![]() |
#91 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale cięzki do wnoszenia na pietra w blokach ![]() Jak prowadziłam ten wózek to lekko mi się prowadziło.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Witam w II cz. naszego wątku
Jeśli chodzi o poród rodzinny to podczas pierwszej ciąży ani ja ani mąż nie uczęszczaliśmy do szkoły rodzenia bo oboje pracowaliśmy i jakoś nie było czasu. Mój gin. jest ordynatorem w szpitalu, w którym rodziłam i powiedział że nie ma problemu mąż może być obecny przy porodzie. Skurcze zaczęły się a sobotni wieczór ok. 19 i o 21 wylądowałam na porodówce. Rozwarcie na 2 cm więc położna ktora była straszną s... walinęła tekstem że po 1 bez zaśwadczenia nie ma mowy aby Ł był przy porodzie a po 2 to "do porodu jeszcze jak stąd di Huston" a wogóle to "coś ty dziewczyno do tej torby spakowała, na wakacje wyjeżdzasz?". Do gn. nie mogliśmy sie dodzwonic bo był na imprezie. Zostałam sama na patologii ciąży po 2 h tak mnie bolało że darłam się z bólu i przeszłam SAMA DŹWIGAJĄC TORBĘ na porodówkę Żadna f... nie raczyła mi pomóc. Podpieły mnie do ktg i tal leżałam i wyłam z bólu do 6 rano. A te f.... poszły spać i aż chrapanie było słychać. O 6 przyszła do mnie położna przysłana przez mojego gina która zajęła się tylko mną i pozwoliła wejść mężowi. Gdy przyszedł TZ to ja juz rodziłam-był przy ostatniej fazie porodu i mógł wziąć synka na ręce. Poród odbył się naszczęście SN i bez komplikacji Nie wiem co by było gdyby coś było nie tak. Tyle mojej historii. Mam nadzieję, że nikogo nie przeraziłam
#95 |
Zakorzenienie
|
ale lecicie z koksem
![]() witam nowe mamuśki-czerwcówki! ![]() mój małż był przy pierwszym porodzie i nie wyobrażam sobie,zeby nie było go przy drugim może są idealne szpitale z idealnymi położnymi i lekarzami,ale zazwyczaj bywa trochę mniej różowo obsługa inaczej chodzi,jeśli widzi,że mamusia ma "świadka" a i dla tatusia to niesamowite i nieporównywalne z niczym doświadczenie ![]() ![]() wózek i fotelik na szczęście mamy nie jest to łatwy wybór ![]() a jeśli któraś z Was mieszka w bloku to naprawdę niech patrzy przede wszystkim na lekkość,skrętność i szybkość/łatwość składania ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Ania 26-no właśnie takie zachowanie miałam na myśli.Mając małża przy sobie można więcej zdziałać,zwłaszcza,że na opieprzanie personelu nie ma się siły ani chęci,bo właściwie co to da? zdaną się jest na łaskę/niełaskę tych miłych pań. Dobrze,że wszystko się dobrze skończyło i znalazła się jedna,która robiła co do niej należało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
ja na pewno zapiszę się do szkoły rodzenia. niestety jest prawie pewne, że małż nie będzie mógł być na każdych zajęciach. ale może trochę wiedzy liźnie, a resztę mu przekażę.
w tej chwili nie wyobrażam sobie, że miałoby go nie być ze mną w czasie porodu. jednak dopuszczam myśl, że może się tak zdarzyć, bo przecież 15 czerwca musi być we Wrocławiu na obronie pracy magisterskiej... pozostaje mieć nadzieję, że dzidek grzecznie poczeka aż tatuś wróci albo postanowi zdążyć przed obroną ![]() już mi z głowy dawno wywietrzał pomysł jechania do Wrocka i rodzenia przy "świetnej" gince mojej teściowej... jak jej ostatnio pokazałam opinie na temet tej lekarki, to do teraz pozostaje w głębokim szoku. więc ja dziekuję - wolę u siebie. ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2009-11-20 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
wiecie może i położne twierdzą że facet przeszkadza ale dla kobiety która rodzi jest naprawdę dużym wsparciem. Mi pomagał oddychać i przypominał ja żeby mniej bolało. Po za tym pomagał mi nawet nogę trzymać na partych bo mi uciekały. No i sam fakt że szyli mnie 1,5h bo mały był większy trochę i rozwarstwił mi szyjkę macicy.. było strasznie bolesne bo bez znieczulenia bo nie mogłam przez małopłytkowość. A on był opanowany i mi strasznie pomógł!
#99 | ||||
Rozeznanie
|
Ale super, nowy wątek
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1539318 8] powiedzcie mi cuś... czy słysząc imię liwia przyszłaby Wam na myśl oliwia? że może niedosłyszałyście dokładnie, albo pomyślałybyście że ktoś tak po prostu zdrabnia? nie mówię że Wy nie znacie imienia liwia, ale wiele osób jednak niezbyt kuma. mam jakąś paranoję... wszędzie wokół same oliwki, alicja która mi się podoba też dość popularna, jeszcze nigdy nie spotkałam żadnej liwii... no i wolałabym dla córci imię rzadziej spotykane, ale żeby nikt nie przekręcał. aaa jak już się zdecyduje to mi pewnie wyjdzie chłop ![]() [/QUOTE] Moja chrześnica ma na imię Liwia i od samego początku bardzo mi się to imię podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myśl pozytywnie i stosuj się do zaleceń lekarza, wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Co do szkoły rodzenia, to na pewno będziemy z TŻem uczestniczyć. Natomiast jeśli chodzi o sam poród, to TŻ jeszcze do końca się nie zobowiązał, a ja na pewno nie będę go zmuszać, jeśli będzie się opierał. Myślę, że jednak nie odpuści takiego przeżycia, od samego początku bardzo interesuje się naszą ciążą ![]() Jeśli pomimo wszystko wymięknie to na pewno nie pójdę rodzić sama - muszę mieć przy sobie kogoś bliskiego i w tym przypadku wzięłabym mamę, na którą zawsze mogę liczyć. A dziś mój mężulek ma 31 urodzinki. Kupiłam mały prezencik (książkę kucharską Jamiego Olivera, którego mój TŻ uwielbia), zrobiłam wykwintne danie: polędwiczki wieprzowe z tagliatelle w sosie śmietanowo paprykowym ![]() ![]() W tym roku, ze względu na mój stan i niedoleczone jeszcze przeziębienie, nie zaprosiliśmy gości. Spędzimy wieczorek sami, w 3 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
kees miłego wieczorku
![]()
#101 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio dziewczyny w sekretariacie dały mi dokumenty na blado żółtych kartkach - miałam więc żółte papiery ![]() Witam w nowym wątku ![]() Misie z ciepłymi lodami w środku ![]() ![]() ![]() A dzisiaj w ciuchlandzie byłam, efekty (całość 15 zł): Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2009-11-20 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
Na dole - wyrostek, bardziej z boku - wątroba. A najpewniej zeżarłaś coś mamuśka i ci siedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Nie.. już ktoryś dzień tak mam.. Własnie boli mnie jak na wyrostek.. jak przyciskam to bardziej.. Wczesniej czułam cały czas. a teraz poleżałam i mi przeszło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
Wiecie, koleżanka miała termin porodu na 2 dni temu. Wczoraj z nią gadałam na GG, i twierdziła, że wg lekarzy po weekendzie dopiero urodzi, na co jakoś mnie tak coś wzięło i palnęłam: Olka, jutro będziesz rodziła, będziesz miała piątkowe dziecko. I - dzisiaj faktycznie urodziła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Och kuurrczę. Szkoda tak.. A ciekawe co tatuś musi czuć jak nie widział swego potomka jeszcze..
Moja koleżanka miała termin na 17 i jeszcze siedzi w domku ![]() A córa już prawie 4kg i nie chce wyłazić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
Tatuś widział, widział, bo przywiózł żonę do szpitala, ją od razu na cesarkę prawie wzięli, i dopiero potem go wygnali, jak już dziecię wyjęli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15401965] A dzisiaj w ciuchlandzie byłam, efekty (całość 15 zł):[/QUOTE] Ale super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla męża...
Wróciłam od lekarza. Dostałam 28dni wolnego - do 17.12 Mówił, że widać, że macica jest napięta i stąd ten ból pewnie i że mam sobie poodpoczywać. Wyniki ok. Wreszcie mam kartę ciąży.
#112 |
Zakorzenienie
|
kees-najlepszego dla mężulka
![]() szajajaba-fajne ciuszki ![]() lindsley-wypoczywaj kardashi-mnie wczoraj właśnie tak jelita kłuły ![]() ![]() dobrej nocki ciężarówki! |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
kardashi to dobrze że już lepiej się czujesz
![]() branoc brzuszki ![]()
#114 |
Zadomowienie
|
ale dziewczyny macie tempo pisania
![]() szkola rodzenia, jak najbardziej ![]() nie moge sie wam nadziwic, ze juz tyle rzeczy kupujecie dla bobasow ![]() co do pytan kropki nt zatykania uszu. Sa specjalne zatyczki do uszu do samolotow, rowniez dla niemowlat. Sluchawki tez widzialam kiedys, wiec pewnio obydwa rozwiazania sa dobre. Ja mysle, ze w wiekszosci przypadkow dziecko znosi taki lot duzo lepiej niz rodzice ![]() A ja mam caly przyszly tydzien wolny z okazji Thanksgiving ![]() ![]() wlasnie zrobilam obiadek, wolowina w sosie teriyaki, wiec idziemy zajadac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Melduje się w nowej częsci watku. ![]() Wczoraj tylko nadrobiłam i poszłam spać. Wpracy miałam ciężki dzień. Padł nam system i 90% ludzi było bez pracy a ja swoją zrobiłam w 2 godziny i reszte dniówki zciemniałam.Normalnie jakby nie mogli nas puścić do domu.Takie nieroboienie nic jeszcze bardziej męczy niz normalna praca.Za to przez kolejne dni będą chcieli nadrobić ten stracony czas i aż się boję co mnie dziś czeka. Witam nowe czerwcówki ![]() Jejku mnie jakos odechciało sie mysleć o dzieciowych zakupach.Wiem mniej wiecej jaki wózek, łózeczko i fotelik ale jakos nie mam weny aby się w to głebiac. Co do szkoły rodzenia to mam zamiar iść bo dla mojego meża to bedzie pierwsze dziecko a ja nie mam zamiaru zajmować sie nim sama.Tzn.wiem, ze maz bedzie sie zajmował ale wolałabym mieć pewnosć,że bedzie to odpowiedni sposób i nie bede musiała mu wszystkiego palcem pokazywać. A co do tego fotelika, który "rosnie " z dzieckiem to nie jestem przekonana.Wole 2 osobne foteliki. No dobra nie wiem co jeszcze napisać więc się żegnam.Miłej sobótki życze.Jak dam rade to po pracy zajzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ciągle mi się taka córcia marzy, jeszcze mi nie przeszło. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15401965]Witam w nowym wątku ![]() Misie z ciepłymi lodami w środku ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] myślałam, że mandarynki ![]() wczoraj mi bratowa powiedziała, że mandarynki są na dziewczynkę.eh te zabobony... pojadę trochę czarnowidztwem z rana. mam tak od paru dni, że mocno się zastanawiam, czy na pewno jestem w ciąży i czy wszystko jest dobrze. czemu? bo brzuszek widać tylko jak się najem, nic mnie nie boli, nie mam innych objawów. i się zaczełam po cichu zamartwiać, małzowi nie mowię o swoich obawach. w tej sytuacji nawet dobrze, że już w środę teoretycznie mam to usg genetyczne. nawet jeśli nic nie da się jeszcze zmierzyć, to może się po prostu uspokoję, widząc, że dzidek jest, bije mu serduszko i rusza się tam... też tak macie czasem, czy tylko ja jestem jakaś inna? |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
chcę wierzyć, że wszystko jest dobrze, ale czasem dopada mnie takie coś, jak teraz...
przedtem chciałam Was prosić o trzymanie kciuków środę, żeby gin był zajęty na porodówce i nie mogł mnie przyjąć. a teraz chyba jednak wolę odwrotnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
bry dzionek..
nie śpię od 6.. dzieciowi się pory poprzestawiały i urzęduje od rana.. no ale jest szansa na szybką drzemkę niedługo ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.