Wszystko o Oriflame cz. IV - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-19, 20:35   #31
ola_gie
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Cytat:
Napisane przez e0b2f6ed679ded97207c82a69 8bbac76568d6c1c Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Ja miałam i jedną i drugą. Są rzeczywiście porównywalne. Moim zdaniem można kupic znacznie lepsze bazy. Te wygładzały tylko troszkę cerę, co ułatwiało nakładanie podkładu, ale w ogóle nie przedłużały żywotności makijażu. Według mnie i jedna, i druga baza to raczej gadżet w kosmetyczce, ja nie zamierzam więcej żadnej kupić...
dzięki Tej dziewczynie chodzi głównie o matowienie i teraz już nie wiem, co jej polecić... Widzę, że rzeczywiście te kosmetyki budzą skrajne opinie, bo patrzyłam na stronie Ori i na KWC i niektórzy są zadowoleni (przy czym na Ori głównie tą OB, a wg użytkowniczek KWC lepsza jest GG ), a niektórzy kompletnie nieusatysfakcjonowani.
Póki co jej przekazałam opinię mojej Liderki, która ma podobny typ cery, co zainteresowana i jest tą GG zachwycona

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 20:57   #32
joyeuxe
Wtajemniczenie

A ja rozpoczęłam pracę w Oriflame przy pakowaniu kosmetyków dla Was hehe. Mam nadzieję, że wszystko w porządeczku Wam przyjdzie
joyeuxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 21:00   #33
Ania1367
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joyeuxe Pokaż wiadomość
A ja rozpoczęłam pracę w Oriflame przy pakowaniu kosmetyków dla Was hehe. Mam nadzieję, że wszystko w porządeczku Wam przyjdzie
To może będziesz wiedziała szybciej o wypzedazach i nas poinformujesz
Powodzenia życzę
Ania1367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 21:01   #34
ola_gie
Zakorzenienie

my też a jak to się stało? i gdzie to pakujesz? w ogóle jak to wygląda, nie wiem, czy tylko ja jestem taka ciekawa, czy inne dziewczyny też się zastanawiają

Tak właśnie.
Stary 2009-11-19, 21:04   #35
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
dzięki Tej dziewczynie chodzi głównie o matowienie i teraz już nie wiem, co jej polecić... Widzę, że rzeczywiście te kosmetyki budzą skrajne opinie, bo patrzyłam na stronie Ori i na KWC i niektórzy są zadowoleni (przy czym na Ori głównie tą OB, a wg użytkowniczek KWC lepsza jest GG ), a niektórzy kompletnie nieusatysfakcjonowani.
Póki co jej przekazałam opinię mojej Liderki, która ma podobny typ cery, co zainteresowana i jest tą GG zachwycona
Poleciłabym tę GG, eśli jest w tej samej cenie, bo przynajmniej ma ładniejsze opakowanie
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 21:22   #36
joyeuxe
Wtajemniczenie

Cytat:
my też a jak to się stało? i gdzie to pakujesz? w ogóle jak to wygląda, nie wiem, czy tylko ja jestem taka ciekawa, czy inne dziewczyny też się zastanawiają

Stolica. Stoisz przy danym sektorze, i wrzucasz do pudełka rzeczy danej konsultantki Szybka, w sumie fajna praca. Z tym, że aktualnie zamówień jest masa i trzeba ciągnąć po 12 h, ale że ja nowa, to mam jeszcze luzy - po 8 Ogólnie jako firma dba o pracowników. Każda dziewczyna stoi przy innym sektorze, albo 2 Nas stoją przy tym samym
joyeuxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 21:38   #37
BogaczKa22
Zadomowienie

Używam bazy GG i jestem baaardzo zadowolona. Któraś z Was pisała, że ciężka jest To jakieś nieporozumienie Ta baza jest bardzo leciutka i wg mnie dobrze spełnia swoje zadanie. Wyrównuje koloryt, przedłuża trwałość makijażu. Polecam właśnie tą bazę.

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 21:43   #38
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Odebrałam dzisiaj zamówienie Bardzo podoba mi się zapach tej świątecznej serii z aniołkami. Na razie wypróbowałam tylko krem do rąk, i jestem zadowolonaPolecam
Stary 2009-11-19, 21:45   #39
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Stolica. Stoisz przy danym sektorze, i wrzucasz do pudełka rzeczy danej konsultantki Szybka, w sumie fajna praca. Z tym, że aktualnie zamówień jest masa i trzeba ciągnąć po 12 h, ale że ja nowa, to mam jeszcze luzy - po 8 Ogólnie jako firma dba o pracowników. Każda dziewczyna stoi przy innym sektorze, albo 2 Nas stoją przy tym samym
no to powodzenia

co do bazy, to zdecydowała się na GG jeśli jej nie spasuje, to zawsze można wymienić na tamtą drugą, a teraz warto skorzystać z promocji :P

Tak właśnie.
Stary 2009-11-19, 22:03   #40
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmetyczkaa Pokaż wiadomość
Nie mozna sobie zmieniać sponsorów Musisz się od nowa zapisać pod tą osobę którą chcesz. Z tym, ze wtedy na kogoś z rodziny bo ciebie już nie zapiszą (najwcześniej po roku )

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Wreszcie jest info w dhl o mojej przesyłce. Uffff.
Paczka jest w sortowni w Warszawie to pewnie jutro rano ją dostanę

Po pół roku, jeśli zrezygnuje .

Cytat:
Ja miałam, ale ta baza jest rozświetlająca i nie ma nic wspólnego z matowieniem .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 22:08   #41
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Odebrałam dzisiaj zamówienie Bardzo podoba mi się zapach tej świątecznej serii z aniołkami. Na razie wypróbowałam tylko krem do rąk, i jestem zadowolonaPolecam

ja tez odebrałam zamowienie i mi niestety nie przypasowal zapach tej serii, taki jakis ciezki
za to śliczny jest zapach tej nowej wody miss o, bedzie mnie kusił
kremik karmelkowy tez jest śliczny
później sprawdze kredke hypnotic i tusz iskrzacy i dam znac jak sie sprawują
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 22:13   #42
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Cytat:
Napisane przez tabeh Pokaż wiadomość
ja tez odebrałam zamowienie i mi niestety nie przypasowal zapach tej serii, taki jakis ciezki
za to śliczny jest zapach tej nowej wody miss o, bedzie mnie kusił
kremik karmelkowy tez jest śliczny
później sprawdze kredke hypnotic i tusz iskrzacy i dam znac jak sie sprawują
opiszcie zapach bo opinie są skrajne
Stary 2009-11-19, 22:17   #43
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
opiszcie zapach bo opinie są skrajne
Tak jak ktoś wcześniej napisał - zapach dość podobny do serii Hand Care Tylko trochę mniej słodki
Stary 2009-11-19, 22:24   #44
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak ktoś wcześniej napisał - zapach dość podobny do serii Hand Care Tylko trochę mniej słodki
dla mnie hand care ma zapach jakiś taki nijaki a ja lubię ładnie pachnące kosmetyki może to i lepiej, odpuszczę sobie kupno
Stary 2009-11-19, 22:44   #45
Malla
Nie depcze krokusów

ola_gie - moja sponsorka ma bazę z OB i sobie chwali. Można kupić lepsze innych firm, ale też i cena jest wyższa. Fajnie matuje i przedłuża trwałość makijażu. Dodam, że jej cera jest sucha.

joyeuxe - ja kiedyś pakowałam ulotki z promocjami Sephory

nieprzytomna - czy masz porównanie zapachu "aniołków" do serii Christmas Joy?

nynka87 - mnie też zapach Hand Care nie pociąga, liczyłam na coś intensywniejszego
Stary 2009-11-19, 23:45   #46
niepodobna
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mozna sobie zmieniać sponsorów musisz się od nowa zapisać pod tą osobę którą chcesz. Z tym, ze wtedy na kogoś z rodziny bo ciebie już nie zapiszą (najwcześniej po roku )
I tu się nie zgodzę, bo sponsorów można zmieniać. Trzeba mieć tylko zgodę obecnego sponsora. I to on pisze do Oriflame że zgadza się aby podrzucić Cię danej osobie
niepodobna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 03:40   #47
jabuho
Raczkowanie

GG do jabuho

Cytat:
Napisane przez Julianka_7oo7 Pokaż wiadomość
Ad2. Program lojalnosciowy z eccolagenem sie juz konczy, jest to program z poprzednich katalogów. Program z tosterem obowiazuje od 16 katalogu.

Ja na przykład mam osobę, która weszła do oriflame w katalogu 14, więc program lojalnościowy ma k14,15 i 16. Z tego co kojarzę, chyba rzadko się zdarza, że dany program trwa tylko 3 katalogi, bardzo często przedłuża się - w sensie zaczyna się np w w k1 czyli trwa do k3, ale osoby, które zaczną go nawet dopiero w k3 mogą zbierać na niego nadal hologramy nawet do do k5 (jakiś czas temu pamiętam, że ja skończyłam jeden karnet, a program ten sam trwał nadal jeszcze przez 2 katalogi).
Tak więc wydaje mi się, że program z tosterem też mogą przedłużyć, skoro wszedł jeszcze w czasie trwania innego programu co dla niektórych..

---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ----------

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Swoją drogą - co by było gdybym miała z 16 hologram, który niby należy jeszcze do poprzedniego, ale nakleiłabym go na nowy program? Uwzględniliby czy nie?
Tak poza tym, to na hologramie napisany jest chyba tylko nr katalogu, więc można sobie wybierać gdzie chcemy go nakleić ;> (skoro jest to czas trwania obu programów..
Ale jeśli nie korzystałaś z poprzedniego programu, to proponuję zadzwonić do oriflame, dowiedzieć się czy na pewno nowy program będzie trwał ciut dłużej, hologram z k16 nakleić na poprzedni karnet, a potem nowy naklejać na nowy i tym samym skorzystać z obu programów ;>
jabuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 07:37   #48
Chnatalia
Raczkowanie

GG do Chnatalia Send a message via Skype™ to Chnatalia

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
dla mnie hand care ma zapach jakiś taki nijaki a ja lubię ładnie pachnące kosmetyki może to i lepiej, odpuszczę sobie kupno
ta nowa seria ma zapach nijaki - mi sie nie podoba i w ogóle ze świetami nie kojarzy Zostawiłam sobie krem pod prysznic, zuzyje siostra, a reszte rozdalam klientka jako gratisy.
Chnatalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 07:59   #49
kosmetyczkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niepodobna Pokaż wiadomość
I tu się nie zgodzę, bo sponsorów można zmieniać. Trzeba mieć tylko zgodę obecnego sponsora. I to on pisze do Oriflame że zgadza się aby podrzucić Cię danej osobie
Nie można zmieniać sponsorów !!!! Jedynie wtedy gdy ktoś pochopnie wklepie swoje dane w necie i tym samym zapisze się do klubu nieświadomie. W takim wypadku jest szansa na zmiane sponsora w ciągu kilku najblizszych dni i trzeba prosić tę osobę o przesponsorowanie. W innym wypadku jest to nie mozliwe

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Słuchaj a da się tam w miarę zarobić Ja starałam się o taką pracę u konkurencji ale jakoś nie miałam szczęścia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 08:17   #50
Kyoi
Przyczajenie

Cytat:
Witam!! A mi się nie podoba zapach z tej serii .... zdecydowanie nie. Przypomina mi klej do papieru w tubie ... szkoda, bo jakościowo krem do rąk jest niezły.
Kyoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 08:19   #51
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Wypróbowałam kredkę Hipnotic czarną i powiem Wam, że nie jest zła. Trochę się mieni, ale brokat nie wpada do oczu. Jest miękka co dla mnie jest ogromnym plusem. Zobaczymy co będzie ze struganiem tej kredki. Tego się najbardziej obawiam

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 08:45   #52
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Wypróbowałam kredkę Hipnotic czarną i powiem Wam, że nie jest zła. Trochę się mieni, ale brokat nie wpada do oczu. Jest miękka co dla mnie jest ogromnym plusem. Zobaczymy co będzie ze struganiem tej kredki. Tego się najbardziej obawiam
Właśnie ostatnio dowiedziałam się jak postępować z takimi miękkimi kredkami żeby nie łamały się podczas strugania. Otóż należy je wcześniej włożyć na kilka godzin do lodówki

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 09:08   #53
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Ja dziś testuję srebrną:
- nie ma brokatu, ale delikatnie się mieni, jest metaliczna
- jest bardzo jasna, więc tak jak wspominałam wcześniej, na pewno modelka prezentująca makijaż Hypnotic nie jest nim pomalowana, tylko użyto u niej (oprócz obróbki graficznej, oczywiście) również ciemnej kredki
- jest miękka, ale nie za bardzo, nie roluje się ani nie ściera poprzednio nałożonej warstwy

Test konsystencji wypadł ok. Test trwałości dopiero się rozpoczął ;]
Stary 2009-11-20, 09:34   #54
kosmetyczkaa
Raczkowanie

Ja bede miała dzis oprócz czarnej i srebrnej jeszcze zieloną i ją właśnie przetestuje Napisze jak sie sprawdza.
Stary 2009-11-20, 09:39   #55
little_bad_girl
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny.
Czy mi sie wydaje, czy wycofali olejek do kapieli na dobranoc z lawenda?
Bo ja go w bierzacym katalogu nie widze

Czy bedzie on w kolejnym?
Jezeli tak to w jakiej cenie?

PS. Przepraszam ale cos sie stalo z moja klawiatura i nie mam polskich znakow
Stary 2009-11-20, 09:43   #56
Butelka123
Przyczajenie

Też dostałam wczoraj swoje zamówienie.. Nie przysłali mi jednej próbki, zamiast czarnej kredki GG przysłali mi brązową. No i balsam Swedish Spa był w brakach, mimo że przy zamówianiu nie było informacji że go nie będzie.. Już czuje tą magie świąt, a co dopiero będize przy 17 katalogu..

A co do Katalogu 17 myślałam że będzie lepszy.. Przeciętny, nie ma jakiś specjalnych okazji i promocji jak to przed świętami bywa..
Butelka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 09:49   #57
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_bad_girl Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny.
Czy mi sie wydaje, czy wycofali olejek do kapieli na dobranoc z lawenda?
Bo ja go w bierzacym katalogu nie widze

Czy bedzie on w kolejnym?
Jezeli tak to w jakiej cenie?

PS. Przepraszam ale cos sie stalo z moja klawiatura i nie mam polskich znakow
Wycofali.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 09:56   #58
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Ja dziś testuję srebrną:
- nie ma brokatu, ale delikatnie się mieni, jest metaliczna
- jest bardzo jasna, więc tak jak wspominałam wcześniej, na pewno modelka prezentująca makijaż Hypnotic nie jest nim pomalowana, tylko użyto u niej (oprócz obróbki graficznej, oczywiście) również ciemnej kredki
- jest miękka, ale nie za bardzo, nie roluje się ani nie ściera poprzednio nałożonej warstwy

Test konsystencji wypadł ok. Test trwałości dopiero się rozpoczął ;]
Cytat:
Ja bede miała dzis oprócz czarnej i srebrnej jeszcze zieloną i ją właśnie przetestuje Napisze jak sie sprawdza.
Justyna.kociaczek, Malla, kosmetyczkaa wrzućcie zdjęcia
Stary 2009-11-20, 10:09   #59
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Dziewczyny, dostalyscie swoje nagrody w ostatnim programie lojalnosciowym? Ja wybralam sobie te 4 tubeczki Ecollagen w pudelku, mialam wszystkie 3 hologramy, nakleilam na karte i wyslalam i...wczoraj odebralam pake, a tam nie ma mojej nagrody Czy ktorejs z was tez sie cos takiego zdarzylo? Nie wiem, co robic, dzwonic, pisac do Ori?

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 10:26   #60
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dostalyscie swoje nagrody w ostatnim programie lojalnosciowym? Ja wybralam sobie te 4 tubeczki Ecollagen w pudelku, mialam wszystkie 3 hologramy, nakleilam na karte i wyslalam i...wczoraj odebralam pake, a tam nie ma mojej nagrody Czy ktorejs z was tez sie cos takiego zdarzylo? Nie wiem, co robic, dzwonic, pisac do Ori?
Złóż sobie dzisiaj zamówienie "na niby" w internecie jeśli możesz. W ostatnim etapie składania zam. powinien się pojawić w koszyku. U mnie też nie było przy zamówieniu z poniedziałku, ale dzisiaj zestaw się już pojawił.
A karnet wysyłałaś pocztą czy zaniosłaś do biura? Na poczcie takie rzeczy lubią ginąć, co oczywiście nie przesądza o utracie nagrody z programu.

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości