|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy
Cytat:
A ty ponoc jesteś panna nauczycielka ![]() A co do głownego tematu to dopisze coś później bo teraz nie mgoe sobie rpzypomnieć nic mądrego
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 czarne przysmalone garnki ![]() wątek świetny: *nigdy nie rzucaj pracy gdy nie masz "w zapasie" nowej. *nie zostawiaj całego materiału do nauki na tydzień przed sesją
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Pangę hodują w chinach, w błocie ryba na rybie skiszone - po prostu w okropnych warunkach, są futrowane, zalegają w magazynach tracą wszystkie możliwe wartości odżywcze. Są tak pościskane w takim syfie że padają. Hoduje się je krótko i w krótkim czasie jest duży przyrost masy. Samice dostają zastrzyki hormonalne, itd itp. Nasłuchałam się o tym dość sporo...
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Wątek super!!
* Przy dotykaniu kabla,gniazdka sprawdzaj,czy napewno masz suche ręce ![]() * Pilnuj fryzjerkę przy obcinaniu włosów (może ją ponieść fantazja) ![]() * Posmaruj się kremem z filtrem jeśli planujesz długi wypad na plażę latem ![]() *Nie jedz z samego rana zimnej sałatki z lodówki bez ciepłej herbaty
|
|
#37 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a odnośnie tematu : nigdy nie zakładaj wysokich obcasów gdy wybierasz sie w podróż pociągiem-kiedyś szpilka utkwiła mi w schodku gdy wychodziłam i o mało nie wpadłam na stojący przede mną słup, dzięki Bogu zakończyło sie szczęśliwie i moge to napisać
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego ? bardzo często tak robie.
|
#39 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi tak już poszedł nie jeden obiad,musiałam od nowa gotować---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Nie noś w kieszeniach drobniaków - zawsze przyjdzie ochota na jakiś batonik, lub cos w tym rodzaju
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#42 |
|
Lena
|
nie odkładaj z portmonentki "drobnych" pieniążków ( czli 1-2 gr) że niby później wydasz!- to później czasem dużo poooźniej sie trafia, a ilość tych odłozonych pieniędzy przeraża samą ekspedientkę!
(z własnego doświadczenia- w grosikach 1.80 na gazetę- ekspedientka nie chciała przyjąć)
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ciekawy pomysł na wątek
To może i ja dodam coś od siebie - gdy zauważysz, że na skórze głowy masz drobne strupki, nie rodrapuj ich - gdy uda Ci się schudnąć zrób wszystko, by nie dopuścić do efektu jojo (chyba, że chcesz popaść w kilkuletnią depresję) - nie kupuj herbaty Lipton karmelowej ![]() - nie prostuj włosów na siedząco w krótkich spodenkach(poparzenie )- gdy interesuje się Tobą facet, który również wpadł Ci w oko, pokaż mu, że tak jest, w przeciwnym razie on się zniechęci, Ty będziesz żałować - nie wyduszaj wągrów (na drugi dzień stan cery o wiele gorszy) - jeśli nosisz soczewki nie maluj oczu "wewnątrz" ( )- nie objadaj się wieczorem, jeśli wiesz, że rano musisz wcześnie wstać ( u mnie powoduje to po pierwsze kłopoty z zaśnięciem, po drugie - długi sen, a gdy idę spać głodna, szybko zasypiam i szybko się budzę )- nie próbuj podpalić papieru toaletowego, żeby zobaczyć, czy się pali ( - jeśli sklejasz coś "Kropelką" lub podobnym klejem, nie nachylaj się nad tym, co kleisz (kłopoty ze wzrokiem :szok: ) - nie "wycieraj" maszynki do golenia o skórę.... - nie obcinaj sobie sama grzywki Ja to miałam(i nadal miewam) czasami głupie pomysły... wielu z nich żałuję do dziś
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... jeżeli nie umiesz ;-) ja od 3 lat sama podcinam, nie widzi mi się co 2 tygodnie biegać do fryzjera na grzywkę
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do grzywki to podcinanie ok, gorzej jak ktoś z długich, równych włosów sam sobie zrobił grzywkę, zupełnie się na tym nie znając
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Żeglując ZAWSZE smaruj się kremem z filtrem - to nic, że nie jest Ci gorąco, bo wieje wiatr i jest chłodno od wody.
Nie wychodź niewytarta z wanny wprost na terakotę - nie licz na to, że utrzymasz równowagę Nie wkładaj do zamrażalki szklanki z wodą albo sokiem, żeby się schłodził o ile nie jesteś całkowicie pewna, że o nim nie zapomnisz - popękana szklanka i półgodzinne wyjmowanie szkła z zamrażarki gwarantowane. Fajny wątek
|
|
|
|
#48 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fajny ten wątek
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi na szczęście się nic nie stało, ale przeżyłam niezłe oszołomienie i panikę
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
1. Kiedy rozpoczynasz nową pracę pilnuj, żeby jak najszybciej dostać umowę.
2. Popieram również to, żeby w nowej pracy nie obgadywać innych pracowników, a już tym bardziej przełożonych. 3. Nie jedz za dużo na noc, bo potem śnią się koszmary. 4. W czasie porannego szykowania się do wyjścia, miej zapasowe 5 minut na wszelki wypadek, jakby coś się stało. Bo to albo tuszem się machnęło i zamiast na rzęsach wylądował poza okiem, albo to w rajstopach poszło oczko, a my w pośpiechu szukamy nowych, a w międzyczasie wieje nam autobus.
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
wątek świetny.- w razie stłuczki nigdy PRZENIGDY nie uciekaj z miejsca zdarzenia /lepiej stracic 10% zniżki niż potem płacic z wlasnej kieszeni odszodowanie/ {likwidacja szkód to mój zawód} -negocjuj składki, mimo że mówią że nie może byc taniej uwierz mi -MOŻE ![]() -badaj się regularnie,nie bój się lekarza /coś mnie tknęło poszłam do ginekologa i okazało się że mam guza w piersi-na szczescie niegrożnego/ ale przede wszystkim ciesz sie życiem
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
- jezeli pracujesz na umowe o prace, co miesiac domagaj sie od pracodawcy zaswiadczenia o wysokosci zaplaconych za Ciebie skladek do ZUSu (ja uslyszalam: po co mi te 'smieci'?, a potem sie okazalo, ze przez kilka lat nie odprowadzali za mnie skladek...
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
- nigdy nie odpalaj papierosa od palnika kuchenki
![]() -nie wierz ze rozjasniacz do wlosow uzyty na wlasna reke zdekoloryzuje ich barwe o 5-6 tonow ![]() - nie wierz sasiadce, ciotce gdy zapewnia Cie ze za korepetycje udzielone jej dziecku zapalci jutro ![]() - nie wpadaj na pomysl by wmaseczce do wlosow olej rycynowy zastapic zwyklym ![]() narazie tyle
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
- nie wierz w diety cud...nie zrzucisz 10 kg w 2 tygodnie...
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli jesteś stałą klientka u danego ubezpieczyciela poproś o te 5 czy 10% zniżki
Ubezpieczyciel zawsze ma w zapasie te 10% które może udać komuś, oczywiście nie wszystkim i nie zawsze ale jednak [przynajmniej tak jest w PZU]. Jeśli jesteś osobą poniżej 26 roku życia warto pierwsze autko zarejestrować razem ze współwłaścicielem - wtedy nie czeka nas aż +50% zwyżki w ubezpieczeniu. Jadąc drogą Katowice - Kielce uważaj na liczen fotoradary a zwłaszcza ten w gminie Nagłowice dokładnie w Jaronowicach [przy zajeździe] - już kilka osób uchroniłam przed minimum 300zł mandatem
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
o tak, zgadzam się z Nieprzytomną:
jak masz wcześnie wstać, w poprzedzający dzień nie jedz za dużo, za tłusto i unikaj słodyczy. :P coraz częściej moje jedzeniowe miksy utwierdzają mnie w przekonaniu, że za dużo i za słodko totalnie nie sprzyja wstawaniu... nie jestem w stanie zwlec się z łóżka.
|
|
#57 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() niezawodne ![]() złota rada od Tżta: - odpalając papierosa, nie pochylaj się nad zapalniczką, jeśli nie jesteś pewna, że zawór nie jest odkręcony na maxa oczywiście o ile lubisz swoje brwi
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2009-11-20 o 20:24 |
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
załozymy sie?;] ja potrafie
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Jezeli chodzi o olewanie znajomych jak sie ma faceta albo zaniedbywanie go, hmmm mialam obie te skrajne sytuacje i nie polecam, lepiej czasem porozmawiac grzecznie ze chce sie miec znajomych i to nic zlego albo zmienic partnera i a propos tego rada
*zawsze ustalaj pewne zasady, przyzwyczajenia itd na poczatku zwiazku! potem moze byc za pozno... Z innej beczki *nie bierz zadnych tabletek przyspieszajacych opalanie w solarium z niewiadomego zrodla (od kolezanki, ktora ma je od kolezanki a ta od znajomego cicoi wujka dziadka kumpla chrzestnego )!! Moze sie to skonczyc poparzeniem i szpitalem, nigdy nie wiesz jak na dany medykament zareaguje Twoj organizm, co z tego ze kolezanka wyglada jak czekoladka!!!*nie spij w pokoju z kotem jezeli jest on przy kosci a lozko stoi pod oknem - kota moze przeciazyc tylek i spasc na glowe ![]() *pilnuj kota przed samodzielna nauka latania, sasiadka w najlepszym przypadku moze dostac zawalu jak na balkonie wyladuje jej czarna kula *swoje sprawy zalatwiaj sama, co z tego, ze ciocia pracuje w urzedzie, jak i tak niczego nie moze przyspieszyc *pilnuj co robi Twoj mechanik bo zamiast sprawdzenia czy czesc jest jednak do wymiany moze ci w dobrej wierze rozkrecic i poprzestawiac ustawienia komputera tak, ze nie odjedziesz *nie zwracaj uwagi rodzicom, ze zbyt glosno uprawiaja seks... mozesz miec przechlapane *nie proboj wkladac calego jajka do mikrofali... *nie zmieniaj sie specjalnie pod Twojego chlopaka albo znajomych, po czasie to zaczyna przeszkadzac *bylo ale ujme to inaczej - cokolwiek robisz do jedzenia, wylaczaj wszystkie media i nie wychodz z kuchni dopuszczalne jest tylko radio ; Ciezko sie potem myje przypalone naczynia*nawet jak Cie ktos wkurzy badz mila, nic tak nie rozbraja zdenerowanego Narazie tyle
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

2 czarne przysmalone garnki 

mi tak już poszedł nie jeden obiad,musiałam od nowa gotować
)