|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Poiglot
Madziu ta twoja ładna i ta góra wcale ni etaka zła.A tą co ja ci dałam to napewno też możesz zamówić na ebayu,bo oni po całym świecie rozsyłają tylko 3-4tyg trzeba czekać ![]() Uciekam,poki nie pada. Jeszcze raz dzięki dziewczyny,nie chciałam wyjść na jakąs histeryczkę
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
magduchaha kochana bez nerwow!!
najlepiej jakbys wlasnie przymierzyla bo suknia ktora wydaje sie niezapiekna, zwykla.. jak sie przymierzy okazuje sie wrecz odwrotnie ![]() chcesz taka skromna suknie? cos z tego rodzaju fajnieby na tobie wygladalo ja lubie suknie ktore podkreslaja biust , talie.. ![]() nawet najzwyklejsza ktora dobrze lezy i podrkesla te czesci ciala napewno jest super! a to drugie foto to taki zart znalazlamprzypadkowo nowoczesna panna mloda ![]() Załącznik 2667989
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-11-20 o 12:57 |
|
|
|
#3873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcę właśnie taką skromną problem w tym, że nie mam jak przymierzyć. Raz mi się udało wyrwac cudem i mierzyłam kilka modelów i właśnie w kroju, gdzie góra jest dopasowana a reszta taka powiewna jak w tej pierwsze, którą pokazałam, dość dobrze wyglądałam i się czułam Ja pierdziu, ja się kochana nie denerwuje, ja już jestem po prostu w krańcowej fazie desperacji
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
sluchaj nie mozesz sluchac nas,
bo kazda z nas ma zapewne inne gusta co do sukni slubnych musisz wybrac ty cos w czym najlepiej sie czujesz.. to ty musisz pieknie czuc sie w sukni slubnej wkoncu to twoj dzien skoro pryzmierzalas podobna do tamtej to moze ja kup
|
#3875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() muszę się kogoś radzić, bo ja juz jestem w takim stanie, że jest mi wszystko jedno, a jednak nie chciałbym potem żałować wyboru... ja pierdziu, waśnie sie okazalo, że nawet nie mam czasu na wybór w sklepach internetowych, bo Niśka się dopomina o mnie chcę zasnąć i obudzić się w lutym, w sen zimowy, a co
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() My już po spacerku, słoneczko pięknie świeci, ale wieje strasznie Jednak twarde z nas babki i jakoś dałyśmy radę. Z obiadem dzisiaj mam wolne, odgrzeję sobie jakąś mrożonkę, bo TŻ ma lunch firmowy, także relaksik ![]() Magduchahaha bardzo ciekawa ta suknią, którą wkleiłaś... Tzn. podoba mi się oryginalna góra. Tylko tak jak pisały dziewczyny taki fason niestety pogrubia. Co do koloru to znam dziewczynę, która na swoim kościelnym wystąpiła w zielonej sukni, ale... potem żałowała. Mi typowo białe suknie się nie podobają, jestem fanką ecri, kości słoniowej no i oczywiście koronek Ale tak jak napisała Poiglot to Ty musisz wybrać to w czym będziesz super się czuć, więc jeśli teraz masz jakieś wątpliwości co do koloru tamtej sukni, to chyba nie jest to. A nie myślałaś, żeby uszyć sobie suknię wg Twojego projektu u jakiejś zaufanej krawcowej? A ja mam właśnie odwrotny problem...coś nie mogę sprzedać swojej sukni ślubnej ehh i zalega w szafie. Ale wiadomo jak to jest, ciężko wstrzelić się w dobry rozmiar, długość itp.
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull,
Magducha, na pewno coś znajdziesz i będziesz wyglądać pięknie ) jest śliczna jak dla mnie |
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie straszna matka, zapomniałam się pochwalić, że moje dziecię dzisiaj skończyło 7. miesięcy, więc stawiam drinki, bo ja jeszcze z Wami nie piłam hehe
![]() kapryska witam nową mamusię na naszym wątku łap drinka, każda się załapie ![]() ![]() Załącznik 2668095
|
#3879 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
,Buziaki (spóźnione
) dla Antosi, Kubusia, Zuzi, Gosi, Aleksia i PatrycjiBuziaki dla Weronisi i Blanusi!!! ![]() Trochę mnie nie było - jakieś obniżenie nastroju miałam, czy cuś. Tzn. ja Was czytati, ale nie pisati Guzik ostatnio upierdliwy - chyba zęby Ursull - się odezwałam dzisiaj głównie dla Ciebie , żeby Cię mocno przytulić ) I mam pytanie do Ciebie Widziałam, że Milusia ma szczeniaczka-uczniaczka - polecasz tą zabawkę? Planuję zakupić Guzikowi pod choinkę i chciałam poznać Twoją opinięMariczko - dużo zdrówka dla Ciebie ![]() Kaprysko - witajcie z Danielkiem Haruno - wow, 7 kg to jest coś , ale ja nadal karmię piersią, więc dieta póki co musi poczekać.Madziu - oby szybko udało Ci się znaleźć tą jedyną, wymarzoną suknię W każdym razie antyczny styl to coś jak najbardziej dla CiebieSeona - pytałaś, jak sobie Ciebie wyobrażałam... Coś mi się kojarzy, że już jakieś Twoje zdjęcie tutaj widziałam i później moja wyobraźnia jakiegoś miksa zrobiła Myślałam, że większa i starsza jesteś A z Ciebie śliczna i delikatna kobietkaBoszenko - pięknie Blancia piątkę przybija ![]() Gosik - widać jakiś taki spokój w Twoim poście - wiedziałam, że sobie poradzicie ![]() Bercia -chodź, założymy sobie swoją paczkę Guzik też ostatnio coś skąpił z kupalami i zapodałam mu deserek "Suszone śliwki" i po kilku godzinach walnął gigantycznego kupala![]() Aniu Cyfrowa - gdzie jesteś? Się martwię o teściową syna mego... ![]() Iwciu dens - I miss You Kawki dawno nie piłyśmy...![]() |
|
|
|
#3880 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Illbanko
jak juz zaglądasz to chociaż się przywitaj z nami a ne tak po ciuchu siedzisz A gdzie się podziewa Agusia? ma kompa jeszcze zepsutego? Ona chyba dziś pierwszy dzien do pracy idzie
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
No i masz zapomniałam:
Buziaki dla Weroniczki i Blaneczki! |
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ja jak zwykle zapomniałam...
Sto latek dla wszystkich solenizantów, dzisiejszych i zaległych ![]() Illbana,
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Illbana
Dzięki wielkieA piesek rewelacja,Milenka bardzo go lubi,szczególnie piosenki,tylko,że ja mam wersję angielską,ale polską chyba też jej kupię
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Magducha, tak, Aguśka dziś miała iść pierwszy dzień do pracy
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
To był szybki spacer,na chwilę się rozpogodziło,ale znowu się chmurzy
Zauważyłam,że sporo dziewczyn oststnio nie zagląda.Rumiankowa, Aguśka i Caro mają problemy z kompami.A co z Anią 4891? A Małgosia? Czy ktoś coś wie?
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3887 |
|
Raczkowanie
|
Madziu -
Gosik - to Aleks i Guzik prawdopodobnie znajdą pod choinką to samo Ja myślałam, że ta zabawka nazywa tylko części ciała, ale jak przeczytałam pełny opis, stwierdziłam, że chyba warto. Kupujecie na allegro?Ursull - dziękuję
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) a Małgosia zaczeła nową pracę i pewnie czasu brak...
|
|
|
#3889 |
|
Rozeznanie
|
Ursull, propozycja listy mi się podoba. I nie daj się powodzi, rzeczywiście nieciekawie się u was dzieje. A ta sukienka którą proponujesz Madzi jest śliczna, w ogóle tam na dole stronki jest wiele pięknych sukni.
Cinusiowa, chciałabym widzieć twoją minę jak otworzyłaś kopertę z tym zdjęciem . Mój Marcel tak samo się drze jak opętany i jeszcze do tego przeraźliwie piszczy aż uszy odpadają.Poiglot, rzeczywiście NASZE dzieciaczki najpiękniejsze , a twój najnajnaj, chociaż mnie zawsze rozczulają też zdjęcia synka Iwcig, ma taki słodki pyszczekIwciag, potwierdzam, wyglądałaś ślicznie na ślubie Ursull, Iwciag, Eve- ja też nie znoszę oglądać swoich zdjęć sprzed ciąży, chociaż mam tylko 1,5 kg więcej to mam teraz o wiele większą i taką mamusiowatą dooopę i uda, kiedyś była taka zgrabna a teraz co? Marika, kuruj się kochana, dużo zdrówka życzę Gosikk, fajnie że jakoś się zaczynasz aklimatyzować do nowej sytuacji. Aguśka, jak po pierwszym dniu w pracy? Kathi, biedny Maksiu, ucałowania dla niego Blondynko, ja nie będę szczepić, to wszystko to zwykła propaganda, dawniej też ludzie na grypę umierali a nie robili z tego halo, nawet u mnie w miejscowości kilka lat temu kobitka zmarła na grypę. Pytałam w przychodni czy są zachorowania to pielęgniarka mówiłą, że na grypę nie większość to przeziębienia i infekcje, typowej grypy nie stwierdzili ani jednej. I tak jak Dzolana jestem przeciwnikiem szczepionek, wiem, że to pozwoliło wyeliminować wiele groźnych chorób, ale jednak wolałabym oszczędzić Marcelowi tego kłucia. Haruno, komplecik boski Mell, cześć . Ale było fajowoKapryska, witamy Magducha, mnie sukienka bardzo się podoba, natomiast uważam, że te róże są trochę zbyt duże, to bym zmieniła. Ale ja bym takiej nie mogła założyć,mimo, że jest bardzo ładna, bo jam kurdupel straszny (156cm) a uważam, że to propozycja dla wyższych dziewczyn chyba. Nie martw się, na pewno kupisz coś gotowego, ale dziewczyny mają rację, trzeba się przejść po salonach i pomierzyć. Pamiętam jak ja poszłam na pierwszą przymiarkę sukni ślubnej to po powrocie ryczałam jak bóbr, strasznie mi się nie podobała .W końcu udało mi się nadrobić i odpisać na posty, teraz nie będzie mnie przez weekend więc znów się porobią zaległości . Miłego weeku życzę mamuśki.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3890 |
|
Raczkowanie
|
magducha- zobacz sobie te sukienki możne ci się któraś spodoba http://moda.allegro.pl/item813550163...sto_salon.html http://moda.allegro.pl/item810149642...amowienie.html
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Katrin1 dziękuję
Gossik i Illbana jeszcze raz zareklamuję pieska,a co? Jest super,tylko nie wiem,jakie ma piosenki w polskiej wersji językowej.W angileskiej jak się nacisnie serduszko to śpiewa piosenkę pt: "i love you" i Milusia wtedy cieszy się niesamowicie A ile taki w Polsce kosztuje? Uważam,że to świetny pomysł na gwiazdkę.Wiele moich znajomych ma tego psiaka i są zadowoleni![]() Załączam wam link do fragmentu z Wiadomości 24,aby wam unaocznić jak to wygląda.To wszystko dzieje się kilka kilometrów ode mnie http://wiadomosci.onet.pl/5715807,21,relacjetveu.html |
|
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhh no i dopadło Nikolcie
![]() Julcia już zdrowa a Nikola ma temp 38,2 nawet watek o tym założyłam mam nadzieje że ktoś wie ![]() do żadnego lekarza nie mogę się dodzwonić |
|
|
|
#3893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() Biedna Nikolcia ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Esti Tyle tylko znalazłam w necie i wszędzie piszą to samo ![]() Pytanie: Czy mogę podać Oscillococcinum® moim dzieciom? Odpowiedź: Oscillococcinum® jest bezpieczne dla całej rodziny, dla osób w wieku „od 3 do 103 lat”. Zastosowanie u niemowląt i dzieci poniżej 3. roku życia wymaga zasięgnięcia opinii lekarza. Pytanie: Jak mogę podać Oscillococcinum® niemowlęciu? Odpowiedź: Jeśli lekarz nie zaleci inaczej, granulki należy całkowicie rozpuścić w niewielkiej ilości wody i podawać łyżeczką |
||
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga dzisiaj 12 h pracuje a jutro, czyli w sobotę ma nockę 12 h. Biedna Agusia pewnie masakrycznie martwi się co z FilipkiemZaraz odnajdę jej numer na naszych starych listach i napiszę jej smska ![]() Caro też postaram się dorwać... co tam z jej kompiakiem ![]() Kobitki mam wolną chatę bo Nine z Tż wysłałam na dwór Znaczy... Tż z Niną, a nie odwrotnie chociaż kto tam ich wie.... Nieważne, ważne aby wrócili cali.... Ja mam czas na wyłożenie nóg w górę i wypicie kawki![]() |
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... jak miłoooo ![]() miło Carolajno, Ursullu? Prawda, ze miło? No a jakże. Czyz nie uśmiechła Wam sie gęba na widok tego posta? Wrrrauuu Aż mnie ciary przejszły. Ursull zauważyłam, ze twój podpis zaczyna być nieco nieaktualny. Twoja Kruszyna jest juz chyba zauważalna gołym okiem no nie? Nadal sie musisz upewniać? Haha... ja tam myśle, ze to sciema, teraz to pewnie juz z daleka SŁYCHAĆ, nie tylko widać tego twojego "małego" Brzdączka
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde Aguśki numeru nie było na liście naszej...
![]() A Caro mi napisała dzisiaj: "Hej Cinka lapka przejął mój brat i jeśli da radę naprawić to dzisiaj może będę. I spałuje laski osobiście Pewnie żeście ze 20 str. nawaliły <pała> "Dziewuszki, która jest za tym, aby uaktualnić naszą listę z telefonami?? Bo wielu z nas na niej nie ma, a niektórzy (czyt. JA) zmienili numery.... Proponuję ją wykonać całkiem od nowa i te co podadzą na nią swoje numerki dostaną kopie listy! Słać mi - ja ją stworzę - będę zbierać numery przez jakiś czas i wyślę też tą informację na priv wszystkim babom dzisiaj wieczorem. Kto mi wyśle w ciągu tygodnia numer to będzie na liście Dla niezorientowanych oznajmiam, że przed porodem wymieniałyśmy się tu telefonami Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-11-20 o 16:08 |
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Cinka,to napijmy się kawki
![]() Anulka no miło było to przeczytać i miło mi,że znalazłam się w szacownym towarzystwie wizażowych krejzolek ![]() A ty czarownica jesteś,skąd wiedziałaś,że pracuję nad podpisem właśnie w tej chwili ? |
|
|
|
#3898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sama pare rezy komuś coś ominęłam, niespecjalnie, ale poprostu nie zauważyłam ![]() Pomysł z listą jak wyżej napisałam super. Na pewno będzie miło innym Mamom jak się je dopisze. |
||
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Magudchaaa, suknia piękna
Zresztą uważam, że w prostocie jest piękno
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

) dla Antosi, Kubusia, Zuzi, Gosi, Aleksia i Patrycji
Guzik ostatnio upierdliwy - chyba zęby
, ale ja nadal karmię piersią, więc dieta póki co musi poczekać.
jak juz zaglądasz to chociaż się przywitaj z nami a ne tak po ciuchu siedzisz

Aga dzisiaj 12 h pracuje a jutro, czyli w sobotę ma nockę 12 h. Biedna Agusia pewnie masakrycznie martwi się co z Filipkiem
Znaczy... Tż z Niną, a nie odwrotnie chociaż kto tam ich wie....