|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupę czasu się już znamy, ciągle siebie dość nie mamy- PM 2008 :)
Kotku oddam zapiekanke z brokulami z sosem czosnkowym za pierozki BLAGAM!
Nie mam do nich reki ani sil (raczej do ciasta) a tesciowa ostatnio nie ma czasu zrobic Michalki sle hurtem No to super ze podjelas juz decyzje Zawsze najlepiej rozlozyc oferte na czynniki pierwsze ![]() Oj nie, chyba bym spala na tych wampirowych seansach o tej godzinie, nawet Edward by nie pomogl ![]() Dagusiu och tesciowie.. Tak o fachowcach mozna by bylo niezla ksiazke napisac....
|
|
|
|
#452 | |||||
|
Zadomowienie
|
Helloł ja żem na ryju po pracy ale aż dziwne że udało mi się wyjść o normalnej porze ...... szok.
Cytat:
![]() ad.2 - spoko spoko - ja lubię takie klimaty remonowe i sama wiele rzeczy potrafię zrobić ..... układałam glazurę ..... szpachlowałam i gipsowałam ściany...... cyklinowałam podłogi ...... fugowałam ..... o malowaniu nie wspomnę nawet pomagałam ścianę budować w domu moich rodziców ...... więc będę miała okazję się trochę powymądrzać przed nimi <ważniak> ..... już paru zagięłam a ich miny BEZCENNE Cytat:
Kali uwielbiać remonty Kali lubić psuć, burzyć i budować Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do fachwoców to mamy jednego głównego z polecenia znajomych (zostawili mu klucze od mieszkania z całym wyposażeniem i pojechali na wakacje - jak wrcili remont był zrobiony) - młody chłopak chory na cukrzycę więc problemu z alkoholem nie ma - zrobi nam glauzrę i terrakotę, chydraulikę i elektrykę w łazience. Polecił nam także kolegę od cyklinowania i olejowania parkietu. Gazownika ma nam jeszcze podesłać. Meble będzie robił bardzo miły starszy pan który wcześniej je już montował w tym mieszkaniu ..... jednakże przywlókł ze sobą pomocnika, którego musiałam ostro i stanowczo usadzić na wstępie naszej znajomości..... A jak to wszystko wydzie to pożyjemy zobaczymy ..... ![]() Cytat:
ja też lubię sobie polepić pierogi tak hurtem razem z małżem ..... tylko u mnie to zawsze powyżej 150 wychodzi ...... potem je dzielę na porcje i mrożę i mam kilka gotowych obiadów. Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2009-11-19 o 17:56 |
|||||
|
|
|
#453 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hellooo
![]() ale mam dobry humor dzisiaj moja siostra dostała się na staż w końcu, już mi normalnie jej było szkoda, chodziła zdołowana bo od czerwca szukała czegokolwiek, żeby się gdzieś zahaczyć i nic, nic, nic, aż do dzisiaj jakaś praca biurowa w oddziale PCK u nas, parę godzin dziennie ale i tak jestem strasznie szczęśliwa objadłam się właśnie racuchami z jabłkami pyyycha jeszcze zostało trochę więc zapraszam jak ktoś ma ochotę ![]() Cytat:
jakoś nigdy historie o wampirach mnie nie pociągały, ale zastanawiało mnie co jest w tej całej serii, że wszyscy ją czytają niezależnie od wieku i wszyscy się nią zachwycają ![]() nie jest to może jakaś bardzo ambitna książka, ale fajnie się czyta, jestem aż zaskoczona, że tak szybko mi idzie dzisiaj już połowa drugiej części za mną ![]() jutro chyba będę musiała do empiku skoczyć po kolejne ![]() Cytat:
ale jakoś nie zauważyłam, żeby mi się rozklejały bo zawsze przed gotowaniem liczę, bo mi się w garnku max 15 zmieści bez posklejania ![]() Cytat:
![]() widzę, że drugi Bob Budowniczy po Izusi w Tobie drzemie ja póki co tylko z malowaniem miałam do czynienia, no i płytki kiedyś tacie pomagałam układać ![]() pokazuje torebkę- za całe 15zł ![]() i butki b. wygodne
|
|
#454 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Żonki
![]() Wiem, że długo się nie odzywałam... ale mam ostatnio sporo problemów w domu, z mężem i wogóle ... sporo nam się w naszym życiu posypało, ale nie chcę o tym pisać tutaj, ogólnie do pisania nie mam głowy przez to.Coś tam podczytuję wizaż sporadycznie, ale na całego nie wiem kiedy wrócę... ![]() Buziaki |
|
|
|
#455 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Na szczęście Dawid już dzisiaj był w lepszym humorze A tak na marginesie to jestem WTAJEMNICZONA w arkana wizażowe, więc czas na ![]() Cytat:
ad. 2 gratulacje dla Ciebie i męża Cytat:
![]() ad. 2 no co naprawdę, bo jak po całym dniu wchodzę na wątek mamusiowy, a tam koło 10 stron do nadrobienia to tutaj pełen luzik do następnego kryzysu tudzież kłótni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ad. 2 fajna torebajka Cytat:
żeby wszystko udało się ułożyć i przesyłam pozytywne fluidki
|
|
#456 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli przygotowania w pełni do sjagonu :P Cytat:
a tym chłopom to trzeba by raz na jakis czas tyłki sprac i byłby spokój ![]() Cytat:
udanej imprezki no i fajnie, ze obietnica spełniona Cytat:
Cytat:
a z mężulem trochę lepiej, ale jeszcze nieciałkiem - a w niedziele mamy rocznice ;( a mnie dopada jakies przeziębienie i jak sie mam kurować jak jako matka karmiąca leków niet
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Kotku gratulacje dla Ciebie i męża
![]() Mooniku gratulacje dla siostry fajne zakupki Cytat:
![]() a ja tam się cieszę, że weekend za kilka godzin się zaczyna i popędzę do mamy trochę poleniuchować , ach jak pomyślę o tych pysznych obiadkach, które robi mama i babcia ![]() miłego dnia laski |
|
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
Tralalala
![]() Jestem już po pracy i znow pije kawke i zajadam Michałkami z Hanki Och uwielbiam tą ciszę - moment kiedy jestem już w domu po pracy, jeszcze sama bo mąż wraca później... Dzieki temu odzyskuje rownowage po pracy Czeko z Ciebie spec bankowo-budowlany Ekipa zapowiada Ci się nieźle (mi też się tak zapowiadała) Trzymam kciuki żeby można o nich dobrze powiedziec także po skonczonej pracy ![]() A nie moglabys troche pierozkow mi wyslac jakims DHLem? ![]() Mooonik mysle ze wlasnie w tym tkwi fenomen tej sagi, jest napisana w taki sposob ze kazda grupa wiekowa swobodnie ja zrozumie oraz temat jest b. zyciowy i uniwersalny bo dotyczy wszystkich -> MIŁOŚĆ Takze latalam do Empiku bo kolajna czesc az kupilam wszystkie ![]() Malutka to bedziesz mogla mamusiowych rad udzielac Katarzinka no niech sie tez Twoj maz ocknie, moze cos przygotuje ekstra na pogodzenie i rocznice hihi ![]() Kinia mam nadzieje ze i Ty mnie nie dobijesz i nie bedziesz jadla pierozkow mamusi podczas gdy ja nie ![]() Anusiu |
|
|
|
#459 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. A buciki nie moj style ale ok . A co do pierogow to moja babcia tak zawsze twierdzila ![]() Cytat:
. I impprezka !!!! Polewaj !!!!Kinia ja tez sie ciesze na ten weekend... powiesimy w koncu poleczki ![]() Sooofi!!! Jak mozna tak szybko konczyc prace???? To karygodne... :zalamka: Edytowane przez daget Czas edycji: 2009-11-20 o 13:12 Powód: Bo Sofka znowu sie obija, obibok jeden |
||||
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Och Dagusiu nie masz mi czego zazdroscic, po prostu tak mam ulozone zajecia. Jak jestem w pracy to nawet do lazienki isc nie moge bo nie mam kiedy i jak.
Tym obibokiem mnie zasmuciłas.....
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli mam zrobi pierożki, to i dla Ciebie wezmę ![]() a ja ostatnio robiłam ciasto z mikrofali , bo piekarnika nie mamy i powiem Wam, że wyszło pycha ![]() czyli remont dobiega ku końcowi? mi się nawet nie chce zaczynać, bo wiem, ze jak zaczniemy, to końca nie będzie widać
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... I nie ma sie co smucic, moj proboszcz z rodzinnej parafi zawsze nas tak wita jak to sie mowi kto sie czubi ten sie lubi hehehhe. Niby juz skonczony ale same *******y zostaly, to zawieszenie karnisza, to reling w kuchni, to maskownica progowa, to listwy w przedpokoju... to kinkiet, to dzwonek, nie wspomne o wystajacych wlacznikach swiatla |
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Swieta racja... Ale damy rade, mam nadzieje
![]() Wiecie ze nasza Czika jest pol kotem... hehhe od 3 dni walcze z nia bo mi wynosi welne z ktorej wlasie tworze sobie szal-komin. Az musialam jej z szafy wyciagnac jakis motek zeby sie bawila, bo podchodzi do mnie lapie w pysk moja welne i w nogi. Nim zdarze sie podniesc i za nia poleciec to juz moja robotka lezy na podlodze
|
|
|
|
#465 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry piątkowo
odliczanie do weekendu trwa, jeszcze godzinka i sruuuuu na spacer u Was też tak ładnie- nie wierze normalnie jakie słońce na dworze świeci a temp 15 st ![]() normalnie jak w kwietniu a nie listopadzie Cytat:
dziękuje w imieniu siostry no i napiłabym się co Cytat:
![]() zdrówka Katarzinko i może pokazałabyś nam jakieś zdjęcie swojej pannicy ![]() dziękuje i przekaże siostrze wiecie jak się cieszę z tego jej stażu, jakbym sama wygrała w totka co najmniej , ale dlatego, że już nie mogłam patrzeć jak się męczy w domu i co trochę przychodzi ze smutną miną, że znowu nic, nie poznawałam jej bo się zrobiła strasznie zamknięta w sobie, smutna, nie wychodziła nigdzie, nawet się bałyśmy z mamą, żeby w jakąś depresję nie wpadła i tak na jej przykładzie się zastanawialiśmy czy wyższe wykształcenie to teraz coś daje bo jak widzę, że mając papier mgr ludzie pracują w biurach za 900zł to się zastanawiam czy nie lepiej by było po liceum iść do pracy, i jak się zdecyduje co się chce robić w życiu, wtedy podjąć odpowiednie studia zaocznie i kształcić już w tym kierunku, który nam odpowiada.Wiadomo, że są zawody gdzie ten mgr musi być, ale sama moja siostra spotkała się parę razy z tym, że ją odrzucono bo ma za wysokie wykształcenie ![]() Cytat:
podrzuć no do kawki jednego ![]() ano dokładnie, ludzie lubią czytać o wielkiej, prawdziwej i spełnionej miłości ![]() wczoraj skończyłam ten drugi tom i dziś muszę jechać po następny, bo się wciągnęłam strasznie ![]() Cytat:
no to co miałam zrobić ![]() Cytat:
ciasto z mikrofali gratuluję pomysłu
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam przepis w internecie, też takie wielkie oczy na początku zrobiłam i byłam pewna, że nic z tego nie wyjdzie, ale miło się zdziwiłam
już 2 razy to ciacho robiłam, znajomi się nie poznali |
|
|
|
#467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do torebek, to aktualnnie mam 2 ulubine ktore kupil mi maz na poczatku tego roku i na prawde sa wygodne, pojemne i innych na razie nie szukam heheh Cytat:
moze kiedys sie przyda Zbieram sie do domku bo dzis bede robic placuchy serowe na obiad, odkrywam przed mezem nowe smaki a on sie nie moze wciaz nadziwic. ![]() I udanych pogaduszek bo pewnie wieczorkiem bedzie tu tlum.... |
||
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
Daguś wstyd sie przyznac ale ja uwielbiam christmasowa: "Last Christmas" naprawde poprawia mi humor w grudniu jak stoje w gigantycznym korku bo wszyscy jada do centrum na zakupy przedswiateczne
![]() Co to za placuchy serowe?! Ja dzis serwuje kurczaka w ciescie, kasze gryczana i salatka z kapusty kiszonej Bozeeee jaka jestem glooodna ![]() Kinus widzialam kiedys przepis na ciasto czekoladowe z mikrofalowki ktore sie robi w kubku -> 5 min i gotowe ale nei probowalam Mooonik w takim razie tymbardziej sie ciesze ze Twoja siostra ma ten staz, oby jak najszybciej odzyla
|
|
|
|
#469 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie moje kochaniutkie
Jeszcze tylko jutro do pracy na rano i 4 dni laby Dla pijących otwieram barek: - żubróweczka (sok jabłkowy też jest) - wódeczka weselna - winko czerwone i białe - whisky (colę też mam) Cytat:
![]() ad. 2 podejdź do apteki i poproś, żeby coś Ci dali na przeziębienie dla matek karmiących no ba ale nie tylko ja, bo Agacior, Katarzinka i Milibili też Cytat:
ad. 2 proszę się częstować ![]() Ty też się częstuj ![]() Cytat:
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
W pracy miałam dzisiaj wolne, ale musiałam zrobić badania wstępne, odebrać dowód i jechać do spółdzielni. Okazało się, że jestem zdrowiusieńka, pani doktor nawet stwierdziła, że mam "idealne i wzorcowe wyniki". Ze wzrokiem też jest ok na szczęście. Za to mąż mi choruje więc mam szpital w domu i na nic czasu, bo wszystko na mojej głowie... Anusia dużo siły dla Ciebie na trudne chwile. Pamiętaj, jak coś zawsze masz nas, możesz nawet na PW pisać. Trzymaj się kochana cieplutko
|
#471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta piosenką, nie znoszę jej głównie dlatego, że w okresie świątecznym słychać ją dosłownie na każdym kroku (bez urazy Sofferko i Malutka dziękuje, ja też mam nadzieję, że wróci do swej dawnej kochanej postaci Cytat:
ileż można czekać, żeby coś łyknąć częstuję się żubróweczką a wiecie, że ostatnio się pojawiła żołądkowa z trawą żubrową- pyychota wystarczy dodać parę kostek lodu i nawet soku nie trzeba i jest super drink ![]() Cytat:
niech bierze przykład z żonki i zdrowieje szybciutko chciałam jeszcze tylko napisać do KASIEŃKI - odezwij się do nas, nie podczytuj tylko
|
|
#472 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Heyka żony, matki i kochanice .... królów .... (liczba mnoga, bo ostatnimi czasy Ci nasi "królowie" to troszku na psy zeszli i jakby człowiek tak jednego pilnował to jak ten kot co jednej dziury {z myszami oczywizda} pilniował i zdechł Cytat:
No no ..... firmę remontowo budowlaną, galerię artystyczną, biuro rachunkowe ..... książki zacząć pisać ...... o niebiosa sprawcie aby doba miała 72 godziny Cytat:
pamiętam jak rok temu my wszystkie już byłysmy "po" a Ty jeszcze cała w skowronkowym stresie "przed" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wklejam projekt kuchni jaki śmignęłam ...... szafki mają drzwiczki w naprzemiennych kolorach - zielony groszek i wiśnia. Pomiędzy szafkami będą dwa duże kafle takiej glazury http://html.tubadzin.pl/produkt.php?...=102991&id=250 i pomiędzy nimi poziomy pasek takich listew z pazurem http://html.tubadzin.pl/produkt.php?...=103025&id=250 Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2009-11-20 o 22:08 |
|||||||
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka żonki
![]() Ja juz po badaniu i nie jest tak zle - lekarka mowila ze cos tam tylko lagodnie nie tak zobaczymy wyniki dopiero po swietach no i narazie zakaz bzykanka orzez 7-10 dni... damy rade czuje lekki dyskomfort bo leci ze mnie roznokolorowa maz na szczescie w malych ilosciach i wkladka sie tu dobrze sprawdza![]() Dziekuje za Wasze kciuki ![]() Kotek Gratki dla meza ![]() no i dla Ciebie widzisz gdyby nie ta choroba to bys byla w PZU... a tu co konkretnie bedziesz robic??Czeko79 Ty to jestes specjalistka w kazdej dziedzinie oby ten styczniowy sajgon szybko minal... fajna bedziesz miala kuchnie Dagecik i co wybraliscie juz pralke?? A to Czika psotnica ![]() Anusia przytulam mocno i oby sie wszystko jak najszybciej poukladalo ![]() Trzymajcie sie cieplutko Katarzinko to ja juz dzis zloze zyczonka rocznicowe bo jutro mnie nie bedzie - ciagle neta w domu nie mam Kochana wszystkiego najlepszego z okazji papierowej rocznicy slubu, duzo milosci, zrozumienia, pokoju oraz zdroweczka dla Was i Waszej malej pociechy - oby sie zdrowo chowala |
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Zoneczki
mam strasznie zrypany dzien bo o 7:30 wrocilismy z kina i jakos nie moge zasnac, wlasciwie to wogole nie spalam i chyba zaraz odpadne ![]() Paulinko ![]() normalnie nawet nie mam sily zeby pomyslec nad prezentami gwiazdkowymi. Zawsze o tej porze mialam juz przynajmniej liste prezentow zrobiona a czasami nawet i cos juz bylo kupione (bo wole wczesniej pokupowac prezenty bo przed samymi swietami bardzo wkrzaja mnie ludzie w sklepach ) a teraz d..a nawet pomyslu nie mam lece do wanny, zrobie sobie goraca kapiel z pudrem do kapieli pt."mleko i miod" i mozeee do Was wroce jak bedzie do kogo wracac |
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
O to fajna praca Kotku
cos straszne pustki tu dzisiaj pewnie dlatego ze wrocilam jak mnie nie bylo to dyskusja.... ehh
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Noo ja juz wykapana i pachnaca
![]() Paulinko ano puchyyy chyba jakis kryzys mamy na watku nie podoba mi sie to ale pewnie wiekszego ruchu nalezy spodziewac sie w okolicach srody a co do pracy to zapowiada sie naprawde sympatycznie, zreszta wczoraj dzwonila do mnie szefowa zapytac jak zdrowko i czy wszystko udalo mi sie zalatwic w Urzedzie Pracy (bo wlasnie z Urzedu mialam skierowanie na rozmowe kwalifikacyjna) fajowa kobieta
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to super ze szefowa fajna - jak szef zadowolony to i pracownikom lepiej ![]() a jak tam zdroweczko juz lepiej?? |
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
ano lepiej chociaz nie perfekto
nadal kaszel mi sie utrzymuje i troche mi jeszcze swista ale lekarka powiedziala ze to sie moze jeszcze utrzymywac przez jakis czas, no i nadal biore antybiotyk, a poza tym dostalam skierowanie do pulmonologa (chyba dobrze napisalam bo to taki "trudny" wyraz jest hihihi) ale ide dopiero w styczniu bo takie chore terminy sa, ale w poniedzialek poszukam moze jakiegos innego z blizszym terminem ![]() a co u Ciebie?? jak tam przeprowadzka i urzadzanie gniazdka?? nam brakuje jeszcze szafki nocnej i innych drobiazgow ale w koncu pokoj wyglada normalnie a nie jakby tornado przeszlo (moze jutro uda mi sie wrzucic fotki ale nie na 100% bo jedziemy odwiezc tesciowa, bo do Niemiec wyjezdza)
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
To super ze sie lepiej czujesz
![]() Te terminy do lekarza to masakra jakas sprobuj moze uda Ci sie znalezc kogos szybciej ![]() a u mnie jakos leci za godzinke lece do domciu i pootem do znajomkow podrinkowac ![]() przeprowadzka w sumie skonczona jeszcze kilka drobiazgow nie wiam jak urzadzic ale jutro mam na to czas wczoraj zdalismy klucze do starego domu - takze juz mam go z glowy czasami tylko po poczte tam zajrze... a dzis dzwonila do mnie wlascicielka tamtego domu i dziekowala ze tak czysto zostawilismy i ze nic nie zniszczone to super nie moge sie doczekac na foteczki - ja sie pstaram tez jak najszybciej zrobic i wrzucic ![]() jeszcze czekam tylko na jedna szafe bo mi ma wlascicielka dowiez i cos jej sie nie spieszy a mamy tylko takie dwie male i scisk w nich na maksa...a wogole to moze od jutra bede chodzila na salse fajnie tylko ze niebardzo mi pasuje w ta niedziele o 18.30 to jest jedyny moj wolny dzien i wieczor bo tak zawsze jestem po 20 w domu dopiero... zawsze ta niedziela byla taka leniwa hmm... no i jeszcze trzeba tam jechac 20pare kilometrow... no nie wiem ...
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
uuuu szczerze zazdroszcze tej salsy
na basen bym pochodzila ale po 1. nie mam z kim a po 2. przy moich ciaglych chorobach to chyba niewskazane
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

Nie mam do nich reki ani sil (raczej do ciasta) a tesciowa ostatnio nie ma czasu zrobic
Zawsze najlepiej rozlozyc oferte na czynniki pierwsze 

żeby wszystko udało się ułożyć i przesyłam pozytywne fluidki 

ta piosenką, nie znoszę jej głównie dlatego, że w okresie świątecznym słychać ją dosłownie na każdym kroku