|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice - niecierpliwe czarownice - część VIII : daleko jeszcze ? ;)
hej hej
![]() a ja sobie dziś zrobiłam wolne cóż za piękny dzień! nie do wiary normalnie ![]() właśnie pieke serduchowe ciasto jak skonczę to wam pokarze ![]() co do recenzji gliss kura ![]() kupiłam taki z proteinami jedwabiu i o dziwo jest dobry. odżywka podobnie ale trzymałam ją z 15 minut. Włosy naturalnie mi się super skręciły nie było siana i były miękkie i błyszczące
|
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już po śniadaniu. Postanowiłam ze muszę się zacząć o siebie znów dbać, bardzo sie ostatnio opuściłam. Dieta - śmieci, brak ruchu, minimalna pielęgnacja. Tak więc oczekując na dietę od Gwizdaczka, sama postaram się coś poprawić ![]() Poza tym czeka mnie mnóstwo pracy dziś (na poniedziałek, bo cały weekend w pracy),a nie mogę sie zebrać. onlythebest gratulacje!!!!
|
#4893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby sie udało z firmą i z pracą tżsanrio ja też często uzywam gliss kura i włoski sa piekne potem mieciutkie i błyszczące |
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Onlythebest, ja też kciukam za Ciebie i lubego Co do diet, to ja jestem przykładem ANTYDIETY. Przytyłam strasznie, nawet nie wiem, ile, ale widzę, że nie mieszczę się w ciuchy z ubiegłego roku ale to przez pracę (siedząca), studia (dzienne), brak czasu zupełnie dla siebie, a co dopiero na gotowanie. Zmieniam się w kluskę!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() joo karpia wrzuce i będe go karmić aż przytyje na tyle by go zjeść
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do Krakowianek, która chętna dziś na spotkanie tak koło 18-19? jak coś to dzwonić/pisać. Telefon podany na poczcie w mojej starej wiadomości.
Gratulacje wszystkim solenizantkom wszystkiego naj najlepszego![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Only, gratuluję prawka
Edytowane przez Choji Czas edycji: 2009-11-20 o 11:30 |
|
|
|
#4897 |
|
Rozeznanie
|
osz rety taaa i bedzie dzień karpia
![]() Naj poka ciemne włoski!!!!! |
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie z Ciebie wspaniała kierownica ![]() a ja dzisiaj wstałam z paskudnym humorem TŻ ma dość swojej pracy, ja mam dość swojej ale co wrócimy do Pl i co dalej? szukac pracy i mieszkać osobno............
|
|
|
#4899 |
|
Rozeznanie
|
Grapeczku
moze przeczekacie jeszcze troche a potem wrocicie już do waszego wyremontowanego domku Pony a ile kosztuje taki masaż, ktory sprezentujesz tż? Edytowane przez polka764 Czas edycji: 2009-11-20 o 10:58 |
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a ja nie poszlam na zajecia... nie czulam sie najlepiej. i musze wykombinowac jakies usprawiedliwienie, bo juz mam 2 nieobecnosci z tego przedmiotu i dzisiaj zrobila mi sie 3. i 4. a do lekarza nie chce mi sie isc... chyba bede musiala cos zmyslic... eh. Ale za to musze sie ruszyc na korepetycje na 17. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- polka, taki masaż kosztuje 80zł bo salon jest na obrzeżu miasta
|
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mam aparatu, ale jak nie zapomnę, to w nd. zrobię zdjęcie i Wam prześlę
Cytat:
główka do góry ej, laski macie jakiś pomysł na superwypasione drugie danie? w sensie w drugi dzień świat BN przyjdą do nas prawdopodobnie obie rodziny (po razy pierwszy ), a ja nie umiem gotować... a trza ich obiadem ugościć, nie? pomocy
|
|
|
|
|
#4902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam skromniutkie 45l...chciałabym więcej ale wiadomo...$$$$$ moimi rybkami teraz zajmuje się mama (dokarmia je tylko) sprzątam ja ![]() zawsze marzyłam o morskim akwarium ale jak dla mnie to czarna magia...więc narazie sobie odpuszczę najwyżej jak bank obrabuję to zgłoszę się do TŻta only na korepetycje ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
jak rodzice Mojego dostaną wolne i moj tato w trase nie pojedzie, to ja na drugi dzień Świąt oszaleję z tego stresu no ale kiedyś trzeba to załatwić |
||
|
|
|
#4903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i jescze do tego będą chwalić twój talent kilinarny no same +
|
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Maya, a my ani zaręczeni, ani cokolwiek
rodzice siępoznali, ale to tak na 5 minut po parę razy. wspólny obiad to pierwszy raz będzie. a powiedz mi, umiesz gotować? doradź mi coś, bo jeszcze ponad miesiąc, a ja umieram ze stresu
|
|
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą po powrocie do Pl problemy zostaną te same bo będziemy narzekać albo że nie możemy znaleźć pracy albo że zarabiamy za mało i na nic nie starcza ale widzę że bardzo źle psychicznie to znosi, wczoraj mi powiedział że ma ochotę wstać, iść na górę, spakować wszystkie rzeczy, wsiąść w samochód i jechać do domu...........on ma na głowie tylko pracę a ja nie dość że mam „problemy” z pracą to jeszcze na mojej głowie jest cała reszta…………. poprawiony rachunek za internet miał przyjść po kilku dniach a nie przyszedł do tej pory czyli prawie dwa tygodnie, internet chodzi coraz wolniej czyli możliwe że nas już przyblokowali i co ja mam zrobić?? znowu do nich dzwonić i usłyszeć to samo?? on nie zadzwoni bo nie zna języka…….. mam już powoli dość tego całego dorosłego życia i czuję że nie byłam na niego gotowa, mieszkałam z rodzicami i dobrze mi było bo nie przejmowałam się niczym…………..
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Polka, z restauracji? w BN?
|
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja gdybym robiła tylko obiad to zrobiłabym udka kurczaka (bez kości) nadziewane pieczarkami/lub tym czym chcesz, do tego ziemniaczki i sałatka...jak coś wymyślę to Ci podrzucę przepis ![]() a to ma być u Ciebie czy w Twoim domu rodzinnym? |
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
najfajniejsza łooo to masz bojowe zadanie, nie zazdraszczam
![]() Jak się cieszę, że nasi rodzice poznali się juz długo długo wcześniej, zanim były nasze zaręczyny, no i, że się lubią
|
|
|
|
#4909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Grape, każdemu jest dobrze, jak ktoś myśli i robi za niego. Pytanie brzmi, czy w Polsce Twój narzeczony weźmie na siebie część odpowiedzialności, czyli czy w takiej sytuacji, np. z netem, on by zadzwonił i załatwił sprawę?
Ja też czasem myślę, że przerastają mnie moje obowiązki. W domu robię mniej więcej tyle, co on, ale jak luby ma nocki, to wszystko jest na mojej głowie (a do tego praca i studia), a to męczy. Jednak nie można całe życie siedzieć z rodzicami. Czasem trzeba się nauczyć dorosłości. Poza tym myślę, że problem tkwi bardziej w tym, że nie masz z jego strony tego wsparcia w codziennych kwestiach. Ale nie ma tego złego... Na pewno to przetrwacie. Może lepiej w Polsce sobie poszukajcie pracy przez neta? ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Maya, te udka brzmią fajnie podrzuć mi jakieś przepisiki, pliiiiz najlepiej na PM, bo tu to nie wiem, kiedy znów zajrzę :/ tzn. jeszcze nie rozmawialiśmy o świętach z rodzicami lubego, ale podejrzewam, że będzie tak: wigilia u mojej mamy (potem u jego babci), 1. dzień u jego rodziny, a 2. dzień świąt u nas. zobaczymy, czy się uda. czy nikt nie ma nic przeciwko, jakichś innych planów, o. |
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to się obydwie strony caly czas dopytują kiedy się spotkaja itp. My nigdy jeszcze nie spedzilismy wspolnej wigilii, w tym roku też raczej tak nie będzie...dopiero za rok jak już bedziemy Mężem i Żonką bedziemy losowali u kogo spedzic wigilie |
|
|
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też język dobija bo sama wiem że dużo nie rozumiem i czasem sama na siebie jestem wściekła że się dogadać nie potrafię ale cóż...... jeśli nie ja to kto? obawiam się tego że jak wrócimy do Pl i będziemy mieszkać osobno to się rozstaniemy bo to będzie wielki krok w tył..........
|
|
|
#4913 |
|
Rozeznanie
|
ojj mnie też sie marzy wspolna wigilia z tż.
....
|
|
|
|
#4914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc czekam na wiadomość Cytat:
Ja bym wolała wigilię TYLKO z nim, bo u mnie w domu to jest dość mało świąteczny klimat w ten dzień, ale chcę być przy mamie. Poza tym jego rodzina zawsze chodzi do babci po swojej wigilii, więc pewnie tam się z wszystkimi spotkamy. zobaczymy, trza to obgadać. w ogóle zostawiłam wczoraj w pracy ”na prawdę” zamiast ”naprawde” i szef się złości pewnie (jest na urlopie, więc nie wiem, ale tak sądzę), a red. naczelny chodzi wkurzony :/ |
||
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
naj jak miło ze sie odezwałaś
![]() A ja jak mowiłam tak zrobiłam!! Byłam z psem na spacerze, a teraz wcinam jabłko z jogurtem naturalnym Tylko uczyc mi sie nie chce
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam taką rok temu
![]() Najokropniejsza ja bym zrobiła pierś z kurczaka w sezamie z sosem karmelowo-pomarańczowym (szybkie, proste, nie za drogie, tylko brzmi i smakuje wyjątkowo) do tego pieczone ziemniaczki lub frytki i sałata z dodatkami. |
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
OnlyTheBest gratuluję zdania prawka. I trochę zazdroszczę. Ja się nie mogę odważyć by pójść na kurs.
Najfajniejsza pracujesz w gazecie? Jak fajnie! Ja właśnie szukam czegoś w mediach. Ja nie będę się widzieć z TŻ w święta. Smutno mi trochę, że dość daleko od siebie mamy rodziców. Z ex, który był z mojego miasta to sobie na pasterkę chodziliśmy razem. Niby nie powinnam narzekać, bo mam go teraz na co dzień. Jednak święta to taki szczególny czas i chciałoby się go spędzać ze wszystkimi osobami bliskim sercu.
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zrozumiama że chcesz dostać to na wątku "Panny młode" ale cos mi nie pasowało bo napisałas przeciez ze jeszcze nie zareczeni wiec mi sie cos pokreciło - zwalam winę na syropek - dzisiaj też go musialam wziac...i znowu mam jazdy dziwne ![]() Grape...myślisz, że jak wrócicie to będzie aż tak źle jak wrócicie?? ja sobie nie wyobrażam byc zaręczoną i mieszkać oddzielnie kiedy już się mieszkało razem...My możemy Ci doradzać i pociszać, ale tak naprawde to Ty znasz swojego "chlopa" najlepiej... u Was też takie piękne słońce za onkem? az się w domu nie chce siedziec Karmel...daj przepis... prooosze pysznie brzmi ten kurczak <mniam>
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2009-11-20 o 11:52 |
|
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelova, no ale ja się boję tego, co powiedziałaś. Brzmi trudno
w sensie ten sezam i sos. A masz przepis? Bo musiałabym to wypróbować wcześniej. aleksandretta, no, w gazecie pracuję, ale to już któryś raz, jak puszczam błąd, więc pewnie niedługo (zwłaszcza że prawdopodobnie odpadną dwie-trzy osoby, w tym futurystka nieuznająca ortografii, czyli ja Rusałka
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2009-11-20 o 11:58 |
|
|
|
#4920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, za to pocieszam sie że chociaż pasterka bedzie wspolna i dalsze dni świąt![]() karmi a skąd ty znasz takie bajeczne przepisy, w życiu bym nie wymyslila że taki sos karmelowo-pomaranczowy istnieje...hi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

żeby sie udało z firmą i z pracą tż

TŻ ma dość swojej pracy, ja mam dość swojej ale co wrócimy do Pl i co dalej? szukac pracy i mieszkać osobno............ 

....
, za to pocieszam sie że chociaż pasterka bedzie wspolna i dalsze dni świąt