zaiwodlam sie na moim lekarzu,chodze do niego prywatnie, place mu, a on jeszcze dodatkowo bierze ode mnie za zwolnienie. Madziulka ładny płaszcz. Agape trzymam kciuki za wyniki.daj jak najszybciej znac!i w ogole jak Twoja opuchlizna? fajna ta kronika, trzeba pomyśleć, choc nie teraz kupimy, tylko pewnie po urodzeniu Synusia ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Xmila gratuluję udanych cukrów!no i zazdroszcę kłucia tylko 2 razy w tyg!!ale szczęściara z Ciebie!miałaś jakieś cukry powyżej normy?? |
|
|
|
#2853 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=xmila;15372465]Wróciłam z klinik, zgodnie z przewidywaniami z cukrem wszystko wygląda jak należy
Raczej nie zapowiada się żebym musiała brać insulinę, więc jestem bardzo, bardzo happy Gratulacje !!! ciesze sie ze wszystko dobrze !!! ja ide do ginki w poniedzialek zobaczymy co mi powie... ale z pomiarow wynika ze nie jest zle |
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
aazis
Tak poza tym to zaczęłam cytowac, ale się zgubiłam więc napisze tak ogólnie, świetne zakupy dziewczyny dobrze robicie, nie czekajcie do ostatniej chwili, nigdy nie widadomo co się może wydarzyć na samym końcu. Tak jak u mnie całą ciąże bez problemów, a tu nagle hyc i nie wiadomo skąd rozwarcie jak ta lala ogólnie dzięki Wam za wsparcie Jutro od rana nowa pralka idzie w ruch i cały dzień na wysokich obrotach a potem prasowanko. Głupio mi, że mama za mnie zrobi to wszystko, wolałabym sama jednak nawet na siedząco np czy coś, ale oczywiście mi nie dadzą, bo nawet na koope nie wolno mi wstać bo za chwilę mam procesję pod drzwiami
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.. tego nie da się podważyć, więc będzie musiał Ci dać. Ja właśnie dlatego poszłam na zwolnienie. Codziennie wracałam do domu z tak okropnym bólem skroni, że aż wymiotowałam.. byłam nawet u neurologa z tym, ale wszystko wyszło dobrze - ponoć w ciąży tak czasem jest.jestem po wielkiej kłótni z tżtem. wczoraj spotkałam się ze starymi przyjaciółkami z pierwszego kierunku studiów i zaplanowałyśmy razem mały wyskok do innego miasta w odwiedziny do jednej z nas. bliziutko, bo tylko jakieś 100km. stwierdziłam, że wezmę samochód teżeta.. oczywiście wyjazd już umówiony na jutro, a mój mężuś protestuje! że niby to za daleko i coś mi się samej stanie!! mówię, proszę, że nie sama, że tylko 100km, że autostradą, że bezpiecznie, że to iż on będzie obok mnie (bo tak bym mogła - wtedy byłoby niby bezpiecznie, tyle, że on jutro cały dzień ma pacjentów) wcale bezpieczniejsze nie jest od tego, że obok jest koleżanka. a on cały czas swoje: że mam prawo jazdy za krótko (moja odp: ze przecież muszę się kiedyś szkolić), że ślisko na drogach, ze to, że tamto, że ciąża itp.. jestem wsciekła!!! oczywiście pokłóciliśmy się bardzo! dziś mam zamiar jeszcze go pomeczyc.. ale zobaczymy co z tego bedzie... grrrrrpatinka_ bo już prawie zapomniałam o tym foteliku. moja siostra ma jednak neo +, ale czy neo też pasuje, to nie wie.. jej się wydaje, że powinien, bo wszystko i tak idzie przez adapery i nie sądzi by aż tak to się zmieniło. Ja bym zadzwoniła na Twoim miejscu do producenta (kontakt ze strony http://www.babydesign.pl/) i się dokładnie dopytała co i jak. |
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
tak płacę Patinka i byłam tym zażenowana ...no ale byle do porodu i żeby się wszystko udało-Synek zdrowy no i ja też.
|
|
|
|
#2858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jak zjem coś czego jeszcze nie jadłam to będę sprawdzać ![]() Soraya, Pola - trzymam kciuki, żebyście też mogły rzadziej się kłuć. Ale to pewnie zależy od lekarza prowadzącego , niektórzy są bardzo ostrożni. Najważniejsze żeby poziomy były w normach i po posiłkach, i na czczo. Ja na początku strasznie się bałam, że dostanę insulinę, ale na razie nic na to nie wskazuje... |
|
|
|
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie krew zalewa jak się o tych lekarzach pomyśli. I na dodatek jeszcze mają czelność narzekać, że mało zarabiają... a przy każdej nadarzającej się okazji chcą wyssać ile się da.
Ja też kupiłam z Hipp płyn do mycia ciała i krem na odparzenia, a z Nivea krem na każdą pogodę i 3 razy już dostałam od gina próbki kremu z Nivea na odprzenia to w sumie 60 ml już. Z kosmetyków chyba tyle wystarczy na początek czy kupujecie jeszcze jakieś oliwki, mleczka, lotiony, szampony? Bo sama nie wiem. Podobno jak nie ma bardzo suchej skóry to nie trzeba już dodatkowo nawilżać. |
|
|
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem jak wkurzająca jest czyjaś pomoc , sama bym chciała wszystko robić , ale dziecko najważniejsze , czym dłużej w brzusiu siedzi tym dla niego lepiej a mnie zaczyna w lewym boku kłuć
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- ale jestem jakaś wkurzona.dawno tak nie miałam. a jak Wasze humorki? |
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie za L4 dodatkowo jeszcze płacić:\ istne wyłudzenie |
|
|
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
youyou - ja nie kupuję ani śpiworka ani poduchy do karmienia (ale te które znalazłaś są ładne), do karmienia spróbuję użyć tej poduchy dla kobiet w ciąży
Agape - teściowa kupiła nam podobną kronikę dla pierwszego synusia. Fajna spawa, ale aż mi wstyd się przyznać, że uzupełniłam tylko trochę tej kroniki ![]() ula - nie daj się i dbaj o siebie, jeszcze tylko parę tygodni Nie narzekałabym na spanie, gdyby nie starszy synek, który mnie woła w nocy. Na szczęście nie dokuczają mi takie typowo ciążowe dolegliwości, nawet nie muszę pędzić do łazienki. Co dziwne, bo pamiętam że pod koniec pierwszej ciązy wstawałam 2 razy w nocy na siusiu (no ale jeszcze półtora miesiąca przede mną więc wszystko się może zdażyć )xmila - za bardzo dobre wyniki, to teraz możesz sobie trochę osłodzić życie![]() lila - nie patrzyłam na najnowsze badania, ale pamiętam z pierwszej SR jak mówili, żeby nie dać się zwariować z tymi kosmetykami od 1 miesiąca życia. W końcu dzieciaczki muszą czegoś używać. A tak na marginesie to Hipp był juz tutaj chwalony |
|
|
|
#2864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, żeby wynik był ok. 120-130. I teraz tak mniej więcej trzymam, a waga stanęła. Ale jak się głębiej zastanowić to chudnę, bo przecież mały robi się coraz cięższy ![]() A nastrój mam od wczoraj wredny - kotu już się wczoraj oberwało, a dziś aż mnie korci, żeby się z TŻ pokłócić Addicted mam właśnie taki zamiar Chyba na weekend machnę małe ciasto marchewkowe - bez cukru oczywiście
Edytowane przez xmila Czas edycji: 2009-11-19 o 12:46 |
|
|
|
|
#2865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do szamponu, to na początek też mam zamiar nie stosować, choć w mojej rodzinie dzieciaki rodzą się z bujnymi czuprynkami |
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi zależy, żeby mieć ten fotelik z bazą...w sumie teraz to już nie wiem-czy kupować wszystko w zestawie z wózkiem, czy tak jak wstępnie myślałam najpierw sam fotelik z bazą:/ tylko jakbym żle kupiła i by mi póżniej nie pasował do stelaża to bym była wściekła...sprzedawca pisał neo+baza i w sumie nie wiem czy są też foteliki bez "+" czy nie...pomyślę nad producentem jeszcze, bo wolałabym znalezc te informacje w necie niż się marać i dzwonić
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2009-11-19 o 12:51 |
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś humorek nawet dobry , tylko brzusio jakoś pobolewa , więc leże
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila pocieszyłaś mnie. a jak długo byłaś pod opieką diebetologa?kiedy masz nastepną wizytę?
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Tak się zezłościłam tą wizytą, że nie mogę się na niczym innym skupić, tylko myślę o tym jakim to okazał się chamem...a ja miałam o nim na prawdę dobre zdanie... Ale, że ten Twój każe płacić sobie za zwolnienie - też dobry agent!
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjątkowo... bez przyczyny ale mnie to bardzo cieszy bo wczoraj byłam rozdrażniona.Azzis jak na następnej wizycie nie da Ci zwoleninia mozę idź do innego? Od etgo tylko weź zaświadczenie od kiedy jesteś pod opieką lekarską do becikowego i tyle... Nie ma co ryzykować:\ Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-11-19 o 13:00 |
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Azzis to może spróbuj gdzie indziej pójść. oprócz tej sytuacji to byłaś zniego zadowolona?
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Moj gin też ...szkoda słów.nawet nie chce myśleć bo się jeszcze bardziej wkó.... |
|
|
|
#2873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że jest się kogo poradzić, bo człowiek zielony i już sie gubi
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Raczkowanie
|
Do diabetologa chodzę od miesiąca - byłam już 3 razy, a teraz mam następna wizytę za miesiąc. No chyba, że coś by się zaczęło dziać niepokojącego z cukrem...
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też tak kuło wczoraj i dziś sporadycznie... |
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
a jak ciśnienie?pamiętaj, aby duzo pić!
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie o ten mi chodzi! U nas w żadnym sklepie go nie widziałam... A co to jest ten Askot?
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila
![]() Lila to bardzo ciekawe o tych kosmetykach.Sama bym sie chetnie dowiedziala wiecej na ten temat Pola a duzo musisz doplacac za zwolnienie? Bylam wczoraj u rodzinnego i bez problemu dostalam skierowanie na wszystkie wyniki.Dzis juz zrobilam i powinny byc do odebrania jutro Pozniej z nimi znow do rodzinnej i dopiero dostane skierowanie na konsultacje...No ale wazne, ze w ogole
|
|
|
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() olewkowe wizyty, odpowiedzi trzeba było wyciagać, badania i USG pozniej krytyki etc... w końcu się w****iłam i wybrałam prywatną klinikę i jestem bardzo zadowolona. Lekarz traktuje mnie jak człowieka, o nic nie musze wypytywać, prosić itp. Fakt, ze to kosztuje ale mam święty spokój ![]() wiem, ze do porodu masz niedaleko może własnie dlatego zmień lekarza dużo na wizyty nie wydasz od starego weż zaswiadczenie do becikowego i już. Poinformowałabym go po tym, ze własnie dzieki swojemu podejsciu zmieniasz lekarza bo łapówkarzom płacić nie będziesz. Cytat:
ja mam coś takiego ![]() http://www.allegro.pl/item822675457_...s_bordowy.html i drugiemu bakowi tez kupię
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

Raczej nie zapowiada się żebym musiała brać insulinę, więc jestem bardzo, bardzo happy
Jak coś się złego stanie to pacan nie będzie się poczuwał do odpowiedzialności
Też kupiłam parę dni temu kosmetyki z Hippa, podobno najmniej uczulają. Ale to wyjdzie w praniu 

ogólnie dzięki Wam za wsparcie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)