Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-20, 09:25   #3001
pysiamn
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Hey mamuśki....

Jestem....Muszę Was poczytać...wczoraj wieczorem tak bardzo mnie bolala głowa że aż mi było niedobrze bleeeeee

Co do czapeczek to zgadzam siejak najbardziej też miałam takie jak wkleiłaś Lila...dostałam je od kolezanki...ale nie sprawdziły się absolutnie...fakt są ładne ale nie na taką porę roku...Kuba urodził sie pozną jesienia potem zima... one były za płytkie odsłaniały uszy....

Ja też jestem za czapeczkami które zaslaniają uszy i ładnie otulają głowę maluszka...i najlepiej wiązane a nie zapinane pod szyjką

Przyznam że często w H&M mozna znalezc spełniające te kryteria....
Kubuś już miał kilka z H&M i sprawdzają się lepiej niż innych znznych firm a nie są bardzo drogie i tak piszą dziewczyny starczają na długo są fajnie uszyte, bo z fajnego rozciągliwego materiału który nie uciska i nie daje dyskomfortu dziecku...Ja też takie polecam

olivia dobrze, że wszystko w porządku i już jesteś w domu...

pS. A ja już rozglądam się za prezentami świątecznymi...nie chcemy wszystkiego zostawić na koniec grudnia...ba nawet może cześć prezentów kupimy w ten weekend zwłaszcza że do obdarowania spora famila...u nas jest tradycja że obdarowujemy nie tylko dzieci ale i dorosłych....chcociaż małymi drobiazgami czy słodkościami
Więc mamy, dziadkowie, bracia, ciocie itp ...dużo tego

Idę poszperać na allegro

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-20 o 09:36
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 09:30   #3002
filka2
Zadomowienie

ja tez planuje ubrac w body,pajac,i kombinezon w fotelik i nakryc kocykiem jak bedzie chłodno.a czapeczke zrobiła mi teściowa,ale ona nie ma nauszników i i tak pewnie kupie jedna.

w nocy w ogóle spać nie mogłam,najpierw zgaga a potemnie wiem co ale nie spałam do 3 a jak zasnełam to obudził mnie ból brzucha jak na okres,teraz juz ok ale ide sie położyc jeszcze bo jakaś zmeczona.
ja siedze w domu a tż z teściami maluje i sprzata mieszkanko.ech a ja?też cos musze zacząć robić
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 09:30   #3003
patinka_
Zakorzenienie

dzień dobry wszystkim

tej lalki z tego linku aż się przestraszyłam
http://www.allegro.pl/item811832533_...ka_zimowa.html
Stary 2009-11-20, 09:30   #3004
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Mi jeszcze koleżanka powiedziała, że na wyjście ze szpitala do samochodu dobrze jest zarzucić na budkę nosidełka pieluszkę tetrową - tak aby zasłaniała dziecko. Chodzi o to, aby dziecko po wyjściu ze szpitala nie miało od razu zastrzyku takiego zimnego, mroźnego powietrza.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 09:46   #3005
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Kancia wiem że są super bo mój Olaf też w takich chodzi. A dla malej niestety nie znalazłam takiej malutkiej w 3 H&M u mnie w okolicy I kupiłam na allegro takie:
http://www.allegro.pl/item811828512_...ka_zimowa.html
Śliczne te czapcie
idę pobuszować w takim razie

Dziękuję za wszystkie dobre rady - widzicie, takie to ma się nocne przemyślenia
Stary 2009-11-20, 09:51   #3006
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki
dziś widzę mega słoneczny dzionek się zapowiada
A ja po nieprzespanej nocy pełnej przemyśleń, mam do Was kilka pytań:
1. W co ubieracie dzidzię na wyjście ze szpitala? Raczej będzie pełnia zimy.... Czy śpiworek wystarczy, czy do tego drugi śpiwór wózkowy?
2. Jakie spodnie zamierzacie nosić po porodzie - ja np. będę mieć ranę po cc a mam wszystkie biodrówki.....
3. W wózku jest mały materacyk - czym go przykrywacie kładąc Dzidzię? Bo chyba powinno się coś tam wkładać, aby było cieplej i przyjemniej...

HELP...
1. Ja tak jak dziewczyny bede malego samochodem wiozla do domku wiec bedzie mial body, pajaca welurkowego, kombinezonik, ciepla czapeczka i do fotelika i jeszcze kocykiem przykryje.
2. mysle ze na poczatku ciazowe beda jak znalazl nie beda uciskac ani uwierac.
3. Ja mam zamiar wozic synka w spiworku wiec chyba kocyk pod materac mi niepotrzebny, ale jak zrobi sie cieplej i zrezygnuje ze spiworka to cos podloze.

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim

tej lalki z tego linku aż się przestraszyłam
Ja tez to zauwazylam, ze ta lalka jest wyjatkowo brzydka
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 09:53   #3007
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobry w ten pikny słoneczny dzionek
Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Jadę się zaraz pokłóć i dać mocz na badania. Mam nadzieję, że tym razem nic nie wyjdzie złego. Moje pierwsze wyjście z domu od 28.10. Boję się, czy to mojej szyjce nie zaszkodzi Wizytę mam dopiero w środę, ale badania muszę zrobić bo na moje tarczycowe dlużej sie czeka.
Do tego mężuś pojechał w delegacje i nie wział portfela, dokumentów, kart, a miał zrobić zakupy w Ikei. Chyba komody dla małej nię bedzie
Ach, humor mam straszny...
Milego dnia.
na poprawę humorku

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki
dziś widzę mega słoneczny dzionek się zapowiada
A ja po nieprzespanej nocy pełnej przemyśleń, mam do Was kilka pytań:
1. W co ubieracie dzidzię na wyjście ze szpitala? Raczej będzie pełnia zimy.... Czy śpiworek wystarczy, czy do tego drugi śpiwór wózkowy?
2. Jakie spodnie zamierzacie nosić po porodzie - ja np. będę mieć ranę po cc a mam wszystkie biodrówki.....
3. W wózku jest mały materacyk - czym go przykrywacie kładąc Dzidzię? Bo chyba powinno się coś tam wkładać, aby było cieplej i przyjemniej...

HELP...
1. mmmmm czekam co inne mamy napiszą. Na pewno kombinezon ewentualnie jak będzie zimno to okryję go jeszcze kocykiem.
2. dresy właśnie nie wiem co naszykować do szpitala. Jakoś jeansy nie widzą mi się na nacinane krocze
3. nie mam takiego materacyka
---------
Dzisiaj już na dobre tak mnie gardło rozbolało, że rano mówić nie mogłam- chrypę mam jak stary menel
Tż zaopatrzył mnie w aptece w rutinoscorbin i tantum verde

I teraz zdziwko- ja chciałam taki do ssania, a pani w aptece powiedziała że dla kobiet w ciąży to tylko ten w aerozolu No to sobie psikam

Poleżę jeszcze chwilkę i biorę się za sprzątanie, bo dzisiaj party time
Stary 2009-11-20, 09:54   #3008
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
I teraz zdziwko- ja chciałam taki do ssania, a pani w aptece powiedziała że dla kobiet w ciąży to tylko ten w aerozolu No to sobie psikam
Dla kobiet w ciąży to faktycznie tylko Tantum verde do psikania

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-20, 10:08   #3009
youyou
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie, ale dziś piękny słoneczny dzień

kocurazab - przykre te wydarzenia z chorymi dziećmi itd ale nie nakręcaj się, musimy myśleć pozytywnie że wszystko będzie dobrze
No i niezły wysyp mamy, ja też zauważam w swoim gronie same ciężarówki

Witajcie dziewczyny remontowe, ja też mam go na głowie, TŻ wziął sobie teraz parę dni wolnego i walczy z moim tatą na górze, gipsują, szlifują, malują itd. remont trwa już od sierpnia, bo tata i TŻ robili go głównie w wolnych chwilach..
Jeszcze trochę nam zostało ale bliżej końca już, w przyszłym tygodniu układanie paneli więc jakoś na początku grydnia montaż kuchni i będzie można skłądać meble

Do Świąt chcemy już się wprowadzić .

malinka - trzymam kciukaski za badanka

lila ja wstępnie myślę tak:
1. tak jak pisały dziewczyny, body, ciepły pajacyk, kombinezon czapeczka i do fotelika samochodowego..Jak będzie bardzo zimo to przykryje kocykiem
2. na początek na pewno ciążowe i w domu głównie dresy aby było wygodnie
3. jak będzie zimno to kocyk a potem pieluszkę flanelową

pysiamn - ja co roku planuję wcześniejszy zakup prezentóe ale w praniu to różnie potem wychodzi

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

majkela12 ja też na przeziębienie dostałam Tantum Verde do psikania
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 10:11   #3010
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Mi jeszcze koleżanka powiedziała, że na wyjście ze szpitala do samochodu dobrze jest zarzucić na budkę nosidełka pieluszkę tetrową - tak aby zasłaniała dziecko. Chodzi o to, aby dziecko po wyjściu ze szpitala nie miało od razu zastrzyku takiego zimnego, mroźnego powietrza.
właśnie też tak słyszałam i mam zamiar oczywiście się zastosować

a ja dziś jadę z przyjaciółkami w odwiedziny do innej koleżanki. taka mała babska wyprawa. mój mężuś dalej utrzymuje swój zakaz jazdy tak daleko samochodem, ale tym sposobem zmusza mnie do poinformowania go już po mym powrocie sam się prosi...
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 10:16   #3011
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dzisiaj już na dobre tak mnie gardło rozbolało, że rano mówić nie mogłam- chrypę mam jak stary menel
Tż zaopatrzył mnie w aptece w rutinoscorbin i tantum verde
tylko wylecz się porządnie, u mnie też zaczęło się od gardła chociaż nawet mnie nie bolało i dostałam bioparox i jako, że nic mnie nie bolało to dalej chodziłam do szkoły i hasałam sobie po dworze i później dostałam gorączki i ten cholerny kaszel przez który miałam te skurcze także teraz już jestem uczulona, że nawet najmniejszego bólu gardła czy czegokolwiek nie można lekceważyć i teraz to już wiem, że jak mnie coś by złapało choćby najmniejszy katar, kaszel albo ból gardła to siedzę w domu i się kuruję, żeby się nie skończyło tak jak teraz
także nie szalej za bardzo i oby Ci szybko ta infekcja gardziołka minęła

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 10:25   #3012
aldii
Zakorzenienie

Lila
1. zakladam malej kombinezon i na to spiworek od fotelika
2. nie mam pojecia i poki co sie nad tym nie zastanawialam
3. do wozka bedzie spiworek i kocyk
PatkaM kolezanka ma racje
Stary 2009-11-20, 10:53   #3013
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Witam!

Ale mnie dziś pięką oczy... Miałam nie za ciekawy wieczór
Wczoraj mąż pojechał do pracy pod węgierską granicę, do tych term. Od rana nie pisał sms i nie dzwonił, ale to czasami tak bywa, zalatany itd. Po 17 wysłałam do niego smsa, doszedł. Mówił później, że odczytał, ale było zaraz po naradzie i pomyślał, że zadzwoni, jak się trochę uspokoi. No i już niestety nie zadzwonił. Piszę do nigo smsa o 19 a tu nie dochodzi. Wiem, że nie ma zassięgu tam, ale wtedy nic mi na kom nie przychodzi, dopiero raport, jak ma zasięg. A tu pokazuje, że nie wysłało. I tak kilka razy... no nic czekam i czekam, próbuję się coś uczyć, ale nie mogłam się w ogóle skupić. No to w końcu chyba po 20 spróbowałam zadzwonić i zaczyna kobitka mówić, a to pomyślałam, że jest jeszcze w pracy i mówi, że nie ma zasięgu, a ona mówi, że numer nie znany I za każdym razem tak było. No to wtedy już się zdenerwowałam na maxa. Zadzwonilam do mojej mamy i to mnie jakos podtrzymywalo. Najlepiej, bo zadzwonila do mnie w miedzyczasie tesciowa, czy wiem co sie z Wojtkiem dzieje, bo dzowni do niego i tez numer nieznany. Było już po 21 jak dalej moj maz nie dawał znaku, znalazlam wizytówkę do jego szefa, bo tesciowa zaproponowala, ze moze by zadzownic do kogos z pracy. To zadzownila do niego, on tez nie mial z nim kontaktu, a jeden gosc do 13 a pozniej też nie! Tamten nawet zadzwonil na policje czy nie bylo wypadku na tej trasie. Na szczescie nie. No to juz w ogole nie wiedzialam co robic. Gadam na zmiane z mama i tesciowa. Bylo już pół do 22, jak szef meza powiedzial ze wsiada w samochod i jedzie do tych term! A tak przed 22 slysze ze widna jedzie, patrze a to maz. Wtedy wszystko ze mnie wyszlo i tak się popłakałam, nie mogłam sie uspokoić.... Nie wiem dlaczego, ale człowiek w takich chwilach myśli o najgorszym.... A co się okazało, że w firmie zmieniają sieć i mieli dopiero wyłączyć za 6 tygodni, a tu zrobili niespodziankę i wyłączyli wczoraj i nie raczyli powiadomić. Nawet ten szef z Wiednia nie wiedział. Bo główną filię mają w Salzburgu. Szymuś wszystko wyczuwał, bo strasznie się wczoraj ruszał cały czas. Mąż mnie potrafi uspokoić, chociaż długo to trwało, jeszcze powiedział, że najważniejsze, że nam się nic nie stało, że rodzic nie zaczęłam.....
No to się wyżaliłam....

Fajnie, że mówicie o czapeczkach, bo ja właśnie miałam z tym problem
A właśnie, kupiłam sobie wczoraj ten olejek do masażu firmy Weleda, co któras z Was zdjęćko wklejała, kupiłam w drogerii Zobaczymy jak podziała

Dobra, uciekam cos poczytać, bo się wcoraj w ogoóle nie pouczyłam

Edytowane przez Madziulka83
Czas edycji: 2009-11-20 o 10:54
Madziulka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 10:55   #3014
brzoskwinia82
Zadomowienie

No też się zastanawiałam w co mam ubrać małego na wyjście - ale ślicznie wszystko rozjaśniłyście
W nocy też nie mogłam spać, a wczoraj wieczorem jak nigdy mnie głowa bolała. Na szczęście TŻ przyniósł czekoladę i jak zagryzłam to przestała - chyba jestem uzależniona od słodkiego
Ciekawa jestem czy ten śpiworek do wózka będzie też pasował do fotelika (sama jeszcze nie wiem jaki mam bo to po bratanku tż i jeszcze jedna mała dziewczynka póki co w nim jeździ - tż odbierze dopiero jak się ryjek urodzi) http://www.2o2.pl/p,pl,0020,spiworek...-exclusiv.html

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:06   #3015
Sweet Delights
Zadomowienie

Dzien dobry Mam pytanie do mamuś, które mają już jeden poród za sobą Chodzi mi o odejście czopa czy Wam odchodził? jak to u Was wyglądało? Bo wyczytałam jak wygląda i że nie zawsze jest ale chciałabym przeczytać jak to u Was było. Bo chyba u mnie zaczął odchodzic właśnie, rano znalazłam na bieliznie coś właśnie takiego baaardzo odpowiadającemu opisom czopa, a mój gin nie odbiera jak na razie więc byłabym Wam wdzięczna na krótki opis tak dla pewności
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:10   #3016
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Dzien dobry Mam pytanie do mamuś, które mają już jeden poród za sobą Chodzi mi o odejście czopa czy Wam odchodził? jak to u Was wyglądało? Bo wyczytałam jak wygląda i że nie zawsze jest ale chciałabym przeczytać jak to u Was było. Bo chyba u mnie zaczął odchodzic właśnie, rano znalazłam na bieliznie coś właśnie takiego baaardzo odpowiadającemu opisom czopa, a mój gin nie odbiera jak na razie więc byłabym Wam wdzięczna na krótki opis tak dla pewności
Czop ma chyba postać taką galaretkowatą? Nie wiem sama, poczekam aż się mamusie wypowiedzą

Dziewczyny a ja mam takie pytanie na ciut inny temat: co można kupić na prezent dla 2 latka na urodziny? Wiem, że można by było kupić samochodzik, ale wolałabym prezent jakiś bardziej edukacyjny. Macie może jakieś pomysły?

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-20, 11:13   #3017
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:

o kurde...mówiłam Ci, żebyś zaciskała nogi
ja jeszcze nie rodziłam, ale słyszałam, że taki czop może odejść chyba nawet tydzień przed porodem-ale zaraz poszukam czegoś na necie..
Stary 2009-11-20, 11:14   #3018
Sweet Delights
Zadomowienie

patinka nie szukaj kochana, ja już przekopałam i poczytałam, chciałąm po prostu zapytac mamusie, żeby napisały tak "na gorąco" jak to u nich było bo teorii sporo poczytałam a chciałam czegoś w praktyce
Stary 2009-11-20, 11:15   #3019
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Czop ma chyba postać taką galaretkowatą? Nie wiem sama, poczekam aż się mamusie wypowiedzą

Dziewczyny a ja mam takie pytanie na ciut inny temat: co można kupić na prezent dla 2 latka na urodziny? Wiem, że można by było kupić samochodzik, ale wolałabym prezent jakiś bardziej edukacyjny. Macie może jakieś pomysły?
Ja jeszcze nie rodziłam, ale naczytałam się że czop to taka galartkowata masa przeważnie podbarwiona krwią. Poczekajmy aż się doświadczone mamusie wypowiedzą,
Co do prezentu to mam ten sam problem tylko z 4,5 latkiem który na dodatek wszystko ma...
Możesz kupić mu jakąś fajną bajkę ilustrowaną, puzzle, klocki, są jeszcze elektroniczne zabawki typu laptop, tablica taka po której można malować i pisać a potem to zmyć, tory z pociągami, jakiś instrument dla dzieci wybór jest spory, tylko zależy ile kasy chcesz wydać i czym dziecko się lubi bawić.

Stary 2009-11-20, 11:19   #3020
patinka_
Zakorzenienie

znalazłam takie wypowiedzi:

"To tak jakby galaretka, jasno zolto przezroczysta barwa o bardzo gestej konsystencji, slyszalam ze podobno moze byc zabarwiony nitkami krwi (moj byl czysty)."

"mi czop odszedł na 4 dni przed porodem i co rano trochę większa ilość jego wypadała. to róznie bywa, czasami odpada na kilka godzin przed, czasami nawet i 2 tygodnie przed!"

"ja urodzilam w 7 h od odejscia czopa"4

" mi odchodził w ratach, teraz już chyba odszedł całkiem, a ja nadal czekam na mojego synka bo w brzusiu się tak rozgościł ze nie chce jeszcze wyjść (a czop odszedł mi w zeszłym tyg. , obecnie jestem w 40 )"

"

mi czop odszedł na prawie 2 tygodnie przed porodem..."

"Korek z gęstego śluzu w okresie ciąży chronił maleństwo przed infekcjami. Teraz, przed porodem, śluzowy czop zostaje wypchnięty z szyjki macicy, by zrobić miejsce rodzącemu się dziecku. Na bieliźnie możesz zaobserwować galaretowatą, bezwonną kulkę, przezroczystą lub lekko różową. Odejście czopa śluzowego oznacza, że szyjka macicy się rozwiera, jednak pamiętaj, że to indywidualna sprawa każdej kobiety, jak długo potrwa u niej ten proces. Może kilka godzin, ale też może ciągnąć się nawet dwa tygodnie. Od chwili wydalenia czopa lepiej powstrzymać się od stosunków z mężem, ponieważ istnieje niebezpieczeństwo infekcji. O odejściu czopa powiedz swojemu lekarzowi – być może on zadecyduje o zaaplikowaniu Ci antybiotyków."

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
patinka nie szukaj kochana, ja już przekopałam i poczytałam, chciałąm po prostu zapytac mamusie, żeby napisały tak "na gorąco" jak to u nich było bo teorii sporo poczytałam a chciałam czegoś w praktyce

za póżno :P

no, ale z tego co znalazłam to wychodzi na to, że od wypadnięcia czopa akcja może się zacząć od paru godzin do nawet 2 tygodni...no, ale może u Ciebie to jednak nie czop...
Stary 2009-11-20, 11:20   #3021
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Sweet Delights stresuje się przez Ciebie pamietaj zeby zapisać sobie numer w telefonie do któreś z nas w razie jakbyś na porodówke jechała trzymam kciuki

madziulka biedactwo wiem co mogłaś czuć ja mam to samo przy każdej delegacji męża ale takie sytuacji jak opisałaś brrr...

lila ja myślałam, że ty pierwsza urodzisz a tu sweet
Cię przegoni, ja mam takie same przemyślenia nocne

youyou moze w tym samym czasie będziemy robić parapetówke?
W przyszlym tygodniu zamawiamy kuchnie tylko coś teraz z elektryka wyszlo nie tak ale juz bliżej niz dalej
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:20   #3022
patinka_
Zakorzenienie

znalazłam jeszcze coś takiego:

Kilka dni przed narodzinami noworodka śluz pochwowy może stać się bardziej obfity i gęstszy, niż dotychczas. Na Twojej bieliźnie pojawiają się cieniutkie różowe albo czerwone niteczki. To nic niepokojącego – po prostu podczas skracania i rozwierania się szyjki macicy pękają pojedyncze naczynka krwionośne i to one zabarwiają wydzielinę pochwową. To znak, że już tylko godziny dzielą Cię od ujrzenia swojego maleństwa – tego typu plamienie zazwyczaj pojawia się mniej więcej dobę przed porodem. Jednak czasami lekkie plamienie może też być spowodowane badaniem ginekologicznym lub stosunkiem seksualnym.
Stary 2009-11-20, 11:22   #3023
pola25
Zakorzenienie

hej.wczoraj mi się znowu słabo zrobilo, ale pół to się nakręciłam.chyba muszę jakieś relaksacyjne ćwiczenia robic albo wizualizacje. no ale nie było tak jak wtedy i zaraz mi przeszło.cukier miałam ok i ciśnienie też.poza tym zamartwiam się czy mały nie za mało się rusza.liczycie te kopnięcia?i jeszcze przeczytałam artykuł w "m jak mama" (dzisiaj jest nowy numer),że w 38tyg dziecko zmarłochyba nie powinnyśmy o takich rzeczach słuchać ani czytać.

poza tym czuję się teraz ok, nawet poszłam z TŻ-tem po bułki. Sliczny dzień u nas, słoneczko świeci...chyba trzeba iść z TŻ na spacer, siedzi dzisiaj w domu, ma pisać pracę.

Buziaki.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:22   #3024
Sweet Delights
Zadomowienie

patinka dzięki też to czytałam i chyba jednak był to kawałeczek czopa, co prawda bez krwi ale jadnak, tym bardziej, że mam jednak to rozwarcie i nie wiem czy nie postępuje bo wczoraj mi brzuch twardniał pomimo leżania plackiem, w nocy też parę razy czułam, że się spina no a rano niespodzianka no i mały strasznie nisko siedzi, mam wrażenie chwilami, że łapką jak skrobie to ją za zewnątrz wystawi

miziania mam zakaz a u gina byłam w środę więc nie wiem, chyba trochę późno, żeby to coś po badaniu było?

Aaa i zaden grzybek czy infekcja też być nie może, bo brałam ostatnio leki na to i w środę gin sprawdzal i wszystko wytępione i w jak najlepszym porzadku więc nie wiem?

Edytowane przez Sweet Delights
Czas edycji: 2009-11-20 o 11:29
Stary 2009-11-20, 11:30   #3025
youyou
Zakorzenienie

Madziulka współczuję przeżyć, ja też od razu mam najgorsze wizje przed oczami jak coś niespodziewanego się dzieje

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
youyou moze w tym samym czasie będziemy robić parapetówke?
W przyszlym tygodniu zamawiamy kuchnie tylko coś teraz z elektryka wyszlo nie tak ale juz bliżej niz dalej
Pewnie parapetówka będzie między świętami a sylwkiem
Co do elektryki to ja się ostatnio zszokowałam ile to kosztuje pare kontaktów, światełek do sypialni, podświetlenie kuchni a tu gruba kasa w sklepie zostawiona.. a wcale nie kupowaliśmy pozłacanych tylko takie normalne
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:32   #3026
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
patinka dzięki też to czytałam i chyba jednak był to kawałeczek czopa, co prawda bez krwi ale jadnak, tym bardziej, że mam jednak to rozwarcie i nie wiem czy nie postępuje bo wczoraj mi brzuch twardniał pomimo leżania plackiem, w nocy też parę razy czułam, że się spina no a rano niespodzianka no i mały strasznie nisko siedzi, mam wrażenie chwilami, że łapką jak skrobie to ją za zewnątrz wystawi

miziania mam zakaz a u gina byłam w środę więc nie wiem, chyba trochę późno, żeby to coś po badaniu było?
w takim razie pewnie przez parę dni będzie Ci tak odchodził....a póżniej to nie wiem co będzie ale jaja! ale jak już urodzisz brzdąca masz nam tutaj zamieścić zdjęcie!!!!:P
Stary 2009-11-20, 11:36   #3027
Sweet Delights
Zadomowienie

patinka Ty mnie nie strasz parę dni, ja co najmniej na te dwa tygodnie liczę, jeśli to jest to faktycznie ale jakby co oczywiście dam zaraz znać chociaż mam nadzieję, że to za szybko nie nastapi
Stary 2009-11-20, 11:36   #3028
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Co do prezentu to mam ten sam problem tylko z 4,5 latkiem który na dodatek wszystko ma...
Możesz kupić mu jakąś fajną bajkę ilustrowaną, puzzle, klocki, są jeszcze elektroniczne zabawki typu laptop, tablica taka po której można malować i pisać a potem to zmyć, tory z pociągami, jakiś instrument dla dzieci wybór jest spory, tylko zależy ile kasy chcesz wydać i czym dziecko się lubi bawić.
Generalnie napiszę tak: jestem chrzestną, ale to dziecko widzę raz - dwa razy do roku, więc nie wiem co ono tak faktycznie ma... Jak pytałam się mamy małego czy potrzebuje czegoś konkretnego, co lubi, to najpierw powiedziała żebyśmy nic nie kupywali a potem jak ją pomęczyłam to powiedziała o książeczce z bajkami. Wiem, że pewnie nie chce nas naciągać na kase bo oni sami mieszkają na wsi i wiadomo jak to jest, ale myślę że do 150 zł jakiś prezent można kupić - zwłaszcza, że tak rzadko się widzimy. Myślałam już o książeczce i o czymś jeszcze, ale co jeszcze to nie wiem. Można samochodzik, ale samochodzików ma pewnie pełno, a z drugiej strony jak bym chciała kupic jakąś zabawkę edukacyjną to być może już ma akurat to co my byśmyt kupili. I sama nie wiem. A może jakiś fajny samochód sterowany na pilota? Taki 2 latek to już kumaty przecież nie?

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-20, 11:38   #3029
aldii
Zakorzenienie

Madziulka to straszny wieczor mieliscie, ale najwazniejsze, ze sie dobrze skonczylo
Brzoskwinia on sie do fotelika raczej nadaje, bo widac ze ma naciecia na pasy
PatkaM ja bylam teraz na 3 urodzinach i kupilam cos takiego : http://allegro.pl/item820860457_ukla...zle_wybor.html
a dla 2 latka to bym polecala np. takie : http://allegro.pl/item792190243_☠☠☠☠☠☠..k_babyono.html
Sweet pisalam ostatnio na temat czopu.Mialam juz taka sytuacje, ze myslalam, ze mi odszedl - po locie samolotem....Czop moze zaczac odchodzic nawet do 3 tyg. przed porodem.Zazwyczaj jest podbarwiony krwia (ale nie zawsze).Ma postac zbitej, wiekszej ilosci sluzu plodnego.Taka galaretka.No i nie u kazdej mamusi musi on byc (a niektore go nawet nie zauwaza).W kazdym razie moj lekarz mowil, ze jak sie dzieje cos takiego i towarzysza temu bole brzucha to odrazu nalezy przyjechac
Stary 2009-11-20, 11:43   #3030
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Generalnie napiszę tak: jestem chrzestną, ale to dziecko widzę raz - dwa razy do roku, więc nie wiem co ono tak faktycznie ma... Jak pytałam się mamy małego czy potrzebuje czegoś konkretnego, co lubi, to najpierw powiedziała żebyśmy nic nie kupywali a potem jak ją pomęczyłam to powiedziała o książeczce z bajkami. Wiem, że pewnie nie chce nas naciągać na kase bo oni sami mieszkają na wsi i wiadomo jak to jest, ale myślę że do 150 zł jakiś prezent można kupić - zwłaszcza, że tak rzadko się widzimy. Myślałam już o książeczce i o czymś jeszcze, ale co jeszcze to nie wiem. Można samochodzik, ale samochodzików ma pewnie pełno, a z drugiej strony jak bym chciała kupic jakąś zabawkę edukacyjną to być może już ma akurat to co my byśmyt kupili. I sama nie wiem. A może jakiś fajny samochód sterowany na pilota? Taki 2 latek to już kumaty przecież nie?
No właśnie z tymi prezentami zawsze problem. Ogólnie nasz maluch bardzo lubi samochody a w szczególności resoraki, więc mój tż mu co chwilę jakiegoś resoraka kupuje. A na okazję to jest problem... ze dwa razy już dostał zdalnie sterowany samochód i bardzo się cieszył - dzieciaki to uwielbiają więc myślę że dobry pomysł
aldii właśnie znalazłam śpiworek z tej samej firmy tylko do fotelika i ma wymiary na szerokość takie same więc chyba nie powinno być problemu Już dawno się na niego nastawiłam, tylko muszę w końcu zamówić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości