|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Carol a ja się tak zastanawiam czy ta twoja Ola się niczego nie domyśla, przecież twój tz to na głowie staje żebyś się nie przemęczała itp;P w końcu twoje dzieciątko to już dosyć rozumna istotka
|
|
#3542 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Motylku trzymam kciuki bysię szybko udało
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
trzymaj się tam cieplutko. Jesteśmy z Tobą
|
|
|
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
a ja dziewczynki musze sie wam pochwalic ze zajełam sobie głowe odchudzaniem
i ta myla idac... po pracy juz nic nie jem od paru dni...iiiiiiiiiiiiiiiiiii i............chyba schudłam (a moze to i dobrze albo tak mi sie wydaje no cóz...to mnie mobilizuje a grunt to dobra mobilizacja
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#3546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozliwe, ze się domyśla czegoś ale na razie jeszcze cisza wczoraj tylko mi coś opowiadała, ze koleżanka w klasie jej mówiła, ze jej ciocia jej powiedziała, ze bez chłopa można miec dzieci, na to Ola, ze oprócz invitro nie można cwaniara i powiedziała, ze przecież plemnik musi być a bez chłopa sie nie da. I zapytala skąd biorą te plemniki do in vitro, myślałam, ze padnę, ale jej powiedziałam,ze sa dawcy i że potem są one przechowywane nie wiedziałam,z e to moje dziecię aż tyle wie![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
powinnaś najpóźniej 3 godz przed snem jeszcze coś niskokalorycznego przekąsić![]() Ja teraz zapominam o odchudzaniu no cóż będę słoniątkiem
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
Kochane a ja juz nie moge przestac myslec o naszym wyjezdzie. Za tydzien o tej porze bede juz myslec co spakowac a wieczorkiem bedzie szykowanko cala para. Wiecie tak w srodku marze ze tz da mi nowy pierscionek tak jak za pierwszym razem na plazy...
. Juz sobie o tym mysle od dluzszego czasu ale tez nie chce sie rozczarowac bo wiem ze ostatnio krucho u nas z kasa i to by byl nie lada wydatek. Jak by nie bylo to i tak bedzie cudownie. Uwielbiam hiszpanie i tamtejsze jedzonko No wlasnie a tak swoja droga to jak wygladaly wsze zareczyny dziewczynki? (juz byly historie o pierwszych milosciach i o tym jak poznalysmy naszych tz-ow, jak narazie Carol wygrywa ze swoja mlodociana miloscia!!! |
|
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
|
#3549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jakoś się wycwaniłam i kupuję tylko to co ma podaną wartość kalorii i wtedy sobie dzielę Dzięki temu mam zróżnicowane śniadania i omijam szerokim łukiem drożdżówki, słodkie bułeczki. Kupuję bułki grahamki albo chleb ziarnisty a wyjątkowych sytuacjach zwykły chlebek.Przykładowa kanapka, bez której żyć nie mogę: chleb pszenny, listek sałaty, plasterek sera żółtego (np salami) plasterek szynki drobiowej lub z beczki i pomidor I takie 3 kanapki lub 2 z bułką średnią (kajzerką lub grahamką)
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja wiem ze musiłabym cos przekanszac jeszcze w domu.. ale znam siebie.. jak juz po cos siegne w domu.. to na jednej rzeczy sie nie skonczy... ale mam to wszystko pod kontrola skarbie
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak miło, że pamiętasz z moim mężulkiem nie było żadnego spontanu, po prostu ustaliliśmy datę ślubu i poszliśmy do w.kruka po pierscionek, ja chciałam dużo tańszy, ale TŻ sie uparł i kupił drogi jak szlag. Potem w autku mi go włożył na paluszek i dał buziaka i przytulił mocno, słowa były zbędne, nie było to romantyczne, ale słodkie, wiedzieliśmy od dawna, ze chcemy być razem i to był tylko rodzaj symbolu a powiedzcie mi ile się znaliscie przed ślubem z TŻtami?? Ja z moim po 2 miesiącach znajomości zamieszkałam, a po roku byliśmy malżeństwem i za 6 dni będzie 3 rocznica po ślubie
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Caroll super, ze masz taki dobry kontakt z córką, tez bym tak chciała. To chyba dlatego, ze ma taką młodą mamusię
Hmm... co do miłósci - my z Tz poznaliśmy się w lesie właściwie spotkaliśmy się jeszcze wcześniej na imprezie, ja miałam chyba 17 lat, on mnie nie pamięta - nie dziwne przystawiał się do mojej koleżanki. Kilka lat później poszliśmy z koleżanką na spacer do lasu, zadzwonił jej kolega, ze jest ze swoimi kolegami i czy moga się przyłączyć. I był też tam mój M., ale jakoś się nim nie zainteresowałam, bardziej przypadł mi do gustu jego kolega to był chyba wrzesień 2006 o ile pamiętam w grudniu po świętach jakimś trafem znowu się spotkaliśmy przez przypadek. Trochę wypiliśmy (ech te szalone lata ) i odprowadził mnie do domu. Prawie całą drogę się całowaliśmy Potem ja nie chciałam się z nim spotykać, ale miałam wymówki, a to że włosy farbuje, a to ze brzuch mnie boli(to może przynieść Ci jakiegoś proszka ) w końcu się umówiłam z nim dla świętego spokoju no i tak zostało. To było 5.01Dwa miesiące później oświadczył mi się. Zero romantyzmu. Poszliśmy do takiej knajpy koło drogo krajowej - głównie tirowcy tam jedzą. Zjedliśmy frytki i wybiła 19 - ja brałam wtedy anty więc biegiem do domu bo zapomniałam ich wziąć wychodzimy - on złapał mnie za łokieć i "czy zostaniesz moją żoną" "tak" tyle pamietam z tego co powiedział. Po półtora roku narzeczeństwa zamieszkaliśmy ze sobą, po dwóch i pół wzięliśmy ślub
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2009-11-19 o 12:35 |
|
|
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale im wiecej tu o tym czytam.... tym bardziej nad tym mysle..... :ehem : moze to ja sie oswiadcze.. .i to bedzie moja historia
|
|
|
|
#3554 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny!
ale macie tempo a ja znowu nie nadazam dzisiaj kolejny dzien sleczenia nad ksiazkami a jutro zjazd kolejny buuuupostaram sie włączyc dzisiaj do was ![]() chociaz na chwilemam nadzieje, ze macie dobre dzionki i duzo usmiechu wam zycze kochane
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze omijasz drożdżówki i słodkie bułeczki, licząc szybko taka 1 bułka ma około 110-120 kcal z dodatkami już. Kochana ściągnij sobie ten program niezbędnik odchudzania: http://www.instalki.pl/programy/down...dchudzania.php ja go używałam w poczatkowej fazie odchudzania i bardzo mi pomógł.
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze można zrobić tak jak moja koleżanka (no troche taka głupiutka)
"Albo się oświadczasz, albo koniec!" |
|
|
|
#3557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mialam niespodzianke mimo ze sama wybralam pierscionek. Uparlam sie na jeden z Kruka i tz zamowil go przez internet podajac adres moich rodzicow. Wiec codziennie sie ich pytalam czy juz doszedl bo moj brat mial do nas przyleciec razem z tym pierscionkiem. Tak wiec lot mial miec w niedziele 30 maja a w piatek dzwonilam do domu czy doszedl pierscionek na co moi rodzice ze im przykro ale niestety nie doszedl itd. Wiec zalamana myslalam ze bede musiala czekac do naszego wyjazdu do Polski. Mielismy wtedy wolne az do poniedzialku dzieki tutejszym bank holiday weekends. W poniedzialek rano 1 czerwca moj tz przyniosl mi sniadanie do lozka a ze byla piekna pogoda to stwierdzilismy ze pojedziemy na spacer na plaze. Ja mam manie zbierania muszelek wiec za kazdym razem jak tam jedziemy to oboje zbieramy. No i tz ukucnal zeby wykopac z piasku jedna duza muszelke i nim sie obejrzalam to on przede mna klekal z pierscionkiem i poprosil mnie o reke
|
|
|
|
|
#3558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że teraz przy chęci obu stron uda się na pewno![]() Cytat:
no to coś mi się wydaje, że to ona wam powie, że będzie miała rodzeństwo a nie wy jej;D bo tylko patrzeć jak się wszystkiego domyśli![]() Cytat:
tylko jak to będzie?? ty jemu pierścionek? czy sama sobie?![]() my znaliśmy się z moim tz przed ślubem 3 lata, zamieszkaliśmy razem po 10 miesiącach znajomości (razem wyjechaliśmy na studia do stolicy). Zaręczyny nam się wymarzyły takie z wyjazdem gdzieś i koniecznie w drugą rocznicę naszej znajomości ale jakoś tak wyszło, że nie mieliśmy zbyt dużo kasy więc po prostu wybrałam pierścionek, a w dniu rocznicy zrobiłam super obiadek w domku, ubraliśmy się odświętnie, zjedliśmy i na koniec misio klęknął i spytał czy za niego wyjdę, wiedziałam co mnie czeka ale i tak stres był po pół roku zaczeliśmy przygotowania do ślubu i to tak to właśnie było
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie niestety romantyzmu nie było. jesteśmy parą już 12 lat, a po ślubie jesteśmy 6 lat. Rok przed ślubem razem zamieszkaliśmy i tak doszliśmy do wniosku, że może by ślub wziąść, żeby to z głowy mieć. Oczywiście pierścionek sama sobie wybierałam, a TŻ tylko go włożył na palec, nawet nie pytał czy wyjdę za niego...
dziś już taka "łatwa" bym nie była ![]() ![]()
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ TO ZNOWU JA
![]() ![]() troszkę posprzatałam jeden pokój zrobiomnuy oczywiście nie odkurzałam jeszcze bo to nalezy do potworka, jeszcze łazienka , troche kuchni i bede mogła sie obijać![]() ![]() widze że temat zaręczyn ja z moim meżem znamuy sie z 9 lat pona 7 (nie wiem czy dobrze pamiętam 7 albo 8 )jesteśmy ze sobą a od czerwca 2008 roku jesteśmy małżeństwem poznaliśmy sie w pub-ie przez jego kolegę z którym chodziłam przez dwa tygodnie , koleś był dupkiem i jak sie później okazało z cała grupa facetów(czyt.kumpli) tylko go tolerowali bo był zapatrzony w siebie(fakt przystojny ale tylko to)no i on mnie z nimi poznał i ja później przez bardzo długi okres czasu kumplowałam sie z nimi, fajnie było cały czas mogłam flirtować do woli wkońcu pewnego dnia(1listopad ) poszliśmy do knajpki (oczywiście jak już każy odwiedził groby) no i tam tak jakoś wyszło że zaczelismy sie całować i już tak zostało(dodam że wcześniej kręciłam z innym jego kolegą no ale sie nie załapał bo wyjechał do rodziny-no cóż kto pierwszy ten lepszy )po 3 latach mój dostał wezwanie do woja i przed jego wyjazdem pojechaliśmy do zakopca i tam w kanjpce na krupówkach(fajna polecam taka drewniana, górale grają )mi sie oświadczył w zasadzie to podejrzewałam bo pare dni przed wiecznie nie miał dla mnie czasu i coś załatwiał więc ja domyslna podejrzewałam co póżniej byliśmy troche zaręczeni bo chcieliśmy mieć ślub i wesele no i dopiero w tamtym roku sie zlegalizowaliśmy![]() ![]() ojej ale sie rozpisałam): ale same zaczełyście |
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co z tym testem? jak dziś tempka? och no jak ja bym chciała już wiedzieć
|
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie bylo troszkę roantyzmu
![]() Poza tym juz wam chyba pisalam ja mialam oswiadczyny dwa razy ![]() pierscionek wybieraismy razem bo tz chcial miec pewnaosc ze bedzie mi sie podobal zareczylismy sie po 1,5 roku znajomosci i 7,cach mieszkania razem.Pierwsze oswiadczyny byly 3dni po moich urodzinach..po polnocnej klotni nastepnego dnia tz wsadzil mnie w samochod i zabrak nad morze ( ja kocham morze a zlonydnu mielsimy oj 2 godzn drogi) tam poszlismy na kolacje a potem wieczorem na plaze tam kleknal i sie oswiadczyl) ehh fajnie bylo a drugie byly w wigilie- moi rodzice( jeszcze tato moj zyl) przylecieli do nas, a ze ja jestem jedyna corka wiec tz widzial, ze dla rodzicow to wazne-denerwowal sie wtedy strasznie ale bylo super to tyle
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Abstrahując mam prośbę. Ta koleżanka co nam dał to łóżeczko, nie chce za niego pieniędzy, ale mnie tak głupio. I wymyśliliśmy sobie z M., ze kupimy coś dla małego Kubusia - jakąś fajną zabawkę. Mogłybyście mi coś podpowiedzieć, z czego uczeiszyłby się 3-latek? PLIS
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Na Zonkach 2009 jedna Wiazazanka podała link do takiego artykuł http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-..._w_glowie.html Ciekawy Ja od dziś staję się optymistką |
|
|
|
#3564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
lub kinder niespodzianka |
||
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, ze to takie żywe dziecko, nie usiedzi 5 minut na tyłku.
![]() Ale to puzzle fajny pomysł Dziękuje Marlenko |
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item809679202_...hit_od_ss.html ja jestem zwolenniczką zabawek, którymi dzieci mogą się bawić wykonując jakieś czynności a nie tylko siedzenie
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- jestem teraz na etapie prezentów dla 5-latków. Dla chłopców kupuję wozy strażackie, kopary, autka itp a dla dziewczynek zazwyczaj koniki, lub jakieś wróżkowe lalki ala barbie
|
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak na razie u żadnej się chyba nie pomyliłam;D
|
|
|
#3570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.amazon.co.uk/Elefun-Motor.../dp/B0002HNMUQ Moze znajdziesz ja na allegro. Ten slonik wydmuchuje z traby motylki ktore dzieci lapia w siateczki . Mozna grac samemu lub w kilka osob. Gra jest naprawde slodka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

, ide lezec
(a moze to i dobrze
no cóz...to mnie mobilizuje a grunt to dobra mobilizacja
CEL 70 KG.

:ehem : moze to ja sie oswiadcze..
dziś już taka "łatwa" bym nie była