|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
|
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze! Przecież to jest popieprz***!!! Jak można żądać dodatkową kasę za wypisanie zwolnienia? Przecież to też leży w jego interesie...
|
|
#2913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż co drugi dzień kupuje 2l mleka Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie brzuszki
![]() Ja już po szpitalu nie ma to jak w domku Powiem wam tylko tak na szybko, że nie powinnyśmy się martwić cukrem szyjką my zniesiemy wszystko najważniejsze, że mamy zdrowe dzieci i dane jest nam czekać na maluszki. Oj widziałam dziewczyny które juz na początku musiały pożegnac się ze swoimi maluszkami, tragedia.... Nie nadrobie wszytkiego Sweet trzymaj sie Pysiamn Gratuluję mieszkanka |
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardotka jak badania? |
|
|
|
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
Cukier jest minimalnie podwyższony mam sobie zafundować lekkostrawna dietke bez kłucia
a kłuli mnie non stop i palce ma obolałe.Miałam robione 2x dziennie KTG niesamowite uczucie więc jestem spokojna.Poznałam kilka ciężarnych byłam zwiedzać porodówke, nie było tak źle jak myślałam no może za wyjątkiem jedzenia hihi ale posiłki mi rodzinka donosiła
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziwczyny idę się położyć na godzinkę , moze się troszkę prześpię nie piszcie dużo
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
azzis - kurcze, ale masz pecha co do tego lekarza. Tak sobie pomyslalam, ze jak nic nie wspomniesz o zwolnieniu -to Ci po prostu nie da i tyle (pewnie nie bedzie proponowal, ze da za kase). Ja chodze do lekarza na Bielanach. Prowadzil moja pierwsza ciaze tez. I jestem zadowolona. Rzetelny, mily i nie robi problemu ze zwolnieniem. Tylko za pierwszym razem on daje, a pozniej juz polozna przy wejsciu sie pyta do kiedy jest zwolnienie itd.. i za niego wszystko wypelnia. No i na NFZ. Jesli chcesz namiary to daj znac na pw.
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka ciazowa zachcianka, wczesniej zadko je jadlam. a oprocz tego bydyn, kisiel i galaretka. cos z tego jemy codziennie. Wiec jesli chodzi o mleko to my kupujemy cala zgrzewke tj 6 lub 8 szt![]() Łazanki zrobione, teraz czekam na mezusia zjemy i idziemy na USG pomierzyc i poogladac synka potem do rodzicow jednych i drugich bo bedziemy mieli filmik wiec kazdy chce zobaczyc wiec wieczorkiem sie odezwe co i jak
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Oj tak to szpitalne jedzenie... Raz pamiętam na śniadanie przynieśli... salceson (z całysz szacukniek dla fanek salcesonu)... Dobrze, że miałam wałówkę od mamci...
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi przyszlo do glowy, ze jesli lekarz prywtany za wystawienie zwolnienia bierze 50 zl, to ciekawe ile sobie zazyczy za wystawienie zaswiadczenia, zeby dostac becikowe. 200zl?
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka to super, że wszytsko ok
i również zazdroszczę KTG
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak możesz to podaj mi namiary do swojego lekarza na PW. Trochę daleko na tych Bielanach, ale może akurat warto. Tylko nowy lekarz na pewno będzie pytał dlaczego zmieniam lekarza... i co mu powiem? A bo nie chciał mi dać zwolnienia? Oni się tam w środowisku lekarskim dobrze znają i raczej niechętnie wysłuchują skargi na innych lekarzy.
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuśki, ja jednak nie wykurowałam się tym bioparoxem i mam zapalenie krtani i tchawicy, od wczoraj antybiotyk doustny
![]() Nie dam rady zapamiętać wszystkiego co chciałam napisać, napiszę to co pamiętam. Pola odpoczywaj i uważaj na ten cukier Patka świetne masz to porównanie brzuszka ![]() Ula ja mam coś co by Tobie pasowało "Pamiętnik niemowlaka z wierszykami i rymowankami" miejsca na zdjęcia USG i do wklejenia pierwszych obciętych włosków. Wydawnictwo nazywa się"p". Ula super, że już brzuszek nie twardnieje, może ten lek jest lepszy niż fenoterol ![]() Bardotka witaj dobrze, że już jesteśPliwa dobrze, że masz ten pessar, będziesz spokojniejsza Pysiu megagratulacje!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Z tego co piszesz to super mieszkanko. Warto było czekać Azzis ja bym po prostu już do niego nie poszła i zapisała się prywatnie do kogoś kogo Ci ktoś poleci. Powiedziałabym, że nie byłam zadowolona z opieki i tyle. Nie mogłabym chodzić do lekarza, do którego nie mam zaufania. Czeka Cię jeszcze wiele wizyt i badań, bo potem są częściej. Sweet Delights trzymaj się, leż i odpoczywaj. Dzidziuś już duży naprawdę. Dla pocieszenia napiszę Ci, że w pierszej ciąży też miałam na tym etapie dzidzię nisko, prawie zgładzoną szyjkę i rozwarcie na 2 cm i dzięki leżeniu dotrzymałam do 39 tygodnia z lekami rozkurczowymi. Teraz z resztą też już reszki szyjki, Mała napiera i rozwarcie na 3cm(półtora palca). Więc leżymy razem . Skurcze niestety mam. Moja mała za to co najmniej pół kilo mniejsza Staram się być dobrej myśli.Dziś dostałam przesyłkę z rzeczami dla mnie i małej- takie pierdułki, bo większość rzeczy mam po starszej , ale cieszy. No i mam majtki po porodowe i wkłady.
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Raczkowanie
|
Gosbaj trzymam kciuki za badanie
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A między lekarzami to wcale nie jest tak słodko - nie musisz mu się tłumaczyć: jeśli nie odpowiada Ci lekarz, zmieniasz i tyle. No i niestety na NFZ bym nie polegała.
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie stwierdziłam że kupię kojec z Motherhood bo przyda się teraz jak i po porodzie do karmienia (zamiast fasolki)
![]() Zaszalałam i poza kojcem kupiłam też z Motherhood: - śpiworek 3w1 - flanelki - ręcznik - podręczny przewijak. Mam nadzieję że TŻ nie dowie się ile za to zapłaciłam ![]() Chciałam jeszcze kupić kocyk ale jakoś nie mogłam się zdecydować... gosbaj - trzymam kciuki za usg
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-11-19 o 15:17 |
|
|
|
#2930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale raz na obiad była mortadela w sosie, mało kto się na nią skusił, ale zapaszek roznosił się po całym oddziale i te dziewczyny w początkowej ciąży biegały tylko na
|
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam mój kojec - ratuje mi życie
|
|
#2933 | ||
|
Raczkowanie
|
rany, ale zdzierstwo ![]() Majątek bym już straciła Ja chodzę na NFZ, L4 mam bez problemów i to od dawna, a z opieki jestem zadowolona, przynajmniej na razie - żeby nie zapeszyć ![]() Cytat:
Witaj, wszystko się ułoży, z dietą jakoś dajemy radę żyć. Najważniejsze, że dzidzia zdrowa Cytat:
![]() Bo i miejsce i opis mi się zgadzają
|
||
|
|
|
#2934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczyny za ciepłe przyjęcie
Cytat:
lila chyba u Ciebie widziałam, że kupiłaś taką miseczke podzieloną na 3 części mozesz napisać gdzie ją kupiłaś i jakie jest jej zastosowanie? ![]() Staram się nadrabiać po troszku co napisałyście ale cięzko mi to idzie, zaraz muszę nastawić pranie i wygotować wszystko to co miałam ze sobą w szpitalu aby zabić bakterie
|
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za informację |
|
|
|
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja mam dziś pakmana: już tyle zjadłam, że szok. I najwięcej tych pustych kalorii... A to dopiero 16-sta...
|
|
|
|
#2938 | ||
|
Zadomowienie
|
miałam pospać , ale mąż przyszedł z garażu na kawkę a pózniej poszłam na podwórko się dotlenić , pochodziłam troszkę koło domku i od razu mi lepiej
naszedł mnie smak na makaron z zapiekaną kiełbasą i cebulką Cytat:
nawet widelec nie chciał się w to "coś" wbićcałe szczęście ze miałam obiadki dowożone z domku ( od teściowej i od mamy na zmiane )ja miałam codziennie KTG bicie serduszka mnie usypiało a musiałam klikać jak Mała sie ruszała ![]() Cytat:
![]() moja gin powiedziała że cordafen jest lepszy on fenoterolu ,ale któraś tu pisała jakie jazdy miała po tym leku ( chyba Kancia)mnie narazie nic nie jest , zwidów nie mam kuruj sie kochana ......................... ........ zmykam do kuchni
||
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno się zalogowałam....byłam dziś na spotkanku z koleżanka z pracy, która też jest w ciąży....
A Wy tyle naskrobałyście stron ![]() Będzie co czytać Patinka dzięki za linka do druku o becikowe Idę po coś do picia i Was poczytam rany jestem dopiero na 95 str
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-19 o 16:24 |
|
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
A ja ide poleżec, coś mnie ostatnio w pachwinach za często boli...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

rany, ale zdzierstwo
Witaj, wszystko się ułoży, z dietą jakoś dajemy radę żyć. Najważniejsze, że dzidzia zdrowa