|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
Agape cieszę się bardzo,że nie ma białka |
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam i nie puszczam fajnie że możesz w sobote badania robić , u nas labolatorium nieczynne w weekend
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinko ja mam laktator TT- słyszałam o nim dobre opinie więc wydaje mi się, że i ten Avent i TT będa podobne. Zresztą butelki też wziełam TT
i właśnie dzisiaj przyszły- za 3butelki (260ml) dałam z kosztem przesyłki 44 złote.Byłam dzisiaj u kumpeli w sklepie i jak skończyła prace poszłyśmy na cheesburgery
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-11-20 o 19:07 |
|
|
|
#3094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
głowa mnie zaczeła boleć... idę leżeć
może przestanie boleć
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3096 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że wszystło tylko nieporozumienie z telefonami. Cytat:
Raz jest ich więcej tzn. taka dłuższa nitka na papierze toaletowym a czasem w ogóle. Kochana Ty się trzymaj dzielnie, zaciskaj jeszcze nogi, każdy dzień jest cenny. Oczywiście zdawaj relację na bieżąco. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinia ja też sugerowąłam się opiniami na necie i tutaj też któraś mamusia pisałą, ze go miała w pierwszej ciąży i była zadowolona
![]() Mój brzusio- 32 tydzień |
|
|
|
#3098 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Coś się małą dzisiaj mało ruszała, ale najadłam się słodkiego i trochę energii dostała
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja lubię kupować rzeczy takie bardziej luksusowe... Np. rodzice raz dostali ekspres do kawy ciśnieniowy, ale taki z niższej półki, więc nie był drogi... Zresztą się sprawdził i też taki mamy... http://www.ceneo.pl/1691069 Innym razem dostali zestaw grillowy taki elegancki w etui itd... Teściowie w tym roku dostaną wspólnie stację pogodową jakąś wypasioną, ale i tak planujemy w tym roku wydać mniej na prezenty niż zwykle, bo trochę się spłukaliśmy dla Paulinki... A sobie na wzajem chcemy kupić po pół kina domowego Najgorzej jest z babcią i dziadkiem... Cytat:
Chciałam sobie ubić śmietanę, ale się przeterminowała... Cytat:
Cytat:
![]() Nigdzie nie wychodziłam dzisiaj, dobrze, że piszesz o M jak Mama, to sobie jutro kupię... ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Jaki spiczasty... To jeszcze bardziej mi przypomina, że mój już opadł...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2009-11-20 o 19:34 |
|||||
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk własnie tydzien temu na zdjęciu był całkiem okrągły a dzisiaj mam porównanie i widzę, że wyciagnęło go w przód... zresztą czułam od paru dni rozciaganie i mam ciaśniej w kurtce... zaraz znów nie będę miała co na siebie włożyć
|
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, trafiłam dziś do gina nieplanowo - mega bolał mnie brzuch i prawie nie mogłam chodzić. To spojenie łonowe boli - muszę jednak leżeć. Na szczęście szyjka "stanęła" w miejscu, a rozwarcie powiekszyło się nieznacznie. No i lekarz daje mi dwa tygodnie... Musimy wytrzymac, chociaż ten mój Synus strasznie niecierpliwy. Na szczęście obeszło sie tym razem bez szpitala. Ale już niedługo pewnie tam wyląduję... No i brunatne wydzielanie czopu mam za sobą - wczoraj to się stało rano. Mam uważać - jak tylko pojawi sie krew i / lub ból i odejdą wody - od razu szpital...
Sweet - martwię się o Ciebie.... Widzę, że u Was prezentowe pogotowie - ja w tym roku chyba sobie daruję.
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Lila uważajcie na siebie. Trzymam kciuki żebyście wytrwali jeszcze trochę.
Już niedługo będa pierwsze rozdwojenia. ależ ten czas zapitala!!! |
|
|
|
#3102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam mega piłkę
|
|
#3103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Znalazłam te zestawy prezentowe do grilla, o których mówiłam... http://www.akcesoria-kuchenne.pl/skl...b37d4d65635019 ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Ufff... Wystawiłam kilka aukcji na allegro... Będę miała, mam nadzieję, mniej liczenia w czasie inwentaryzacji na koniec roku...
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet jestes zywym potwierdzeniem moich slow
![]() Elcia ![]() Kamyku,Kocurazab przepraszam, ze zapoczatkowalam fatum sprzetowe wybaczcie ![]() Agape ![]() Pola ![]() Zebra piekny Lila czyli jednak bedziesz 1.A co lekarz powiedzial o tym bolu spojenia lonowego ? Odebralam wyniki i bylam od razu z nimi u rodzinnego, bo musialam wziac skierowanie na konsultacje.Krew w miare ok - niska hgb 10,7, ale przy tym dobre zelazo ![]() Za to mocz masakryczny Dostalam antybiotyk 3 x dziennie.Pozniej mam powtorzyc badanie.Najdziwniejsze, ze nic mnie nie boli, nie piecze, nie biegam czesciej do wc - zero objawow
|
|
|
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
lilla ło matko to prawie juz?zaraz zaczniemy sie rozpakowywać.do mnie to jeszce jakos nie dociera!!!trzymaj sie
zebra jaki duuuzy brzusio!mój teraz też juz niezle rosnie,oby tylko brzuszek ![]() kamyku dzieki za rady,zawsze coś można podpowiedziec,ja niby mam coś na oku tzn teściowa cos tam widziala i jej sie podobało tylko musze jechac i zobaczyc czy jest to,podobała jej sie jakaś patera ozdobna i pomyślałam ze teściowi zestaw do kominka |
|
|
|
#3107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niestety zauważyłam, że zaczęły mi puchnąć nogi - dzisiaj jak wkładałam buty w pracy, to aż zaniemówiłam, bo moje kostki tak jakby znikły... Ciekawe czy przez przypadek nie trafiły do Kamyka
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii
Filka oj napewno po ciązy będziemy wszystkie laski zobaczycie... swoją drogą jem 3ecie ciasteczko- babeczka z karmelem... o matko dieta jak marzenie
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Lila odpoczywaj i jestem w szoku,że powoli się rozpakowujemy!dawaj znać jak samopoczucie itd
![]() Zebcia słodki, duży brzusio! ![]() Aldii kuruj się! Kocurazab a ile osób liczy Wasza szkoła? ja narzekałam, że Mały się nie rusza, to tak daje czadu od kilkiu godzin?!!poza tym brzuch mi się też stawia od czasu do czasu i boli mnie też w środku pochwy, takie ukłucia, chyba Mały coś tam wyprawia...i jestem taka senna.mierze cukier i idę spać. Dziewczyny martwie się o Sweet Delight. Co z nia?miejmy nadzieje, że nie rodzi. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Zebcia mówisz ciasteczko
|
|
|
|
#3110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale buty to już noszę od jakiegoś czasu pożyczone od mamy... Ona ma 38, a ja 36,5... Niby się mieściłam, ale nie chciałam ich zniszczyć, tzn. mogłyby się rozczłapać...Cytat:
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Pola dziękuję
na szczęścieKamyk zjadłam własnie 4te i mysle o 5tym
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam za Was kciuki! |
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
cukier zmierzony-90!idę spać, o ile Mały mi da. miłego wieczorku.do jutra.
|
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
Ale co konkretnie masz na myśli? Liczbę nauczycieli, uczniów, pracowników obsługi
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-11-20 o 21:08 |
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
Zebra sliczny brzusio i jaki duzy juz
Faktycznie juz niedlugo beda pierwsze rozpakowywania. Jejku jakos to nie dociera do mnie i wydaje mi sie ze w tej ciazy to jeszcze bede i bede.... A co do wysypu ciezarowek w szkolach to u mnie jest to samo Oprocz mnie jeszcze 2 nauczycielki sa w ciazy a najsmieszniejsze jest to ze wszystkie jestesmy anglistki![]() ja rodze w styczniu, druga w maju a trzecia w czerwcu.Jejku synek chyba cos mi wsadzil pod zebro bo normalnie tak kluje ze masakra jak sie tylko troszke zegne....... |
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
jak czytam jakie macie problemy z prezentami to ciesze się, ze u nas nie kupuje się prezentów
![]() w mojej rodzinie od zawsze kupowało sie tylko dzieciom. U tz jest gorzej, bo oni zawsze kazdy kazdemu pod choinkę kupują. Jednak my ja i tz ( jak zwykle) się wyłamaliśmy i ustalamy ze prezenty kupujemy tylko dzieciom. Niby to jest fajna tradycja ale za dużo jest nietrafionych, bezsensownych przentów i uważam, ze takie dawanie na siłe zeby tylko dac jest nieporozumieniem. Po drugie trzeba wyłozyc spora kasę jak ma sie obdarować naście osób a ja mam na kogo wydawać pieniądze. Z małżem robimy sobie prezenty rzadko bo nie czujemy takiej potrzeby a jak ja coś chce to mu mówie ![]() ale wywód mi wyszedł ale my to zawsze wszystko na przekór aldii duzo wit c jedz a jakie masz parametry moczu ?? |
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Zebciu,Pola
Kamyku ostatnie badania robilam na koniec wrzesnia.W pazdz. nie robilam,bo nie bylo mnie w PL ![]() Kancia mam sporo wit. C - codziennie pije wycisniety sok z 1 cytryny.Bakterie mam dosc liczne i leukocyty 12-20-25 (norma do 5).Na szczescie we wtorek mam wizyte u nefrologa, zobaczymy co bedzie mowil |
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Bylo tyle o puzzlach wiec i ja cos dodam.
Nie kazdy dwulatek pasjonuje sie puzzlami i jest w stanie ulozyc ukladanke z 9 elementow Plastopianka sluzy do sklejania autek Autka gora! A co sie mojemu synkowi jeszcze podoba to: - ciuchcie, tory, kolejki - pociag Tomek, ktory jedzie na sygnal gwizdka - kolejka Mula z Ikei - takie kklocki na drucikach(troche mi sie wydawal na nia za duzy, ale jest zachwycony) - no i auta, auta, auta (najlepiej jak jeden duzy moze wozic male itd) - rysowanie/malowanie rowniez na tablicy -znikopisie - te puzzle drewniane co sie wklada w otwory - pilki wszelkiego rodzaju (od malych, po wielkie) |
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
na razie u mnie ok, ale coś mnie spojenie łonowe teraz wieczorem zaczęło boleć poza tym to raczej ok chyba, cały czas leżę oczywiście Dzięki Wam kochane za wsparcie no i zainteresowanie Lila no to kurcze widzę, że u Ciebie też się ładnie rozkręcca, łeb w łeb idziemy trzymam kciuki za Ciebie również, żebyś jednak wytrwała jak najdłużej
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
aldii a ph?
celka bo Ty to masz wielbiciela autek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

Miałam nie za ciekawy wieczór
I za każdym razem tak było. No to wtedy już się zdenerwowałam na maxa. Zadzwonilam do mojej mamy i to mnie jakos podtrzymywalo. Najlepiej, bo zadzwonila do mnie w miedzyczasie tesciowa, czy wiem co sie z Wojtkiem dzieje, bo dzowni do niego i tez numer nieznany. Było już po 21 jak dalej moj maz nie dawał znaku, znalazlam wizytówkę do jego szefa, bo tesciowa zaproponowala, ze moze by zadzownic do kogos z pracy. To zadzownila do niego, on tez nie mial z nim kontaktu, a jeden gosc do 13 a pozniej też nie! Tamten nawet zadzwonil na policje czy nie bylo wypadku na tej trasie. Na szczescie nie. No to juz w ogole nie wiedzialam co robic. Gadam na zmiane z mama i tesciowa. Bylo już pół do 22, jak szef meza powiedzial ze wsiada w samochod i jedzie do tych term! A tak przed 22 slysze ze widna jedzie, patrze a to maz. Wtedy wszystko ze mnie wyszlo i tak się popłakałam, nie mogłam sie uspokoić.... Nie wiem dlaczego, ale człowiek w takich chwilach myśli o najgorszym.... A co się okazało, że w firmie zmieniają sieć i mieli dopiero wyłączyć za 6 tygodni, a tu zrobili niespodziankę i wyłączyli wczoraj i nie raczyli powiadomić. Nawet ten szef z Wiednia nie wiedział. Bo główną filię mają w Salzburgu. Szymuś wszystko wyczuwał, bo strasznie się wczoraj ruszał cały czas. Mąż mnie potrafi uspokoić, chociaż długo to trwało, jeszcze powiedział, że najważniejsze, że nam się nic nie stało, że rodzic nie zaczęłam.....
czy Wam odchodził? jak to u Was wyglądało? Bo wyczytałam jak wygląda i że nie zawsze jest ale chciałabym przeczytać jak to u Was było. Bo chyba u mnie zaczął odchodzic właśnie, rano znalazłam na bieliznie coś właśnie takiego baaardzo odpowiadającemu opisom czopa, a mój gin nie odbiera jak na razie
Raz jest ich więcej tzn. taka dłuższa nitka na papierze toaletowym a czasem w ogóle.

i uważam, ze takie dawanie na siłe zeby tylko dac jest nieporozumieniem. Po drugie trzeba wyłozyc spora kasę jak ma sie obdarować naście osób