tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-19, 11:12   #5011
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

Cytat:
Napisane przez 7martina Pokaż wiadomość
W aptekach Kwiaty Polskie są za 35zł, ja kupuję.

No nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie?

"Biorę leki głównie ziołowe i chciałam się upewnić że nie wpłyną jakoś negatywnie na tabletki. Gdyby ktoś coś wiedział na ten temat to będę wdzięczna

W składzie mają m.in. koci pazur, kaprylan magnezu (magnez?), kora Pau D'Arco (?), bylica piołunu. "
moim zdaniem nie wpływa, z ziół tylko dziurawiec ma wpływ

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:24   #5012
xxnikaxx
Przyczajenie

Exclamation Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

hej dziewczyny. ja mam taki problem moje 6 opakowanie Yazu druga biała tabletka, krwawienia nie ma...na przed ostatniej różowej współżyłam i strasznie bolało na dodatek plamiłam aha i od wczoraj mam grype czy to wszystko ma związek ze sobą??? tylko gdzie moje krwawienie?! pozdrawiam
xxnikaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 17:34   #5013
magdaaa12
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Witajcie dziewczyny
Chcialam sie zapytac czy ktoras z was miala plamienia po tabletkach YAZ w trakcie brania rozowych tabletek. Dodam ze nie chodzi mi o pierwsze opakowanie, bo wiem ze wtedy wystepuja plamienia. Ja biore juz 6-7 opakowanie i od 4 dni mam plamienia:/ nie wiem co z tym zrobic, od jutra zaczynam brac biale tabletki wiec do gina nie pojde. Miala ktoras z was podobna sytuacje?
magdaaa12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 17:53   #5014
annan_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaaa12 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Chcialam sie zapytac czy ktoras z was miala plamienia po tabletkach YAZ w trakcie brania rozowych tabletek. Dodam ze nie chodzi mi o pierwsze opakowanie, bo wiem ze wtedy wystepuja plamienia. Ja biore juz 6-7 opakowanie i od 4 dni mam plamienia:/ nie wiem co z tym zrobic, od jutra zaczynam brac biale tabletki wiec do gina nie pojde. Miala ktoras z was podobna sytuacje?
zawsze podczas stosowania pigułek mogą pojawić się plamienia. Jeżeli powtórzy się to przy kolejnych opakowaniach, być może trzeba będzie zmienić pigułki.
annan_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 22:33   #5015
onabialystok
Przyczajenie

Witam

Dziewczyny mam problem - jestem na 7 opakowaniu yazu i biust zwiększył mi sie o z C na D malo brakuje a zaraz będzie E myśle o zmianie tabletek ale obawiam sie plamień i tym podobnych... jak zaczynalam brać yaz to przez 3 misiace mialam różne dolegliwości a teraz poza rozmiarem stanika jest wszystko wporządku .
co o tym myślicie ? może któraś z Was ma lub miała taki problem ? prosze o odpowiedz bo na dniach wybieram sie do ginekolog bo tylko do końca listopada przyjmuje
Pozdrawiam !
onabialystok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 22:34   #5016
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez onabialystok Pokaż wiadomość
Witam

Dziewczyny mam problem - jestem na 7 opakowaniu yazu i biust zwiększył mi sie o z C na D malo brakuje a zaraz będzie E myśle o zmianie tabletek ale obawiam sie plamień i tym podobnych... jak zaczynalam brać yaz to przez 3 misiace mialam różne dolegliwości a teraz poza rozmiarem stanika jest wszystko wporządku .
co o tym myślicie ? może któraś z Was ma lub miała taki problem ? prosze o odpowiedz bo na dniach wybieram sie do ginekolog bo tylko do końca listopada przyjmuje
Pozdrawiam !
ja jestem w trakcie pierwszego opakowania i czuję że piersi rosną... powiedz, jakie miałaś inne dolegliwości??
Stary 2009-11-19, 22:40   #5017
onabialystok
Przyczajenie

przez pierwsze 3 miesiace miałam częste plamienia i zawroty glowy . było to uciążliwe - tak jakby okres trwal 3 tygodnie ale minęło ) tylko ten rozmiar stanika ajj....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 00:38   #5018
ironcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onabialystok Pokaż wiadomość
przez pierwsze 3 miesiace miałam częste plamienia i zawroty glowy . było to uciążliwe - tak jakby okres trwal 3 tygodnie ale minęło ) tylko ten rozmiar stanika ajj....
łooo, ja jestem na 6 opakowaniu.. do 3go piersi mi się powiększyły, ale hmm... wcześniej Ci się powiększyły? w sensie, na początku stosowania, czy dopiero teraz?
Stary 2009-11-20, 08:55   #5019
201604250953
Konto usunięte

hej, mam takie pytanie- czytałam gdzieś na forum, że wszystkie tabletki różowe mają ten sam skład (chociaż w ulotce pisze inaczej, chyba, że źle zrozumiałam kogoś na forum). otóż wczoraj wzięłam tabletkę z dzisiaj, wszystko ok, o normalnej porze. czy jeśli dzisiaj wezmę tę z wczoraj, będzie to miało jakiś wpływ na działanie? nie wiem dlaczegotak mi się pomieszało, mam wolne piątki, może na myśl o wolnym czwartek wziełam za piatek, a piątek za sobotę, ciężko wytłumaczyć. czekam na odpowiedź
201604250953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 09:05   #5020
Karaluszek060
Przyczajenie

Dziewczyny jak CERA po tych tabletkach ????????????????????
Karaluszek060 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 09:18   #5021
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sobotta Pokaż wiadomość
hej, mam takie pytanie- czytałam gdzieś na forum, że wszystkie tabletki różowe mają ten sam skład (chociaż w ulotce pisze inaczej, chyba, że źle zrozumiałam kogoś na forum). otóż wczoraj wzięłam tabletkę z dzisiaj, wszystko ok, o normalnej porze. czy jeśli dzisiaj wezmę tę z wczoraj, będzie to miało jakiś wpływ na działanie? nie wiem dlaczegotak mi się pomieszało, mam wolne piątki, może na myśl o wolnym czwartek wziełam za piatek, a piątek za sobotę, ciężko wytłumaczyć. czekam na odpowiedź
Wszystkie różowe tabletki w przypadku yaz - mają ten sam skład.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 09:50   #5022
onabialystok
Przyczajenie

już jakieś 3 -4 miesiące temu musialam kupić większy stanik
Stary 2009-11-20, 10:33   #5023
1981
Przyczajenie

Witajcie Kochane.

Śledzę wątek na bieżąco, ale nie udzielam się zbyt często.

Biorę YAZ od maja br. Po 3 miesiącach stosowania zauważyłam, że cera zaczyna się poprawiać. Teraz jest już właściwie idealnie. To prawda, czasami "coś wyskoczy", ale naprawdę rzadko i w pojedyńczym egzemplarzu.

Ponadto skutków ubocznych brak. No..., poza dwoma. Większym rozmiarem stanika i ogromniastym libido...

Pozdrawiam ciepło.
1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 10:37   #5024
zagubiona89r
Zakorzenienie

A ja jestem wkurzona Pierwsze opakowanie poszło idealnie. Żadnych skutków ubocznych.

A drugie? Kończę drugi tydzień. Mam cały czas niewielkie brązowe plamienia, w dodatku chyba zrobił mi się grzybek bo swędzi, boli, piecze i cholera wie co jeszcze a NIGDY nie miałam takich problemów No i chyba zacznę obserwować moje libido bo... z bardzo temperamentnej dziewczyny i nieposkromionych potrzebach i wyobraźni robi się ze mnie średnio odczuwająca i chętna kłoda preferująca wiecznie pozycję misjonarską Bardzo mi to przeszkadza bo uwielbiam ten dreszczyk podniecenia przyśpieszony puls... A seks przestał mi sprawiać radość

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:44   #5025
nstk
Przyczajenie

po Yaz'ach tez musialam zmienić stanik o rozmiar większy. Dziewczyny ale nie ma co się martwić! Od przybydku głowa nie boli ;D mężczyźni też lubią duże biusty więc tylko się cieszyc! Wychodząc z mojego punktu widzenia wole mieć wiekszy biust niż ubolewać ze mam malutkie B! Pozdrawiam ;D

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
A ja jestem wkurzona Pierwsze opakowanie poszło idealnie. Żadnych skutków ubocznych.

A drugie? Kończę drugi tydzień. Mam cały czas niewielkie brązowe plamienia, w dodatku chyba zrobił mi się grzybek bo swędzi, boli, piecze i cholera wie co jeszcze a NIGDY nie miałam takich problemów No i chyba zacznę obserwować moje libido bo... z bardzo temperamentnej dziewczyny i nieposkromionych potrzebach i wyobraźni robi się ze mnie średnio odczuwająca i chętna kłoda preferująca wiecznie pozycję misjonarską Bardzo mi to przeszkadza bo uwielbiam ten dreszczyk podniecenia przyśpieszony puls... A seks przestał mi sprawiać radość
To dopiero Twoje drugie opakowanie więc Twój organizm świruje, taka dawka hormonów w stosunkowo niewielkim czasie, nic dziwnego- sama to przeżywałam! Twój organizm powoli się przyzwyczai i wróci ochota na sex;D na dodatek z podwojoną siłą <sex>! To swędzenie też może być skutkiem hormonów, jeśli ci to nie przejdzie po kilki dniach lepiej idz do gienka żeby to zobaczył! Pozdrawiam
nstk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 13:06   #5026
pisadlo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magdaaa12 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Ja miałam plamienia od 6 opakowania, jako ze byly to wakacje to gin kazala czekac zeby zobaczyc czy to nie zmiana klimatu, wyjazdy itp. niestety plamienia powtorzyły się zarowno na 7, 8 jak i 9 opakowaniu i niestety musialam zmienić YAZ na Harmonet. Teraz właśnie zbliżam się do końca pierwszego opakowania i narazie wszystko w porządku.

Radze ci zmienic tabletki jest to sie powtorzy dla Twojego własnego komfortu, bo wiem sama jak sie denerwowalam i jednoczesnie stresowalam czy aby wszystko w porządku
pisadlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 18:27   #5027
8Alice
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nstk Pokaż wiadomość
po Yaz'ach tez musialam zmienić stanik o rozmiar większy. Dziewczyny ale nie ma co się martwić! Od przybydku głowa nie boli ;D mężczyźni też lubią duże biusty więc tylko się cieszyc! Wychodząc z mojego punktu widzenia wole mieć wiekszy biust niż ubolewać ze mam malutkie B! Pozdrawiam ;D
Tak tak, a później piersi do ziemi zwisają
Też mi się piersi powiększyły z C na D i ja akurat ubolewam, bo małe miseczki dłużej pozostają sprężyste i nie zwisają na potrzydziestkowe lata. Dodatkowo to moje D zaczyna boleć przy podskokach w trakcie seksu.

Ostatnio jak policzyłam opakowania to już jestem przy 9 i zastanawiam się nad libido, bo najbardziej mi się chce w trakcie okresu i po, a później tylko głodzenie pomaga

jestem oazą spokoju
8Alice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 19:28   #5028
kawamalinowa
Przyczajenie

witajcie Dziewczyny!
też łykam YAZ.
PLUSY:
Co do rozmiaru stanika się zgodzę, cera okej
MINUSY:
Piersi są obolałe i cały czas jestem głodna... no!

Edytowane przez kawamalinowa
Czas edycji: 2009-11-20 o 19:29
kawamalinowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 19:40   #5029
katarzyna sz
Przyczajenie

GG do katarzyna sz

hej dziewczyny pomozcie bo zwariuje heh!! Od roku biore Yasmin ale lekarz mi wczoraj zmienil na Yaz!! I tu pojawia sie problem bo w poniedzialek wzielam ostatnia Yasmine i mam teraz przerwe do wtorku i lekarz mi powiedzial ze mam wziasc Yaz normalnie we wtorek tak jak mialabym wziasc yasmin!! ale czytam juz dwa dni rozne forum i wszedzie pisza ze powinnam wziasc Yaz w pierwszy dzien miesiaczki po odstawieniu i nierobic zadnej przerwy?? dzisiaj dostalam miesiaczke ale niemam jeszcze tabvletek bo mam czas do wtorku!!powiedzcie co robic???????????????????? ??????????????!! z gory wielkie dzieki
katarzyna sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 20:06   #5030
sql
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kawamalinowa Pokaż wiadomość
witajcie Dziewczyny!
też łykam YAZ.
PLUSY:
Co do rozmiaru stanika się zgodzę, cera okej
MINUSY:
Piersi są obolałe i cały czas jestem głodna... no!
Właśnie... ja też jestem głodna, nie wiem jednak czy można zwalać to na tabletki ale apetyt ma duży, jestem na 4-ym opakowaniu i zaobserwowałam zwiększony apetyt mniej więcej jak zaczełam brać Yaz. Ale widzę, że rzadko kiedy inne wizażanki piszą o zwiększonym apetycie przy tych tabletkach, jak juz to o obniżonym.

Poza tym jakaś opuchnięta ostatnio jestem, piersi wielkie i mega bolące, pojutrze placebo może to dlatego
sql jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 08:42   #5031
moniczyca222
Przyczajenie

hej, mam pytanie czy któreś z was sie opóznił okres przy stosowaniu yazu ?? ja biore drugie opakowanie .. na pewno o zadnej nie zapmniałam ... raz o 2h za pozno wziełam ... (ale tam pisze ze ochrona nie jest zmniejszona do 12h) no i dzisiaj wypada mi wziasc juz czerwona tabletke a okresu nie mam :/ aaa i przy pierwszym opakowaniu dostałam po 3 białej tabletce poradzcie co zrobic :/
moniczyca222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 10:07   #5032
ironcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczyca222 Pokaż wiadomość
hej, mam pytanie czy któreś z was sie opóznił okres przy stosowaniu yazu ?? ja biore drugie opakowanie .. na pewno o zadnej nie zapmniałam ... raz o 2h za pozno wziełam ... (ale tam pisze ze ochrona nie jest zmniejszona do 12h) no i dzisiaj wypada mi wziasc juz czerwona tabletke a okresu nie mam :/ aaa i przy pierwszym opakowaniu dostałam po 3 białej tabletce poradzcie co zrobic :/
na początku może wystąpić krwawienie nawet na różowych tabletkach. organizm dopiero się przyzwyczaja do tych tabletek.
Stary 2009-11-21, 15:57   #5033
nstk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moniczyca222 Pokaż wiadomość
Hej nie martw się, no normalne, ja tez w drugim opakowaniu dostałam na rózowych tabletkach ;P Pozdrawiam
Stary 2009-11-21, 17:21   #5034
kawamalinowa
Przyczajenie

a jeszcze wtrącę apropo ceny : ja Yaz zakupiłam za 32zł/opakowanie.
kawamalinowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 19:17   #5035
frozenstrawberries
Raczkowanie

Mam pewien dylemat... właśnie skończyłam drugie opakowanie. Jeżeli chodzi o skutki uboczne podczas pierwszego opakowania-było ciężko (plamienia, zły nastrój, ból piersi, mega apetyt), ale podczas drugiego opakowania odetchnęłam z ulgą - wszystko wydawało się super - minęła większość skutków ubocznych, tylko wydaje mi się, że zmalało mi libido :-(
Skutki uboczne mogą występować do 3 miesięcy, ale jak to jest właściwie z libido? Czy gdy organizm całkowicie przyzwyczai się do tabletek, to może wrócić?
frozenstrawberries jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 19:30   #5036
nstk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez frozenstrawberries Pokaż wiadomość
Mam pewien dylemat... właśnie skończyłam drugie opakowanie. Jeżeli chodzi o skutki uboczne podczas pierwszego opakowania-było ciężko (plamienia, zły nastrój, ból piersi, mega apetyt), ale podczas drugiego opakowania odetchnęłam z ulgą - wszystko wydawało się super - minęła większość skutków ubocznych, tylko wydaje mi się, że zmalało mi libido :-(
Skutki uboczne mogą występować do 3 miesięcy, ale jak to jest właściwie z libido? Czy gdy organizm całkowicie przyzwyczai się do tabletek, to może wrócić?
Ten temat był już poruszany. Nie martw się o swoje libido, jak tylko organizm przyzwyczai się do hormonów to i powróci twoje libido. Nie ma co się martwić. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez 8Alice Pokaż wiadomość
Tak tak, a później piersi do ziemi zwisają
Też mi się piersi powiększyły z C na D i ja akurat ubolewam, bo małe miseczki dłużej pozostają sprężyste i nie zwisają na potrzydziestkowe lata. Dodatkowo to moje D zaczyna boleć przy podskokach w trakcie seksu.

Ostatnio jak policzyłam opakowania to już jestem przy 9 i zastanawiam się nad libido, bo najbardziej mi się chce w trakcie okresu i po, a później tylko głodzenie pomaga
Małe czy duże tak czy siak beda obwisle, nic nie poradzimy na sile grawitacji. a staniki dzialaja cuda ;D
Stary 2009-11-21, 21:10   #5037
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frozenstrawberries Pokaż wiadomość
W moim przypadku libido padło i do tej pory- a jestem już po 7 opakowaniu, wciąż leży i kwiczy. Być może to kwestia indywidualna organizmu ale wiele dziewczyn skarży się na niskie libido w trakcie zażywania tabletek anty.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 09:26   #5038
hailie21
Zakorzenienie

Hej
Wzięłam na razie 2 tabletki (dziś wieczorem będzie trzecia). Po pierwszej czułam się tak, jak zwykle. Jednak dziś w nocy (ok. 04.00) obudziły mnie silne nudności. Poszłam do łazienki i (jakby to ująć?) czekałam na "odpowiedni moment", jednak wymioty nie wystąpiły, choć nadal mnie mdliło. Jednocześnie poczułam bardzo silne uderzenie gorąca, co w pierwszym momencie mnie przestraszyło (tym bardziej, że nigdy wcześniej tego nie doświadczyłam). Nie spodziewałam się, że skutki uboczne wystąpią tak szybko, ale cóż...
Oprócz tego na razie nie odczuwam żadnych innych skutków ubocznych.

Jednak mam pytanie do Was, dziewczyny. Jeśli także miałyście nagłe 'napady gorąca', to z jaką częstotliwością i przez jaki okres (np.: całe 1 opakowanie? etc.). Zdaję sobie sprawę, że to kwestia idywidualna, niemniej z wątku orientuję się, że niektóre z Was również tego doświadczyły.

Pozdrawiam,
hailie.

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 10:33   #5039
Madii89
Raczkowanie

Witam! Właśnie jestem na 3 białej tabletce w pierwszym opakowaniu. Na Yaz przeszłam z Yasminelle, ponieważ mam problemy z przydatkami Nie wiem jak u Was, ale u mnie nie było większych dolegliwości. Jedyne co mi się przytrafiło to nocne nudności :/
Mam do Was takie pytanko: kiedy pojawia się miesiączka? Dziś będzie 4 biała a u mnie nic. Przy Yasminelle były 7 dniowe przerwy i teraz miałam jakieś dziwne bule, ale nie było plamienia...
Czy któraś z Was też bierze tabletki nie tylko jako antykoncepcję?!
Pozdrawiam

Edytowane przez Madii89
Czas edycji: 2009-11-23 o 11:58
Madii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 11:35   #5040
frozenstrawberries
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
Jednak mam pytanie do Was, dziewczyny. Jeśli także miałyście nagłe 'napady gorąca', to z jaką częstotliwością i przez jaki okres (np.: całe 1 opakowanie? etc.). Zdaję sobie sprawę, że to kwestia idywidualna, niemniej z wątku orientuję się, że niektóre z Was również tego doświadczyły.
Miałam tak kilka razy podczas pierwszego opakowania - podczas drugiego minęło
frozenstrawberries jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości